Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Morph írta:
2020.08.31., hétf. 09:32
Cutler írta:
2020.08.30., vas. 21:20
Quetz ez annyira nagy durranás lesz?
Nekem olyan emlékeim vannak, hogy az eredeti Dune rém szar volt, de annyira, hogy ennyi az össz emlékem.😅
Akinek nem jött be a Dune az mit nézett? Gyerekkoromban tökre megfogott a miliő , a báró a fűszer a férgek a kék szem...
Ne máá! Ez tökre egyedi és bejövős volt! Nekem nagyon várós, nagy potencia rejlik benne.
A Dunet en is imadtam.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Morph »

Cutler írta:
Nekem olyan emlékeim vannak, hogy az eredeti Dune rém szar volt, de annyira, hogy ennyi az össz emlékem.😅
Akinek nem jött be a Dune az mit nézett? Gyerekkoromban tökre megfogott a miliő , a báró a fűszer a férgek a kék szem...
Ne máá! Ez tökre egyedi és bejövős volt! Nekem nagyon várós, nagy potencia rejlik benne.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Cutler írta:
+1
Valahogy én is ennyire emlékszem. 36_1_10.gif

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Cutler írta:
Gyermekkorom egyik meghatározó scifi regénye volt, szerintem nem is megfilmesíthetetlen. Más kérdés, hogy amikor 84-ben Lynch megcsinálta, akkor még nem volt meg hozzá a technológia. Villeneuve szerintem legalább akkor kaliber, mint Nolan. A Sicario óta van a listámon.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: R.G. »

aszarnyas fejvadasz volt kb ilyen nekem,
mind a ketto rem rossz volt szerintem

viszont ehhez varnek en is par perces elozetest kivancsi lennek ra
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Trailert akarunk, trailert akarunk... na de gyerekek!

Hát addig is kénytelen vagyok beérni pár képpel:

Kép

Kép

Kép
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

No, a Chilling Adventures of Sabrina első 2 részét (part 1-2, összesen 20 epizód) befejeztem.
A 3. rész még hátravan, a befejező 4. részt pedig még idénre ígérték.

Megjegyzem ritkán "darálok", általában hónapokig, néha évekig tart mire egy-egy évaddal végzek, ezért is érdekes, hogy ezt eddig rövid idő alatt letudtam.

A félig halandó, a félig boszorkány Sabrinának 16 évesen választania kellene a sorsa irányáról, de nem teszi, ezzel kalamajkák sorozata kezdődik mind a halandókhoz kapcsolódó (jár rendes gimibe is), mind a boszorkány világban.

Helyenként van némi Harry Potter (no meg Beautiful Creatures) utánérzés a történetben (maga a karakter régebbi, 1962-es), pl. meghalt szülők, választás szükségessége, varázsiskola, mandragóra, a gonosz elleni küzdelem íve.

Komolytalan történet, de a saját keretei között rendben van, kissé klisés, de jópofa karakterek, meggyőző alakítások, zseniálisan eltalált (jelenethez illesztett) zenék.

Nem akar több lenni mint ami, egy szórakoztató, természetfeletti tematikájú tini sorozat.
Persze ebben is, mint manapság szinte mindenben, benne van a másság elfogadása, ellenségeskedés helyett fogjunk össze, transzgender téma, minimális utalás homoszexualitásra, de különösen az utóbbi nincs túllihegve.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Koronovírusra hivatkozva elkaszálták az I Am Not Okay With This-t is.

https://deadline.com/2020/08/the-societ ... 203020036/

Kár érte mert, ahogy nemrég írtam, nem volt rossz.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Spiky03 írta:
2020.08.22., szomb. 21:29
Igy hirtelen azt mondanak, hogy az iMBD appja.
scaurus írta:
2020.08.23., vas. 08:04
Nekem is úgy tűnik, hogy az IMDb app-ból van.
Legalábbis úgy néz ki.
Azzal, hogy a jelenlegi IMDb app-nál a "Laboratory" és a "Negative Format" rovatok között még van egy "Film Lenght" rovat is.
Köszönöm, tényleg az IMDB app az. Valamiért azt gondoltam, ez csak a fizetős PRO verzióban elérhető.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Quetz írta:
2020.08.22., szomb. 13:03
Ez milyen app lehet?
...
Nekem is úgy tűnik, hogy az IMDb app-ból van.
Legalábbis úgy néz ki.
Azzal, hogy a jelenlegi IMDb app-nál a "Laboratory" és a "Negative Format" rovatok között még van egy "Film Lenght" rovat is.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Igy hirtelen azt mondanak, hogy az iMBD appja.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

Ez milyen app lehet? Ezen felul persze impresszivnek tunik a spec :tutiok:

Kép

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6385

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

scaurus írta:
2020.08.20., csüt. 11:43
Quetz írta:
2020.08.19., szer. 22:16
[Death on the Nile előzetes]
Az Orient-express kapcsán nem éreztem a késztetést, hogy megnézzem.
Túl frissek még a David Suchet-féle Poirot élmények, másrészt Kenneth Branagh sem tűnt túl meggyőző Poirot-nak, s az előzetes sem ígért semmi újat az 1974-es klasszikushoz vagy a David Suchet-eshez.
(Lehet, nagyot tévedek.)
Szerintem tényleg nagyot tévedsz, Kenneth Branagh zseniálisan alakítja Hercule Poirot-t (persze ha nem tudsz elrugaszkodni a Suchet-féle Poirot-tól, akkor menthetetlen az eset, de Branagh simán van olyan jó, sőt... csak kicsit más); és maga a film egyike a kivételesen jól sikerült adaptációknak (vagy remake-eknek, ahogy vesszük), nem csak a színészek vannak ott a szeren, de a képi világa is magával ragadó, a modern hang pedig még rátesz egy lapáttal...

A végén pedig egyértelmű utalás van arra (ügyesen a cselekmény utolsó mozzanatába szőve), hogy lesz Branagh-féle Halál a Níluson is. Én nagyon várom.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Enola Holmes előzetes

youtu.be/XrChuCpgbT0

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Chilling Adventures of Sabrina
Tegnap két részig jutottam.
Minden gyermetegsége ellenére van egy debil bája, ami szórakoztavá teszi (tette eddig), a folytatást meglátjuk.

A hírek szerint elmarad a Sabrina Riverdale összefonódás (crossover), bár egy Ben Button nevű karakter mindkettőben felbukkan.
Ugyanis, ha esetleg valaki nem tudná, az Archieverzumban Riverdale és Greendale a Sweetwater folyó két partján átellenben fekszenek...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Quetz írta:
2020.08.19., szer. 22:16
[Death on the Nile előzetes]
Az Orient-express kapcsán nem éreztem a késztetést, hogy megnézzem.
Túl frissek még a David Suchet-féle Poirot élmények, másrészt Kenneth Branagh sem tűnt túl meggyőző Poirot-nak, s az előzetes sem ígért semmi újat az 1974-es klasszikushoz vagy a David Suchet-eshez.
(Lehet, nagyot tévedek.)

Poirot-ra is ráférne egy kis frissítés, mint ami Shelock Holmes-szal történt, lásd Benedict Cumberbatch vagy Robert Downey Jr.
(Jeremy Brett után nagyon igyekezni kell a klasszikus Holmes filmet készíteni akaróknak.)

Viszont, A halál a Níluson esetében Gal Gadot az a húzónév, aki engem még esetleg a moziba is behúz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára scaurus 2020.08.20., csüt. 11:56-kor.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

-KP- írta:
2020.08.19., szer. 10:56
cisco írta:
2020.08.19., szer. 10:32
Quetz írta:
2020.08.19., szer. 10:16

Igen, számára mindig félig üres a pohár.
Nem bántásból én végignéztem a Breaking Bad-et, pont azért mert mindenki dícsérte, de nagyon nem éreztem azt a nagy wow faktort...
Köszönjük, látom sikerült megfognod a lényeget. Nem kifejezetten BB-re értettem amit írtam, hanem általánosságban. Mindennel így csinál.
En csak a topiknak megfeleloen hozzaszoltam, hogy nekem sem tetszett annyira.

Quetz
Beköltözött
Beköltözött

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lehet hogy a tablet és a “hangrendszer” is ront a sorozatok hangulatának megítélésében. Mert nagy képpel, jó hanggal sokkal többet adhatnak a gyengébnek tartott sorozatok, pláne az elején mikor még nyögvenyelős. gondolkodik.gif

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: geza123 »

scaurus írta:
2020.08.19., szer. 15:36

Én nem mondtam, hogy a Breaking Bad rossz ("szar") sorozat (azt, pláne nem, hogy senki ne nézze), nem vitatom azt, hogy toplistás, esetleg tévétörténeti jelentőségű, pusztán arról van szó, hogy ENGEM nem fogott meg, és így nem nézem.

Az Umbrella Academy pedig, SZÁMOMRA, egy klisékkel teli, de tisztességesen megalkotott, szórakoztató iparosmunka.

A filmekben/sorozatokban a csodát várom (amit pl. az E.T., A mélység titka vagy a Batman:Begins! hozott el), hogy tátva maradjon a szám.

Pl. a 13 Reasons Why ilyen volt, az 1. részben, amikor felcsendül a Love will tear us apart szám, az SZÁMOMRA hatásos volt, onnantól fogva (minden hibája ellenére vagy azokkal együtt) beszippantott.
Tökéletesen egyet értek Veled a fentiekben, mindegyik említett alkotással kapcsolatban.
A BB számomra semmiféle élményfaktort nem hordozott, már amennyit láttam belőle. Néztem 1,5 évadot, de már az elejétől fogva nem tetszett, csak nem akartam elhinni, hogy a "mindeki" által ajnározott sorozat ennyire gyenge és néztem tovább. Azóta én maximum 3 részt adok egy sorozatnak, ha tetszik nézem, ha nem, kasza.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 298

Hozzászólás Szerző: R.G. »

most a Géniuszt nézzük

az első évad Albert Einstein-ről szól
nekem ez tetszett, egész jó volt
a fiatalabb és az idősebb szerepet játszó színészek szerintem nagyon jót játszanak

a második évad Picasso
na ez már nagyon nem tetszik,
nem jön be a szereplők által nyújtott teljesítmény
Banderas-t kedvelem, de ez nem az ő szerepe szerintem
valahogy lapos nagyon minden
ezt az évadot nem ajánlom
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2020.08.19., szer. 12:42
...
Szerintem a Breaking Bad 10 pontos sorozat, a csúcs sorozatok között foglal helyet, az Umbrella Academy pedig egy iszonyatosan szar sorozat. Gyakorlatilag nézhetetlen.

Kell valami, ami az első részben megfogja az embert, a BB-ben is van ilyen, de annyira jó megcsinálták, hogy beszippant később is. Az UA sorozattal próbálom ezt a második dolgot elérni, de az első évad végéig nem sikerült.
gondolkodik.gif
Én nem mondtam, hogy a Breaking Bad rossz ("szar") sorozat (azt, pláne nem, hogy senki ne nézze), nem vitatom azt, hogy toplistás, esetleg tévétörténeti jelentőségű, pusztán arról van szó, hogy ENGEM nem fogott meg, és így nem nézem.

Az Umbrella Academy pedig, SZÁMOMRA, egy klisékkel teli, de tisztességesen megalkotott, szórakoztató iparosmunka.

A filmekben/sorozatokban a csodát várom (amit pl. az E.T., A mélység titka vagy a Batman:Begins! hozott el), hogy tátva maradjon a szám.

Pl. a 13 Reasons Why ilyen volt, az 1. részben, amikor felcsendül a Love will tear us apart szám, az SZÁMOMRA hatásos volt, onnantól fogva (minden hibája ellenére vagy azokkal együtt) beszippantott.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha már téma lettem. :D
-KP- írta:
2020.08.19., szer. 08:55
Hagyd rá, Scaurus mindig is ilyen volt. Ránéz az intróra és osztja az észt. Megnéz egy részt a világ legjobbjainak tartott sorozataiból, és az első rész után abbahagyja, ahol még kb. a szereplők nevét se tudtad meg.
Így van.
Egy sorozat kap 5-10 perc, max. 1 epizódnyi időt, hogy villantson egy karaktert, egy hangulatot, zenét, bármit, ami megfog, ami folytatásra késztet, ha ez nincs meg, akkor jön a következő.
Ízlések, pofonok, szokások - én nem fogok fél-egy évadot azért nézni, mert utána majd jobb lesz.

SZERENCSÉRE(?) annyi sorozat van, hogy mindenki talál nézni valót, én is.

Az utóbbi időben pl. a Carnival Row, The New Pope, Umbrella Academy kifejezetten tetszett, csak ezekkel még nem végeztem.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: -KP- »

cisco írta:
2020.08.19., szer. 10:32
Quetz írta:
2020.08.19., szer. 10:16
-KP- írta:
2020.08.19., szer. 08:55

Hagyd rá, Scaurus mindig is ilyen volt. Ránéz az intróra és osztja az észt. Megnéz egy részt a világ legjobbjainak tartott sorozataiból, és az első rész után abbahagyja, ahol még kb. a szereplők nevét se tudtad meg.
Igen, számára mindig félig üres a pohár.
Nem bántásból én végignéztem a Breaking Bad-et, pont azért mert mindenki dícsérte, de nagyon nem éreztem azt a nagy wow faktort...
Köszönjük, látom sikerült megfognod a lényeget. Nem kifejezetten BB-re értettem amit írtam, hanem általánosságban. Mindennel így csinál.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”