A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hát nem tudom, én akkor kapcsolom be a projit, amikor kedvem tartja, nem a film stílusa határozza meg.
Néztem már romantikus szerelmi történetet, mindenféle csimm-bumm + szuperlátványosság nélkül, mégis nagyot ütött a film.
A sima beszédhangot is k.jó Sokol rádiótól egy kicsit komolyabb minőségben hallgatni.
Ez a Pugalo (2020) Scarecrow a trailer alapján ad valami pluszt, nem egy átlagfosklisé film, mint pl. a nem oly régi Moonfall baromsághalmaz.
Az előzetes első 15 másodpercét néztem csak meg - akkor tudtam, hogy ezt a filmet látni akarom.
Rögtön az elején egy erős WTF-érzés kerített hatalmába, de arra számítottam, hogy kifutja magát a történet - kifutotta. Nem könnyű darab, de egy nagyon érdekes világot mutat be. Ajánlott!
Ne má, ézért nemhogy a mozit még a tv-sem kapcsolnám be..... de ha neked tetszik nézzed....kiváncsi lennék ezek után mi a kedvenc filmed
Az előzetes első 15 másodpercét néztem csak meg - akkor tudtam, hogy ezt a filmet látni akarom.
Rögtön az elején egy erős WTF-érzés kerített hatalmába, de arra számítottam, hogy kifutja magát a történet - kifutotta. Nem könnyű darab, de egy nagyon érdekes világot mutat be. Ajánlott!
...
... mindenesetre lettek volna érdekesebb (és rejtélyesebb) holdak is, igaz azok nem szakadtak volna a nyakunkba.
Persze.
Mondjuk, amennyi erővel a Hold a nyakunkba szakadt, annyi erővel bármelyik másik hold is letérhetett volna a jelenlegi pályájáról akármilyen rejtélyes okból...
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
...a Mars egyik holdja a Phobos, ami furcsa alakú, kissé üreges és Naprendszerben egyedüli holdként retrográd mozgást végez a Mars körül (fordítva kering),
...
Én úgy tudom, hogy a Phobos retrográd mozgása csak látszólagos, azaz ténylegesen nem retrográd, csak a keringési sebessége annyival gyorsabb a Mars forgásánál, hogy annak tűnik.
Ellenben, a Naprendszerben több olyan hold is van, ami valóban retrográd mozgást végez (pl. Triton).
Meghajlok a csillagászatban jártasabb kollégák előtt... mindenesetre lettek volna érdekesebb (és rejtélyesebb) holdak is, igaz azok nem szakadtak volna a nyakunkba.
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
...a Mars egyik holdja a Phobos, ami furcsa alakú, kissé üreges és Naprendszerben egyedüli holdként retrográd mozgást végez a Mars körül (fordítva kering),
...
Én úgy tudom, hogy a Phobos retrográd mozgása csak látszólagos, azaz ténylegesen nem retrográd, csak a keringési sebessége annyival gyorsabb a Mars forgásánál, hogy annak tűnik.
Ellenben, a Naprendszerben több olyan hold is van, ami valóban retrográd mozgást végez (pl. Triton).
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Új, de klasszikus amerikai receptre írt katasztrófafilm. Talán nem számít spolier-ezésnek, hogy a fél világ meghal, de a főhősök és családjaik megmenekülnek. Nem a Hold a legfurcsább égitest a Naprendszerben - lehet, hogy jobb választás lett volna a Mars egyik holdja a Phobos, ami furcsa alakú, kissé üreges és Naprendszerben egyedüli holdként retrográd mozgást végez a Mars körül (fordítva kering), vagy lehetne sorolni még a Jupiter Io holdját is, amiben melegvízű óceánok vannak a jég alatt, stb. No, de maradjunk a Holdnál. IQ 60-80-as szinten izgalmasnak mondanám a filmet, e felett számos kérdés merülhet fel (Newton égimechanikai törvényeit rendesen felülírja a történet, pár perc alatt döntik el, hogy űrsiklót indítanak a 3 hajtóműből, csak 2 működővel, sebaj… a víz csapdossa alulról az emelkedő rakétát, de ez se gond). Az már csak hab a tortán, hogy mire képes egy autó, mármint a levegőben. Az elején egy jópár jelenet elmegy lelkizős amerikai dumával.
Az effektek jók, kis rásegítéssel egyszer nézhető… amúgy gáz...
moonfall-original-183200.jpg (45.18 KiB) Megtekintve 2177 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Tegnap egy tengerentúli repülőúton kikapcsolódásként az onboard infotainment rendszeren megnéztem a Gemini Man-t.
Ahhoz képest, hogy nem vagyok az akciófilmek rajongója, és hogy ez bizony egy akciófilm a szokásos hollywood-os túlzásokkal (azért amikor igen magasan repülő drónról /vagy műholdról/ hallgatnak le egy tengeri jachton zajló párbeszédet tökéletes hangminőséggel, akkor egy kissé húztam a számat), nekem mid az ötlet, mind a megvalósítás tetszett. A motoros kaszkadőrködést tutira kimaxolták, minden elismerésem a kaszkadőröknek.
Will Smith hozza a formáját, a karaktert talán pont rá "méretezték"; a film egy része pedig konkrétan reklámozza Magyarországot illetve Budapestet, utóbbi főbb látványosságait szép sorba veszik a cselekmény-helyszínek :)
Vagyis pont jó szórakozás volt egy repülőútra, amelynek majdnem 9 órájába a szundikálás és kötelező kajálás mellé még belefért a zseniális Dr. Strangelove újbóli (n-edszeri) megtekintése is, valamint egy koreai film is, ami annyira unalmas és vontatott volt, hogy bele is aludtam kb 20 perc után :)
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
A hétvégén megnéztük a Démonok között /eddig valamiért kimaradt/ 1. és 3. részét, a 2.-at nem találtam az HBO-n /Netflixen sem/.
Személy szerint csak ajánlani tudom a filmeket. Érdekfeszítő, lebilincselő és félelmetes, misztikus kategóriákba sorolnám az alkotásokat. A filmek megtörtént eseteket dolgoznak fel - még nem olvastam utána, de érdekel - nem tudom mennyi az igazságfaktor, de ha még csak 50% is, akkor is nagyon komoly történetekről van szó.
Sok vér nélküli, igazi misztikus, "fekete mágiás" történet, nagyon jó szereplőkkel, ami engem elejétől a végéig lekötött.
Ha valaki tud a 2. rész elérhetőségéről kérem jelezze. Érdekes, hogy miért nincs a HBO Maxon az 1 és 2 között?
Csatolmányok
Démonok között_502.jpg (2.93 MiB) Megtekintve 2110 alkalommal
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
Moon Knight
A második rész szerintem kicsit már túl sok volt előjátéknak, és kicsit a fullba nyomott kretén is, a főhős részéről már túlzó nekem. Remélem visszabillen az egyensúly az első rész színvonalára.
Halo.
Így a harmadik rész után egyre jobb. Ahogy írtam, a Halo-ról már hallottam, de sosem játszottam vele. De mint film, egyáltalán nem rossz. Erős 7-es most már számomra.
A besúgó.
Itt is a harmadik rész ment le. Ez viszont nekem továbbra is 10/10. Méltó hozzá, hogy az Aranyélettel egy lapon legyen említve.
Azt hittem lezártuk már ezt, de ha megint felmerült, akkor ismétlem, én senkit nem minősítettem, IDÉZET volt a filmből.
(Nem a meleg jelző hangzott el, röhejes és hiteltelen lett volna.)
Én is, de nem én voltam aki nem tudta kiköpni a gumicsontot.Egyébként pedig a hsz-edből nem tűnt egyértelműnek, hogy a filmből idézel.
Hogyan kellene rájuk hivatkozni?
Persze figyelmen kívül lehetne hagyni ezeket, de sok esetben pont az a film lényege.
A "B" betűs helyett van megfelelő a fórumon? Az nem OK, vagy egyáltalán nem szabad említeni sem?
Mondjuk elég lett volna a "meleg" kifejezést használni és egy árva szót sem szóltam volna.
Azt hittem lezártuk már ezt, de ha megint felmerült, akkor ismétlem, én senkit nem minősítettem, IDÉZET volt a filmből.
(Nem a meleg jelző hangzott el, röhejes és hiteltelen lett volna.)
Hogyan kellene rájuk hivatkozni?
Persze figyelmen kívül lehetne hagyni ezeket, de sok esetben pont az a film lényege.
A "B" betűs helyett van megfelelő a fórumon? Az nem OK, vagy egyáltalán nem szabad említeni sem?
Mondjuk elég lett volna a "meleg" kifejezést használni és egy árva szót sem szóltam volna.
Bocsánat, bár jópár éve fórumtag vagyok, nem tudtam, hogy ezzel szabályt szegek: nem szoktam ezt a jelzőt ezen a fórumon (sem) használni, ez szó szerinti idézet volt a filmből (ahogy a másik jelző is), a karakterek dinamikája szempontjából van némi jelentősege.
Máskor körültekintőbb leszek.
[/quote]
"2.5. A Fórumon tiltottak azok a hozzászólások, amelyek valaminek, vagy valakinek a faji vagy etnikai hovatartozásra, a politikai véleményre, a vallási vagy világnézeti meggyőződésrére, szakszervezeti tagságra, egészségügyi adataira, a nemi életre- vagy irányultságára vonatkozó Személyes adatokat tartalmaznak, vagy tartalmazhatnak, vagy azok megszerzésére irányulhatnak."
Bocsánat, bár jópár éve fórumtag vagyok, nem tudtam, hogy ezzel szabályt szegek: nem szoktam ezt a jelzőt ezen a fórumon (sem) használni, ez szó szerinti idézet volt a filmből (ahogy a másik jelző is), a karakterek dinamikája szempontjából van némi jelentősege.
Máskor körültekintőbb leszek.
A tévében botlottam bele ebbe a francia disztópikus filmbe a közel jövőről, amikor már a multik és a média irányítják az országot, melyben egy lecsúszott boxoló lobbanthat szikrát.
Egyáltalán nem hibátlan film, de van egy sajátos hangulata, illetve Arés ("fasiszta") és Myosotis ("b*zi") karktere egyfajta dinamikus duót alkot.
Nem bánom, hogy megnéztem.
Never Have I Ever (Én még sosem...)
Netflix tini sorozat.
Van itt minden, multikulti, lmbtq, menő csávó-nem menő csaj páros.
Viszont mindez nem bántóan, hanem kedves, szerethető és szórakoztató formában.
Lust (Szexi svédek)
Gondolom a Minx és a "kolidzs görlsz" miatt dobta fel az HBO.
Az eddigi 1. évad a második felére kifejezetten szórakoztatóvá válik.
(Lehet, hogy csak azért, mert öregedő vén majomként a görbe tükörben látom a valóságot is.)
A tévében botlottam bele ebbe a francia disztópikus filmbe a közel jövőről, amikor már a multik és a média irányítják az országot, melyben egy lecsúszott boxoló lobbanthat szikrát.
Egyáltalán nem hibátlan film, de van egy sajátos hangulata, illetve Arés ("fasiszta") és Myosotis ("b*zi") karktere egyfajta dinamikus duót alkot.
Nem bánom, hogy megnéztem.
Never Have I Ever (Én még sosem...)
Netflix tini sorozat.
Van itt minden, multikulti, lmbtq, menő csávó-nem menő csaj páros.
Viszont mindez nem bántóan, hanem kedves, szerethető és szórakoztató formában.
Lust (Szexi svédek)
Gondolom a Minx és a "kolidzs görlsz" miatt dobta fel az HBO.
Az eddigi 1. évad a második felére kifejezetten szórakoztatóvá válik.
(Lehet, hogy csak azért, mert öregedő vén majomként a görbe tükörben látom a valóságot is.)
Még csak az első részt láttam, de már most nagyon jól látszik, hogy mire lehet számítani. A korrajz nagyon jó, a színészek úgy szintén, illetve a régi rendszer ezen részének bemutatása is.
És várom is a következő részeket (a második is elérhető most azonnal, az ma lesz soron).
Erősen ajánlott kategória nálam.
Halo.
A játékkal sosem játszottam, de sokat hallottam róla. Anno láttam a a "demó" filmet, amin látszott a kevés pénz, és az is, hogy nincs mögötte komoly filmes háttér, de a hangulata tetszett.
Ezért most megnéztem az első két elérhető részét. Teljesen jó kis film. Komolyan nem kell venni, de már bőven nem a kidobott idő kategóriájába sorolható nálam. Egy 7-est kb. megérdemel.
Tegnap este megnéztem az új Moonknight sorozat első részét. Nekem kifejezetten tetszett. Jól hozta a bugyuta emberkét Oscar Isaac, és nem kaptunk durr bele bumm kezdést sem (csak sejtelmes ízelitőt). Kíváncsian várom a következő részt.
8/10 simán adható neki szerintem.
Gyenge! Pedig az ötlet jó, szerintem többet is ki lehetett volna hozni belőle, ha kicsit komolyabban veszik magukat és nem pakolják tele a jól ismert, unalmas klisékkel. A számítógépes animációk/effektek kifejezetten gyengék.