Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Hi az uraknak egy komoly problémával szembesültem .
Az uj deszkának(alpalpnak) van HDMI kimenete, ezen is kijön a hang és kép is együtt. De csak a Power DVD(7. valahanyas)-vel jön ki teljes felbontásban a hang, és a kép. A képéről nem éredemes vitázni, mert nem elég jó...
Ha viszont a Media player Classicot használom a jó kép miatt, akkor csak sztereó csatornában képes kiküldeni a hangot, tehát nem teljes a jelfolyam(megnéztem lekeveri sztereóra). Az AC3 filtert már babráltam, de semmi változás. Amit lehetett beállítottam úgy, mint a Power DVD-t(spdif a hangnak), de semmi változás.
Egy olyan lejátszó progit keresek ami együtt működik az ffdshow-al és beállításaival, és kiadja a hangot is a HDMI-n?
Htpc (Home Theatre PC)
peterk: vetitő mellé én nem költenék egy "kis" megjelenítőre többet, hiába szebb a képe. Ha konzol és PC játék is lesz, nem csak tévézés, akkor pláne LCD, megy a nativ és nem is ég be. Sztem azt a százast tedd el egy - majdani - jobb vetitőre
diablo: milyen forrás? milyen hw? milyen kodekek, milyen beallitassal?
Már maga a Windows Xp alatt is csak két csatorna működött a 6 helyett. De megoldódott (részben), mert felraktam a Vista-t és ez alatt az alaplapi hangkártya most ad hangot mind a 6 kimeneten. Az SB Audigy-nél még semmi változás, de úgy néz ki, hogy azért, mert annak a drivereit nem a Vista "rakta fel", hanem nekem kellett. És e körül lesz a gond, mert feltettem az alaplapi kártyához a legfrisebb, netről leszedett vistás verziót és onnantól fogva azon is csak a jobb-bal front szólt megint. Úgyhogy gyorsan uninstall és megint működnek Bosszantó dolog.
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
Htpc (Home Theatre PC)
peterk: vetitő mellé én nem költenék egy "kis" megjelenítőre többet, hiába szebb a képe. Ha konzol és PC játék is lesz, nem csak tévézés, akkor pláne LCD, megy a nativ és nem is ég be. Sztem azt a százast tedd el egy - majdani - jobb vetitőre
diablo: milyen forrás? milyen hw? milyen kodekek, milyen beallitassal?
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
Az ár mindig számít. Viszont ebben az esetben benne van a tól-ig-ben. Ahogy nézem, a 42"-es LCD-k 250-280 körül indulnak, a plazmák pedig 350-380 körül. Az a százas még beleférne, ha megéri.
- szerintem nemeri meg, inkabb koltsd el masra
Szerintem sem. Ennyiért már autót lehet venni
Htpc (Home Theatre PC)
Az ár mindig számít. Viszont ebben az esetben benne van a tól-ig-ben. Ahogy nézem, a 42"-es LCD-k 250-280 körül indulnak, a plazmák pedig 350-380 körül. Az a százas még beleférne, ha megéri.
- szerintem nemeri meg, inkabb koltsd el masra
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
sztem ne halgass senkire menj el egy plazaba es nezd vegig oket...
Htpc (Home Theatre PC)
Erősen gondolkozom a jelenlegi - jópár éves - CRT tévém lecserélésén. ... Ebben a kategóriában a plazmák és az LCD-k is jellemzően 1376x768-as felbontásúak.
Nem inkább 1366x768?
De. A fene se bírja megjegyezni ezeket a felbontásokat.
Számít az ára? Ha nem, akkor egyértelműen plazma. Viszont nézz utána, melyiket veszed, mert a legtöbb plazmát nem lehet 1:1-ben hajtani. Amiről biztosan tudjuk, hogy igen (50" méretben): LG és Pioneer.
Htpc (Home Theatre PC)
Mi lehet az oka annak, hogy ha nem SPDIF-en, hanem csatárnánként akarom kivezetni a hangot a HTPC-ből akkor csak a két frontcsatorna szól, a többi néma?
Kipróbáltam az alaplapi hangkártyával és a SB Audigyvel is, totál ugyanaz történik
Házimozi: InFocus X10 FullHD DLP projektor -=- Sony 52W3000 FullHD LCD TV -=- Samsung BD-P2500 és Sony PS3 Blu-ray -=- Onkyo TX-SR805 THX Ultra2 HD erősítő -=- Sony RDR-HX825 DVD -=- HTPC (Xbox360 HD DVD kiegészítővel) -=- Jamo E8 széria 7.1 -=- Logitech Harmony 1000 rendszertáv
Házimozi galéria
Htpc (Home Theatre PC)
plazma, de olyan ami vga-val nativ felbontason hajthato. az lcd-nek meg kell par ev hogy elvezehto minosegu legyen. felbontast pedig nem erdemes valtani, mert a pc jobb minosegben meretez at mint a plazma sajat aramkore. Azért HD anyagnál a plazmának se árt az elsötétítés, annyira tükröződik.
- nembeszelve a nagy fenyerejerol sem
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
plazma, de olyan ami vga-val nativ felbontason hajthato. az lcd-nek meg kell par ev hogy elvezehto minosegu legyen.
felbontast pedig nem erdemes valtani, mert a pc jobb minosegben meretez at mint a plazma sajat aramkore.
Azért HD anyagnál a plazmának se árt az elsötétítés, annyira tükröződik. Akkor meg már lassan használhatod a projektort is.
elhelyezestol fugg. nekemn delkeleti szobaban nem tukrozodik.
Htpc (Home Theatre PC)
asus lap, alaplapi hangkarival (7.1-et tud), az előfokhoz mini-jack kimeneten keresztül rca-n megy a hang, hangfalpáronként (sub/center, front/j,b, surround/j,
ha, hamegyek kipróbálom ezt a "mixer full" dolgot, és majd megírom, hogy mit tapasztaltam
Ekkor viszont erdekes (hisz 5.1-es rendszered van, es mindegyikhez kulon kabel megy): mukodnie kene a Bass Redirect nelkul is
Akkor mar csak a hangkartya rossz beallitasara tudok gondolni ...
Ui: "Mixer full": nem full , hanem fül ...
Htpc (Home Theatre PC)
......
Milyen/hany kabellel kuldod ki a hangot hany hangszorora? A DTS sav hany channel-es?
AC3filter-ben custom matrix-nal tudod beallitani (Mixer ful), hogy a bejovo LFE-t (utolso oszlop) kirakod a L es R sorra 0.5 ertekkel !
a subra akkor megy mély, ha a mixer fülnél a basszus átírányítása rublikát kipipálom
Nagy valoszinuseggel azert, mert a subhoz nem megy kulon kabel (es ekkor ez igy normalis): 4ch hangkartyad van ?
asus lap, alaplapi hangkarival (7.1-et tud), az előfokhoz mini-jack kimeneten keresztül rca-n megy a hang, hangfalpáronként (sub/center, front/j,b, surround/j,
ha, hamegyek kipróbálom ezt a "mixer full" dolgot, és majd megírom, hogy mit tapasztaltam
köszi
...
Htpc (Home Theatre PC)
chros: ugy látom a kétmagot használo x264 dekoderre várhatunk ...
Hat igen ... Slice alapon mukodik (ebben a beta-ban, nincs benne egyebkent ez a feature), de az apple trailer-ein kivul semminel nem lattam kihasznaltsagot ...
azt próbálom beállítani, hogy a frontokra is kimenjen a mély, ne csak a sub-ra (ac3 filter)
Milyen/hany kabellel kuldod ki a hangot hany hangszorora? A DTS sav hany channel-es?
AC3filter-ben custom matrix-nal tudod beallitani (Mixer ful), hogy a bejovo LFE-t (utolso oszlop) kirakod a L es R sorra 0.5 ertekkel !
a subra akkor megy mély, ha a mixer fülnél a basszus átírányítása rublikát kipipálom
Nagy valoszinuseggel azert, mert a subhoz nem megy kulon kabel (es ekkor ez igy normalis): 4ch hangkartyad van ?
- James Bond 007
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
plazma, de olyan ami vga-val nativ felbontason hajthato. az lcd-nek meg kell par ev hogy elvezehto minosegu legyen.
felbontast pedig nem erdemes valtani, mert a pc jobb minosegben meretez at mint a plazma sajat aramkore.
Azért HD anyagnál a plazmának se árt az elsötétítés, annyira tükröződik. Akkor meg már lassan használhatod a projektort is.
Htpc (Home Theatre PC)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11058
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Erősen gondolkozom a jelenlegi - jópár éves - CRT tévém lecserélésén. ... Ebben a kategóriában a plazmák és az LCD-k is jellemzően 1376x768-as felbontásúak.
Nem inkább 1366x768?
Szerintetek ha fontos - de nem kizárólagos - a HTPC-vel való összekötés, akkor melyiket érdemesebb megvenni? Plazma vagy LCD? A plazma nagyobb mérete miatt tetszene, de nem tudom, mennyire lehet 1:1-ben meghajtani őket...
Számít az ára? Ha nem, akkor egyértelműen plazma. Viszont nézz utána, melyiket veszed, mert a legtöbb plazmát nem lehet 1:1-ben hajtani. Amiről biztosan tudjuk, hogy igen (50" méretben): LG és Pioneer.
Htpc (Home Theatre PC)
folyt.
az eredeti EVO ill. m2ts fileokból EVOdemux ill. Xport-tal nyerem ki a megfelelő streameket.
Htpc (Home Theatre PC)
A következőn gondolkodom:
Van egy (szerintem) jó HTPC-m. Jönnek ki a filmek külföldön BD-n (engem inkább ez érdekel jobban), de ugyebár magyar vonatkozás nélkül. Mit gondoltok, ha vennék mondjuk egy BD írót (vagy csak olvasót), lenne-e mód arra, hogy valahogy, valamilyen lejátszóprogrammal mondjuk alátegyem a magyar feliratot? A PowerDVD és - bár utóbbit nem próbáltam - a WinDVD ezt nem tudja. MPC-t kipróbáltam DVD-vel, úgy néz ki, hogy az talán működne, de nem vagyok benne biztos, hogy BD lemezt is lejátszana. Mi a véleményetek?
Ezzel kapcsolatban én azt találtam ki, hogy újra authorálom a filmeket az eredeti formátumot megtartva ( HD DVD, vagy BR ) kidobálva a felesleges hangsávokat és hozzátenni a magyar feliratot.
A teljes múlt hetem ráment, de sajnos elakadtam. Pelican-ban van minden reményem. Jelenleg amire képes vagyok :
HD DVD-t Scenarist ACA-val újra tudom authorálni, feliratot is tudok rakni, de gond van a felirat hátterének transzparenciájával. Felirat nélkül már tökéletesen megy a dolog.
BR-t a Scenarist HDMV-vel tudom újra authorálni. Ez utóbbi lényegesen bonyolultabb, mint a HD DVD a BR struktúra miatt. BR szabvány engedi, hogy HDMV módban ( de szerintem BD-J-ben is ) külső text formátumú feliratot "csatolj" a filmhez. Ez alatt azt értem, hogy amíg HD DVD-nél maga az EVO file tartalmazza a video-audio-sub streamet, addig BR-nél az m2ts nem. Pontosabban alapból itt is ez tartalmazza, de van mód a külső feliratra is.
A lényeg: BR-t is tudok újra authorálni, de itt a felirattal az a bajom, hogy xml-ben kellene egy import scriptet írni a Scenarist-nak, amivel be tudnám importálni reauthor előtt. Itt szintén elakadtam, nem találok infót róla a neten.
Ha valaki besegítene folytatnám a projectet. A nehezén már túl vagyok
Htpc (Home Theatre PC)
hallgatom/nézem a toto 25 anniversary koncertjét(dts), és azt próbálom beállítani, hogy a frontokra is kimenjen a mély, ne csak a sub-ra (ac3 filter)
a subra akkor megy mély, ha a mixer fülnél a basszus átírányítása rublikát kipipálom, egyébként meg(he nincs pipa) hallásra úgy tűnik, sehova...
van valami ötletettek?
...
Htpc (Home Theatre PC)
- en egy kozepes meretu samu lcd-t vennek most is nappali hasznalatra, estere alternativakent ott a vetito...
- nekem a htpc-m a mai napig nincs osszekotve az lcd tv-vel. igazabol nem hianyzik.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Egyik fórumtársunk feszegette pár hete ezt a témát és ő sem értettem ezeket az agyament felbontásokat. Én sem értem őszintén szólva. Továbbá nagyon kell figyelni arra, hogy a pixelazonos meghajtás sok modell esetében csak vga-n keresztül működik.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Erősen gondolkozom a jelenlegi - jópár éves - CRT tévém lecserélésén. A projektor mellett nem ártana egy nappali alternatíva filmnézésre, nomeg a mindennapi tévénézést is el tudnám képzelni nagyobb képméretben. Két feltételem van az új tévével szemben: TV műsorok nézésére megfelelő legyen, és - ezért is írtam ide a postot - minél harmonikusabban lehessen a HTPC-vel összehozni. Nézegetve az árakat, egy 50"-es plazma, vagy egy 42"-es LCD lehet a választott. Ebben a kategóriában a plazmák és az LCD-k is jellemzően 1376x768-as felbontásúak.
Szerintetek ha fontos - de nem kizárólagos - a HTPC-vel való összekötés, akkor melyiket érdemesebb megvenni? Plazma vagy LCD? A plazma nagyobb mérete miatt tetszene, de nem tudom, mennyire lehet 1:1-ben meghajtani őket...
HTPC szempontjából egyébként bosszant ez a felbontás-eltérés a belépő HD felbontású TV-k és projektorok között (a tv-k jellemzően 1367x768, a projektorok 1280x720-asak). Ha a 1920x1080-as szabványos fullHD felbontást sikerült megoldani, akkor miért nem lehet azonos 720P felbontást használni, hogy szegény HTPC tulajnak ne kelljen felbontást váltogatnia? ...
Htpc (Home Theatre PC)
mkv support nincs
Pedig írják.
Sajna nem mondanak igazat. Utánaolvasgatva ezt találtam az avsforum-on egyik képviselőjük postjában:
"LimHD200i so far can not play MKV, it will after we update the firmware afterwards. The current chip inside is Sigma 8623, its trans speed 40M/s at average.
Jackie Yin"
"Még nem tudja, de tervezzük". Szimpla marketing duma, minden hasolnó eszköz gyártója ugyanezt mondja.
Htpc (Home Theatre PC)
mkv support nincs
Pedig írják.
The limHD200i supports your favorite video formats, MPEG2 HD - .tp, .ts, WMV9/WMV-HD/VC-1, H.264 - .mkv/.mov, MPEG1/2/4, DVD - .ISO /.VOB, etc., you can enjoy videos with resolutions of up to 1080p from your high-definition television for the best picture quality.
Htpc (Home Theatre PC)
Ehhez mit szóltok? Mindent visz, durva...
limHD 200i
Jónak tűnik. Kár, hogy nincs benne HD olvasó.
mkv support nincs, "normális" BD/HDDVD sincs, verdikt: kuka, mint a többi ilyesmi doboz. marad a htpc
diablo: 1 nap olvasgatás a doom9 forumaiban és menni fog ne add fel!
chros: ugy látom a kétmagot használo x264 dekoderre várhatunk ...
hdb*tsen olvastam: jo hir, h a legutolso x264 codec build immár h264 kompatibilisebb, nem lesz gond a szabványos dekoderekkel (coreavc, cyberlink h264 decoder) - hogy a régi filmekkel mi lesz? ezért kellene ffdshow
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)