Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Múltkor véletlenül elállítottam a bal surround hangszórót és olyan dinamika jött valahonnét, de nem tudtam, hogy honnan. Most már tudom.

Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11118
- Kapcsolat:
Szerinted a távolságok beállításával valójában mit változtatsz a jelfeldolgozásban? Illetve a gondosan beállított távolságokkal mi történik akkor, ha a fejedet néhány cm-rel arréb hajtod?
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Den
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 115
A legelső dolog ami kötelező, az egy füzet és toll a kezedben, mert rengeteg adminisztrációval jár.
Le kell írni a beállításaidat, mert kell egy alap kiindulásnak. Aztán akár 1 cm- ként állítgathatod az összes hangfal távolságát és amíg ki nem ismered magad, hogy a saját felszerelésednél milyen távolság értékkel milyen hangkorrekciót érsz el, addig jól jön egy alap beállítás.
Mindegyik hangfal minimum 2 értékbe szól bele ezek közül: párbeszédhang, térhatás, dinamika.
Órák telhetnek el és csak rosszabb lesz a párbeszédhang, a térhatás és a dinamika.
Aztán egyszer csak rájössz arra, hogy milyen távolsággal mit állítasz a 3 említettből.
Ha kiismered milyen távolsággal melyik hangfaladdal éred el, hogy a neked legmegfelelőbb dinamikád legyen- mámorító térhatásod, a párbeszédhang minősége tökéletes legyen, akkor révbe értél.
Az igazi finombeállításokat 1 cm- es távolság értékekkel hangfalanként lehet állítani a processzoron.
Nem szabad a 3- ból egyiket sem erőltetni, mert akkor felborul az egyensúly. Akkor lesz tökéletes, ha egyszerre mindhárommal elégedett leszel, ami szinte elérhetetlen, mert minden filmnek más volt a hangmérnöke és így a filmek hangját is más felfogásban keverték...
Nagy türelem, odafigyelés kell. Amikor igen jó fizikai és szellemi állapotban vagy, akkor kell nekiállni és jegyzetelni milyen távolsággal melyik hangfallal mit értem el: mennyit változott a térhatás a dinamika és a párbeszédhang?
Nálam 14 hangfallal mindezt.
Le kell írni a beállításaidat, mert kell egy alap kiindulásnak. Aztán akár 1 cm- ként állítgathatod az összes hangfal távolságát és amíg ki nem ismered magad, hogy a saját felszerelésednél milyen távolság értékkel milyen hangkorrekciót érsz el, addig jól jön egy alap beállítás.
Mindegyik hangfal minimum 2 értékbe szól bele ezek közül: párbeszédhang, térhatás, dinamika.
Órák telhetnek el és csak rosszabb lesz a párbeszédhang, a térhatás és a dinamika.
Aztán egyszer csak rájössz arra, hogy milyen távolsággal mit állítasz a 3 említettből.
Ha kiismered milyen távolsággal melyik hangfaladdal éred el, hogy a neked legmegfelelőbb dinamikád legyen- mámorító térhatásod, a párbeszédhang minősége tökéletes legyen, akkor révbe értél.
Az igazi finombeállításokat 1 cm- es távolság értékekkel hangfalanként lehet állítani a processzoron.
Nem szabad a 3- ból egyiket sem erőltetni, mert akkor felborul az egyensúly. Akkor lesz tökéletes, ha egyszerre mindhárommal elégedett leszel, ami szinte elérhetetlen, mert minden filmnek más volt a hangmérnöke és így a filmek hangját is más felfogásban keverték...
Nagy türelem, odafigyelés kell. Amikor igen jó fizikai és szellemi állapotban vagy, akkor kell nekiállni és jegyzetelni milyen távolsággal melyik hangfallal mit értem el: mennyit változott a térhatás a dinamika és a párbeszédhang?
Nálam 14 hangfallal mindezt.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Az összes frekvencia hangfalanként és az összes hangerő teszthanggal hangfalanként beállítva.
Az összes hangfal távolságát az ülő helyzettől lemértem és beállítottam a procin 1 cm- es beállítással. De mint kiderült a kisérleteim során ezzel bármit elérhetsz és tönkre tehetsz.
De mi maximalisták vagyunk. Ki akartam ismerni a távolságokkal való játszás hatásait, a hangfalaim határait. A következő derült ki 3 napi munkával:
mind a dinamika, mint a térhatás és a párbeszédhang a távolságokkal való változtatással alapjaiban változtatja meg a házimozizás élményét.
Most nincs több időm, holnap folyt.
Az összes hangfal távolságát az ülő helyzettől lemértem és beállítottam a procin 1 cm- es beállítással. De mint kiderült a kisérleteim során ezzel bármit elérhetsz és tönkre tehetsz.
De mi maximalisták vagyunk. Ki akartam ismerni a távolságokkal való játszás hatásait, a hangfalaim határait. A következő derült ki 3 napi munkával:
mind a dinamika, mint a térhatás és a párbeszédhang a távolságokkal való változtatással alapjaiban változtatja meg a házimozizás élményét.
Most nincs több időm, holnap folyt.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó

.....és ezt a processzort NEKED köszönhetem az elcseszett mondatod miatt a legjobb barátodnak!
Chuck Norris kétszer számolta meg a végtelent. Én nekiálltam megtalálni, hogyan lehet a processzoromat az én hallásommal legjobban összeszinkronizálni és megtaláltam, közzétettem.
A bolondok kifigurázzák a dolgot és kínjukban nevetnek, akik komolyan gondolják a házimozizást, tanulnak belőle.
Zozi Bencéje a színt, ő sem tudná jobban művelni.
Mindenki ismerje ki a saját cuccát az a lényeg.
Nekem nem kell sófőr a 80 milliós kocsimhoz, szeretem én vezetni és főleg kiismerni mit tud és hogyan kell vezetni.
Chuck Norris kétszer számolta meg a végtelent. Én nekiálltam megtalálni, hogyan lehet a processzoromat az én hallásommal legjobban összeszinkronizálni és megtaláltam, közzétettem.
A bolondok kifigurázzák a dolgot és kínjukban nevetnek, akik komolyan gondolják a házimozizást, tanulnak belőle.
Zozi Bencéje a színt, ő sem tudná jobban művelni.
Mindenki ismerje ki a saját cuccát az a lényeg.
Nekem nem kell sófőr a 80 milliós kocsimhoz, szeretem én vezetni és főleg kiismerni mit tud és hogyan kell vezetni.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Szerintem ezek után, már simán te vagy a házimozizás Chuck Norris-sza!
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Az én fülemet nem tudja helyettesíteni egy gép sem.
Mivel a fanatikusok között is a leg- leg szeretek lenni, ezért belevágtam és nyertem! 2 ember felhúzott, így kaptam újabb motivációt arra, hogy újítsak!
Az első ember nem hitte el még tavalyi beszélgetéskor, hogy azt mondom, nem veszek már semmit, így jó ahogy van!
A második Zozi és az ő Bencéje, aki világszínten az egyik legjobb mozihang beállító.
8805 Marantz processzorom van, rendkívül jó minőségű hangfalakkal 7.2.6 felállásban. Le akartam cserélni a procit AV10- re a kisebbik subot SVS4000- et SB16- ra, de egyiket sem kell semmire, mint kiderült, teljesen felesleges.
Beállítani kell mégjobban a processzort. Hogy mit???
A frekvenciákat beállítottam kész, nem nyúlok hozzá.
Hangfalanként beállítottam a hangerőket a teszthanggal kész, nem nyúlok hozzá.
A legfinomabb állítás most következik, amivel bármit el lehet érni: a poklot is és a mennyország is előtted áll.
Magyarul mindent el lehet rontani és a létező legjobb párbeszédhangot, térhatást, dinamikát is el tudod érni.
Ez pedig a hangfalanként, centinként állítható távolságok. Erre a finomhangolásra a legérzékenyebb mind az emberi hallás és a processzor is.
Ki kell ismerni, mikor milyen távolság a legjobb hangfalanként és nekünk. Ha kiismered magad a saját felszereléseden, akkor sporolhatsz legalább 4- 5 millió Ft- ot, mint én, mert feleslegessé válik a csere egy szintet elérve persze. A beállításon múlik minden és nem azon, hogy mennyi pénzt gyilkoltál bele a házimozidba.
Össze kell hangolni a hangfalakat egészen az összefésülésig, de az már a létező legfelső szint.
A távolságok összehangolásával a felszerelésed élvezeti értéke megtízszereződhet, sőt még jobban.
Addig állítottam a távolságokat, amíg végre kiismertem magam, mivel lehet elérni a más számára ismeretlen hangminőségű, hangtisztaságú és döbbenetes dinamikájú mélyhangokat, térhatást és tökéletes párbeszédhangot.
10 órát töltöttem állítgatásokkat péntek-szombat-vasárnap munka mellett, de megérte.
Nem kell se AV10, se még egy SB16, se Bence. Időm volt rá, rátaláltam az igazi finomhangolásra.
A képről: mivel a 3 Marantz processzor rendelkezik képbeállítással is egyedülállóan, ezért a 4K és az 50Hz aktiválásával lényegesen jobb képminőséget érhetünk el. Lényegesen részletesebb lesz a kép és lényegesen nagyobb felbontású. Szinte már a nézőnek kínos, olyan részletesen látni egy emberi arcnak a hibáit.
Mivel a fanatikusok között is a leg- leg szeretek lenni, ezért belevágtam és nyertem! 2 ember felhúzott, így kaptam újabb motivációt arra, hogy újítsak!
Az első ember nem hitte el még tavalyi beszélgetéskor, hogy azt mondom, nem veszek már semmit, így jó ahogy van!
A második Zozi és az ő Bencéje, aki világszínten az egyik legjobb mozihang beállító.
8805 Marantz processzorom van, rendkívül jó minőségű hangfalakkal 7.2.6 felállásban. Le akartam cserélni a procit AV10- re a kisebbik subot SVS4000- et SB16- ra, de egyiket sem kell semmire, mint kiderült, teljesen felesleges.
Beállítani kell mégjobban a processzort. Hogy mit???
A frekvenciákat beállítottam kész, nem nyúlok hozzá.
Hangfalanként beállítottam a hangerőket a teszthanggal kész, nem nyúlok hozzá.
A legfinomabb állítás most következik, amivel bármit el lehet érni: a poklot is és a mennyország is előtted áll.
Magyarul mindent el lehet rontani és a létező legjobb párbeszédhangot, térhatást, dinamikát is el tudod érni.
Ez pedig a hangfalanként, centinként állítható távolságok. Erre a finomhangolásra a legérzékenyebb mind az emberi hallás és a processzor is.
Ki kell ismerni, mikor milyen távolság a legjobb hangfalanként és nekünk. Ha kiismered magad a saját felszereléseden, akkor sporolhatsz legalább 4- 5 millió Ft- ot, mint én, mert feleslegessé válik a csere egy szintet elérve persze. A beállításon múlik minden és nem azon, hogy mennyi pénzt gyilkoltál bele a házimozidba.
Össze kell hangolni a hangfalakat egészen az összefésülésig, de az már a létező legfelső szint.
A távolságok összehangolásával a felszerelésed élvezeti értéke megtízszereződhet, sőt még jobban.
Addig állítottam a távolságokat, amíg végre kiismertem magam, mivel lehet elérni a más számára ismeretlen hangminőségű, hangtisztaságú és döbbenetes dinamikájú mélyhangokat, térhatást és tökéletes párbeszédhangot.
10 órát töltöttem állítgatásokkat péntek-szombat-vasárnap munka mellett, de megérte.
Nem kell se AV10, se még egy SB16, se Bence. Időm volt rá, rátaláltam az igazi finomhangolásra.
A képről: mivel a 3 Marantz processzor rendelkezik képbeállítással is egyedülállóan, ezért a 4K és az 50Hz aktiválásával lényegesen jobb képminőséget érhetünk el. Lényegesen részletesebb lesz a kép és lényegesen nagyobb felbontású. Szinte már a nézőnek kínos, olyan részletesen látni egy emberi arcnak a hibáit.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1699
A multeq appot vedd meg, azzal a mélykorrekció alsó frekvenciáját is állíthatod, és csinálhatsz minidsp-s rew-es kalibrációt és nem nyúl bele.DeLorean írta: ↑2023.07.08., szomb. 19:29Egy kis adalék a Marantz AV10 processzorhoz.
Azt leírtam, hogy megépíettségre és szolgáltatásokra - felső kategória.
Tettem be grafikont is a lesajnált Audyssey beállításról.
Hát, alapból jobb görbéket állított be, mint a szuper Dirac sok sok próbálkozás után. Ez hatalmas meglepetés számomra most is.
De mivel nem tudok nyugodni - megvettem az Audyssey telós app-ot.
10 ezer forintba került.
Kevered. A dupla nulla az Mi-6, Borroneo pedig az Angyal. Volt idő, hogy mindkettőt ugyanaz a színész játszotta, vélhetően ez zavart meg.
Neked fogalmad sincs kikkel beszélsz.
Tehát azért jó a felkeverő, mert az bután feltolja azt is amit kell, meg amit nem kell, lényeg hogy szóljon, mert akkor van értelme. Ez mondjuk helyre teszi a dolgokat.
Biztos csorbul az élmény, de én maradok a hangmérnök úr/hölgy által elvégzett audio végterméknél.
Egyébként köszönöm a meghívást, de félek, ki kell hagynom a lehetőséget.
Biztos csorbul az élmény, de én maradok a hangmérnök úr/hölgy által elvégzett audio végterméknél.
Egyébként köszönöm a meghívást, de félek, ki kell hagynom a lehetőséget.
- Gyulai D.
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 83
DeLorean!
Én is megosztom veled mik a tapasztalataim a felkeveréssel kapcsolatban, már ha szabad!
Már egy pár hónapja úgy nézem a szinkronos filmeket sorozatokat, hogy közben néha átállítom, NeuralX, Auro vagy DS legyen a skálázás, vagy hogy ne legyen és a nativ sáv menjen csak.
Első tapasztalatom az, hogy mindegyik egy kalap lópikula.
Első nagy gond, hogy teljesen összeesik a térérzékelés amint felskálázok bármivel is. PEDIG! a rendszer jól be van állítva. fázisok jók, keresztezések is....stb. Amit lehetett kihoztam a rendszeremből.
2, Kb 2-3órás filmnél amit nagyküszködve megnézek felskálázóval azt veszem észre hogy kb nincs fent semmi. még Natív atmos sávoknál is ritkán van fent valami. így adja magát a kérdés, hogy van e értelme a 11-16-32 csatornának ha csak felsálázóval használlják? Őszintén néha az is meglep hogy a szaros kis 5ch bed layer nálam olyan jól szól térben, mintha egyenesen a filmben lennék. van mélysége a hangnak és amikor a front és surround között van félúton egy történés az is majdnem olyan jó mintha lenne ott egy fizikai hangfal.
Nyílván én is kacsintgatok az AVM70 irányba de azt is csak 5.4.4 ben használnám mert igazából a DA minősége jobban vonz mint a sok csatorna.
Sokan akik 16ch-t vagy többet használnak arról számolnak be hogy a front wide szinte meg sem szólal. így kb mi értelme van? plusz 2 hangfal meg egy végfok a semmiért? Ez a pazarlás vagy inkább luxus nem?
a 6 felső amennyiben szól akkor még látom értelmét márha hosszú a szoba és van 2-3 sor, de átlagosan 1soros szobákba vagy max 2, szerintem bőven elég a 4 felső. De sokszor én az atmos értelmét sem látom. Olyan dolgokat kevernek fel sokszor a felsőkre amiknek semmi köze a filmhez. térben rossz helyen vannak, meg ilyesmik. a mellettem elrepülő helikopternek fönt középen szól a rotorhangja??? mivan?
Amikor nem volt atmosos AVR vagy procim 2évig akkor csak úgy vágytam rá hogy megint legyen. megint kb 1éve ha van és jó ha 4-5 filmet néztem meg atmosban és sokszor hozzá sem tesz az élményhez. Felkeverve a szinkron meg borzalmas.
így egy kisebb vagyon áll abba a plusz 4 csatornába azért hogy évi 4-5x talán használjam? van értelme? Pedig én aztán sok filmet sorozatot nézek. évente átlagosan 3200-3500órát vetitgetek el aminek a harmada az nettó sorozat vagy filmnézés.
A többség jó ha heti 2-3x egy filmet megnéz.
Ez az én tapasztalatom. Persze tudom nem vagyunk egyformák, de valahogy érdemes megismerni több ember nézőpontját, hogy lásd más szemszögéből a dolgokat. innentől a tedolgod hogy mitkezdessz ezzel a tapasztalattal. Én kiváncsi vagyok a véleményedre ha leírod arról te milyen sűrün mozizol, és hogyan használod ezt a felkeverést. Nem vetted észre hogy teljesen összeesik a térmélység ha felkeversz?
Én is megosztom veled mik a tapasztalataim a felkeveréssel kapcsolatban, már ha szabad!
Már egy pár hónapja úgy nézem a szinkronos filmeket sorozatokat, hogy közben néha átállítom, NeuralX, Auro vagy DS legyen a skálázás, vagy hogy ne legyen és a nativ sáv menjen csak.
Első tapasztalatom az, hogy mindegyik egy kalap lópikula.
Első nagy gond, hogy teljesen összeesik a térérzékelés amint felskálázok bármivel is. PEDIG! a rendszer jól be van állítva. fázisok jók, keresztezések is....stb. Amit lehetett kihoztam a rendszeremből.
2, Kb 2-3órás filmnél amit nagyküszködve megnézek felskálázóval azt veszem észre hogy kb nincs fent semmi. még Natív atmos sávoknál is ritkán van fent valami. így adja magát a kérdés, hogy van e értelme a 11-16-32 csatornának ha csak felsálázóval használlják? Őszintén néha az is meglep hogy a szaros kis 5ch bed layer nálam olyan jól szól térben, mintha egyenesen a filmben lennék. van mélysége a hangnak és amikor a front és surround között van félúton egy történés az is majdnem olyan jó mintha lenne ott egy fizikai hangfal.
Nyílván én is kacsintgatok az AVM70 irányba de azt is csak 5.4.4 ben használnám mert igazából a DA minősége jobban vonz mint a sok csatorna.
Sokan akik 16ch-t vagy többet használnak arról számolnak be hogy a front wide szinte meg sem szólal. így kb mi értelme van? plusz 2 hangfal meg egy végfok a semmiért? Ez a pazarlás vagy inkább luxus nem?
a 6 felső amennyiben szól akkor még látom értelmét márha hosszú a szoba és van 2-3 sor, de átlagosan 1soros szobákba vagy max 2, szerintem bőven elég a 4 felső. De sokszor én az atmos értelmét sem látom. Olyan dolgokat kevernek fel sokszor a felsőkre amiknek semmi köze a filmhez. térben rossz helyen vannak, meg ilyesmik. a mellettem elrepülő helikopternek fönt középen szól a rotorhangja??? mivan?
Amikor nem volt atmosos AVR vagy procim 2évig akkor csak úgy vágytam rá hogy megint legyen. megint kb 1éve ha van és jó ha 4-5 filmet néztem meg atmosban és sokszor hozzá sem tesz az élményhez. Felkeverve a szinkron meg borzalmas.
így egy kisebb vagyon áll abba a plusz 4 csatornába azért hogy évi 4-5x talán használjam? van értelme? Pedig én aztán sok filmet sorozatot nézek. évente átlagosan 3200-3500órát vetitgetek el aminek a harmada az nettó sorozat vagy filmnézés.
A többség jó ha heti 2-3x egy filmet megnéz.
Ez az én tapasztalatom. Persze tudom nem vagyunk egyformák, de valahogy érdemes megismerni több ember nézőpontját, hogy lásd más szemszögéből a dolgokat. innentől a tedolgod hogy mitkezdessz ezzel a tapasztalattal. Én kiváncsi vagyok a véleményedre ha leírod arról te milyen sűrün mozizol, és hogyan használod ezt a felkeverést. Nem vetted észre hogy teljesen összeesik a térmélység ha felkeversz?
Megálltál a fejlődésben. Menj le, megmutatja!
En is hasznalom az atmost, mert az uj tartalmak 90%ban ebben vannak, de a mono 2.0 hanggal rendelkezo Bruce Lee filmet nem keverem fel 11-16 csatornara, mert minek.
Az hogy te a studioban kevert dolby atmost atdolgozod a processzorral dts x prora lelked rajta.
Az hogy te a studioban kevert dolby atmost atdolgozod a processzorral dts x prora lelked rajta.
Re: Pro Cinema az otthonunkban
Azért érdektelen, mert a kutya nem használja, minek nézzek utána? Egyszerűen nincs hozzá tartalom.DeLorean írta: ↑2023.07.02., vas. 15:07Ahogy olvasom a te és Pali írását is - vannak sejtések, de gyakorlatilag nem igazán tudjátok, hogy mi mit csinál, mikor hány hangfal szól és melyik formátum pontosan mit is tud.
Most nem írom le mindet, de érdemes utána olvasni pontosan, mert így az "érdektelennek tartom" és hasonló dolgok nem igazán értékesek.
Nekem emlékem szerint talán utoljára az új Halloween 2018-ből volt dts:x-es. Illetve a Bad Boys 3 volt dts:x imax enhanced ami 2019 elején volt.
Minden Atmos hangsávnak az alapja csatorna alapú, amit még objektumokkal lehet kiegészíteni, amit vagy megtesznek vagy nem (házimozis formátumként nem a nagy moziban).
Én a magam részéről semmilyen felkeverőt nem használok soha. Minden úgy szól ahogy a lemezen van. A 2.0 úgy, az 5.1 úgy, stb. Nekem ezek mindig a voodoo kategória. Mert biztos így úgy számol, de azért nagy csodát nem tudnak, ahogy egy jpg képből sem lesz már soha raw állomány. Arra jó pl a storm XT is, hogy minden hangfalat használjon, ami főleg több soros mozikban hasznos.
Alapvetően arra jöttem én rá, hogy ami jól szól, az csatorna függetlenül és formátum függetlenül jól szól, a többiből meg nagy csoda sosem lesz. Egyéni vélemény.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Marantz AV 10 15.4CH 8K AV Processor Bench Test Results
SNR grafikon, a SINAD kicsit roszabb:

A "Marantz Hang" a kék grafikon, de legalább kikapcsolható:

SNR grafikon, a SINAD kicsit roszabb:

A "Marantz Hang" a kék grafikon, de legalább kikapcsolható:

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Le a kalappal a 4m széles vásznad előtt!Den írta: ↑2023.06.27., kedd 17:11Mielőtt megvettem a 8805- ös Marantz- ot, felhívtam 2 haveromat, akik házimozi üzletágat vezetnek. Megkérdeztem őket, mit gondolnak a felkonvertálás lehetőségéről. Az egyik lebeszélt róla, a másik pedig: ne várjál csodát tőle- tanácsot adta. Megvettem, már az első lépésnél- 4K- ra való felkonvertálás- lényegesen jobb lett a kép minősége, a másodiknál 50/60 Hz pedig már megduplázta, ami annyit jelentett, hogy a vásznam méretét a maximálisra növelhettem, 4 méter szélesre. Tovább már nem is tudnám, így jó ahogy van.
Az Ultra minőségű hangfalak megvételével: 7.2.6 és a saját térhatású hangbeállításaimmal nem látom értelmét a 8805- öt kicserélni AV10- re. Hibátlan a dinamikám, a térhatás, a párbeszédek stb.
DTS-X 4 filmet hallottam eddig, Dolby Atmos kezd általános lenni, a PRO verziók pedig majd évek múlva jönnek, ha lesznek egyáltalán.
Amíg ki nem próbálod a saját mozidban nem tudsz reálisan nyilatkozni. Az hogy elégedett vagy a mostani hangzással az lehet. A képeddel is elégedett voltál korábban, mégis előrelépésként élted meg a processzorod felkonvertálását, vetítőd cseréjét.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

Mielőtt megvettem a 8805- ös Marantz- ot, felhívtam 2 haveromat, akik házimozi üzletágat vezetnek. Megkérdeztem őket, mit gondolnak a felkonvertálás lehetőségéről. Az egyik lebeszélt róla, a másik pedig: ne várjál csodát tőle- tanácsot adta. Megvettem, már az első lépésnél- 4K- ra való felkonvertálás- lényegesen jobb lett a kép minősége, a másodiknál 50/60 Hz pedig már megduplázta, ami annyit jelentett, hogy a vásznam méretét a maximálisra növelhettem, 4 méter szélesre. Tovább már nem is tudnám, így jó ahogy van.
Az Ultra minőségű hangfalak megvételével: 7.2.6 és a saját térhatású hangbeállításaimmal nem látom értelmét a 8805- öt kicserélni AV10- re. Hibátlan a dinamikám, a térhatás, a párbeszédek stb.
DTS-X 4 filmet hallottam eddig, Dolby Atmos kezd általános lenni, a PRO verziók pedig majd évek múlva jönnek, ha lesznek egyáltalán.
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- korbendallas2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 33
Bár szerintem a storm proci meg a marantz nagyon nem egy liga. Stormnál a dirac tekintetében minden elérhető mig a marantznál megvásárolhatod de nem lesz olyan teljeskörű mint a storm esetében. Én azt gondolom a storm proci ára nem véletlen annyi mint amennyi. Volt szerencsém meghallgatni az új storm procit és bizony olyan mozit csinál ami igen kivételes. Nekem is a célom idővel egy olyan proci :) .
TV: 77" LG C1 Oled
Erősítő: Arcam AVR10
Hangfalak: Revel Performa F208 , Revel Performa C208 , Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 ,
Sub: 2x REL HT1510 Predator
Lejátszó: Zidoo Z9X
Kábelek: Kácsa, Norstone.
Akusztikai panelek: Sonitus Acoustics , Addictive Sound
Erősítő: Arcam AVR10
Hangfalak: Revel Performa F208 , Revel Performa C208 , Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 ,
Sub: 2x REL HT1510 Predator
Lejátszó: Zidoo Z9X
Kábelek: Kácsa, Norstone.
Akusztikai panelek: Sonitus Acoustics , Addictive Sound
Ja-ja, MadVR Envy-t, ami önmagában drágább, mint a Marantz AV10. Én is használok MadVR-t, nem a processzálás ellen vagyok, de az ilyen gépekbe épített alap cuccok általában többet ártanak, mint használnak.
Ez a lényeg, ahogy az auro 3d-nél is, hogy nem igazán jelent meg hozzá natív tartalom. Akár a lemez, akár a streaming esetében a dolby most az objektumos formátumok királya. Nem azért mert az a legjobb, hanem mert azt használják.
Én azt gondolom, hogy mindig arra érdemes fejleszteni, amire van tartalom, mert demózni 3 jelenettel biztos jó, de teljesen érdektelen számomra.
Azért a dolby esetében is van vaj a fül mögött, mert ott is van ahol van front wide-ra keverve hang és van ahol nincs. Majd ezeket is szépen ki lehet adni újra, ugyanúgy, mint a 4k-s tartalmaknál először csak HDR10, majd később DV layerrel.
- Den
- Kezdő Fórumlakó

BoRRoNeo:
Zozi volt a Barconál, Németország talán legnagyobb házimozisánál és mindkettő használ videoprocesszort!
Nekem 3 éve van video és hangprocesszorom egyben és hála neki azonnal láttam azt a bűdületes lehetőséget, amit nyújt!
Összehasonlíthatatlanul jobb képminőséget kaptam azonnal a 4K- ra való felkonvertálással és az 50/60Hz- el, és 1/3- dal nagyobb felületet tudok kivetíteni kifogástalan, egybefüggő képet kaptam. A laser projektor még erre is rásegített jócskán plusz a legjobb minőségű kábelek. A végeredmény 9 négyzetméteres kép!
Zozi volt a Barconál, Németország talán legnagyobb házimozisánál és mindkettő használ videoprocesszort!
Nekem 3 éve van video és hangprocesszorom egyben és hála neki azonnal láttam azt a bűdületes lehetőséget, amit nyújt!
Összehasonlíthatatlanul jobb képminőséget kaptam azonnal a 4K- ra való felkonvertálással és az 50/60Hz- el, és 1/3- dal nagyobb felületet tudok kivetíteni kifogástalan, egybefüggő képet kaptam. A laser projektor még erre is rásegített jócskán plusz a legjobb minőségű kábelek. A végeredmény 9 négyzetméteres kép!
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B