Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
A kialakításból látszik, hogy "magát" szorítja össze, ha egy kicsit beleerőlteted a csatlakozóba és a kialakítása olyan, hogy teljes felületen illeszkedik. Erről azt írták a tudorok, hogy talán jobb, mint a sima, de sajna erről nyilatkozni nem tudok ( nálam a hm felszámolásra került, a gyereknél kötöttem be a kábelt amin ez van). Ha nem ragaszkodsz a dugóhoz szvsz érdemesebb a kábelt beszorítanod.
Csatlakoztatás
Nálam kb 4mm, de, mint a képen látható nincs összeszorítva.
És ezeket lehet összeszorítani kicsit mondjuk fogóval vagy nem ajánlott?Nem nagyon szeretném azt, hogy ne rendesen "szoruljon" vagy nem teljes felületén simuljon a résbe...
Csatlakoztatás
Köszönöm a hsz.
Csak jó lenne tudni ennek milyen az átmérője.Mert feleslegesen nem akarom megvenni.Nem mintha nagy összeg lenne, de nem akarom utána a fiókba rakni.
Csatlakoztatás
Sziasztok.
Lehet itt választ kapok a kérdésemre.Lenne egy gondom van egy Tannoy Mc center sugárzóm aminek a banándugós részébe a sima egyszerű banándugó(ami simán bele megy a Tannoy Venus 507 ill. a Tannoy M2 be)nem megy bele.Látszik rajta, hogy kb 1mm szűkebb lenne a átmérője.Na már most hol tudok venni ehhez a csatlakozóhoz banándugót.
Ilyet használok:
http://elektronika.v...1671530933.html
Köszönöm a segítséget.
Lehet, hogy ugyanezen dugó "Z" változata megfelelő lenne?
A Kácsában sokfélé banándugó van, ott is érdemes érdeklődnöd.
Csatlakoztatás
Sziasztok.
Lehet itt választ kapok a kérdésemre.Lenne egy gondom van egy Tannoy Mc center sugárzóm aminek a banándugós részébe a sima egyszerű banándugó(ami simán bele megy a Tannoy Venus 507 ill. a Tannoy M2 be)nem megy bele.Látszik rajta, hogy kb 1mm szűkebb lenne a átmérője.Na már most hol tudok venni ehhez a csatlakozóhoz banándugót.
Ilyet használok:
http://elektronika.v...1671530933.html
Köszönöm a segítséget.
Csatlakoztatás
Film: Nvidia Shield / LG 860v 47" / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6800 E / NuScale 216
Zene: Silent Angel b1 / Xindak D2 / Linn Sondek Lp12 / Dual 701 / Heed Quasar / NAD pp2e / Xindak XA6800 E / NuScale 216
Csatlakoztatás
Sikerült megfonnom a kábeleket, CAT5e-ből.
Ha valaki ilyenbe fog nem árt tudnia,
hogy banándugó mindenképp kell hozzá,
az pedig jelentősen megnöveli a költséget.
ha már ennyit dolgozunk vele ne rontsuk el
a hangzást egy gyenge banánnal.
Szóval éen megcsináltam az egész rendszerhez.
2x10
2x2.5
1x1.5
ez bizony 20db banán!!
Film: Nvidia Shield / LG 860v 47" / Marantz 5015 / Swans D3.2F / Swans D3.2C / Swans D3.1 / Swans sub 10D
Csatlakoztatás
Az ajánlatod alapján a 2,5-ös tömör "villanydrót" megfelelő lenne a mélyek meghajtására, vagy lenne valami jobb megoldás is, ami könnyebben kivitelezhető és mondjuk jobb eredményt mutatna?
lehet 4-es is
De mindegy így tudsz kísérletezni bármivel a magasak kapják a szuflát a CAT kábellel a mélyekhez meg kipróbálhatsz bármit
Csatlakoztatás
Itt akkor vagy a rendszered a hibás, vagy a hangfalból is hiányzik at alsó tartomány lesugárzásának a képessége, vagy tehetsz egy próbát
Fogj valami jó vastag kábelt persze réz, pl 2,5-ös tömör villanydrótot, és ha a hangfal kettőskábelezésre alkalmas, akkor ezzel hajtsd meg a mélyeket, és a cat maradjon a közép-magas résznek.
Aztán meglátod vagyis hallod
Bár így bármilyen dróttal lehet kísérletezni, de ehhez előfeltétel a kettős kivezetés a hangfalon
Az ajánlatod alapján a 2,5-ös tömör "villanydrót" megfelelő lenne a mélyek meghajtására, vagy lenne valami jobb megoldás is, ami könnyebben kivitelezhető és mondjuk jobb eredményt mutatna?
Csatlakoztatás
A hangfalon van kettős kivezetés, csak az erősítőn (CA 640R) nincs.
Vagy hogy tudom megoldani?
Az elég
kiveszed a hangfalnál az áthidalókat
az erősítőből együtt indulnak párhuzamosan a kábelek, és a cat megy a magasak csatijához, a másik meg a mélyekéhez.
Csatlakoztatás
Itt akkor vagy a rendszered a hibás, vagy a hangfalból is hiányzik at alsó tartomány lesugárzásának a képessége, vagy tehetsz egy próbát
Fogj valami jó vastag kábelt persze réz, pl 2,5-ös tömör villanydrótot, és ha a hangfal kettőskábelezésre alkalmas, akkor ezzel hajtsd meg a mélyeket, és a cat maradjon a közép-magas résznek.
Bár így bármilyen dróttal lehet kísérletezni, de ehhez előfeltétel a kettős kivezetés a hangfalon
A hangfalon van kettős kivezetés, csak az erősítőn (CA 640R) nincs.
Vagy hogy tudom megoldani?
Csatlakoztatás
bár a dinamika, mély tartomány, amire vágyom sajnos így sem jött meg.
Csatlakoztatás
Ez nem csak aznap történt, mai napig megvan a VDH is és több rendszerben is teszteltük, minihifi, sztereó lánc, házimozi lánc és autó, eddig 1000ft/m ár alatti kábel nem nyert az UTP ellen nálunk, de a VDH sem az meg 2000ft/m. Félreértés ne essék, senkit nem akarok rábeszélni, főleg most amikor már itt a fórumon is rengeteg jó kábel vásárolható, nekem egy a lényeg, ha veszek az UTP-t kell megvernie.
Pityke78-nak legfőképp azért ajánlottam ezt a megoldást, mert nem volt elégedett egy Phonar P30S hangfallal, de leírása szerint, csak egy átlag hszkábele volt, erre tanácsoltam neki, hogy mielőtt lecserélné a szerintünk jó falat, egy jobb kábel lesz az UTP, mint ami van neki, de pénzzébe igazán nem kerül, próbálja ki, aztán tesztelgetve dűlőre juthat és vehet amire szüksége van a hallottak alapján.
Korrekt, valóban így volt és tényleg jobb az UTP, mint a régi kábelem. Szebben, sokkal részletesebben szólnak a falaim, bár a dinamika, mély tartomány, amire vágyom sajnos így sem jött meg.
De az biztos, hogy akusztikus zenénél sokkal-sokkal jobban szól most a Phonar P30s-em, mint az előzőekben.
Köszi Bence!
Csatlakoztatás
hát a VDH kábelekről elég sok megosztó vélemény van, de szerintem vagy a fületekkel is volt valami aznap, vagy a rendszerben volt valami amit a kábel kompenzált, de én még az életben nem hallottam olyan fakón szólni a rendszerem mint mikor cat 5-6 kábel volt benne
Ez nem csak aznap történt, mai napig megvan a VDH is és több rendszerben is teszteltük, minihifi, sztereó lánc, házimozi lánc és autó, eddig 1000ft/m ár alatti kábel nem nyert az UTP ellen nálunk, de a VDH sem az meg 2000ft/m. Félreértés ne essék, senkit nem akarok rábeszélni, főleg most amikor már itt a fórumon is rengeteg jó kábel vásárolható, nekem egy a lényeg, ha veszek az UTP-t kell megvernie.
Pityke78-nak legfőképp azért ajánlottam ezt a megoldást, mert nem volt elégedett egy Phonar P30S hangfallal, de leírása szerint, csak egy átlag hszkábele volt, erre tanácsoltam neki, hogy mielőtt lecserélné a szerintünk jó falat, egy jobb kábel lesz az UTP, mint ami van neki, de pénzzébe igazán nem kerül, próbálja ki, aztán tesztelgetve dűlőre juthat és vehet amire szüksége van a hallottak alapján.
Csatlakoztatás
Szerintem a Cat 5-6-7 UTP egy elég jó sztenderdet képvisel a kábelek világában, ennek ellenére nagyon olcsó, tehát próbálkozni megfelelő, az alap méterre kapható szereletlen kábelektől nagy többségben jobb is, de mindez lehet egyén és rendszerfüggő, konkrétan nálam a VDH Snowline kábelt is, ha nem is sokkal, de maga mögé utasította és ezt nem csak én, hanem a haver is így hallotta.
Szerintemezis megtennné neked. Ha mégis Cat 6-7-et választanál, külön kábelen vidd a piros és a feketét és minden szálat köt be. Ugy talán értékelhetőbb eredményt kapsz.
Csatlakoztatás
Szerintem a Cat 5-6-7 UTP egy elég jó sztenderdet képvisel a kábelek világában, ennek ellenére nagyon olcsó, tehát próbálkozni megfelelő, az alap méterre kapható szereletlen kábelektől nagy többségben jobb is, de mindez lehet egyén és rendszerfüggő, konkrétan nálam a VDH Snowline kábelt is, ha nem is sokkal, de maga mögé utasította és ezt nem csak én, hanem a haver is így hallotta.
hát a VDH kábelekről elég sok megosztó vélemény van, de szerintem vagy a fületekkel is volt valami aznap, vagy a rendszerben volt valami amit a kábel kompenzált, de én még az életben nem hallottam olyan fakón szólni a rendszerem mint mikor cat 5-6 kábel volt benne
Csatlakoztatás
Úgy gondoltam, hogy egy-egy szál megy a pozitív, illetve negatív pólusokhoz, így mindkét pólusnál be tudnám kötni az árnyékolást és egységesen nőne a keresztmetszet.
Csak a nyolc tömör réz szálat kösd be, hagyd az árnyékolást, ha nagyobb keresztmetszetet szeretnél, duplázd a kábelt.
Csatlakoztatás
Is
Nekem régebben Audiolink kábeleim voltak. Nem egy nagy márka de deklarált hangfalkábel. Biwire ment 2*4 a mélyekhez és 2*2,5 a magas részleghez
A cimbim hozott CAT 6-ból csinált kábelt, be is kötöttük, neki tetszett de nekem döglött steril élettelen hang lett.
Szerinte nálam túl sok a magas és a mély, de mivel hangszínszabályzásra nincs mód mivel az erősítőmnek olyan nincs, így semmi hangzásmodosító lehetőséggel nem lehet élni. Na ha neki sok a magas meg a mély, akkor nála kevés, mivel ugye hozzátenni nemigen lehet a hanghoz ilyet főleg nem egy kábellel
Ha rászánsz egy kis pénzt szerintem egész jó kábeleket lehet venni még alacsonyabb árfekvésben is, ha pesti vagy és a Kácsában vennél, akkor ott letét ellenében el is viheted megfülelni
Csatlakoztatás
Úgy gondoltam, hogy egy-egy szál megy a pozitív, illetve negatív pólusokhoz, így mindkét pólusnál be tudnám kötni az árnyékolást és egységesen nőne a keresztmetszet.
Amúgy annyit a mosott hangról, hogy eddig noname hangfalkábellel volt bekötve és most az UTP-vel sokkal szebben, tisztábban, élesebben szól.
Nem azt mondom, hogy ez a jó, tökéletes megoldás, de az én régi kábeleimhez képest mindenképpen pozitív a változás, nem kicsit.
Vagy nagyon bot fülem van?

Is
Nekem régebben Audiolink kábeleim voltak. Nem egy nagy márka de deklarált hangfalkábel. Biwire ment 2*4 a mélyekhez és 2*2,5 a magas részleghez
A cimbim hozott CAT 6-ból csinált kábelt, be is kötöttük, neki tetszett de nekem döglött steril élettelen hang lett.
Szerinte nálam túl sok a magas és a mély, de mivel hangszínszabályzásra nincs mód mivel az erősítőmnek olyan nincs, így semmi hangzásmodosító lehetőséggel nem lehet élni. Na ha neki sok a magas meg a mély, akkor nála kevés, mivel ugye hozzátenni nemigen lehet a hanghoz ilyet főleg nem egy kábellel
Ha rászánsz egy kis pénzt szerintem egész jó kábeleket lehet venni még alacsonyabb árfekvésben is, ha pesti vagy és a Kácsában vennél, akkor ott letét ellenében el is viheted megfülelni
Csatlakoztatás
szerintem mindegy, főleg ha egy élettelen mosott gyenge hangot szeretnél végeredménynek
Szerintem hangfalhoz hangfalkábelt lenne jó használni
de ha már mindenképpen ragaszkodsz a CAT kábelhez, akkor az árnyékolást ne használd, mivel bármelyik mellé kötöd, azzal megnő a keresztmetszete a pozitív vagy a negatív szálaknak azaz nem lesz egyforma.
Amúgy annyit a mosott hangról, hogy eddig noname hangfalkábellel volt bekötve és most az UTP-vel sokkal szebben, tisztábban, élesebben szól.
Nem azt mondom, hogy ez a jó, tökéletes megoldás, de az én régi kábeleimhez képest mindenképpen pozitív a változás, nem kicsit.
Vagy nagyon bot fülem van?

Csatlakoztatás
Sziasztok!
UTP kábellel szeretném összekötni a hangfalakat és az erősítőt.
A nyolc belső ér mellétekerjem az árnyékolást is, vagy azt csak hadjam szabadon, azt ne kössem be?
Köszi
szerintem mindegy, főleg ha egy élettelen mosott gyenge hangot szeretnél végeredménynek
Szerintem hangfalhoz hangfalkábelt lenne jó használni
de ha már mindenképpen ragaszkodsz a CAT kábelhez, akkor az árnyékolást ne használd, mivel bármelyik mellé kötöd, azzal megnő a keresztmetszete a pozitív vagy a negatív szálaknak azaz nem lesz egyforma.
Csatlakoztatás
Sziasztok!
UTP kábellel szeretném összekötni a hangfalakat és az erősítőt.
A nyolc belső ér mellétekerjem az árnyékolást is, vagy azt csak hadjam szabadon, azt ne kössem be?
Köszi
Csatlakoztatás
de ha egy 3méterest és egy 2m toldok akkor jó a kép
szerinted megéri venni egy 15m-es hdmi-hdmi pc és tv közé?
Egyszerűen fogalmazva én csak arra tudok gondolni, hogy gyenge a jel.
Emiatt nem tudok egyértelmű választ adni a kérdésre.
Egy minőségi kábellel szerintem nem lesz gond.
De ki kellene próbálni egy hosszabb kábellel, vagy egy jelerősítős HDMI repeater-rel.
Csatlakoztatás
OK, azt értem, de ha valami "gagyi" HDMI toldóval oldottad meg, akkor az simán okozhat ilyet szerintem.
de ha egy 3méterest és egy 2m toldok akkor jó a kép
szerinted megéri venni egy 15m-es hdmi-hdmi pc és tv közé?
Proji: INFOCUS IN3138Hda Vászon elitescenn 120". TV LCD: LG 42LK530 FullHD, BluRay: LG BD 550, Erösitö: Marantz SR 7011 CD1: Technics SL-PG 590,Deck: Technics RS-BX 501, hangfal: Dynavoice Challanger M-85 set SUB: Proson R12, 7. Taga TAV 806. kábel: A FRONTOKNAK SUPRA RONDO 4*2.5mm ,a háttérnek PROSON 2*2.5mm SAL 2×2.5mm, proson sub,Kácsa hdmi 1.4HAMA HDMI 1.3, profilgold PGD-481,Kácsa KCE-210
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.
Saját készítésű fa hi-fi álvány front hangfal alátét és háttér sugárzó állvány.
Pc: Intel i3 4330 asrock H97 Gskill ripjaws 8GB ddr3 Kingston SSDNow V300, WD Caviar blue ezex 1Tb, Hitachi deskstar 7k1000.b,ASUS Xonar D1 LG W2242T Win7 64bit home edition, Kodi player<p>
Player:Technics SL-P777, Technics SL-PS900 vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN, ASUS transformer lapos,hangkárty Creative X-FI sorround 5.1 usb vezeték AUDIOQUEST EVERGREEN,INAKUSTIK PREMIUM BLUETOOTH vezeték INNAKUSTIK PREMIUM rca, Technics SU-V85A, vezeték AUDOQUEST X2, TAGA Platinum S-90SL. Áram: Goldaudio elosztó, Inakustik REFERENZ hálozati.