Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
- csacsumicsa
- Nincs visszaút

- Értékelés: 30
Hogy legyen egy ilyen is a háznál.
Húú ez nagyon király most irigyellek!
te télleg öregszöl
magnó?? az autóban??? CD-s rádió a minimum, de ma már a mozgó részek is hiányoznak. empéhárom a nyerő
Nem tudom mi vooot 2.5 éve kukába dobtam az előlapot. De vékony csík van a tetején szóval CD lehetett.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Képzeld nincs működő magnó a kocsimban vagy 3 éve.
te télleg öregszöl
magnó?? az autóban??? CD-s rádió a minimum, de ma már a mozgó részek is hiányoznak. empéhárom a nyerő
Remek érzékkel fogod ki a moslékokat, papa...
Ez az élvezet, kiválasztani a ganéból a gyöngyöt.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
jujj (fújjj) unalmas egy nő
én nagyon nem szeretem, de ha neked ez okoz némi örömet (a látványon túl persze )
én már megtanultam az a jó zene, amit az autóban is hosszasan el tudok hallgatni, ez a nő a 3-ik számig nem jutott el a CD-n
Képzeld nincs működő magnó a kocsimban vagy 3 éve.
jujj (fújjj) unalmas egy nő
én nagyon nem szeretem, de ha neked ez okoz némi örömet (a látványon túl persze )
én már megtanultam az a jó zene, amit az autóban is hosszasan el tudok hallgatni, ez a nő a 3-ik számig nem jutott el a CD-n
Központi hírszerzés
Remek érzékkel fogod ki a moslékokat, papa...
Központi hírszerzés
Nyáron meg akartuk nézni, de kifutottunk az időből, már alig játszották pár időpontban, így lemondtunk róla. A bemutató egy szuper laza akció vígjáték ígéretével kecsegtet. Hát csak kecsegtet, sajnos ez nem nem jött össze. Erőltetett, idétlen céltalan párbeszédek, amiben keresi az ember, h hol is a poén? Ezen kéne nevetni? A kis idegesítő törpét felkapták most. Belebujtatták az Eddie M. szófosásos karakterbe, csak ő inkább béna sem mint tökös. A szikla sem menti meg a filmet, nem áll jól neki ez a szerep. Maradjon inkább az eksön , és szigorú nézéses moziknál. Így visszanézve, szerencse, h nem tudtuk moziban megnézni. A nejem kiherélt volna, így itthon csak szimplán elaludt. Izzadságszagú az egész film.
10/4 még a közepes szintet sem üti meg. Egynek elmegy, nagyon unalmas pillanatokban, és ha tényleg nincs más a polcon.
Jófajta!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Hogy legyen egy ilyen is a háznál.. Kedvenc,mindíg jó a háznál!
Epson EH-TW9300W röppvizit
Kíváncsi voltam az Epson legújabb üdvöskéjére. Lehetőséget kaptam a Dreamcinema-tól egy gyors megmérettetésre, THX! Nem kedveltem sosem különösebben az Epson gépeit, no nem azért mert nem lehet tisztességes képet csiholni belőlük. Inkább azért, mert, h is fogalmazzak túl prosztók. Hiányzik belőlük a finomság, a minőségérzet. Generációkon keresztül nem tudták elfogadható működésre bírni a dinamikus íriszüket. Nem elég, h lassú volt, de még nyikorgott is mint öregapámék pottyantós vécéjének az ajtaja. Emelt lámpa módba borzalmas hangorkánt zúdítottak a többi konkurenshez képest szerencsétlen felhasználóra. Az optikáik igen nagy szórást mutattak, találkoztam többféle verzióval. Imitt amott nem lehetett őket kiélesíteni, egy ponton, vagy több ponton. Ha valaki szerencsés volt mindezek ellenére eco módban jó képet lehetett kihozni belőle a fülnek is tetsző zajjal. No de lépjünk a legfrissebb gépükre. Sikerült-e túlszárnyalniuk magukat? Jelentem sikerült. Azt gondolom évekkel ezelőtt le kellett volna rakniuk egy hasonló tudású gépet. A fent leírt gyengeségek egyértelműen javítva. Az optikát nem tudom 100% állítani, h megbízható folyamatos minősége van mindegyiknek. Tesztalanyunk rendben volt. Lámpa fényerőből 3 beállítást is kapunk a megszokott kettő helyett. Eco módban, szinte zajtalan, közepes, ha jól rémlik medium módban már azért zajosabb. Hozzá kell tennem gyakorlatilag a fülemtől 30cm volt a gép. Valószínűleg kevésbé érzékeltem volna a a venti zajt ha mondjuk a szoba végében van. Egy biztos, fényerő van dögivel, kifejezetten fényerős gép, méghozzá kalibrálva. 1400 ansiról beszélt Hiccusz. Amit aztán emelt módban szépen meg lehet tolni. Ebből adódóan kiváló a 3D-je. 8 Foot - Lambert ami bátran kimondható király. Zoom teljesen nyitva volt, tehát full fényerő, viszont a kontraszt ugye így nincs a toppon. Ettől függetlenül teljesen emészthető volt, ha nem is láttuk a gép maximumát. A kép dinamikája hozza az LCD-k szintjét, ami ma már annyira nem rossz. Persze nem DLP. Jelentem a dinamikus írisz teszi a dolgát hangtalanul. Próbáltam tetten érni a működését de nem vettem észre pulzálást. Gondolom pár jelenettel meg lehet fingatni, de nem ez volt a cél. Ettől függetlenül nem mondhatnánk, h túl sokat tesz hozzá. Hangyafütyinyi a különbség bekapcsolt, illetve kikapcsolt módban. Mivel a gép kalibrálva volt, így a színek rendben voltak. Bár az öreg sas szemem a feketék vizslatása közben kissé kékesnek ítélte meg azt a feketét. No kiderült, h 6500K helyett 7000 van a gép. A kép élesség rendben, a feledés üregét körbe vevő sziklák szinte kivágták a vásznat az apró részleteikkel. Ez nagyon tetszett. Az áll JVC-is E-shift-re hajazó 4K-s ficsőr nem hatott meg, én kikapcsolnám, sok értelme nincs. Natív 4K-t nem tud kezelni, 1080p-ből dolgozik sztem feleslegesen, apró részletek tompábbak lesznek tőle. Motoros fókusz, zoom, lens shift, nem ám kávédarálóra hajazó hanggal. Szép finom zizegéssel adja tudtunkra a működését. Meggyőzött az idei év Epson modellje. Nagyobb vászonhoz, 3D-hez kifejezetten kapóra jön a nagy fényerő. Ebben megeszi a Sony-t. Külsőleg jóllakott úttörőhöz hasonlít, tekintélyes nagyságú. A házat nem mondanám különösen hivalkodónak. Egyszerű műanyag, semmi lakkozott fénylő csicsa. Mindent összevetve rendbe rakták amit. Kifejezetten jó pofa a W jelölésű HDMI kábel nélküli csatlakozási lehetőség. Itt aztán tesztelhetnék a vájt szeműek a 100e.-es HDMI kábel, és a kábel nélküli kép minőség különbségét. Azt hiszem lenne fejvakarás a fekete feketébb lett, meg a színek mélyebbek megállapítások közepette. Ennyire telt a röpke vizitből, köszönet a lehetőségért még egyszer.
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Ezekben valóban jó a CGI.
Pl ugye a Feledésben meg is építették a buborék hajót és azt is elég sokat használták.
Nekem ugye még a TF filmek ilyenek ahol nagyon jól sikerültek a CGI-k. De ez már írtam korábban is.
Ha már Vasököl, az is egy jó film, legalábbis nekünk tetszett. De az ilyen CGI használat még a Tini Ninjákban is jó volt, a tekik kivitelezése.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Érdekes ez a CGI. Néha a nagy költségvetésben is van sok, gagyi, néha a 'B' kategória is hozza a látványt. Kíváncsi lennék, szerintetek mely filmeknél lett (majdnem) tökéletes a CGI?
Egy pár film, ahogy szerintem hibátlan:
És a nagy kedvencem, egy alig ismert film:
Valamit félreérthettél, mert mind a King Kong-ot, mind a Hobbit-ot kedvelem, de veled ellentétben piedesztálra nem emelem egyiket sem. Ott, a gyerekkoromból a SW IV, a Frigyláda, vagy későbről a Rettenthetetlen, A Gladiátor, A remény rabjai stb. van. A LOTR és a folytatásai csak egy kellemes kikapcsolódást jelentettek, semmi többet, de negatív érzésem nincs velük kapcsolatban.
Trükk szempontjából a mostani gagyi CGI képest egész nyugodtan lehet piedesztálra emelni. Még ha van is minimális hiba a LOTR-ba. Ha olyan filmek készülnének ma CGI szempontból, mint egy LOTR, vagy egy King Kong, akkor szavam sem lenne. Sajnálom ha egy kalap alá veszel hiba szempontjából egy Tarzant egy LOTR-al. De tényleg túl toltuk már ezt a témát.
Te meg hajlamos vagy lefelé általánosítani azokhoz amiket nem kedvelsz.
Valamit félreérthettél, mert mind a King Kong-ot, mind a Hobbit-ot kedvelem, de veled ellentétben piedesztálra nem emelem egyiket sem. Ott, a gyerekkoromból a SW IV, a Frigyláda, vagy későbről a Rettenthetetlen, A Gladiátor, A remény rabjai stb. van. A LOTR és a folytatásai csak egy kellemes kikapcsolódást jelentettek, semmi többet, de negatív érzésem nincs velük kapcsolatban.
Nem erről van szó, hanem a kettős mércéről. A kedvenceknél jóval elnézőbb vagy, míg másoknál zéró tolerancia
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Tarzan jó film, mert nem, de egyszeri kikapcsolódásnak megfelel. Számomra kb. annyira, mint a Hobbit. De mivel nagy elvárásaim nincsenek is az ilyen filmek felé, nem is csalódok.
Ha jó filmet akarsz, akkor meg nézd meg a Demolition-t, na ott nem lóg ki a lóláb
Te meg hajlamos vagy lefelé általánosítani azokhoz amiket nem kedvelsz. Nincs kettős mérce, mert maga a kettő nem összehasonlítható, mint leírtam. Maradjunk annyiba van igényes CGI, és van vacak. Természetesen érdemes megnézni, h hol lóg ki az a lóláb. Milyen jelenetnél? A Tarzan hemzseg a gagyitól, fel sem tudnám sorolni hány helyen. Nem a majmok körbeveszik az ellenséges törzset jelenetet rovóm fel nekik. Ha csak az lett volna semmi gond. Az összes többit, amiből van rengeteg egész játékidő alatt. No de ejtsük a témát. A Demolition tuti jó ebben biztos vagyok Gyllenhaal fiú nagy favorit nálam, A neve szinte garancia a kiemelkedőbb minőségű mozira.
Látom komálsz ellenkezni velem.Nem erről van szó, hanem a kettős mércéről. A kedvenceknél jóval elnézőbb vagy, míg másoknál zéró tolerancia Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Tarzan jó film, mert nem, de egyszeri kikapcsolódásnak megfelel. Számomra kb. annyira, mint a Hobbit. De mivel nagy elvárásaim nincsenek is az ilyen filmek felé, nem is csalódok.
Ha jó filmet akarsz, akkor meg nézd meg a Demolition-t, na ott nem lóg ki a lóláb
Igen, a Transformers filmek jó példák arra, hogy a számítógépes trükköket meg lehet csinálni nagyon életszerűen is.
Sajnos a CGI nagyon sok filmnél kilóg. Nem kivétel ez alól P.J. filmjei sem. A nemrég emlegetett King Kong-nál is voltak nevetséges jelenetek, de akár említhetném LOTR trilógiát is. Persze ezekre lehet némi mentség, hogy nem mai filmek már és voltak a megmosolyogtató jelenetek mellett jól megcsináltak is. A frissebb Hobbit részeknél viszont már nincs mentség, ott is volt jópár jelenet,amikor fogtam csak a fejem. Nem is tudtam eldönteni, hogy ez most komoly vagy vicc
Szóval Papa nem kell annyira ledöbbenni, ha szar a CGI, persze kedvenc filmeknél jóval elnézőbb az ember
Látom komálsz ellenkezni velem. Na lássuk csak, a LOTR-ot szádra hiába ne vedd Már csak azért sem mert ennyire monumentális film talán nem is nagyon van. Hihetetlen munkát vittek véghez. Nem tökéletes a CGI hányszor lóg ki a lóláb őszintén? Sztem 3-4 alkalomnál nem többször. Hány óráról is beszélünk, mennyi időt tesz ki ez a pár jelenet, milyen jelenetek ezek. Ahol kilóg a lóláb azok tényleg olyan jelenetek amik már már szinte megoldhatatlan másképp. Ezeket leszámítva megpróbáltak mindent amit lehetséges megépíteni, elkészíteni. Ruhák, fegyverek, épületek, termek. P.J rettenetesen maximalista volt. Megnézném, h festene a keze alól mondjuk ez a Tarzan. Vagy akár egy James Cameron keze alól. Sztem nem akarod érteni a mondandóm lényegét. Ha egy film játékidejéből majdnem a fele átlátszó gagyi CGI akkor az gond. Ha neked nem akkor hajrá. Mondjuk neked pláne jobban kéne látnod azzal a tiszta képű Sim2-vel. A Hobbit már egy másik történet, ott már kicsit több helyen lóg ki a lóláb, mint a LOTR-ban. A King Kong-ban is ott van probléma ahol közel vannak az elő szereplők, és több CGI lény van köztük. Dinós futós jelenet. Nagyon összetett jelenet, érdekes mód nincs ilyen probléma ha Kong közelébe vagyunk, vagy akár 3 T-Rex-el küzd. Ezeknek a filmeknek a CGI minősége nem említhető egy lapon a mai gagyikkal. Ha kedvelem a filmet, ha nem. Ha egy 9 órás LOTR-ban látok 5 perc gyengébb CGI az még nem rontja el az élményt, mert akkor még marad a kiváló történet, a kiváló színészi munka, és az érdekes karrakterek. A Bosszúálok 2 méltatlan elején is háborogtam, pedig kedvelem. Sőt a Polgárháború eleje sem volt teljesen a szíven csücske. De ezeknek a filmeknek hál isten nem olyan a folytatása, mint az eleje, így menet közben el is felejti a gyengélkedő első filmkockákat az ember.
Még egy példa a béna CGI-re a Warcraft.
Amikor csak full CGI minden ott jól néz ki atáj is meg az Orkok is. De amikor már egy élő szereplő kerül a képbe nah ott már nagyon látni, hogy zöld háttér előtt van az egész felvéve...szerintem nagyon béna volt.
Az első film amin nekem nem ütöttek el a CGI karakterek az élő szereplőktől az a Transformers 1 volt, és az sem mai film...
Mondjuk ott a többi résznél sem tűnik fel, egyedül a 4.résznél lehetett látni a vetített hátteret amikor a hajóról másznak át az épületre Markék.
Igen, a Transformers filmek jó példák arra, hogy a számítógépes trükköket meg lehet csinálni nagyon életszerűen is. Sajnos a CGI nagyon sok filmnél kilóg. Nem kivétel ez alól P.J. filmjei sem. A nemrég emlegetett King Kong-nál is voltak nevetséges jelenetek, de akár említhetném LOTR trilógiát is. Persze ezekre lehet némi mentség, hogy nem mai filmek már és voltak a megmosolyogtató jelenetek mellett jól megcsináltak is. A frissebb Hobbit részeknél viszont már nincs mentség, ott is volt jópár jelenet,amikor fogtam csak a fejem. Nem is tudtam eldönteni, hogy ez most komoly vagy vicc
Szóval Papa nem kell annyira ledöbbenni, ha szar a CGI, persze kedvenc filmeknél jóval elnézőbb az ember
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Még egy példa a béna CGI-re a Warcraft.
Amikor csak full CGI minden ott jól néz ki atáj is meg az Orkok is. De amikor már egy élő szereplő kerül a képbe nah ott már nagyon látni, hogy zöld háttér előtt van az egész felvéve...szerintem nagyon béna volt.
Az első film amin nekem nem ütöttek el a CGI karakterek az élő szereplőktől az a Transformers 1 volt, és az sem mai film...
Mondjuk ott a többi résznél sem tűnik fel, egyedül a 4.résznél lehetett látni a vetített hátteret amikor a hajóról másznak át az épületre Markék.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Miért ne lenne párhuzam? Egy film vagy jó, vagy nem előállítási költségtől függetlenül. A lenti egy ellenpélda a 180 millás szutykokra.
Engem a Zátony akasztott ki tegnap. Miért kellett belevinni ennyi ócska CGI képsorozatot?? Ott volt az a ritka szép part, ahol jól beállított kamera állásokkal gyönyörű felvételeket lehetett volna készíteni. Mint pl. a Part című Dicaprio filmnél. Erre jól megcsinálták a habokat átszelő guminőt. Anyagilag nem hinném, hogy többe lett volna az a pár átgondolt és jól megszerkesztett felvétel. Talán a szakmához nem értés az, ami tönkre vágta az egészet.
Nem akarok elfogultan példálózni, de egy Tarantino film, ami nagyrészt mentes az efféle digitális trükköktől, sokkal ízesebb tud lenni. (akkor is, ha csak a képi megjelenítésre fókuszálunk)
Nah pedig azt akarnám megnézni a napokban. Erre akarok célozni, minek néhány igénytelen CGI képkocka. Ha kevés van benne az is zavaró, hátha még egy rakás. Vegyük példának az emlegetett Apocalypto-t. A fekete párducos jelenetet összehozták vágással, kevéske információ mutatással úgy, h semmi baj vele. Elhiszi az ember amit lát. Pedig választhatták volna a a CGI opciót. A régi időkben megtöltöttek egy stúdiót kígyókkal a frigyláda kedvéért. Le is rágtam a körmömet mikor Indi feltápászkodott a kobra előtt. Persze üveg volt köztük, de rém valóságos volt. Szimpatikusabb volt a régi bábúzos felveszünk kockánként mozdulatokat, mint egy CGI Yoda manapság. Nekem életszerűbb volt mindenképp. Azt gondolom csínján kéne bánni a CGI-al, a legszűkségesebb esetekben használni, és akkor is a minőségit, nem a ratyit.
Engem a Zátony akasztott ki tegnap. Miért kellett belevinni ennyi ócska CGI képsorozatot?? Ott volt az a ritka szép part, ahol jól beállított kamera állásokkal gyönyörű felvételeket lehetett volna készíteni. Mint pl. a Part című Dicaprio filmnél. Erre jól megcsinálták a habokat átszelő guminőt. Anyagilag nem hinném, hogy többe lett volna az a pár átgondolt és jól megszerkesztett felvétel. Talán a szakmához nem értés az, ami tönkre vágta az egészet.
Nem akarok elfogultan példálózni, de egy Tarantino film, ami nagyrészt mentes az efféle digitális trükköktől, sokkal ízesebb tud lenni. (akkor is, ha csak a képi megjelenítésre fókuszálunk)
Az egy dolog, hogy zsebrevágtak/összekunyiztak 180-at, de lehet, hogy meglett 80 millából. (sem) Ott is van gengszterség. Ezeknek a számoknak csak kis hányada megy el a technikára szerintem. Megnézel egy stáblistát és több ezren vannak. Senki sem dolgozik ingyen. Nem mindig mérce a nagy költségvetés egy jó filmnél.
Igazad van, és mégsem, a film mércéje ne legyen a költségvetés. De a trükkök minőségének igen is legyen mércéje a költségvetés. Ettől még lehet f@s a film, de a látvány legyen 5 csillagos ha már egyéb dolgokban nem jeleskedik. Nézz meg egy Avatar-t technikai szemmel, és nézd meg ezt. Igaz van köztük költségvetésben különbség, de annyival hosszabb, és nagyobb nevek is szerepelnek benne, mint amennyivel többe került. Óriási technikai szakadék van a két film közt. Vannak olcsóbb filmek is, mint a Shop Stop amik jók, de most nem erről van szó, a látvány film, és egy bolt sarkánál játszódó film közt nincs párhuzam, más műfaj.