Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

OK, biztos van jobb meg rosszabb digitális jelátvitelből is (árnyékolástechnika, stb), de azért nehogy már ekkora különbség legyen két pár méteres HDMI kábel között.
- latszik, hpogy nem vagy tisztaban a nagyfrekvencias jeltovabbitas mikentjerol..
- hidd el nem mindegy milyen az a kabel, es ugye itt mar elegge nagysavszeleseg szuksegeltetik, foleg ha egy progressziv nagyfelbontasu digitalis video jelet akarunk atvinni rajta!!
- emiatt nem mindegy pl. hogy milyen jelet is akarunk egy vetitobe belepaszirozni, mekkora tavolsagon, milyen kabellel!?!!
- meg aztan nem mindegy ki miylen eszkozokkel hozzaertessel tesztel es mond velemenyt az altala megtapasztalt jelensegrol...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Most ovastam pont valamelyik újságban egy HDMI kábelről egy kis reklámszagú írást, hogy ez bizony olyan überfaxa kábel, hogy amikor bekötötték, akkor mintha valami fátylat húztak volna el a képernyő elől (természetesen egy másik HDMI kébelhez képest)
persze, probálják továbbvinni az ipart, amit a korábbi analog interkonnekt/hangalkábelekkel felépitettek(ahol valodi előny volt a márkásabb kábel) ... szivesen elvinném hozzájuk a 15m noname filléres hdmi kábelemet vaktesztre ...

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

A VGA, HDMI az csak egy csatlakozási mód. AZ egyik analóg, a másik digitális. Elméletileg a digitális jobb, mert gyakorlatilag nem romlik a jel átvitel közben.
Most ovastam pont valamelyik újságban egy HDMI kábelről egy kis reklámszagú írást, hogy ez bizony olyan überfaxa kábel, hogy amikor bekötötték, akkor mintha valami fátylat húztak volna el a képernyő elől (természetesen egy másik HDMI kébelhez képest)

OK, biztos van jobb meg rosszabb digitális jelátvitelből is (árnyékolástechnika, stb), de azért nehogy már ekkora különbség legyen két pár méteres HDMI kábel között.

Bemegy a csőbe 1 bit, kijön a csőből 1 bit, mi a nagy varázslat itt?

A rel-time Seesaw-SPresso, na az már igen, az már tud ilyet
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

arfer
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arfer »

itt van egy lista a különböző LCD-kre, pixelmapping ügyében

Köszi, erre a listára már rátaláltam korábban is! Elég siralmas képet fest arról, amit szeretnék, nem ? Kár hogy nem nagyon up-to-date ez a lista...

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: regeszter »

A TV az nem monitor. Azt arra találták ki, hogy szabványos, műsorszórásra használt jeleket fogadjon jelenítsen meg. A HDMI bemenetre vonatkoznak szabványok, amik megmondják, hogy milyen felbontással, fps-el, színtérben, stb. érkezhet a jel. A monitorhoz képest (ami rengeteg féle felbontást elfogad) ez sokkal kevesebb, gyakorlatilag leszűkül néhány felbontásra, fps-re. Pl. 576P, 720P, 1080i, stb. Kötött fps, kötött felbontás. 
Erre még ráépül az, hogy mivel a TV feltételezi, hogy a beérkező jel egy szabványos műsorjel, ezért utólagos képmanipulációkat hajt végre rajta, hogy a végeredmény jó legyen. Átmérezeti, overscan-eli (levágja a széleit), ráengedi a beépített digitális képjavító algoritmusait, stb.

Ezzel szemben a VGA bemenetet többnyire azzal a feltételezéssel teszik a TV-kre, hogy arra a bemenetre PC-t kötnek. Ezért sokkal "elfogadóbb" a beérkező felbontásokat tekintve, és a műsorjelekre kitalált belső manipulációkat sem hajta végre utólagosan rajta. Ez teszi lehetővé a pixel pontos vagy 1:1 megjelenítést. Mert a VGA-n keresztül elfogad olyan felbontást is, ami megegyezik a natív felbontásával, és utána pedig nem manipulál vele.

Az elmondottak miatt szerintem "kommersz" TV-t nem fogsz olyant találni, ami HDMI bemeneten elfogadja a 1280x768 felbontást. Mert nem szabványos HD jel. (Ha pedig netán el is fogadná, akkor utána úgy is "megmanipulálná".)

Vagyis a TV készülék működhetne monitorként is, csak a gyártók SZÁNDÉKOSAN úgy csinálják, hogy ne lehessen monitorral egyenértékűként használni. VGA bemenetet rátesznek mókusvakításként, de DVI-t már nem, a HDMI meg nem használható DVI-ként az általad leírtak miatt. Tyű, micsoda összeesküvés-elméletet hozok itt össze mérgemben :-) .

itt van egy lista a különböző LCD-kre, pixelmapping ügyében

arfer

Htpc (Home Theatre PC)

A TV az nem monitor. Azt arra találták ki, hogy szabványos, műsorszórásra használt jeleket fogadjon jelenítsen meg. A HDMI bemenetre vonatkoznak szabványok, amik megmondják, hogy milyen felbontással, fps-el, színtérben, stb. érkezhet a jel. A monitorhoz képest (ami rengeteg féle felbontást elfogad) ez sokkal kevesebb, gyakorlatilag leszűkül néhány felbontásra, fps-re. Pl. 576P, 720P, 1080i, stb. Kötött fps, kötött felbontás. 
Erre még ráépül az, hogy mivel a TV feltételezi, hogy a beérkező jel egy szabványos műsorjel, ezért utólagos képmanipulációkat hajt végre rajta, hogy a végeredmény jó legyen. Átmérezeti, overscan-eli (levágja a széleit), ráengedi a beépített digitális képjavító algoritmusait, stb.

Ezzel szemben a VGA bemenetet többnyire azzal a feltételezéssel teszik a TV-kre, hogy arra a bemenetre PC-t kötnek. Ezért sokkal "elfogadóbb" a beérkező felbontásokat tekintve, és a műsorjelekre kitalált belső manipulációkat sem hajta végre utólagosan rajta. Ez teszi lehetővé a pixel pontos vagy 1:1 megjelenítést. Mert a VGA-n keresztül elfogad olyan felbontást is, ami megegyezik a natív felbontásával, és utána pedig nem manipulál vele.

Az elmondottak miatt szerintem "kommersz" TV-t nem fogsz olyant találni, ami HDMI bemeneten elfogadja a 1280x768 felbontást. Mert nem szabványos HD jel. (Ha pedig netán el is fogadná, akkor utána úgy is "megmanipulálná".)

Vagyis a TV készülék működhetne monitorként is, csak a gyártók SZÁNDÉKOSAN úgy csinálják, hogy ne lehessen monitorral egyenértékűként használni. VGA bemenetet rátesznek mókusvakításként, de DVI-t már nem, a HDMI meg nem használható DVI-ként az általad leírtak miatt. Tyű, micsoda összeesküvés-elméletet hozok itt össze mérgemben :-) .

arfer

Htpc (Home Theatre PC)

Azért azt is jól kitalálták az LCD/plazma gyártók, hogy ha a 720p a standard, akkor nosza csináljunk 768 soros TV készülékeket, hogy a TV mindenképpen resize-oljon. Bravó :-). Így ha DVD-t nézek HDMI-n, akkor először resize-ol a lejátszó 720p-re, aztán a TV 768-ra. De ha Blu-ray/HD-DVD filmet nézek, akkor is legyen egy resize (vagy scale, kinek mi tetszik), mert az a fasza. Apropó, mi a különbség a resize/scale között, ha van egyáltalán?

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

LCD monitoroknál mindenki azt magyarázta hatalmas elánnal, hogy a DVI mennyivel jobb, mint a VGA. LCD TV-knél meg pont fordítva lenne? VGA jobb, mint a HDMI?
A VGA, HDMI az csak egy csatlakozási mód. AZ egyik analóg, a másik digitális. Elméletileg a digitális jobb, mert gyakorlatilag nem romlik a jel átvitel közben.

A monitor DVI portja olyan, hogy azon a monitor bármilyen jelet elfogad, emellett nem (vagy ugyanúgy) méretezgeti, nem postprocesseli (a PC-s monitorról van szó). Emiatt gyakorlatilag egyenértékű a VGA bemenettel. Mindegyik ugyanazt csinálja, ezért csak az átvitel módja számít - amiben (elvileg) a digitális a jobb.

Akkor már csak azt a TV-t kell megtalálni, ami mégis tudja HDMI-n keresztül az 1:1 pixel mappingot (mondjuk 1280x768, két szélén fekete pixeloszlopokkal :-) ). Van ilyen, vagy csak az 500000+ árszegmensben?

regeszter
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: regeszter »

Arty, én vagyok Gandalf egyik kollégája, aki úgymond problémázik a HDMI TV bemenet PC meghajtásával. Ugyanis nincs még HD megjelenítőm, viszont van PC-m. És NEM VGA-n akarom rákötni a vásárolandó megjelenítőt. És mielőtt megvenném a TV-t, szeretném tudni, mire számítsak.
- miert erolteted a hdmi alapu pc-s TV meghajtast?
- tudod, hogy a HDMI interfeszen csak a szabvany altal eloirt uzemmodokat fogja elfogadni.
- jellemzoen nativban csakis analog d-sub -on tudod majd kihajtani a TV-t.
- amit tudni erdemes, hogy hdmi-n adott jelet az adott TV video procija fog feldolgozni, minden esetben, es itt szepen bele fog nyulni a videojelbe scaler/deinterlacer..., jobb eredmenyt fogsz elerni analog oldalrol torteno hajtassal, mert ott bizonyos markak/tipusok eseteben lehetoseg nyilik az 1:1 hajtasra.

LCD monitoroknál mindenki azt magyarázta hatalmas elánnal, hogy a DVI mennyivel jobb, mint a VGA. LCD TV-knél meg pont fordítva lenne? VGA jobb, mint a HDMI? Azért szerettem volna DVI-n meghajtani, mert azt gondoltam, azon át jobb a képminőség... De most már nem vagyok biztos benne :-( . Meg abban sem, hogy VGA-n keresztül tuti az 1:1 pixel mapping. Mert fogadni mernék, hogy az is készülékfüggő. Akkor már csak azt a TV-t kell megtalálni, ami mégis tudja HDMI-n keresztül az 1:1 pixel mappingot (mondjuk 1280x768, két szélén fekete pixeloszlopokkal :-) ). Van ilyen, vagy csak az 500000+ árszegmensben?

LG 37LC2R VGA-n 1360*768-ban megy 1:1-ben. A két szélén feketén marad 3-3 pixel oszlop. HDMI-n nem próbáltam.

arfer

Htpc (Home Theatre PC)

Arty, én vagyok Gandalf egyik kollégája, aki úgymond problémázik a HDMI TV bemenet PC meghajtásával. Ugyanis nincs még HD megjelenítőm, viszont van PC-m. És NEM VGA-n akarom rákötni a vásárolandó megjelenítőt. És mielőtt megvenném a TV-t, szeretném tudni, mire számítsak.
- tudod, hogy a HDMI interfeszen csak a szabvany altal eloirt uzemmodokat fogja elfogadni.
- amit tudni erdemes, hogy hdmi-n adott jelet az adott TV video procija fog feldolgozni, minden esetben, es itt szepen bele fog nyulni a videojelbe scaler/deinterlacer..., jobb eredmenyt fogsz elerni analog oldalrol torteno hajtassal, mert ott bizonyos markak/tipusok eseteben lehetoseg nyilik az 1:1 hajtasra.

LCD monitoroknál mindenki azt magyarázta hatalmas elánnal, hogy a DVI mennyivel jobb, mint a VGA. LCD TV-knél meg pont fordítva lenne? VGA jobb, mint a HDMI? Azért szerettem volna DVI-n meghajtani, mert azt gondoltam, azon át jobb a képminőség... De most már nem vagyok biztos benne :-( . Meg abban sem, hogy VGA-n keresztül tuti az 1:1 pixel mapping. Mert fogadni mernék, hogy az is készülékfüggő. Akkor már csak azt a TV-t kell megtalálni, ami mégis tudja HDMI-n keresztül az 1:1 pixel mappingot (mondjuk 1280x768, két szélén fekete pixeloszlopokkal :-) ). Van ilyen, vagy csak az 500000+ árszegmensben?

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Gandalf, csak egy picit kéne letiltanod az alaplapi hangarit, és úgy kipróbálni... Nem örökre
Kipróbálom majd, de ha le kell tiltenai nem jó megoldás.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Gandalf, csak egy picit kéne letiltanod az alaplapi hangarit, és úgy kipróbálni... Nem örökre

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Visszatérve erre a windows streaming kernel-t megkerülő Asio driver-re, van még egy nagy előnye: ha pl. ezt fixen beállítod FOOBAR-ba, míg a windows-os alapértelmezett (elsődleges) hangeszköz marad pl. az alaplapi integrált, akkor semmilyen rendszerhang, skype stb. csippanás, vagy "zenés" internetoldal nem fog belepofázni a FOOBAR-os zenélésbe, mert azok az elsődleges hangeszközön akarnak kijönni, az viszont zsákutca nekik, mert nincs mögötte semmi bekötve.... Akár le is tilthatod a kimenő hangokat,
Ki akartam próbálni, de az usb-s hangkártyát nem látom az alaplapi miatt az asio beállítópaneljén. De ezt már leleveleztük.

Az a gond, hogy ragyogóan ment edig nekem az, hogy a default hang az alaplapi volt, tehát ha nem használtam a fejhallgatót, akkor a hangszórókon vigan jött a hang. Viszont a foobarban direktbe az usb-s volt beállítva, ezért ott a füles élt. Az asio-t viszont semmiképpen nem tudom rábeszélni, hogy lássa az usb-s hangcsatornákat, még akkorsem ha alapértelmezetté teszem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Arty, én vagyok Gandalf egyik kollégája, aki úgymond problémázik a HDMI TV bemenet PC meghajtásával. Ugyanis nincs még HD megjelenítőm, viszont van PC-m. És NEM VGA-n akarom rákötni a vásárolandó megjelenítőt. És mielőtt megvenném a TV-t, szeretném tudni, mire számítsak. Azt mondod, minden LCD/plazma elfogadja a PC jelét DVI-HDMI-n? Csak legfeljebb nincs 1:1 pixel mapping? Széthúzza/összenyomja a képet? Vagy egyáltalán nem jelenik meg semmi? Itt a fórumon olvastam, hogy van, akinek kimúlt a (ha jól emlékszem JVC) TV-je a PC jelétől. Mit csinál egy Samsung, vagy Sony, vagy akármi, ha a HDMI bemenetére PC jelét teszem? Nem jelenik meg semmi? Minden OK lesz, csak resized? Vagy valami más történik? Na, ezekben a dolgokban nem látok tisztán, ezért problémázok, mielőtt megvenném a megjelenítőt... Remélem, valaki tud érdemben válaszolni :-). Köszi!
szia

A Samsungoknál pedig jobb ha a VGA-ról kötöd be a TV D-Sub (VGA) bemenetén, mert csak azon keresztül tudod natívban hajtani (1:1 pixelesen). Az pedig olyan sokat jelent (főleg HD cuccnál), hogy minden mást toronymagasan lesöpör az aztalról.

Szerintem egyébként a HDMI még színekben sem nyújt láthatóan többet, mint egy jó VGA kábel. Asszem van is eladó HDMI kábelem

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Visszatérve erre a windows streaming kernel-t megkerülő Asio driver-re, van még egy nagy előnye: ha pl. ezt fixen beállítod FOOBAR-ba, míg a windows-os alapértelmezett (elsődleges) hangeszköz marad pl. az alaplapi integrált, akkor semmilyen rendszerhang, skype stb. csippanás, vagy "zenés" internetoldal nem fog belepofázni a FOOBAR-os zenélésbe, mert azok az elsődleges hangeszközön akarnak kijönni, az viszont zsákutca nekik, mert nincs mögötte semmi bekötve.... Akár le is tilthatod a kimenő hangokat,

AKKOR IS SZÓLNI FOG A FOOBAR

arfer

Htpc (Home Theatre PC)

Gandalf: kollegáid a tuldimenzionálás helyett kössék be szépen a hdmi kábelt és lőn! lesz kép ... de persze ott a VGA is, amivel esetleg a nativ hajtásra is nagyobb lesz az esélyük ...

Arty, én vagyok Gandalf egyik kollégája, aki úgymond problémázik a HDMI TV bemenet PC meghajtásával. Ugyanis nincs még HD megjelenítőm, viszont van PC-m. És NEM VGA-n akarom rákötni a vásárolandó megjelenítőt. És mielőtt megvenném a TV-t, szeretném tudni, mire számítsak. Azt mondod, minden LCD/plazma elfogadja a PC jelét DVI-HDMI-n? Csak legfeljebb nincs 1:1 pixel mapping? Széthúzza/összenyomja a képet? Vagy egyáltalán nem jelenik meg semmi? Itt a fórumon olvastam, hogy van, akinek kimúlt a (ha jól emlékszem JVC) TV-je a PC jelétől. Mit csinál egy Samsung, vagy Sony, vagy akármi, ha a HDMI bemenetére PC jelét teszem? Nem jelenik meg semmi? Minden OK lesz, csak resized? Vagy valami más történik? Na, ezekben a dolgokban nem látok tisztán, ezért problémázok, mielőtt megvenném a megjelenítőt... Remélem, valaki tud érdemben válaszolni :-). Köszi!

_Lacos_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: _Lacos_ »

44/48kHz-hez, Au2-től felfele be lehet állítani, h Accurate Digital Playback (vagy vmi ilyesmi) és akkor nem konvertálja 48khz-re. Sajna minden bekapcsolásnál visszaáll alapra.
PC:mITX,i5-4570, GTX960WF2, Samu830 128GB, Dell2209WA|ThinkpadX200
NAS: HP MicroServer N36L, 4GB, ??TB HDD
Mozi: SONY50W829,Yamaha RX-V659 Black , DaliIKON2, DaliConceptCenter, Creative sats/sub
Zene: PC(foobar)>hiFace>MarantzPM-75>EvidenceAudioSirenII (biwire)>DaliIkon2

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Emellett kérdésem, h ha az spdif ugye problémás a jitter miatt, ezt az USB kütyük hogyan küszöbölik ki? Sztem sehogy.
Ennek nem vagyok szakértője (én csak a végeredményt érzékelem), de idézném Szabó Zolit, aki sztem szakértőnek tekinthető a témában:

Az usb audio átvitel nem aszinkron, hanem izokron. A digitális jel akkor izokron, ha valamennyi jellemző időpontja bármely másik jellemző időpontjától egységidőtartamnyi, vagy annak egész számú többszörösének megfelelő távolságra van. Az izokron jelet általában jól meghatározott órajelből állítják elő, melynek adatátviteli és modulációs sebessége meghatározza a digitális jel egységidőtartamát. Két adatvégberendezés között izokron adatjeleket megfelelő szinkronozási eljárással együtt lehet csak adatátvitelre alkalmazni.Evvel együtt a jitter jóval kisebb, mint spdif esetén.

És ez még nem minden, mert az USB kártyát (pontosabban annak órajelét) is lehet "tuningolni"

Érdekes kísérletet végeztünk. Némi órajel és táp tuningot kapott egy PCI-USB kártya, és lám, határozottan jobb lett a hang, főleg a sztereo tér... 
...a kártyán levő 24 MHz-es kvarc helyett betettünk egy ugyanilyen frekvenciájú, ám lényegesen kisebb zajjal és jitterrel rendelkező órajelgenerátort, aminek saját spéci tápja is van, valamint az usb chip tápja is kissé módosított...

...A különbség a tuningolt usb vezérlőnél egyáltalán nem drasztikus, csak éppen egy picit mindig hallatszik.

De továbbmegyek, engedjétek meg, hogy Joc-ot idézzem, aki igen komoly felszeréssel és szakértelemmel a háta mögött jutott az alábbi megállapításokra:

A PC-nek amúgy is ramaty az időzítése, ezt az USB-SPDIF (vagy IEEE1394-SPDIF vagy IEEE1394-AES/EBU - ahogy nálam van) átalakításnál ki kell küszöbölni... 
...Minőségi továbblépést csak az jelent, ha kiviszed a "hangot" USB-n vagy IEEE1394-en és külső (saját táppal rendelkező!) egységben csinálsz belőle SPDIF-et. Mondjuk az SPDIF interfész önmagában is okoz jittert, de ennyire nem mennék itt bele...

...a lejátszási láncot kell korrektté tenni, hogy a PC időzítés ne befolyásolja. Nálam pl. a DAC adja az órajelet a "hangkártyának", így a PC nem szólhat bele a dologba...

Arty:
Foobar tényleg jo, csak a felület nekem spec nem jött be Nameg, mit is hallgatunk pcről? audio cd-t gondolom nem, flac és mp3 marad: előbbi a 44/48khz mizéria miatt bukta, utobbi meg ugy egyáltalán  
Szóval én pl mindent PC-ről hallgatok, CD-ket is. Amikor hallgatom (úgy értem, ha kifejezetten zenét hallgatok), akkor a monitort ki is kapcsolom, úgyhogy a "skin" baromira nem érdekel. De egyébként amúgy sem, "purista" vagyok. A hang érdekel, nem a design.

Ettől még maradhatunk barátok, ugye?

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

kicsit meredek dolgokat irtok ...

Scott: "a mindenre jo a 7300gt" erős tulzás, mivel ugye Te csak BD/HDDVD lemezeket nézel, ripeket nem ... és oda sajnos a cyberlink dekoder csak igen korlátozottan használható Amugy, a 8500GT és a Vista marketingbaromságait nem kell ám szoszerint bekajálni ... a vista sokkal restriktivebb, mint az XP, a másolásvédelmi baromságok miatt. Arrol már nem is beszélek, h a hangminőséget a secure audio path miatt el is lehet felejteni, ha a sima directsound sem felelt meg eddig Talán ph! n olvastam, h a 96/24 PCM sem megy ki spdifen Vista alatt ... bár nem kizárt, h ez csak az adott hangkártyára volt igaz. Nekem nem megy fel a vista a főgépemre, h kiprobalhassam (nem látja a dvd olvasot, miután elindul a telepitő grafikus felülete, utánaolvastam, létező bug - vista SUX)

Laptopon van vista, overlay kiesik(nálam pl felezi a képet, AERO behal tőle, stb..), csak VMR7/9 marad, ami finoman szolva szar (világos, lassu - pláne mondjuk 1080p-re integrált kártyával). Vista SUXXXXXX htpc-re.

Emellett kérdésem, h ha az spdif ugye problémás a jitter miatt, ezt az USB kütyük hogyan küszöbölik ki? Sztem sehogy. USB-USB összekötés esetén talán a DAC csinálhat vmit, de hogy a kis usb-koax átalakito nem, az fix. Plusz az egész képet tovább rontja az USB borzalmas rossz késleltetési értékei, ami miatt az összes usb-s hangkártya alkalmatlan minőségi zenélésre ...

A 48/44khz témában igazatok van, emiatt megdögölhet az össze hangkártya gyárto

Acme: spdifen alapzajos a live? ez uj dolog lenne ...

Gandalf: kollegáid a tuldimenzionálás helyett kössék be szépen a hdmi kábelt és lőn! lesz kép ... de persze ott a VGA is, amivel esetleg a nativ hajtásra is nagyobb lesz az esélyük ...

Chros: ezt az RGB konvertálás kirpobálom majd, én is DVI->HDMI hajtással nyomulok ! thx az ötletet!

Bigfoot: ez az allin1 vmi emu lehet, de soundblasterekhez valoban van ASIO driver, legalabbis live es audigyhez volt. "zenesz" haver mondta is h jo, csakhat a pro(=drága, nevenincs számomra ) hangkartyai mellett meg igy is azt mondta borzalom a creativ audigy2-je ...

Foobar tényleg jo, csak a felület nekem spec nem jött be Nameg, mit is hallgatunk pcről? audio cd-t gondolom nem, flac és mp3 marad: előbbi a 44/48khz mizéria miatt bukta, utobbi meg ugy egyáltalán

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

A Foobar csak azert kell, hogy USB-re kuldje?
Nem, a FOOBAR az egyik legjobb minőségű zenelejátszó (ha nem a legjobb), akár USB-n használod, akár nem.

Es az AISO driver: ezt ugye a hangkartya gyarto kell hogy beleepitse a driverbe?
Nem, pl. ez egy letölthető Asio driver, ami lehetővé teszi, hogy az egyes alkalmazások kikerüljék a windows (mint operációs rendszer) hangkezelésének egyes kellemetlen mellékhatásait (Kernel streaming). Ehhez persze az alkalmzáshoz is le kell tölteni általában valamilyen kiegészítést, hogy alkalmas legyen ennek kihasználására (FOOBAR-hoz pl. itt néz szét) Itt mondjuk számomra is vannak nyiott kérdések az olvasottak alapján (pl az ASIO4ALL driver az "igazi" Asio, vagy csak úgy tesz az alkalmazás felé "mintha" az lenne, mert nem natívban hajtja a cuccot, hanem directsoundon keresztül..., vagy másik: nállam pl. a foo_out_ks.dll nincs is "telepítve", mert nem engedi regisztrálni a windows, most akkor mi van, nem is kerüli meg nállam a lejátszás a kernel stream-et?) De ennyire ne off-oljunk ide...

ez 5.1-es hanggal is muxik, nem csak stereo-val ? Kiprobaltad, vagy valaki?  
ha kódolt (DTS vagy DD) a jel, és a fogadó egység (többcsatonás pl. házimozi erősítő) képes ezt dekódolni, akkor mehet a dolog USB-n. De ha neked kell előbb bekódolni 2 sávba ehhez, akkor már sztem nem éri meg...

chros
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: chros »

Flac hallgatáshoz :- Front end : Foobar
- mezei USB kábel
- USB-SPDIF átalakító
- DAC
- Erősítő
- Hangfalak
...
ui: Olvass bele a Számítógépes zenehallgatás topicba.

Hhhmmmm ... Erdekes dolgokat irtok ...
Belenezek abba a topicba is ...

A Foobar csak azert kell, hogy USB-re kuldje ?
Es az AISO driver: ezt ugye a hangkartya gyarto kell hogy beleepitse a driverbe?

@Scott: ez 5.1-es hanggal is muxik, nem csak stereo-val ? Kiprobaltad, vagy valaki?

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

- USB-SPDIF átalakító- DAC

Nem akarok kekeckedni , de az USB bemenetes DAC jobb

Azért az USB-Coax átalakító sem rossz, én most adtam el a sajátomat (hiVOX), úgy hogy meg sem kellett hirdetnem...

A srác azóta vissza sem rakta az EMU 0404 hangkártyáját, sőt, eladja... Biztos érzi, mert akksiról hallgat Vibavoice DAC+erősítővel egy AKG K-1000-et

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.

Htpc (Home Theatre PC)

Jogos, de az összes opciót azért csak nem írhatom le

az összeset nem is, de talán még egy apróság a FOOBAR-hoz (ami pénzbe amúgy sem kerül):

ha az oprendszer winfos, akkor érdemes ASIO drivert használni, ez kikerüli a winfos hangerőszabályozását meg meg még mittudoménmilyét, és direktbe nyomja az USB kimenetre (innentől meg már Mac sem kell nekem )

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Scott »

Jogos, de az összes opciót azért csak nem írhatom le

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”