Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pro Cinema az otthonunkban
Re: Pro Cinema az otthonunkban
Sajnálom hogy be lett zárva a topic, főleg hogy lett egy csalódott fórumtárs!
Persze senkinek sem esik jól a kritika, vajon miért nem az elején mondták mindezt gondolhatnánk…
Ez egy fórum, nyit egy topicot, ír, megoszt valalamit az kaphat hideget, meleget.
Aki k..vának áll, az ne csodálkozzon ha d..ni kell.
Még Zozi moziját is ekézik néha-néha, pedig az sokunknak csak vágyálom, még s közele is.
Remélem mielőbb túlteszi magát rajta, és a mozizástól nem ment el a kedve! Ha így lenne, gyorsan menjen le és nézzen meg egy filmet, hogy elhesegesse azokat a fránya téves gondolatokat! Jó mozizást Neki!
Persze senkinek sem esik jól a kritika, vajon miért nem az elején mondták mindezt gondolhatnánk…
Ez egy fórum, nyit egy topicot, ír, megoszt valalamit az kaphat hideget, meleget.
Aki k..vának áll, az ne csodálkozzon ha d..ni kell.
Még Zozi moziját is ekézik néha-néha, pedig az sokunknak csak vágyálom, még s közele is.
Remélem mielőbb túlteszi magát rajta, és a mozizástól nem ment el a kedve! Ha így lenne, gyorsan menjen le és nézzen meg egy filmet, hogy elhesegesse azokat a fránya téves gondolatokat! Jó mozizást Neki!
Beszarás!
Jobb, mint a Dumb és Dumber!
Ma fogom a 2. részt megnézni, de utána újra elolvasom a hozzászólásokat!

Jobb, mint a Dumb és Dumber!
Ma fogom a 2. részt megnézni, de utána újra elolvasom a hozzászólásokat!

- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 729
Szerinted milyen érzés egy friss moziszoba tulajnak, hogy a projekt végén egymásnak adják a kilincset az emberek, hogy kulturáltan ugyan, de elmondják mi mindent rontott el. Miközben ezek az emberek nem tapasztalták meg élőben a végeredményt és tervezési/elméleti részéhez annyit értenek mint hegedűművész az agysebészethez? Az egész párbeszédből az egyetlen kulturált megnyilvánulás a topic bezárása volt.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Hogy mi? Sorry, itt a JBL a Q7. A tulaj referencia hangerőn mozizik, és elég messze is ül az LCR hangsugárzóktól, hogy ki tudja az futni magát az LCR szekció, és hihetetlen élmény tud lenni, mikor egy hangsugárzó csuklóból, erőlködés és bántó hang legkisebb jele nélkül tudja ezt. Érdekes módon az agyon ajnározott MK950 még Morph kis alapterületű mozijában is elhasalt ref hangerőn. Ha devil JBL szettje a platós Iveco, akkor ez mi? Skoda? Legutóbb pl. mikor Avglas-nál voltam, a Mission Impossible Rogue Nation motoros üldözős jelenete úgy szólt, ahogy még sehol máshol nem hallottam. Itt pedig nem a hangerőre kell érteni, de ezt sajna mindig ki kell hangsúlyozni, mert nagyon beakadt ez a lemez. Olyan tüdővel, olyan dinamikával szólt,hogy öröm volt nézni a jelenetet. Igaz nála nem C211 van, hanem 3677, de hasonló felépítés az is.

Ja nincs. Kapásból nincs SBIR, az előtétfal miatt hatékonyabban dolgoznak a hangszórók, beleértve az LCR-t és a szubot is, mert a hang csak előrefele tud elindulni. Az LCR-nek 30 centis mélysége van, a szubládáknak 47. Még egy zárt SVS-nek is nagyobb dobozmélysége van ettől. Egy PB4000 meg már 75 centire nyúlna ki a szobába, PB16-ot már meg se nézem... Egy átlag házimozis nagyobb méretű álló hangsugárzónak simán van 35-40 centis mélysége. Ha pedig nincs hangáteresztő vászon és előtétfal, akkor lehetne nyomorgatni a kis hangsugárzókat a vászon két szélére a szoba sarkába,a vászon alá, a vetíthető képméret is csökkenne fél métert, ami a moziélmény egyik legfontosabb eleme. Persze kifejezetten on wall hangsugárzókkal nem feltétlenül kell előtét fal. De akkor is, kb. 20-30 centis különbségről beszélünk.
Azért kell a nagyméretű mélyközép, mert még a 80hz-200hz közötti tartomány is sokkal ütősebb egy nagyobb membránfelületről. A másik, hogy minél nagyobb a felület, annál effektívebb hangszórót kapsz. Nem 5/6inch-nél és 86-87dB-s érzékenységnél ér véget a világ. Egyébként pedig az, hogy valami nagy méretű, nem feltétlen jelenti azt, hogy az a hangszóró szub mélységig le tud menni. Ha egyszer elolvasol egy hangsugárzó építésről szóló könyvet ott mindjárt a legelején le szokták írni, hogy a dobozméret, a mélytartomány és az érzékenység kéz a kézben járnak egymással. Lehet csinálni nagy mélyet kis dobozba, de az érzékenység a béka segge alatt lesz. Lehet csinálni nagy érzékenységet kis dobozba, de akkor nem lesz elég mélyünk. Lehet csinálni nagy érzékenységet és nagy mélyet, de akkor meg a doboztérfogat lesz fél hűtőszekrény méret. Kivételek persze vannak, de azt busásan meg kell fizetni.
Igen tudják. Itt van pl. ez a kép a topikodból.
Ha nem lennének ott alul az időbélyegek, nehéz lenne eldönteni, hogy melyik a rossz, és melyik a javított :) De a lényeg,hogy ne használják az emberek az ingyenes bemérőt, mert akkor nem hívnak ki házhoz 50 ezerér vagy mit tudom én mennyiért :) Azzal pedig hogy a frekimenet 13-14dB-s skálán belül mozog, el lehet mondani,hogy teljes dinamikával dolgozik a rendszer? :) Legalábbis ez a szokásos mantra. Amit minél többször hangoztatni kell mindenfelé, minél több laikust lehessen becsapni vele.
Igen, másoktól hallottam, hogy valahol volt róla szó, hogy állítólag valaki már látott ilyet valamerre. Tőled meg jöttek olyan visszajelzések, akik szó szerint a vércse visításához hasonlították a szobád hangkarakterét, és fájó füllel távoztak. A két véleményben az a közös, hogy te sem voltál Zozinál, és én sem voltam nálad. Így max. hagyatkozni tudunk más véleményére. Biztos, hogy ez a helyes megközelítés?
- -KP-
- V.I.P.
Az Iveco-s, meg fodrászkészülékes hasonlat ezer sebből vérzik.

Sorry, a brancs miatt is elnézést kérek!
Pusztán baráti dolgokra értettem, ami természetes egy fórumon, de sokszor nem a valóságot mutatja.
Ez már a max, amit én tehetek!

Pusztán baráti dolgokra értettem, ami természetes egy fórumon, de sokszor nem a valóságot mutatja.
Ez már a max, amit én tehetek!

Pedig nálad van a hiba.egy egyszerü kérdésre sem tudsz válaszolni...bocsás meg de nem szakértelmeztem semennyire sem a szobát csak leírtam hatudnád értelmezni. hogy sok ide ennyi hangszóró ehhez a kicsi szobához szerintem élég érthető nem , anno semmit sem irtam hiccusz pro mozijához mert nem is hallottam róla, hogy nyitott volna ezen a forumon. A másik fórumon volt moziszobája ahhoz azért egy párszür hozzászóltam de az nem pro mozi volt.Cutler írta: ↑2022.10.20., csüt. 14:28Bocsi, de a hiba nem az én készülékemben van.
Ugyanis,te és még páran vagytok azok, akik szemre szakértenek, Anno Hiccusz mozijánál is ugyanez ment. Ott is csak a fejvakarás ment, hogy minek ekkora szobába berakni ilyen nagy hangsugárzókat, ugyse tudja kifutni magát, csak hangnyomás lehet ott semmi minőség és hasonló agymenések váltották egymást. Aztán az a mozi is az egyik legjobb, ami itt a fórumon bemutatásra került. Az, hogy te nem hallottál ilyet, ekkora szobában, még nem jelenti azt, hogy az nem szólhat jól. Ahogy azt sem, hogy kötelező megsüketülni csak mert nagyok a hangsugárzók. Valószínű Devil-k is tudja le és fel tekergetni a hangerőt, hogy az neki megfeleljen
![]()

A hangminőségröl és a hangnyomásról egy szót sem írtam mert nem hallotam szólni a mozit, csak akkor írok vagy mondok véleményt amit már megtapasztaltam és kipróbáltam ezt már többször leírtam ....de te rögtön rámtámadsz pedig semmi rosszat nem irtam., mi bajod van

"Az igazi barát szemből támad."
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1199
A topic bezárására nem tudok mit mondani, ez egy fórum, ahol mindenki elmondhatja a véleményét, legyen az akár tetsző, akár nem tetsző a topikgazdának. Én és más is mit kapott, kap folyamatosan ettől kisebb dolgokért, hányszor zárhattam volna, hányszor sértődhettek volna meg mások? Ami itt történt az egyszerű, kulturált véleményformálás volt és mindenki, aki hozzászólt kb. 15-20 év mozis saját, nem neten szerzett tapasztalattal rendelkezik, sztereó VHS dolby surrtól jutott el a 4K Atmos/Auro/DTS X-ig. A felháborodás okát sem értem, senki nem írta, hogy ez úgy ahogy van szar, sőt, a szoba megjelenése előtt mindenki emelte a kalapját, a technika része talán átgondolva lehetett volna még jobb, itt 0-ról indult a projekt, lett volna rá lehetőség.
Cutler:
Fától az erdőt? A topicomban az Auro kiépítésem egyik legnagyobb kritikusa Te voltál, ahol 60-80 cm volt a hangfalak között, itt egymástól 10-20 cm-re elhelyezett surr, back és atmos hangfalaknál ez teljesen ok. Ha bármilyen kritika éri a pro vonalat azonnal kivont karddal megjelensz. El kellene fogadni, hogy a nagy pro hangfalak nem mindenhová valók, ide pont nem, de kisebb már ok lett volna, ha mindenképpen pro vonal, van bőven választék. Egy fórumtársnak a Mag cinema –eladásban érdekeltként, saját profitja ellen- konkrétan lebeszélte és elmondta, hogy a legkisebb szettje talán való szobába. A pro mozis cuccok alkalmazásának talán legjobb példája Heineken szobája, ahol felső hangfalak nélkül akkora bazi nagy térben olyan komoly mozis hang van, hogy sokan el sem tudják képzelni, de amíg nem hallanak ilyet nehéz is elmondani. Ilyen méretű szobában hifis hangfalakból nem, vagy iszonyatos pénzekből lehetne egy komolyabb hangrendszert összerakni, és ilyenkor jön be a pro vonal. Alapvetően szerencsés helyzetben vagy és ezért nyilatkozol így, mert nagy a mozihelyiséged, biztos van a házadban egy kisebb helyiség, pakold be oda a mozid cuccait, szerinted ugyan olyan jó lesz?
KP:
Szepi hozott egy jó példát az Ivecoval, de nem nagyon megy át úgy látom. Ha árulnak prémium fodrászszékeket gombokért, beraknád mozifotelek helyett? Gondolom ismeretséggel szerezte be, kétlem, hogy ezek raktáron voltak elfekvőben, ott nem tudtak volna valami kisebbet, szoba adottságaihoz jobban passzolót adni? Ha ennyire olcsón meg tudta venni, akkor miért nem beszéltétek rá az értékesítésre, azok árából nem lehetett volna venni oda jobban illő hangfalakat?
Cutler:
Fától az erdőt? A topicomban az Auro kiépítésem egyik legnagyobb kritikusa Te voltál, ahol 60-80 cm volt a hangfalak között, itt egymástól 10-20 cm-re elhelyezett surr, back és atmos hangfalaknál ez teljesen ok. Ha bármilyen kritika éri a pro vonalat azonnal kivont karddal megjelensz. El kellene fogadni, hogy a nagy pro hangfalak nem mindenhová valók, ide pont nem, de kisebb már ok lett volna, ha mindenképpen pro vonal, van bőven választék. Egy fórumtársnak a Mag cinema –eladásban érdekeltként, saját profitja ellen- konkrétan lebeszélte és elmondta, hogy a legkisebb szettje talán való szobába. A pro mozis cuccok alkalmazásának talán legjobb példája Heineken szobája, ahol felső hangfalak nélkül akkora bazi nagy térben olyan komoly mozis hang van, hogy sokan el sem tudják képzelni, de amíg nem hallanak ilyet nehéz is elmondani. Ilyen méretű szobában hifis hangfalakból nem, vagy iszonyatos pénzekből lehetne egy komolyabb hangrendszert összerakni, és ilyenkor jön be a pro vonal. Alapvetően szerencsés helyzetben vagy és ezért nyilatkozol így, mert nagy a mozihelyiséged, biztos van a házadban egy kisebb helyiség, pakold be oda a mozid cuccait, szerinted ugyan olyan jó lesz?
KP:
Szepi hozott egy jó példát az Ivecoval, de nem nagyon megy át úgy látom. Ha árulnak prémium fodrászszékeket gombokért, beraknád mozifotelek helyett? Gondolom ismeretséggel szerezte be, kétlem, hogy ezek raktáron voltak elfekvőben, ott nem tudtak volna valami kisebbet, szoba adottságaihoz jobban passzolót adni? Ha ennyire olcsón meg tudta venni, akkor miért nem beszéltétek rá az értékesítésre, azok árából nem lehetett volna venni oda jobban illő hangfalakat?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Hihetetlen, hogy egy teljesen ártalmatlan - miért akarsz négy szubot, nem lesz elég kettő? kérdés + mérni kellene a szobádban megjegyzés után ez lett belőle.
A fórumtárs bezárja a topikját, Szepi megint az Ördög maga, a tirpákokról nem is beszélek.
Nemtomm és még páran nehogy hozzá merjenek szólni!
Cutler azért megmondja a tutit, a brancs meg szintén jól leírja a véleményét + meg fogja neki köszönni - na most aztán elégedettek lehetünk. Ezt jól elintéztük!
Hol van a hiba?
Lehet mindenkiben?
Nem lehetne annyit megtenni, hogy mindenki egy kicsit elgondolkodik és átértékeli a dolgokat?
Én mindenkitől elnézést kérek, ha valakinek a lelkébe gázoltam. Segítő szándékkal tettem a megjegyzésemet.
Aztán úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy akarja!

A fórumtárs bezárja a topikját, Szepi megint az Ördög maga, a tirpákokról nem is beszélek.
Nemtomm és még páran nehogy hozzá merjenek szólni!
Cutler azért megmondja a tutit, a brancs meg szintén jól leírja a véleményét + meg fogja neki köszönni - na most aztán elégedettek lehetünk. Ezt jól elintéztük!
Hol van a hiba?

Lehet mindenkiben?
Nem lehetne annyit megtenni, hogy mindenki egy kicsit elgondolkodik és átértékeli a dolgokat?
Én mindenkitől elnézést kérek, ha valakinek a lelkébe gázoltam. Segítő szándékkal tettem a megjegyzésemet.
Aztán úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy akarja!

Mi ment "ott"?Cutler írta: ↑2022.10.20., csüt. 14:28Anno Hiccusz mozijánál is ugyanez ment. Ott is csak a fejvakarás ment, hogy minek ekkora szobába berakni ilyen nagy hangsugárzókat, ugyse tudja kifutni magát, csak hangnyomás lehet ott semmi minőség és hasonló agymenések váltották egymást. Aztán az a mozi is az egyik legjobb, ami itt a fórumon bemutatásra került.
Csak kíváncsiságból szeretném elolvasni.
Köszi!

Azért a végén még kilyukadunk ott, hogy Zozi rendszere is rossz és persze nálad jobbak a mélyek.szepi0808 írta: ↑2022.10.20., csüt. 08:25Nagyon finoman megfogalmaztam a Patrik topikjában, hogy az első elgondolása a beépíthető hangsugárzókkal, amivel indult a gondolata az tök jó lett volna. Ezzel be is fejeztem, nem akartam szétcseszni a topikját.
Hát, voltak nálam keményebben fogalmazók, akiknél a 4 sub verte ki a biztosítékot, amiben igazuk is van. Azt hogy ilyen "keményen" fogalmazták meg az ők tudják.
Én még mindig tiszta elmebajnak tartom ezt a pro vonalat otthoni moziban, főleg egy átlagos szobában, de egy ilyen kicsiben meg (nem is mondok semmit).
Talán nem is Patrik a hibás, hanem aki belevitte ebbe. Nem adni kellett volna alá a lovat, hanem az észszerűségre rábeszélni és megértetni vele, hogy ennek nincs így semmi értelme.
Tudom olcsón jutott hozzá, de ha én szeretnék egy Q7 audit, akkor nem veszek egy platós 7.5t Iveco-t, mert olcsón adták.
Kezdjük az elején.
- A szobából elvenni ennyi helyet, csak hogy előtét fal legyen a baszomnagyhangfalaknak nincs értelme.
- Baszomnagyhangfalakat betenni akár előre is, nincs semmi értelme. Minek egy 40cm-es mélyközép, amikor úgy is vágni kell 80Hz-nél mindent, hogy a subokra ne dolgozzanak rá. Találkoztam már olyan sima álló hangsugárzókkal, ahol majdnem 200-nál is vágni kellett, hogy ne dolgozz bele a subba. Hát itt sem lehet másképp.
- Suboknak soha nem szoktam fix helyet javasolni, mert hiába modellezem le a szobát a valóság nem szokott ugyanaz lenni, azt csak a helyszínen, méréskor kapja meg a végleges helyét. Itt oda van rakva ahol van, olyan a görbe amilyen, azt szét lehet EQ-zni és ezzel el is lehet cseszni a hangját. (nem hiába ez a szenvedés a sok procikkal és a méréssekkel a prosoknál) Elárulok egy titkot, ha normálisan össze van válogatva és rakva a rendszer, akkor semmilyen bemerő rendszert nem kell ráengedni a cuccra, kivéve csak a subnak megtalálni a helyét, annak a görbéjét megcsinálni és összefésülni a frontokkal. Ha nem érted nem baj, akiknél megcsináltam, azok már tudják.
- Hogy maradjunk a subnál. Minek másnak kellene a 3. 4. sub hátra, ha nem azért, mert valami nem klappol vele? Hát biztos, hogy azért! Különben egy jobb projektornak kellene következnie sorban. 1 de főleg 2-vel két egymás mellett lévő hallgatási pozícióban 1-el minimális eltérést lehet csinálni (pl nálam) 2-vel tökéletesen egyforma SPL görbét. 4-el ha több sor lenne, akkor lehetne próbálkozni, de ezt úgy megcsinálni, hogy ne oltsák le egymást nagyon nehéz. Pl mullkor voltam egy 4 jbl subos rendszerben és az helyett, hogy kivágott volna az ülésből kb semmi mély nem volt, meg sem éreztem, hogy a subok vannak a rendszerben. Zozitól is jöttek visszajelzések, olyantól, akik azt mondták, hogy nálam már nekik túl sok az ütése, de ott viszont nincs mély. Na, pont ott is ugyan ez lehet, hogy leoltják egymást, hiába cserélgeti a procikat, csodát egyik sem fog csinálni.
- surround. Ezt nem is kell magyarázni, leírták sokan, hogy ilyen közel rakni ekkora hangsugárzókat, egyszerűen nem tud teret alkotni, mert nincs tér a hallgató és a hangsugárzó felülete között. Ugyanez a helyzet az Atmos sugárzókkal, az elhelyezés rossz a hely hiány miatt, itt is csak a mennyezetbe építhető, jól elhelyezett Atmos sugárzók hozták volna a legjobb eredmény.
Talán leírtam mindent. Elnézést kérek Patriktól a kritikáért, nem sértésnek szántam, csak megfogalmaztam a gondolataimat. Ezen kívül, ha már így sikerült, hát így lett, de sok kellemes órát kívánok a moziban eltölteni.
Telószámot nem raksz be, hogy hol lehet az svseket megrendelni?
Azért mert te nem tudtál beállítani normálisan 4db szubot a szobádban, még nem jelenti azt, hogy Zozi se tudná. A Storm és a Dirac, jelenleg meg már a Cavern tökéletesen össze tudja lőni mind a 4 szubot. Nála van az egyik legjobb hangzás, a mélyeket is beleértve, amit itthon hallottam. Ebbe beletartozik a HMS és a DC nagyszobái is.
Ja és nem cserélgeti a procikat. A régi szobájából átvitt Anthem avm-60-al kezdte a moziját, de mivel az nem tudott 16 csatornát kezelni, ezért váltott Emo-ra. Arról sajnos nem tehetett, higy az meg egy nagy rakás kaki volt és megadta magát. Azóta meg Stormot használ, nem cserélgeti a procikat. Valószínű egyszer az is menni fog a háztól, de ha így is lesz, annak nem sok köze lesz ahhoz, amit te felvázoltál.
Következő.Miért ne lehetne fix helyük egy előre lemodellezett szobában a szuboknak?
Ez megint semmi másról nem szól, mint a tudatlan vevők lehúzásáról.
Mert minek is használná mondjuk az Anthem nagyon is jó ARC bemérőjét, ami könnyen, az átlag felhasználó számára is megoldható. Ááá, azt ki kell kapcsolni, az Anthem mérnökei dilettánsok, inkább hívni kell téged és majd egy ingyenes REW programmal, meg ide-oda tologatással, jól megoldod. Aztán lehet a kasszánál csengetni.
Aztán ugye bármilyen komponens cseréjénél újra és újra eljátszani ezt, az ARC mikrofon meg csak porosodjon a dobozában.
Egy csomó ember nem ébred rá,hogy a nagy kalibrálás ellenességednek csupán ez az egyetlen oka, na ez az ami hihetetlen.
Szóval lehet a szepi házimozija topikban kellene tovább okoskodnod, ott talán még meg tudsz vezetni pár kezdőt, de itt jópár ember kisujjában több hozzáértés van, mint amiről te csak álmodsz.
Bocsi, de a hiba nem az én készülékemben van.nemtomm írta: ↑2022.10.20., csüt. 11:58Látom te is szakember lettél a javából rendesen, merre tanultad ki a szakmát? Értelmetlennek látom a beszélgetést mert csak leszólni tudjátok az embert, normálisan megvitatni a témát azt sajnos nem lehet...Cutler írta: ↑2022.10.19., szer. 22:41Miért nyitnék?nemtomm írta: ↑2022.10.19., szer. 22:14
Nyissál te is egyet , megteheted hiszen neked is az van. ….Sok segítséget kapott itt a fórumon de ilyen kis alapterületű mozihoz nagyon sok hangszóró …az atmos ekkora helyen felesleges sztem bőven elég lett volna max 5.2 rendszer mert ez nem tudja magát kifutni egy ekkora helyen …..
![]()
Hogy annál a topiknál is elmondhasd, hogy nem tudja kifutni magát és hasonlók? Ugyan már!![]()
![]()
Ugyanis,te és még páran vagytok azok, akik szemre szakértenek, Anno Hiccusz mozijánál is ugyanez ment. Ott is csak a fejvakarás ment, hogy minek ekkora szobába berakni ilyen nagy hangsugárzókat, ugyse tudja kifutni magát, csak hangnyomás lehet ott semmi minőség és hasonló agymenések váltották egymást. Aztán az a mozi is az egyik legjobb, ami itt a fórumon bemutatásra került
Látom te is szakember lettél a javából rendesen, merre tanultad ki a szakmát? Értelmetlennek látom a beszélgetést mert csak leszólni tudjátok az embert, normálisan megvitatni a témát azt sajnos nem lehet...Cutler írta: ↑2022.10.19., szer. 22:41Miért nyitnék?nemtomm írta: ↑2022.10.19., szer. 22:14Nyissál te is egyet , megteheted hiszen neked is az van. ….Sok segítséget kapott itt a fórumon de ilyen kis alapterületű mozihoz nagyon sok hangszóró …az atmos ekkora helyen felesleges sztem bőven elég lett volna max 5.2 rendszer mert ez nem tudja magát kifutni egy ekkora helyen …..
![]()
Hogy annál a topiknál is elmondhasd, hogy nem tudja kifutni magát és hasonlók? Ugyan már!![]()

- Quetz
- Törzsvendég
- Értékelés: 729
Szerintem képezd még magad egy kicsit, mert jelenleg a hozzá nem értéseddel csak szégyent hozol a szakmára.szepi0808 írta: ↑2022.10.20., csüt. 08:25- A szobából elvenni ennyi helyet, csak hogy előtét fal legyen a baszomnagyhangfalaknak nincs értelme.
- Találkoztam már olyan sima álló hangsugárzókkal, ahol majdnem 200-nál is vágni kellett, hogy ne dolgozz bele a subba.
- Suboknak soha nem szoktam fix helyet javasolni, mert hiába modellezem le a szobát a valóság nem szokott ugyanaz lenni
- Hogy maradjunk a subnál. Minek másnak kellene a 3. 4. sub hátra, ha nem azért, mert valami nem klappol vele?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- -KP-
- V.I.P.
Utoljára írom le, hogy arcpirítóan olcsón tudta beszerezni a cuccokat :) A négy kisebb szub darabja többe került volna, mint a JBL4645C darabja. Akkor miért vegyen meg egy sokkal gyengébb szubot, drágábban? Némelykor valakinek valamiben szerencséje van. Most neki ebben. Max. az ő esetében annyi a különbség hogy szeretné, hogy mind a 3 ülőpoziban egyforma mély legyen. Erre nem elég 1 szub. Persze abban egyetértünk, hogy simán működhet a két szubos felállás is nála, nem tartana semmibe egy szubot előlről hátra tenni. Ingyen próba. De már ki van alakítva a hely a 4-nek, és tök olcsón jön minden,és a tulaj is szeretné, akkor miért ne? Max. hosszú távon rájön, hogy mégse kell ennyi. De amennyiért vette, bukta nélkül ki fog tudni szállni belőle bármikor. Te vagy én ezt mikor mondhatná el magáról? Bármit vennénk újonnan, csak hatalmas buktával tudnánk eladni.reinerz írta: ↑2022.10.20., csüt. 06:58
Nem a négy sub elhelyezéssel volt a gondom. (Mert való igaz legjobb eredmény azzal érhető el. Nem vitatom!)
Hanem azzal hogy négy nagy JBL dög legyen ebbe a szobába! Elég lett volna négy kisebb sub.
Tudom miről beszélek pontosan ez a Jbl szett volt nekem is de nagyobb szobába. De be kellett látnom hogy ez sok és egészségre káros hosszú távon!
Az írásod másik részét eddig se értettem. Az lfe hangerejét kalibrálni szokás, tehát tök mindegy, hogy 2 vagy 4 darab, mert ugyanarra a hangerőre van hozva. Ha 4 szubtól fájt a füled, akkor 1 darabtól is fájnia kellene, mert ha normálisan kalibráltál, akkor a 4 szubot is ugyanolyan hangerőn hallgatod, mint az 1 darabot. Márpedig emlékeim szerint komfortosan használod a rew-et.
Nagyon finoman megfogalmaztam a Patrik topikjában, hogy az első elgondolása a beépíthető hangsugárzókkal, amivel indult a gondolata az tök jó lett volna. Ezzel be is fejeztem, nem akartam szétcseszni a topikját.
Hát, voltak nálam keményebben fogalmazók, akiknél a 4 sub verte ki a biztosítékot, amiben igazuk is van. Azt hogy ilyen "keményen" fogalmazták meg az ők tudják.
Én még mindig tiszta elmebajnak tartom ezt a pro vonalat otthoni moziban, főleg egy átlagos szobában, de egy ilyen kicsiben meg (nem is mondok semmit).
Talán nem is Patrik a hibás, hanem aki belevitte ebbe. Nem adni kellett volna alá a lovat, hanem az észszerűségre rábeszélni és megértetni vele, hogy ennek nincs így semmi értelme.
Tudom olcsón jutott hozzá, de ha én szeretnék egy Q7 audit, akkor nem veszek egy platós 7.5t Iveco-t, mert olcsón adták.
Kezdjük az elején.
- A szobából elvenni ennyi helyet, csak hogy előtét fal legyen a baszomnagyhangfalaknak nincs értelme.
- Baszomnagyhangfalakat betenni akár előre is, nincs semmi értelme. Minek egy 40cm-es mélyközép, amikor úgy is vágni kell 80Hz-nél mindent, hogy a subokra ne dolgozzanak rá. Találkoztam már olyan sima álló hangsugárzókkal, ahol majdnem 200-nál is vágni kellett, hogy ne dolgozz bele a subba. Hát itt sem lehet másképp.
- Suboknak soha nem szoktam fix helyet javasolni, mert hiába modellezem le a szobát a valóság nem szokott ugyanaz lenni, azt csak a helyszínen, méréskor kapja meg a végleges helyét. Itt oda van rakva ahol van, olyan a görbe amilyen, azt szét lehet EQ-zni és ezzel el is lehet cseszni a hangját. (nem hiába ez a szenvedés a sok procikkal és a méréssekkel a prosoknál) Elárulok egy titkot, ha normálisan össze van válogatva és rakva a rendszer, akkor semmilyen bemerő rendszert nem kell ráengedni a cuccra, kivéve csak a subnak megtalálni a helyét, annak a görbéjét megcsinálni és összefésülni a frontokkal. Ha nem érted nem baj, akiknél megcsináltam, azok már tudják.
- Hogy maradjunk a subnál. Minek másnak kellene a 3. 4. sub hátra, ha nem azért, mert valami nem klappol vele? Hát biztos, hogy azért! Különben egy jobb projektornak kellene következnie sorban. 1 de főleg 2-vel két egymás mellett lévő hallgatási pozícióban 1-el minimális eltérést lehet csinálni (pl nálam) 2-vel tökéletesen egyforma SPL görbét. 4-el ha több sor lenne, akkor lehetne próbálkozni, de ezt úgy megcsinálni, hogy ne oltsák le egymást nagyon nehéz. Pl mullkor voltam egy 4 jbl subos rendszerben és az helyett, hogy kivágott volna az ülésből kb semmi mély nem volt, meg sem éreztem, hogy a subok vannak a rendszerben. Zozitól is jöttek visszajelzések, olyantól, akik azt mondták, hogy nálam már nekik túl sok az ütése, de ott viszont nincs mély. Na, pont ott is ugyan ez lehet, hogy leoltják egymást, hiába cserélgeti a procikat, csodát egyik sem fog csinálni.
- surround. Ezt nem is kell magyarázni, leírták sokan, hogy ilyen közel rakni ekkora hangsugárzókat, egyszerűen nem tud teret alkotni, mert nincs tér a hallgató és a hangsugárzó felülete között. Ugyanez a helyzet az Atmos sugárzókkal, az elhelyezés rossz a hely hiány miatt, itt is csak a mennyezetbe építhető, jól elhelyezett Atmos sugárzók hozták volna a legjobb eredmény.
Talán leírtam mindent. Elnézést kérek Patriktól a kritikáért, nem sértésnek szántam, csak megfogalmaztam a gondolataimat. Ezen kívül, ha már így sikerült, hát így lett, de sok kellemes órát kívánok a moziban eltölteni.
Kezdjük az elején.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Ne haragudj de már az elején lehetet tudni hogy ebbe a kis szobába ezek a hangszórók nem valók.
Aztán felkerültek a képek a szobáról. Sokan megdöbbentek mi van? Ez aztán a hangszóró elhelyezés!
Kényszerből vagy nem is tudom milyen elgondolásból született meg ez az elhelyezés.
Aztán jött négy nagy dög sub gondolata. Amit én szóvá tettem. Aztán félreköltöttétek a leírásomat.
Nem a négy sub elhelyezéssel volt a gondom. (Mert való igaz legjobb eredmény azzal érhető el. Nem vitatom!)
Hanem azzal hogy négy nagy JBL dög legyen ebbe a szobába! Elég lett volna négy kisebb sub.
Tudom miről beszélek pontosan ez a Jbl szett volt nekem is de nagyobb szobába. De be kellett látnom hogy ez sok és egészségre káros hosszú távon! Devil-nél még a nagy surroundok is gyilkos közel vannak pláne a szélen ülőknek. Aztán még megtetézve back feletti értelmetlen atmos sugárzókkal. Ha te ezeket dolgokat nem látod be akkor elég sajnálatos!
Amúgy a szett ami devilnél van kúrv@ jó! Sajátomat amikor eladtam és amikor bekerült egy hatalmas nappaliba. Na ott megmutatta mire képes! Mert oda való!!!!!!! És ne gyere pro irány támadással mert ez nem az volt! Itt az alapterület kontra hangszórókról szólt az egész.
A szoba egyébként szép lett azért gratuláció jár!
Miért nyitnék?nemtomm írta: ↑2022.10.19., szer. 22:14Nyissál te is egyet , megteheted hiszen neked is az van. ….Sok segítséget kapott itt a fórumon de ilyen kis alapterületű mozihoz nagyon sok hangszóró …az atmos ekkora helyen felesleges sztem bőven elég lett volna max 5.2 rendszer mert ez nem tudja magát kifutni egy ekkora helyen …..
![]()
Hogy annál a topiknál is elmondhasd, hogy nem tudja kifutni magát és hasonlók? Ugyan már!
Nyissál te is egyet , megteheted hiszen neked is az van. ….

Nem találtam sírós smile-t.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Nem tudom miért zavarja néhány embert, a pro irány, de sikerült nekik elérni, hogy talán az egyetlen Pro Cinema összetevőkből álló topikot lezárta a gazdája.Nagy gratuláció az érintetteknek 

Egy Pro Cinema, Németországból. Egyszerű, de nagyszerű!
Minden, ami miatt számomra, ilyen a tökéletes házimozi.
Hatalmas kép, a vetítő külön helyiségben. Ahogy az összes eletronikai cucc is.
A szobában meg csak a fotelek látszódnak, mert az LCR-ek a vászon mögött és minden más sugárzó is elrejtve. A szubok is példásan, DBA elhelyezéssel vannak telepítve
Size: 4 x 5,5m Cinema + 4 x 1,5m for Equipment (Hight: 2,25m)
Build time: about 2 years, start: December 2017
Seats: 2 x 3 USIT UV-821 electric leather seats
Sound:
Speakers:
Front and Center: 3x DIY Beckersounds B300
Side Surrounds, Back Surrounds, Top Surrounds: 10x Beckersounds B200
Full Active Speakers mit external DSPs for Crossover
Subwoofer:
2x4 Double Bass Array Peerless XXLS 12" DIY sealed
Layout: 9.1.4 Atmos/DTS-X mit Side Surrounds for each row
Multichannel Processor: Trinnov Altitude 16
DSPs: 5x Behringer DCX 2496 for speaker mid/high crossover and Double Bass Array Management
Amplifiers: 13x Monacor STA-400D (one for each speaker) + T.amp TSA 4000 (Subs)
Picture:
Screen: Prismasonic Curved CinoScreen 2.40:1 365 cm wide with elctric mask down to 4:3
Gerriets Opera High Gain Screen
Projektor: JVC DLA-NX9 (RS3000)
Videoprocessor: MadVR Envy Pro
Players:
Plex Server
Films/Stream: Shield TV Pro/Apple TV 4K
UHD BR/Games: Xbox Series X
Controls:
Loxone Smart Home for light and automation
Logitech Harmony Elite / iPad Mini
Room acoustics:
Baffle Wall based on Acousticfrontiers recommendations
Double Bass Array
Acoustics following Live End backwards, Dead End front
Others:
Equipment in seperated tech room
Speakers and Acoustic hidden with fabric frames
Automated ventilation
Minden, ami miatt számomra, ilyen a tökéletes házimozi.
Hatalmas kép, a vetítő külön helyiségben. Ahogy az összes eletronikai cucc is.
A szobában meg csak a fotelek látszódnak, mert az LCR-ek a vászon mögött és minden más sugárzó is elrejtve. A szubok is példásan, DBA elhelyezéssel vannak telepítve
Size: 4 x 5,5m Cinema + 4 x 1,5m for Equipment (Hight: 2,25m)
Build time: about 2 years, start: December 2017
Seats: 2 x 3 USIT UV-821 electric leather seats
Sound:
Speakers:
Front and Center: 3x DIY Beckersounds B300
Side Surrounds, Back Surrounds, Top Surrounds: 10x Beckersounds B200
Full Active Speakers mit external DSPs for Crossover
Subwoofer:
2x4 Double Bass Array Peerless XXLS 12" DIY sealed
Layout: 9.1.4 Atmos/DTS-X mit Side Surrounds for each row
Multichannel Processor: Trinnov Altitude 16
DSPs: 5x Behringer DCX 2496 for speaker mid/high crossover and Double Bass Array Management
Amplifiers: 13x Monacor STA-400D (one for each speaker) + T.amp TSA 4000 (Subs)
Picture:
Screen: Prismasonic Curved CinoScreen 2.40:1 365 cm wide with elctric mask down to 4:3
Gerriets Opera High Gain Screen
Projektor: JVC DLA-NX9 (RS3000)
Videoprocessor: MadVR Envy Pro
Players:
Plex Server
Films/Stream: Shield TV Pro/Apple TV 4K
UHD BR/Games: Xbox Series X
Controls:
Loxone Smart Home for light and automation
Logitech Harmony Elite / iPad Mini
Room acoustics:
Baffle Wall based on Acousticfrontiers recommendations
Double Bass Array
Acoustics following Live End backwards, Dead End front
Others:
Equipment in seperated tech room
Speakers and Acoustic hidden with fabric frames
Automated ventilation
- Csatolmányok
-
- 26E880F6-588A-4BE8-BDC7-9B2FA22D8F4F.jpeg (392.96 KiB) Megtekintve 2027 alkalommal
-
- 0A0E399D-2C55-43AD-8333-BD838EF672E5.jpeg (430.21 KiB) Megtekintve 2027 alkalommal
-
- 26B94634-1BC6-4114-B4CE-F99E8A0E5B65.jpeg (376.11 KiB) Megtekintve 2027 alkalommal
-
- 4D6DCF76-E9F2-45D5-AF8E-175EDDBE0F8D.jpeg (213.33 KiB) Megtekintve 2027 alkalommal
-
- C07D8489-963E-419D-BFBC-D244D648C088.jpeg (220.4 KiB) Megtekintve 2027 alkalommal
-
- 6006C718-53D1-44B7-8D74-AF30C9F8987C.jpeg (199.23 KiB) Megtekintve 2027 alkalommal
Ezzel abszolút egyetértek! Nekem is volt szerencsém látni, hallani a mozit, igaz a régebbi felállással, de akkor sem volt fikarcnyi kétségem sem hogy ez a HÁZIMOZI, így nagybetűvel.
Köszi a beszámolöt!
Zozinak garatula hozzá, és további fejlesztéseket kívánok, hogy legyen mivel kényeztetnie minket!

Zoziplex-a sokadik fejezet!
Múlt hétvégén én is ott voltam, a Csenelessel eszközölt F32-es vetítős szeánszon. Megmondom őszintén engem nem ez érdekelt igazán, hanem Zozi új zárt szubjai és a Christie vetítője, Pali általi tunningja.
Annyit mondanék az F32 témában, hogy a Cseneles féle módosításokkal és az általa preferált izzókkal, soha nem látott kontraszt és fényerő köszönt vissza a vászonról. Természetesen a vetítő saját alap verziójához és izzóihoz képest! Erről a témáról részemről ennyi!!!
Na, de folytassuk azzal, ami engem elsősorban érdekelt.
A Christie vetítő tunningolt képét kezdtük el először vizslatni, a hang ekkor minimálisra volt csavarva, hogy az kicsit se vigye el a figyelmet. Hát mit is mondjak, anélkül, hogy a 4K Sony és JVC vetítőket használók ne hitetlenkedve csóválják a buksijukat, de nem tudok egyszerűen árnyaltabban fogalmazni, ez valami ki....ott jóóó! A 4000+-os kontraszt, azzal a 30fL fényességgel és azzal a nem mindennapi élességgel,szájtátós képet küldött a vászonra. Ehhez még hozzájött, hogy nincs szivárvány, a 3 chipnek köszönhetően. Mivel nekem, a koromból adódóan, már nem tökéletes a szemem, így az 1080-as felbontásból adódó hátrányát, a csirkehálót sem látom, amit esetleg negatívumként lehetne felhozni a Christie ellen.
Számomra kikezdhetetlen a képe és nem sok vetítőt választanék helyette, talán csak a Gtz-380, amit jobbnak láttam, de azt se mindenben! A JVC vonalat nem igazán követem, talán utoljára az N9-es csúcs gépüket láttam, de az kicsit sem fogott meg. Tudom, hogy azóta már eltelt pár év és már a lézeresek a menők, de a speckóikat elnézve, azoknak se adnés sok esélyt ekkora és ilyen erősítésű vászonnál, mint ami Zozinál van. A kisebb Sonyik ugyanebbe a kategóriába tartoznak nálam. Persze elfogadom, ha valakinek fontos, a 4K, a garancia, a vetítő halksága és nem vetít 3m feletti vászonra, mert akkor ezek is jó alternatívák lehetnek.
De a Christie képminősége teljesen más dimenzió. Innét a továbblépés Zozinak már egy lakás ára
A kép után rátértünk a hang demózására. Ugye itt nem csak a 4 zárt szub rendszerbe állítása, hanem a Bence féle Cavern kalibráló használata is újdonság volt számomra. Bence munkáját, tavaly a DC nyílt napokon már hallottam és véleményem szerint, a legjobb hangot hozta ki a nagyszobai Aurea_Storm szettből.
Tehát nagy várakozással ültem neki, a demo ezen részének. És hozta ez is, az elvártakat, nem is kicsit. Sorolhatnám, a mindenki által ismert unalomig hallgatott jelenetek felsorolását, de nem teszem. Nagyon részletes, teres, a felső tartományokban is kifejező produkciót hallottam. Csenelesnek mind a hangerő, mind a magas hangok már sok volt, nekem még pont megfelelő volt
A szubokban kellemesen csalódtam, mert Zozinál korábban annyira perfektnek tűnt a mélyek produkciója, hogy attól tartottam, hogy ez a zártakra való váltás, csak oldalra lépés lesz, nem pedig felfele történő. Abban nagyjából biztos voltam, hogy valamivel gyorsabb és feszesebb lesz a zártak hangja, de attól tartottam, hogy az erő, a "chest slam" érzés csorbulni fog. Hát nem
Ugyanúgy mellbe vert JW shootgunja, vagy Bengázi aknavetőjének robbanása.
Határozottan még jobb lett, az amúgy is felsőkategóriás korábbi hangzás. Hogy ez hány százalékban köszönhető az új szuboknak és milyen arányban Bence beállításának, azt nehéz megítélni. Az tény, hogy amikor Zozi visszaváltott a Storm Dirac által kalibrált hangjára, akkor némileg rosszabbodott a hangzás. Vagyis nem is, a rosszabbodott a jó megfogalmazás, hanem, más jellegű lett. A magas szekció egyértelműen visszafogottabb lett és a szubok produkciója is megváltozott. Kicsit hangsúlyosabbakká váltak, jobban hasonlítottak a régi reflexes K.C.S. reflexesek produkciójához. Nekem a Cavern beállítás egyértelműen jobban tetszett, de pl. Csenelesnek meg a Dirac-os verzió volt inkább a kedvére való.
Mindegy is, a lényeg, hogy Zozi egy újabb lépcsőt ugrott meg felfele, mind képileg, mind hangilag.
Mondhatni fokozta, a fokozhatatlant
, nagy gratuláció neki
Csak annyit fűznék hozzá, hogy akit bármilyen szinten is érdekli a házimozi, annak egyszer mindenképp el kellene látogatnia Zozihoz, mert lehet alapjaiban változhatna meg a mozis szemlélete.
Én mindenesetre köszönöm az újbóli vendéglátást, egy élmény ide mindig bejutni.
Kiváncsian várom a következő fejezetet.
Múlt hétvégén én is ott voltam, a Csenelessel eszközölt F32-es vetítős szeánszon. Megmondom őszintén engem nem ez érdekelt igazán, hanem Zozi új zárt szubjai és a Christie vetítője, Pali általi tunningja.
Annyit mondanék az F32 témában, hogy a Cseneles féle módosításokkal és az általa preferált izzókkal, soha nem látott kontraszt és fényerő köszönt vissza a vászonról. Természetesen a vetítő saját alap verziójához és izzóihoz képest! Erről a témáról részemről ennyi!!!
Na, de folytassuk azzal, ami engem elsősorban érdekelt.
A Christie vetítő tunningolt képét kezdtük el először vizslatni, a hang ekkor minimálisra volt csavarva, hogy az kicsit se vigye el a figyelmet. Hát mit is mondjak, anélkül, hogy a 4K Sony és JVC vetítőket használók ne hitetlenkedve csóválják a buksijukat, de nem tudok egyszerűen árnyaltabban fogalmazni, ez valami ki....ott jóóó! A 4000+-os kontraszt, azzal a 30fL fényességgel és azzal a nem mindennapi élességgel,szájtátós képet küldött a vászonra. Ehhez még hozzájött, hogy nincs szivárvány, a 3 chipnek köszönhetően. Mivel nekem, a koromból adódóan, már nem tökéletes a szemem, így az 1080-as felbontásból adódó hátrányát, a csirkehálót sem látom, amit esetleg negatívumként lehetne felhozni a Christie ellen.
Számomra kikezdhetetlen a képe és nem sok vetítőt választanék helyette, talán csak a Gtz-380, amit jobbnak láttam, de azt se mindenben! A JVC vonalat nem igazán követem, talán utoljára az N9-es csúcs gépüket láttam, de az kicsit sem fogott meg. Tudom, hogy azóta már eltelt pár év és már a lézeresek a menők, de a speckóikat elnézve, azoknak se adnés sok esélyt ekkora és ilyen erősítésű vászonnál, mint ami Zozinál van. A kisebb Sonyik ugyanebbe a kategóriába tartoznak nálam. Persze elfogadom, ha valakinek fontos, a 4K, a garancia, a vetítő halksága és nem vetít 3m feletti vászonra, mert akkor ezek is jó alternatívák lehetnek.
De a Christie képminősége teljesen más dimenzió. Innét a továbblépés Zozinak már egy lakás ára

A kép után rátértünk a hang demózására. Ugye itt nem csak a 4 zárt szub rendszerbe állítása, hanem a Bence féle Cavern kalibráló használata is újdonság volt számomra. Bence munkáját, tavaly a DC nyílt napokon már hallottam és véleményem szerint, a legjobb hangot hozta ki a nagyszobai Aurea_Storm szettből.
Tehát nagy várakozással ültem neki, a demo ezen részének. És hozta ez is, az elvártakat, nem is kicsit. Sorolhatnám, a mindenki által ismert unalomig hallgatott jelenetek felsorolását, de nem teszem. Nagyon részletes, teres, a felső tartományokban is kifejező produkciót hallottam. Csenelesnek mind a hangerő, mind a magas hangok már sok volt, nekem még pont megfelelő volt

A szubokban kellemesen csalódtam, mert Zozinál korábban annyira perfektnek tűnt a mélyek produkciója, hogy attól tartottam, hogy ez a zártakra való váltás, csak oldalra lépés lesz, nem pedig felfele történő. Abban nagyjából biztos voltam, hogy valamivel gyorsabb és feszesebb lesz a zártak hangja, de attól tartottam, hogy az erő, a "chest slam" érzés csorbulni fog. Hát nem

Határozottan még jobb lett, az amúgy is felsőkategóriás korábbi hangzás. Hogy ez hány százalékban köszönhető az új szuboknak és milyen arányban Bence beállításának, azt nehéz megítélni. Az tény, hogy amikor Zozi visszaváltott a Storm Dirac által kalibrált hangjára, akkor némileg rosszabbodott a hangzás. Vagyis nem is, a rosszabbodott a jó megfogalmazás, hanem, más jellegű lett. A magas szekció egyértelműen visszafogottabb lett és a szubok produkciója is megváltozott. Kicsit hangsúlyosabbakká váltak, jobban hasonlítottak a régi reflexes K.C.S. reflexesek produkciójához. Nekem a Cavern beállítás egyértelműen jobban tetszett, de pl. Csenelesnek meg a Dirac-os verzió volt inkább a kedvére való.
Mindegy is, a lényeg, hogy Zozi egy újabb lépcsőt ugrott meg felfele, mind képileg, mind hangilag.
Mondhatni fokozta, a fokozhatatlant

Csak annyit fűznék hozzá, hogy akit bármilyen szinten is érdekli a házimozi, annak egyszer mindenképp el kellene látogatnia Zozihoz, mert lehet alapjaiban változhatna meg a mozis szemlélete.
Én mindenesetre köszönöm az újbóli vendéglátást, egy élmény ide mindig bejutni.
Kiváncsian várom a következő fejezetet.