Nyugodtan kijelenthető hogy "rátelepedett a helyiségre" a 3001-es szett tölcsérrendszere. Naná, hiszen nagy mozikra kifejlesztett eszközről beszélünk ott pedig kell a kakaó
Minimális felára volt a 2501-hez képest és kíváncsi voltam a hangjára és az egyeztetési szakaszban derült ki hogy elérhető a JBL 2446-os magassal amiről koppintották a KCS S-801-es hangszórókat (amikkel szereltek a nagyobb KCS frontsugárzók).
Így alakult hogy a jó tanács ellenére belevágtam a nagy KCS rendszer kiépítésébe egy kompaktabb megoldás ellenében.

- Brutál tölcsérek.jpg (58.68 KiB) Megtekintve 3117 alkalommal

- Oldalról.jpg (63.45 KiB) Megtekintve 3117 alkalommal

- Oldalról2.jpg (56.99 KiB) Megtekintve 3117 alkalommal
A hangjuk tölcsérekkel számunkra ebben a helyiségben nem volt meggyőző. Hozott egyfajta pluszt a hangba aminek ott szerintünk helye nem volt. Nevezzük tölcséres "elszíneződésnek".
Mielőtt kialakítottuk az előtétfalat gondoltam egy merészet és mindegyik tölcsért lekaptam!
A centerről is és a surroundokról is és mivel a centerből jön a "java" a vásznon látható történésekből így egy újabb merész húzással az egyik JBL magasat rátettem a centerre és a bal oldali frontsugárzóra került a nagy KCS magas.
Legnagyobb örömünkre jól hallhatóan megnyugodott a hangkép így az előtétfalat már a tölcsérek nélküli felállásban készítettük el.

- Magasak kialakítása.jpg (70.12 KiB) Megtekintve 3117 alkalommal
Előtétfalat burkoltuk az Adamantium Audio Dark 2.0 szövettel és a további szobakorrekcióra is ezt az anyagot fogom használni amiért ( és az egész kivitelezés során nyújtott felbecsülhetetlen segítségéért) extra köszönet Zozi-nak

Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, 5xIMG STA 2000D, 2xTulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0