Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Megnéztem az Apocalypto-t 720p BD rip-ben.
Lehidalok, olyan jó a kép
Htpc (Home Theatre PC)
Elvileg az olvasási sebességet be lehet állítani a Nero DriveSpeed-el.Én még nem használtam,de máshol olvastam,hogy egész jól működik.
Ez bejött
Htpc (Home Theatre PC)
van valami koze az uj forumhoz?
Úgy gondolom van.
Én is megköszönöm, hogy itt lehettem, egyúttal mindenkinek szuper és jól működő HTPC-t kívánok én is. Nomeg sok filmet amit nézni lehet vele.
- gottfriedg
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Elvileg az olvasási sebességet be lehet állítani a Nero DriveSpeed-el.
Én még nem használtam,de máshol olvastam,hogy egész jól működik.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
Htpc (Home Theatre PC)
Mivel itt topikoltam az utobbi években a legtöbbet, igy itt bucsuzom azoktól, akik maradnak. Szuper volt ez a pár év, rengeteg hasznos infot, segitséget kaptam!
T-boynak (alias mobbo) köszönöm a forum létét, h eddig kitartott.
Mindenkinek kevés szivást, sok filmet, sziaztok!
van valami koze az uj forumhoz?
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen programmal lehet a dvd meghajtók fordulatszámát szabályozni?
Egy új H62-es LG-m van, de hangos lepipálja a gépben lévő ventiket is
Htpc (Home Theatre PC)
Köszönöm! A felbontásprobléma megoldódott
Viszont van egy filmem, ami 20%-os procihasználatnál is megakadozik.
Mindkét gépemen rossz, pedig teljesen eltérő konfigok.
Lehet, hogy ez a kódolási hiba jelenség
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kis segítség kellene
Egy integrált Radeon 1250X-es kártyát szeretnék 1280x720-ban működtetni, de a beállításai közt 1280x800 vagy 1280x965 választható
Van erre valami megoldás?
Próbáld meg ezt:
ATI CCC -> Monitor Properties 0 -> HDTV Support az összes HDTV mód pipa, aztán
Display Manager -> alul FORCE -> Desktop area és kiválaszt.
Nekem nem integrált VGA-m van, de csak itt jelenik a 720-as felbontás.
Tudja valaki, hogy mi történt arty-val? Hiányoznak a hozzászólásai.
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen codec kell, h MPC-ben le tudjam játszani a FLAC hangú filmeket. Tudom egyszer már kérdeztem, de akkor még AVR-m volt és digitálisan ment a jel és úgy értelmetlen volt. Most, h USB-vel megy, játszanék vele. Mindjárt le is jön a Matrix.
Lossless hanngal van hd filmed?
Under Construction
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kis segítség kellene
Egy integrált Radeon 1250X-es kártyát szeretnék 1280x720-ban működtetni, de a beállításai közt 1280x800 vagy 1280x965 választható
Van erre valami megoldás?
Htpc (Home Theatre PC)
Mivel itt topikoltam az utobbi években a legtöbbet, igy itt bucsuzom azoktól, akik maradnak. Szuper volt ez a pár év, rengeteg hasznos infot, segitséget kaptam!
Ne már arty!
Miért búcsúzol????
Tesó, ne csináld ne menj!
Htpc (Home Theatre PC)
Ne már arty!
Miért búcsúzol????
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000
Htpc (Home Theatre PC)
Hmmm... Nem rossz ez a vidókártya:
http://prohardver.hu/hir/leadtek_kartya ... taban.html
http://www.leadtek.com/eng/company/pres ... newsid=605
Ugyan mi lesz az ára?
Elég jónak látszik, de vajon 1. hanyas az a hádéemi?
Htpc (Home Theatre PC)
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
- supercharley
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Hmmm... Nem rossz ez a vidókártya:
http://prohardver.hu/hir/leadtek_kartya ... taban.html
http://www.leadtek.com/eng/company/pres ... newsid=605
Ugyan mi lesz az ára?
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen codec kell, h MPC-ben le tudjam játszani a FLAC hangú filmeket. Tudom egyszer már kérdeztem, de akkor még AVR-m volt és digitálisan ment a jel és úgy értelmetlen volt. Most, h USB-vel megy, játszanék vele. Mindjárt le is jön a Matrix.
Htpc (Home Theatre PC)
Próbáltam azt is, hogy kikapcsolom a vetítőt, de akkor is érzékeli a bementen az eszközt valahogy. Talán áramtalanítanom kéne, de akkor már egyszerűbb a dvi-t kihúzni, mivel ezer évben egyszer használom az lcd-tv-t.
ki lehet jelolni melyik legyen az elsodges kepernyo.
Htpc (Home Theatre PC)
- meg nem jottem ra, hogyna lehetne a huzigalast+az ujrainditast kihagyni a jatekbol, mintha menet kozben nem tudna a VGA hajtanya+ a VGA BIOS-a/firmware-ja kezelni az atvaltast korrekt modon. CCC 7.4 kell neked, abban 2 profilt csinálsz,..
- ez bevalt modszer? marmint tesztelted es ok?
Gyakorlatilag 2 éve ezt a módszert használom, volt AGP-s X1600Pro, AGP-s X800GTO2, most PCI HD2400Pro-m van. Egy a lényeg, a CCC 7.4-es legyen.
Jelenleg 3 profilom indítható kattintással az asztalról:
MONITOR: 1280x1024 - 70Hz
POJEKTOR1: 1280x720 - 50Hz
POJEKTOR2: 1280x716 - 60Hz
Egyszer sikerült valahogyan 60 Hz-en is kirakni natívba 1280x720 felbontást a projira, de ezt nem tudtam az újonnan felhúzott XP-n megismételni, kb. 2 napig próbálkoztam. Egyszerűen összeugrik a kép a projin. De 1280x716-ban simán megy natívban (még egyszer: csak 60 Hz-en van ez a probléma), azt a 2-2 pixelsort alul-felül meg gyakorlatilag észre sem veszed. Persze bosszantott, hogy nem sikrült.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
- kerdes milyen a VGA tipusa? - nativban hajtod-e a TV-t? vetitot? ezek felbontasa elter-e? kell-e valtanod a ketto kozott?
- mert ha beallitok egy fix 1280x720-as clone modot akkor mar meg is szunt a problemam nekem is, de nekem ez nem jo kulon eltero felbontast/keparanyt kell beallitanom vetitohoz es tv-hez.
- vmi ATI, de fejből már nem emlékszem pontosan.
- Igen, natívban. A TV ugye 1024x768, a proji meg 1280x720. Ill. ez utóbbi mégse natívban meg, mert a függőleges felbontás ennél nagyobb vmivel, de igazából ezzel nem vesződtem sokat.
- Az eltérő felbontás nekem is ház, de pont ezért jó, hogy a TV-re megy HDMI-vel és VGA-val is. Mert ha a projizás után elfelejtem visszaállítani a felbontás 1024-re, akkor a HDMI bemeneten keresztül még mindig megtehetem, mert ott tuti van kép és ha beállítottam, akkor már megy a VGA is.
Htpc (Home Theatre PC)
... De nekem az a tapasztalatom, hogy a TV-VGA-val sincs baj, ha a felbontás egyébként megfelelő a TV-nek.
- kerdes milyen a VGA tipusa?
- nativban hajtod-e a TV-t? vetitot? ezek felbontasa elter-e? kell-e valtanod a ketto kozott?
- mert ha beallitok egy fix 1280x720-as clone modot akkor mar meg is szunt a problemam nekem is, de nekem ez nem jo kulon eltero felbontast/keparanyt kell beallitanom vetitohoz es tv-hez.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem egy plazma és egy projektor van a htpc-n. De általában nincs ilyen gondom.
Két DVI kimenet van a karin, az egyik egy VGA fordítóval megy közvetlenül a TV-be a másik meg az erősítőbe. Az erősítőből meg a HDMI out megy egy külső HDMI switch-be. Onnan megy egy kábel a projiba, egy a tv-be.
Így voltaképp legrosszabb esetben HDMI-n keresztül mindig van kép a TV-n vagy a projektoron. De nekem az a tapasztalatom, hogy a TV-VGA-val sincs baj, ha a felbontás egyébként megfelelő a TV-nek.
Htpc (Home Theatre PC)
- meg nem jottem ra, hogyna lehetne a huzigalast+az ujrainditast kihagyni a jatekbol, mintha menet kozben nem tudna a VGA hajtanya+ a VGA BIOS-a/firmware-ja kezelni az atvaltast korrekt modon. CCC 7.4 kell neked, abban 2 profilt csinálsz,..
- ez bevalt modszer? marmint tesztelted es ok?
- en korabban probalkoztam hasonloval de nem akart ugy viselkedni mint kellett volna, es kb.2 hetig piszkaltam amig visszaallt a normal mukodesre.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
- meg nem jottem ra, hogyna lehetne a huzigalast+az ujrainditast kihagyni a jatekbol, mintha menet kozben nem tudna a VGA hajtanya+ a VGA BIOS-a/firmware-ja kezelni az atvaltast korrekt modon.
CCC 7.4 kell neked, abban 2 profilt csinálsz, az egyikkel csak a monitor megy, a másikkal csak az LCD TV. Profilokról parancsikon az asztalra, és kattintással váltasz a kijelzők között. Soha többet nem kell kihúzni semmit, és mindig azzal a kijelzővel fog elindulni az oprendszer, amelyiken kikapcsoláskor volt (nyilvána boot-olás mindkét kijelzőn látszik, még az XP logo is, de desktop már csak az egyiken lesz)
A driverek lehetnek újabbak is, csak a Catalyst Control Center ne legyen 7.5 vagy magasabb, mert azokkal ez már nem megy
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Htpc (Home Theatre PC)
- no leirom mi az amire probaltam utalni (gondolom masnak is hasonlo vagy meg nem utkozott bele)
- adott a HTPC benne egy ATI kartya (a tobbi komponens ebbol a szempontbol indiferens)
- DVI - on log a vetito
- D-SUB -on pedig az LCD TV
- vga-nal nem hasznalok clone modot mert kulon felbontast kell hasznalnom..
1. ha mindket cucc ra van dugva a kartyara (es itt fuggetlenul attol, hogy a megjelenitok be vannak-e kapcsolva vagy sem), akkor mindig a DVI-os kimenet lesz az aktiv.
2. a fenti esetben a vetiton van kep (az ide beallitott felbontassal 1280x720), ha bekapcsolom az LCD-t nincs jel
3. ha lehuzom a DVI-t, a kartya atvalt a D-SUB kimenetre, az LCD-n megjelenik a kep az itt beallitott felbontasra 1360x768, 1:1 pixel mapping
-ha itt elinditom a video lejatszast barmely lejatszoval nincs kep, a jelatszo ablakaban egy fekete teglalapot latok.
- ebben az esetben amikor csak a D-SUB van radugva ujrainditom a gepet, lejatszaskor mar van kepem.
- meg nem jottem ra, hogyna lehetne a huzigalast+az ujrainditast kihagyni a jatekbol, mintha menet kozben nem tudna a VGA hajtanya+ a VGA BIOS-a/firmware-ja kezelni az atvaltast korrekt modon.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
vlc vagy remote desktop.
Nálam is ez a gond és nem is lenne probléma, mert távról tudom váltania felbontást és a képet. Ha viszont a dvi-on be van dugva valami, akkor a vga kártya eletronikája "rááll" és nem hajlandó mással foglalkozni. Ha kihúzom akkor semmi gond, de akkor is újra kell bootolnom.
Egyetlen működő módszer
1. dvi kihúz
2. boot
3. felbontás és frissítés állít
Próbáltam azt is, hogy kikapcsolom a vetítőt, de akkor is érzékeli a bementen az eszközt valahogy. Talán áramtalanítanom kéne, de akkor már egyszerűbb a dvi-t kihúzni, mivel ezer évben egyszer használom az lcd-tv-t.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W