Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Aszpirin írta:
2019.07.03., szer. 17:01

Oh, ezt nem tudtam. De vajon ingyen volt a fű a közönségnek, hogy minden apróságra hangosan röhögnek? vagy felmutatják nekik a táblát, hogy "most tessék röhögni"?
Nem tudom.
Comedy Centralos játékban lehetett nyerni felvételen részvételt, aki volt ilyenen, talán tudna nyilatkozni. ;)

Itt egy videó egy felvételről (angol):
https://www.youtube.com/watch?v=pEKm54STV2Q
(Én se néztem végig, csak átpörgettem.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6287

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

scaurus írta:
2019.07.03., szer. 16:53
Aszpirin írta:
2019.07.03., szer. 16:24
...
Én is pár napja nekikezdtem, de sajnos számomra az első évad első részével ért véget. Utálom, amikor helyettem röhögnek egy sorozatban :D
...
Pedig, azon régivágású sorozatok közé tartozik, amit ÉLŐ KÖZÖNSÉG előtt vettek fel. ;)
Oh, ezt nem tudtam. De vajon ingyen volt a fű a közönségnek, hogy minden apróságra hangosan röhögnek? vagy felmutatják nekik a táblát, hogy "most tessék röhögni"?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Aszpirin írta:
2019.07.03., szer. 16:24
...
Én is pár napja nekikezdtem, de sajnos számomra az első évad első részével ért véget. Utálom, amikor helyettem röhögnek egy sorozatban :D
...
Pedig, azon régivágású sorozatok közé tartozik, amit ÉLŐ KÖZÖNSÉG előtt vettek fel. ;)

Az első benyomásom nekem is lesújtó volt, de aztán valahogy, tán' egy 4. évados résznél valahogy, véletlenül ott ragadtam a tévé előtt és beszippantott, nem volt megállás... :D
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
2019.07.03., szer. 16:07
Az Agymenők (The Big Bang Theory) is véget ért számomra (is).

(Azon kevesek számára, akik esetleg - mint én - még nem látták, talán érdekes információ: ez is egy olyan sitcom, amelyben potosan tudod, mikor hangzott el egy poén, mert műröhögés hallatszik a háttérben. Nagyon sűrűn.)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Az Agymenők (The Big Bang Theory) is véget ért számomra (is).

A záró évad összességében csalódást keltő volt, a korábbi évadokhoz (még a 10-11-dikhez képest is) gyenge volt, és a dupla záró rész sem volt katartikus.
Ha már csak ennyire futotta, valóban ideje volt befejezni.

Ez az "Az Agymenők magyar hangjai búcsúznak a sorozattól" című videó messze viccesebb volt, mint a záró rész (poénlelövős ["spoiler"], a záró rész megtekintése előtt csak saját felelősségre):
https://www.youtube.com/watch?v=0TOV8A82IRc

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

scaurus írta:
2019.07.02., kedd 17:49
szerk.: a spoiler-tag nem működik?
[SPOILER] Nekem működik
Úgy látszik, kell címet is adni a Spoilernek
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Végére értem a 13 okom volt (13 Reasons Why) 2. évadának.
Izé.
Egy biztos, egy teljesen felesleges folytatás volt, az 1. évad kerek egész volt.

Ha 2-3 részt kibír az ember, akkor utána javul (valamennyit - vagy csak megszokja...), mindenesetre az utolsó kb. 3 rész kezdett érdekes lenni megint.
Az biztos, hogy a vergődés a Hanna Baker szállal értelmetlen volt, 1-2 részben le lehetett volna zárni.

Ami pozitív volt:
[spoiler]
Nem volt hepiend.
A gazdag, menő gyerek megúszta.
A lúzer lúzer marad.
A kábszeres meg kábszeres marad, magától nem tud lejönni a szerről.

[/spoiler]

Ami negatív volt:
[spoiler]
Hanna Baker esetében az 1. évadnak ellentmond, helyenként szembe is köpi, és az 1. évad sztoriját kissé hitelteleníti.
Az iskolai lövöldözés témájához nem mertek olyan bátran nyúlni, mint az öngyilkossághoz, ahogy Clay lebeszéli Tylert és ott marad a fegyverrel a kezében, az kissé nevetséges volt.

[/spoiler]

Nem hiszem, hogy benevezek a 3. évadba.

szerk.: a spoiler-tag nem működik?

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Hiccusz írta:
2019.06.28., pén. 11:53
Quetz írta:
2019.06.27., csüt. 22:24
terminátor76 írta:
2019.06.27., csüt. 08:56
Vajon mért ilyen gyenge minőségűek a Disney hangkeverések az elmúlt pár évben? Komolyan érdekelne. Nem hiszem, hogy ott mindenki botfülű lenne. :D
Lapos TV-re és soundbarokra optimalizálnak. A hobbista házimozisok, akik referencia hangminőséget tudnak produkálni otthon, szinte számba se vehető tétel a többi vásárló mellett.
Akkor a nagy többség véletlenül lett jó? Ugyammááá :D
Hát pedig én is azt olvastam, hogy a Disney a lapstévések miatt csinálja ezeket a dinamikátlan hangkeveréseket.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Quetz írta:
2019.06.27., csüt. 22:24
terminátor76 írta:
Vajon mért ilyen gyenge minőségűek a Disney hangkeverések az elmúlt pár évben? Komolyan érdekelne. Nem hiszem, hogy ott mindenki botfülű lenne. :D
Lapos TV-re és soundbarokra optimalizálnak. A hobbista házimozisok, akik referencia hangminőséget tudnak produkálni otthon, szinte számba se vehető tétel a többi vásárló mellett.
Akkor a nagy többség véletlenül lett jó? Ugyammááá :D

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

The Witch: Part 1. The Subversion: Koreai film, igaz vegyes felvágott és nagyon ázsiai. Van benne komikum, gore, action, dráma. A trailert becsapós, mert sokkal inkább mutatja akciófilmnek mint valójában. A "Part 1" ellenére szerintem a történet kerek egészet alkot, és épp csak résnyire hagyják nyitva az ajtót a végén, hogy ha akarunk, akkor lehet még folytatás...

youtu.be/ntBDVpFqT2c
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hiccusz írta:
2019.06.27., csüt. 08:21
Bosszúállók: Végjáték

Annak ellenére, hogy július 30-án Dolby Vision-nel fogják elérhetővé tenni a streaminget, sőt, a filmet kizárólag IMAX kamerákkal forgatták, az augusztus 13-i UHD kék rája lemez premieren sem HDR10, sem IMAX képarány nem lesz. Ha ezek után még ráadásul a Dolby Atmos hangja is ugyanolyan tré lesz, mint sok, korábban megjelent Disney produkció hangja, akkor a fanok lebontják Floridában cinderella kastélyát, az tuti.
Korrekció: HDR10+ nem lesz a lemezen. Sima HDR10 igen.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

terminátor76 írta:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2019.06.27., csüt. 15:00
Írtam már egy kicsit róla, de egyre többet jön elő: a TV aranykora tart még, de a streamingének lassan vége a Guardian elemzése szerint is.
Idézet a cikkből:
And this sucks. Watching television is about to get very, very expensive. There will be a point where viewers are going to hit their tolerance for monthly subscriptions – I may be able to manage one more service, but only if I unsubscribe from an existing platform – meaning that TV will become more elitist, tiered and fragmented than it already is.
Nos igen, nekem már három film-streaming előfizetésem van (és még két zenestreaming), és már ezt is sokallom; majdnem tutibiztos, hogy többre már nem fogok előfizetni; ezzel a "minden kiadó saját streaming szolgáltatást akar" megint csak azt érik el, hogy a torrentezést bátorítják, és a steaming piacot szétverik. Vagy vissza az előfizetésesről a pay-per-view modellre, a mainál sokkal normálisabb árakon.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Írtam már egy kicsit róla, de egyre többet jön elő: a TV aranykora tart még, de a streamingének lassan vége a Guardian elemzése szerint is.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

terminátor76
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: terminátor76 »

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Bosszúállók: Végjáték

Annak ellenére, hogy július 30-án Dolby Vision-nel fogják elérhetővé tenni a streaminget, sőt, a filmet kizárólag IMAX kamerákkal forgatták, az augusztus 13-i UHD kék rája lemez premieren sem HDR10, sem IMAX képarány nem lesz. Ha ezek után még ráadásul a Dolby Atmos hangja is ugyanolyan tré lesz, mint sok, korábban megjelent Disney produkció hangja, akkor a fanok lebontják Floridában cinderella kastélyát, az tuti.

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

MGMART írta:
2019.06.21., pén. 19:45
A magyar "Bossúállók":

https://index.hu/kultur/2019/06/20/nagy ... zervezete/
Bosszúállók :rolleyes:

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 503

Hozzászólás Szerző: MGMART »

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Kép

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2019.06.19., szer. 11:17
Viszont összességében a film több szempontból is nagyon értékes. Meg merem kockáztatni, hogy egy szebb világban fontos része lehetne a középiskolai oktatási anyagnak.
Ez egy rendkívül jó meglátás! :smile53:
Tényleg oktatni kellene.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Chernobyl... végignéztem végre én is, remélem írhatok már róla ;)
A korábbi 'problémáim' azért nem mind tűntek el, de nem fontos. Sok filmben van logikai hiba, itt is kérdéses akkor a búvároknál, hogy a látványosan bemutatott lámpák sorra bedöglése miért volt, ha nem a sugárzás miatt, stb.

Viszont összességében a film több szempontból is nagyon értékes. Meg merem kockáztatni, hogy egy szebb világban fontos része lehetne a középiskolai oktatási anyagnak. Ha a hossza miatt nem is tanórára, de a kötelező olvasmányok jelentős részre helyett simán, de most inkább nem indítok konkrét példákkal egy felesleges offtopic flame-et :)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Jelentős különbség a fikció és a valóság között, hogy nem a veszély tudatában önként jelentkeztek, hanem küldték őket, és nem tudták, mi várja őket.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11221
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Aszpirin írta:
2019.06.19., szer. 10:02
bitrograde írta:
2019.06.19., szer. 09:50
Akkor még egyszer, utoljára a csernobili hősnarratíváról.
A hősnarratívára jó példa ez is, de a filmre ez most nem igazán releváns, mert ott (tudtommal) nincs szó arról, hogy a búvárok meghaltak volna. Kijönnek épen, ünneplik őket, és ezzel (emlékeim szerint) véget is ér a szereplésük.

A cikk is annyit említ, hogy "A legenda szerint mindhárman tudatosan mentek a biztos halálba, hogy megmentsék a Szovjetunió és Európa legnagyobb részét a radioaktív sivataggá válástól". Nos, ez a legenda a sorozatban nem kapott helyet. A tudatosság sincs kiemelve.
Az 5. rész végén több információt is kiírnak, köztük a 3 búvár is szóba kerül:
"Kórházi kezelésük után mindhárman felépültek, ketten ma is élnek."

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2019.06.19., szer. 09:50
A hősnarratívára jó példa ez is, de a filmre ez most nem igazán releváns, mert ott (tudtommal) nincs szó arról, hogy a búvárok meghaltak volna. Kijönnek épen, ünneplik őket, és ezzel (emlékeim szerint) véget is ér a szereplésük.

A cikk is annyit említ, hogy "A legenda szerint mindhárman tudatosan mentek a biztos halálba, hogy megmentsék a Szovjetunió és Európa legnagyobb részét a radioaktív sivataggá válástól". Nos, ez a legenda a sorozatban nem kapott helyet. A tudatosság sincs kiemelve.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”