Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

5,5 m, az egész jó. Esetleg a kéményes falra nem volna jobb a vásznat tenni? Vagy az ablak elé egy előtétfalat és arra a fix vásznat, ilyesmit.: http://www.linksengineer.com/Admin/News ... 5d929c.jpg
Ezt biztosan már ismered, de ha nem, akkor találsz jó ötleteket: http://www.thx-trailer.com/Homecinema/h ... nema11.htm

Nekem ez a keresztbe megoldás jön be leginkább. Persze, jól átlehetne szabni az egészet, pl. az ablak eltüntetésével is, ahogy Fodeszmester is írta, de nekem ezek már durva megoldások lennének. A kábelcsatornázás is megtörtént már, így a történet mindenképp ezen az úton indul el..  

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Köszönöm! ~5,5 méter. A másik irányban pedig 8 méter. De ez kb. 6-7 méterre fog zsugorodni, mert lesznek térdfalak.  
5,5 m, az egész jó. Esetleg a kéményes falra nem volna jobb a vásznat tenni? Vagy az ablak elé egy előtétfalat és arra a fix vásznat, ilyesmit.: http://www.linksengineer.com/Admin/News ... 5d929c.jpg
Ezt biztosan már ismered, de ha nem, akkor találsz jó ötleteket: http://www.thx-trailer.com/Homecinema/h ... nema11.htm
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Egy kérdés: Ha jól értem, a kéményig fog tartani a szoba. Milyen távolság van az ablakos fal és a kémény között?

Köszönöm! ~5,5 méter. A másik irányban pedig 8 méter. De ez kb. 6-7 méterre fog zsugorodni, mert lesznek térdfalak.  

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Dhcodoki, nagy gratula a leendő moziszobádhoz! Biztosan nagyon jó lesz, kíváncsian várom a készítés fényképes beszámolóit.

Egy kérdés: Ha jól értem, a kéményig fog tartani a szoba. Milyen távolság van az ablakos fal és a kémény között?
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: AVX »

Jó ötlet.. köszi.. 
Szerintem is.
Az ilyen vásznak minősége és az ára is jobb.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Jó ötlet.. köszi.. 

Próbáltam keresni képeket hasonló megoldással amit írtam a Moziszoba építés topikban ,de eredménytelen eddig. Nem azért mert nincs olyan hanem mert rengeteg oldal és fotó van már.
Lehetséges hogy fellelnék előbb-utóbb ilyen Polcos projektor tartót ferde falon,de nem kis idő átböngészni az oldalakat. És akkor azt mondják egyesek hogy minek az a topik,meg hogy nincs köze az építéshez.....Dehogynem nagyon is van.
Pedig ilyenkor lehet ám "átrágni" rendesen mit hogyan érdemes és mi az amit el lehet csenni az ott fellelhető szobákból...

No mindegy remélem érthetően írtam le hogy gondolom ezt a tartót. Ha azonban ilyet tervezel fixre majd,akkor érdemes mélységben magasságban és szélességben is olyan vázat azaz polcot készíteni amiben különböző méretű projektorok is elférnek ha időközben cserélsz vagy nagyobb méretűt szeretnél venni...
A szerkezetnek mindenképpen bramacléc a jó szerintem majd borítani gipszkartonnal,aztán sűrűn csavarozni élvédő és kész..Mehet rá a flotex

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Ez csak egy ötlet nem kell elfogadni de most még lehet fantáziálni

Jó ötlet.. köszi.. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Egy hullámhosszon vagyunk. Első körben én is az ablakokhoz terveztem a vásznat. De hamar túladtam rajta. Kizárólag fix vászonban gondolkodom. Nem csak a hullámosodás miatt, hanem egyszerűen tetszenek azok a szobák, ahol látszik a vászon. 
Aztán jött a hangáteresztő anyag ötlete, mit ahogy te is említed. Mondván, hogy úgy majd kellő magasságba fel tudom rakni a centert a vászon mögé. De kifaggatva a clarus tulajokat, mindenki azon véleményen volt, hogy hála a kialakításnak, nem érzékelni a centersugárzó mélyről jövő irányát. Mára ezt már én is megtapasztalhattam.
Körülbelül 40-50 centi helyem lesz a vászon alatt. A lehető legmagasabban fogom elhelyezni a centert, és úgy lesz megcsinálva, hogy be tudom majd tolni a vászon alá. Szerintem ez így járható út.  

Az biztos hogy egy olyan helyiség ami csakis moziszoba célokra van berendezve ,ott nem sok értelme van a csévélős,motoros vásznaknak. Persze csak akkor ha nem akar valaki TV-t is a falra szánni.
Az a megoldás úgy jó lesz igen! A center szinte lehet a padlón is teljesen mindegy. A döntött előlap is ezért készült így ha valaki nem állványon akarná használni.
Ha lesz 40-50cm helyed akkor bőven elfér a center mert 22cm a magassága ha jól emlékszem..

Mire gondolsz pontosan??  

Függesztve értettem hogy nem igazán tudom elképzelni a ferde falon a projektort. Ha azonban egy kis "fakkot" vagyis egy kis polcot szerelsz fel neki pl bútorlapból úgy hogy készítessz két oldalra egy "háromszöget" ami alulról egy polclappal zárul,majd ez fixre  fel van szerelve és benne a proji akkor úgy OK.

Egyébként ilyen megoldású projektor tartót gipszkartonból is meg lehetne csinálni a helyén,majd össze glettelni és azt is flotex-el tapétázni akár.Így szinte egybe olvadna a fallal és oldalról nem is látszódna csak egy kiugró háromszög,szemből pedig a vetítő eleje..
Ez csak egy ötlet nem kell elfogadni de most még lehet fantáziálni

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

A kémény felőli részén hogy lesz? Nem írtál róla. Nyitott lesz? Vagy oda is fal készül majd? A padló megoldás látható vonala miatt kérdezem..

Közvetlen a kémény mellett, a mozifelöli oldalon fog húzódni a válaszfal. Tehát, nem a hangszigetelő réteg szélén, hanem attól beljebb. Viszont lesz benne egy kis törés, de erről majd mutatok vázlatot, mert így nehéz megfogalmaznom. 
A vetítő rögzítésre miért írtad, hogy macerás?? 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Én úgy gondolom a flotex és hasonló folyékony tapéták, inkább a magasabb frekvenciás hangokra vannak hatással.
Igen, a vászon alatt lesz minden. Tudom manapság divat minél tisztábban hagyni a frontoldalt, de én szeretem ott látni a technikát.

Fodesz!  
A vászon és projektor helye már nem fog változni. Így kábeleztük be az egészet. Majd készítek egy képet, ahol bejelölöm a válaszfal nyomvonalát. Lesz ott egy kis "cikkcakk" még .  

A flotex több okból is jó választás szerintem.Hang és hő szigetel,meleg hatást kelt,nem fénylik,a vetítés szempontjából ezért nagyon jó.
Akusztikailag is biztos hogy jó lenne,ha szepinél már "hallottad" milyen.

Igen volt egy sejtésem látva a képen a kábelcsatornákat hogy mindennek megvan már a helye.
Jó lesz az így is biztosan.
A kémény felőli részén hogy lesz? Nem írtál róla. Nyitott lesz? Vagy oda is fal készül majd? A padló megoldás látható vonala miatt kérdezem..

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Csak mert akkor a vetítő sem a ferde falsíkra menne,(ami szerintem nem is kivitelezhető tökéletesen )

Mire gondolsz pontosan??  

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Ha a ferde falsíkon kapna helyet a vászon akkor a centersugárzót viszont mindenképp a vászon mögé kellene rakni mert ha elé kerül
a 40cm mélységével nagyon belógna a szoba közepébe közel is lenne  és nem volna jó.. Doki erre van ötlet?
A vászon alatt mekkora hely maradna? Ha egy síkban lenne a center eleje a vászonnal akkor az jó ,be lehet tolni alá,mert mögötte úgyis van hely...

Egy hullámhosszon vagyunk. Első körben én is az ablakokhoz terveztem a vásznat. De hamar túladtam rajta. Kizárólag fix vászonban gondolkodom. Nem csak a hullámosodás miatt, hanem egyszerűen tetszenek azok a szobák, ahol látszik a vászon. 
Aztán jött a hangáteresztő anyag ötlete, mit ahogy te is említed. Mondván, hogy úgy majd kellő magasságba fel tudom rakni a centert a vászon mögé. De kifaggatva a clarus tulajokat, mindenki azon véleményen volt, hogy hála a kialakításnak, nem érzékelni a centersugárzó mélyről jövő irányát. Mára ezt már én is megtapasztalhattam.
Körülbelül 40-50 centi helyem lesz a vászon alatt. A lehető legmagasabban fogom elhelyezni a centert, és úgy lesz megcsinálva, hogy be tudom majd tolni a vászon alá. Szerintem ez így járható út.  

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

A flotex-re azért gondolom hogy segít az akusztikán mert a mozikban is szőnyeg van ragasztva az oldalfalakra(gondolom a hangvisszaverődés tompítása a cél) és a flotex felülete is hasonló(főleg a gépi szórt,de a kézi is)hatással van a mélyhangokra és ehhez még hozzáadódik a ferde fal,így csak jó lehet!

Az hogy így rendezed el a szobát még azzal a praktikummal jár hogy könnyen hozzáférhetőek a hifi cuccok,erősítő popsi,kábelek stb.ha jól gondolom a vászon alatt lessz minden.

Ui. Ezt a szobát én is így rendeztem volna be!

Én úgy gondolom a flotex és hasonló folyékony tapéták, inkább a magasabb frekvenciás hangokra vannak hatással.
Igen, a vászon alatt lesz minden. Tudom manapság divat minél tisztábban hagyni a frontoldalt, de én szeretem ott látni a technikát.

Fodesz!  
A vászon és projektor helye már nem fog változni. Így kábeleztük be az egészet. Majd készítek egy képet, ahol bejelölöm a válaszfal nyomvonalát. Lesz ott egy kis "cikkcakk" még .  

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Kár hogy ott vannak az ablakok Lehetne azon a falon is a vászon és akkor a kéménynél pedig a kanapé...
Én véleményem szerint így nézne ki legjobban. A szimmetrikusság miatt és esztétikailag is.Még a két front is elférne viszonylag széthúzva egymástól a ferde fal síkig amíg lehet...
De ebben az esetben fix vászon nem jöhetne szóban csak az ellenkező oldalon ahol a kémény van ha az a rész nem maradna nyitott csak akkor...

Az ablak felett egy motoros vászonra gondolok hírtelen.Vagy gáz lenne úgy?  
Csak mert akkor a vetítő sem a ferde falsíkra menne,(ami szerintem nem is kivitelezhető tökéletesen )illetve a hallgatási/nézési távolság is jobb lenne...

Egyáltalán minek oda ablak? Ha oda kerülne egy lehúzható vászon akkor már a sötétítés is meg volna oldva

Ha a ferde falsíkon kapna helyet a vászon akkor a centersugárzót viszont mindenképp a vászon mögé kellene rakni mert ha elé kerül
a 40cm mélységével nagyon belógna a szoba közepébe közel is lenne  és nem volna jó.. Doki erre van ötlet?
A vászon alatt mekkora hely maradna? Ha egy síkban lenne a center eleje a vászonnal akkor az jó ,be lehet tolni alá,mert mögötte úgyis van hely...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Izgulok az akusztika miatt. A neten található több ezer házimozi kép között, nem találtam még olyan tetőtéri szobát, ahol keresztbe rendezték volna be a nézőteret. Remélem nem akusztika problémák miatt. 

Doki,nekem nagyon tetszik ez a felső szintes megoldás még ha ferde falsíkok is vannak akkor is.Igazi "elvonulós" szoba lesz majd ha kész lesz! atc-vel egyetértek ,érdemes volt nyitni topikot,lesz bőven téma ezzel kapcsolatban mire a végére érsz. A flotex szerintem fantasztikus lenne nagyon nem bánnád meg telibe az egész szobát le lehetne tapétázni vele.
Én az biztos ha újra csinálnám a szobát ezt választanám.

A kémény felőli rész nyitott marad? Erről még nem írtál...
csak ha igen akkor lehetne még a vászon helyét is variálni ha nem végleges a ferde falra épített függőleges szerkezet...

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Szia Forest74!

Izgulok az akusztika miatt. A neten található több ezer házimozi kép között, nem találtam még olyan tetőtéri szobát, ahol keresztbe rendezték volna be a nézőteret. Remélem nem akusztika problémák miatt.

A napokban voltam Szepinél, és megszemléltem/megfüleltem azokat a dolgokat amik foglalkoztattak. Az ő általa felrakott flotex nagyon szimpatikus volt nekem. Nagy valószínűséggel fogom alkalmazni, de egyelőre csak a plafonra, és a ferde síkokra tervezem.

Remélem a lentebb bemutatott nappalim akusztikájánál sokkal jobbat fogok kapni. Szepi szobájában hihetetlen mennyire jól mozognak a mélyhangok. Persze azt nem mondtam, hogy a flotexnek/foltexnak ("alexnek/alexnak" - valami amerika 2 ) köszönheti. Voltak olyan jelenetek, mikor mintha ollóval vágták volna el pl. a robbanást. Ha hasonlót elérek, nagyon boldog leszek.
A ferde fal sztm jó hatással van a mélyhangokra,egy panel mozi/hálóban volt az első rendszerem és voltak godok a subbal később az új tetőteres mozi/nappaliban(ua. A redszer)ahol picit nagyobb térhez még hozzájött az ülőgarnitúra mögötti ferde fal és a mélyhangok a helyükre kerültek(kivéve egy/két magyar szinkront:-)és mintha a ferde fal a fülemhez terelné a hangot plussz a különbözö szögek miatt szebben szólt minden.Biztos vagyok hogy rendben lessz nállad is!

A flotex-re azért gondolom hogy segít az akusztikán mert a mozikban is szőnyeg van ragasztva az oldalfalakra(gondolom a hangvisszaverődés tompítása a cél) és a flotex felülete is hasonló(főleg a gépi szórt,de a kézi is)hatással van a mélyhangokra és ehhez még hozzáadódik a ferde fal,így csak jó lehet!

Az hogy így rendezed el a szobát még azzal a praktikummal jár hogy könnyen hozzáférhetőek a hifi cuccok,erősítő popsi,kábelek stb.ha jól gondolom a vászon alatt lessz minden.

Ui. Ezt a szobát én is így rendeztem volna be!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

... első ránézésre brutálisan jó mélytartományt fogsz kapni(ferde falak miatt)!

Festés helyett én Szepi-féle tapétát választanám,akusztikai és esztétikai szempontból is tökéletes választás lenne....

Szia Forest74!

A napokban voltam Szepinél, és megszemléltem/megfüleltem azokat a dolgokat amik foglalkoztattak. Az ő általa felrakott flotex nagyon szimpatikus volt nekem. Nagy valószínűséggel fogom alkalmazni, de egyelőre csak a plafonra, és a ferde síkokra tervezem.

Remélem a lentebb bemutatott nappalim akusztikájánál sokkal jobbat fogok kapni. Szepi szobájában hihetetlen mennyire jól mozognak a mélyhangok. Persze azt nem mondtam, hogy a flotexnek/foltexnak ("alexnek/alexnak" - valami amerika 2  ) köszönheti.  Voltak olyan jelenetek, mikor mintha ollóval vágták volna el pl. a robbanást. Ha hasonlót elérek, nagyon boldog leszek.   

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: AVX »

Gratulálok a nappalihoz és topic-hoz!

Lehet fura, de egyből megéreztem, hogy neki érdemes topikot nyitnom.
Jó döntés volt.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

A szoba és ahogy elrendezed benne a mozit tökéletes,igy első ránézésre brutálisan jó mélytartományt fogsz kapni(ferde falak miatt)!

Festés helyett én Szepi-féle tapétát választanám,akusztikai és esztétikai szempontból is tökéletes választás lenne.

Szép munka,gondos anyaghasználat,kitartás csak pár nap és kész!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 940

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Gratula a mostani nappali mozidhoz nagyon tetszik...      
A moziszoba építéséhez meg kitartást kívánok, és  ne hagyjál ki semmit se mert utólag nagyon nehéz már módosítani bármit is....

Sok sikert...
"Az igazi barát szemből támad."

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Akkor az ígért tervezet. 
A szoba a ház felső szintjén helyezkedne el. Próbálok nagyobb hangsúlyt fektetni a hangszigetelésre illetve akusztikára, későbbiekben pedig az esztétikumra. Igaz az előbbit sokkal fontosabbnak tartom mindennél, így lehet, hogy elviszi a keretet a többi összetevő elől. De úgy vagyok vele, hogy a szoba a rendszer egyik legfontosabb része, azt egyszer kell megcsinálni rendesen, a többit a későbbiekben lehet fejleszteni.

A mozit egy 5x8-as alapterületű szobában rendezem be. Alulra egy komolyabb hangszigetelő rétegrend került. Erről szívesen küldök részleteket privátban. 
Azért ezt a rendszert választottam, mert padlófűtésben gondolkodom, és spórolnom kellett a magassággal. Úgy gondolom ez az úsztatott padló + a padlófűtés betonrétege maximálisan helyt fog állni.
A válaszfal közvetlen a kémény mögött (mozi felőli oldalon) húzódik majd.

A mennyezetet duplán gipszkartonoztuk. Két réteg közé greenglue anyagot tettünk. Erről több helyen találni infót. Egyébként a válaszfal rétegrendjében is fog szerepelni.

A projektor helyénél a mennyezetet megerősítettem több réteggel. Nem csak a súlyterhelés miatt, hanem az esetleges rezgések elnyelése céljából. Nem lenne valami jó élmény, ha minden robbanásnál beremegne a kép.

Így nézne ki a vászon helye:
(Egy falat tervezek felhúzni. Pontosabban egy fából készült tartószerkezetet.)

Amint látjátok, a proji lencséje (50-60cm hosszú vetítővel számolva) körülbelül 350cm-re lenne a vászontól. Egyes vetítőkkel épphogy kitudnám vetíteni a 240cm széles képet. A zoomot majdnem maximálisan ki kellene tekerni. (Igaz, vannak ennél rövidebb vetítők is) 

Mit gondoltok, maradjon így, vagy csökkentsem a vászonméretet????

Az alábbi kalkulátort használtam:
http://www.projectorcentral.com/project ... ulator.cfm
Megbízható, vagy van ennél pontosabb is????

Sosem használtam még vetítőt, így szívesen fogadok bármiféle tanácsot ezzel kapcsolatban is. 
Pl: - vászon típus,
- vetítési távolság,
- a kettő közti összefüggés. Van-e negatívum, ha túl közel van a vetítő a vászonhoz. Gondolok itt az esetleges túl erős fényvisszaverődésre (bár ezzel most lehet nagy baromságot kérdeztem, de tényleg nulláról indulok ezen téren... így röhögni nem ér  )   

A szobában egyébként sötét színeket fogok használni, és maximálisan besötétíthető lesz.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Kérdés: (nem Clarus miatt!!!)
Mit mondanál mennyire ad többet, hogy hátul is a frontokkal megegyező álló dobozok vannak?
Megrendeléskor nem merült fel, hogy hátra inkább a Titán álló (ha már álló) Bipol (Dipol?!)  dobozok kerüljenek?

Illetve ha már úgyis csinálsz külön mozi szobát és nem maradnak a nappaliban, nem lett volna jobb fekete szett? Vagy tényleg a sötét wenge?

Szia Cecil!
Köszönöm!
Egy pillanatra felmerült, hogy hátra dipól állók kerülnek, de hamar túladtam a gondolaton. Egyik bogaram a homogenitás, és nem tudom a dipólokkal mennyire lenne az a rendszer. A másik pedig, hogy mindig hagyományos felépítést használtam surroundnak, és sosem találtam beszűkültnek a teret. Én teljesen elégedett vagyok ezzel a felállással. Szerintem a szoba kialakítás sem kedvezne a dipóloknak. Ezt majd látni fogod.

Első nekifutásra a sötét wengét szerettem volna, barna-fekete szobában. De páromnak jobban tetszenek a bordó-fekete moziszobák, így két szín jött szóba. A tiszta fekete, illetve a bordó. Közös döntés alapján bordó lett. Szükség esetén ebből könnyen lehet feketét varázsolni, ami fordítva már nem igaz. Egyébként pont tegnap jegyeztem meg, hogy de jó, hogy ezt választottuk. Nagyon jól mutat élőben. Főleg az előlap miatt izgultam, mert elég egyedi design. Ezzel is maximálisan elégedett vagyok.
Ami negatívum lehet, hogy a későbbi fejlesztésekkor nehéz lesz ugyanezt a színt berendelni. Pl. szubnál, vagy a végfokok oldallapjainál. (pácolt anyagról van szó ugye) Kértem, hogy gyártsanak le egy színmintát is, de sajna ez nem jött össze.

norbee48
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: norbee48 »

Gratulálok a nappalihoz és topic-hoz!
Kíváncsian várom a fejleményeket, én is egy ilyet szeretnék majd megvalósítani!
N.

Aavik - Borresen - Ansuz

robert99
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4971

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: robert99 »

Gratulálok a topichoz  . Szép a nappalid!

Vendég

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali és Grat!!!
Nagyon hangulatos már ez a mozi/nappali is, kíváncsian várom hogy alakul a dedikált szoba projekt!!!

Kérdés: (nem Clarus miatt!!!)
Mit mondanál mennyire ad többet, hogy hátul is a frontokkal megegyező álló dobozok vannak?
Megrendeléskor nem merült fel, hogy hátra inkább a Titán álló (ha már álló) Bipol (Dipol?!)  dobozok kerüljenek?

Illetve ha már úgyis csinálsz külön mozi szobát és nem maradnak a nappaliban, nem lett volna jobb fekete szett? Vagy tényleg a sötét wenge?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”