Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Hajt a kíváncsiság a 4 szubos felállással kapcsolatban.
olvasd el Szepi mit írt, mit küszködött 4 sub-al, aztán 2 lett belőle.. sztem komoly szaktudás és akusztikai rendszer és akusztikai mérés,kivitelezés kell ahhoz ,hogy minden frankó legyen. ahogy egy kollega megjegyezte, 2db valamire való sub csodákra képes és bőven elegendő is ,kb. 50-60 nm-ig biztos!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Vukkeinstein
- V.I.P.
- Értékelés: 677
Milyen megfontolásból gondolkozol 4 sub-ban? Csak azért kérdezem mert nem tudom mi az amivel két komoly sub nem bir el?
Hajt a kíváncsiság a 4 szubos felállással kapcsolatban.
Mennyivel lehet másabb a kettőhöz képest,esetleg egyenletesebb vagy kevésbé hallható a mélyek iránya?
Fontos még az is hogy ár-érték/ kapott hang köszönő viszonyban legyenek egymással a saját értékrendemet figyelembe véve.
Nyilván ez mindenkinél más és más összeget jelent
A komoly szubokkal nekem csak egy bajom van,az áruk
Tehát 4 kevésbé komoly szub kipróbálása a cél,aztán majd meglátjuk.
Nincsenek illúzióim,tisztában vagyok vele hogy nem fogom tudni kicsiholni azt a fajta nekem tetsző hangot,amit pl sikerült elérnem egy "hibrid rendszerrel" különböző hangsugárzók kombinálásával.
Viszont muszáj egy-két há... próbát tennem,mert a saját megtapasztalást semmi nem helyettesítheti,meg amúgy is egy kísérletezgetős fajta vukkancs vagyok.
Ismeri valaki ezt a gyártót?: Indiana Line
http://indianaline.hu/
http://indianaline.hu/termekek/basso-su ... -melylada/
Tetszetős dolgaik vannak.
valami olasz cucc, HMS forgalmazza, találsz árakat és meg is hallgathatod náluk..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Soha nem hallottam róluk,hátha valaki igen.Az mesélhetne!
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
...van, ahol 6 db (nem is akármilyen) szub jól együtt dolgozik a "frontokkal".
longkft.hu/audioblog/
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Remélem belefér a topicba egy kis szakirodalom is.
Ezt a cikket érdemes mindenkinek átolvasnia: http://www.bartimexaudio.hu/index.php/c ... koszobaban
Illetve van egy érdekes, de fontos tudnivaló...: A dolog lényege, hogy:
kicsi és jó mélyátvitelű hangsugárzó soha nem lesz érzékeny
kicsi és érzékeny hangsugárzó soha nem lesz jó a mélyátvitelű
érzékeny és jó mélyátvitelű hangsugárzó soha nem lesz kis méretű
...innen: http://hangdobozepites.tk/3kiv/
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
Hárommal már próbálkoztam,hogy úgymonnyam igazi szopóka volt.
Két nap után feladtam a próbálkozást,de nem mondtam le róla végleg,vagyis a háromról igen de a négyről nem.
Brin Pittyet idézve a Trója c filmből:
"Van még valaki?!"
Milyen megfontolásból gondolkozol 4 sub-ban? Csak azért kérdezem mert nem tudom mi az amivel két komoly sub nem bir el?
- Vukkeinstein
- V.I.P.
4 sub már igazi kihívás, nem egyszerű összesimítani őket, komoly méréseket igényel. 4-nél több sub már a szakirodalom szerint is szükségtelen, és semmiféle minőségbeli előnnyel nem jár. Persze ez nem személyes tapasztalat, de hiszek a forrásnak.
Hárommal már próbálkoztam,hogy úgymonnyam igazi szopóka volt.
Két nap után feladtam a próbálkozást,de nem mondtam le róla végleg,vagyis a háromról igen de a négyről nem.
Brin Pittyet idézve a Trója c filmből:
"Van még valaki?!"
Begyüvős ez a topik nekem is,remélhetőleg használja is majd a fórum apraja nagyja,alsó széle közepe,ja nem ez már a cálzás vót a sereg...hajtóba
Akkor hogy enyém legyen az első kérdés.
Használ-e valaki négy vagy esetleg négynél több szubot egy rendszerbe kötve.
Milyen elhelyezéssel és milyen "hatásfokkal" mennyivel lett jobb,egyenletesebb a mély szekció a kettes felálláshoz képest?
Minden egyéb,amit megtapasztalt ezzel kapcsolatban.
4 sub már igazi kihívás, nem egyszerű összesimítani őket, komoly méréseket igényel. 4-nél több sub már a szakirodalom szerint is szükségtelen, és semmiféle minőségbeli előnnyel nem jár. Persze ez nem személyes tapasztalat, de hiszek a forrásnak.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- Vukkeinstein
- V.I.P.
Begyüvős ez a topik nekem is,remélhetőleg használja is majd a fórum apraja nagyja,alsó széle közepe,ja nem ez már a cálzás vót a sereg...hajtóba
Akkor hogy enyém legyen az első kérdés.
Használ-e valaki négy vagy esetleg négynél több szubot egy rendszerbe kötve.
Milyen elhelyezéssel és milyen "hatásfokkal" mennyivel lett jobb,egyenletesebb a mély szekció a kettes felálláshoz képest?
Minden egyéb,amit megtapasztalt ezzel kapcsolatban.
Köszi,nekem tetszik.Talán így jobban nyomon lehet követni a dolgokat.
- fodesz
- V.I.P.
- Értékelés: 5164
Sziasztok!
Néhány fórumtárs javaslatára nyílik meg az új topik az erősítők,végfokok,processzorok mellett a házimozi hangsugárzókkal,subwooferekkel foglalkozó témakörrel és azzal kapcsolatos csevegővel..
Nyugodtan mondhatjuk,hogy még sokrétűbb,összetettebb dologról beszélünk mint az erősítők,processzorok világa,ami valóban helyet kívánhat a fórumon a házimozis blokkban
és azt itt egy új topikban lehetne ezután majd kitárgyalni.
A topik fő témakörei a következők:
Házimozi hangsugárzók:
- ajánló
- az alap 5.1 összeállítástól 6.1.7.2 ,stb..
- kompakt rendszerek
- bipol,tripol,dipol,presence sugárzók elhelyezése,használata
- azok megfelelő kiválasztásával kapcsolatos kérdések
- technikai infók,mérési eredmények,akusztika
- hangszórók,váltók
- falba,padlóba,mennyezetbe építhető hangsugárzók
- DIY
- hangsugárzók elhelyezésén kívül minden egyéb olyan dolog ami a témához kapcsolódik a házimozin belül.(pl hangsugárzókábelek alkalmazása)
Subwooferek:
- ajánló
- kiválasztás
- elhelyezés(ek)
- reflex vagy zárt rendszerek
- aktív,passzív mélysugárzók
- mérési eredmények
- technikai paraméterek
- mélyhangszórók
- DIY szub(ok) építése
- Illetve ehhez kapcsolódóan subwoofer interkonnekt kábelek javaslatai,akusztikai segédeszközök,panelek használatának javaslatai is....
Pl a dupla szubbos megoldás is egyre népszerűbb sokaknál ,no meg hát nélküle nem is lenne igazi mozi ,így mondhatni a mélysugárzó a házimozizás kihagyhatatlan alappillére..
Úgy gondolom,hogy a házimozi hangsugárzókhoz,subwooferekhez javasolt kábelekkel kapcsolatos kérdések is beleférnek még a topikban.
Illetve az újabb Dolby atmos hangsugárzók elhelyezésével kapcsolatosan is lehetne itt kérdezni,érdekes,tanulságos infókat levázolni akinek már van tapasztalata,képeket videókat csatolni,megosztani,forszírozni a témát az alapoktól kezdve.
Hangsugárzók elhelyezésével kapcsolatosan még ami kapcsolódó lehet és jöhet ide:
- polcok,állványok,hangsugárzó tüskék,egyéb hangzás javító eszközök használata a házimoziban,mennyezeti-magaslati felfüggesztések,mit hogyan,egyéb DIY megoldásokról infók,kérdések A-Z-ig ,tehát ezek is szintén egy csokorban helyet kaphatnak a topikban.
-------------------------------------
Arra kérek mindenkit,hogy a moziszoba építéssel egyértelműen kapcsolatos technikai kérdéseket képeket videókat illetve tapasztalatokat,eszemcseréket próbáljuk különválasztani innen és továbbra is a megfelelő helyén tegyük fel,ne itt! http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... Dt%C3%A9s/
Kizárólag a házimozi hangsugárzókkal kapcsolatos témák topikja lesz,ezért sztereó berendezéseket,hifi hangsugárzókat,egyéb színpadi-szabadtéri hangsugárzókat,illetve azok kábelezéseivel,elhelyezésével,kérdéseivel kapcsolatos dolgokat itt ne tegyünk fel!
Köszönöm.
Jó fórumozást!