Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
Elnézést kérek, más filmeknél beéred még az 1080-as mkv-val is, nem várogatod, hogy megjelenjen a BD lemez
Főnököm, mivel követed a topikom, akkor emlékezhetnél, h ajánlottam a filmet, mert megnéztem a moziba. Az Atmos hanggal meg megvárom a lemezt ha már megveszem úgy is. No meg van egy lemez hangja, leheletnyivel jobb fétisem, mint a konzerv. Persze akár lehet placebo is a szeretett korongjaim irányába.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
de még csak ,szaros 3D ben nem? ki vagyok ,hogy mindig a 3d erőltetik, és jóval később rakják fel a 2d minőségi anyagot, persze pofám befogom, de akkor is zavar :-)
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Fater nekem a jövő héten jelenik meg a polcomon, mivel megveszem.
Elnézést kérek, más filmeknél beéred még az 1080-as mkv-val is, nem várogatod, hogy megjelenjen a BD lemez
Fater, az már megjelent, tegnap néztem
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Fater nekem a jövő héten jelenik meg a polcomon, mivel megveszem.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Mivel Atmos film nem jön mindennap, ezért kiéhezve várom mondjuk az Öngyilkos osztag megjelenését.
Atmos téma.
Többen érdeklődtök itt, és privátban is. Mostanság elég sokat buzerálom a rendszert, hiába az örök elégedetlenség. Mondjuk aki ismer, tudja, h szeretem felfedezni a rendszer maximumát. Szeretem elérni az itt a vége nincs már tovább, mindent kipróbáltam. Nehezíti a dolgot a kombinációk ezernyi lehetősége. Játszadozhatom az Audyssey-vel, tologathatom a dobozokat, húzgálhatom a subokat. Szórakozhatok a vágásokkal, a fázisokkal a távolság állításon keresztül, no meg még a kábelekkel. Erre jön még az Atmos. Kb 2 Atmos filmet sikerült végig néznem. A többi csak céltalan bele hallgatás itt ott némely jelenetbe. Az biztos, h ha a filmet nézi az ember, akkor fel sem figyel arra, h ez most felülről jött-e, vagy sem. Persze azért én próbálom figyelni, h mikor van ott valami. Ez annyira nem egyszerű, mint amilyennek hallatszik. A napokban többször bele sétáltam, h azt hittem a felsők szólnak. Aztán átkacsolva az amúgy siralmas 5.1 hangra, mégsem a felsők szóltak. Ez azt jelenti, h a sima 5.1-em is eléggé rendben van térbelileg, mondjuk talán kijelenthetem, h ebben a műfajban a Malac eléggé jól teljesít. A feledés barlangos vízcsepegései eléggé ott vannak a szeren, pedig az csak DTSHD. Na de térjünk vissza az Atmos-hoz. A Tini nindzsák hálás anyag, sokat hozzátesz az élményhez. Az elején a kosárlabda meccsen az egész stadion beköltözik a nappaliba. A bemondó hangja nagyon szuperül felülről jön. Van csatorna fedél alatti felvétel is, ahol jól hallani a felső világ ténykedését. Ugyanez átkapcsolva 5.1 magyarra szörnyű. Az hagyján, h összeesik a dinamika, de a tér is borzalmasan megsínyli. Mintha nem is ugyanaz a film lenne. Tudom, nem Master hang, de a tér tesztelésére Atmos szempontjából megfelelő. A Warcrafthoz is szintén hozzátesz pár helyen. Az elején a szél susogása, vagy amikor a terhes Ork asszony kimászik a vízből, és felettünk van, mert a kamera alulról mutatja. Sokszor zenei hatások jönnek felülről. De ezeket tényleg figyelni kell, mert ha a filmet nézed teljesen természetesnek hat, és nem hivalkodó. A Démonok között 2 is megér egy misét, a ház alaksorában játszódó vizes jelenet sem piti. A felső szinten elfutó léptek, tényleg a padlásomról jönnek. Szinte minden filmben vannak apróbb villanások, hol nagyon jól hallhatóan, hol kevésbé észlelhetően. Mivel nincs DTS-X-em, így Neural-X sincs, így nem tudom milyen lehet a szoftveresen tuningolt Master hang. Mivel Atmos film nem jön mindennap, ezért kiéhezve várom mondjuk az Öngyilkos osztag megjelenését. Ezért többnyire a felsőket hajtó Rotel ki van kapcsolva, így a hétköznapok mozizásai a szokott mederben folynak. Hál isten azért még érek el új sikereket az öreg 5.1-nél is. Akik gondolkoznak a kiépítésen annak nem tudok okos tanácsot adni. Én úgy vagyok vele: " Nagy baj az agybaj, de ha már megvan, nem baj " Hozzátesz egyértelműen, h megéri-e jelen pillanatban, az már árnyaltabb.
Viharlovagok
Ismét egy igaz történet. Sajnos ebben az esetben nem sikerült a realitás talaján maradni. A film hemzseg a rossz megvalósítási hibáktól. Van itt 0 fok környékén víz alatti úszkálás csónakostól. Utána senki sem fagy össze, rendületlenül tartanak tovább a cél felé. A kliséket sem tudták kihagyni, a vége az valami borzalmas bovlivúdi. Kár a filmért, mert a történet önmagában jó anyag lenne. A kép nekem nem volt egy nagy durranás. Persze, hóvihar meg, eső, de ha ezek nincsenek akkor sem valami penge. A mitesszerek nem másztak le a vászonról. A hang az viszont becsületes, a hullámtörő távoli, aztán közeledő hangja még mindig a fülemben van. 1-nek szódával elmegy.
10/4
Mennyei csodák
A filmajánlóban figyeltem fel eme alkotásra. Az elején nem tulajdonítottam nagy jelentőséget az igaz történet alapján feliratnak. Ma már sok filmhez odabiggyeszti ezt a pár sort az álomgyár. Aztán sok esetben annyi a valóság, h tényleg volt egy olyan nevű fiú, és egy lány. Gyerekek betegsége mindig megindító, bár sztem minden komoly betegség az. A színészek hozzák a kötelezően elvárhatót ami egy ilyen mondanivalójú filmhez dukál. Van egy kórházi jelenet, ahol két beteg kislány beszélget. El is töprengtem egy pár pillanatra, h honnan szedik ezeket a gyerekszínészeket. Akik hitelesen eljátszanak egy ilyen nehéz feladatott. Hál isten a filmben nem állandóan a drámai szálat húzgálják. Így nem kell egy szekérnyi zsebkendőt bekészíteni a kanapé mellé. Szépen sodródunk a történettel, akárcsak a főhősünk. Bár talán ebben a történetben mindenki egy kicsikét hős. H csodák vannak-e, vagy nincsenek azt mindenki döntse el maga. Viszont a film végén az eredeti képek azért ütnek.
10/10 mivel az élet írta, és érezhető túlzásokat sem vitt bele az álomgyár.
itt mi a helyzet , revelek bejáratódtak már? milyen az atmos, most ?
Áppolnám a kérdést.
itt mi a helyzet , revelek bejáratódtak már? milyen az atmos, most ?
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Köszönet a többieknek is.
Boldog Szülinapot Tony!!!
Boldog Születésnapot!
Cutler: Mit tagadás nincs mit szépíteni, így van.
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
Boldog szülinapot!
Húú, de öreg vagy Fater
Szia szomszéd,
Nagyon boldog szülinapot!
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
- thxfan
- Beköltözött

- Értékelés: 1205
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Megint egy évvel öregebb lettél, a mosásban kicsit összementél. De ne búsulj, jön még télre tavasz, 44 éves is csak egy évig maradsz! Boldog születésnapot!
Boldog szülinapot!
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect