Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
1 perctől idevág, vagy nem?
1 perctől idevág, vagy nem?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Mi ez itt valami kandi kamera, vagy vidám percek?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Köszönöm a gondolatot, de nem hiszem, hogy bármi változna a felállással. A pillanatnyilag legmagasabb képi elvárásoknak is
megfelelő képet varázsoltam magamnak és itt ezt 0- ra értékelték. "Feltekertem maximumra a kontrasztot és a színeket...."
Ezzel nem engem idegesít Cecil- minimálisan a rosszindulatú felállása- hanem arra enged következtetni, hogy fogalma sincs
egy felszerelés hatékonyságáról, arról, hogy mit érhet el az az ember lényegesen olcsóbban, aki ért a kütyüinek
összehangolásához!
A házimozi művészete a képnél: a kapott anyagból a legtöbbet kihozni. Én a sz..ból is várat építettem, olyan képzaj nélküli
minden film, mint amiről álmodoztunk eddig. Káprázatos színek, dupla élvezet nézni minden filmet, semelyik nagyágyúnak a
képe még csak köszönő viszonyban sincs ehhez képest!
Ha ezt leszarozzák, én pedig állítom, hogy megközelíti a HDR technológiás képet, akkor szerintem erősen érdeklődni kellene
iránta, és nem elküldeni a francba látatlanban, amikor egy újság képét képtelen megnézni! Leesne az álluk attól a minőségtől,
de lehet, hogy irigységből, vagy a hozzá nem értésből adódik a mondanivalójuk!
Rezsőnél még biztosan van az újságból, szerezd meg és csodálkozz rá a 43. oldalon. Nézegettem egy évig, aztán összeraktam
lassanként az elérhetetlent!
Cecillel ne foglalkozz. Nulla tapasztalat, sosem volt komoly cucca. Inkább csak mozis babákat gyűjt.
Rámegyek az újságra, remélem még nem feláras! Eléggé felkapott lesz most, hogy elárultad a titkot. Köszi a tippet!
De ne tűnj el úgy, mint múltkor. Kellenek az ilyen hozzáértőbb emberkék is. Hiccusznak, Cutlernek meg a többieknek üzenem, inkább olvassanak pár szaklapot. Talán akkor tisztábban látnak majd.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 119
...hát ez nagyon jó!!
Den, iratkozz fel kérlek!!:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2044332
Köszönöm a gondolatot, de nem hiszem, hogy bármi változna a felállással. A pillanatnyilag legmagasabb képi elvárásoknak is
megfelelő képet varázsoltam magamnak és itt ezt 0- ra értékelték. "Feltekertem maximumra a kontrasztot és a színeket...."
Ezzel nem engem idegesít Cecil- minimálisan a rosszindulatú felállása- hanem arra enged következtetni, hogy fogalma sincs
egy felszerelés hatékonyságáról, arról, hogy mit érhet el az az ember lényegesen olcsóbban, aki ért a kütyüinek
összehangolásához!
A házimozi művészete a képnél: a kapott anyagból a legtöbbet kihozni. Én a sz..ból is várat építettem, olyan képzaj nélküli
minden film, mint amiről álmodoztunk eddig. Káprázatos színek, dupla élvezet nézni minden filmet, semelyik nagyágyúnak a
képe még csak köszönő viszonyban sincs ehhez képest!
Ha ezt leszarozzák, én pedig állítom, hogy megközelíti a HDR technológiás képet, akkor szerintem erősen érdeklődni kellene
iránta, és nem elküldeni a francba látatlanban, amikor egy újság képét képtelen megnézni! Leesne az álluk attól a minőségtől,
de lehet, hogy irigységből, vagy a hozzá nem értésből adódik a mondanivalójuk!
Rezsőnél még biztosan van az újságból, szerezd meg és csodálkozz rá a 43. oldalon. Nézegettem egy évig, aztán összeraktam
lassanként az elérhetetlent!
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Tegnap én szóltam előre, hogy ez itt nem lesz egyszerű történet.
Lefotóznád a vászonra vetített képed? Vagy hasonlót tudnál linkelni? Mégis milyen irányba induljak el, ha szeretném kissé felturbózni az itthoni élményt?
Szted, ha nem vagyok megelégedve a színhelyességgel, próbálkozzak HDMI kábel cserével? Kissé sárgásnak/barnásnak érzem a fehéret. Audioquest Cinnamon HDMI-t használok. Lehet az audioquest gyártó a típusnévvel akart utalni a közvetített kép stílusára és ezért hajlik át sárgásbarnásba??
Nem lesz az jó akármit csinálsz... mert sajnos neked a tökéletes összetételből max a vásznad van meg... se Epson 9300, se Oppo 103D, se szinekre kihegyezett HDMI kábel... se HDMI kábelhegyező
Töröltetted a hirdetésemet, TEHÁT LEHET TÖRÖLNI, TÖRÖLTETNI, akkor a sok eladott, zárt topikot, ami a helyet foglalja, miért
nem tudod törölni, vagy töröltetni?
Én nem töröltettem semmit!!! Jó lenne ha megértenéd végre!
Adminok és a Fórumgazda tud törölni! Én NEM vagyok egyik sem! Én neked jeleztem hogy vigyázz mert vannak hirdetési szabályok! Nem fogadtad meg a tanácsot, láss csodát adminok törölték a hirdetésed!
Amikor először láttam ezt a 2 képet, azt gondoltam, hogy az ilyen képminőség nagyon hosszú ideig csak a vágyakozás
kategóriájában fog maradni, Erre jött az Epson 9300- as, utána a vászon, majd a projektor új szolgáltatásainak elemzése
heteken át, végül az Oppo és a projektor 4K- ra való felskálázásra való állítása. Teljesen tiszta maradt a kép, de túl sok
lett a szín az utolsó lépés után, ezért 35- ről 21- re levittem a színeket és tökéletesen tiszta, KÉPZAJ nélküli képminőséget
értem el, mentettem, kész. Hosszú évekre végeztem.
Lefotóznád a vászonra vetített képed? Vagy hasonlót tudnál linkelni? Mégis milyen irányba induljak el, ha szeretném kissé felturbózni az itthoni élményt?
Szted, ha nem vagyok megelégedve a színhelyességgel, próbálkozzak HDMI kábel cserével? Kissé sárgásnak/barnásnak érzem a fehéret. Audioquest Cinnamon HDMI-t használok. Lehet az audioquest gyártó a típusnévvel akart utalni a közvetített kép stílusára és ezért hajlik át sárgásbarnásba??
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Hogy mi van???
Öreg itt lenne az ideje észhez térned! Topicot nem lehet törölni (max admin-ok tudnak) mindent lejárt hirdetésem le van zárva! Kicsit jó lenne ha olvasgatnád a fórum szabályzatot is nem csak a képeket nézegetnéd az újságban!
Múltkor is megtaláltál a vászon hirdetésed kapcsán privátban mikor is megjegyeztem, hogy a szabályok szerint új infó nélkül heti egy up... nem mellesleg szinte hasonló bullshit dumával nyomtad a tökéletes képminőséget adó szenzációsan szuper egyedülálló és megismételhetetlen projecta vásznad amivel jobb képminőséget lehetetlen elérni...
Töröltetted a hirdetésemet, TEHÁT LEHET TÖRÖLNI, TÖRÖLTETNI, akkor a sok eladott, zárt topikot, ami a helyet foglalja, miért
nem tudod törölni, vagy töröltetni?
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Eddig régi, besárgult újságokból dolgoztam, mikor kalibráltam és sosem jött össze a színhelyesség. De lehet a HDMI kábelem tehet róla. Kissé tanácstalan vagyok.
Megtennéd, hogy beszkenneled azt a két képet? Megpróbálnám az alapján belőni a projektorom.
Amikor először láttam ezt a 2 képet, azt gondoltam, hogy az ilyen képminőség nagyon hosszú ideig csak a vágyakozás
kategóriájában fog maradni, Erre jött az Epson 9300- as, utána a vászon, majd a projektor új szolgáltatásainak elemzése
heteken át, végül az Oppo és a projektor 4K- ra való felskálázásra való állítása. Teljesen tiszta maradt a kép, de túl sok
lett a szín az utolsó lépés után, ezért 35- ről 21- re levittem a színeket és tökéletesen tiszta, KÉPZAJ nélküli képminőséget
értem el, mentettem, kész. Hosszú évekre végeztem.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Bocsáss meg, Cecilnek tettem fel a kérdést, hogy miért nem törli a már zárt topikokat?
Hogy mi van???
Öreg itt lenne az ideje észhez térned! Topicot nem lehet törölni (max admin-ok tudnak) mindent lejárt hirdetésem le van zárva! Kicsit jó lenne ha olvasgatnád a fórum szabályzatot is nem csak a képeket nézegetnéd az újságban!
Múltkor is megtaláltál a vászon hirdetésed kapcsán privátban mikor is megjegyeztem, hogy a szabályok szerint új infó nélkül heti egy up... nem mellesleg szinte hasonló bullshit dumával nyomtad a tökéletes képminőséget adó szenzációsan szuper egyedülálló és megismételhetetlen projecta vásznad amivel jobb képminőséget lehetetlen elérni...
Bocsáss meg, Cecilnek tettem fel a kérdést, hogy miért nem törli a már zárt topikokat?
A többi válaszodat is?
Tetszik hogy ilyen nyitott vagy az új dolgokra,le a kalappal!
Eddig régi, besárgult újságokból dolgoztam, mikor kalibráltam és sosem jött össze a színhelyesség. De lehet a HDMI kábelem tehet róla. Kissé tanácstalan vagyok.
Megtennéd, hogy beszkenneled azt a két képet? Megpróbálnám az alapján belőni a projektorom.
Tetszik hogy ilyen nyitott vagy az új dolgokra,le a kalappal!
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Had bátorkodjak megkérdezni még1x hogyan lesz HDR képed nem HDR képes lejátszóval?
Megjegyzem a HDR nem azt jelenti hogy a szineket meg kontraszot feltekered csutkara...
HDR kép is kalibrálható...
Szándékosan félreértesz, és pont az ellenkezője igaz amit leírtál így hasra ütve, mert például a kontrasz 0- án van
beállítva- mert nincs szükség rá- a színek pedig kb 25%- on.
Én 2 képről beszélek egy újságból, hogy arra nagyon hasonlít az általam elért kép minősége, te pedig magáról a HDR- ről!
Hogy ezt te honnan veszed, hogy én csutkára feltekerem a színeket és a kontrasztot??? A vászon 1,4 gaines és high contrast,
az Oppo is teszi a dolgát, pont az, hogy le kellett venni kontrasztot 0- ra és a szineket is a 4K- ra való állítás után is
még!
Tökéletesen tiszta képem van, olyan, ami neked sosem lesz, mert majd jön a szaki és jól beállítja neked és az lesz a jó ám...
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Ez is egy mánia lett a bekalibrálás. Az menekül ebbe a lehetőségbe, aki saját maga nem tudja összehangolni a 4 komponenst,
pontosabban nagyon akarja a házimozit az otthonába, de képtelen rá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A bekalibrált képpel pont azon tulajdonságok vesznek el, ami az egész képi élmény lényegének tekintünk. Lásd a HDR képet.
Nálam mind a projektor- vászon- média lejátszó- kábel teljesen kompatibilis egymással, egymáshoz valóak, összehangoltak,
egymással tökéletes összhangban állnak.
Ezeket csak viccnek szánod, vagy komolyan is gondolod?
Sztereo Sound Vision 2016/1 február- márciusi példány 43. oldalán látható 2 kép! Ha majd ehhez nagyon
hasonló képminőséget értek el 1 millió alatt, akkor kritizálhattok! 5 n2m- es képen.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Ez nem a DREAMCINEMA (2015) és az AV-MAX-é (2016) volt? Csak mert a DC egy FULL HD-s CinemaScope projektorral vetített, ami ilyen értelemben gyakorlatilag 3K-nak felel meg.
Sajnos nincs meg a magazin, otthon meg csak egy TV-m van. Marad a filmek újranézése.
Hogy ki halt meg? Talán én voltam a legkedvesebb hozzád a többiek közül. Erre tessék.
Ha nem gond, akkor bátorkodnék majd azt az egyet bezárni, amelyik még nyitva van, ha elkelt a portéka. Addig is megértésedet és végtelen türelmedet kérem és köszönöm.
Ha gondolod, gyere el te is a DREAMCINEMA proji shootout-jára, jövő szombaton. Szívesen megismernénk téged személyesen is, s ott lehetőség is adódna a projektorokról, azok képéről, kalibrálásáról eszmét cserélni. Többek között a 9300-ról is.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Had bátorkodjak megkérdezni még1x hogyan lesz HDR képed nem HDR képes lejátszóval?
Megjegyzem a HDR nem azt jelenti hogy a szineket meg kontraszot feltekered csutkara...
HDR kép is kalibrálható...
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Azért, mert pár jóember látta már az Epson 9300(nagyon jó vetítő, le a kalappal előtte )műszeresen bekalibrált!!!!!! képét, felsőkategóriás forrással és vászonnal, úgyhogy nem a levegőbe beszélnek
Persze tudom, hogy ez nem mérvadó, egyeseknek
Ez is egy mánia lett a bekalibrálás. Az menekül ebbe a lehetőségbe, aki saját maga nem tudja összehangolni a 4 komponenst,
pontosabban nagyon akarja a házimozit az otthonába, de képtelen rá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A bekalibrált képpel pont azon tulajdonságok vesznek el, ami az egész képi élmény lényegének tekintünk. Lásd a HDR képet.
Nálam mind a projektor- vászon- média lejátszó- kábel teljesen kompatibilis egymással, egymáshoz valóak, összehangoltak,
egymással tökéletes összhangban állnak.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
...hát ez nagyon jó!!
Den, iratkozz fel kérlek!!:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... ?p=2044332
2015 évi Házimozi kiállítás volt az összes közül a legjobb, minden kiállító beleadott mindent.
Ott volt egy 50 milliós összfelszerelésű házimozi, annak a képét és a mostani kiállításon a laser
projektoros kiállító képét nagyon megjegyeztem.
Ez nem a DREAMCINEMA (2015) és az AV-MAX-é (2016) volt? Csak mert a DC egy FULL HD-s CinemaScope projektorral vetített, ami ilyen értelemben gyakorlatilag 3K-nak felel meg.
Hiccusz nézd már meg azt a 2 képet és majd ha otthon 5n2m- en ilyen képet tudsz produkálni, akkorgyere elő kritikával- pontosabban akkor már nem kritizálnál, hanem újra néznéd az összes filmedet!
Sajnos nincs meg a magazin, otthon meg csak egy TV-m van. Marad a filmek újranézése.
Amit nem írtam le azt ne fogalmazd át légy szíves!
Hogy ki halt meg? Talán én voltam a legkedvesebb hozzád a többiek közül. Erre tessék.
Hiccusz miért nem törlöd az eladott, zárt topikokat?
Ha nem gond, akkor bátorkodnék majd azt az egyet bezárni, amelyik még nyitva van, ha elkelt a portéka. Addig is megértésedet és végtelen türelmedet kérem és köszönöm.
21 éve van projektorom, házimozim, a laikusok képtelenek a képi jellemzőkhöz hozzáállni.
Ha gondolod, gyere el te is a DREAMCINEMA proji shootout-jára, jövő szombaton. Szívesen megismernénk téged személyesen is, s ott lehetőség is adódna a projektorokról, azok képéről, kalibrálásáról eszmét cserélni. Többek között a 9300-ról is.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Nyilván a megjelenítő panelokat optikákat video processzorokat és projektokat hosszú hosszú évek óta tervező és gyártó cégeknél ostobábbnál ostobább szakmailag alkalmatlan projektorhoz nem értő emberek ülnek a tervezőasztalnál, érdemes lenne egy önéletrajzot elküldeni nekik vagy egyszerűen csak bekopogtatni hozzájuk és megmutatni nekik hogy hogyan kell projektort tervezni. Én nem áraznám be magamat 200.000-re ha ilyen komoly tudás birtokában vagyok.
A világ legnagyobb LCD panelgyártója az Epson, tőle veszi megannyi cég a paneleket. A 9300- as modellel eladási csúcsot
fognak elérni, mivel árában és képminőségében mindkét téren egyedülálló.
Az árának a sokszorosát éri, a képminősége nem hagy kívánni valót maga után! A high- end házimozi többé nem elérhetetlen.
Szerezzétek meg az újságot és nézzétek meg a 2 képet. Most én fogok szórakozni: bár biztosan a nagy fanatikus bekalibrált
képet nézők azt fogják mondani, hogy túl sok a szín és túl élő a kép! Akik kitalálták a HIGH DINAMIC RANGE technológiát,
egészen biztosan semmihez sem értenek. Nekem pont ez a képszín felfogás, szín élénkség tetszik, él a kép minden porcikájában.
De ez szerintetek nem ér semmit, mert fakónak és színtelennek kell a képnek lennie tízmilliókért laser projektorokkal
vetítve................
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Miért nem nézi meg valamelyik jóember Den képét élőben?Majd utána olvasnék egy pár csapatkommentet;-)
Azért, mert pár jóember látta már az Epson 9300(nagyon jó vetítő, le a kalappal előtte )műszeresen bekalibrált!!!!!! képét, felsőkategóriás forrással és vászonnal, úgyhogy nem a levegőbe beszélnek
Persze tudom, hogy ez nem mérvadó, egyeseknek
300x168 = 5.04 n2m
m2