Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1637

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Alex_Aston írta:
2025.01.02., csüt. 09:37
A szer

Nekem bejött, még ha a végére kicsit talán túlzó is lett, bár a záró képkockák tökéletes lezárást adnak.
Két vélemény, amivel egyetértek.

"Jól indult a film, azt gondoltam, lesz valami üzenete a filmnek, mint pl öregedés el-, nem fogadás, stb. De a vége nagyon gyerekes, beteges, semmitmondó öncélú gusztustalankodás lett. Olyan, mint ha két külön stáb csinálta volna a film első és második felét. Elsőt egy profi filmes csapat, a második felét, egy részeg tini banda.
Nem a gusztustalansag a problema, hanem hogy egyszerűen szar lett. Próbált lopni korábbi komoly filmektől, de igy is nulla. Rég láttam ennyire kacat, semmitmondó filmet. Sztem ezt a filmet, sajat beteg lelkuknek keszitették"

"Jó a téma jó a miliő amiben forgatódik, akár jó is lehetett volna a film a koncepció alapján.
De vicc kategória számba ment a film vége.
Épkézláb ötletek alapján én jobbat gondoltam hová futhatott volna ki.
De semmi esetre sem nem egy ilyen gyermeteg torz agyszüleménybe!!
Az utolsó 20 perc kb azt sem tudtam melyik rendezvényen vagyok. Értékelhetetlen.
Ne pazarold rá az időd csak ha feltétlenül meg akarod nézni."

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Scott Pilgrim a világ ellen

2010-es film. Valamiért kimaradt, de most ráakadtam. A mostani "inséges" időkben élmény volt a megtekintése. Vicces, pozitiv és érdekes volt számomra. Azoknak ajánlom, akik lélekben nem olyan idősek, mint valójában. :D
Lemmy miatt írom, hogy volt benne "buzulás" is, de az is viccesen tálalva, nem olyan Netflixesen, amit én sem bírok. :rolleyes:
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3256

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

A szer

https://m.imdb.com/title/tt17526714/

Mi történik, amikor egy Oscart is nyert sztár csillaga kihunyóban van, de ezt nem képes elfogadni? Mindent megtedz érte, hogy ezt megforsítsa (amit nem lehet ugye).
Így kapva.kap az alkalmon, amikor hangzatos ígéretek mellett, illegális módon, erre valamiféle lehetősége van. De persze mindennek ára van, nem is kicsi.
Nos erről szól ez az egyszerre elborult és mellé zseniális társadalom kritikával rendelkező film. Nagyon érdekes a képi világa, a sok közeli felvétel, ami egy-egy cselekedet mutat be úgy, ahogy arra nem szoktunk gondolni.
Itt az emberek kisarkítva kétféléek. A férfiak szexisták, a nők pedig önértékelési zavarban szenvednek.
És szerintem ez utóbbi az egész mozgató rúgja, hogy egyébként a korához képest bőven átlag feletti kinézetű nő (most tekintsünk el a köztudott plasztikai beavatkozásoktól) nem képes elfogadni, hogy már nem 25-30 éves.

Nekem bejött, még ha a végére kicsit talán túlzó is lett, bár a záró képkockák tökéletes lezárást adnak.
652433_1725959008.9396.jpg
652433_1725959008.9396.jpg (80.59 KiB) Megtekintve 1514 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Takonykóros dögrovás miatt, sajnos, a két ünnep között volt idő agyzsibbasztást nézni.

Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk
(Bad Boys for Life)
[Max]

Mivel 30 percig egy enyhe félmosolyt nem tudott az arcomra csalni, kinyomtam.
Jó, mondjuk sosem voltam rajongója a sorozatnak, az 1. rész még elment, a 2. részt már gyenge eresztésnek találtam.
(Fasorban sincsenek egy Halálos fegyverrel.)

A kaszkadőr
(The Fall Guy)
[SkyShowtime]

Döbbenetesen gyenge és humortalan.
A döbbenet miatt 58 percig ment, aztán a végére tekertem, hogy valami alakul-e, de semmi.
Jó, mondjuk, én Ryan Goslinggal (soha nem értettem a körülötte lévő hájpot) még nem láttam jó filmet (oké, nem láttam minden filmjét), Emily Blunt-ot meg mindig is jellegtelennek tartottam.

Légi csibészek
(Lift)
[Netflix]
Egy nem túl eredeti, nem túl fordulatos, nem túl vicces, ahhoz képest erős szereposztású, felejthető akció vígjátékszerűség.
Vasaláshoz háttérzajnak jó lehet.

A Hold árnyékában
(In the Shadows of the Moon)
[Netflix]

Egy egész érdekesen induló sci-fi akció, a zsáner elemeit egész tisztességesen rakták össze, de a dramaturgián lett volna mit csiszolni (pl. Harold Nowak előzmény nélküli elővétele a nyuszi kalapból).
Bármennyire érdekesen indul, ez is csak háttérzajnak lehet jó.

Háromezer év vágyakozás
(Three Thousand Years of Longing)
[Telekom Filmklub]

Ezt a filmet nem tudom mire vélni, nem igazán jött át, hogy a költő mit is akart mondani (ha egyáltalán akart bármit is).
Mondjuk, lehet egy olyan értelmezése is, hogy a modern független, erős nőnek elegendő egy olyan kapcsolat, hogy 3 évente megdugják.

Annyiban emlékeztetett Neil Gaiman Amerikai istenek c. regényére, hogy a kerettörténet egy marhaság, ellenben a kerettörténetben elmesélt múltbeli sztorik érdekesek.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 731

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Őrület (Netflix)

Jól indul, majd egy rétestészta katyvasz lesz belőle. A felénél szerintem fingjuk sem volt mit hozzanak ki az egészből.
Időrabló. 4 rész elég lett volna.

Fekete galamb (befejezve.)
Továbbra is tolják a férfiszerelmet, szerintem zavaró, hiába írta a kolléga, hogy (őt) nem.
Ha átpörgeted az ominózus részeket, nem rossz, de nem is világmegváltó.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Venomer

Nincs semmi néznivaló, ezért minDENki eladja az összes házimozi felszerelését.............. leborulok.gif :ohnoohnoohno:

150 film elég lesz egyszerre?

Delorean már írta kb 5 szezon x25 rész DTS-X hanggal megunhatatlan: A célszemély- Person of interest

Dune prófécia sorozat eddig 6 rész,
The day of Jakal a mostani sztár filmsorozat első évad,
Black doves- a homofób részek nélkül nagyon jó,

A Vin Diesel sorozatokból ismert nagyon csinos szinesbőrű lány Nathalie Emmanuel: The killer 2024 es film- Peckock original

Minden filmben a hang effektek teljes spektrumának érzékelése- 15- 20Hz- egészen más intenzitású kikapcsolódást nyújtanak. Magyarul, akinek nagyon jó cucca van és még hallja is a mély- magas hangokat, annak sokkal nagyobb élményt nyújtanak a filmek.
Ezt úgy lehet elérni 50- 60 éves kor felett- ha azt akarod, hogy a hallásod a régi legyen-, beszerzel értisztító kapszulát és az kitisztítja az ereidet + a sportolás. A világ legidősebb emberei mind az értisztítást nevezték meg, azért működik a szervezetük még mindig, mert tiszták az ereik, a hallójáratuk is a fejben a füleknél is. :goodmorning:
Kipróbáltam, tényleg működik, nem lesz sztrókom és sportolok is. A hallásom lényegesen jobb lett, úgy is írhatom, hogy ég és föld az eltérés.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

venomer írta:
2024.12.28., szomb. 13:34
Látott valaki jót mostanában vagy akár a régmúltjában? Nem kell, hogy művész legyen, csak emelkedjen el valamennyire a kommersztől.
Black Doves, arcane. A Nosferatu is jó lesz, érzem. 😀
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
Ekkora harc van a fejekben, lelkekben és ez a szint, hogy egy Squid Game-nek ekkora sikernek kell lennie?
Sajnos igen. Alacsony az igény.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Arthur the King

https://m.imdb.com/title/tt10720352/

Ez is igaz történet alapján készült film.
Egy teljesítmény túra megszállott csapatot mutat be. Nem is tudtam, hogy van ilyen, hogy pár nap alatt gyalog, meg evezve és biciklivel kell 600 km körüli távot megtenni, viszonylag szabad módon.

Egy kóbor kutya verődik a csapathoz ezen a versenyen, ami mindenkinek az utolsó esély ahhoz, hogy végig csinálja, így eléggé feszültek is. A blöki viszont jó hatással lesz rájuk. Filmes túlzások persze, hogy vannak benne, de.megis szerethető a történet, és jó a megvalósítás.
Nem lesz klasszikus, de bőven jó kikapcsolódás, ahogy anno a Nyad című film is volt, ami szintén egy elképesztő teljesítményt mutatott be.

mike-rame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 672

Hozzászólás Szerző: mike-rame »

venomer írta:
Látott valaki jót mostanában vagy akár a régmúltjában? Nem kell, hogy művész legyen, csak emelkedjen el valamennyire a kommersztől.
Dráma, morális, etikai vívódással, romantikával, Fasszbenderrel, RécsölWájsszal: "Fény az óceán felett."

youtu.be/lk7yw00a4fs

Ugyanez pepitában, sírás nélkül, csipet abszurditással, eksönjelenetekkel, Düpontellel: "Le Convoyeur"

youtu.be/PGZ2UDltLeY

Ez pedig az előbbi kettő elegye, keleti fűszerezéssel, henteléssel, garantáltan nem kommersz: "Sárga-tenger"

youtu.be/f4EUN2ms_Pc
"Áldozat nélkül nincs veszteség"

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Ekkora harc van a fejekben, lelkekben és ez a szint, hogy egy Squid Game-nek ekkora sikernek kell lennie? Alapból beteg és pocsék. Igényesebb drámák és életszagok elérhetők dögivel.

A Kézipoggyász nem egy nagy eresztés, az igaz, de a saját szintjén tele pakolták minden jóval, mint egy akciós Mikulás csomag, olyan. Torrenten nagy keletje volt, legnagyobb értelemszerűen SD-ben.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9.1 írta:
2024.12.28., szomb. 09:04
Ok. Az első részben azért elég tolakodó volt, (aktus, közeli szerelmes jelenetek stb.) de ha enyhül, akkor a sztori megérhet egy pár káromkodást. :D
A Banshee-ben volt az a transz (vagy mi) kínai srác, Job. Na az pl egy jópofa karakter volt, aktusra, smacira nem emlékszem, nem volt nagyon zavaró. Illetve az volt, de a sztori fedte. Nem volt párkapcsolati vívódása sem. A szinkronja is telitalálat volt.
Emlékeim szerint.
Érdekes, az az ürge engem jobban zavart, mert nagyon túltolta a kinézetével a dolgokat. De amúgy igen, jópofa karakter volt.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Ok. Az első részben azért elég tolakodó volt, (aktus, közeli szerelmes jelenetek stb.) de ha enyhül, akkor a sztori megérhet egy pár káromkodást. :D
A Banshee-ben volt az a transz (vagy mi) kínai srác, Job. Na az pl egy jópofa karakter volt, aktusra, smacira nem emlékszem, nem volt nagyon zavaró. Illetve az volt, de a sztori fedte. Nem volt párkapcsolati vívódása sem. A szinkronja is telitalálat volt.
Emlékeim szerint.
Szerintem!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9.1 írta:
2024.12.27., pén. 08:46
Fekete galamb.

Homofóboknak (jelen) nagyon nem ajánlom. Tömény buzulás. Már az első részben négyen (!) vannak a szerelmes pajtikák, szinte fő sztori.
Valószínűsíthető a két bérgyilkosnő románca is.
Kár érte, mert ígéretesnek tűnik, de nem csúszik le a torkomon. :D
Engem ki lehet kergetni a világból a meleg/trans tanmese jellegü szereplőkkel, viszont a Black Doves a képernyő elé szegezett. Egyszerre vicces, erőszakos és izgalmas, A szereplőknek van karaktere, nem hibátlan szuperhősők. És nem, a bérgyilkos csajokból kapcsolatából nem lesz románc, ahogy a valóban jelenlevő meleg szál sem a kötelező érzékenyítő szájbarágos sztori. Szerintem érdemes megnézni, max pár jelenetnél nem kell odafigyelni. Sokkal több pozitívuma van a sorozatnak, semhogy holmi melegedés miatt le kéne írni.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2024.12.26., csüt. 10:43

Kézipoggyász. (Netflix)
Egy logikai bakikkal tűzdelt, filmes hibákkal teleszórt, összeollózott "zs" foschalmaz.
Nem ajánlott, időpocsékolás.
Általában egyetértek a véleményeddel, most nem.
Nem állítom, hogy mestermű, de egynek bőven elmegy. Tegnap este pont ilyen volt nekünk, nem éreztük időpocsékolásnak. A kötelező meleg vonal se volt túltolva.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Squid game 2. évad.
Első két rész alapján méltó folytatása a sorozatnak.
Bemutatja, hogy mi is történt a túlélőkkel, és kinek, mi lett mániája e miatt.
Nem unalmas, és kellően fokozza az izgalmakat, hogy mire is számítsunk a többi részben.

Remélem a többi rész is ilyen lesz, és nem lefelé megy majd a színvonal,.mert akkor remek szórakozás (és társadalom kritika) lesz.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Fekete galamb.

Homofóboknak (jelen) nagyon nem ajánlom. Tömény buzulás. Már az első részben négyen (!) vannak a szerelmes pajtikák, szinte fő sztori.
Valószínűsíthető a két bérgyilkosnő románca is.
Kár érte, mert ígéretesnek tűnik, de nem csúszik le a torkomon. :D
Szerintem!

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Az elmúlt hónapok termése.

Kézipoggyász. (Netflix)
Egy logikai bakikkal tűzdelt, filmes hibákkal teleszórt, összeollózott "zs" foschalmaz.
Nem ajánlott, időpocsékolás.

City Hunter (Netflix)
Japán agymenés, hol humoros, hol véres, hol meghökkentő, csak bátrabbaknak.

Twin Peaks 2017 (Sky Showtime)
Nem tudom mit láttam, de etette magát. :D

Star Wars: Rossz osztag (Disney)
A 99-es klónosztag sztorija. Kellemes meglepetés, még folyamatban a nézése, de nagyon jófajta.
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Alex_Aston írta:
2024.12.24., kedd 13:02
Erre a lufis jelenetre nem lehet emlékezni, ha egyszer is látta az ember? :smile29:

youtu.be/NdkM2MO3UXE
Elég könnyű nem emlékezni, ha kb. 20 éve láttam utoljára.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Erre a lufis jelenetre nem lehet emlékezni, ha egyszer is látta az ember? :smile29:

youtu.be/NdkM2MO3UXE

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Alex_Aston írta:
2024.12.24., kedd 10:35
Ha már karácsonyi, csaladi filmek, akkor ezek szerintem ott vannak az örök top listán. :napsut:

1a191b47-33f9-4c4d-bf79-c110b4f25d20.jpg

Screenshot_20241224_103348_Photos.jpg
Bevallom igen sokszor láttam filmjeik nagy részét, de most nem ugrik be képről, hogy melyik melyik. A másodikban majdnem biztos vagyok, de nem teljesen. Az elsőben nem. :)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

venomer írta:
2024.12.24., kedd 09:44
Ordinary Angels - a tervezőasztalon jó forgatókönyv mellé kötelezően mélymegélendőként akarja eladni magát, már előre.
Én pedig leginkább a forgatókönyvet hibáztatom. Na meg Hilaryt, hogy miért vállal el ilyeneket.

Igaz történet alapján készült filmek... Nyilván rengeteg ilyen van és ha sikerült érdekes történetet választani, amit alázattal és nem öncélúan követnek le az alkotók, abból lehet egy nézhető és nézendő mozi. De ha kiírják már az elején, hogy nyomokban valóságot tartalmaz, akkor én már reflexből menekülök, mert ezek szinte kivétel nélkül túlszaturált hőskölteményként mutatják be az esetleg valós esetet. Az ilyen alkotások persze lehetnek (kassza)sikeresek, Észak-Amerikában toleránsabbak a (filmes) giccsre (erősen hozzászoktak), az én európai gyomrom kényesebb az ilyesmire. A háborús filmek, amikben a hősies csata végén a füstölgő romokon büszkén lobogó amerikai zászlót mutatják lassú bevarióval, azok sem nekem készülnek, de ha azt a pár perces, számomra rémes patriotizmust kitakarom, áttekerem, még lehet belőlük egy kellemes élmény. A Köztünk élő angyalokból másfél órát kellett kitakarni, ami nem túl értelmes időtöltés, bánom is.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3170

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Ha már karácsonyi film, akkor nálunk Aludj Csak, Én Álmodom(a zenéje is nagyon jó), Igazából Szerelem, és egy "kissé" más, Megjött Apuci 2. a favorit.
Sokak kedvencét, a Reszkessetek Betörőket Mi ki nem állhatjuk. Személy szerint, én még sohasem láttam végig. Kinek a pap, kinek a paplan.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Alex_Aston írta:
2024.12.24., kedd 10:35
Ha már karácsonyi, csaladi filmek, akkor ezek szerintem ott vannak az örök top listán. :napsut:

1a191b47-33f9-4c4d-bf79-c110b4f25d20.jpg

Screenshot_20241224_103348_Photos.jpg
Ezek egész évi filmek karácsony2 :)

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”