Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései
Hogy Ivánnál ki mit fog érzékelni, ha lesz ilyen teszt, arról fogalmam sincs
Ha te is ott lennél, hozhatnád a hang bemérő kütyüdet, amivel igazolnád vagy megcáfolnád a hangban hitt/érzett különbségeket. Akusztikai körutaid során a magaddal vitt mikrofonra/szoftverre támaszkodsz, hát ennél a tesztnél is felhasználhatnád!
, de kétlem (remélem), hogy ettől a résztvevőkön kívül bárkinek is megváltozna a hitvallása.
pont ez a baj.. hogy kétled.. ha számomra kiderül ,hogy tévedek azt elismerem, szívesen, ettől nem leszek kevesebb...
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
. Engem teljesen hidegen hagy, ki mit bizonyít.
sztem ez strucc politika.. méghozzá valami olyasmi ,hogy leszarom ki mit tud vagy gondol, leszarom ki bizonyít be bármit is, én sokkal jobban tudom.. ha így lenne akkor ,azt is mondhatnád, hogy szted 1m,1L,1kg az nem annyi ,mert te jobban tudod.. vagy hogy nincs gravitáció...stb..
én vizuális típus vagyok, hiszem ha látom, vagy hallom, de ennek ellenére, nem vonom kétségbe azt ha valaki még is az ellenkezőjét állítja, vagy elfogadom vagy nem, de nem hülyézem le, amúgy meg szeretnék hinni abban,hogy minden megmagyarázható akár fizika,matematika, filozófia által, de hogy ha valami bebizonyosodik ,kétséget kizáróan, akkor nem fogom azt mondani 1-2 olyan ember miatt aki szembe hugyozik a széllel ,hogy akkor lehet még sem úgy van..
Szóval ha pld. ezen a teszten kiderül 10 emberből 10 vagy 9 azt mondja hogy lát vagy nem lát, akkor sztem eléggé egyértelmű lesz,, nyilván több ezer ember véleménye reakciója jobb lenne de hát azért ez nem egy olyan dolog amiért ezt érdemes lenne meglépni
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11223
- Kapcsolat:
Nekem tele van a púpom a hívőkkel. Én materiális felfogású ember vagyok...
Ha Ivánék nagyszobájában valaki eltérést érzékelne a lemez és a hdd között azt meg kellene mondania, hogy mi az! Ivánék szobája nem laboratórium, hogy mindenféle mérő eszköz legyen, de ha valaki azt mondaná, hogy pirosasabb a kép azt Iván ellenőrizhetné a kalibráló műszerével.
Nekem semmi bajom a világnézeteddel, így erről nincs mit mondanom. Maximum annyit, hogy a hit nem jó kifejezés ide, mivel az nem kötődik saját tapasztaláshoz, sokkal inkább egy reményhez. Ha már megtapasztaltál valamit, annak létezése számodra nem hit kérdése. Nem hiszed, hanem tudod.
Hogy Ivánnál ki mit fog érzékelni, ha lesz ilyen teszt, arról fogalmam sincs, de gyanítom, nem a színegyensúlyt fogják szóvá tenni, ha egyáltalán észlelnek bármi eltérést. Elég sok nyilvános HiFi tesztet folytattam már le. A ceremóniamesternek nagy szerepe van, simán képes befolyásolni az eredményt egészen egyszerű trükkökkel, de ezeket nem most fogom leírni. Majd biztosan leírják a tapasztalataikat és akkor megint lehet napokig csámcsogni a kérdésen, de kétlem (remélem), hogy ettől a résztvevőkön kívül bárkinek is megváltozna a hitvallása.
Ezért szeretnék ott lenni a teszten. Nem mások véleményére vagyok kiváncsi, hanem a sajátomra. Miután megláttam, hallottam a különbséget vagy nem, le tudom vonni a következtetést saját magam számára. Szeretnék tiszában lenni, hogy érdemes ezzel a témával foglalkozni az otthoni fejlesztgetések során, avagy felesleges.
Erről van szó.. engem is a saját kíváncsiságom miatt érdekel!
Hiccusz jobban jársz ha csinálsz 1 saját mozi klubot
Kizárólag gyarlóságból és intoleranciából, de az megfigyelhető, hogy ezeket a harcokat mindig a "nem hívők" kezdeményezik.
Ha valaki egy vakteszten bizonyítja, hogy ő lát különbséget két készülék, kábel, hangdoboz produkciója között, akkor mi van?
Nekem tele van a púpom a hívőkkel. Én materiális felfogású ember vagyok és el sem tudom képzelni, hogy lehet felnőtt fejjel a jézuskában, az istenben a télapóban, a húsvéti nyusziban, holle anyóban stb-stb hinni. A materiálisok nem szokták az "M" betűvel tele szórni a környezetet, az épületeket! Ugye abban sem hiszünk, hogy EDDÁS "haverunkat" elvitték az ufók?!. Az élet kémia és fizika bonyolult kölcsönhatásai miatt olyan amilyen és nem valami teremtőnek a készterméke! Azon egyik hívő sem gondolkodott még, hogy a hitük szerinti istenük, hogyan készítette a világot. Mégis hogyan? Szerintem egy WINDOWS oprendszer megírása is embert próbáló, hát még a komplett vagy inkább a komplex világegyetemre megírni egy működőképes vezérlő utasítás sort, programot-programokat ...
Vak teszt. Beültetlek egy kocsiba, bekötöm a szemed. Tempomattal beállunk 100 Km/h-ás tempóra és úgy utazunk. Egyszercsak felemeled a kezed, hogy azt érzed, hogy gyorsulunk! Ránézek a sebesség mérőre és azt látom, hogy a visszajelző oda van ragadva a 100-as jelhez. Mi van ilyenkor? Ha a sebesség mérő nem jelez változást és mégis érzel változást, akkor valami mégis csak van! Ha a sebességmérő nem mutat akkor elő veszünk egy olyan mérő eszközt ami pl. a vízszint eltérést méri. Ha felfelé megyünk akkor bekötött szemmel úgy érezheted, hogy gyorsultunk.
Ha Ivánék nagyszobájában valaki eltérést érzékelne a lemez és a hdd között azt meg kellene mondania, hogy mi az! Ivánék szobája nem laboratórium, hogy mindenféle mérő eszköz legyen, de ha valaki azt mondaná, hogy pirosasabb a kép azt Iván ellenőrizhetné a kalibráló műszerével.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Ezért szeretnék ott lenni a teszten. Nem mások véleményére vagyok kiváncsi, hanem a sajátomra. Miután megláttam, hallottam a különbséget vagy nem, le tudom vonni a következtetést saját magam számára.
Értelek, de a kérdésem továbbra is él. Ha Ivánéknál arra jutsz, nem láttál különbséget, akkor biztosra veszed, hogy otthon, máshol, más készülékkel sem látnál? Nézhetjük fordítva is, mindegy. A hifisták azért szoktak le a vaktesztekről, mert sokan rájöttek, semmit nem árul el az élvezhetőségből, ami ugye a fő szempont lenne ezekben a hobbikban.
Ha valaki egy vakteszten bizonyítja, hogy ő lát különbséget két készülék, kábel, hangdoboz produkciója között, akkor mi van? És mi van ellenkező esetben? Aggódom az olyan emberek miatt, akik ezeknek a bizonyításoknak nagy jelentőséget tulajdonítanak a saját tapasztalataikkal dacolva.
Ezért szeretnék ott lenni a teszten. Nem mások véleményére vagyok kiváncsi, hanem a sajátomra. Miután megláttam, hallottam a különbséget vagy nem, le tudom vonni a következtetést saját magam számára. Szeretnék tiszában lenni, hogy érdemes ezzel a témával foglalkozni az otthoni fejlesztgetések során, avagy felesleges.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Engem érdekel, mert bár azt vallom ,hogy nincs difi, de ha még is akkor legalább tudnám az igazat!
Kiragadtam ezt a mondatot, mert attól tartok, a probléma itt van elrejtve. Nincs mindenkire érvényes igazság ilyen szubjektív kérdésekben, mint a házimozi, pláne a HiFi. Sok év után én arra jutottam, már semmiről sem állítom, hogy nem okoz különbséget, mert ha egyetlen ember létezik, aki látja, hallja, akkor már nem mondhatjuk, hogy nem létezik. Miért kellene bármit is bizonyítani? Ha valaki leírja, hogy a világ összes műszerével megmérte és arra jutott, nincs különbség a HDMI kábelek hatása között, akkor onnan kezdve senki nem láthatja, hallhatja az eltérést? Ha egyszer megtapasztalunk egy furcsa, megmagyarázhatatlan jelenséget, amit a többség hülyeségnek tart, akkor mi van? Legyünk birkák és menjünk a tömeg után? Az emberiség 99,99 %-a azt gondolja, nem lehet különbség két kábel hallható és látható hatása között, a maradék néhány százezer ember pedig lelkesen cserélgeti a madzagokat és magabiztosan állítja, hogy van különbség. Ennek a két csoportnak miért kell újra és újra egymásnak feszülnie? Kizárólag gyarlóságból és intoleranciából, de az megfigyelhető, hogy ezeket a harcokat mindig a "nem hívők" kezdeményezik.
Szerintem amúgy is teljesen mindegy, ki mitől élvezi jobban a filmnézést, zenehallgatást. Van olyan ismerősöm, aki utóbbi tevékenység során mindig összekulcsolja az ujjait, még koncerteken is. Be tudná bizonyítani, hogy így jobban szól a cucc? Nyilván nem, de miért is kellene? Tegye fel a kezét, aki minden nap ugyanúgy élvezi a rendszere produkcióját! Ugye, nincs ilyen, ami eléggé logikátlan műszaki szempontból, a jelenség mégis létezik és jól megmutatja, ezek a hobbik részben emocionális tevékenységek is, ott meg teljesen felesleges logikus magyarázatokat keresnünk.
Ha valaki egy vakteszten bizonyítja, hogy ő lát különbséget két készülék, kábel, hangdoboz produkciója között, akkor mi van? És mi van ellenkező esetben? Aggódom az olyan emberek miatt, akik ezeknek a bizonyításoknak nagy jelentőséget tulajdonítanak a saját tapasztalataikkal dacolva. Engem teljesen hidegen hagy, ki mit bizonyít. Számomra csak az a fontos, hogy ha otthon leülök zenét hallgatni, filmet nézni, az számomra kedves legyen. Hogy ezt egy drága erősítővel, vagy két ezoterikus hurkapálca összekötözésével érem el, az teljesen magánügy. Baj csak akkor van, ha a saját módszeremet elkezdem alapigazságként beállítani és rátolni mindenkire. Erre pedig itt sok példát látni sajnos.
Már be is készítettem. Tonyka, többiek, mikor jöttök? Lehet hozni saját anyagot is (BD-t, CD-t, SACD, bármit, ami a Kaleidescape megesz)
Jövő héten vasárnap este én is mennék, ha esetleg arra szerveznétek
Kiváncsi lennék én is a végeredményre.
Bár Papa azt kihangsúlyozta, hogy BD lemez vs. Külső vinyós vagy hálózatos BD50 rip különbséget érzi. A Kaleidescape nem ér szerinte
Mivel nűansznyi a különbség és ezt leírtam. Lehet menne, a megkülönböztetés, de lehet, h nem. Egy ismeretlen, nem megszokott rendszerben a különbség picinysége miatt közel sem lenne egyszerű.
Te a tápkábelben sem hittél, egy rakat érved, volt, h miért nincs különbség aztán a végén..................
Az ismerősöd helyében, visszakérdeztem volna, h te mivel tudod bizonyítani, h nem létezik. Kb. ugyanannyival, amennyivel ő tudja, h létezik.
Ha otthon látod, akkor idegenben egy minőségibb rendszer szerintem jobban kidomborítaná a különbséget.
Arra nem emléxem, hogy ellene kampányoltam volna. Arra viszont határozottan, hogy nálad hallottam először, hogy van különbség (sok csatornánál már nem biztos, hogy kihallanám). Én meggyőzhető vagyok!
Nem a nincset kell bizonyítani, hanem a vant! Ha valaki nem állít valamit, azt nem is kell igazolni / megcáfolni ( pl. nem láttam a nappalitokban egy tengeralattjárót)! Ha állít azt viszont kell! Főleg egy olyan hobbiban, ahol gyakorlatilag mindent lehet mérni, körül tekintő tesztekkel ellenőrizni. A hit az egy olyan izé, amiben akkor is lehet hinni, ha tudják róla, hogy nem igaz ...
Laci te a kárörvendés nagykövete is lehetnél
Engem érdekel, mert bár azt vallom ,hogy nincs difi, de ha még is akkor legalább tudnám az igazat! Sztem ez egy érdekes teszt lenne.. legalább annyira mint a hdmi kábel tesztek is akár hangra vagy képre..de sorolhatnám még..
Nekem nincs mit bizonyítanom, neked van? Amúgy meg olvasni is szoktad amit irkálok, vagy csak belekapsz itt - ott?Csupán neked kínáltam fel a lehetőséget, hisz nem én állítottam valamit. De látom a placebó mindent visz. :-)
Ha összejön én megyek mert OTT akarok lenni amikor ...
Tavaly az egyik ismerősöm kiírta a fészre, hogy "isten valóságos!" Azonnal írtam neki, hogy mivel tudod bizonyítani?
A válasz, erősen hasonlított ehhez a kijelentéshez (nem tudom beidézni a szöveget, mert töröltem az ismerőseim közül):
" Nekem nincs mit bizonyítanom, neked van? "
Mivel nűansznyi a különbség és ezt leírtam. Lehet menne, a megkülönböztetés, de lehet, h nem. Egy ismeretlen, nem megszokott rendszerben a különbség picinysége miatt közel sem lenne egyszerű. Te a tápkábelben sem hittél, egy rakat érved, volt, h miért nincs különbség aztán a végén..................
Istennel dobálódzol folyton, úgy csinálsz, mintha a föld nevezetű bolygón te Flaci mindenre tudnád a racionális válaszokat. Pedig rengeteg dolog van amire nincs magyarázat, sem a földön, sem az univerzumban. Majd megadjuk a számodat, aztán te fényt derítesz a világegyetemet alkotó megmagyarázhatatlan dolgokra.
Az ismerősöd helyében, visszakérdeztem volna, h te mivel tudod bizonyítani, h nem létezik. Kb. ugyanannyival, amennyivel ő tudja, h létezik.
Tavaly az egyik ismerősöm kiírta a fészre, hogy "isten valóságos!" Azonnal írtam neki, hogy mivel tudod bizonyítani?
A válasz, erősen hasonlított ehhez a kijelentéshez (nem tudom beidézni a szöveget, mert töröltem az ismerőseim közül):
Mivel nűansznyi a különbség és ezt leírtam. Lehet menne, a megkülönböztetés, de lehet, h nem. Egy ismeretlen, nem megszokott rendszerben a különbség picinysége miatt közel sem lenne egyszerű. Te a tápkábelben sem hittél, egy rakat érved, volt, h miért nincs különbség aztán a végén..................
Istennel dobálódzol folyton, úgy csinálsz, mintha a föld nevezetű bolygón te Flaci mindenre tudnád a racionális válaszokat. Pedig rengeteg dolog van amire nincs magyarázat, sem a földön, sem az univerzumban. Majd megadjuk a számodat, aztán te fényt derítesz a világegyetemet alkotó megmagyarázhatatlan dolgokra.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Már be is készítettem. Tonyka, többiek, mikor jöttök?
Már be is készítettem. Tonyka, többiek, mikor jöttök? Lehet hozni saját anyagot is (BD-t, CD-t, SACD, bármit, ami a Kaleidescape megesz)
Nekem nincs mit bizonyítanom, neked van? Amúgy meg olvasni is szoktad amit irkálok, vagy csak belekapsz itt - ott?
Nekem nincs mit bizonyítanom, neked van? Amúgy meg olvasni is szoktad amit irkálok, vagy csak belekapsz itt - ott?
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Rágcsálnivaló lesz?
Na ez jól néz ki 30 dodóért.
Ilyen tagolt, vakrámázott képeket gyártanak egyéni tervek szerint is. Csak el kell küldeni a fotót és kiválasztani a felosztás milyenségét.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Sztem az a baj, hogy sok dolgot vettünk át a hi-fi-s világból, mely nem feltétlen hoz akkora érzékelhető eredményt sokcsatornás effektek közepette, mint pl. egy folyamatos zenei anyagnál. Ráadásul itt-ott egy kicsit túl is dimenzionáljuk a történetet és ebből kerekedik egy szép nagy fantasztikum, mely nyomokban tartalmaz igazságot, de a teljes egészet nézve súlyos egyensúly zavart eredményez.
A HiFi felső szinten egy durván maximalista játék, ahol már mindennek jelentősége van. De nekem úgy tűnik, a házimozisoktól sem áll távol ez a hozzáállás.
Gyilkos Páros
Ismét egy jó ötlet ami komolytalanságba fullad. Sokkal jobbat lehetett volna kihozni belőle ha egy kicsit komolyabban veszik az egészet. Így egy félre sikerült vicces, de igazi vicc nélküli alkotás lett belőle. Valahogy a párbeszédek erőltettek, túlságosan blődek. Legalább is nekem. Családi mozi volt, gondoltam kikapcsolódunk arra a 90 percre. Szinkronnal néztük, de ezúttal a színes nyelvünk sem segített. Talán 3x mosolyodtam el, a poénok valahogy nem ültek nálam. Kép remek, a szinkron sem rossz. A főszereplő hölgy borzalmas piszkafa, nem tudom, h régebben is ilyen volt-e. Vagy csak a hálivudi legyünk csont soványak trendet követi mostanság. Középszerű minden kockájában.
10/5 semmi több, hamar a feledés homályába vész.
Gyilkos Páros
Ismét egy jó ötlet ami komolytalanságba fullad. Sokkal jobbat lehetett volna kihozni belőle ha egy kicsit komolyabban veszik az egészet. Így egy félre sikerült vicces, de igazi vicc nélküli alkotás lett belőle. Valahogy a párbeszédek erőltettek, túlságosan blődek. Legalább is nekem. Családi mozi volt, gondoltam kikapcsolódunk arra a 90 percre. Szinkronnal néztük, de ezúttal a színes nyelvünk sem segített. Talán 3x mosolyodtam el, a poénok valahogy nem ültek nálam. Kép remek, a szinkron sem rossz. A főszereplő hölgy borzalmas piszkafa, nem tudom, h régebben is ilyen volt-e. Vagy csak a hálivudi legyünk csont soványak trendet követi mostanság. Középszerű minden kockájában.
10/5 semmi több, hamar a feledés homályába vész.
Írtam már régebben, az Auro3D nem izgat?
Érdemes lenne nálad egy ilyen upgrade.
150 euró az ára (lehet, hogy változott amióta néztem) és mindenre lehet alkalmazni.
Az újabbaknál egyébként most jött ki firmware, a Neural-X alkalmazható Dolby anyagokra, a Dolby Surround meg DTS anyagokra.
De az Auro3D is nagyon király!
Majd elfelejtettelek. Köszönöm az ajánlást, láttam már korábban is. Egyelőre úgy vagyok vele, h nem költök ebbe a gépbe már.
Írtam már régebben, az Auro3D nem izgat?
Érdemes lenne nálad egy ilyen upgrade.
150 euró az ára (lehet, hogy változott amióta néztem) és mindenre lehet alkalmazni.
Az újabbaknál egyébként most jött ki firmware, a Neural-X alkalmazható Dolby anyagokra, a Dolby Surround meg DTS anyagokra.
De az Auro3D is nagyon király!
Majd elfelejtettelek. Köszönöm az ajánlást, láttam már korábban is. Egyelőre úgy vagyok vele, h nem költök ebbe a gépbe már.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Vannak olyan esetek, amikre egyedül a fizikai ráhatás a megoldás. Főleg az okoskodóknál válik be.
A kiinduló pont az volt, hogy van aki azt hiszi, hogy látja-hallja a bolti lemez és a HDD-re rippelt műsoranyag közti különbséget. Hát rajta! Ismét itt a lehetőség, bizonyíthatja a hitét! Ha a mérés nem bizonyítana, feltételezhetően rossz mérési metódust választanál. Ennek a szándékosság is lehet az oka.
Szerintem meg nem.
Állandóan ezzel a bizonyítási kényszerrel jössz. Neked miért fáj, hogy valakinek más a véleménye? Ha meg akarsz győzni engem valamiről, hajrá! Ne tőlem várd, hogy meggyőzzem magam a saját tapasztalataimmal szemben!
Ha ebbol indulunk ki akkor miert gondoljuk azt, hogy ket gyari bd lemez kozott nincs kulonbseg? Egyebkent erdekes, hogy idorol idore felkapunk egy temat nagy harcok kozepette jol megragjuk aztan nem tortenik semmi. Mindenki probalja gyozkodni a masikat a maga igazarol de ez is olyan mint a politika mindenki azt hiszi, hogy igaza van.
Mint tudjuk kiadványok közt sajnos van, főképp földrészek szerinti különbség.
Amúgy én nem veszem a szívemre ha kételkednek, senkit nem is akarok meggyőzni, mint ahogy fordítva sem működik nálam.
Ha ebbol indulunk ki akkor miert gondoljuk azt, hogy ket gyari bd lemez kozott nincs kulonbseg? Egyebkent erdekes, hogy idorol idore felkapunk egy temat nagy harcok kozepette jol megragjuk aztan nem tortenik semmi. Mindenki probalja gyozkodni a masikat a maga igazarol de ez is olyan mint a politika mindenki azt hiszi, hogy igaza van.
Mint tudjuk kiadványok közt sajnos van, főképp földrészek szerinti különbség.
Amúgy én nem veszem a szívemre ha kételkednek, senkit nem is akarok meggyőzni, mint ahogy fordítva sem működik nálam.