Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

Bodnapet
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 112

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Bodnapet »

Dune hírek:
  • Max Vision 4K-nál gondolom a globális chip hiány miatt ők is átállnak az AKM AK4493EQ-ről (kemény 3 hónap után :D ) a SABRE ESS ES9038Q2M DAC chipre, mint pl. a Lindemann
  • NETFLIX lejátszás: Végre nyilatkoztak, mit is tud az eszköz pontosan: Jelenlegi állapot szerint az RTD1295-ös processzort használó készülékeken (pl. Pro 4K) a Dune HD firmware-ben lévő Netflix alkalmazás legújabb verziója támogatja a 1080p felbontású lejátszást, és a max. Dolby Digital Plus többcsatornás hangsávok továbbküldését vagy dekódolását. Az RTD1619-es processzort használó modelleken (pl. Pro 4K II) a firmware-ben található Netflix alkalmazás szintén 1080p felbontású lejátszást támogat, de már HDR színtartománnyal és akár Dolby Atmos hanggal is.MEGJEGYZÉS: Jelenleg nincs hivatalos Netflix-támogatás (minősítés) a Dune HD készülékeken. A Netflix nem támogatja a Realtek platformot, vélhetően azért, mert világszerte kevés ezt használó eszköz létezik ahhoz, hogy foglalkozzanak vele. Arról, hogy a helyzet változhat-e a jövőben, semmilyen ismerettel nem rendelkezik a Dune HD. Így teljesen bizonytalan, hogy egy jövőbeli Netflix app vagy akár szerverfrissítés után működni fog-e, és ha igen, hogyan a lejátszás a Dune HD készülékein.
ui.: eddig még mindig megoldották a Netflix lejátszást, én azért bízok bennük továbbra is, mondjuk a 4K hiányzik...

joeszabadi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: joeszabadi »

BoRRoNeo írta:
2021.05.09., vas. 23:33
joeszabadi írta:
2021.05.09., vas. 20:09
Köszönöm szépen az infókat! A main hdmi megy a Panasonic plazmába az audio hdmi pedig a Nad T758 -ba. Félek, ha megosztanám a jelet akkor az a minőség rovására menne.. Abban pedig nem szeretnék kompromisszumot :)
A kompozit (az UHD3000 -en az van az analóg kimenetnél gondolom) arra jó lehet, hogy csak a menüt és az appokat megjelenítse egy kisebb (10" vagy hasonló) monitoron? Zene és rádióhallgatáshoz
A NAD-nak csak 1 db HDMI kimenete van, így az kiesett. Ha kettő vagy három lenne, akkor oda lehetne kötni monitort, tévét, projektort másodiknak, ez semmilyen minőségromlással nem járna természetesen.
Igen, a Zidoon van egy kompozit video kimenet, de ezt csak olyan külső monitorra tudod kötni, amelyiknek van kompozit video bemenete. Az átlagos monitoroknak jellemzően nincs, szóval olyat még macerás lesz találni.
Igen, nekem is ez lett a végkövetkeztetésem. Most keresek vmi régi monitort amin van kompozit vagy S-videó bemenet.. :)
Azt meg csak remélem, hogy kapja majd a videó jelet szépen és nem kell külön átállítgatni hogy most a plazmán akarom nézni a mozit vagy a kis kijelzőn a zenelejátszót..

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

-KP- írta:
2021.05.11., kedd 09:33
Ez biztos firmware gond? Nekem inkább tűnik hibás készüléknek.
Akárhonnan nézzük... ez azért ciki... épp egy hibás készüléket kap az av-online? (a vásárló meg elkezd izgulni, hogy hátha az övé nem lesz olyan...) vagy a szoftver a hibás? (a leírtakból nem éppen szoftver-hibára gyanakodna az ember)... de akkor mikor lesz kijavítva? (mint a Nemzet Aranyában... eljutunk a következő titokig)
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ez biztos firmware gond? Nekem inkább tűnik hibás készüléknek.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Megjelent egy friss teszt a Zidoo UHD3000-ről az av-online.hu-n.

Hát nem az analóg sztereó képességeiért érdemes megvenni finoman szólva:
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (183.28 KiB) Megtekintve 2630 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 316

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

joeszabadi írta:
2021.05.09., vas. 20:09
Köszönöm szépen az infókat! A main hdmi megy a Panasonic plazmába az audio hdmi pedig a Nad T758 -ba. Félek, ha megosztanám a jelet akkor az a minőség rovására menne.. Abban pedig nem szeretnék kompromisszumot :)
A kompozit (az UHD3000 -en az van az analóg kimenetnél gondolom) arra jó lehet, hogy csak a menüt és az appokat megjelenítse egy kisebb (10" vagy hasonló) monitoron? Zene és rádióhallgatáshoz
A NAD-nak csak 1 db HDMI kimenete van, így az kiesett. Ha kettő vagy három lenne, akkor oda lehetne kötni monitort, tévét, projektort másodiknak, ez semmilyen minőségromlással nem járna természetesen.
Igen, a Zidoon van egy kompozit video kimenet, de ezt csak olyan külső monitorra tudod kötni, amelyiknek van kompozit video bemenete. Az átlagos monitoroknak jellemzően nincs, szóval olyat még macerás lesz találni.

joeszabadi

BoRRoNeo írta:
2021.05.07., pén. 23:37
joeszabadi írta:
2021.05.07., pén. 13:06
Zidoo UHD3000 -t szeretném egy mis monitorra rákötni, hogy ne kelljen mindig a nagy plazmát bekapcsolni ha zenét vagy rádiót hallgatnék. Szerintetek az RS232 porton keresztül meg lehet csinálni? -soha nem használtam ilyen soros portot, azt tudom, hogy okos vezérléshez van de hogy monitorra lehet -e kötni és működne -e.. lövésem sincs :)
Az RS232 kommunikációs port, jóval alacsonyabb adatátvitellel, mint ami a videójelhez szükséges volna. A kompozit kimenetet tudod esetleg megjelenítőre kötni, de annak meg a felbontása alacsony (576p). Használhatsz még HDMI splittert vagy distributort amivel az egy HDMI kimenetből kettőt tudsz csinálni. Ha AVR-t használsz és annak több HDMI kimenete van, akkor oda is tudsz plusz megjelenítőt csatlakoztatni.

joeszabadi

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

joeszabadi írta:
2021.05.07., pén. 13:06
Zidoo UHD3000 -t szeretném egy mis monitorra rákötni, hogy ne kelljen mindig a nagy plazmát bekapcsolni ha zenét vagy rádiót hallgatnék. Szerintetek az RS232 porton keresztül meg lehet csinálni? -soha nem használtam ilyen soros portot, azt tudom, hogy okos vezérléshez van de hogy monitorra lehet -e kötni és működne -e.. lövésem sincs :)
Az RS232 kommunikációs port, jóval alacsonyabb adatátvitellel, mint ami a videójelhez szükséges volna. A kompozit kimenetet tudod esetleg megjelenítőre kötni, de annak meg a felbontása alacsony (576p). Használhatsz még HDMI splittert vagy distributort amivel az egy HDMI kimenetből kettőt tudsz csinálni. Ha AVR-t használsz és annak több HDMI kimenete van, akkor oda is tudsz plusz megjelenítőt csatlakoztatni.

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: reinerz »

Megjelent a Z9X / Z10 Pro / Z1000 Pro béta verziója v6.3.2!

joeszabadi

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Mahavishnu írta:
2021.04.30., pén. 00:11
Fish írta:
2021.04.09., pén. 20:58
motorgyilkos írta:
2021.04.09., pén. 19:32
Nincs, mert nekem meg az elso beta van ami eddig mint lejatszo hibatlan. Nem is rakom fel egyik betat se mert ahogy olvasom javitanak valamit es el is basznak valamit. Majd ha fw utan nem lesz siras egy honapig, na azt az fw-t fogom felrakni. :D
Aha, értem, én elcsesztem mert felraktam ,így már csak előre mehetek..

Amúgy akkor neked vagy egy stabil version amit felrakhatsz, bár nem biztos, hogy jól jársz vele,de azt szerettem volna én is felrakni, de később vettem észre és felraktam az előtte lévő újabb bétát, na itt baxtam el sajnos.. :angry: downgrade-elni már nme tudsz a 3000-nél! :angry:

Ez a stabil version:

v6.0.90(_G)
https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-model- ... d/#v6.0.90
Végül tökéletesen működik a v6.0.90 fw-rel vagy inkább várjunk egy újabbra?
Nekem mukodik bar egy dolog van ami tobb mint erdekes. Ha elinditok egy hdr es filmet majd a picture parameter beallitasban megmozditom a fenyero csuszkat barmelyik iranyba akkor lesz normal hdr fenyes a kep addig sotet es fako.
Tehat nekem minden inditaskot ezt el kell jatszanom, annak ellenere hogy az info szerint minden jo es atvalt hdr re. Ezen es a netflixen, yt-on kivul nem tapasztaltam semmilyen hibat.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 832

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a meglévő DUNE Max lejátszóm helyett volna-e értelme egy új média lejátszóba beruháznom, ha csak 1080p képet néznék továbbra is?
Nyilván nem a HDR miatt, de esetleg a H265 tömörítésnek jobb a képe, vagy rosszul gondolom? gondolkodik.gif
Ez nekem eddig kimaradt, de egyre több ilyen kódolást látok a kölcsönzőben. :rolleyes:
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Mahavishnu
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: Mahavishnu »

Fish írta:
2021.04.09., pén. 20:58
motorgyilkos írta:
2021.04.09., pén. 19:32
Nincs, mert nekem meg az elso beta van ami eddig mint lejatszo hibatlan. Nem is rakom fel egyik betat se mert ahogy olvasom javitanak valamit es el is basznak valamit. Majd ha fw utan nem lesz siras egy honapig, na azt az fw-t fogom felrakni. :D
Aha, értem, én elcsesztem mert felraktam ,így már csak előre mehetek..

Amúgy akkor neked vagy egy stabil version amit felrakhatsz, bár nem biztos, hogy jól jársz vele,de azt szerettem volna én is felrakni, de később vettem észre és felraktam az előtte lévő újabb bétát, na itt baxtam el sajnos.. :angry: downgrade-elni már nme tudsz a 3000-nél! :angry:

Ez a stabil version:

v6.0.90(_G)
https://www.mcbluna.net/wp/zidoo-model- ... d/#v6.0.90
Végül tökéletesen működik a v6.0.90 fw-rel vagy inkább várjunk egy újabbra?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3589

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

ZolaBA írta:
2021.04.26., hétf. 20:43
istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 18:32
Ez ott bukik, hogy Zidoo hálózaton SMB-vel találja meg a média fájlokat.
Ez a része változatlan marad, ugyanúgy működnie kell. De csak olvasni fogja tudni, írni nem.(átírni, törölni, lekódolni nem).

NAS webes felület -> File Station -> Mapp kiválaszt -> Tulajdonságok -> Engedély fül -> felhasználó kiválasz -> szerkesztés -> itt kell az írási jogot kiszedni.

(ki lehet egyszerre shift+ nyilakkal több felhasználót is jelölni)

syn.jpg
Igen ezt a részt értem, tudom mappák szerint is az irás-olvasás jogot kapcsolni. Viszont a Zidoo egyik fontos média funkciója a felirat fájl keresés a beállított nyelvre. Ha ez nincs a fájlon belül, a video fájl mappájában, akkor kimegy a Zidoo-ban rögzített szerverre ott keresni. Ha talál, akkor felírja a videoval megegyező könyvtárba is. Azt nem tudom, írásvédett állapotban használható-e a felirat fájl, legfeljebb minden alkalomal ki kell mennie a szerverre? Erre majd holnap rápróbálok.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 18:32
Ez ott bukik, hogy Zidoo hálózaton SMB-vel találja meg a média fájlokat.
Ez a része változatlan marad, ugyanúgy működnie kell. De csak olvasni fogja tudni, írni nem.(átírni, törölni, lekódolni nem).

NAS webes felület -> File Station -> Mapp kiválaszt -> Tulajdonságok -> Engedély fül -> felhasználó kiválasz -> szerkesztés -> itt kell az írási jogot kiszedni.

(ki lehet egyszerre shift+ nyilakkal több felhasználót is jelölni)
syn.jpg
syn.jpg (55.75 KiB) Megtekintve 2945 alkalommal
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

ZolaBA írta:
2021.04.26., hétf. 17:35
istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 08:06
Volt szerencsém itthon "!!!Mars" zsaroló vírust (Ransomware) beszopni.
Sajnálom, az ilyen mindig nagy szívás. sad.gif

Egy tipp, amit én alkalmazok:
A NAS érdemi tároló területei nálam nem írhatóak SMB-n, csak olvashatók (zene, filmek, képek, dokumentum mentések).
Ez ott bukik, hogy Zidoo hálózaton SMB-vel találja meg a média fájlokat. Tud-e más felületen hálózaton, nem tudom?
A NAS-om jelenleg csak média fájl tároló. Talán furcsa, hogy kényesebb és fontos privát dolgokat nem raktam rá, korábban volt rajta, az most éppen szerencse. Az asztali gépem miden partícióját azóta frissen mentettem 3db 2TB-os vinyóra.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

istvan01 írta:
Volt szerencsém itthon "!!!Mars" zsaroló vírust (Ransomware) beszopni.
Sajnálom, az ilyen mindig nagy szívás. sad.gif

Egy tipp, amit én alkalmazok:
A NAS érdemi tároló területei nálam nem írhatóak SMB-n, csak olvashatók (zene, filmek, képek, dokumentum mentések). Ugye két verzió van, egyik, hogy a NAS-t tudják feltörni, azt akkor megette a fene, nincs rá megoldás, a másik, hogy valami gépet/eszközt a hálózatban, ami hozzáfér SMB-n a NAS-hoz. Na most, így, hogy nem írható, hiába mászik be egy pc-re vagy médialejátszóra valami nem fog tudni átírni semmit a NAS-on.
Amikor pedig fel akarok tenni valamit a NAS-ra, akkor FTP-vel teszem rá, erős jelszóval. Fontos!!, hogy a totalcommander-ben sose mentsetek el FTP jelszót, mert egyes vírusok ki tudják belőle olvasni (minden más adatot el lehet menteni). Kicsit kényelmetlenebb, de jóval biztonságosabb így, meg lehet szokni.

(Logikailag ez úgy néz ki, hogy gépenként vannak userek, ezek a home könyvtáraikat írhatják, de a tároló mappákat nem. És az admin pedig tud írni, de csak ftp-vel lépek be vele, nincs felcsatolva admin loginnal SMB mappa. (bár most még az admin usernév lecserélésén is elgondolkodtam))
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2021.04.26., hétf. 08:52
istvan01 írta:
Alert Synology (DSM6.2.4 op) és Zidoo (Android 7.1.1 op) környezetben zsaroló vírusra
....
Van még egy gyanús körülmény az eset kapcsán. A tarolást megelőző napon volt szerencsém találni egy filmfeliratok letöltésére széles választékú oldalt, amit korábban soha nem látogattam. Innen win7-es gépemmel, Firefox alatt, Comodo virus-tűzfal támogatással lehoztam pár .srt fájlt, semmi mást, legalábbis nem vettem észre. Az .srt egyszerű text szerkesztővel olvasható, írható. A site neve feliratok.cc. A cc domének egyébként is a gyanús szürke területek doménja szokott lenni.
Ha igaz az előző posztom következtetése, akkor talán ebbe az .srt-be képesek eldugni valamit, amit az adott film Zidoo-val lejátszásakor a Zidoo behívja magára, és ekkor tudja magát az eldugott zsaroló aktivizálni az android környezetben.

Kérdezem az IT szakembereket, hogy lehetséges és működőképes ez a támadás forma?
További előbb említett .srt felirat fájl gyanúmat erősíti, hogy az .srt fájlokat nem kódolta. A keresők ellenben ezekben az .srt fájlokban nem találtak vírust. Ettől még nem zárható ki, hogy nincs benne, pláne hogy a keresést winPC-n, vagy DSM alatt futtatom. Tehát, azon a gyanús napon és gyanús oldalról lehozott .srt fájl valamelyike behívásra kerül a Zidoo-ba, megismétlődhet a havária.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
Alert Synology (DSM6.2.4 op) és Zidoo (Android 7.1.1 op) környezetben zsaroló vírusra
....
Van még egy gyanús körülmény az eset kapcsán. A tarolást megelőző napon volt szerencsém találni egy filmfeliratok letöltésére széles választékú oldalt, amit korábban soha nem látogattam. Innen win7-es gépemmel, Firefox alatt, Comodo virus-tűzfal támogatással lehoztam pár .srt fájlt, semmi mást, legalábbis nem vettem észre. Az .srt egyszerű text szerkesztővel olvasható, írható. A site neve feliratok.cc. A cc domének egyébként is a gyanús szürke területek doménja szokott lenni.
Ha igaz az előző posztom következtetése, akkor talán ebbe az .srt-be képesek eldugni valamit, amit az adott film Zidoo-val lejátszásakor a Zidoo behívja magára, és ekkor tudja magát az eldugott zsaroló aktivizálni az android környezetben.

Kérdezem az IT szakembereket, hogy lehetséges és működőképes ez a támadás forma?

istvan01
V.I.P.
V.I.P.

Volt szerencsém itthon "!!!Mars" zsaroló vírust (Ransomware) beszopni. Azt írják, a 2021 év a zsaroló vírusok nagy éve lesz. Ami nálam tarolt !!!mars nevű jószág. A zsaroló szöveg orosz forrásra utal, de ez nem garantálja hogy tényleg orosz forrású. Bitcoint-ban 300$-ért és fájlonként plusz 1$ ellenében ígér visszafejő kódolást, amiben bízni felesleges. 47 fajta kiterjesztésű fájlformára utazik. Ez a támadás nálam nem win7-es PC-kre, hanem Synology NAS-ra támadt. Nekem azon szerencsére csak média fájlok, zene, film és azokhoz kapcsolódó képanyag van-volt. Ezeket mind használhatatlanná tette, kivéve a .m2ts formátumot. Ahogy keresgéltem erre a !!!mars vírusra, ez vélhetően Synology-ra van kihegyezve, ezen pusztítást emlegetik több helyen.
Három hete küldött a Synology a NAS-okra üzenetet, hogy az egyszerű admin jelszavas belépő helyett csináljunk másik és erősebb belépő-jelszavas másikat, az admin belépőt tiltsuk le. (érdekes, admin-t nem tudtam át írni). További lehetséges veszélyt nem emlegettek, az új és erősebb belépőt beállítottam, admin-t letiltottam. Ez viszont semmi akadályt nem jelentett ennek a rohadék károkozónak.
Ez a valami milyen úton, módon kúszott be hozzám a LAN-onmra? Ott miért csak a NAS-on aratott? A router, NAS és PC-k tűzfal-vírus megfogói miért nem észlelték? Talán nem voltak elég erős, szigorú beállításban? Ez is lehet ok. IT-ban nagyobb tudású vejemmel körbenéztünk, miket kéne jobban zárni. További furcsaság, hogy a PC-ken és NAS-on akár hányszor ismételt vírus keresés sem mutatott semmit, amiből még messze nem következett, hogy él még valahol a hálózat valamelyik pontján a rohadék vírus.

A NAS-on eddig sem volt külső hozzáférés engedélyben, tehát ezen nem sokat tudtam keményíteni.
A NAS biztonsági ellenőrzője (ez lenne a tűzfala) és vírus keresőjét gyakoribb ellenőrzésre állítottam.

TP-link routeren néhány protokoll fajtát, amik állítólag a kívülről indított forgalmakra szolgálnak, lekapcsoltam.

A PC-ken is erősebbre állítottam a tűzfal-vírus védelmet.
Az itt javasolt zsaroló behatolás védők közül egyiket (zemana) felraktam.
http://avirus.hu/legjobb-zsarolovirus-e ... -eszkozei/

A TP-link naplójában valószínű megtaláltam a gyenge pontot. Ebben azt látom, hogy a vírus támadás utáni napon Zidoo-ból indítva SMB felületen próbálkozik valami kijutni TP-link routeren keresztül, összesen 11 alkalommal. Azt nem írja a napló, hogy blokkolta volna-e ezt a forgalmat. Ezt a fajta forgalmat csak a zsarolási fájltarolás utáni kettő nap alatt jegyezte. Miután a Zidoo-n lefuttattam a "Clean up" menü pontjait, ez a gyanús forgalom kifele megszűnt, vagy talán nem fog ismétlődni.
Következtetésem, a Zidoo gyengén védett Androidjából a szintén könnyű hozzáférésű SMB-n tudott pusztítani a vírus NAS-on. Nem, a Zidoo-ra korábban nem telepítettem semmi appot a gyárilag felrakottak mellé.
Ezek után irány a Zidoo fórum, ki mit mond a Zidoo biztonsági védelméről. Panasz az van, nincs semmi amit biztonsági/tűzfal/vírus védelemre egyértelműen tudnának ajánlani. Próbálkozásokról beszélnek csak.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

:smile32:
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

akosjeney
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: akosjeney »

BoRRoNeo írta:
2021.04.18., vas. 12:39
akosjeney írta:
2021.04.18., vas. 12:03
OFF: Sok fórum bejegyezés (máshol is) tartalmaz fél információkat vagy már nem valós állításokat a gépek képességeivel kapcsolatban. Nehéz összerakni ezekből az összképet.
Sajnos nagyon nehéz naprakésznek lenni. Ezek a készülékek csak hardverek, a tulajdonságaik és szolgáltatásaik túlnyomó részét a szoftverek adják, amelyek bármikor változhatnak. A Dune fél éve volt nálam, akkor nem tudta. Az azt megelőző modell sem tudta hosszú évekig. Még leveleztem is a gyárral, ahol konkrétan elküldtek a fenébe. Jogosan gondolhattam azt, hogy ez be van betonozva, erre megcsinálják. Mint az Apple a TV 4K-val és a 24p-vel. Soha nem tudta. Ment a balhé az összes fórumon hosszú éveken át és sosem csinálták meg, még csak nem is reagáltak. Erre most, hogy gyakorlatilag megszűnő modell, a legutolsó béta firmware-be beleteszik. Szó se róla örülni kell neki, inkább csak magyarázkodni próbálok.
Igen értem :).

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

akosjeney írta:
OFF: Sok fórum bejegyezés (máshol is) tartalmaz fél információkat vagy már nem valós állításokat a gépek képességeivel kapcsolatban. Nehéz összerakni ezekből az összképet.
Sajnos nagyon nehéz naprakésznek lenni. Ezek a készülékek csak hardverek, a tulajdonságaik és szolgáltatásaik túlnyomó részét a szoftverek adják, amelyek bármikor változhatnak. A Dune fél éve volt nálam, akkor nem tudta. Az azt megelőző modell sem tudta hosszú évekig. Még leveleztem is a gyárral, ahol konkrétan elküldtek a fenébe. Jogosan gondolhattam azt, hogy ez be van betonozva, erre megcsinálják. Mint az Apple a TV 4K-val és a 24p-vel. Soha nem tudta. Ment a balhé az összes fórumon hosszú éveken át és sosem csinálták meg, még csak nem is reagáltak. Erre most, hogy gyakorlatilag megszűnő modell, a legutolsó béta firmware-be beleteszik. Szó se róla örülni kell neki, inkább csak magyarázkodni próbálok.

akosjeney
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: akosjeney »

TSanyi írta:
2021.04.18., vas. 12:08
akosjeney írta:

Persze, kezdve a gyártókkal, akik olyan logokal is felcímkézik a terméküket amire nincs is meg s hivatalos licencük...
Így kezdőként nem egyszerű.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”