Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 446

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Hát nem tudom, én akkor kapcsolom be a projit, amikor kedvem tartja, nem a film stílusa határozza meg.
Néztem már romantikus szerelmi történetet, mindenféle csimm-bumm + szuperlátványosság nélkül, mégis nagyot ütött a film.
A sima beszédhangot is k.jó Sokol rádiótól egy kicsit komolyabb minőségben hallgatni.

Ez a Pugalo (2020) Scarecrow a trailer alapján ad valami pluszt, nem egy átlagfosklisé film, mint pl. a nem oly régi Moonfall baromsághalmaz. :smile33:

Megnézzük.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 956

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

kasumi írta:
2022.04.11., hétf. 19:27
Pugalo (2020)
Scarecrow

Az előzetes első 15 másodpercét néztem csak meg - akkor tudtam, hogy ezt a filmet látni akarom.
Rögtön az elején egy erős WTF-érzés kerített hatalmába, de arra számítottam, hogy kifutja magát a történet - kifutotta. Nem könnyű darab, de egy nagyon érdekes világot mutat be. Ajánlott!

Ne má, ézért nemhogy a mozit még a tv-sem kapcsolnám be..... de ha neked tetszik nézzed....kiváncsi lennék ezek után mi a kedvenc filmed :smile29:
"Az igazi barát szemből támad."

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 451

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Pugalo (2020)
Scarecrow

Az előzetes első 15 másodpercét néztem csak meg - akkor tudtam, hogy ezt a filmet látni akarom.
Rögtön az elején egy erős WTF-érzés kerített hatalmába, de arra számítottam, hogy kifutja magát a történet - kifutotta. Nem könnyű darab, de egy nagyon érdekes világot mutat be. Ajánlott!

youtu.be/EpQiM7JzP9s
Újratervezés

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 263

Hozzászólás Szerző: scaurus »

zx07 írta:
2022.04.11., hétf. 19:09
...
... mindenesetre lettek volna érdekesebb (és rejtélyesebb) holdak is, igaz azok nem szakadtak volna a nyakunkba.
Persze.
Mondjuk, amennyi erővel a Hold a nyakunkba szakadt, annyi erővel bármelyik másik hold is letérhetett volna a jelenlegi pályájáról akármilyen rejtélyes okból... ;)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

scaurus írta:
2022.04.11., hétf. 18:02
OFF
zx07 írta:
2022.04.11., hétf. 13:13
...a Mars egyik holdja a Phobos, ami furcsa alakú, kissé üreges és Naprendszerben egyedüli holdként retrográd mozgást végez a Mars körül (fordítva kering),
...
Én úgy tudom, hogy a Phobos retrográd mozgása csak látszólagos, azaz ténylegesen nem retrográd, csak a keringési sebessége annyival gyorsabb a Mars forgásánál, hogy annak tűnik.

Ellenben, a Naprendszerben több olyan hold is van, ami valóban retrográd mozgást végez (pl. Triton).
Meghajlok a csillagászatban jártasabb kollégák előtt... mindenesetre lettek volna érdekesebb (és rejtélyesebb) holdak is, igaz azok nem szakadtak volna a nyakunkba.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

OFF
zx07 írta:
2022.04.11., hétf. 13:13
...a Mars egyik holdja a Phobos, ami furcsa alakú, kissé üreges és Naprendszerben egyedüli holdként retrográd mozgást végez a Mars körül (fordítva kering),
...
Én úgy tudom, hogy a Phobos retrográd mozgása csak látszólagos, azaz ténylegesen nem retrográd, csak a keringési sebessége annyival gyorsabb a Mars forgásánál, hogy annak tűnik.

Ellenben, a Naprendszerben több olyan hold is van, ami valóban retrográd mozgást végez (pl. Triton).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

MOONFALL

Új, de klasszikus amerikai receptre írt katasztrófafilm. Talán nem számít spolier-ezésnek, hogy a fél világ meghal, de a főhősök és családjaik megmenekülnek. Nem a Hold a legfurcsább égitest a Naprendszerben - lehet, hogy jobb választás lett volna a Mars egyik holdja a Phobos, ami furcsa alakú, kissé üreges és Naprendszerben egyedüli holdként retrográd mozgást végez a Mars körül (fordítva kering), vagy lehetne sorolni még a Jupiter Io holdját is, amiben melegvízű óceánok vannak a jég alatt, stb. No, de maradjunk a Holdnál. IQ 60-80-as szinten izgalmasnak mondanám a filmet, e felett számos kérdés merülhet fel (Newton égimechanikai törvényeit rendesen felülírja a történet, pár perc alatt döntik el, hogy űrsiklót indítanak a 3 hajtóműből, csak 2 működővel, sebaj… a víz csapdossa alulról az emelkedő rakétát, de ez se gond). Az már csak hab a tortán, hogy mire képes egy autó, mármint a levegőben. Az elején egy jópár jelenet elmegy lelkizős amerikai dumával.

Az effektek jók, kis rásegítéssel egyszer nézhető… amúgy gáz...
moonfall-original-183200.jpg
moonfall-original-183200.jpg (45.18 KiB) Megtekintve 2177 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1714

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Aszpirin írta:
2022.04.11., hétf. 12:33
Már nem azért, de ennek a filmnek(Gemini Man) pont az lett volna a lényege, hogy vagy nagy tv-n, vagy nagy vásznon 60fps-ben megnézni.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6214

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Tegnap egy tengerentúli repülőúton kikapcsolódásként az onboard infotainment rendszeren megnéztem a Gemini Man-t.
Ahhoz képest, hogy nem vagyok az akciófilmek rajongója, és hogy ez bizony egy akciófilm a szokásos hollywood-os túlzásokkal (azért amikor igen magasan repülő drónról /vagy műholdról/ hallgatnak le egy tengeri jachton zajló párbeszédet tökéletes hangminőséggel, akkor egy kissé húztam a számat), nekem mid az ötlet, mind a megvalósítás tetszett. A motoros kaszkadőrködést tutira kimaxolták, minden elismerésem a kaszkadőröknek.
Will Smith hozza a formáját, a karaktert talán pont rá "méretezték"; a film egy része pedig konkrétan reklámozza Magyarországot illetve Budapestet, utóbbi főbb látványosságait szép sorba veszik a cselekmény-helyszínek :)
Vagyis pont jó szórakozás volt egy repülőútra, amelynek majdnem 9 órájába a szundikálás és kötelező kajálás mellé még belefért a zseniális Dr. Strangelove újbóli (n-edszeri) megtekintése is, valamint egy koreai film is, ami annyira unalmas és vontatott volt, hogy bele is aludtam kb 20 perc után :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

Sziasztok!

A hétvégén megnéztük a Démonok között /eddig valamiért kimaradt/ 1. és 3. részét, a 2.-at nem találtam az HBO-n /Netflixen sem/.
Személy szerint csak ajánlani tudom a filmeket. Érdekfeszítő, lebilincselő és félelmetes, misztikus kategóriákba sorolnám az alkotásokat. A filmek megtörtént eseteket dolgoznak fel - még nem olvastam utána, de érdekel - nem tudom mennyi az igazságfaktor, de ha még csak 50% is, akkor is nagyon komoly történetekről van szó.
Sok vér nélküli, igazi misztikus, "fekete mágiás" történet, nagyon jó szereplőkkel, ami engem elejétől a végéig lekötött.
Ha valaki tud a 2. rész elérhetőségéről kérem jelezze. Érdekes, hogy miért nincs a HBO Maxon az 1 és 2 között? gondolkodik.gif
Csatolmányok
Démonok között_502.jpg
Démonok között_502.jpg (2.93 MiB) Megtekintve 2110 alkalommal
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3718

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Sorozatok második felvonás.

Moon Knight
A második rész szerintem kicsit már túl sok volt előjátéknak, és kicsit a fullba nyomott kretén is, a főhős részéről már túlzó nekem. Remélem visszabillen az egyensúly az első rész színvonalára.

Halo.
Így a harmadik rész után egyre jobb. Ahogy írtam, a Halo-ról már hallottam, de sosem játszottam vele. De mint film, egyáltalán nem rossz. Erős 7-es most már számomra.

A besúgó.
Itt is a harmadik rész ment le. Ez viszont nekem továbbra is 10/10. Méltó hozzá, hogy az Aranyélettel egy lapon legyen említve.
Csak a Marantz! :-D

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6467

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

scaurus írta:
2022.04.04., hétf. 22:09

Azt hittem lezártuk már ezt, de ha megint felmerült, akkor ismétlem, én senkit nem minősítettem, IDÉZET volt a filmből.
(Nem a meleg jelző hangzott el, röhejes és hiteltelen lett volna.)
Én is, de nem én voltam aki nem tudta kiköpni a gumicsontot.Egyébként pedig a hsz-edből nem tűnt egyértelműnek, hogy a filmből idézel. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hogy ON is legyek.

The Adam Project

Egy gyenge közepes időutazós film, Ryan Reynolds szokásos modorában.

Egy fejfájós délutánra megteszi (sok gondolkodást nem igenyel), de semmi több.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

tonee73 írta:
2022.04.04., hétf. 21:37
DeLorean írta:
2022.04.04., hétf. 20:55

Hogyan kellene rájuk hivatkozni?
Persze figyelmen kívül lehetne hagyni ezeket, de sok esetben pont az a film lényege.
A "B" betűs helyett van megfelelő a fórumon? Az nem OK, vagy egyáltalán nem szabad említeni sem?
gondolkodik.gif
Mondjuk elég lett volna a "meleg" kifejezést használni és egy árva szót sem szóltam volna. gondolkodik.gif
Azt hittem lezártuk már ezt, de ha megint felmerült, akkor ismétlem, én senkit nem minősítettem, IDÉZET volt a filmből.
(Nem a meleg jelző hangzott el, röhejes és hiteltelen lett volna.)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

DeLorean írta:
2022.04.04., hétf. 20:55

Hogyan kellene rájuk hivatkozni?
Persze figyelmen kívül lehetne hagyni ezeket, de sok esetben pont az a film lényege.
A "B" betűs helyett van megfelelő a fórumon? Az nem OK, vagy egyáltalán nem szabad említeni sem?
gondolkodik.gif
Mondjuk elég lett volna a "meleg" kifejezést használni és egy árva szót sem szóltam volna. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

tonee73 írta:
2022.04.04., hétf. 08:51

Ha megoldható a jövőben kerüld a b*zizást.Kösz.
Bocsánat, bár jópár éve fórumtag vagyok, nem tudtam, hogy ezzel szabályt szegek: nem szoktam ezt a jelzőt ezen a fórumon (sem) használni, ez szó szerinti idézet volt a filmből (ahogy a másik jelző is), a karakterek dinamikája szempontjából van némi jelentősege.
Máskor körültekintőbb leszek.
[/quote]

"2.5. A Fórumon tiltottak azok a hozzászólások, amelyek valaminek, vagy valakinek a faji vagy etnikai hovatartozásra, a politikai véleményre, a vallási vagy világnézeti meggyőződésrére, szakszervezeti tagságra, egészségügyi adataira, a nemi életre- vagy irányultságára vonatkozó Személyes adatokat tartalmaznak, vagy tartalmazhatnak, vagy azok megszerzésére irányulhatnak."

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

OFF
tonee73 írta:
2022.04.04., hétf. 08:51
scaurus írta:
2022.04.04., hétf. 07:49
Arész, a jövő harcosa (Arès)

Bocsánat, bár jópár éve fórumtag vagyok, nem tudtam, hogy ezzel szabályt szegek: nem szoktam ezt a jelzőt ezen a fórumon (sem) használni, ez szó szerinti idézet volt a filmből (ahogy a másik jelző is), a karakterek dinamikája szempontjából van némi jelentősege.
Máskor körültekintőbb leszek.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

scaurus írta:

A tévében botlottam bele ebbe a francia disztópikus filmbe a közel jövőről, amikor már a multik és a média irányítják az országot, melyben egy lecsúszott boxoló lobbanthat szikrát.

Egyáltalán nem hibátlan film, de van egy sajátos hangulata, illetve Arés ("fasiszta") és Myosotis ("b*zi") karktere egyfajta dinamikus duót alkot.

Nem bánom, hogy megnéztem.

Never Have I Ever (Én még sosem...)

Netflix tini sorozat.
Van itt minden, multikulti, lmbtq, menő csávó-nem menő csaj páros.
Viszont mindez nem bántóan, hanem kedves, szerethető és szórakoztató formában.

Lust (Szexi svédek)

Gondolom a Minx és a "kolidzs görlsz" miatt dobta fel az HBO.
Az eddigi 1. évad a második felére kifejezetten szórakoztatóvá válik.
(Lehet, hogy csak azért, mert öregedő vén majomként a görbe tükörben látom a valóságot is.)
3-ból 3 jó film! Szerencsés széria! 36_1_11.gif 31_1_21.gif

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

scaurus írta:

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

A tévében botlottam bele ebbe a francia disztópikus filmbe a közel jövőről, amikor már a multik és a média irányítják az országot, melyben egy lecsúszott boxoló lobbanthat szikrát.

Egyáltalán nem hibátlan film, de van egy sajátos hangulata, illetve Arés ("fasiszta") és Myosotis ("b*zi") karktere egyfajta dinamikus duót alkot.

Nem bánom, hogy megnéztem.

Never Have I Ever (Én még sosem...)

Netflix tini sorozat.
Van itt minden, multikulti, lmbtq, menő csávó-nem menő csaj páros.
Viszont mindez nem bántóan, hanem kedves, szerethető és szórakoztató formában.

Lust (Szexi svédek)

Gondolom a Minx és a "kolidzs görlsz" miatt dobta fel az HBO.
Az eddigi 1. évad a második felére kifejezetten szórakoztatóvá válik.
(Lehet, hogy csak azért, mert öregedő vén majomként a görbe tükörben látom a valóságot is.)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

A besugó.

Még csak az első részt láttam, de már most nagyon jól látszik, hogy mire lehet számítani. A korrajz nagyon jó, a színészek úgy szintén, illetve a régi rendszer ezen részének bemutatása is.
És várom is a következő részeket (a második is elérhető most azonnal, az ma lesz soron).
Erősen ajánlott kategória nálam.

Halo.
A játékkal sosem játszottam, de sokat hallottam róla. Anno láttam a a "demó" filmet, amin látszott a kevés pénz, és az is, hogy nincs mögötte komoly filmes háttér, de a hangulata tetszett.
Ezért most megnéztem az első két elérhető részét. Teljesen jó kis film. Komolyan nem kell venni, de már bőven nem a kidobott idő kategóriájába sorolható nálam. Egy 7-est kb. megérdemel.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 822

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Moon Knight
Ha esetleg nem megfelelő a magyar Holdlovag cím.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Tegnap este megnéztem az új Moonknight sorozat első részét. Nekem kifejezetten tetszett. Jól hozta a bugyuta emberkét Oscar Isaac, és nem kaptunk durr bele bumm kezdést sem (csak sejtelmes ízelitőt). Kíváncsian várom a következő részt.
8/10 simán adható neki szerintem.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
2022.03.31., csüt. 20:45
...
6-os karika? Olyan is van? gondolkodik.gif
"6 éves kor felett csak kiskorú felügyelete mellett ajánlott"

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 451

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Moonfall
https://www.imdb.com/title/tt5834426/

Gyenge! Pedig az ötlet jó, szerintem többet is ki lehetett volna hozni belőle, ha kicsit komolyabban veszik magukat és nem pakolják tele a jól ismert, unalmas klisékkel. A számítógépes animációk/effektek kifejezetten gyengék.

youtu.be/ivIwdQBlS10
Újratervezés

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”