Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Wittao mozi- és zeneszobája
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
3 perce, Tonyka írta:
Nincs igazad, 50% kevesebb a káros anyag kibocsájtása egy elektromos autónak, az élete elejétől a végéig, mint egy hagyományosnak. Ráadásnak az áram előállítása megoldható megújuló energiákból. Arról nem beszélve, h lokálisan máshol van a környezetszennyezés. Nem fújod a dzsuvát a gyereked szájába a homokozóba a város közepén. Össze sem hasonlítható a kétféle szennyezés, ezek füstős fan dumák, akik belekapaszkodnak a legapróbb dolgokba is érvként. A Tesla energiatárolásra hasznosítja az esetleg elhasznált akkukat. Ráadásnak az ő kocsijuk pl. nagyon nagy százalékban eleve újrahasznosított anyagokból készül.
Mekkora az élete az elekrromos autónak? Mivel kalkulálunk? A Tesla bizonyította, hogy az ő akksija félmillió km után is egész nagy százalékban működik. A Nissan meg akciós akksikat fog árulni a régi autóiba, így akkor azok újak lesznek? Milyen irányba is fog elmenni az autózás???
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
- R.G.
- Törzsvendég
Idézet: mint szuper drága autót. Így van. A többiek tömeggyártók. Nagy a különbség. Nem hiszek abban, hoyg nagyon le lennének maradva. Egyáltalán nem. Ha az előző gondolatot viszem végig, akkor épp az egyik gyártó a Samsungban is részes, aki véletlen az egyik legnagyobb akksigyártó, aki ha jól emlékszem kb a legrosszabb időben is felvásárolta a harman kardont, mert vilt pár milliárd dollárja felvásárolni. Nem az elektrinikái miatt, hanem az autóipari részesedése miatt. Na ekkora összefonódások léteznek a háttérbem. A Tesla egy hatalmas marketing, egyszer majd lehet teljes modellpalettájuk is, de egyelőre nagyon fiatal gyártó, sok a hátránya. A többiek meg politikusan pont időben adnak ki mindent. Még nem szükséges rohanniuk...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
1 minute ago, nadtom said:
A kérdés csak az, hogy az elektromos autók által elfogyasztott villanyt hol állítják elő? A nagy részét hőerőművekben ugyanúgy, vagy jobban szennyezve a környezetet, ráadásul az akkumulátor előállítása is erősen környezetszennyező, majd veszélyes hulladék lesz belőle...
A dízelautókra most találtak ki a Bosch egy megoldást amivel jelentősen csökkenthető a károsanyagkibocsátás.
Nem vagyok villanyautó ellenes, de jelenleg nem nevezhető környezetbarátnak ez a technológia, szvsz.
Nincs igazad, 50% kevesebb a káros anyag kibocsájtása egy elektromos autónak, az élete elejétől a végéig, mint egy hagyományosnak. Ráadásnak az áram előállítása megoldható megújuló energiákból. Arról nem beszélve, h lokálisan máshol van a környezetszennyezés. Nem fújod a dzsuvát a gyereked szájába a homokozóba a város közepén. Össze sem hasonlítható a kétféle szennyezés, ezek füstős fan dumák, akik belekapaszkodnak a legapróbb dolgokba is érvként. A Tesla energiatárolásra hasznosítja az esetleg elhasznált akkukat. Ráadásnak az ő kocsijuk pl. nagyon nagy százalékban eleve újrahasznosított anyagokból készül.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
A kérdés csak az, hogy az elektromos autók által elfogyasztott villanyt hol állítják elő? A nagy részét hőerőművekben ugyanúgy, vagy jobban szennyezve a környezetet, ráadásul az akkumulátor előállítása is erősen környezetszennyező, majd veszélyes hulladék lesz belőle...
A dízelautókra most találtak ki a Bosch egy megoldást amivel jelentősen csökkenthető a károsanyagkibocsátás.
Nem vagyok villanyautó ellenes, de jelenleg nem nevezhető környezetbarátnak ez a technológia, szvsz.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
18 minutes ago, R.G. said:
Lehet. De nézzük a szervizhálózatot, a szolgáltatásokat, a lefedettséget, a töltőket, politikát. A Nissan kinek is a kezében van többségi tulajdonban akivel technológiákat cserélgetnek? Melyik gyártó vásárólt be az egyik régi japán gyártóba akinek már bőven van elektromos autója a piacon, ráadásul a kis autókat japánban ő gyártja a Nissannak, melyik márka mondta elsőnek 2009-ben, hogy a tiszta elektromos autók mellet dönt, mely gyártóknak a feje Charlos Ghosn aki a Nissant is a kétezres években kíhúzta a csődbő. Szerintem nincs annyivak előrébb a Tesla. Drága is és a gyártási technológiája, tapasztalata is kevés még. Viszont nekem is tetszik nagyon a Tesla, de nem látom reálisnak, hogy a nagyokat meg tudná szorongatni. Az elkövetkező pár évben biztos nem
Ezt most viccnek szántad, odakint teljes töltőhálózat kiépítése van, amcsiban eljuthatsz bárhová Teslával 200km-ént van töltő. Nem egy napenergiával működik a sivatag közepén, hol van ehhez Európa tényleg csak viccelsz. Elektromos autózásban, és az energia tárolásban óriási előnyük van, mint ahogy kamionjaik futnak az utakon. A Volvo most kezd ebbe beszállni. A Teslának mérföldnyi előnye van elektromos autózásban. A gyártás tapasztalat már más kérdés. De olyan innovációk vannak, h csak pislog az ember, néz meg egy X modelljüket. Ehhez képest a nagyok besavanyodott, lomha dinók. Hatalmas léptekkel halad a Tesla. Odakint már megverte a prémium gyártókat, több Tesla ment el, mint Merci, vagy BMW. Idehaza szintén több Teslát vettek, mint szuper drága autót.
https://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalat ... 57497.html
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
- R.G.
- Törzsvendég
Lehet. De nézzük a szervizhálózatot, a szolgáltatásokat, a lefedettséget, a töltőket, politikát. A Nissan kinek is a kezében van többségi tulajdonban akivel technológiákat cserélgetnek? Melyik gyártó vásárólt be az egyik régi japán gyártóba akinek már bőven van elektromos autója a piacon, ráadásul a kis autókat japánban ő gyártja a Nissannak, melyik márka mondta elsőnek 2009-ben, hogy a tiszta elektromos autók mellet dönt, mely gyártóknak a feje Charlos Ghosn aki a Nissant is a kétezres években kíhúzta a csődbő. Szerintem nincs annyivak előrébb a Tesla. Drága is és a gyártási technológiája, tapasztalata is kevés még. Viszont nekem is tetszik nagyon a Tesla, de nem látom reálisnak, hogy a nagyokat meg tudná szorongatni. Az elkövetkező pár évben biztos nem
34 minutes ago, R.G. said:
Információim szerint azért az európai gyártók sem tétlenkednek. Szinte minden gyártónak van (a polcon elég sok) modellje. Ezek a következő években elő is bújnak majd. Lesz még ez-az. Rengetegen nagyon nagy százalékban adnak ki elektromos autót hamarosan. Eléggé szigorítják, így drágítják a robbanómotoros gépeket. Pl benzines is részecskeszűrővel, sok adblue adalék, stb. Már nem is lesz annyival drágább az elektromos autó. Főleg a szervizelésben lesz nagy különbség ezek közt.
Off
Jah nem tétlenkednek, csak ameddig Musk csapat és a Nissan megmutatta már hány éve is? Elég sok, h lehet normál méretű elektromos autót gyártani. Addig az öreg kontinens márkái megmutatták, hogyan lehet mini elektromos autókat gyártani. Abból is kis hatótávval, és feltétlen rondát. Ameddig ott a modell 3 tartanak addig a bajorok tapsikolva éljenzik az új I3 borzalmas áron. Na ez fog nagyot változni ha betör ide is a modell3, mert ki a frász akar I3 méregdrágán, mikor normális autó is lesz a piacon. Maradjunk annyiba hibernálták magukat elektromos autó ügyben a nagyok. Most kezdenek lassan ébredezni a Csipkerózsika álomból. De aludnának ők még szívesen ha tehetnék.
- R.G.
- Törzsvendég
Információim szerint azért az európai gyártók sem tétlenkednek. Szinte minden gyártónak van (a polcon elég sok) modellje. Ezek a következő években elő is bújnak majd. Lesz még ez-az. Rengetegen nagyon nagy százalékban adnak ki elektromos autót hamarosan. Eléggé szigorítják, így drágítják a robbanómotoros gépeket. Pl benzines is részecskeszűrővel, sok adblue adalék, stb. Már nem is lesz annyival drágább az elektromos autó. Főleg a szervizelésben lesz nagy különbség ezek közt.
Az autós topikban nagy vircsaft szokott lenni a megrögzött, dízel .....csok közt. Az elektromos autózás igazi relaxációs cucc, egyszerűen nyugalmat érez az ember. Ha teheted menj el egy Lief tesztvezetésre, garantáltan rabul ejt. Amúgy ugyanezt mondtam én is tesztvezetés után. Kukába az összes füstös, lehet őket ledarálni, a közelébe sincsenek egy elektromosnak. 2019 első felére ígérte Musk Európába a modell 3-at, na az sok mindent meg fog változtatni a most még kényelmes európai nagy gyártók életében.
25 perce, TSanyi írta:
Kezdtem izgulni hogy egy nagy Tesla tesztet is olvashatunk majd!
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
3 hours ago, wittao said:
Új vendég a házban (igen, tudom... nem birok lenyugodni)
Egy 248-as ELAC hangfalpárról van szó. Első blikkre teljesen kinyírták a fülemet a ribbonok, azután hozzájuk edződtem. Kellemes, és nagyon részletező középtartomány jellemzi. A mélyei a 3db kis csűrdöngölőnek köszönhetően megfogottak, de pokoli erővel mennek le jó mélyre.
Kicsit szokom őket, hallgatgatom ezzel-azzal és utána írok egy kicsit részletesebben is róluk.
A hétvégém audio szempontból meglehetősen mozgalmas volt, ugyanis:
- érkeztek ugye az ELAC-ok
melléjük egy pár Gryphon Guideline PSC Gold kábel is hozzám került nem sokkal később (pirosban, ami megy az állványomhoz, hehe ).
- emellett meghallgattam egy elég komoly CORE Audio referenciarendszert (AudioPC, USB/SPDIF konverter/DAC/Monoblokkok + Triangle Magellan Quatour hangsugárzók + ezekhez méltó kábelezés) ... erről is írok még néhány sort majd, fenomenális élmény volt. És a közhiedelembe valamiért bekúszott dolog, hogy a Triangle-nek rosszak, kemények a magasai, ezzel kapcsolatosan csak annyit tudok elmondani (egy Antal EX-ethallgatva is), jó elektronika kell elé és rendben van. Sőt. Ez itt is bebizonyosodott.
- ezután egy kedves fórumtársunk látogatott még meg vasárnap du, és éjszakábamenően hallgattunk össze Nuprime dac/előfok-ot más dac-okkal és persze SPDIF konverterrel vagy anélkül... és ráadásnak még érkezett egy GAUSS Audio VF termék is, amiről azt kell mondanom a második számú VF termék, aminek azonnal hallható/érezhető hatása van. Nálam ez is pozitívan vizsgázott az Enreq-hez hasonlóan. Teljesen más működés, más hatás, de ez is működik (legalábbis nálam)
Egyszerűen nem tudom, hogy vagy egy "Hétvégi élménybeszámoló" vagy egy nagyon hosszú 13. élménybeszámoló fog majd következni. MAjdnem minden egyes próbáról lehetne írni egy-egy egészet.
Most nemrég mindezek tetjébe megtörtem a kocsimat (a sok vagány "másik volt a köcsög" helyett én itt most bevállalom, nagyrészt az én hibám volt sajna ). Viszont fontos szabály, hogy néha amikor bezárul egy ajtó valahol kinyílik egy másik. Nagyon kedves barátom látva/felismerve szenvedésemet intézett nekem egy csereautót (vicc, hogy a márkaszervíz és üzlet ahonnan az Octaviamat vettük 3 éve júliustól tudott volna csereautót biztosítani... inkább nem mondtam rá semmit). A csereautó az elektro cuccokra fogékonyak számára azonnal erős nyálelválasztással párosul, egy elektromos Renault Zoe-ról van szó. Kis városi méregzsák, pár 10 km-t mentem vele még, de már imádom. ÚGy érzem simán tudnék a benzin/dízeltemetők nélkül élni és még jól is érezném magam a tudattól... Szóval ha érdekes lehet a téma, egy bejegyzést ennek is szánnék.
(viszont holnap utazik az UAZ-om Csehországba, így most ez az időszakom a nagy pozitiv és nagy negatív élményekről szól, de ... ilyen az élet ).
Kezdtem izgulni hogy egy nagy Tesla tesztet is olvashatunk majd!
23 hours ago, wittao said:
Lehoako forumtars jelezte, hogy egy masik USB kabelt kellene beszereznem a mostani QED helyett, nos, rajta vagyok az ugyon :
Ebből egy áráért megkapod az egész szivárványt PVCből :-)
On 2018. 06. 01. at 11:30 PM, wittao said:
(Lehet, hogy a kábelek hatása nagyjából egy átlagos rendszer zajának mértékével egyezhet meg?! Tehát egy 10-es skálán mondjuk 2 egység a zaj, 5 egység az erősítő hangkaraktere stb. Akkor a kábelek szerepe kb. 0 és 2 között mozog? ... a fenti számokat nem additiv számokként képzeltem el, hanem párhuzamos diagramokként, a zaj szintje alatt levő dolgok "kihallhatatlanok". Felette már halljuk. Talán a kábelek hallott hangra gyakorolt hatása így arányul és némelyek (mint én is) ezért nem hiszünk ezekben a dolgokban, mert mi a rendszerünkben nem is halljuk - nem is hallhatjuk pl. egy tápkábel cseréjét, mert a rendszerünk zajszintje 2,5 a tápkábel meg 0-1-ig terjedő mértékben változtat valamit. Most ez a skála lehet 0-1000-ig is, csak hasraütésszerűen laikusként próbálok elmélkedni azon, miért nem hallok/hallottam különbséget bizonyos esetekben, máskor pedig igen.
Még furább helyzet, hogy azt gondoltam az USB kábelek között semmit nem fogok hallani, de azt kell mondjam számomra is nulla magyarázattal együtt másabbnak éreztem ha nem a megszokott QED-em volt bekötve. Érdekes ez. JA! Az Entreq-ben külön tetszett, hogy totál hajlékony a kábel, és a legutóbbi kábele (az AES/EBU kábele is az volt), mindig örülök amikor nem emeli meg a 100 kilós állványomat 1-1 kábel
Túl sokat (hozzám képest még mindig keveset) filózol olyan túlzottan eméleti kérdéseken, aminek nem kell túl mélyre ásni a konstatálásához. Nem megmagyarázásához, tudományos indoklásához, neeeeem. Ezek mérésére jelenleg nem áll rendelkezésre se megfelelő adatfelvételi protokoll (mely körülmények számítanak és milyen súlyozással), mi történik a fém belsejében, h átöntünk rajta x köbméter elektront, illetve satöbbi, legfőképp satöbbi. :-)
Szeretnélek arra bátorítani, hogy a "hit" kifejezést ne engedd, h idekeveredjen, szükségképpen bizonytalanít el mindenkit és teszi át a szubjektív, alap nélküli véleményalkotás területére ezt az egészet. Ez egy létező, érezhető és reprodukálható jelenség, hatása esetenként eléri/meghaladja egy nemkábel-természetű komponens hatását.
Minden anyag más. A kinézetük, külsejük, ízük, szaguk, összetételük, stb. Emiatt máshogy hatnak a bennük menő áramra. Ugyanúgy hogyan tudnának, ha anyagukban is különbözőek? Nyilván tudod, mi a különbség a Toyo meg a Michelin között :-) Saját autódon még lehet, h vakteszten is megmondanád (de nyilván nyitva lehetne a szemed vezetés közben :-) ).
- Quetz
- Beköltözött
- Értékelés: 735
Lehet, hogy igazad van, de lehet hogy ugyanaz az olcsó kábel van benne mint eddig.. csak ezt már nem mered szétvágni Itt egy macska volt a bátor :), 20x-os árrést fedezett fel.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Quetz
- Beköltözött
3 hours ago, wittao said:
Ez a Tied? Vagy Te csinaltad a kepet?
Ahogy Fapaci is írta, ez egy fórumon megjelent kép volt.
Ha termékfejlesztéssel foglalkozol, akkor gondolom mértek, dokumentáltok rengeteget. Erre alapozzátok a sorozatgyártásban a minőség ellenőrzést. Ugyanez kellene megtörténjen az AV iparban is, de sajnos ezek az információk a legritkább esetben köszönnek vissza a kábelgyártók oldalain. Kapsz helyette borlapot meg életérzést. Üdítő kivétel például az amerikai Blue Jeans Cable, ők nem titkolóznak, ha valahol nincsenek kint az elektromos paraméterek, a felhasznált kábel típusa akkor is rendelkezésre áll és visszakereshető.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11057
- Kapcsolat:
2 hours ago, wittao said:
Ez a Tied? Vagy Te csinaltad a kepet?
A bemutatott fotó sok évvel ezelőtt jelent meg egy skandináv fórumon, aztán megjárt sok más audio fórumot is, témát adva a csámcsogáshoz.
- Quetz
- Beköltözött
Az én problémám ezzel az iparággal az, hogy kívülről kívánatos, belülről meg ilyen például:
Ránézésre ez egy Mediamarkt bulk USB kábel, csicsács szőtt ruhába bujtatva, ami nem túl bizalomgerjesztő.
On 2018. 05. 29. at 6:44 PM, zozoweb said:
Kicsit visszakanyarodva a dacok felé, érdemes lenne esetleg egy Chord 2qute, Qutest, Hugo 2, típusokat is meghallgatni... Ezekben mind beépített USB konverter és programozott dac chipek vannak. Saját tapasztalatból mondom, hogy az Audio Gd master 7 és az agyontuningolt legjobb kinai dacokat, amit eddig hallottam, simán átlépi.
Igen, a Field Programmable Gate Array-technológia. Ez a Mohács a Sabre és úgy egyébként az ESS 90x8PRO-családnak is.
- zozoweb
- V.I.P.
- Értékelés: 115
Kicsit visszakanyarodva a dacok felé, érdemes lenne esetleg egy Chord 2qute, Qutest, Hugo 2, típusokat is meghallgatni... Ezekben mind beépített USB konverter és programozott dac chipek vannak. Saját tapasztalatból mondom, hogy az Audio Gd master 7 és az agyontuningolt legjobb kinai dacokat, amit eddig hallottam, simán átlépi.
Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio
2 órája, avl2 írta:
csak vigyazz, ne szippantson át a tuloldalra. egy kis csöves jelkondicionalo, egy kis VF, egy kis kabelvarazs, egy kis demag, egy kis térharmonizátor, egy kis shakti, .... !
celszerü a hifibogarat dobozban tartani. multkor irtad: egy olyan szintü rendszer, mint tonya forumtarsnal hallottal es kesz. gyanitom ott nem volt sok a fentiek közül :-)
Na erre rátapintottál nekem ilyen csuda dolgok nincsenek, van állványos fúró, szkóp, gyalugép meg még egy pár kacat.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6120
1 órája, avl2 írta:
csak vigyazz, ne szippantson át a tuloldalra. egy kis csöves jelkondicionalo, egy kis VF, egy kis kabelvarazs, egy kis demag, egy kis térharmonizátor, egy kis shakti, .... !
celszerü a hifibogarat dobozban tartani.
Kösz, hogy aggódsz, de elég nehezen tudom elképzelni magamról, hogy a demag-ok meg a shakti-k világáig eljussak
1 órája, avl2 írta:
multkor irtad: egy olyan szintü rendszer, mint tonya forumtarsnal hallottal es kesz. gyanitom ott nem volt sok a fentiek közül :-)
valóban nem volt sok ☺︎ viszont a csöves “jelkondicionáló” tulajdonképpen ott volt, tonya rendszerében ugyanis a RIF DAC csöves kimeneti fokozata (ettől csöves az a DAC) egy az egyben egy ilyen csöves jelkondicionáló, beépítve a DAC dobozába... (amint ennek utánanéztem, privátban megis említettem Tonyának, hogy szkeptikus lennék, ha nem hallottam volna az eredményt). Épp ezért vetettem fel, hogy ilyent elvileg külön is lehetne, és akkor bármely DAC-ot lehet “csövesíteni”... mire felvilágosított wittao, hogy már van is, és így hívják ez eszközt, hogy “jelkondicionáló”. Utánanéztem, és a wittao által említett konkrét “jelkondicionáló” körül is van azért (emlékeim szerint) szkepticizmus a róla szóló “tesztek” alatti hozzászólásokban.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
8 hours ago, wittao said:
...Az erősítő ugyanis nem a legújabb gyártmány, akkoriban még a szorítós kapcsolódásra esküdtek (talán ez azért nem is annyira rossz dolog), úgyhogy le kellett egy picit ülni gondolkodni. Végül kis telefonálgatás árán arra jutottunk, hogy annyit nem von majd le itt semminek sem az értékéből ha csak az egyik villa részt ....
azt hittem igy folytatodik a fenti: levágom róla :-)))))
21 hours ago, Aszpirin said:
Köszönöm! Csodalkoztam volna is, ha nincs már ilyen jelkondicionáló (most már a nevét is tudom, hála a válaszodnak).
Látszik, hogy még ismerkednem kell a hifi-világ gyártóinak termékpalettájával...
celszerü a hifibogarat dobozban tartani. multkor irtad: egy olyan szintü rendszer, mint tonya forumtarsnal hallottal es kesz. gyanitom ott nem volt sok a fentiek közül :-)
6 hours ago, wittao said:
12. Élménybeszámoló:
Megfogadtam, hogy kábeltesztekre nem leszek túlzottan nyitott, nem keresem magamtól az alkalmat rá (amolyan "házinyúlra nem lövünk..., csak ha támad" módján) de annyira csábító volt egy kábel, hogy nem hagyhattam ki...
Köszönjük, nagyon szép beszámoló volt, a képek is lehengerlőek, szinte átírányíthatnánk ide a komplett "kábelezzünk"-topikot! :-)
Megnéztem az aláírásodat, kezdesz irányba állni, de ha Menyus-féle konvertered van, azt a QED USB-kábelt, azt nagyon gyorsan tépd ki onnan és rakj be próbára minimum egy Bordor-féle ezüst-aranyat...
Széjjel fogsz menni. Szigorúan SZVSZ. Tabla előtt is jó, Hydra előtt is jó, Tied előtt meg pláne jó. :-)
6 hours ago, wittao said:
12. Élménybeszámoló:
Megfogadtam, hogy kábeltesztekre nem leszek túlzottan nyitott, nem keresem magamtól az alkalmat rá (amolyan "házinyúlra nem lövünk..., csak ha támad" módján) de annyira csábító volt egy kábel, hogy nem hagyhattam ki.
Az áldozat: Harmonic Tech - Magic Reference Woofer kábele
(van neki egy másik tesója, ami Tweeter névre hallgat, amikor bikábelezni szeretne valaki, nehogy már ugyanazt ugyanoda, szóval van egy másik tesó amit a gyártó a magasak számára ajánl).
Kereskedelmi forgalmi ára meglehetősen magasan van, még a használtpiaci ára is vetekszik bármely fődarabbal a rendszeremben, úgyhogy "kicsit" túl van lőve a célon, de néha ilyen is kell
Íme a főszereplő(k):
Engem azonnal meglepett (látszik nem vagyok hozzászokva az ilyen kaliberű kábelekhez, hogy hangfalanként 2-2 darab kábel van, tehát összesen 4 db. Ezek vastagsága is komolyabb tápkábelekkel vetekszik. A felahasznált anyagok és az egyes elemek összeköttetése is erről árulkodik itt biza elég fajsúlyos darabok vannak jelen.
Elsőként azt vettem észre, hogy villás szereléket kaptak mindkét végükön. Ez öröm a Viennáimnak, üröm az Accuphase-nek. Az erősítő ugyanis nem a legújabb gyártmány, akkoriban még a szorítós kapcsolódásra esküdtek (talán ez azért nem is annyira rossz dolog), úgyhogy le kellett egy picit ülni gondolkodni. Végül kis telefonálgatás árán arra jutottunk, hogy annyit nem von majd le itt semminek sem az értékéből ha csak az egyik villa részt szorítom be a szorítós csatival az erősítőbe, menni fog az rendesen. Szerencsére ment is. Mi az, hogy
Végül úgy döntöttem szépen megadom a módját, kábelvezető elemekre tettem a kábeleket a hangfalaktól egészen az erősítőig.
(a rendszer amiben használtam: AudioPC - QED USB kábel - CoreAudio USB/SPDIF transzport - XS DAC05B kínai csöves dac - Bicon Silver XLR - Accuphase E211 - Vienna Acoustics Baby Grand hangfalpár)
Kábel a hangsugárzóra kötve:
Kábelelvezetés:
A rendszer összerakva:
A hang:
Mielőtt a zenékbe belecsaptam volna, elindítottam egy Isotech bejárató lemezt, kicsit hadd menjen a rendszer ebben az összeállításban, szó szerint melegedjenek össze. Már ekkor feltűnt, hogy valahogy nincsenek olyan "túltengések" a kapott hangban, a legjobb szó rá talán a kiegyensúlyozottság. A magasak nem kapargatják a dobhártyám határait, a mélyek pedig nem játszák el Dörmögő Dömötör kalandjait. Olyan szépen folyik a zene. Úgy érzem, mostanra egy kellemes egyensúly állt be a rendszeremben. Szeretem a lágy zenei hangot, ezért néha fel is áldozom a gyors, pattogó ritmusokat egy-egy eszközpárosítással, inkább a dallamosabb, melegséget árasztó hangkaraktert szeretem. Arra voltam kíváncsi a kábel esetén, hogy ezt a meglévő számomra kellemes hangot megváltoztatja-e. A válasz pedig egyértelműen nem. Nem nyúlt bele semmibe, nem lettek kiemelve, vagy elnyomva részletek. A térábrázolásban fedeztem fel bizonyos változásokat, de ez csak egyes zenei stílusoknál jött elő, mégpedig a sokhangszeres előadásoknál (pl. Hans Zimmer Prágai koncert lemeze). Itt változott a zenekar tagoltsága, sokkal jobban lehetett definiálni az egyes hangszertípusok helyét.
Mivel van nálam egy Urei végfok is, így arra gondoltam azt a szentséget törjük meg jobban is, előfokkal együtt rákötöttem a hangfalpárost ezzel a kábelezéssel a végfokra. Igazán kellemes meglepetés ért. Ettől a professzionális audio eszköztől (UREI) azt várná az ember, hogy valami gyenguszka teljesítmény jön ki a speciálisan sztereo zenehallgatásra fejlesztett más rendszerekhez képest. De nem ez történt. Annyira szépen szólt, hogy eldöntöttem ha minden csillag egyben áll összerakok egy ilyen retro rendszert is (még "jó", hogy a hangfalakat most adtam el ).
Nekem nagyon tetszett a kábel által nyújtott összkép, de úgy érzem nem az én rendszerem az, ahol ez a kábel virgonckodni tudna, szerintem ezek az apró változások amiket észrevettem nem a kábelnek tudható be (mármint a mértéke), hanem ebben a rendszerben ennyit lehet észrevenni. Bátran ajánlom annak aki megengedheti magának és van olyan rendszere ahol kifejtheti a hatását!
Gondolom nagy kő esett le a szívedről hogy nem kell milliókat költened hangfalkábelre (ha hangfalakat is cserélsz akkor pluszban még a magasakhoz is)!