Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Htpc (Home Theatre PC)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- elviekben ha a lemezkezeloben egy cumonak adtal eltero betut, az onnantol azt fogja magarahuzni, nekem ez muxik szepen a kulso hdd-nel.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

arty
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

lajos001 : igen, erre a megoldásra céloztam, csak kevés időt szántam rá h normálisan megfogalmazzam a mondanivalom bocsánat.

acme: nálam is előjött ez, én is várom a megoldást ... (nem azt, h rakjam át másra a mappelt hálozati meghajtom, mert az H, mint HTPC marad )

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Acme »

Még egy kérdés. Nem annyira házimozi, ikább PC.

A munkahelyi gépem (ahol kiterjedt helyi hálózat van) az idegen Pendrive-okhoz mindig az F: meghajtót rendeli (E:-ig vannak amúgy fizikai meghajtók benne), de az első hálózati meghajtó is F:, így a Pendrive nem látszik. Idegesítő, hogy állandóan át kell állítgatni a Drive Managementben a betűjelét.

Nincs arra mód, hogy ez a sötét Windows MINDEN Pendrive-ot egyből értelmes betűjelhez (pl Q:) rendeljen?

Köszi!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Acme »

csak nem birtam magammal .... érthetően fogom leirni  
szoval, a jobb megoldás a több csatornás, de spdifen át NEM vihető anyagok lejátszás közbeni dolby digital 5.1-re áttömöritésére az ac3filter 1.46.

Köszönöm a leírást, mindazok nevében, akik találkoztak a problémával
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Megoldva!

Mivel ezt az egészet meg lehet oldani a billentyűzet nyilaival, és az Imont meg lehet tanítani a nyílbillentyűk szimulálására így már meg is oldódott.
Mentségemre legyen mondva, még csak ismerkedem az Imonnal (a zoomplayerről nem is beszélve), de remek párost alkotnak.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

nyilak, enter, ESC ... ezeket adja át a GIRDER a zplayernek, és a távirányodon az adott funkciokhoz rendeld ezt a bill.parancsot  

Ne haragudj, de ezt nem értem.

Imont használok a saját szoftverével, nem Girdert.
A léptetésekkel és a képaránnyal nincs gondom, azokat már belőttem. Mivel jóformán csak a rögzített műsorok visszanézésére használom, ezért könnyebb lenne csak megnyitni a fájl navigátort (ez megoldva a távról) és lépkedni a felvett fájlok között. Erre kellene bill. parancs, a le-fel lépkedéshez. Az oldal irányú nyíl (főleg jobbra) pedig azért lenne jó, mert így rögtön törölhetném is a megnézett műsort. Valójában az Imon távjával meg lehet oldani ezt az egészet, mert tudom vele vinni az egeret. Ráviszem a nyilakra és kattingatok. Könnyebb lenne ha mindez megoldható lenne bill. paranccsal, mert a távirányítós egérirányítás kicsit macerás. Célozgatni kell és sokszor mellé lövök.
Tudom, vennem kell hozzá célzó vizet.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

arty
Törzsvendég
Törzsvendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: arty »

Zoomplayerrel kapcsalatban a köv. kérdésem lenne.Amikor megnyitom a fájl navigátort a jobb felső sarokban megjelenik az irányító pult (négy nyíl és középen egy pötty ). Hogyan tudnék bill. parancsokat rendelni a nyilakhoz, hogy távvezérlővel is tudjak lépkedni a fájlnavigátorban?
Van erre mód?

Amúgy nagyon tetszik a program, hálás köszönet érte!

nyilak, enter, ESC ... ezeket adja át a GIRDER a zplayernek, és a távirányodon az adott funkciokhoz rendeld ezt a bill.parancsot

ezen tul még max kell egy bill-t az R betühöz rendelni (képarány) és kb meg is vagy .... mivel a lejátszás közbeni jobbra nyilra be tucc állitani léptetést, tekerést stb

Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Zoomplayerrel kapcsalatban a köv. kérdésem lenne.
Amikor megnyitom a fájl navigátort a jobb felső sarokban megjelenik az irányító pult (négy nyíl és középen egy pötty ). Hogyan tudnék bill. parancsokat rendelni a nyilakhoz, hogy távvezérlővel is tudjak lépkedni a fájlnavigátorban?
Van erre mód?

Amúgy nagyon tetszik a program, hálás köszönet érte!

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gaben227 »

Állítólag egy hónapot is várnom kell rá, mert nincs raktáron Megint ráébresztettek arra, hogy MO.-on élek...
Én egy Antec NSK1300-as házat rendeltem a VTComp nevű akármitől. Azt mondták kb. két hét. Ennek több mint egy hónapja. A mai napig úgy hirdetik, hogy raktárról tudnak adni.

Akkor jól tettem, hogy az Extreme Digitáltól rendeltem, ott legalább a raktáron tényleg raktáron lévőt jelent. (Thermaltake Bach)

Ez mind szép, csak az edigitalnál nincs SILVERSTONE ház

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

Állítólag egy hónapot is várnom kell rá, mert nincs raktáron Megint ráébresztettek arra, hogy MO.-on élek...
Én egy Antec NSK1300-as házat rendeltem a VTComp nevű akármitől. Azt mondták kb. két hét. Ennek több mint egy hónapja. A mai napig úgy hirdetik, hogy raktárról tudnak adni.

Akkor jól tettem, hogy az Extreme Digitáltól rendeltem, ott legalább a raktáron tényleg raktáron lévőt jelent. (Thermaltake Bach)

rinceWIND
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: rinceWIND »

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Megtettem az első lépést a HTPC felé. Rendeltem egy SILVERSTONE LC 10B házat
Állítólag egy hónapot is várnom kell rá, mert nincs raktáron Megint ráébresztettek arra, hogy MO.-on élek. Itt minden ilyen nyögvenyelősen megy. Már bele sem gondolok, mennyi időbe telik a többi alkatrész beszerzése

sutyi987
Isten Hozott! :)

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: sutyi987 »

Szerintem nem a teljesítménnyel van a baj, ugyanaz a dvd powerdvd 7-el gyönyörűen szólt és meg sem akadt sehol.

Próbáltam az ac3filtert, de azzal még digitális 5.1-es hangot sem tudtam elővarázsolni, nemhogy dts-t:) Esetleg tudnál képet küldeni, hogy hogy kell az ac3filtert úgy beállítani, hogy 5.1 ill dts hang szóljon az erősítőből??

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Próbáld ki az ac3filtert szerintem. Bár ez-az akadozás teljesítményhiányra utal.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

sutyi987

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: sutyi987 »

Heló!

Lenne egy problémám és remélem vki tud segíteni!!

Adott egy film (DVD, ami gyári lemez, HD, akármi) 1536 kb/s-es DTS hanggal. A hangkártya egy külső erősítőhöz van kötve (SPDIF) amely rendelkezik dts dekóderrel, Kodek a legfrissebb ffdshow.
Ha elindítom a filmet, az erősítő kijelzi a dts hangot és gyönyörűen is szól. A kép azonban szabályos időközönként (bár nem mértem) ugrik egy picit. Nem számottevően, de azért egy "whiteszemű" ember észreveszi, és ez egy kicsit idegesítő! Biztos hogy a hanggal van vmi, mert egy korábbi ffdshowal SPDIF-en nem is tudtam lejátszani a dts hangot, rettenetesen szaggatott, csak a kisebb bitrátájut, de akkor meg ugyanugy ugrott a kép. Ezen most láthatólag javítottak (bár most a kisebb bitrátájú szaggat) Ha nem SPDIF-et használom az ffdshowban, hanem sima libdts codecet akkor jó a hang is és kép is, de az mégsem az igazi, mert ilyenkor romlik a hang minősége is.

Mi lehet a baj? kodek, vagy vmi más?

Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!!

tx

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: aurum »

Na ezt a kettőt összeházasítottam, és így OK. Igaz újra kell telepítenem a win-t, mert nincs bill. valami registry hiba miatt, és ezt nem sikerült kijavítanom. Ha van erre ötlet, szívesen fogadom.

hasznalj linux-ot

BIG FOOT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: BIG FOOT »

Csak érdekességképp, összejött végre a HD2400-as vidkarival a mozi.

A legújabb (7.8) Display Driver-el (nagynehezen) összejött a natív meghajtás (1280x720)

A régebbi (7.4-es) Catalyst Controll Center-el (CCC) meg ugye eleve ment a proji és monitor közti váltás (2 profil, parancsikon asztalra, katt.egérrel)

Na ezt a kettőt összeházasítottam, és így OK. Igaz újra kell telepítenem a win-t, mert nincs bill. valami registry hiba miatt, és ezt nem sikerült kijavítanom. Ha van erre ötlet, szívesen fogadom.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: oddman »

Találtam egy 3.5"-os kellytech márkájú fekete előlapot.
Az előlapok szabványosak, ez a típus szerintetek beszerelhető a SilverStone LC17B házba?

Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: oddman »

Nem kaptál csak kártyaolvasóval?

Igen, csak kártyaolvasóval szerelt változatot tudtam venni, és ebben sajnos csak 1db USB port van.
Más gyártó 3.5"-os előlapi modulja is megfelelne, a lényeg, hogy legyen rajta legalább 2 x usb és 1 x firewire.
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Gaben227
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Alaplapnak ez elmenne? Asrock 4CORE1333-FULLHD

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

lehet, hogy en tevedek, de sztem se a dts-nel se ac3-nal nem jatszik mire allitod, mert azokat csak atengedi, nem csinal veluk semmit.
Azoknál nem is volt gond, mint említettem már, hanem a kétcsatornás PCM hanggal volt probléma. Kizárólag stereo-ban akarta megszólaltatni, ha a hangkártyán a kimenetet 96kHz-re állítottam. 48kHz-en tökéletes.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Milyen kábel kell ahhoz, hogy összekössem a PC digitális kimenetét (mini jack alj) az erősítőm digit. bemenetével? Ez a megoldás megfelelő?
Vagyis a 3389953 számú mono adapter + egy coax RCA-RCA kábel?

en olyan sztereo dugot hasznaltam sblive-al aminek egyik oldala sztereo jack masik oldalan meg van ket rca aljzat. kesobb meg siman raforrasztottam az rg58-ra a dugokat.

aurum
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Egyébként belefutottam egy érdekes dologba oár héttel ezelőtt amikor amikor újrahúztam a windowst a htpc-men és a hangkártya kimeneti digitális felbontását állítottam be. Alapból 96kHz-en volt és ebben az esetben nem is volt semmi gond a DD/DTS hangokkal. Igazából 99%-ban az van a filmeken amiket nézek. Viszont ugye a sorozatok, főleg a kisfelbontással rendelkezők jellemzően mp3 hanggal mennek. Ilyenkor az erősítőm sima stereo hangot jelzett, azaz a dsp-je nem tudta kikódolni a dolby surround jeleket a két csatornából. Vissza kellett vennem a kimeneti mintavételezést 48kHz-re emiatt.
lehet, hogy en tevedek, de sztem se a dts-nel se ac3-nal nem jatszik mire allitod, mert azokat csak atengedi, nem csinal veluk semmit.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Bocsi, azt hittem barkács is jó. Mondjuk így meg van kb. 200 Ft-ból, igaz forrasztani is kell.
Arra gondolsz, hogy egy füles kábelének másik végére forrasszak egy RCA dugót?
Attól félek, hogy úgy járok vele, mint amikor egy sima sztereó kábel egyik darabját használtam coax kábelnek. Szólt az, csak időnként kimaradt a hang, mintha nem lett volna folytonos a jeláramlás.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Én is! Vettem egy SilverStone SST-LC17B-C (black + card reader) házat.

Nem kaptál csak kártyaolvasóval?
Mikor az enyémet vettem, azt az infót kaptam, hogy már nem gyártják csak a kártyaolvasóval ellátott változatot.

A héten vettem bele egy Imon inside-ot, de ki kellett volna fúrjam az alsó CD meghajtó takaró lemezét (mivel ott nincs semmi). Nem volt szívem/bátorságom hozzá . Így aztán lett belőle Imon outside.
Kicsit macerás így mozgatni a gépet, ha nagyon zavar mégiscsak berakom a gépbe....

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”