Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
Re: Moziszoba építés
Hanggátló ajtókat hajtok most, nem zárkózom el semmilyen megoldástól, kértem ajánlatot egyedi építésre is, meg nézegettem kész modelleket. Nagy a szórás, 400e-850e Ft. Azokkal számolok, amik hitelesítve vannak. Viszont látom, hogy egyes ajtók több réteggel, több anyaggal vannak összerakva a csendlaptól kezdve az mdf-ig. Viszont kaptam olyan ajtóra is ajánlatot, amiben lényegében csak parafa van. Na most a kérdésem hátha van tapasztalat, hogy utóbbi tényleg elég lehet az eredményhez?
Köszönöm
Köszönöm
Köszönöm a hasznos hozzászólásod, a tanácsaid...be is szerkesztettem a módosítást.
DeLorean írta: ↑2023.02.08., szer. 18:42Mivel atmos rendszert építesz, a surround és back surround magassága a fülmagasság.Xtras5 írta: ↑2023.02.07., kedd 17:31Sziasztok. Utolsó fázisba lépett a tervezgetés, tudom, hogy miből mennyi kell és nagyjából mit hogyan fogok kivitelezni, így hamarosan megveszem az építőanyagot. Viszont a tervek véglegesítéséhez szeretnék kérdezni:
- a hátsó surroundokat milyen pozícióban helyezzem el? Jelenleg 180cm magasságban van a közepe a talajtól. Azért mert azt olvastam, hogy a dolby ajánlás szerint dupla magasságba kell tenni az atmost a surroundokhoz képest, én meg 350cm vagyok magasságban. Van egy bruttó 480cm szélességem, a mögöttem lévő távolságuk 130cm, csak a falon széltében való elhelyezésük kérdőjel. Tegyem a negyedére? Van erre ajánlás, hallgatni szokták?
Feltöltöm majd a vázszerkezet tervét később, a pontosított adatokkal.
Köszönöm.
Ha nincs felső hangfal, akkor fülmagasság fölé kb 60 centivel kell elhelyezni.
Nagyon fontos, hogy a hangfal akusztikai közepét tedd fülmagasságra. Gondolom az LCR-t is így helyezed el.
A Dolby ajánlása valóban 2X 3X a fülmagasság a felső hangfalaknak, de azt a szoba magassága esetleg behatárolhatja.
A fülmagasság kb 120 cm, én 110 centit vettem alapul.
Ha van egy dobogód, ami mondjuk 25cm, akkor a fülmagasság 145cm. Itt kell lenni a surround akusztikai közepének.
Így meglesz a 2X magassága az atmos hangfalaknak.
A surround hangfalak elhelyezése inkább egy kicsit a hallgatói pozíció mögött - 110 fokra mondjuk, de ezzel lehet játszani - ki mit szeret.
A back surround hasonló - azt annyira nem ronthatod el.
screen-shot-2021-10-05-at-1.17.00-pm.png
7point1.jpg
Sziasztok. Utolsó fázisba lépett a tervezgetés, tudom, hogy miből mennyi kell és nagyjából mit hogyan fogok kivitelezni, így hamarosan megveszem az építőanyagot. Viszont a tervek véglegesítéséhez szeretnék kérdezni:
- a hátsó surroundokat milyen pozícióban helyezzem el? Jelenleg 180cm magasságban van a közepe a talajtól. Azért mert azt olvastam, hogy a dolby ajánlás szerint dupla magasságba kell tenni az atmost a surroundokhoz képest, én meg 350cm vagyok magasságban. Van egy bruttó 480cm szélességem, a mögöttem lévő távolságuk 130cm, csak a falon széltében való elhelyezésük kérdőjel. Tegyem a negyedére? Van erre ajánlás, hallgatni szokták?
Köszönöm.
Köszönöm.
A programmal tudok azt is, meg tudja csinálni, kívánt távolságra rak, tesz, emel...de igazad van, az átláthatóbb, majd aszerint megyek.
Az első sorban teljesen egyet értek veled, valószínűleg úgy lesz...bár szerintem egyedül fogom használni :_)
Az első sorban teljesen egyet értek veled, valószínűleg úgy lesz...bár szerintem egyedül fogom használni :_)
Quetz írta: ↑2023.01.26., csüt. 08:09Célszerű 2D felül és oldalnézeti képeket készítened, beméretezve. Ezek után fogsz tudni konkrét tanácsot kapni, pl:
Ötletelés szintjén maradva, én 3+4 fotelt raknék be. Az első sorba 3-t, hogy amikor egyedül mozizol, akkor tied lesz a legjobb középső hely. A második sorba pedig középre egy love seat-t, ahol össze lehet bújni a pároddal. Win-win![]()
- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 732
Célszerű 2D felül és oldalnézeti képeket készítened, beméretezve. Ezek után fogsz tudni konkrét tanácsot kapni, pl:

Ötletelés szintjén maradva, én 3+4 fotelt raknék be. Az első sorba 3-t, hogy amikor egyedül mozizol, akkor tied lesz a legjobb középső hely. A második sorba pedig középre egy love seat-t, ahol össze lehet bújni a pároddal. Win-win

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Nagylátószögű obival lett "befotózva", így nem mutatja magát annyira. 1:1-re tettem, ami jelen esetben 350cm a fejem és a vászon között.
Csináltam egy printscreen-t most.
Csináltam egy printscreen-t most.
Szívesen fogadom az észrevételeket. A színt szeretném hagyni arany-fekete vonalon, persze majd sötétebb árnyalatot kap nem csillogósba, csak ezt sajna a szerkesztőben renderelés után látom.
Faltól falig nem megy, mert az 5m, egy 350cm-es áteresztőset teszek be, de lehet megcélzok egy 4m-est, és egyszer hozzá fejlődök projektorba. Dobogót 25cm-re állítottam, a hangfalakat majd belövöm pontosabban, köszönöm, játszok vele majd. Ezt a kanapét találtam a legjobbnak a szerkesztőben, mert ezt tudtam méretre állítani és fekete színt adni neki. Igen, valami házimozis ücsürgő lesz, olyan amit a DC-ben is forgalmaznak, előre egy 4-es menne, hátulra ugyanabból teszek, legyen egyforma.
Sok egyéb mindent le kell még finomítani persze. :_)
Köszönöm még egyszer a hozzászólásod!
Faltól falig nem megy, mert az 5m, egy 350cm-es áteresztőset teszek be, de lehet megcélzok egy 4m-est, és egyszer hozzá fejlődök projektorba. Dobogót 25cm-re állítottam, a hangfalakat majd belövöm pontosabban, köszönöm, játszok vele majd. Ezt a kanapét találtam a legjobbnak a szerkesztőben, mert ezt tudtam méretre állítani és fekete színt adni neki. Igen, valami házimozis ücsürgő lesz, olyan amit a DC-ben is forgalmaznak, előre egy 4-es menne, hátulra ugyanabból teszek, legyen egyforma.
Sok egyéb mindent le kell még finomítani persze. :_)
Köszönöm még egyszer a hozzászólásod!
DeLorean írta: ↑2023.01.23., hétf. 19:38Néhány megjegyzés.Xtras5 írta: ↑2023.01.23., hétf. 18:16Úgy gondolom kb összeállt milyen szobát szeretnék, hamarosan neki állok építgetni, legyenek ezek a "before" képek, remélem hamarosan jelentkezhetem az "after" képekkel. Néhány apróságot nem tudtam beállítani, mint pl a fekete klíma, vagy körbe a ledszalag, hátra a basszuscsapda...illetve két szobrot tervezek hátra ha a hely kiadja.
Ilyen színűt ne csinálj!![]()
Legyen fekete a fal!
Vászon lehet faltól falig, amit kiad a szoba.
A surround az ülés mögött egy picivel.
A back surround nem ennyire középen.
A dobogó akkora méretű, hogy el lehessen látni az első sor ülésmagassága fölött.
Mivel ha minden sötét, a szőnyeggel tudnál játszani kicsit, az lehetne vmi mintás.
Az ülés bár jó, de azért moziszobában jobb, ha külön-külön mindenkinek megvan a helye.
Ha az első sor a fő pozíció, akkor a hátsó sornak jó ilyen kanapé, de előre inkább három mozifotel italtartóval és könyöktámasszal.
Szurkolok!
![]()
Úgy gondolom kb összeállt milyen szobát szeretnék, hamarosan neki állok építgetni, legyenek ezek a "before" képek, remélem hamarosan jelentkezhetem az "after" képekkel. Néhány apróságot nem tudtam beállítani, mint pl a fekete klíma, vagy körbe a ledszalag, hátra a basszuscsapda...illetve két szobrot tervezek hátra ha a hely kiadja.
- Csatolmányok
-
- Image.jpg (912.5 KiB) Megtekintve 2108 alkalommal
-
- Image(2).jpg (849.78 KiB) Megtekintve 2108 alkalommal
-
- Image(1).jpg (833.35 KiB) Megtekintve 2108 alkalommal
- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset
Itt még hagyján a TV magassága, több nyugati nappaliban látom hogy pl. kandalló fölé teszik, de még sokszor olyan helyen is ahol simán mehetne lejjebb a készülék, számomra érthetetlen módon túl magasra teszik. Lehet hogy a szemmagasságot állva értelmezik.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 10989
- Kapcsolat:
Igen, sok ilyen homlokráncoló fotót lehet látni, ahol a szoba adottságai, az elrendezés és a rendszer értéke/képessége nagyon nincsenek egyensúlyban. Sajnos pont az ilyen esetekhez nem szoktak szakembert hívni, mert általában fogalmuk sincs a hibákról, elfogadják, hogy a rendszer azt tudja, amit hallanak. Pedig egy ilyen lánc sokkal többre képes, szóval sok pénzt költöttek feleslegesen.
- heineken
- Fórumlakó
- Értékelés: 153
Az egy jó kis Revel szett, ha jól látom, cc 3,5 milla..valószínü, hogy a tulaj soha nem tudja meg, mire kèpes.
Szakértők mérnek, elmondják mit kellene változtani,…aztán a feleség dönt.

Szakértők mérnek, elmondják mit kellene változtani,…aztán a feleség dönt.

Az LCR-ek nagysága kb. a vászon méretéhez igazodik. Amúgy szép nagy szoba! A surroundok is az LCR-ekhez van igazítva. Nagy karosszéria/kis motor párhuzam.
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 108
Ez a nagy helyiség nem moziszobánal épült. Elvettek több, mint 1-1 métert balról- jobbról is, ami miatt ellehetetlenülnek az elhelyezések. A jobb oldali ajtót megszüntetném, a bal oldali tömböt is, ha lehet, levenném a vászon felett lévő égőket és diszítést. Ekkor lenne egy oda illő nagyobb vászonnak, valamint frontoknak- centernek, 2 subnak hely.
Az összes hangfal nevetségesen amatőr, nem oda illő stb.
Az összes hangfal nevetségesen amatőr, nem oda illő stb.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Megindult benyomkodni a kicsi centerek dóm magasait

10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 108
Nekem 10/10- es befejezett Ultra High- End moziszobám van körítés nélkül.
A képen látható 2 bejárat- kijárat miatt, az alacsony magasság és másért sem alkalmas moziszobának a helyiség. Nem férne el sehol normálisan a 2 front és a center, aránytalanul kicsi a vászon, a hangfalak stb, stb.
Kinlódás az egész, nem jó semmire.
A képen látható 2 bejárat- kijárat miatt, az alacsony magasság és másért sem alkalmas moziszobának a helyiség. Nem férne el sehol normálisan a 2 front és a center, aránytalanul kicsi a vászon, a hangfalak stb, stb.
Kinlódás az egész, nem jó semmire.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
Vagy akár az is elképzelhető, hogy nem fejlövött fanatikus mozista és így használják, gondolom, ha egy ház méretű moziszobája van, akkor a ház sem lehet kicsi, sejthető, hogy nem az anyagiak a korlátok...-KP- írta: ↑2023.01.16., hétf. 09:17Az tény, a munkát megcsinálták helyette, csak a frontoldalt kell rendberakni és lehet egy 10/10-es mozi.
Itt aztán nem kell tartani attól, hogy lefejeled a surrot, vagy az atmost mozizás közben és a térhangzást sem kell kergetni a végtelenségig upgradekkel

10.1 Auro3D
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
Dehogy, ilyen biztosan nincs, lehet valami régről maradt sugárzók azt betették míg nem telepítik a rendes rendszert.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1684
"komoly".
Megcsinálnak egy ilyen szobát és letesznek lcr-nek kvázi a földre 3 darab pici centersugárzót?
Megcsinálnak egy ilyen szobát és letesznek lcr-nek kvázi a földre 3 darab pici centersugárzót?
Sziasztok. A moziszobába milyen vastagságú vagy sűrűségű szőnyeg az amit célszerű betenni véleményetek szerint? Illetve alá tegyek valamit? Gumilapokat vagy bármi mást? Köszönöm