Majd megosztom a végeredményt, ha sikerül
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
Akkor remélem nem kell egér és macska, meg mágnes, mérőszalag, kamera, mobil, hasított urán...stb. 
Szerintem!
Surlófénnyel nem látszik a gipszkarton glettelése és a csavarhelyek?
Szokott, hacsak nem szuper hibátlan munkát végeztek a szakik.
Szokott, hacsak nem szuper hibátlan munkát végeztek a szakik.
Szerintem!
Fém profilokat mágnessel megtaláljátok a falecet simán ki lehet kopogtatni. Mennyezeten 40cm-ként kellene rakni, ha 1 meg van a többit kitudod számolni, 40cm a léc vagy a profil közép az indulási ponttól.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Ez a mérőszalagos módszer nem is rossz, van 5m-es szalagom. Csak attól félek, hogy rossz helyen vágnám ki a lyukat a hangszórónak, ezért lenne jó tudni, hol van a tartó. Egyébként itt lenne a helyük a lámpa 2 szélén:

Bal oldalon vannak spot lámpák, de nem tudom, az hogy van megoldva!? Ha kiveszek egyet, akkor vajon a gipszkarton fölé jutok?

Bal oldalon vannak spot lámpák, de nem tudom, az hogy van megoldva!? Ha kiveszek egyet, akkor vajon a gipszkarton fölé jutok?
- Csatolmányok
-
- hangszórók helye
- 20230108_082206.jpg (2.61 MiB) Megtekintve 1659 alkalommal
Nekem fa léceken van a gipszkarton és egy 5m-es mérőszalagot toltam el a gipszkarton fölött. 3m volt a táv, azt gond nélkül megoldottam segítség nélkül. A hangszóróknak a lyukakat kivágtam, így viszonylag könnyen megtaláltam a mérőszalag végét.
A hosszú dolgokat nem tudod betolni szerintem a mennyezet meg a gipszkarton között egy hangszóró nyíláson.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3652
Egy mérőszalag is jó lehet, 5m-es is van belőle.
Előnye, hogy vékony, de elég merev, miközben hajlékony, és ugye elég hosszú is lehet, a végére meg könnyű rákötni bármit.
Előnye, hogy vékony, de elég merev, miközben hajlékony, és ugye elég hosszú is lehet, a végére meg könnyű rákötni bármit.
Csak a Marantz! :-D
Szia!
Leírom én hogyan csinálnám. Ütögetéssel egész jól behatárolható hol van a profil. Kivágnám a hangszóró helyét. A nyíláson villanyszerelő mü3-as védőcsövet tolnék a szerelőnyílás irányába. 2,5 m-es szálakban kapható. Ha rövid, feltolnék még egyet a karton fölé és ott összetoldanám, majd folytatnám a tologatást, rázogatva a csövet, hogy átugorja a profilokat. Ha odaért a vége akkor behúzószál bele és kész. De ez csak akkor járható út, ha függesztett a gipszkarton szerkezet.
Hosszanti irányba erős mágnessel is vonszolható egy vékony madzag aminek az elejére kis darab vasat kötsz.
Leírom én hogyan csinálnám. Ütögetéssel egész jól behatárolható hol van a profil. Kivágnám a hangszóró helyét. A nyíláson villanyszerelő mü3-as védőcsövet tolnék a szerelőnyílás irányába. 2,5 m-es szálakban kapható. Ha rövid, feltolnék még egyet a karton fölé és ott összetoldanám, majd folytatnám a tologatást, rázogatva a csövet, hogy átugorja a profilokat. Ha odaért a vége akkor behúzószál bele és kész. De ez csak akkor járható út, ha függesztett a gipszkarton szerkezet.
Hosszanti irányba erős mágnessel is vonszolható egy vékony madzag aminek az elejére kis darab vasat kötsz.
Főleg akkor ha utána küldesz egy macskát….DeLorean írta: ↑2023.01.06., pén. 22:32Szerintem egy kis lyukat kell vágni és fogni egy kisegeret (szg egér nem jó!), majd a farkához kell kötni a hangfalkábel végét.
Ezután az egeret a lyukon be kell dugni orrával előre.
Fúrni kell egy ugyanakkora lyukat a másik oldalon is.
Ezután csak várni kell - előbb utóbb ki fog jönni a második lyukon az egér a kábellel együtt.
![]()
![]()
"Az igazi barát szemből támad."
Szerintem a hőkamera nem mutatja ki, mert kb. Ugyan olyan meleg a szerkezet is. A fémkereső jobb lehet. Gondolom nincs spot vagy ledpanel, stb. amit ki lehet szedni a bekukkantás miatt…
Kevésbé asszonybarát megoldás, egy vékony kereszhornyú csavarhúzóval feltárást csinálsz, majd a következő festésnél bejavítod!
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1753
Esetleg próbáld meg kitalálni hogyan rakták a gipszkartont... egy tábla elvileg 1250x2000mm és vélhetően teli táblával kezdtek valamelyik sarokban és a túlsó vége a vágott. Tehát ha 1,25m -re illetve 2m-re keresed a műszerrel a szerkezetet akkor hátha van kivehető jelzése.
Én múltkor úgy csináltam gipszkartonnál, hogy fúrtam egy 16-os lyukat ahol ideális volt (ez volt a legnagyobb kéznél lévő fúrószár) aztán dróttal körbekutattam a lyukon át, hogy merre lehet a szerkezet. Annak esélye, hogy egy 16-os lyuk szerkezetre jön ki jóval kisebb, mint egy 20 centis kivágásé...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Hasonló nekem is van: https://www.conrad.hu/p/bosch-truvo-vez ... 00-1445720ZolaBA írta: ↑2023.01.06., pén. 16:57Van erre kereső célszerszám, ami mutatja a fémet, áramot, fa szerkezetet, stb.
Nekem pl. ilyen van: https://www.bosch-professional.com/hu/h ... 0601081000
Amúgy konkrétan ezt a Bosch-t ne vegye meg senki, szerintem szar, de azért van amikor működik![]()
De kb. mindenhol sipolt
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1753
Van erre kereső célszerszám, ami mutatja a fémet, áramot, fa szerkezetet, stb.
Nekem pl. ilyen van: https://www.bosch-professional.com/hu/h ... 0601081000
Amúgy konkrétan ezt a Bosch-t ne vegye meg senki, szerintem szar, de azért van amikor működik
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
TSanyi írta: ↑2023.01.06., pén. 14:41Nem akartam bő lére ereszteni, és az összes lehetőséget leírni(társasház stb.), de így talán nincs szigetelés, könnyebb fúrni, faragni.bigwinnie írta: ↑2023.01.06., pén. 14:01
Bevallom, fogalmam sincs. Mi 2021 októberben költöztünk be, semmit nem kellett csinálni, még festeni sem. Az előző tulaj 2015-ben TELJES mértékű felújítást csinált, de ezt értsd úgy, hogy a 4 falon kívül kb. mindent is! De amúgy van még egy emelet, bár nem értek ezekhez az építeszeti dolgokhoz, de 2 szint között mennyezetre szokás szigetelést tenni!?
Esetleg egy porszívó gégecsövét befordítva bedugni a másik oldalról egy könnyű pl. nylonzacskóra cérnát, vékony madzagot kötni, és dróttal vagy valamivel ameddig lehet eljuttatni a zacsit hogy a porszívó beszívja, és akkor már be is húzhatod a kábelt. Nem biztos hogy járható, de egy ötlet!![]()
Nem akartam bő lére ereszteni, és az összes lehetőséget leírni(társasház stb.), de így talán nincs szigetelés, könnyebb fúrni, faragni.bigwinnie írta: ↑2023.01.06., pén. 14:01
Bevallom, fogalmam sincs. Mi 2021 októberben költöztünk be, semmit nem kellett csinálni, még festeni sem. Az előző tulaj 2015-ben TELJES mértékű felújítást csinált, de ezt értsd úgy, hogy a 4 falon kívül kb. mindent is! De amúgy van még egy emelet, bár nem értek ezekhez az építeszeti dolgokhoz, de 2 szint között mennyezetre szokás szigetelést tenni!?
Esetleg egy porszívó gégecsövét befordítva bedugni a másik oldalról egy könnyű pl. nylonzacskóra cérnát, vékony madzagot kötni, és dróttal vagy valamivel ameddig lehet eljuttatni a zacsit hogy a porszívó beszívja, és akkor már be is húzhatod a kábelt. Nem biztos hogy járható, de egy ötlet!
Ha van felette emelet akkor szinte biztosan nincs szigetelés és párazáró, vágd ki a hangszóró helyét és nézz be, nekünk egy kommunikációs kábel maradt ki,be tudtam húzni, kicsit kínlódás de megoldható. Ha van neked vagy ismerősnél egyszerű aliexpresszes/ebayes endoszkópos kamera, pl autószerelőnél azzal könnyebben a helyzet. Egyik oldalról bedugtam a vezetőt ameddig ment, másik oldalról meg egy hosszú kampós merev dróttal megkerestem.(két emberes).
Bevallom, fogalmam sincs. Mi 2021 októberben költöztünk be, semmit nem kellett csinálni, még festeni sem. Az előző tulaj 2015-ben TELJES mértékű felújítást csinált, de ezt értsd úgy, hogy a 4 falon kívül kb. mindent is! De amúgy van még egy emelet, bár nem értek ezekhez az építeszeti dolgokhoz, de 2 szint között mennyezetre szokás szigetelést tenni!?TSanyi írta: ↑2023.01.06., pén. 13:50A gipszkarton felett közvetlen párazáró fólia van? Mert ha szigetelőanyag van a párazáró felett, és nem légzárt a fólia a pára ott fog felszökni a szigetelésben koncentráltan. Persze sok helyen így van, de ettől még nem szerencsés. Tudom, ez nem válasz a kérdésre.bigwinnie írta: ↑2023.01.06., pén. 11:18Sziasztok! Nem konkrétan moziszoba építés témában érdeklődnék, de ezt találtam a legalkalmasabb topiknak. Nappali a helyszín. Vettem két mennyezetbe építhető hangsugárzót Atmos-hoz, a jelenlegi front height-ok helyett. Gipszkarton álmennyezetünk van. Nem tudom, hogyan lenne a legegyszerűbb behúzni a kábelt. Fogalmam sincs, hol, és mi minden van az álmennyezetben (elektromos kábelek, UTP kábelek, központi szellőztető csöve). Kb. 4,5-5m lenne a táv a hangszórók helye és a falon lévő TV közt. TV fölött van egy rejtett LED szalag, és ott van egy kis szervioz ajtó a táphoz, vezérlőhöz. Itt talán be lehetne menni az álmennyezetbe a hangfal kábelekkel, de hogy aztán innen hogy juttatom el a 2 hangsugárzóhoz, rejtély. Ma volt nálam villanyszerelő (más miatt), és kérdeztem őt, de azt mondta ez szerinte bontással jár, több helyen kéne nyílás, hogy hozzáférhető legyen, át lehessen vezetni a kábelt. Gondoltam, megérdeklődöm, hátha van valéakinek ötlete, hogyan kivitelezhető egyszerűen ez a mutatvány. Az is eszembe jutott, hogy valami házimozi rendszer/szoba építéssel foglalkozó céget kérek meg rá, de gondolom nem 2 fillért kéne fizetni ezért :(
A gipszkarton felett közvetlen párazáró fólia van? Mert ha szigetelőanyag van a párazáró felett, és nem légzárt a fólia a pára ott fog felszökni a szigetelésben koncentráltan. Persze sok helyen így van, de ettől még nem szerencsés. Tudom, ez nem válasz a kérdésre.bigwinnie írta: ↑2023.01.06., pén. 11:18Sziasztok! Nem konkrétan moziszoba építés témában érdeklődnék, de ezt találtam a legalkalmasabb topiknak. Nappali a helyszín. Vettem két mennyezetbe építhető hangsugárzót Atmos-hoz, a jelenlegi front height-ok helyett. Gipszkarton álmennyezetünk van. Nem tudom, hogyan lenne a legegyszerűbb behúzni a kábelt. Fogalmam sincs, hol, és mi minden van az álmennyezetben (elektromos kábelek, UTP kábelek, központi szellőztető csöve). Kb. 4,5-5m lenne a táv a hangszórók helye és a falon lévő TV közt. TV fölött van egy rejtett LED szalag, és ott van egy kis szervioz ajtó a táphoz, vezérlőhöz. Itt talán be lehetne menni az álmennyezetbe a hangfal kábelekkel, de hogy aztán innen hogy juttatom el a 2 hangsugárzóhoz, rejtély. Ma volt nálam villanyszerelő (más miatt), és kérdeztem őt, de azt mondta ez szerinte bontással jár, több helyen kéne nyílás, hogy hozzáférhető legyen, át lehessen vezetni a kábelt. Gondoltam, megérdeklődöm, hátha van valéakinek ötlete, hogyan kivitelezhető egyszerűen ez a mutatvány. Az is eszembe jutott, hogy valami házimozi rendszer/szoba építéssel foglalkozó céget kérek meg rá, de gondolom nem 2 fillért kéne fizetni ezért :(
- Rp526
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Nekem az első ötletem az lenne, ha 100%-ban biztos vagy a beépítés helyében, hogy kivágod a két hangsugárzó helyét. Ezen már befér egy sima telefon is, amivel bevakuzva csinálsz fotókat. Így legalább tudod mivel állsz szemben. Befűzésre én is csak a villanyszerelők által használt befűző/behúzó drótkábelt ismerem. Az sem mindegy, hogy a profilok amik tartják a kartont neked megfelelő hossz irányban vannak e, vagy a vezetési irányra merőlegesen. Mert ha merőlegesen, akkor sokkal nagyobb a baj, ezeken ugyanis a behúzót elég átjátszani. Én ezért külön moziszoba építő céget biztos nem keresnék fel. Legrosszabb esetben ha merőleges, kivezeted az oldalfalhoz, ott lehozod kábelcsatornában, és el az AVR-ig. Hátha más már járt így és kapsz jó ötleteket.
Sziasztok! Nem konkrétan moziszoba építés témában érdeklődnék, de ezt találtam a legalkalmasabb topiknak. Nappali a helyszín. Vettem két mennyezetbe építhető hangsugárzót Atmos-hoz, a jelenlegi front height-ok helyett. Gipszkarton álmennyezetünk van. Nem tudom, hogyan lenne a legegyszerűbb behúzni a kábelt. Fogalmam sincs, hol, és mi minden van az álmennyezetben (elektromos kábelek, UTP kábelek, központi szellőztető csöve). Kb. 4,5-5m lenne a táv a hangszórók helye és a falon lévő TV közt. TV fölött van egy rejtett LED szalag, és ott van egy kis szervioz ajtó a táphoz, vezérlőhöz. Itt talán be lehetne menni az álmennyezetbe a hangfal kábelekkel, de hogy aztán innen hogy juttatom el a 2 hangsugárzóhoz, rejtély. Ma volt nálam villanyszerelő (más miatt), és kérdeztem őt, de azt mondta ez szerinte bontással jár, több helyen kéne nyílás, hogy hozzáférhető legyen, át lehessen vezetni a kábelt. Gondoltam, megérdeklődöm, hátha van valéakinek ötlete, hogyan kivitelezhető egyszerűen ez a mutatvány. Az is eszembe jutott, hogy valami házimozi rendszer/szoba építéssel foglalkozó céget kérek meg rá, de gondolom nem 2 fillért kéne fizetni ezért :(
Na, kész. Marha jól néz ki.
A TIE vadásznál nem kellett segíteni, de ez 10+-os. Még nincs 6 éves. Ügyes kis kölök.
A TIE vadásznál nem kellett segíteni, de ez 10+-os. Még nincs 6 éves. Ügyes kis kölök.
Szerintem!
Sajna kiszorulok az összeszerelésből, hagyom érvényesülni, bár galád módon egy-egy részletet én építettem. Volt hogy ott sem voltam, nem ellenőriztem a kivitelezési munkálatokat, így nem is vállaltam a felelős műszaki vezetést. Persze egy-egy problémás csomópontnál, nem tiszta műszaki rajznál kikérte a segítségem, természetesen örömmel segítettem, meg egy tartóoszlopot kihagyott, aggódott hogy szét kell szedni az egészet, de szerencsére meg lehetett oldani simán. A dekorációt is ő csinálta, kivéve a vászon filmjelenetét, mert azt anya mint alvállalkozó vállalta némi Mamba cukorka fejében.