Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Ezek közül simán a Malacz.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok! Erősítőt szeretnék cserélni, volt egy denon 1311 amit öcsémnek adtam most egy pioneer vsx-422 van. Nem rosszak, de egy kicsit gyengének érzem a heco hangfalakhoz, és szeretnék egy olyan erősítőt ami minden tekintetben a hangfalakhoz illik. Szerintetek, melyik lehet a jobb választás a heco vitas szetthez! jah és mindenképp 3d-s legyen!!
A kiszemeltek:
Marantz sr6005(használt),
denon x2000(újonnan),
pioneer vsx-1123(újonnan),
esetleg használtan van egy denon 1911 is ami esetleg szóba jöhet, vagy egy pioneer vsx-922.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Lenne egy kérdésem a hozzáértő szakikhoz.
Van egy Sony BDP- s570 blu ray lejátszóm (3D-s), egy érdeklődő megvenné, ha lejátszaná pendrive-ról a "szteroszkopikus 3D file-okat". Én korábban futóműnek használtam, nem filmezek lelkesen, HD tv-m sincs, nemhogy 3D . Esetleg van aki erre tud válaszolni ? ( nekem kínai )
Megoldás persze a próba, de nem akarok utazgatni ilyen miatt.
Előre is köszönöm mindenki hozzászólását.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pár alternatívát Rotel RSP-1066 és RB-985 közét analóg összekötő kábelekkel kapcsolatban.
Köszönöm!
Szia,
én Nordost wyrewizard dreamcaster használok (eredeti ára 25-28eFt körül volt/pár 0,6 m). Sokan használnak AudioQuest-et is, kérdés, hogy mennyit szeretnél rászánni. elég a 0,6m vagy kell az 1 méteres? Szerintem az alap feletti Audioquest már jó lehet...
N.
Aavik - Borresen - Ansuz
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani pár alternatívát Rotel RSP-1066 és RB-985 közét analóg összekötő kábelekkel kapcsolatban.
Köszönöm!
Szia!
Ha most keresnék analógot Fapaci féle kábeleket biztos kipróbálnám,az ára nagyon jó a hangjáról is nagyon jók a vélemények(sajnos nekem még nincs,de ha veszek végfokot ez lesz az első amit kipróbálok)!
- Denonavr
- Fórumlakó

- Értékelés: 277
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Köszönöm!
Dunaudio Sing4you, DOUK AUDIO A5, TMP Classic, Allo digione signature, DIY DAC
Segítség,kezdő vagyok!
"Én is erre gondoltam, csak ilyen LFE beállítást nem találtam a Denon avc-10 se - en"
Nem lehet, hogy csak az OSD-n megjelenő menüben tudod állítani?
OSD menuben sincs LFE beállítási lehetőség,leírásba se találtam.Dinamika kompresszió beállítás is csak a Dolby Digital felvételeknél jelenik meg pedig a leírás szerint a DTS hanganyagoknál is tudni kéne állítani, nem vágom hogy van ez.Mindenesetre THX módban hallgatható a DTS is ,gondolom ott már nagyobb a jelszintje az LFE-nek...
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Segítség,kezdő vagyok!
Én is erre gondoltam, csak ilyen LFE beállítást nem találtam a Denon avc-10 se - en,van rajta THX CINEMA kapcsoló gomb talán még abba kiegyenlített lehet az LFE szint azt még kipróbálom hátha...
A Denonokat, nem ismerem. Yamahám van, azon, külön be lehet állítani.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Segítség,kezdő vagyok!
Nem biztos, hogy erről van szó. Tudtommal, a DTS LFE-szintje, 10dB-lel alacsonyabb, mint a Dolby Digitalé. Emiatt, az erősítőn, ennyivel emelni kell, a DTS, LFE-szintjét.
Nem biztos, hogy erről van szó. Tudtommal, a DTS LFE-szintje, 10dB-lel alacsonyabb, mint a Dolby Digitalé. Emiatt, az erősítőn, ennyivel emelni kell, a DTS, LFE-szintjét.
Én is erre gondoltam, csak ilyen LFE beállítást nem találtam a Denon avc-10 se - en,van rajta THX CINEMA kapcsoló gomb talán még abba kiegyenlített lehet az LFE szint azt még kipróbálom hátha...
- szabo_pitty
- V.I.P.

- Értékelés: 96
Segítség,kezdő vagyok!
Minden stimmel, a forráson és az enkódoláson múlik.Elég kiforrott technológia mindkettő. Van pár "torrentkirály " akik átkódolják a DD anyagot DTS-é és azt rakják a fájlba hogy igy tegyék kelendővé magukat.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
Segítség,kezdő vagyok!
Adott egy Denon AVC-10 se THX-es erősítő.Az létezhet hogy a Dolby Digital felvételek jobban és erőteljesebben szóljanak mint a DTS?Olyan mintha minden DTS felvétel erőtlen lenne a DD-hez képest mintha gyenge lenne az LFE jele,Vagy ebbe az erőlködőbe nem raktak még olyan kifejlett DTS dekódert vagy vmi beállítási hiba vagy vmi nem stimm?
Minden stimmel, a forráson és az enkódoláson múlik.Elég kiforrott technológia mindkettő. Van pár "torrentkirály " akik átkódolják a DD anyagot DTS-é és azt rakják a fájlba hogy igy tegyék kelendővé magukat.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
HM erősítőn 6 illetve 8 ohm választható. Melyiket célszerű választani 4..8Ohm-os "hangfalak" (satelitek) esetén ?
THX
6 Ohmra.
A 6-8 onmos választása védelem erősségét koppanásgátlót és ilyesmiket állit tehát a hangzáshoz nincs köze és nem is avatkozik bele. Valamint a megadott Ohm sem egy egzakt érték, a 8 ohmos hangfalak is simán leszaladhatnak 5 Ohmra. Vehettél volna rá simán 4 Ohmost is akkor nagyob teljesiténnyel gazdálkodtál volna.Az alá em érdemes menni.
Segítség,kezdő vagyok!
Létezik! Amott az AV-n nemrégen pont erről beszélgettünk!
Segítség,kezdő vagyok!
Adott egy Denon AVC-10 se THX-es erősítő.Az létezhet hogy a Dolby Digital felvételek jobban és erőteljesebben szóljanak mint a DTS?Olyan mintha minden DTS felvétel erőtlen lenne a DD-hez képest mintha gyenge lenne az LFE jele,Vagy ebbe az erőlködőbe nem raktak még olyan kifejlett DTS dekódert vagy vmi beállítási hiba vagy vmi nem stimm?
Segítséget előre is köszönöm.
Lalee
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok,
HM erősítőn 6 illetve 8 ohm választható. Melyiket célszerű választani 4..8Ohm-os "hangfalak" (satelitek) esetén ?
THX
Segítség,kezdő vagyok!
DRM a lejátszást nem akadályozza, a másolást nem engedi. És a másoltat sem engedi lejátszani,ha azon volt DRM.
Ja a legtöbb lejátszó bizony nem játszik le BD iso-t azt átt kell .mkv-ba konvertálni.De mkv. divx,avi, mp3, némelyiken FLAC vagy hasonló lejátszható.
Köszönöm!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni házimozi, azon belül Blu-ray témában. Bocsánat, teljesen kezdő vagyok, ezért valószínűleg elég primitív a kérdésem, de elolvastam a DRM (Digital Rights Management) leírását és nem tudom, hogy a gyakorlatban ez az eszközökön hogyan működik. Szeretnék venni egy Blu-ray lejátszót, amin a manual-ja szerint van DRM. Ez azt jelenti, hogy ha pld. letöltök egy filmet/zenét Internetről, akkor azt - formátumtól függetlenül - egyáltalán nem fogja lejátszani? Az eszköz csak hivatalos lemezek lejátszására alkalmas? Miért van akkor rajta USB, és hálózati csatlakozó, valamint Wi-Fi kapcsolat? - azokon keresztül milyen tartalmat képes/hajlandó lejátszani?
Bármi infót és segítséget nagyon köszönök!
DRM a lejátszást nem akadályozza, a másolást nem engedi. És a másoltat sem engedi lejátszani,ha azon volt DRM.
Ja a legtöbb lejátszó bizony nem játszik le BD iso-t azt átt kell .mkv-ba konvertálni.De mkv. divx,avi, mp3, némelyiken FLAC vagy hasonló lejátszható.
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni házimozi, azon belül Blu-ray témában. Bocsánat, teljesen kezdő vagyok, ezért valószínűleg elég primitív a kérdésem, de elolvastam a DRM (Digital Rights Management) leírását és nem tudom, hogy a gyakorlatban ez az eszközökön hogyan működik. Szeretnék venni egy Blu-ray lejátszót, amin a manual-ja szerint van DRM. Ez azt jelenti, hogy ha pld. letöltök egy filmet/zenét Internetről, akkor azt - formátumtól függetlenül - egyáltalán nem fogja lejátszani? Az eszköz csak hivatalos lemezek lejátszására alkalmas? Miért van akkor rajta USB, és hálózati csatlakozó, valamint Wi-Fi kapcsolat? - azokon keresztül milyen tartalmat képes/hajlandó lejátszani?
Bármi infót és segítséget nagyon köszönök!
Segítség,kezdő vagyok!
Sztem ez ugyanúgy van hang, mint kép terén. Én úgy jártam múltkorában, hogy több hónap HD filmezés után, betettem a Metallica S&M DVD-t, mondván kicsit tesztelgetek azzal is. ...hát jól elcsodálkoztam milyen homályos a DVD képe. Anno egyáltalán nem tűnt fel.
Segítség,kezdő vagyok!
Ha a témánál vagyunk még egy gondolatra kitérnék ezzel kapcsolatban..
Nemrég egy családi mozi délután keretében lezongoráztuk a Gyűrű szövetsége a Két torony Gyűrűk ura Blu ray filmeket egymás után.Természetesen mivel többen voltunk így csak a magyar Dolby digital hang és szinkron jöhetett szóba,hiába is akartam volna egyedül DTS-HD-ban nézni nem mindenki akar olvasni...
Számomra tökéletes volt így is. Magam is meglepődtem milyen jól szólt a folyamatosan vadászott DTS HD hangokhoz képest is a sima DD.
Másnap a Király visszatér került vetítésre az viszont magyar DTS-ES volt és hallhatóan jobban is szólt az előző napi két DD filmhez képest,de nem volt rossz a DD így sem..
Ha visszaemlékszem 3-4 évvel ezelőtti vagy még azoktól is régebbi rendszereimhez képest akkor hogyan szólt hát ég és föld a különbség. Szóval ez is azt támasztja alá hogy igenis még mindíg lehet élvezni a magyar DD hangzást is akár,de emellett a rendszert is érdemes (vagyis kötelező) fejleszteni mert akkor minden eddig gyengébbnek tartott film hangja javulni fog...
Én meg úgy jártam, hogy a sok HD hangú zenék meg filmek után a múltkorjában mikor itt járt egy ismerős és valami demót is csináltam neki, egy DVD-t szeretett volna látni, már a választékomból DVD-t.
El is indítottam, és nagyon sikerült elcsodálkozni, hogy az a DVD, ami anno a dts hangjával szinte a legjobbak közé tartozott, most milyen mosottan (mondhatni szarul) szólt.
Ellenőrzés képpen hamar beindítottam (NAS-ról mentek) egy másikat és kb ugyanaz a hatás és a hang(minőség)
Érdekes módon a filmeken nem akkora a difi, tehát itt is igaz az alapfelállás hogy a zene az sokkal igényesebb rendszert kíván. És persze ebbe az alapanyag is beletartozik.
Segítség,kezdő vagyok!
Persze, hogy jobban szól egy jobb rendszeren az alacsonyabb minőségű hanganyag is. Csakhogy a jobb minőségű meg még jobban. Egyébként (és nemcsak bitrátáról van szó) szerintem a Gyűrűk Ura szinkron eléggé el van cseszve. Talán ennél egy szint van ami alacsonyabb, az a Matrix, Transformers.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Segítség,kezdő vagyok!
Én eddig úgy gondoltam....
Ha a témánál vagyunk még egy gondolatra kitérnék ezzel kapcsolatban..
Nemrég egy családi mozi délután keretében lezongoráztuk a Gyűrű szövetsége a Két torony Gyűrűk ura Blu ray filmeket egymás után.Természetesen mivel többen voltunk így csak a magyar Dolby digital hang és szinkron jöhetett szóba,hiába is akartam volna egyedül DTS-HD-ban nézni nem mindenki akar olvasni...
Számomra tökéletes volt így is. Magam is meglepődtem milyen jól szólt a folyamatosan vadászott DTS HD hangokhoz képest is a sima DD.
Másnap a Király visszatér került vetítésre az viszont magyar DTS-ES volt és hallhatóan jobban is szólt az előző napi két DD filmhez képest,de nem volt rossz a DD így sem..
Ha visszaemlékszem 3-4 évvel ezelőtti vagy még azoktól is régebbi rendszereimhez képest akkor hogyan szólt hát ég és föld a különbség. Szóval ez is azt támasztja alá hogy igenis még mindíg lehet élvezni a magyar DD hangzást is akár,de emellett a rendszert is érdemes (vagyis kötelező) fejleszteni mert akkor minden eddig gyengébbnek tartott film hangja javulni fog...
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Segítség,kezdő vagyok!
Én eddig úgy gondoltam, hogy a minőségibb hangrendszeren jobban kijönnek a gyengébb hangformátum hibái, de akkor rosszul gondoltam.
Minőségibb mozi láncon - a gyengébb hangrendszer és mozi által produkált sima Dolby Digital hang - sokkal jobb lesz!
Ez kb olyan mint egy Diszkós hifitorony összeállításon hallgatnál meg egy CD albumot majd ugyanezt a CD albumot egy sokkal fejlettebb de szintén kétcsatornás rendszeren..
A hallható változás nem a CD formátum hibáit hozza elő hanem azt tökéletesíti/javítja fel magasabb szintre... Ugyanez van a filmek hangjánál is...
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Én eddig úgy gondoltam, hogy a minőségibb hangrendszeren jobban kijönnek a gyengébb hangformátum hibái, de akkor rosszul gondoltam.
Dorian válaszára reagálva, az is biztos, hogy a színészek eredeti hangja is ad egy pluszt a film hangulatához, illetve sokszor előfordult már, hogy egy film eredeti nyelven nagyon bejött, szinkronnal meg szinte nevetséges lett. ( pl: I Robot, Transformers)
Én mindig egy egyszerű tesztet szoktam javasolni, ami érdekes módon ritkán próbálnak ki, csak a magyar mondjuk DTS szinkront szokták az angol DTSHD hanggal összevetni és így elég nagy a különbség általában.
Egy HD-s erősítőt össze kell kötni HDMI-vel és egy jó minőségű koax kábellel az erősítővel és ugyanazt a DTSHD hangot kell lejátszani.
Koax-on természetesen csak a core változat megy át, de az is kétszeres (általában) a sima DTS-hez képest.
Ezt mostanában nem próbálgattam, de mondjuk egy CA650R erősítővel gyakorlatilag semmilyen különbséget nem hallottam!
A DD/TrueHD már hallható különbséget hozott, de a filmek többsége DTSHD.
Ettől függetlenül én még a gagyi minőségű sorozatokat is felirattal szeretem nézni, hogy a kérdésedre is válaszoljak.
Kis "gyakorlás" után már észre sem veszi az ember, hogy olvas a film közben és nem vesz el semmit a képi élményből.
Ahogy Dorian írta, kicsit olyan, mint a könyv olvasása. Aki sok könyvet olvas, az egészen másképpen teszi, mint aki keveset.
Érdekes különbségek vannak. Van akinek az agya szinte azonnal egy egész oldalt be tud fogadni a könyvből, más meg szavanként olvas és lehet, hogy mégsem emlékszik a tartalomra.
Segítség,kezdő vagyok!
Minden elsősorban rendszerfüggő! Az elektronikán és a hangrendszereken,kábelezésen múlik minden.Illetve a kategóriák közötti lépcsők ahogy "egyre feljebb" haladunk...
Pl egy 2 milliós nagyságrendű Házimozi berendezés egy egyszerűbb 640kbps Dolby digital film hangját is tudja élvezhetően,dinamikusan bombasztikusan ábrázolni,méretes térrel nagy ütőerővel (még magyar szinkronnal is),míg ugyanez egy 4-500 ezer ft-os rendszeren borzasztó kevés és gyenge,,
Másik példa:
Egy pár millás igényes hifi rendszeren egy 44,1khz-es egyszerű CD felbontás hangzásban simán "lepippant" egy 1 millió ft-os komplett házimozi által prezentált Sacd,LPCM stb.. hanganyagot.
Dorian válaszára reagálva, az is biztos, hogy a színészek eredeti hangja is ad egy pluszt a film hangulatához, illetve sokszor előfordult már, hogy egy film eredeti nyelven nagyon bejött, szinkronnal meg szinte nevetséges lett. ( pl: I Robot, Transformers)
Projektor: BenQ PE7700 Vászon: DIY 100" Erősítő: Denon avr-1804 Médialejátszó: Popcorn C-300 Dvd: Panasonic dvd-s29 Center: Dynavoice definition dc-5 Front: Sony Pascal 835ed Surround: Sony pascal Subwoofer: Sony Pascal Hangfalkábelek: Monster, Inakustik, QED Silver HDMI: Audiotuning HDMI-10