Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Tény, ujakat nem hallottam, de mondtam azt is, hogy hallgassa meg... Ettől függetlenül, szerintem ha VALÓBAN 70% a zene, akkor én vennék a helyében egyolcsó sztereo erősítőt, akácsak egy NAD 3020-at, és a maradék pénzből (kb 200e volt a projektre szánva) így 160-180e-ből valami egész jó sztereo hangfal kihozható.
Később meg ha már lesz rá pénz, akkor lehet a mozit fokozatosan kiépíteni, egy HM erősítő, és a center+hátsók megvételével...
Ezt mindenkinek magának kell megtapasztalni/rájönni, hogy megfelel-e neki az AV erősítő hangja, vagy kell mellé/helyette egy sztereó is. A többi csak levegőbe beszélés. Segítsünk neki abban, amit kér, aztán majd kialakul benne a vélemény.
Sziasztok,
kösz szépen a segítséget.
Az a szitu hogy szerintem az én hallásom nem tud különbséget tenni a sima sztereó, és aza 5.1 es erősitő sztereója között.
Mivel az 5.1 es jó mozira is akkor már 2 legyet 1 csapásra alapon legyen házimozi amivel hallgathatok sztereóban zenét is ...
Köszi a kérdést még müködik.
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
HELLO CSAK EGY TANÁCS MIELÖTT ERÖSITÖT VENNÉL HALLGASD MEG A CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540R HM-ERÖSITÖJÉT.NEM AZT MONDOM ,HOGY CSUCS,DE HALLGATHATO KARAKTERE VAN MOZIVAL ÉS ZENÉVEL IS ELFOGATHATOAN MUZSIKÁL.ÁRBAN SE OLYAN VESZÉLYES.
Caps lock gomb jól van?
UPSakku.hu
-
Vendég
HELLO CSAK EGY TANÁCS MIELÖTT ERÖSITÖT VENNÉL HALLGASD MEG A CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540R HM-ERÖSITÖJÉT.NEM AZT MONDOM ,HOGY CSUCS,DE HALLGATHATO KARAKTERE VAN MOZIVAL ÉS ZENÉVEL IS ELFOGATHATOAN MUZSIKÁL.ÁRBAN SE OLYAN VESZÉLYES.
Caps lock gomb jól van?
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
Tény, ujakat nem hallottam, de mondtam azt is, hogy hallgassa meg... Ettől függetlenül, szerintem ha VALÓBAN 70% a zene, akkor én vennék a helyében egyolcsó sztereo erősítőt, akácsak egy NAD 3020-at, és a maradék pénzből (kb 200e volt a projektre szánva) így 160-180e-ből valami egész jó sztereo hangfal kihozható.
Később meg ha már lesz rá pénz, akkor lehet a mozit fokozatosan kiépíteni, egy HM erősítő, és a center+hátsók megvételével...
Ezt mindenkinek magának kell megtapasztalni/rájönni, hogy megfelel-e neki az AV erősítő hangja, vagy kell mellé/helyette egy sztereó is. A többi csak levegőbe beszélés. Segítsünk neki abban, amit kér, aztán majd kialakul benne a vélemény.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Tény, ujakat nem hallottam, de mondtam azt is, hogy hallgassa meg...
Ettől függetlenül, szerintem ha VALÓBAN 70% a zene, akkor én vennék a helyében egyolcsó sztereo erősítőt, akácsak egy NAD 3020-at, és a maradék pénzből (kb 200e volt a projektre szánva) így 160-180e-ből valami egész jó sztereo hangfal kihozható.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 695
Az tény. hogy a yamahák elég sokat változtak és zeneibbek lettek, legalábbis a 659 egész jól zenél.
miután volt szerencsém (hallgatni)nem kevésszer h/k-t, marantz-ot, régi yamahát, nem az elfogultság beszél belőlem, de egyszerűen, ezen márkák mellé, már oda merném tenni simán a yamahákat.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Az tény. hogy a yamahák elég sokat változtak és zeneibbek lettek, legalábbis a 659 egész jól zenél.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 695
Nekem zenén nem tetszettek a Yamahák
és hallottad már az új szériát?
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
Az LG lcd monitorokról van tapasztalat?2000:1 kontrasztot és 2ms-ot ígérnek, ez valós lehet, érdemes megvenni?
Szerintem nézd meg élőben más monitorok mellett, mert mindegy, hogy mi van a papírra írva, ha rosszabb a képe egy hasonló árú másiknál.
ezt nem értem.... ne jó minden erősitő az ősszes fajta zenére ....????szal ha jól vettem kia azsvaidból: yamaha: pop, rock
marantz: kalszikus; instrumantál?
Kb. így van.
Az a helyzet, hogy ahogy az egyik hangfalnak ilyen a hangja, a másiknak meg olyan, az erősítők közül is az egyik ebben jobb, a másik meg inkább abban. Ha egyformák lennének, akkor mindegy lenne, hogy mit veszel és nem kérdezősködnél itt. :smile19:
Az LG lcd monitorokról van tapasztalat?
2000:1 kontrasztot és 2ms-ot ígérnek, ez valós lehet, érdemes megvenni?
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
-
Vendég
Hát a sztereonál..
Egy NAD 3020, amit itt a fórumon pl kapnál 25e-ért, lemosná bármelyik HM erősítőt ...
Persze nem távirányítható, meg nincs 5.1, de ha 70% a zene...
Én is NAD-dal moziztam sztereoban, és most is azon hallgatok sztereot, HFK-val, mert azért kell az az ócska 5.1 is
Mondom ha zenére is...Nekem zenén nem tetszettek a Yamahák
Moziban és tudásban a Yamaha KO-val nyerne szerintem.
Zenére? Attól függ, mit hallgat. Fuvolaszólókat vagy modern pop/rock-ot?
ezt nem értem.... ne jó minden erősitő az ősszes fajta zenére ....????
szal ha jól vettem kia azsvaidból: yamaha: pop, rock
marantz: kalszikus; instrumantál?
Amugy a zenehallgatás fogaja 70% át kitenni a hangfal+erősitő használanak ...
Háát ha a zene a 70%, akkor én meggondolnám egy sztereo erősítő beszerzését.
Sokan filmeznek itt sztereo erősítővel, és senki sem panaszkodott eddig.. na nem egy 5.1, de nem rossz
(amíg nekem se volt 5,1, addig én is sztereoban moziztam, de akkor még DVD sem volt szinte...csak VHS)
olyan nagy különbség van stereo és 5.1 között minőségben ha zenét akarsz hallgatni?
hol van nagyobb küönbség stereó mozinézésénél vagy 5.1 stereózásánál?
Remélem értehtő vagyok, egy kicsit bonyolult lett, de érthető sztem
-
Vendég
Háát ha a zene a 70%, akkor én meggondolnám egy sztereo erősítő beszerzését.
Sokan filmeznek itt sztereo erősítővel, és senki sem panaszkodott eddig.. na nem egy 5.1, de nem rossz
(amíg nekem se volt 5,1, addig én is sztereoban moziztam, de akkor még DVD sem volt szinte...csak VHS)
UI.Persze hadd ne én döntsek, meg kell(ene) hallgatnia, bár mivel zsolt520i nem pesti, és elég nehéz lenne hanfalakkal jönnie a maghallgatásra ....
Ahol a Dalit veszi, ott biztos lesz még 1-2 erősítő is.
Toshibashop-ban szeretné, vagy az AVS-ben .... még nem tudom.
Ismeritek Őket?
Tudtok esetleg alternativákat?
UI.Persze hadd ne én döntsek, meg kell(ene) hallgatnia, bár mivel zsolt520i nem pesti, és elég nehéz lenne hanfalakkal jönnie a maghallgatásra ....
Kösz a sok segítséget,
azért nem írtam 20 percig mert kimentem kajálni
Szal, zenében mindenevő vagyok, hangulattól függ hogy mit hallgatok.
A Daliban az tetszett meg hogy pop, rock, instrumental, klaszikus... szal minden műfaj amit hallgatok jól szólt...
Amugy nem vagyok "vájt"fülü de azért szeretnék olyat venni ami minőség, nem kupog, csattog ciripel hanem szépen szól és még az ára is elfogadható ahhoz képest hogy milyen a hallásom .
Mondom ha zenére is...Nekem zenén nem tetszettek a Yamahák
Moziban és tudásban a Yamaha KO-val nyerne szerintem.
Zenére? Attól függ, mit hallgat. Fuvolaszólókat vagy modern pop/rock-ot?
-
Vendég
UI.
Persze hadd ne én döntsek, meg kell(ene) hallgatnia, bár mivel zsolt520i nem pesti, és elég nehéz lenne hanfalakkal jönnie a maghallgatásra ....
-
Vendég
Na amúgy valóban a Dali nem rossz, és szerintem ha zenére is használni szeretnéd, akkor azt a Maratzot ajánlanám figyelmedbe
A legkisebb Marantzot a 750-es Yamaha ellenében?
Mondom ha zenére is...
Nekem zenén nem tetszettek a Yamahák
Na amúgy valóban a Dali nem rossz, és szerintem ha zenére is használni szeretnéd, akkor azt a Maratzot ajánlanám figyelmedbe
A legkisebb Marantzot a 750-es Yamaha ellenében?
A Marantz rea4-től vagy norbi31 Yamija egyformán jó vétel.
A Denonnak még nincs is 1709-es erősítője, ez valami elírás lehet.
Egy biztos: a Lacy által ajánlott mindkét erősítő komolyabb a Denon 170x-nél, ezért bármelyik mellett is döntesz, jobban fognak szólni, mint amikor beleszerettél a Daliba.