Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Hát pedig a legkisebb H/K azért nem az igazi. Volt szerencsém hozzá, és tényleg nem túl bika gép. Ellenben a Cambridge Audio 540R már fényévekkel jobb, sőt ha lehet ezt mondani, akkor alázza a H/K hasonló árú gépeit, mind erőben, mind előadásmódban. Sőt még nála jóval drágább gépeket is lenyom. Ha valami jó vétel, akkor a CA 540R biztosan az! (Tudom, hogy a H/K 132 most akciós, de akkor sem olyan jó vétel, mint amennyire annak látszik)

_pp_
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: _pp_ »

Letisztulni látszik, h milyen AVR lesz a köv áldozat: úgy néz ki, h h/k 132. A picit aggasztó csak az, h néhány régebbi hm magazinban elolvastam a h/k-s teszteket, és azt írták valamelyik modellnél - most nem jut eszembe, h melyiknél - h a "kis teljesítmény miatt jobban fel kellett tekerni a hangerőt, mint a többi modellnél, és így is kicsit visszafogott volt az előadásmódja". Na most akkor hogy van ez? Gondolom a többi erőlködő sem produkál 7Xsokszáz W leadott teljesítményt, akármennyire is kemény 450 W-os a tápja. Tudom, h ez X+1szer ki lett már tárgyalva, és h RACPOWER társunk jóvoltából folynak ilyen jellegű mérések.
A lényeg: elméletileg a többi avr is hasonló kakaómennyiséget produkál a kimeneteken, mint a h/k, csak a h/k megmondja a frankót. DE! Akkor miért írták a tesztben, h erőtlen (v annak tűnik)? Igazából ezmiatt vacilálok egy kicsit még mindig.

Ha ezt a pici kételyt, mármint h a h/k erőtlen eloszlatná valaki, akkor már nem csak 99,99% lenne, h ezt veszem, hanem 100!

pp

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: Posza »

Szerintem olyan Scart-scart kábelre gondolt, ami csak RGB-t visz át. Van olyan.
Hangot nem?

Azt külön RCA-n.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: repvez »

Az adatlap egy nagy maszlag. Nekem a 10 cm-es tölcsérekkel szerelt HECO (egy cég a Magnattal) centeremre azt írták, hogy 33 - 25,000 Hz az átvitele. Bár a denevéreket nem kérdeztem, az már biztos, hogy a 33 Hz-hez minimum külön mélyláda kell. 
Az összeválogatott cuccokból nem azt vettem ki eddig, hogy nálad a Thoson házimozi a mérce. Ellenkező esetben totál felesleges annyit költened a rendszered többi cuccára, mert csak úgy fognak szólni, mint a leggyengébb láncszem. 

Sajna egyenlöre én csak az adatlapokra tudok hagyatkozni,mert nincs a közelembe olyan bolt ahol többfajta hangszoro ki lenne állitva vagy külön felállitva tesztre.
Egyébként egyenlöre nálam a thomson a mérce ,mert eddig csak azt hallottam és ez volt az elsö ilyen beszerzésem, igy most akarok egy kicsit minöségibb cuccokat beszerezni.De ezekszerint annál bármelyik megoldást is választom csak jobb lehet mint a thomson hangszoroi?legaábbis azok már fadobozosak.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Hangot nem?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: Posza »

De miért nem scart-scart kábellel próbálkozol?
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL TLX-8, center: JBL TLX-2, rear: JBL TLX-2, sub: JBL DIGITAL 10 subwoofer, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Na kipróbáltam a dvd lejátszó - végfok párost, és nem rossz hangban. Kezelhetőségben már azért vannak gondok, nem tudom a hangfalak távolságát beállítani, meg a vágási frekvenciákat, ugyhogy a center amikor megkapja a teljes freki tartományt, hát akkor bizony nem mindig boldogul :-( A két front viszont eszméletlen jól szól. Sokkal tisztább, dinamikusabb, eltűnik a yamaha kemény, fémes hangja. Hát még nem tudom, mi lesz ebből. 
Van egy másik kérdésem is. Van egy Thomson 28DP42E 100Hz TV-m (amilyen Gandalf-nak is volt. Tényleg! Sikerült eladni? Emlékszem, hogy 30ezerért hirdetted...). Néztem a manualjában, hogy a 3 SCART csatlakozóból 2 támogatja az RGB-t, tehát javulna-e a képminőség, ha nem az oldallapján lévő S-video csatlakozót használnám, hanem a hátulján lévő 3 SCART egyikét és  SCART- RGB kábellel vinném át a képet.
(Azt megjegyezném, hogy a mikor kompozit kábelről S-Video-ra váltottam, elég nagy mértékben javult a képminőség.)
Mert ha műxik a dolog, akkor most nagyon akciósan tudok venni egy Nordost SCART-RGB kábelt, az új árának kb a 10-edéért....

A Sony játékosod setup menüjében tudnod kell állítani a távolságokat (vagy a távolság-különbségekből számolható késleltetési ms-okat) meg a hangerőket is teszthanggal, ennek nézz utána.
Vágási freki közvetlenül nincs, de azt be lehet állítani, hogy a center meg a rear nagy, kicsi vagy nincs. Mindenképpen ásd elő a használatit, mert nem biztos, hogy könnyen előhozható a szatellitek beállítása!
S-Videorol RGB-re nem olyan nagy a különbség, de próbáld ki. De miért nem scart-scart kábellel próbálkozol?

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Na kipróbáltam a dvd lejátszó - végfok párost, és nem rossz hangban. Kezelhetőségben már azért vannak gondok, nem tudom a hangfalak távolságát beállítani, meg a vágási frekvenciákat, ugyhogy a center amikor megkapja a teljes freki tartományt, hát akkor bizony nem mindig boldogul :-( A két front viszont eszméletlen jól szól. Sokkal tisztább, dinamikusabb, eltűnik a yamaha kemény, fémes hangja. Hát még nem tudom, mi lesz ebből.

Van egy másik kérdésem is. Van egy Thomson 28DP42E 100Hz TV-m (amilyen Gandalf-nak is volt. Tényleg! Sikerült eladni? Emlékszem, hogy 30ezerért hirdetted...). Néztem a manualjában, hogy a 3 SCART csatlakozóból 2 támogatja az RGB-t, tehát javulna-e a képminőség, ha nem az oldallapján lévő S-video csatlakozót használnám, hanem a hátulján lévő 3 SCART egyikét és SCART- RGB kábellel vinném át a képet.
(Azt megjegyezném, hogy a mikor kompozit kábelről S-Video-ra váltottam, elég nagy mértékben javult a képminőség.)
Mert ha műxik a dolog, akkor most nagyon akciósan tudok venni egy Nordost SCART-RGB kábelt, az új árának kb a 10-edéért....

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Tudnátok egy kicsit gyakorlatiasabban leirni hogy miben nyilvánul meg hogy miben jobb vagy rosszabb egy hangfal, mert az adatlapja alapján jonak tünik a 990-as is.Jelenleg egy Thomson dpl660ht szettem van .Ha azt a szintet megüti vagy egy kicsivel jobb az már jo nekem.Nem vagyok egy vájtfülü.És mint irtam csak egy 2,5x5m-es szoba felére kéne.De érdekelne, hogy mik azok a paraméterek/szempontok amik eldöntik hogy milyen hangszoro a megfelelö.

Az adatlap egy nagy maszlag. Nekem a 10 cm-es tölcsérekkel szerelt HECO (egy cég a Magnattal) centeremre azt írták, hogy 33 - 25,000 Hz az átvitele. Bár a denevéreket nem kérdeztem, az már biztos, hogy a 33 Hz-hez minimum külön mélyláda kell.
Az összeválogatott cuccokból nem azt vettem ki eddig, hogy nálad a Thoson házimozi a mérce. Ellenkező esetben totál felesleges annyit költened a rendszered többi cuccára, mert csak úgy fognak szólni, mint a leggyengébb láncszem.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Erröl a settröl mi a véleményetek?magnat motion sett+sub

vagy
magnat akura

Ebben a kategóriában Magnat !!!
Szerintem nézelődj még akár használtban is találhatsz árban - minőségben jobbat.

Na, azért nekem van összehasonlítási alapom, most pl. magnat van nálam, monitor 220, 110, 210 meg szub, elôtte Dali concept és diamondok voltak. A 990-es monitor tényleg nem jó, de a 220-as, 110-es elég rendben van, teszteltem ôket egy onkyo sztereóra kötve, még volt kef iQ sorozat (polc és álló), Dalik és azt kell mondanom, hogy ha az árát nézzük akkor jobb mint a vetélytársak, hiszen hihetetlen, hogy pl. a 110-es milyen pontosan zenélt, sokkal több volt a mély mint hasonló méretû társaiban, nyilván a méretei miatt nem tudott annyira kibontakozni, de meglehetôsen jól szólt. A 220-as szerintem jobban szól, mint a concept 2, egyébként meg a kef-eket verték, nem hittem el, de a kef-ek nem szóltak olyan szépen.
Szóval a magnat sem rossz, mondjuk 990-es nem vennék, mert szerintem nem úgy szól, mint egy állódoboznak kéne, de a többi rendben van.

Tudnátok egy kicsit gyakorlatiasabban leirni hogy miben nyilvánul meg hogy miben jobb vagy rosszabb egy hangfal, mert az adatlapja alapján jonak tünik a 990-as is.
Jelenleg egy Thomson dpl660ht szettem van .Ha azt a szintet megüti vagy egy kicsivel jobb az már jo nekem.Nem vagyok egy vájtfülü.És mint irtam csak egy 2,5x5m-es szoba felére kéne.De érdekelne, hogy mik azok a paraméterek/szempontok amik eldöntik hogy milyen hangszoro a megfelelö.

Hallgassd meg és döntsd el, hogy tetszik-e, vagy sem! Ne mások véleményére hallgass, hanem a saját füledre!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

vagy
magnat akura

Szerintem nézelődj még akár használtban is találhatsz árban - minőségben jobbat.

Na, azért nekem van összehasonlítási alapom, most pl. magnat van nálam, monitor 220, 110, 210 meg szub, elôtte Dali concept és diamondok voltak. A 990-es monitor tényleg nem jó, de a 220-as, 110-es elég rendben van, teszteltem ôket egy onkyo sztereóra kötve, még volt kef iQ sorozat (polc és álló), Dalik és azt kell mondanom, hogy ha az árát nézzük akkor jobb mint a vetélytársak, hiszen hihetetlen, hogy pl. a 110-es milyen pontosan zenélt, sokkal több volt a mély mint hasonló méretû társaiban, nyilván a méretei miatt nem tudott annyira kibontakozni, de meglehetôsen jól szólt. A 220-as szerintem jobban szól, mint a concept 2, egyébként meg a kef-eket verték, nem hittem el, de a kef-ek nem szóltak olyan szépen.
Szóval a magnat sem rossz, mondjuk 990-es nem vennék, mert szerintem nem úgy szól, mint egy állódoboznak kéne, de a többi rendben van.

Tudnátok egy kicsit gyakorlatiasabban leirni hogy miben nyilvánul meg hogy miben jobb vagy rosszabb egy hangfal, mert az adatlapja alapján jonak tünik a 990-as is.
Jelenleg egy Thomson dpl660ht szettem van .Ha azt a szintet megüti vagy egy kicsivel jobb az már jo nekem.Nem vagyok egy vájtfülü.És mint irtam csak egy 2,5x5m-es szoba felére kéne.De érdekelne, hogy mik azok a paraméterek/szempontok amik eldöntik hogy milyen hangszoro a megfelelö.

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

vagy
magnat akura

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Hozzászólás Szerző: Doky »

vagy
magnat akura

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem kipróbálom, és elválik (van itthon H/K végfok). Egyébként ha DVD lejátszón a legkisebb hangerő a tök csend, a legnagyobb pedig a csillapítatlan jel. De próba lesz a vége.
Éppen ezt javasoltam. Csak szerintem 6 db baromi jó (és drága) analóg kábel kell hozzá, hogy felvegye a versenyt egy digi koaxszal. Másrészről nem vagyok biztos abban, hogy a lejátszóban jobb minőségű DAC és dekóderek vannak, mint az Yamaha RX-V1500 erősítődben. Hogy mennyiségre kevesebb, az viszont nem kérdés.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A hangerôt is lehet állítani moddolt firm-mel ill. van amelyikben ez gyárilag benne van.

Sony NS930-ra tudsz moddolt firmet???
Szerintem az 5 csatornás végfokon lévő master volume mögött elég csillapítás van.
Máshol sem az előfokon állítjuk be a hangerőt, úgyhogy nem értem, miért ne lehetne kihagyni.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Egyébként ha DVD lejátszón a legkisebb hangerő a tök csend, a legnagyobb pedig a csillapítatlan jel.
Ha valóban így van, akkor az tökéletesen jó.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

repvez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Erröl a settröl mi a véleményetek?
magnat motion sett+sub

vagy
magnat akura

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó

Uhh srácok, jó kis vitát inditottam Csak amiatt kérdeztem, mert hozzá tudnék jutni (ex)Cat Rotel végfokjához, de csak úgy, ha eladom az AVR-t.
Szerintem kipróbálom, és elválik (van itthon H/K végfok). Egyébként ha DVD lejátszón a legkisebb hangerő a tök csend, a legnagyobb pedig a csillapítatlan jel. De próba lesz a vége.
Egyébként még egy dolog, a HDMi miatt lesz lejátszó csere is. Kb 40-45ezer Ft-os kategória. Én Pio DV-600-ra vagy Yamaha DVD-S661-re gondoltam. Sokan mondták a Cambridge Audio DVD86-ot. Szerintetek?
Sajnos nem ismerem közelről egyiket sem.. Még..

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Bizonyos tekintetben a hangerô is jelszint, nem?
Persze az, de a szabályozáshoz egy max -20dB csillapítás nem elég. Legalábbis szerintem nem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Nekem úgy tűnik ez nem helyettesít egy előfokot, hanem csak a jelszintet lehet egy szűk határok közt korrigálni, hogy a különböző bemeneti érzékenységű eszközökhöz lehessen illeszteni.
Bizonyos tekintetben a hangerô is jelszint, nem?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Nem db-ben van megadva, ezt le kéne mérni (én nem tudom), 1-20 ig van megadva, 20-ra van állítva a max. és a hangerô így csökkenthetô a min-ig. Ezt a funkció egyedül a marantz erôsítôm esetén használtam, mivel analógon túl erôs volt a jel és az erôsítô kiírta (peak v. valami hasonló) akkor levettem 19-re és tökéletes volt, egyébként annyibôl jó, hogy van aki rákötti az 5.1-et és a lejátszón szabályozza a hangerôt.
Nekem úgy tűnik ez nem helyettesít egy előfokot, hanem csak a jelszintet lehet egy szűk határok közt korrigálni, hogy a különböző bemeneti érzékenységű eszközökhöz lehessen illeszteni.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

A hangerôt is lehet állítani moddolt firm-mel ill. van amelyikben ez gyárilag benne van.
Értem, de milyen hátárok között?

Nem db-ben van megadva, ezt le kéne mérni (én nem tudom), 1-20 ig van megadva, 20-ra van állítva a max. és a hangerô így csökkenthetô a min-ig. Ezt a funkció egyedül a marantz erôsítôm esetén használtam, mivel analógon túl erôs volt a jel és az erôsítô kiírta (peak v. valami hasonló) akkor levettem 19-re és tökéletes volt, egyébként annyibôl jó, hogy van aki rákötti az 5.1-et és a lejátszón szabályozza a hangerôt.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Értem, de milyen hátárok között?

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

A legtöbb integrált és AV erősítőben is meg lehet kerülni az előfokot a Direct kapcsolóval. Tehát marad a forráskészülék és a végfok.
Nagyon kevés erősítő az, ahol ezt meg lehet tenni. Az AVR-ekben nincs is ilyen funkció, csak az integráltakban, mert ott van értelme. A "direct" kapcsoló általában nem azt jelenti, hogy kikerüli az előfokot a jel.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Lehet állítani a hangerőt a dvd lejátszón? 
A csatornánkénti jelszintre gondolt. A master volume természetesen a végfokon állítható.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”