Vannak kivételek. Lehet ez nagyon drágának számít a kulcstartós lámpák között és bizony high-end.

A Synthesis már annak számít nem? Elég drága ahhoz, hogy jó legyen.
Sok ilyen példa van, de itt senki sem mondta, hogy attól lesz "hifi hájend".
A Synthesis SDA 8300 = Crown dci 8/300n, neten elég nagy a szórás árban, de kb. 600-1000 dollár a különbség a kettő között, ennyibe kerül a felirat, amitől már más megítélés alá esik és nem PA, hanem hifi hájend
Konkrét információ volt. Nem találgatás.
Ezek inkább találgatások.Én meg azt hallottam,hogy Lexicon vagy Bryston van benne.Ha valaki korrekt információt tud,az ne tartsa vissza.Csutka írta: ↑2018.11.19., hétf. 12:58Ebben az esetben szerintem csak átcímkézték.
De van ilyen példa sok.
A Lexicon is ATI végfokokat árul átcímkézve és más ruhába bújtatva sokkal drágábban.
A Lexicon-OPPO is tipikus példa.
+Kínában meg biztosan lehet találni Crawn végfokot még olcsóbban, ahogy van Adidos is és "jó minőségű" Audioquest kábelek.
![]()
Ebben az esetben szerintem csak átcímkézték.
És attól,hogy azt a technológiát használja,még nem lesz ugyan az.A Nexo is állítólag RCF hangszórót használ,de egyedi gyártásban és hát nem ugyan annyiért mérik.
Az is lehet.Csutka írta: ↑2018.11.19., hétf. 12:46Szerintem nem az XLS, hanem a Crown DCI ugynaz, mint a Synthesis.
A Crown 1,3 millióba kerül, a Synthesis 2 millió kb.
Meg lehet építeni passzívként es akkor nem kerül 800 $-ba a végfok.
Szerintem nem az XLS, hanem a Crown DCI ugynaz, mint a Synthesis.
https://www.avforums.com/threads/crown- ... s.2013851/Hifilala írta: ↑2018.11.19., hétf. 12:22Te melyik Synthesisről beszélsz,mert amit én hallottam annak semmi köze az XLS szériához?
A Crown XLS egy átcímkézett JBL Synthesis az infók szerint (vagy fordítva), ami pedig high end mozi. Most akkor PA vagy nem PA a crown XLS szériája?
Dehogy szeretnék, alaprendszerbe jó a Brystonverő Behringer is
Akkor mutasd meg a JL Audio subodat és mindkét tábor tapsolni fog,pedig az is autohifi is :)Quetz írta: ↑2018.11.19., hétf. 09:29Nem tudom, hogy ilyen végfok van-e benne, de még ha ilyen is, akkor is 600 euro a haszon. Inkább csa arra akartam rávilágítani, hogy simán lehet venni PA technológiát Hifi áron, és ez bennem visszás érzeteket kelt. Azaz ha egy audiofil közösségben elmondom, hogy autós Dayton mélynyomóm van, akkor megkaphatom, hogy buuuuuu de gáz, ha viszont megmutatom a Merovinger high-end 1/46 ládámat, akkor meg mindenki whoaaaa, ez igen!
Nem tudom, hogy ilyen végfok van-e benne, de még ha ilyen is, akkor is 600 euro a haszon. Inkább csa arra akartam rávilágítani, hogy simán lehet venni PA technológiát Hifi áron, és ez bennem visszás érzeteket kelt. Azaz ha egy audiofil közösségben elmondom, hogy autós Dayton mélynyomóm van, akkor megkaphatom, hogy buuuuuu de gáz, ha viszont megmutatom a Merovinger high-end 1/46 ládámat, akkor meg mindenki whoaaaa, ez igen!
Így már nem tűnik olyan olcsónak.Valamiből a cégeknek is élni kell azért és külhonban nem csak a fizetések magasabbak,de a költségek is.Az igazán jó szub akkor sem olcsó móka,ha te építed,de ott lesz az alkotás öröme :)
Igen, csak membrán árakat írtam. Elnézést, este már nem jutott eszembe hozzátenni. Mellé egy ilyen plate amp az 800 euro:
Valóban félreértetted.Az írásodban benne volt a lényeg,ezért örültem neki.Soha nem szarozta senki a Crown végfokokat,hiszen egyike a világ top gyártóinak PA téren.Zozi írta: ↑2018.11.19., hétf. 08:28Akkor lehet félreértettem... rossz volt a szövegértésem...Csutka írta: ↑2018.11.19., hétf. 07:05Vannak páran? Kikre gondolsz?Zozi írta: ↑2018.11.18., vas. 22:18Jó kis beszélgetés bontakozott ki a reggeli posztomból... de legalább pörgött a fórum.
Végigolvastam még egyszer és mosolygok. Én vettem a fáradtságot, az időt tesztelni, hogy saját véleményt tudjak alkotni. Viszont vannak páran, akik úgy foglalnak állást, hajtják a saját igazukat hogy nem hallották a másik oldalt. Előítélet az van. Meg lehet, hogy egy kis sznobság is...![]()
Semmilyen negatív dolog nem hangzott el és senki sem hajtotta a saját igazát.
Állásfoglalás pedig nem volt - Hifilala sem foglalt állást, de neki van PA hangfala is és PA erősítője is.
![]()
Nekem az jött le hifilala írásából, hogy minőségileg kuka a crown és csak hangnyomást tud produkálni.
Szerintem ez így nem igaz.
Természetesen van jobb nála, mint mindennél. És akkor az egyéni preferenciákról még nem is beszéltünk.
Nem a szent grál, de aki relatív kis pénzből akar ütős és le merem írni minőségi mozit csinálni az nyugodtan számításba veheti. Aztán ezzel én is lezárom, mert tényleg már csak rugó.
Akkor lehet félreértettem... rossz volt a szövegértésem...Csutka írta: ↑2018.11.19., hétf. 07:05Vannak páran? Kikre gondolsz?Zozi írta: ↑2018.11.18., vas. 22:18Jó kis beszélgetés bontakozott ki a reggeli posztomból... de legalább pörgött a fórum.
Végigolvastam még egyszer és mosolygok. Én vettem a fáradtságot, az időt tesztelni, hogy saját véleményt tudjak alkotni. Viszont vannak páran, akik úgy foglalnak állást, hajtják a saját igazukat hogy nem hallották a másik oldalt. Előítélet az van. Meg lehet, hogy egy kis sznobság is...![]()
Semmilyen negatív dolog nem hangzott el és senki sem hajtotta a saját igazát.
Állásfoglalás pedig nem volt - Hifilala sem foglalt állást, de neki van PA hangfala is és PA erősítője is.
![]()