Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Dehogynincs. Már el is kezdted magadat győzködni.

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Tonyka pedig lehet jól járnál!
Még társadalmi munkát is szerveznénk.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Nagyon hideg, ezzel azt akartam mondani, h 7 éve előttem a lehetőség, sőt a kedvesem többször is mondta, h csináljam meg ha úgy gondolom, de nem gondolom. 
Az atmos is az volt. :-)

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Nagyon hideg, ezzel azt akartam mondani, h 7 éve előttem a lehetőség, sőt a kedvesem többször is mondta, h csináljam meg ha úgy gondolom, de nem gondolom. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Tonyka nálam is így kezdődött!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Na ezzel megleptél, tudtam én, h jobb az MKI

Ez sem lenne nálam gond, a garázs eleve fűthetőre lett tervezve, csak lezártam, miután nem áll benne vagy 7 éve autó. Minimális átalakítással ami a billenő ajtó megszüntetését jelentené, hamar át tudnám alakítani. Bejárat van a házból is. De mint mondottam nincs rá ingerenciám. 

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

De mint mondottam nincs rá ingerenciám. 
Majd rádumálnak  vagy te magadat!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A 7702 MK2 már nem "írja ki".
Az újabbakból kivették ezt a lehetőséget. (Denon-Marantz biztosan ilyen).

A nappali meg olyan, amilyen. Ahogy a topik cÍmében is van - mozibirodalom. 

Na ezzel megleptél, tudtam én, h jobb az MKI

Nálam például pont a plusz költség ( fűtés, szigetelés ) ami meggátolta  a külön szoba építést. Egyenlőre    

Ez sem lenne nálam gond, a garázs eleve fűthetőre lett tervezve, csak lezártam, miután nem áll benne vagy 7 éve autó. Minimális átalakítással ami a billenő ajtó megszüntetését jelentené, hamar át tudnám alakítani. Bejárat van a házból is. De mint mondottam nincs rá ingerenciám. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

"Szerintem azzal is tisztában vagy, hogy a külön szobában a felszerelésed TÖK MÁSKÉPPEN SZÓLNA!"
​Még ha másként is szólna egyszer sem biztos, hogy rosszabbul. Ha meg nem szólna rosszabbul hanem jobban, akkor nem is kellene a fejét törni.

Nálam például pont a plusz költség ( fűtés, szigetelés ) ami meggátolta  a külön szoba építést. Egyenlőre   

Másik helyiségben 100%, hogy lényegesen másképp szólna, és százalékos arányban arra is nagyobb az esély(legyünk inkább pesszimisták), hogy rosszabbul. Én ahány szobába hallottam a szubomat, mindenhol másképpen szólt. Mintha nem is az enyém volna.   Tony hosszú évek alatt jutott el odáig, hogy most már (viszonylag) elégedett a jelenlegi rendszer hangjával. Ki lenne az a bátor tervező, aki be vállalna egy házimozi építmény megtervezését és arra is garanciát vállalna, hogy a jelenleginél nem fog lényegesen másképpen vagy rosszabbul szólni?
A moziszobát is be kell bútorozni és automatikusan jön a kérdés, hogy vajon hány személyre?   Szepinél nem volt kérdés, hogy az ésszerű határokon belül maradva a lehető legtöbb embernek tudjon demózni, de Tonynál hogy legyen? Gagyi bútort nem tehetne bele (tehetne, de az nem illene hozzá), de a jó, kényelmes, esztétikus bútorzat megint csak jelentős kiadás lenne és a kihasználtságot tekintve nem biztos, hogy jó "befektetés". 

Szepi is szereltetett klímát a teljesen különálló építményébe. Klimatizálás szempontjából egy split klíma megoldja a fűtés(-25 fok)-hűtést. Ha már színezteted, akkor a szigetelés (10 cm oldal fal, legalább 20 cm a felső szigetelés) annyival már nem dobja meg az összköltséget, hogy ne érje meg annak, aki külön helyiségben akar filmeket nézni. Hát ... nem olcsó ez a hobbi. 

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

A választ nem tudom, azt tudom van olyan vas ami nem írja ki hiába Atmos-os. A Malac kiírta akkor is amikor nem voltak magassági hangszórók. 

A 7702 MK2 már nem "írja ki".
Az újabbakból kivették ezt a lehetőséget. (Denon-Marantz biztosan ilyen).

A nappali meg olyan, amilyen. Ahogy a topik cÍmében is van - mozibirodalom. 

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

"Szerintem azzal is tisztában vagy, hogy a külön szobában a felszerelésed TÖK MÁSKÉPPEN SZÓLNA!"

​Még ha másként is szólna egyszer sem biztos, hogy rosszabbul. Ha meg nem szólna rosszabbul hanem jobban, akkor nem is kellene a fejét törni. Nálam például pont a plusz költség ( fűtés, szigetelés ) ami meggátolta  a külön szoba építést. Egyenlőre   

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Szoba és szoba, tökre mindegy ,hogyan hívjuk,akik egy nappalit áldoznak be szinte teljesen a hobby céljára, az is egyfajta dedikált szobának tekinthető! Az ,hogy van más funkciója is az csak hab a tortán..az meg nettó hülyeség, hogy nem lehet ugyanazon feltételeket meglépni ,vagy minőségi eszközöket telepíteni egy nappaliban, van élet a külön szobán kívül is.. pláne ha valakinek a párja is partner ebben! Belátom nehezebb ,de nem megoldhatatlan.. 

Az meg külön idegesít ,hogy evvel cseszegetitek a másikat.... tisztelet a kivételnek!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Én sem...akkor van egy olyan technikai fejlettségi szint, ami már csak külön moziszobában érvényesíthető?Elméletileg nincs. Gyakorlatilag már egy Auro3D is nehezen képzelhető el egy nappaliban, egy IMAX meg végképp.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Én sem...akkor van egy olyan technikai fejlettségi szint, ami már csak külön moziszobában érvényesíthető?
Osu no seishin!

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Ezt meg én nem értem
Azt én sem.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

de azért érdekes hogy az akkor technikai szint viszont nem felelt meg  ) akkor természetesen az sem gond, mivel az ő dolga. 
Ezt meg én nem értem, a szint növekedés nem jár kéz a kézben egy külön moziszobával. Van nem egy olyan fórumtárs akinek nagyságrendekkel komolyabb cucc van a nappaliban, mint nálam.  A 2005 úgy értendő, h azóta van vetített kép a nappaliban. 

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

Ha a nappalidból kidobálsz szinte mindent, teljesen használható marad az a terület, de a moziszobáddal mit fogsz kezdeni, ha a jövőben már nem használod ki? 
Ha lehet garázsból, pincéből esetleg sufniból moziszobát kialakítani, akkor miért ne lehetne egy moziszobából később zenehallgatásra, olvasásra esetleg műhelyre, stb-re átalakítani a szobát. Ha valami működik az egyik irányba, akkor később miért ne működhetne a másik irányba. Nem is értem ezzel mi a gond   De természetesen ha neki 2005 óta megfelelő helyen van a mozi a nappaliban (átjött , de azért érdekes hogy az akkor technikai szint viszont nem felelt meg  ) akkor természetesen az sem gond, mivel az ő dolga. 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Megprobalom maskepp, hatha ugy atmegy a logika.

Jó akusztikájú, megfelelő méretű, technikájú, esztétikumú külön szobát építeni, rengeteg plusz pénzt (bár tudjuk, hogy ami nekem rengeteg, az másnál filléreket sem) jelent. Szerintem azzal is tisztában vagy, hogy a külön szobában a felszerelésed TÖK MÁSKÉPPEN SZÓLNA! Na akkor ez újabb, hosszan tartó fejtörést okozna neked, hogyan s miképpen kapd vissza azt a hangot amit a saját ízlésedhez mérten eddig összeraktál/elértél.
Szerintem nem vagy te annyira "alkoholista", hogy gondolkodás nélkül felhúzz egy építményt a telkeden. Ha hivatalosan csinálnád, sok utánajárásba és pénzbe kerülne. Ha nem hivatalosan csinálnád, ott lenne az a bizonyos kard, hogy vagy lebontatják vagy jókora pénzt kellene fizetni, hogy úgy maradhasson (sok idő, utána járás, pénz). Ha külön szobába költözteted a mozit mi van, ha családi szinten tök egyedül maradsz a hobbiddal? Telik múlik az idő feletted is, a fertőzöttséged is alább fog hagyni, ahogy a filmek színvonala egyre csak lejjebb megy. Minden csoda 3 napig tart, és semmi nem tart örökké. Az Atmosos csodád sem fog életed végéig lenyűgözni, hát minek építenél neki külön moziszobát? Ha a nappalidból kidobálsz szinte mindent, teljesen használható marad az a terület, de a moziszobáddal mit fogsz kezdeni, ha a jövőben már nem használod ki? 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Megprobalom maskepp, hatha ugy atmegy a logika. Annyi idom van, h megnezzem amire kivancsi vagyok. Tehat eleg rugalams a beosztasunk egymashoz kepest. Ha viszont itthon vagyunk mindketten akkor ne arra pazaroljzk az idot h elvonuljunk a haz masik szegletebe. A lenyeg ha itthon van nem moziznek a kulon szobaba sem. Innentol kezdve nincs benne annyi amiert neki allnek. Nem kerdes lenne pozitiv oldala, ezekkel tokeletesen tisztaban vagyok. Nekem a mozi ha jol remlik 2005 ota nappaliban mukodik.

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Hozzászólás Szerző: paler »

A nejem nem komálja a hangerőt, így akkor adok a rendszernek ha nincs itthon. 
1. pont ez miatt is lenne jó ha külön moziszobád lenne

Ha meg nincs itthon, tökmind1, h külön helységben, vagy a nappaliban mozizok. Persze lenne előnye, de nem annyi, h mindenképp meg akarjam valósítani. 
2. nektek nagyon jó munka-időbeosztásotok lehet, hogy ha olyan sűrűn van olyan időpontod, amikor a párod nincs otthon és te odatudsz gangolni a hangerőnek. Nálunk ez szinte kivitelezhetetlen, mivel 90%-ban azonos idősávban vagyunk itthon, és ha csak olyankor moziznék nagy hangerőn amikor a párom nincs itthon, akkor egy évben max.2-3 filmet tudnék csak hangosan megnézni. Tehát nálunk erősen kompromisszum van, bár mikor együtt mozizunk akkor kevésbé zavarja a hangerő, mint mikor ő pl. a konyhában motoszkál. 

Tehát nem hiszem el hogy egy olyan mozi, film és kütyürajongó mint te nem igényelnéd a külön moziszobát...ez kicsit olyan mint hogy legyen vagy ne legyen Atmos...nem is éri meg, a páromat is megkérdeztem, szerinte sem kell, de végül csak lett 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nálam is ugyanígy volt megoldva, szinte csak a vászon környéke volt hasonló színű. Pár hónapig jó volt, (kontraszt szempontjából mindenféleképp) utána jött a nagy megbánás.
De ez nálunk volt, ez meg a Te szerájod, csak a saját tapasztalatom vetem kijelzőre.
Sajnos ez a hátránya a mozinappaliknak. Kompromisszum hegyek, mert szép lassan eluralja a mozi az egesz nappalit, szinte másról sem szól. Nagyon szerencsés az, aki külön tud menni egy helyiségbe. Nálad ez lehetetlen?

Nálam a ház megépülése óta erről szól a nappali, sokkal jobban mint bárkinél. Minket nem zavar sem a szín, sem a sok kacat amivel teli van a helység. A garázs megfelelő lehetne a célra, ha nagyon akarnám, talán egy kicsit kisebb vászonnal. De egyrészt teli van a munkámmal, másrészt nem zavar, mint említettem. Jó lenne, vagy mégsem. Annyira nem vonz, h elvonuljak egyedül mozizni. A nejem nem komálja a hangerőt, így akkor adok a rendszernek ha nincs itthon. Ha meg nincs itthon, tökmind1, h külön helységben, vagy a nappaliban mozizok. Persze lenne előnye, de nem annyi, h mindenképp meg akarjam valósítani. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ez egy moziszobában faxa. De egy élettérben nyomasztö tud lenni, tapasztalatból írom.
Mivel a nappali, étkező, konyha egymás mellett van. Biztosíthatlak róla, h nem nyomasztó. Az említett helységeknek vidám világos színe van, így ellensúlyozza a sötét hatást. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Köszi! Valamilyen Áfonya a becsületes neve, a gépek elhúzzák ezeket a színeket, attól függ hová mér fényt. De ez hasonlít a legjobban a valósághoz. 

A régi színhez képest jelentősen sötétítettél,ami ugye mindenképpen jó ötlet,de a színe tényleg nagyon király.Mély,de mégis finom.Faxa.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Már bocs Tonyka, de baxki kib@szott jó lett ez a falszín!!! :smile32:  A múltkori képeken egész másnak hatott.
Másik géppel fotóztál,vagy más szögből?. Nekem tetszik.

Köszi! Valamilyen Áfonya a becsületes neve, a gépek elhúzzák ezeket a színeket, attól függ hová mér fényt. De ez hasonlít a legjobban a valósághoz. 

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Már bocs Tonyka, de baxki kib@szott jó lett ez a falszín!!! :smile32:  A múltkori képeken egész másnak hatott.  
Másik géppel fotóztál,vagy más szögből?. Nekem tetszik.

Lezárt

Vissza: “Házimozi”