Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ahojj

na tegnap felkerültek a konzolok. Az lett a vége,hogy az ágy mögé tettem fel őket a fejem fölé a kanapé széle fölött van. A hang erőséget és a távolságot belőttem tegnap,de azért minden nap megnézem majd biztos,ami biztos. Meg mindenkit oda ültetek,hogy jó-e

A hangfalak merőlegesek a falra,de ezt a tartón tudom forgatni így nézhet majd a fal felé vagy párhuzamos is lehet vele. (Ezt még ma próbálgatom,hogy melyik a jobb )

A hátsó centerben igazad van,mert a fejem fölött lenne max a magasságán tudok állítani a falon illetve az erősítőn is betudom állítani,hogy milyen messze "van".
És még a hangerőn tudnék állítani még. De úgy megtudnám oldani mint a képen is,hogy feljebb tegyem csak nekem nem bipol van. ( ha jól tudom a képen ilyen van ).
hanem egy sima center és akkor ez lenne a probléma.

Majd tegyél fel képet a végeredményről! 

Pacsek
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Pacsek »

Sziasztok!

Egy barátom, egy pár Tangent sr-500 as hangfal felhasználásal akar házimozit csinálni.
Keres egy centert és két szatellitet mellé hasonló árkategóriában.

Nem vagyok házimoziban jártas, de segítenék azért neki. Tudtok valamit ajánlani akár használtan is?

Én új hangszóróból a neten csak Jamaha 3.0-ás szettet találtam: Yamaha NS-P150 (center plusz egy szatelit pár),
viszont nem tudom mennyire illene a tangentekhez.

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Szines »

Ki kell próbálni - a saját tapasztalatnál nincs jobb. Persze fúrás nélkül nem egyszerű.
Lehet találni mindenféle megoldást.
Nem kell teljesen középre fordítani, csak ennyire:

hmkép.jpg

A hátsó centertől azért kellene megszabadulnod, mert az túl közel van a hallgatási pozícióhoz.

Ahojj

na tegnap felkerültek a konzolok. Az lett a vége,hogy az ágy mögé tettem fel őket a fejem fölé a kanapé széle fölött van. A hang erőséget és a távolságot belőttem tegnap,de azért minden nap megnézem majd biztos,ami biztos. Meg mindenkit oda ültetek,hogy jó-e

A hangfalak merőlegesek a falra,de ezt a tartón tudom forgatni így nézhet majd a fal felé vagy párhuzamos is lehet vele. (Ezt még ma próbálgatom,hogy melyik a jobb )

A hátsó centerben igazad van,mert a fejem fölött lenne max a magasságán tudok állítani a falon illetve az erősítőn is betudom állítani,hogy milyen messze "van".
És még a hangerőn tudnék állítani még. De úgy megtudnám oldani mint a képen is,hogy feljebb tegyem csak nekem nem bipol van. ( ha jól tudom a képen ilyen van ).
hanem egy sima center és akkor ez lenne a probléma.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Helo,

tegnap beszereztem egy konzolt,amivel kellő távolságban lesznek majd a faltól a hgnszórók.
De lenne egy kis problémám a baloldali hangszóró elhelyezésével,hogy nem nagyon találtam meg a helyét.

Arról mi lenne a véleményed,hogy ha az ágy fölé tenném mindegyik és teljesen középre fordítanám mindegyiket? ( és akkár feljebb is tenném egy picit és megdönteném lefelé)  Így lenne szimetrikus és így mutatna az ágy közepe felé mindegyik és még a hátsó center is elférne ha kellene.

A jobb hangszórót csak az ágy mellé és följebb tudnám tenni,mert úgy nem zavarna be és ekkor nézne lefelé
A balost még arra a beugró részre tudnám tenni és az ágy közepe felé fordítanám.
Csináltam egy kis modelt,hogy hogyan is néz ki a szoba ezen része 

Ki kell próbálni - a saját tapasztalatnál nincs jobb. Persze fúrás nélkül nem egyszerű.
Lehet találni mindenféle megoldást.
Nem kell teljesen középre fordítani, csak ennyire:

A hátsó centertől azért kellene megszabadulnod, mert az túl közel van a hallgatási pozícióhoz.

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Helo,

tegnap beszereztem egy konzolt,amivel kellő távolságban lesznek majd a faltól a hgnszórók.
De lenne egy kis problémám a baloldali hangszóró elhelyezésével,hogy nem nagyon találtam meg a helyét.

Arról mi lenne a véleményed,hogy ha az ágy fölé tenném mindegyik és teljesen középre fordítanám mindegyiket? ( és akkár feljebb is tenném egy picit és megdönteném lefelé)  Így lenne szimetrikus és így mutatna az ágy közepe felé mindegyik és még a hátsó center is elférne ha kellene.

A jobb hangszórót csak az ágy mellé és följebb tudnám tenni,mert úgy nem zavarna be és ekkor nézne lefelé

A balost még arra a beugró részre tudnám tenni és az ágy közepe felé fordítanám.

Csináltam egy kis modelt,hogy hogyan is néz ki a szoba ezen része 

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Nem dipol.

Szerintem jók lennének egy hátsó konzolon. 

Itt egy kép a szokásos elhelyezésről. A surround hangfalat nézd, ne a hátsót!
A 110 fokos elhelyezés szerintem szuper!

Néhányan azt is szokták csinálni, hogy a kanapéval egy vonalba rakják, de hátrafelé fordítják egy kicsit és így is szórtabb tér alakul ki a hátsó részen.

Mielőtt felfúrnád - próbálj ki néhány megoldást. A hátsó center nélkül!

img2.jpg

Köszi a segítséget így már tudom,hogy merre is indulak el.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Ha jól tudom akkor nem bipol hangszóróm van,de,hogy dipol-e azt nem tudom. ( róla lenne szó CAV-DS28)

Hátrébb nem tudom tenni sajna mert fal van már ott. Vagy mire gondoltál?

Akkor sorround hangfalak úgy is jók lennének,hogy az asztal felé néznének?
És akkor felraknám a falra egy konzolon és akkor még közel se lenne a reflexx nyílás miatt csak ha így lenne akkor tényleg fölös lenne szerintem a hátsó center.

Nem dipol.

Szerintem jók lennének egy hátsó konzolon. 

Itt egy kép a szokásos elhelyezésről. A surround hangfalat nézd, ne a hátsót!
A 110 fokos elhelyezés szerintem szuper!

Néhányan azt is szokták csinálni, hogy a kanapéval egy vonalba rakják, de hátrafelé fordítják egy kicsit és így is szórtabb tér alakul ki a hátsó részen.

Mielőtt felfúrnád - próbálj ki néhány megoldást. A hátsó center nélkül!

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

A surround hangfalakat akkor érdemes teljesen a hallgatási pozicióval egy vonalba tenni, ha bipol, vagy dipol sugárzók.
Én egy kicsit hátrább tenném, de ennek ellenére így sem rossz!

Szerintem a hátsó center fölösleges, nem hiszem, hogy jobb hangot kapsz általa.

A hátsó bass-reflex nyílással rendelkező hangfalak elhelyezésére csak a próbálkozás a jó módszer.
Közel nem szabad tenni a falhoz mindenesetre.

Ha jól tudom akkor nem bipol hangszóróm van,de,hogy dipol-e azt nem tudom. ( róla lenne szó CAV-DS28)

Hátrébb nem tudom tenni sajna mert fal van már ott. Vagy mire gondoltál?

Akkor sorround hangfalak úgy is jók lennének,hogy az asztal felé néznének?
És akkor felraknám a falra egy konzolon és akkor még közel se lenne a reflexx nyílás miatt csak ha így lenne akkor tényleg fölös lenne szerintem a hátsó center.

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok,

az alábbi képen írtam egy két dolgot és a véleményetekre illetve a tanácsotokra lennék kíváncsi.

Még annyi,hogy a surround hangfalaknak van egy subcső kivezetése hátul és az érdekelne,hogy mennyire lehet közeltenni a falhoz? Ez az asztalnál lévő centerre is igaz.

kösz előre is

A surround hangfalakat akkor érdemes teljesen a hallgatási pozicióval egy vonalba tenni, ha bipol, vagy dipol sugárzók.
Én egy kicsit hátrább tenném, de ennek ellenére így sem rossz!

Szerintem a hátsó center fölösleges, nem hiszem, hogy jobb hangot kapsz általa.

A hátsó bass-reflex nyílással rendelkező hangfalak elhelyezésére csak a próbálkozás a jó módszer.
Közel nem szabad tenni a falhoz mindenesetre.

djwinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: djwinyo »

Sziasztok! Tvcsere előtt állok! Efy kicsit oolvasgattam és elvileg a plazmáknak a legjobb a képe! Ezeket ttaláltam a közelven: 50inches hd ready philips pfp5532d plazma 70ért vagy egy lg 42'es full hd plazma 80ért, és egy 50es 50ps96f fullhd samsung 100ér. Érdemes ezek közül barmelyiket is megnéznem vagy inkább vegyek boltból led tv-t újat garanciával??

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok,

az alábbi képen írtam egy két dolgot és a véleményetekre illetve a tanácsotokra lennék kíváncsi.

Még annyi,hogy a surround hangfalaknak van egy subcső kivezetése hátul és az érdekelne,hogy mennyire lehet közeltenni a falhoz? Ez az asztalnál lévő centerre is igaz.

kösz előre is

raczjani
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: raczjani »

Sziasztok,

A Sound Art W2 és a Wharfedale Diamond 9.2 egymáshoz viszonyatva milyen hangfal?

Több csatornás házi mozira hadra foghatóak-e?

Mia véleményetek a fenti hangfalakról?

Előre is köszönöm a válaszokat.

OLED55C9PLA oled tv, Xgimi Elfin led projektor, Varamorph anamorphic lens(eladó lehet-fogalmam sincs hova tettem), Sony blu-ray player , Denon AVR-1312 , Jamo S418 , Jamo E-350 , Magnat Vector Center 13 (2db) , Wharfedale Vardus VR-SUB8 , 

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Nekem volt 110-es 18 m2-en és elégedett voltam vele! (Panel kecó)
Osu no seishin!

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Ez sem rossz választás, ha tényleg ez az ára, és nem hibás...

http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/3 ... -subwoofer

Ezt egy másik fórum társ már ajánlotta csak az a baj,hogy nem tudom meghallgatni és így azért félek bele vágni.
Színe nem tetszik,de max kap egy fóliázást.
Meg egy kicsit kitűnne egy 11m^2-es szobában 

tigris
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 119

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: tigris »

A szoba csak 11m^2-es árulnak egy psw 202-est(37k),de szerintem az pici ( meg drága szerintem ennyiért) meg rakok hozzá és meg van az új 110es
Ez sem rossz választás, ha tényleg ez az ára, és nem hibás...

http://www.hifipiac.hu/aprohirdetesek/3 ... -subwoofer
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

A szoba csak 11m^2-es árulnak egy psw 202-est(37k),de szerintem az pici ( meg drága szerintem ennyiért) meg rakok hozzá és meg van az új 110es
Akkor rakd hozzá, ebben az árban nemigen van ennél (Polk PSW 110) jobb mélynyomó, használtan is elvétve fordul elő.

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Teljesen jó az is, egy kisebb 20-25 négyzetméteres szobába...

tigris
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Helo,
az már sajna kint van az árból, max használtan ha sikerül nagy nehezen dszerezni.
Amúgy a 110-est néztem ki magamnak és eddig nem nagyont találtam jobbat ebban az ár kategoriában.

Teljesen jó az is, egy kisebb 20-25 négyzetméteres szobába...
Sztereó: Parasound végfok,Origen S16T zenei HTPC, iPad Air 5, Topping D30 Pro DAC, Transparent Audio Hangsugárzó kábelezés, Paradigm Monitor SE3000.

Mozi: Onkyo TX-NR809 erősítő, Synology NAS218 plus, Paradigm hangsugárzók, Jamo J110Sub, Optoma UHD35, Viablue SC2 kábelezés, Dune Pro Vision 4K Solo.

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Szia, igen hallottam már többször is...Szerintem a Polk Audio Psw125 sub jobb és asszem még olcsóbb is mint a Dali...
Helo,
az már sajna kint van az árból, max használtan ha sikerül nagy nehezen dszerezni.
Amúgy a 110-est néztem ki magamnak és eddig nem nagyont találtam jobbat ebban az ár kategoriában.

tigris
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Heloo heloo

A Dali Basis 100 sub mond vkinek bármit? 

Szia, igen hallottam már többször is...Szerintem a Polk Audio Psw125 sub jobb és asszem még olcsóbb is mint a Dali...

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Köszönöm Cecil a gyors választ!!!
Osu no seishin!

Vendég

Segítség,kezdő vagyok!

Bár nem érzem magam kezdőnek, de szívesen venném a segítséget! A mostani Cinavia protected bluray lejátszók usb-n keresztül elfogadják az mkv illetőleg flac állományokat? Köszönettel venném, ha valaki meg tudná válaszolni! Különösen szívesen fogadnám a Pioneer BD-160 vagy 150 tulajdonosok válaszát!

A bdp-160/150 pont nem jó példa mert van hozzá mod fw, amivel a cinavia is kikerülhető, és onnantól mindent játszik bd iso is komplett menüvel akár hálózatról.
Egyébként úgy tudom a cinavia csak a BR állományokra vonatkozik.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.

Segítség,kezdő vagyok!

Bár nem érzem magam kezdőnek, de szívesen venném a segítséget! A mostani Cinavia protected bluray lejátszók usb-n keresztül elfogadják az mkv illetőleg flac állományokat? Köszönettel venném, ha valaki meg tudná válaszolni! Különösen szívesen fogadnám a Pioneer BD-160 vagy 150 tulajdonosok válaszát!
Osu no seishin!

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Heloo heloo

A Dali Basis 100 sub mond vkinek bármit? 

Szines
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Segítség,kezdő vagyok!

Cav DC28/DS28 párossal találkozott már valaki? Tudtok róla vmit mondani? 

Még annyi,hogy a 6.1-es rendszerben a hátsó középső hangszórónak egy center rakok (Yamaha NS-C55) az okés lenne? Vagy oda más kerül?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”