"""te tudod-e, mit csinálsz."""
Erre a kérdésre az írásomban válaszoltam már. 10 órai befektetett munkával igen rájöttem melyik hangfal távolságának változatásával minimum melyik 2 funkciót befolyásolom: térhatás, dinamika, párbeszédhang. Nyílvánvalóan az atmoszok és a backek nem fognak beleszólni a párbeszédhangba, de a frontok- center- subok- surroundok annál jobban.
Deloren legalább elismerte, hogy egy ez nagy munka, igen az.
Amire az elején rájöttem, hogy ez a házimozi "filing" legjava, az igazi finomhangolás itt történhet meg, ha kiismerem magam rajta mikor mit befolyásolok. Ehhez kell türelem és idő, de nagyon megéri.
Mint már írtam, a saját cuccomat akarom a végletekig kiismerni, a máséhoz nem értek, mert még csak hasonló 2 felszerelés sincs, pláne az akusztika...
Arról is írtam, hogy szellemileg és fizikailag jó állapotban kell hozzálátni, fáradtan, kimerülten nem szabad. Mivel ez nálam sem munka, ezért sokáig bírom és imádom kezelni.
Amit a legjobban szeretek, hogy nekem lehet ilyen összetevőkből álló házimozim. Éppen ezért sem kell idegen kéz, az enyém, 3 évtized munkája van benne...
A 2 sub aktív hangfal.
Az egész kiindulása az egy 40 éve ismert diszkós- hifimániás haverom, aki szerint én nem bírom ki, hogy ne vásároljak- cseréljek valamit negyed- fél évente.
Mondom legyen igaza, kicserélem a 8805- öt AV10- re az sb4000- et pedig még egy Sb16- ra. Ahogy elkezdtem jobban kiismerni a processzoromat, kiderült, hogy még annál is jobb, mint gondoltam, teljesen felesleges mindkét csere, mert nem lenne jobb semmi.
Dinamikán nincs mit akarnom fejteszteni, mert elég. A 3: térh- párbeszéd-dinamika élménye pedig a beállításoktól függ, nem pedig a legújabb procin.
Hangfalaim: Marosi István hangfalépítő legnagyobb Gólem nevű hangfala, center: Svs high-end ultra, Subok: Svs sb4000, Sb16 high-end ultra, Surround: Svs high-end ultra, atmosok és backek: Polk signature s20 elite.
A 2 végfok: Emotiva XPA GEN3- 7 csatornás XLR mindenre.
A szobám méretei a legjobbak 7.2.6- hoz 760x462x295cm.
Az akusztikát tökéletessé tettem: a bejárati ajtóban lévő díszüveglap eltávolításával.
fapaci írta: ↑2023.08.15., kedd 19:52
Den írta: ↑2023.08.15., kedd 16:24
Fapacinak: ezek szerint számodra ismeretlen technikai terepre invitáltalak Téged is. Remélem az üzletmeneted annyira jól megy még mindig, mint néhány évvel ezelőtt, amikor 10 nap kevés volt karácsony körül arra, hogy beállítsad nálam az akkori házimozimat!
Tisztában vagyok az általad emlegetett funkció működésével. A kérdésem arra vonatkozott, te tudod-e, mit csinálsz.
A karácsonyi történetedet nem értem.