Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Csutka

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Zozi írta:
2018.11.18., vas. 22:18
Jó kis beszélgetés bontakozott ki a reggeli posztomból... de legalább pörgött a fórum.

Végigolvastam még egyszer és mosolygok. Én vettem a fáradtságot, az időt tesztelni, hogy saját véleményt tudjak alkotni. Viszont vannak páran, akik úgy foglalnak állást, hajtják a saját igazukat hogy nem hallották a másik oldalt. Előítélet az van. Meg lehet, hogy egy kis sznobság is...
Vannak páran? Kikre gondolsz? gondolkodik.gif
Semmilyen negatív dolog nem hangzott el és senki sem hajtotta a saját igazát.
Állásfoglalás pedig nem volt - Hifilala sem foglalt állást, de neki van PA hangfala is és PA erősítője is.
:napsut:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Quetz írta:
2018.11.19., hétf. 00:23
Hifilala írta:
2018.11.18., vas. 20:39

Kép

Ajánljuk phyton71 mester figyelmébe. A neten kabinettek is vannak fent, biztos vannak műazaki rajzok is. Ilyenből is csinálhat szép subokat! :tutiok:

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Quetz írta:
2018.11.19., hétf. 00:23
Hifilala írta:
Milyen Denont használsz? Végfok van hozzá?
Denon x4300 + Crown XLS1502. Egy pár Arendal Monitort hajtanak meg.

Közben elhúzott a topic, beindult megint a hifi vs pa... ehhez fűznék hozzá egy kis szösszenetet. Két high end hifi subwoofert szeretnék mutatni, az áruk kb 2000, illetve 3500 euro, 15" illetve 18" membránnal rendelkeznek:

Kép

Kép

Ha valaki esetleg ismerősnek találja valamelyiket az nem véletlen. Az első egy Dayton Ultimax 15-22, 230 euro. A második egy BMS 18N862, 450 font. Most mit mondjak, drága a lakk, vagy sokba kerül a marketing? Esetleg meg kell fizetni az életérzést?
Ugye alul hangszóró árakat írtál?

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 735

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Hifilala írta:
Milyen Denont használsz? Végfok van hozzá?
Denon x4300 + Crown XLS1502. Egy pár Arendal Monitort hajtanak meg.

Közben elhúzott a topic, beindult megint a hifi vs pa... ehhez fűznék hozzá egy kis szösszenetet. Két high end hifi subwoofert szeretnék mutatni, az áruk kb 2000, illetve 3500 euro, 15" illetve 18" membránnal rendelkeznek:

Kép

Kép

Ha valaki esetleg ismerősnek találja valamelyiket az nem véletlen. Az első egy Dayton Ultimax 15-22, 230 euro. A második egy BMS 18N862, 450 font. Most mit mondjak, drága a lakk, vagy sokba kerül a marketing? Esetleg meg kell fizetni az életérzést?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cutler írta:
2018.11.18., vas. 22:36
Zozi írta:
Apropó
Ma megnéztem a nyughatatlan című filmet. Pedig az zenés műfaj. Magával vitt, nagyon tetszett.
Nem volt hiányérzetem.
Apropó
Lala, akkor most ebből mit szűrsz le?
Megint jön a hangnyomásos sztori?
Vagy az, hogy hozzászokott a füle a nem annyira minőségi hangzáshoz?
Vagy most majd Zozi véleménye is annyira lesz mérvadó, mint a milliós center halott magassal rendelkező tulajának? ;)
Tetszik neki,szíve joga.Nem vagyunk egyformák.Nem kell,hogy ugyan az tetszen.Ha neked tetszik amit hallasz tök jó.Valamiért azt hiszed,hogy én ellensége vagyok ennek,pedig nem.Egyszerüen ezek a végfokok nem hozzák azt a kifinomult hangot amit egy hifi tud,de ettől még tetszhet.Viszont a hifi végfokokban nincs akkora erő elérhető árban,de ettől még tetszhet.Részemről ezzel le is zárnám.Ha mindkettőre szükségem lenne akkor néznék egy pár Krell monoblokkot,de előtte el kéne adni a gyereket,meg a fél vesémet.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Zozi írta:
Apropó
Ma megnéztem a nyughatatlan című filmet. Pedig az zenés műfaj. Magával vitt, nagyon tetszett.
Nem volt hiányérzetem.
Apropó
Lala, akkor most ebből mit szűrsz le?
Megint jön a hangnyomásos sztori?
Vagy az, hogy hozzászokott a füle a nem annyira minőségi hangzáshoz?
Vagy most majd Zozi véleménye is annyira lesz mérvadó, mint a milliós center halott magassal rendelkező tulajának? ;)

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Zozi írta:
Jó kis beszélgetés bontakozott ki a reggeli posztomból... de legalább pörgött a fórum.

Végigolvastam még egyszer és mosolygok. Én vettem a fáradtságot, az időt tesztelni, hogy saját véleményt tudjak alkotni. Viszont vannak páran, akik úgy foglalnak állást, hajtják a saját igazukat hogy nem hallották a másik oldalt. Előítélet az van. Meg lehet, hogy egy kis sznobság is...

Apropó
Nem volt hiányérzetem.
Mivel vetted a fáradtságot és írtál a fórumba,más is vette és leírta a véleményét ebbe a fórumba,mivel ez egy nyílt fórum,sznobságot nem képzelnék egyik hsz mögé sem.Egyébként nem baj,hogy vetted a fárdtságot. ;)
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Zozi írta:

Nem volt hiányérzetem.
Milyen rendszerrel?? Mert nem mindegy! :fekverohog:

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Zozi írta:

Apropó
Nem volt hiányérzetem.
Nem tudom kiről beszélsz.Én például jól ismerem mindkét oldalt,így sokaknál jobban ismerem is.Ezért a véleményemet nem ábrándokra építem.Ettől még csak az én véleményem,nem kell elfogadni.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Apropó
Nem volt hiányérzetem.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Hiccusz írta:
2018.11.18., vas. 22:09
Hifilala írta:
2018.11.18., vas. 21:53
Zozi írta:
2018.11.18., vas. 21:50
Csak egy kis adalék... akitől vettem a 2502-es crownokat, ilyen dobozokat hajtott velük processzor nélkül sztereo rendszerben egy lindemann forrással.

https://m.nubert.de/nuvero-170/p3201/?category=224

Oldalanként 1-1 crownnal és az elmondása szerint maradéktalanul meg volt elégedve.

Ez nem jelent semmit, csak mint érdekesség leírtam. Pedig nála nem lett volna akadály drágább végfokra költeni...
Én meg jártam valakinél,akinek egymillió forintos centere volt és maradéktalanul meg volt elégedve a hangjával,csak egy bibi volt,hogy a magas félig tönkre volt menve.
Mivel Cutleré hibátlan, feltételezem, nem nála voltál látogatóban. :D
Nem,nem nála történt :ohnoohnoohno:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Csutka írta:
2018.11.18., vas. 22:02
Nálad ugyanilyen a Crown végfokok "álltak szolgálatba", vagy más típus?
Kb

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

A " hang" annyira megfoghatatlan, kár rugózni rajta. Mindig emberfüggő, mindenki belecsempészi a saját ízlésvilágát. Annyi de annyi mindenkinél jártam már. Egész szélsőséges (nekem) dolgokat láttam, hallottam. Vannak suttogó mozisok, vannak referencia szinten mozgók. Már a mozizási hangerőnél óriási szórás van, hát még a mélyek mennyiségét illetőleg. Hol van még a többi tulajdonság.......................
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1426

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Hifilala írta:
2018.11.18., vas. 21:53
Zozi írta:
Csak egy kis adalék... akitől vettem a 2502-es crownokat, ilyen dobozokat hajtott velük processzor nélkül sztereo rendszerben egy lindemann forrással.

Oldalanként 1-1 crownnal és az elmondása szerint maradéktalanul meg volt elégedve.

Ez nem jelent semmit, csak mint érdekesség leírtam. Pedig nála nem lett volna akadály drágább végfokra költeni...
Én meg jártam valakinél,akinek egymillió forintos centere volt és maradéktalanul meg volt elégedve a hangjával,csak egy bibi volt,hogy a magas félig tönkre volt menve.
Mivel Cutleré hibátlan, feltételezem, nem nála voltál látogatóban. :D

Csutka

Cutler írta:
2018.11.18., vas. 20:14
Azok, akik a nüansznyi különbségeket hajszolják, akiknek át kell szellemülniük egy egy teszt előtt, hogy kihallják az apró eltéréseket, azok ne válasszák a Crownt.
Nekem ma sem volt hiányérzetem a Crownokkal, amikor a MI Fallout-t hallgattam.
Sőt kimondottan élveztem, ahogy beszippantott a film. Persze ehhez nekem kell a nagy kep mellett a nagy hang is.
Nálad ugyanilyen a Crown végfokok "álltak szolgálatba", vagy más típus?
Lehet nekem is váltanom kellene, mert a Fallout nagyon nem szippantott be! :D

Onkyo-nagykövet volt már, de Crown-nagykövet még nem! Lassan megkapod a címet!

Csak viccelek, nehogy besértődj!
:smile32:

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cutler írta:
2018.11.18., vas. 21:52
Hifilala írta:
2018.11.18., vas. 21:40
Cutler írta:
2018.11.18., vas. 21:34

Miért is?
Mert Paradigm hangfalakat, Crown-al hajt?
Kőbe van vésve, hogy Crown mellé csak JBL-t lehet?
Mi jön ezek után? Hogy B&W csak Rotellel szabad, vagy Revelt csak Arcammal? Ne már ;)
Szerintem Zozi leírta miért.
Van élet a hangnyomáson túl is.
Nálad a nagy hangnyomás kizárja a minőséget?
Abszolút nem.De úgy szerencsés,ha a teljesítmény és az erő együtt van.
Zozi esetében a Crown ereje kellene,de az Anthem finomságával.
Miért van az,hogy ha valamit kritizálunk,az nálad úgy csapódik le,hogy az szar?

Csutka

Zozi írta:

Azért említsd meg neki, hogy a te fülednek sztereóban az Anthem végfok jobban tetszett és lehet más irányba is kellene nézelődnie.
;) :D

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Zozi írta:

Én meg jártam valakinél,akinek egymillió forintos centere volt és maradéktalanul meg volt elégedve a hangjával,csak egy bibi volt,hogy a magas félig tönkre volt menve,Szóval az ilyen dolgok kb semmit nem jelentenek.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Hifilala írta:
2018.11.18., vas. 21:40
Cutler írta:
Hifilala írta:
2018.11.18., vas. 21:03
....és talán a legszerencsétlenebb választás amit Zozi csinált.Vegyítette a kettőt.
Miért is?
Mi jön ezek után? Hogy B&W csak Rotellel szabad, vagy Revelt csak Arcammal? Ne már ;)
Nálad a nagy hangnyomás kizárja a minőséget?

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

TSanyi írta:
2018.11.18., vas. 21:45
Hifilala írta:
2018.11.18., vas. 21:24

Mitől igazságtalan.Mondjuk,hogy ilyen meg olyan jó,de akkor igazságtalan a teljesítménnyel is dobálózni.Ha minden áron össze akarjuk vetni,akkor hasonló teljesítményt hasonlítsunk össze.
Amúgy meg értelmetlen.Aki megelégszik az egyikkel és erre van pénze azt veszi,akinek meg minőségibb kell zsebbe nyúl.
Az igazságtalan túl erős volt. Akkor nehéz összehasonlítani mert kb. alma-körte összehasonlítás. Alapvetően másra vannak kitalálva és mindenki a saját preferenciájának megfelelőt válassza.
Így van.Felesleges az összehasonlítás.Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is.Ha a Crownról beszélünk és nem pozitív a vélemény,akkor jön hogy milyen olcsó,bezzeg ha a teljesítmény előnyről akkor meg jön hogy mennyivel jobb,ez nevetséges.
Tonyka jól írta,mindenki próbálja ki és ha tetszik élvezze.

Csutka

TSanyi írta:
2018.11.18., vas. 20:47
Nem mondom hogy Crown fan meg elfogult PA-s vagyok. Viszont ár/értékarányban baromi jók, én ezt gondolom. Ha a pénz korlátozottan van jelen fontos szempont. Természetesen ez is saját magamra vonatkozik. Ráadásul a sztereózás sem izgat annyira. Így ha most lehetne építenem mozit valószínű ebben gondolkodnék. Ez nem jelenti azt hogy a másikat nem ismerem el vagy nem talalnám esetleg jobbnak. Akár Fish- féle Revelek vagy a DC Anthem végfoka. A Wattokra még visszatérve hogy többen írták hogy minek meghajtani ilyen nagy teljesítménnyel a hangfalakat plane hogy azok at nem is bírják. Azért most Zozi is jobbnak hallotta a nagyobb teljesítményt, úgy értem dobott az előadáson (nrm hangminőségben). Akkor mégis csak kell a nagyobb teljesítmény??? gondolkodik.gif
Ott van Thxfan mozija - egy Denon 5200 erősítőt használ és aki írt az ott hallottakról - elég jókat írt.
OK, ő is szeretne Crown végfokokat, de ez mellékes... :D

A teljesítmény önmagában nem biztos, hogy mindent elmond egy erősítőről, végfokról, vagy magáról a rendszerről.
Két 100 wattos végfok között nagy különbség lehet mondjuk dinamikában is.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Hifilala írta:

Mitől igazságtalan.Mondjuk,hogy ilyen meg olyan jó,de akkor igazságtalan a teljesítménnyel is dobálózni.Ha minden áron össze akarjuk vetni,akkor hasonló teljesítményt hasonlítsunk össze.
Amúgy meg értelmetlen.Aki megelégszik az egyikkel és erre van pénze azt veszi,akinek meg minőségibb kell zsebbe nyúl.
Az igazságtalan túl erős volt. Akkor nehéz összehasonlítani mert kb. alma-körte összehasonlítás. Alapvetően másra vannak kitalálva és mindenki a saját preferenciájának megfelelőt válassza.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Cutler írta:
Hifilala írta:
2018.11.18., vas. 21:03
....és talán a legszerencsétlenebb választás amit Zozi csinált.Vegyítette a kettőt.
Miért is?

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Tonyka írta:

Saját magad kell megtapasztalnod, az a legbiztosabb.
Mivel ez még gyerekcipőben jár, egyelőre még a sarokpontokat kell/ene kitűzni.

Ha ezek meglesznek mindenki eldönti hogy akar-e erre fele menni.

Kb. mint a proci/végfok páros vagy AVR.

Csak még nem tartunk itt, nincs annyi tapasztalat, de idővel majd lesz!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”