Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Csatlakoztatás

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Egy kis segítség kellene! Van egy Samsung BD-F6500as Blu-Ray lejátszóm, amire külső HDD-t akarok kötni. Csakhogy USB-n max 0,5A-t ad ki, viszont ahogy néztem egy Toshiba 500gigás merevlemez az 0,9A-t is igényelhet. A legtöbb külső HDD-nél nincs is megadva hogy mennyit vesz fel, csak hogy USB Bus Power. Most akkor mit csináljak, nem érdemes a Blu-Ray-be HDD-t dugni, vagy nem problémás a dolog???

Ezért kell külső tápos külső vinyót venni és nem merül fel ilyesmi.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

djwinyo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: djwinyo »

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene! Van egy Samsung BD-F6500as Blu-Ray lejátszóm, amire külső HDD-t akarok kötni. Csakhogy USB-n max 0,5A-t ad ki, viszont ahogy néztem egy Toshiba 500gigás merevlemez az 0,9A-t is igényelhet. A legtöbb külső HDD-nél nincs is megadva hogy mennyit vesz fel, csak hogy USB Bus Power. Most akkor mit csináljak, nem érdemes a Blu-Ray-be HDD-t dugni, vagy nem problémás a dolog???
A segítséget előre is nagyon nagyon köszönöm!!!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Igen, de már megoldottam, gond nélkül működik. Csak a lábkiosztással nem voltam tisztában, de találtam egy ábrát és simán átkötöttem.
Más lett a hangja?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

atoka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: atoka »

Ha jól értem,optikaiból akarsz rca-ba/koaxba kötni?
Igen, de már megoldottam, gond nélkül működik. Csak a lábkiosztással nem voltam tisztában, de találtam egy ábrát és simán átkötöttem.

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Sziasztok! Nem tudom jó helyen kérdezem, ha nem akkor elnézést. Adott egy olcsó LG Blu-Ray lejátszó ami van 1db optikai kimenet, rca és egy rca video kimenet. Optikán van rákötve a házimozira az rca részét nem használom. Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon más lenne e a hangja ha nem optikán hanem koaxon tolnám ki a jelet, viszont ugye digitális rca csati nincs rajta. Arra gondoltam, hogy meg lehetne azt csinálni (mivel az analóg rca részét nem használom), hogy az egyik meglévő rca-t befognám úgy hogy az optikai aljzatból átkötöm oda. Természetesen az analóg részét átvágnám. Meg lehetne csinálni, néztem az optikai aljzatnak 3 érintkezője van, abból az egyik test, a másik kettőn sajnos nem tudom mi jön és át lehetne így kötni. Hátha van itt nálam tapasztaltabb aki meg tudja mondani lehetséges e...

Köszönöm!

Attila

Ha jól értem,optikaiból akarsz rca-ba/koaxba kötni?

atoka
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: atoka »

Sziasztok! Nem tudom jó helyen kérdezem, ha nem akkor elnézést. Adott egy olcsó LG Blu-Ray lejátszó ami van 1db optikai kimenet, rca és egy rca video kimenet. Optikán van rákötve a házimozira az rca részét nem használom. Régóta foglalkoztat a kérdés, hogy vajon más lenne e a hangja ha nem optikán hanem koaxon tolnám ki a jelet, viszont ugye digitális rca csati nincs rajta. Arra gondoltam, hogy meg lehetne azt csinálni (mivel az analóg rca részét nem használom), hogy az egyik meglévő rca-t befognám úgy hogy az optikai aljzatból átkötöm oda. Természetesen az analóg részét átvágnám. Meg lehetne csinálni, néztem az optikai aljzatnak 3 érintkezője van, abból az egyik test, a másik kettőn sajnos nem tudom mi jön és át lehetne így kötni. Hátha van itt nálam tapasztaltabb aki meg tudja mondani lehetséges e...

Köszönöm!

Attila

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Virgil »

A fülesnek semmi baja nem lesz. A proci valószínűleg túléli, de nem kizárt, hogy meghibásodik (nem ismerem a belső kapcsolását).
Az viszont 100%, hogyha meg is szólalna, csak nagyon halkan cincogna valami.  Szóval: értelmetlen.

Világos, köszönöm szépen!
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

köszönöm a tanácsokat, igen ez az, erre gondoltam, valami ilyesmitől tartottam én is. valamiért nekem nagyon bátornak tűnt ez az elmélet, hogy csak simán rádugom a pre out-kimenetre a fülest aztán jónapot'...

De most akkor vehetem ezt úgy, h ne is próbálkozzam ezzel? nem fog szólni, vagy csak halkan/nagyon hangosan, vagy akár tönkre is teheti a fülest vagy ne adj isten a procit a próbálkozás?

A fülesnek semmi baja nem lesz. A proci valószínűleg túléli, de nem kizárt, hogy meghibásodik (nem ismerem a belső kapcsolását).
Az viszont 100%, hogyha meg is szólalna, csak nagyon halkan cincogna valami.  Szóval: értelmetlen.

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

köszönöm a tanácsokat, igen ez az, erre gondoltam, valami ilyesmitől tartottam én is. valamiért nekem nagyon bátornak tűnt ez az elmélet, hogy csak simán rádugom a pre out-kimenetre a fülest aztán jónapot'...

De most akkor vehetem ezt úgy, h ne is próbálkozzam ezzel? nem fog szólni, vagy csak halkan/nagyon hangosan, vagy akár tönkre is teheti a fülest vagy ne adj isten a procit a próbálkozás?
fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

A fejhallgatód impedanciája 24 Ohm. Ez még az átlagos fejhallgatók között is nagyon alacsonynak számít. Szerintem minden képpen szükséges hozzá egy fejhallgató erősítő, vagy a végerősítőd fejhallgató kimenete (bár az nem igazám szerencsés megoldás).
Igazad van.
Az impedanciával nem számoltam.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

elektrorudi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 150

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: elektrorudi »

Segítséget, tanácsot kérnék! Van egy fülesem, de gyenge a htpc hangkártyájának jelszinje!

Helyzetem a következő:
adott egy htpc, dig.koax kimenettel.
adott egy házimozi processzor, vonalszintű kimenetekkel ugye - többek között.
adott egy HD201-es sennheiser fejhallgató.

elméletem az, hogy a fejhallgatót - megfelelő átalakító segítségével persze - rácsatlakoztatnám a proci vonalszintű jobb és bal csatorna kimenetre és így tudom hallgatni a muzsikát és a filmeket, kvázi működne fejhallgató-előerősítőként..

Kérdésem az lenne, helyes-e az elméletem, vagy ez így nem fog működni? Mit gondoltok?
Minden segítséget köszönök előre is!

A fejhallgatód impedanciája 24 Ohm. Ez még az átlagos fejhallgatók között is nagyon alacsonynak számít. Szerintem minden képpen szükséges hozzá egy fejhallgató erősítő, vagy a végerősítőd fejhallgató kimenete (bár az nem igazám szerencsés megoldás).

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 209

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

Segítséget, tanácsot kérnék! Van egy fülesem, de gyenge a htpc hangkártyájának jelszinje!

Helyzetem a következő:

elméletem az, hogy a fejhallgatót - megfelelő átalakító segítségével persze - rácsatlakoztatnám a proci vonalszintű jobb és bal csatorna kimenetre és így tudom hallgatni a muzsikát és a filmeket, kvázi működne fejhallgató-előerősítőként..

Kérdésem az lenne, helyes-e az elméletem, vagy ez így nem fog működni? Mit gondoltok?

Ha a PRE OUT kimenetre gondoltál,akkor működnie kell.
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakoztatás

Helyzetem a következő:

Goblin
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 84

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Goblin »

Ennyi alapján nehéz segíteni, csak annyit tudok írni, hogy a hangkártya szoftverében és a lejátszó szoftverében is sokszor állítani kell, hogy jó legyen.
De ugyan úgy lehet probléma az alap hang beállításban, ha valamilyen hang szoftvert használsz pl spdifert akkor ott is illetve, amennyiben ASIO-t használsz annak a beállításában is lehet gebasz. 

Vendég

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Vendég »

5.1 USB-s külső hangkártya + erősítő beállításban tud valaki segíteni privátban? Egyszerűen az erősítő nem ismeri fel a DTS jelet.

Ennyi alapján nehéz segíteni, csak annyit tudok írni, hogy a hangkártya szoftverében és a lejátszó szoftverében is sokszor állítani kell, hogy jó legyen.

adodaniel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 37

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: adodaniel »

5.1 USB-s külső hangkártya + erősítő beállításban tud valaki segíteni privátban? Egyszerűen az erősítő nem ismeri fel a DTS jelet.
Systemdek --- Linn --- Goldring --- Heed --- Hegel --- Focal

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 42

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Sanci38 »

Sziasztok!

Nem tudom valaki tud e nekem segíteni!? Most sikerült szereznem egy pioneer VSX-D2011-S erősítőt. A gondom hogy az előző erősítő coax audio kábellel volt bekötve (HTPC a jel forrás) , de ez a pio nem fogad digitális PCM formátumot! Csak USB-vel tudtam összekötni ami szerintem elég nagy jelromlás! És a hangerejét is gyengének találom! A kérdés mit lehet ilyenkor tenni?

HDMI??? Azzal kellene összekötni. És vagy bitstream vagy pcm legyen a beállitás (bitstream majndem minden esetben a legjobb beállitási lehetőség: nagysságrendekkel jobb mint a pcm.)

EdgÁr9
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: EdgÁr9 »

Sziasztok!

Nem tudom valaki tud e nekem segíteni!? Most sikerült szereznem egy pioneer VSX-D2011-S erősítőt. A gondom hogy az előző erősítő coax audio kábellel volt bekötve (HTPC a jel forrás) , de ez a pio nem fogad digitális PCM formátumot! Csak USB-vel tudtam összekötni ami szerintem elég nagy jelromlás! És a hangerejét is gyengének találom! A kérdés mit lehet ilyenkor tenni?

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Big »

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ, hasznosak voltak, a bal (L) oldali bemenetbe kell kötni.
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csatlakoztatás

Sziasztok!

Úgy néz ki, sikerült életem első aktív sub-ját megvenni, ezzel kapcsolatban várnám hozzáértő "házimozisok" segítségét. Nálam ugye megfelelő szaktudás hiányában eredmény nem várható.   Na, mind1.
Szóval a kérdés: a sub bekötésénél az erősítőn 1db RCA kimenet van a sub-on pedig sztereó bemenet (2 db RCA), elég egy IC kábel, vagy valami speciális " Y " kábel kell hozzá? Meg egyáltalán hoz -e valamit a hangon esetleg az " Y " kábel?

Előre is köszönöm!

Létezik Y kábel, alig drágább a normál  Subra való RCA-tól, de egygyel is meg lehet oldani az összeköttetést csak legtöbször a left oldaliba kell dugni (jelölik mono felitrattal a subon) az rca-t.

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: pégyé »

Big-nek: a 2db RCA -ból ,jelölik, vagy leirják a használatijában, hogy a mély-jelet melyikre kell rákötni, 
de a legvégső megoldás a próba, de csak egy kábeles összekötés kell.

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1140

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: 4you »

Szia.

Elég régen moziztam,de arra emlékszem,hogy nekem az aktv sub, az 1 kábellel volt összekötve az erősítővel.

Nem tudom,hogy ez a válasz segít e,hátha.

Az erősítömön,volt egy külön Sub feliratú kimenet,és egy bemenet a Sub-on,így nem volt nehéz dolgom.

Fodesztől biztosabb választ kapsz.
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

Big
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 757
Kapcsolat:

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Big »

Sziasztok!

Úgy néz ki, sikerült életem első aktív sub-ját megvenni, ezzel kapcsolatban várnám hozzáértő "házimozisok" segítségét. Nálam ugye megfelelő szaktudás hiányában eredmény nem várható.   Na, mind1.
Szóval a kérdés: a sub bekötésénél az erősítőn 1db RCA kimenet van a sub-on pedig sztereó bemenet (2 db RCA), elég egy IC kábel, vagy valami speciális " Y " kábel kell hozzá? Meg egyáltalán hoz -e valamit a hangon esetleg az " Y " kábel?

Előre is köszönöm!
DK Design VS1 Reference MkII, Revel Performa F30, Ariston Audio RD110SL-SME3009S2 Imp-VdH Frog-Pointe Pure Power Supply-PS Audio GCPH, Dual Audio PC-Linear Power Supply-M2Tech Young-Palmer Power Station, Philips CD930, Denon TU-QS10, Harmonic Technology,Transparent,AudioQuest,ValhallA,HydraSound

Sanci38
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Csatlakoztatás

Dts és Dolby jeleket is szépen felismeri az erősítő a kábelen.
Így van, fel is kell ismerje. Digitális annyiban különbözik hogy az árnyékolt és kisebb csillapitással van. Valamint nem olyan vastag a vezetőér, mivel kicsi az árammennyiség.

Krisok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Csatlakoztatás

Hozzászólás Szerző: Krisok »

Én úgy tudtam, hogy analóg kábellel csak pro-logic hang van, nem lehet pl. Dolby Digital, DTS, true-hd, stb. Próbálj analóg bemenetet választva DTS-t választani az erősítőn. Elég sok újságot olvastam a témában, igaz régebben.
Azóta biztos fejlődött a tudomány
Nem kellene egyből idiótának nevezni az embert, még ha hülyeséget írna is 

Dts és Dolby jeleket is szépen felismeri az erősítő a kábelen.

06 20 488 8669    http://hifialatet.hu/

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”