Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

Lemmy9.1 írta:
2023.01.08., vas. 17:22
Akkor remélem nem kell egér és macska, meg mágnes, mérőszalag, kamera, mobil, hasított urán...stb. :D
:tutiok:
Majd megosztom a végeredményt, ha sikerül :smile53:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 801

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Akkor remélem nem kell egér és macska, meg mágnes, mérőszalag, kamera, mobil, hasított urán...stb. :D
Szerintem!

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemmy9.1 írta:
2023.01.08., vas. 09:18
Surlófénnyel nem látszik a gipszkarton glettelése és a csavarhelyek?
Szokott, hacsak nem szuper hibátlan munkát végeztek a szakik.
De igen, azt hiszem a glettelés látszik :smile32:

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Surlófénnyel nem látszik a gipszkarton glettelése és a csavarhelyek?
Szokott, hacsak nem szuper hibátlan munkát végeztek a szakik.
Szerintem!

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2106

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Fém profilokat mágnessel megtaláljátok a falecet simán ki lehet kopogtatni. Mennyezeten 40cm-ként kellene rakni, ha 1 meg van a többit kitudod számolni, 40cm a léc vagy a profil közép az indulási ponttól.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ez a mérőszalagos módszer nem is rossz, van 5m-es szalagom. Csak attól félek, hogy rossz helyen vágnám ki a lyukat a hangszórónak, ezért lenne jó tudni, hol van a tartó. Egyébként itt lenne a helyük a lámpa 2 szélén:
Kép
Bal oldalon vannak spot lámpák, de nem tudom, az hogy van megoldva!? Ha kiveszek egyet, akkor vajon a gipszkarton fölé jutok?
Csatolmányok
hangszórók helye
hangszórók helye
20230108_082206.jpg (2.61 MiB) Megtekintve 1659 alkalommal

qti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: qti »

Nekem fa léceken van a gipszkarton és egy 5m-es mérőszalagot toltam el a gipszkarton fölött. 3m volt a táv, azt gond nélkül megoldottam segítség nélkül. A hangszóróknak a lyukakat kivágtam, így viszonylag könnyen megtaláltam a mérőszalag végét.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

A hosszú dolgokat nem tudod betolni szerintem a mennyezet meg a gipszkarton között egy hangszóró nyíláson.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3652

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Egy mérőszalag is jó lehet, 5m-es is van belőle.
Előnye, hogy vékony, de elég merev, miközben hajlékony, és ugye elég hosszú is lehet, a végére meg könnyű rákötni bármit.
Csak a Marantz! :-D

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Szia!
Leírom én hogyan csinálnám. Ütögetéssel egész jól behatárolható hol van a profil. Kivágnám a hangszóró helyét. A nyíláson villanyszerelő mü3-as védőcsövet tolnék a szerelőnyílás irányába. 2,5 m-es szálakban kapható. Ha rövid, feltolnék még egyet a karton fölé és ott összetoldanám, majd folytatnám a tologatást, rázogatva a csövet, hogy átugorja a profilokat. Ha odaért a vége akkor behúzószál bele és kész. De ez csak akkor járható út, ha függesztett a gipszkarton szerkezet.
Hosszanti irányba erős mágnessel is vonszolható egy vékony madzag aminek az elejére kis darab vasat kötsz.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 947

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

DeLorean írta:
2023.01.06., pén. 22:32
Szerintem egy kis lyukat kell vágni és fogni egy kisegeret (szg egér nem jó!), majd a farkához kell kötni a hangfalkábel végét.
Ezután az egeret a lyukon be kell dugni orrával előre.
Fúrni kell egy ugyanakkora lyukat a másik oldalon is.

Ezután csak várni kell - előbb utóbb ki fog jönni a második lyukon az egér a kábellel együtt.
:D

:tutiok:
Főleg akkor ha utána küldesz egy macskát…. :D
"Az igazi barát szemből támad."

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 15:05

Hőkamerát lehet bérelni.
Szerintem a hőkamera nem mutatja ki, mert kb. Ugyan olyan meleg a szerkezet is. A fémkereső jobb lehet. Gondolom nincs spot vagy ledpanel, stb. amit ki lehet szedni a bekukkantás miatt…
Kevésbé asszonybarát megoldás, egy vékony kereszhornyú csavarhúzóval feltárást csinálsz, majd a következő festésnél bejavítod!😀 Könnyebb mint a 8”-os hangszóróét, vagy több csatornás Atmost építesz ki!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1753

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 17:05
De kb. mindenhol sipolt :D Ezért gondoltam, hogy jobb lenne belátni valahogy.
Esetleg próbáld meg kitalálni hogyan rakták a gipszkartont... egy tábla elvileg 1250x2000mm és vélhetően teli táblával kezdtek valamelyik sarokban és a túlsó vége a vágott. Tehát ha 1,25m -re illetve 2m-re keresed a műszerrel a szerkezetet akkor hátha van kivehető jelzése.
Én múltkor úgy csináltam gipszkartonnál, hogy fúrtam egy 16-os lyukat ahol ideális volt (ez volt a legnagyobb kéznél lévő fúrószár) aztán dróttal körbekutattam a lyukon át, hogy merre lehet a szerkezet. Annak esélye, hogy egy 16-os lyuk szerkezetre jön ki jóval kisebb, mint egy 20 centis kivágásé...
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ZolaBA írta:
2023.01.06., pén. 16:57
bigwinnie írta:
elkerülvén, hogy rossz helyen vágjak lyukat, vagyis pont egy gipszkarton tartó profilnál, ezek helyét akár egy hőkamerával lehetne csekkolni. Vagy ez hülye ötlet, nem látszódna? Hőkamerát lehet bérelni.
Van erre kereső célszerszám, ami mutatja a fémet, áramot, fa szerkezetet, stb.

Nekem pl. ilyen van: https://www.bosch-professional.com/hu/h ... 0601081000
Amúgy konkrétan ezt a Bosch-t ne vegye meg senki, szerintem szar, de azért van amikor működik ;)
Hasonló nekem is van: https://www.conrad.hu/p/bosch-truvo-vez ... 00-1445720
De kb. mindenhol sipolt :D Ezért gondoltam, hogy jobb lenne belátni valahogy.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1753

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

bigwinnie írta:
elkerülvén, hogy rossz helyen vágjak lyukat, vagyis pont egy gipszkarton tartó profilnál, ezek helyét akár egy hőkamerával lehetne csekkolni. Vagy ez hülye ötlet, nem látszódna? Hőkamerát lehet bérelni.
Van erre kereső célszerszám, ami mutatja a fémet, áramot, fa szerkezetet, stb.

Nekem pl. ilyen van: https://www.bosch-professional.com/hu/h ... 0601081000
Amúgy konkrétan ezt a Bosch-t ne vegye meg senki, szerintem szar, de azért van amikor működik ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TSanyi írta:
2023.01.06., pén. 14:41
bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 14:01

Bevallom, fogalmam sincs. Mi 2021 októberben költöztünk be, semmit nem kellett csinálni, még festeni sem. Az előző tulaj 2015-ben TELJES mértékű felújítást csinált, de ezt értsd úgy, hogy a 4 falon kívül kb. mindent is! De amúgy van még egy emelet, bár nem értek ezekhez az építeszeti dolgokhoz, de 2 szint között mennyezetre szokás szigetelést tenni!?
Nem akartam bő lére ereszteni, és az összes lehetőséget leírni(társasház stb.), de így talán nincs szigetelés, könnyebb fúrni, faragni.

Esetleg egy porszívó gégecsövét befordítva bedugni a másik oldalról egy könnyű pl. nylonzacskóra cérnát, vékony madzagot kötni, és dróttal vagy valamivel ameddig lehet eljuttatni a zacsit hogy a porszívó beszívja, és akkor már be is húzhatod a kábelt. Nem biztos hogy járható, de egy ötlet!😀
:D Furfangos! :) Nekem mondjuk ettől kicsit "technikálisabb" ötletem volt: elkerülvén, hogy rossz helyen vágjak lyukat, vagyis pont egy gipszkarton tartó profilnál, ezek helyét akár egy hőkamerával lehetne csekkolni. Vagy ez hülye ötlet, nem látszódna? Hőkamerát lehet bérelni. Aztán igazából már megy a telefonnal bekukucskálós, körbefotózós megoldás is, vagy amin meglepődtem, ~5e Ft körül lehet kapni 5m-es endoszkópos kamerát. Szerintem arra a célra, hogy megnézzem, mi és hol van a gipszkarton fölött, ez is teljesen megfelelő! :rolleyes:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 14:01

Bevallom, fogalmam sincs. Mi 2021 októberben költöztünk be, semmit nem kellett csinálni, még festeni sem. Az előző tulaj 2015-ben TELJES mértékű felújítást csinált, de ezt értsd úgy, hogy a 4 falon kívül kb. mindent is! De amúgy van még egy emelet, bár nem értek ezekhez az építeszeti dolgokhoz, de 2 szint között mennyezetre szokás szigetelést tenni!?
Nem akartam bő lére ereszteni, és az összes lehetőséget leírni(társasház stb.), de így talán nincs szigetelés, könnyebb fúrni, faragni.

Esetleg egy porszívó gégecsövét befordítva bedugni a másik oldalról egy könnyű pl. nylonzacskóra cérnát, vékony madzagot kötni, és dróttal vagy valamivel ameddig lehet eljuttatni a zacsit hogy a porszívó beszívja, és akkor már be is húzhatod a kábelt. Nem biztos hogy járható, de egy ötlet!😀

Neger
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Neger »

Ha van felette emelet akkor szinte biztosan nincs szigetelés és párazáró, vágd ki a hangszóró helyét és nézz be, nekünk egy kommunikációs kábel maradt ki,be tudtam húzni, kicsit kínlódás de megoldható. Ha van neked vagy ismerősnél egyszerű aliexpresszes/ebayes endoszkópos kamera, pl autószerelőnél azzal könnyebben a helyzet. Egyik oldalról bedugtam a vezetőt ameddig ment, másik oldalról meg egy hosszú kampós merev dróttal megkerestem.(két emberes).

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TSanyi írta:
2023.01.06., pén. 13:50
bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 11:18
Sziasztok! Nem konkrétan moziszoba építés témában érdeklődnék, de ezt találtam a legalkalmasabb topiknak. Nappali a helyszín. Vettem két mennyezetbe építhető hangsugárzót Atmos-hoz, a jelenlegi front height-ok helyett. Gipszkarton álmennyezetünk van. Nem tudom, hogyan lenne a legegyszerűbb behúzni a kábelt. Fogalmam sincs, hol, és mi minden van az álmennyezetben (elektromos kábelek, UTP kábelek, központi szellőztető csöve). Kb. 4,5-5m lenne a táv a hangszórók helye és a falon lévő TV közt. TV fölött van egy rejtett LED szalag, és ott van egy kis szervioz ajtó a táphoz, vezérlőhöz. Itt talán be lehetne menni az álmennyezetbe a hangfal kábelekkel, de hogy aztán innen hogy juttatom el a 2 hangsugárzóhoz, rejtély. Ma volt nálam villanyszerelő (más miatt), és kérdeztem őt, de azt mondta ez szerinte bontással jár, több helyen kéne nyílás, hogy hozzáférhető legyen, át lehessen vezetni a kábelt. Gondoltam, megérdeklődöm, hátha van valéakinek ötlete, hogyan kivitelezhető egyszerűen ez a mutatvány. Az is eszembe jutott, hogy valami házimozi rendszer/szoba építéssel foglalkozó céget kérek meg rá, de gondolom nem 2 fillért kéne fizetni ezért :(
A gipszkarton felett közvetlen párazáró fólia van? Mert ha szigetelőanyag van a párazáró felett, és nem légzárt a fólia a pára ott fog felszökni a szigetelésben koncentráltan. Persze sok helyen így van, de ettől még nem szerencsés. Tudom, ez nem válasz a kérdésre.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 11:18
Sziasztok! Nem konkrétan moziszoba építés témában érdeklődnék, de ezt találtam a legalkalmasabb topiknak. Nappali a helyszín. Vettem két mennyezetbe építhető hangsugárzót Atmos-hoz, a jelenlegi front height-ok helyett. Gipszkarton álmennyezetünk van. Nem tudom, hogyan lenne a legegyszerűbb behúzni a kábelt. Fogalmam sincs, hol, és mi minden van az álmennyezetben (elektromos kábelek, UTP kábelek, központi szellőztető csöve). Kb. 4,5-5m lenne a táv a hangszórók helye és a falon lévő TV közt. TV fölött van egy rejtett LED szalag, és ott van egy kis szervioz ajtó a táphoz, vezérlőhöz. Itt talán be lehetne menni az álmennyezetbe a hangfal kábelekkel, de hogy aztán innen hogy juttatom el a 2 hangsugárzóhoz, rejtély. Ma volt nálam villanyszerelő (más miatt), és kérdeztem őt, de azt mondta ez szerinte bontással jár, több helyen kéne nyílás, hogy hozzáférhető legyen, át lehessen vezetni a kábelt. Gondoltam, megérdeklődöm, hátha van valéakinek ötlete, hogyan kivitelezhető egyszerűen ez a mutatvány. Az is eszembe jutott, hogy valami házimozi rendszer/szoba építéssel foglalkozó céget kérek meg rá, de gondolom nem 2 fillért kéne fizetni ezért :(
A gipszkarton felett közvetlen párazáró fólia van? Mert ha szigetelőanyag van a párazáró felett, és nem légzárt a fólia a pára ott fog felszökni a szigetelésben koncentráltan. Persze sok helyen így van, de ettől még nem szerencsés. Tudom, ez nem válasz a kérdésre.

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Rp526 »

Nekem az első ötletem az lenne, ha 100%-ban biztos vagy a beépítés helyében, hogy kivágod a két hangsugárzó helyét. Ezen már befér egy sima telefon is, amivel bevakuzva csinálsz fotókat. Így legalább tudod mivel állsz szemben. Befűzésre én is csak a villanyszerelők által használt befűző/behúzó drótkábelt ismerem. Az sem mindegy, hogy a profilok amik tartják a kartont neked megfelelő hossz irányban vannak e, vagy a vezetési irányra merőlegesen. Mert ha merőlegesen, akkor sokkal nagyobb a baj, ezeken ugyanis a behúzót elég átjátszani. Én ezért külön moziszoba építő céget biztos nem keresnék fel. Legrosszabb esetben ha merőleges, kivezeted az oldalfalhoz, ott lehozod kábelcsatornában, és el az AVR-ig. Hátha más már járt így és kapsz jó ötleteket.

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Na, kész. Marha jól néz ki.
A TIE vadásznál nem kellett segíteni, de ez 10+-os. Még nincs 6 éves. Ügyes kis kölök.
IMG_20221226_142726.jpg
IMG_20221226_142726.jpg (3 MiB) Megtekintve 1684 alkalommal
Szerintem!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9.1 írta:
2022.12.26., hétf. 09:46
Ha Legó és film, nálunk a manófalvi ma 5-kor kelt, hogy csinálja az AT-AT-t. :D Elvesztettük pár napra.
Kihívás neki, de 90%-ban az Ő érdeme.

IMG_20221226_082539.jpg
A narancssárga célszerszámmal én most találkoztam először a mozi szettünkben.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Sajna kiszorulok az összeszerelésből, hagyom érvényesülni, bár galád módon egy-egy részletet én építettem. Volt hogy ott sem voltam, nem ellenőriztem a kivitelezési munkálatokat, így nem is vállaltam a felelős műszaki vezetést. Persze egy-egy problémás csomópontnál, nem tiszta műszaki rajznál kikérte a segítségem, természetesen örömmel segítettem, meg egy tartóoszlopot kihagyott, aggódott hogy szét kell szedni az egészet, de szerencsére meg lehetett oldani simán. A dekorációt is ő csinálta, kivéve a vászon filmjelenetét, mert azt anya mint alvállalkozó vállalta némi Mamba cukorka fejében.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”