Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

Azt gondolom, ami jár az jár leborulok.gif Hiccusz

Magam részéről Hiccusz-nál hallottam PRO rendszert.
De hogy jutottam el Hiccusz PRO rendszeréhez? Egy kedves fórumtárs (-KP-), remélem nem haragszik meg, hogy megemlítettem) való levelezés során, aki megismerve jelen helyzetem (mind anyagi, mind házi mozi tudásban), javasolta a PRO vonalat. Mintpéldául KCS hangfal. Van magyar képviselet, korrekt gyors kapcsolat felvételt követően a KCS hazai forgalmazójával, tudtam árakat, de hallani.... hallani nem hallottam.
Időrendbe ekkor jutottam el Hiccusz JPB PRO szobájába (Itt ijedtem meg először lövések hallatán! Drive c. filmen). Itt hallottam, milyen mikor valami "hangos", és milyen az mikor “Valóban rád omlik a fal” James Bond Spectre.
Ezt követően jutottal el Cutler KCS mozi szobájába. Ahol Anthem AV60 processzor (azt gondolom ez ismert tény) és még írhatnám, hogy pontosan milyen részegységekből áll a rendszer, de nem teszem, annyit azért mindenképpen megelmítek, mint
3db KCS 2001 mint LCR (Dimensions (H x W x D) 131 x 63 x 27cm , Net Weight 37kg,)
2db KCS C-118-A mint két szub, (Dimensions (H x W x D) 98 x 63 x 47 cm, Net Weight 46kg),
8db KCS SR-10-AN Dimensions (H x W x D) 56 x 48 x 29 cm , Net Weight 16kg,
Projectiondesign F32 vetítő.
Screen Research 21:9 vászon.
Atmos!
Erről feljebb már írtam.

“ami jár az jár”, bevezetőkor arra gondoltam, hogy Hiccusz volt az úttörő aki felvállalta a PRO vonalat, egy 16nm-es szobába!! (természetesen 16nm előnynek hoztam fel). Ide behozni 30-40 akár 50 kg hangfalakat. Ha a rendszer súlyát összeadjuk, az 347kg (KCS)!!! Ez közel 14 db cementes zsák :D, tehát 16nm-be :D. Sokunknak bemutatott egy másik megoldást. Ami van akinél elméleti kérdéseket vetett fel, eltérő nézeteket, vitákat, és voltak aki a tettek mezejére léptek/lépnek és építi, avagy már használja a PRO rendszerét.

Hiccusz tett egy lécet, minőséget PRO vonalon, most rajtunk a sor, hogy a lécet, minőséget milyen magasra toljuk! ;peace;
Találkozzunk "Nálad vagy nálam!?" :D

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

“Hát ilyen nincs, és mégis van hát ez FANTASZTIKUS!!!”
Igen, Cutler mozi szobájáról van szó!
Belépve az előtérbe, egy rack szekrényre irányult a figyelmem. Lentről felfelé, végfokok, proci és egy DLPs projektor. Ez a látvány már megadta az alaphangulatot. Tovább lépve a szobába, meglátva a 21:9-es 3 méter széles vásznat…. OMG! Húú ilyet látni kell. Brutális! Aztán a surroundokra terelődött a figyelmem. WOW!
off:
Ha megveszem azt a rendszert, melyet elsőre akartam, azok kisebbek voltak mint ezen KCS surrondok.
Atmos hangalak is ugyancsak ezen “kicsikék” voltak :D Áhhhh gondoltam magamba, ha ezen hangfalak fele annyit tudnak, mint amennyit elsőre mutatnak magukról, akkor itt olyan nagy gond nem lehet. Fele annyit???? 3x többet tudott! Erről később.
Én eddig hallottam pár atmos rendszert (tényleg csak pár rendszert). Nem fogott meg. Nem éreztem azt a pluszt, amit oly sokat mondanak. Nem éreztem EDDIG!

Leültünk, és jöttek a demó filmrészletek.
A 21:9 vászon, 1:1 nézési távolsággal…. Szerelem!
Hangzás…. Leírhatatlan…
Atmos… Leírhatatlan…
Olyan kerek egész volt a rendszer, hogy én soha nem tapasztaltam még ilyet. Komolyan mondom. ZEN állapot.
Demó filmjelent, mikor tudod, hogy jönni fog egy lövés, mert ismered az adott rész. És jött… Megijedtem :D, majd jött a következő lövés és őszintén mondom, újra megijedtem :D IMÁDTAM (megijedésben Hiccussznál a JBL rendszerének hallatán éltem át először és most újra).

Egyik demó után jött egy másik. És ami megdöbbentő számomra, hogy másodpercek alatt rá tudtam hangolódni a következő jelenetre. Lehet, hogy az egyik egy autós üldözés, majd a következő egy háborús stb. de valahogy pikk pakk flowba kerültem. Egy pillanatra sem szálltak el a gondolataim, csak A mozi!! És ez iszonyat jó érzés volt.
21:9 vászon 110 % mozi,
kép amit a projektor vetített 110 % mozi,
hangzás amit KCS adott 110 % mozi, az egész egy nagyon nagy egész. KEREK!

Nem tudom leírni amit ma volt szerencsém megtapasztalni. Csak azt, hogy KELL! Bármi áron is, de kell

Cutler igazán jó ARC :D
Köszönöm

gyulaipal
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 807

Hozzászólás Szerző: gyulaipal »

Megragadom az alkalmat, hogy listába szedjem a különbségeket a "pro cinema" (nagymozi) és a házimozi között.

1.) Méret (a nagymoziban az állóhullámok az infrahangok tartományában vannak, így sokkal könnyebb jó akusztikát "csinálni")
2.) Hang (a hangfalak
- nagyobb érzékenységűek
- aktív váltás a jellemző (még jobb érzékenység)
- nagy a hangfalak terhelhetősége (-> házimoziban jellemző teljesítménynél nagy dinamika, kicsi torzítás)
- az erősítők teljesítménye is tipikusan nagyobb, D osztály használata a jellemző)
3. a kép (projektor) esetén a különbségek:
- A nagymoziban 3 chip-es DLP gépeket használnak (pár kivétellel)
- A projektorok (valódi) DCI színtérben vetítenek
- A kép felületi fényessége szabványos
- A vetített kép on/off kontrasztja szabványos (2000:1)
- Az első sorokból igen nagy a látószög alatt látszik a vászon (ezért defókuszálják picit a képet a pixelek eltüntetése céljából)

Namost nyilván különböző mértékben lehetséges a fenti paramétereket házilag "utánozni" de azért általában vannak lehetőségek. A méret kérdése sajnos nem könnyű eset, de pl. a nagymozis/pro hangfalak/erősítők otthoni használatára vannak példák, tehát nagyon is lehetséges "hazavinni" a nagymozis "hangot".

A kép szerintem valamivel nehezebb eset, mivel a 3 chip-es DLP-k nagyon drágák, a Xenon fényforrások teljesítménye kW nagyságrendű, így nagymozis géppel kevesen fognak otthon vetíteni (tömeg, zaj, áramfogyasztás) és persze a házimoziban nincs is szükség ekkora fényerőre.

A DCI színtér nemrég még a nagymozik kiváltsága volt, de az UHD megjelenésével már otthon is rendelkezésre áll széles színtérben kódolt filmanyag. Ezek (valós) DCI színtérben történő vetítése lehetséges UHP fényforrással is, de (mivel az UHP lámpa relatíve kevesebb mélyvörös fényt termel) ehhez nagyobb teljesítményű lámpa (vagy dupla lámpa használata) szükséges (és persze az átlagnál "izmosabb" projektor, rendes hűtéssel, ami viszont garantálja, hogy a gép nem lesz halk). A Tibi-nél levő F32 pl. (gyakorlatilag) DCI színterű, ezért kell két lámpa (eco módban azaz 2x250W-on hajtva) a mindössze 3m körüli vásznonszélességnél (viszont HTPC használatával UHD forrásból simán kalibrálhatnánk a gépet natív DCI színtérre, tudtommal valami hasonló gondolat a tulajdonos fejében is "kering'").

A szabványos felületi fényesség otthon sem probléma, de az 2000:1 on/off kontraszt nyilván sokaknál kiveri a biztosítékot. Láttam már olyan, nagyon komoly szakértők által írt doksit, amiben egyértelműen leírták, hogy ha otthon a szabványosnál nagyobb kontraszttal jelenítjük meg a filmet, akkor ezt egyfajta "torzításnak" kell tekinteni, hiszen a rendező 2000:1 kontrasztú gépen állította be a film látványvilágát. Fura, nem? :-)

Az optika enyhe defókuszálása is egyfajta "fekete bárány" az otthoni mozizásnál, a legtöbben azt mondják, hogy ha már kifizették a komoly optika horror árát, akkor éles képet akarnak nézni a vásznon. De a filmekben nincsenek 1 pixelnél kisebb részletek, így gyakorlatilag semmit nem veszítünk azzal, ha egy pici defókuszálással eltüntetjük (vagy elhalványítjuk) a csirkehálót a képről.

Szerintem általában okos dolog megnézni, hogy a profik mit csinálnak, sokat tanulhatunk tőlük...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Hajrá! :smile32: :smile32: :smile32:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Cutler! Ha kivitted a technikát ( :tutiok: ) akkor fűtést is csinálsz odaki? Esetleg eddig is volt?

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

“Hát ilyen nincs, és mégis van hát ez FANTASZTIKUS!!!”
Igen, Cutler mozi szobájáról van szó!
Belépve az előtérbe, egy rack szekrényre irányult a figyelmem. Lentről felfelé, végfokok, proci és egy DLPs projektor. Ez a látvány már megadta az alaphangulatot. Tovább lépve a szobába, meglátva a 21:9-es 3 méter széles vásznat…. OMG! Húú ilyet látni kell. Brutális! Aztán a surroundokra terelődött a figyelmem. WOW!
off:
Ha megveszem azt a rendszert, melyet elsőre akartam, azok kisebbek voltak mint ezen KCS surrondok.
Atmos hangalak is ugyancsak ezen “kicsikék” voltak :D Áhhhh gondoltam magamba, ha ezen hangfalak fele annyit tudnak, mint amennyit elsőre mutatnak magukról, akkor itt olyan nagy gond nem lehet. Fele annyit???? 3x többet tudott! Erről később.
Én eddig hallottam pár atmos rendszert (tényleg csak pár rendszert). Nem fogott meg. Nem éreztem azt a pluszt, amit oly sokat mondanak. Nem éreztem EDDIG!

Leültünk, és jöttek a demó filmrészletek.
A 21:9 vászon, 1:1 nézési távolsággal…. Szerelem!
Hangzás…. Leírhatatlan…
Atmos… Leírhatatlan…
Olyan kerek egész volt a rendszer, hogy én soha nem tapasztaltam még ilyet. Komolyan mondom. ZEN állapot.
Demó filmjelent, mikor tudod, hogy jönni fog egy lövés, mert ismered az adott rész. És jött… Megijedtem :D, majd jött a következő lövés és őszintén mondom, újra megijedtem :D IMÁDTAM (megijedésben Hiccussznál a JBL rendszerének hallatán éltem át először és most újra).

Egyik demó után jött egy másik. És ami megdöbbentő számomra, hogy másodpercek alatt rá tudtam hangolódni a következő jelenetre. Lehet, hogy az egyik egy autós üldözés, majd a következő egy háborús stb. de valahogy pikk pakk flowba kerültem. Egy pillanatra sem szálltak el a gondolataim, csak A mozi!! És ez iszonyat jó érzés volt.
21:9 vászon 110 % mozi,
kép amit a projektor vetített 110 % mozi,
hangzás amit KCS adott 110 % mozi, az egész egy nagyon nagy egész. KEREK!

Nem tudom leírni amit ma volt szerencsém megtapasztalni. Csak azt, hogy KELL! Bármi áron is, de kell

Cutler igazán jó ARC :D
Köszönöm

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Morph írta:
2019.07.28., vas. 10:50
-KP- írta: Igen, 3 darab s1500 volt a delikvens.

PhotoEditor_20190723_133334157.jpg
Ezekkel mi volt a baj? Kicsik voltak? Vékony volt a hangjuk? Vagy csak tesztre voltak nálad? Már ezek sem tűnnek kicsinek...
Valóban nem kicsik. http://kcsspeakers.com/pdf/S-1500.pdf

Én csupán a magam nevében tudok nyilatkozni, de szerintem baromi jól szólt. Mondjuk csak egy demót tudtam megnézni, (Oblivion szokásos kergetőzős jelenet) utána pakolás és ment vissza a tulajdonosához. Az első gondolatom az volt, hogy hát b*ki, ennek aztán van tüdeje. Az effektek igen realisztikusan szóltak, a legkevésbé se volt vékony a hangjuk. A képen az is látszik, hogy csak le lett rakva a padlóra és a mélyközép a doboz totál legalján van. Mégse érződött az, hogy alulról jön a hang. Lehet hülyeség, de gondolom ennek az oka, hogy a mélyközepet itt is jó alacsonyan váltják, 800hz-en, nincs "beaming" és bőven van akkora szórási szöge, hogy nem okozott gondot, hogy padlón a mélyközép. A magas meg ugye eleve tölcsérben foglal helyet, 90 fok vízszintesen 45 fok függőlegesen a szórási szöge. Azzal sincs gond. Szerintem sokkal kevésbé lehet érzékeny egy ilyen hangfal, hogy függőlegesen hová van téve. Hangosan, de bőven referencia hangerő alatt hallgattuk szerintem. Abszolút nem érződött sem lassúnak, sem részlethiányosnak. Ennyit arról, hogy elefánt a porcelánboltban...

Nyilván hallani egy demót azért más, mint együtt élni vele. Nem kizárt, hogy egyszer bepróbálok én is majd egy pro rendszert mozira.De zenére az Electromotion ESL alá nem fogom adni már, annyira jó. Mozira vettem, de többet hallgattam zenét az utóbbi pár hétben, mint az utóbbi pár évben. Na de vissza a KCS-re. A hallottak alapján, tuti biztos, hogy szinte bármelyikünk szobájába elég lenne még a "legkisebb" LCR is, az S1200-as. Ennek "csak" 30-as a mélyközepe és 1,2khz-en váltják a magasát. De újonnan ilyen 650 eur körüli per darab. De ott van még a Mag cinema is, azok is most jöttek ki egy új sorozattal, és nekik is vannak kisebb és olcsóbb darabjaik. Még 20-25centis mélyközéppel szerelt lcr is... Illetve németeknél még a Beckersound. Azt hiszem az is ilyen 500-600 euró körüli. Mármint az LCR. Mit lehet kapni ennyiért házimozis vonalon? Inkább hagyjuk...

Pár hete voltam Csehországban az Acoustic Quality gyárában. Ők a hifis/házimozis vonal mellett gyártanak pro cuccot is. kétféle típust. A kisebbet meghallgattuk kint, szó szerint hifis magasa van. Értem arra, hogy mennyire volt részletes, zenei. Simán mehetne akármilyen hifis/mozis hangfalba... Nem csak bömbölni tudott...

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Morph írta:
2019.07.28., vas. 10:50
Igen, 3 darab s1500 volt a delikvens.

Ezekkel mi volt a baj? Kicsik voltak? Vékony volt a hangjuk? Vagy csak tesztre voltak nálad? Már ezek sem tűnnek kicsinek...
[/quote]

Semmi

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

Igen, 3 darab s1500 volt a delikvens.

[/quote]

Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Talán nem ártana tisztázni, ki mit ért zaj alatt. Én még nem találkoztam olyan Crown erősítővel, ami vállalhatatlan elektromos zajt produkált volna. Ha valakinél ez áll fenn, akkor talán vizsgálja felül a kábelezést, jelszinteket, földelést! Hallható zajnak nem szabad lennie. A ventilátorok zaja más kérdés, néhány izmosabb típusnál ez tényleg zavaró lehet, ám ezek otthoni használat esetén átprogramozhatóak, kikapcsolhatóak. Két ellenállás cseréjével én is megoldottam annak idején.

Másik halk megjegyzésem: a JBL Pro családot a komplett Pro Audioval azonosítani kb annyit tesz, mint egy Praktikeres aggregátort a Paksi atomerőművel keverni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

hát azért zaj szempontjából az se mindegy, hogy 99dB-s a hangfal, vagy 89 :)

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Cutler írta:
2019.07.25., csüt. 21:37
Persze
Ugyanolyan, bármennyire is tekerem a gaint.
Mikor nálad voltam, nem vettem észre. Igaz nem kerestem. Gondolom a KCS-k bevonása után sem lett intenzívebb. Vagy..?
Amúgy nálam is elhanyagolható a zaj. Bár a frontokat nem crown-al hajtom, de nem hinném, hogy annyit rátenne. Pedig ettől féltem a legjobban.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Cinemadness írta:
2019.07.25., csüt. 18:10

Nyilván szubjektíve, de magam amondó vagyok ez AZ irányvonal, minden más csak kompromisszumos letérés az útról.

Cutler: ;peace;
Én nem ítélem el a pro vonalat! Csak elfogadom hogy nem mindenkinek a szíve csücske.

Lehet hogy még Kijevbe is ellátogatok hogy meghallgassam a MAG Cinema termékeit...

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:
2019.07.25., csüt. 21:35
Cutler írta:
2019.07.25., csüt. 20:53
-KP- írta:
2019.07.25., csüt. 20:12
Vegyétek a Crown-on lejjebb a gain-t, és eltűnik a zaj. Legalábbis egy netes review-ben ezt mondták.
Netes review-ben sok mindent mondtak már ;)
próbáltad már, és úgy is megmaradt a zaj?
Persze
Ugyanolyan, bármennyire is tekerem a gaint.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Cutler írta:
2019.07.25., csüt. 20:53
-KP- írta:
Vegyétek a Crown-on lejjebb a gain-t, és eltűnik a zaj. Legalábbis egy netes review-ben ezt mondták.
próbáltad már, és úgy is megmaradt a zaj?

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

-KP- írta:

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Nem tudom milyen zajról beszéltek, én nem hallok semmit. Csak ha teljesen ráteszem a fülem a hangszóróra, akkor van egy kicsi zúgása.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Cinemadness írta:
2019.07.25., csüt. 18:10
TSanyi írta:
2019.07.23., kedd 11:37
Ez is egy irányvonal, és akinek ez tetszik szerencsére választhatja. Az hogy most volt használtban is az meg csak "hab a tortán" ahogy Cutler írta.
Nyilván szubjektíve, de magam amondó vagyok ez AZ irányvonal, minden más csak kompromisszumos letérés az útról.

Magam is ezt gondolom és minden nap, ahogy minél több filmbe hallgatok bele, ezt csak még jobban igazolva érzem.
De persze ez az én egyéni véleményem. Elfogadom, hogy van aki szerint a Polk vagy más gyártó hagfalai jobbak, azt is elfogadom, hogy van aki nem tud a Crown alapzajával együtt élni, engem ez kicsit se zavar, ha be van kapcsolva a klíma, már annak a zaja elnyomja, ha megy a mozi, akkor meg aztán teljesen észrevehetetlen.
Azt is elfogadom, hogy valaki kevésbe nagy hangerőn szereti a mozizást, vagy már ott tart, hogy semennyire se szereti hangosan. Viszont én, én vagyok, nekem meg tetszik, ha nagy hangerőn is erőlködés nélül, torzítás mentesen, kristálytisztán, nagyon dinamikusan szól. Ezt pedig én csak az ilyen nagy membrános sugárzóktól hallottam eddig, teljesen komprommisszum mentesen.
Ja, nem, a Stenway Lingdorf rendszere is tudta ezeket, viszonylag picike sugárzókkal, csak ahhoz meg sajnos a fél utcát el kellene árvereztetni.

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

TSanyi írta:
2019.07.23., kedd 11:37
Ez is egy irányvonal, és akinek ez tetszik szerencsére választhatja. Az hogy most volt használtban is az meg csak "hab a tortán" ahogy Cutler írta.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem ne emlegessük már a Clarust egy lapon ezekkel.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 307

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Cutler írta:
2019.07.23., kedd 18:55
Amúgy se olyan baromi nagy az a kör, amit megtettem. A Prosonok után, volt pár hétig-hónapig B&W hangfal szett, utána meg a Logan volt ezidáig. Ha a B&W-t nem számolom, akkor a Proson-Logan szett bő 10 évig szolgált. Ez nem olyan túlzó, van aki 1 ev alatt elfogyaszt 2-3 különböző szettet
Nem mennyiségre gondoltam. Van tapasztalatom a JBP Pro szettel (általában Crown erősítőkkel), itthon Anthem - Polk LSi párossal mozizok és a nappaliban Martin Logan Electromotion-öket használok MF M6Si erősítővel. A Polk odaver a JBL-nek, ez azt hiszem vitán felül áll. A Crown önmagában elég zajos, de a JBP Pro egy elefánt a porcelánboltban. Szóval a Polk sokkal kedvesebb, részletesebb. A Martin Logan MF páros pedig szó szerint a földbe döngöli az Anthem - Polk duót.
Erre gondoltam amikor baromi nagy kört említettem. A JBL Pro mint filozófia olyan messze van a Martin Logan Electromotion-től, hogy ha zongorázni tudnám a különbséget, akkor milliárdos lennék belőle.
De. Mozira nem kell ML ESL. Eszembre sem jutna. Mozira az kell, ami x éve nálad volt, amikor ott voltunk. Nem kell finomkodni. Talán emlékszel mikor az eget fürkészve vártam a vihart, mert dörgött az ég. És kellett vagy fél perc mire leesett, hogy az 50 méterre odébb lévő moziszobából jött a hang, valami elemi erővel. Ott volt a lesajnált Clarus a hozzá való végfokkal, de a Transformers 2 elejét meggyőzőbben adta elő, mint a nagyságrenddel drágább ML mélysugárzó. Az ML biztos pontosabb volt, meg anyámkínja, de a Clarustól elfelejtettem levegőt venni. Ez a szett, annak egy egységesebb, még nagyobb méretű variánsa. Persze, hogy nem ugyanaz, de a filozófia igen.
Tudod, mint a kanapéd. Azt hiszem elég finoman fogalmazok, ha azt írom, hogy nem egy katalógusbarát darab. De százszor jobban megfelelt a célnak, mint mondjuk a DC nagyszobájában lévő, ami színes, szagos, de nagyon kényelmetlen.
Nekem a Crown végfokokkal egy bajom van, hogy olyan alapazaja van, hogy kiveri a fülem, főleg, ha magas érzékenységű (pl. JBL) hangsugárzókkal párosítjuk. Ezzel nem tudnék együtt élni, de ezt leszámítva szerintem is ez a mozi.
(Zárójelben azét hadd jegyezzem meg, hogy ha pénz nem számít alapon technikai értelemben beszélgetünk, akkor egy Crownnál nyilván sokkal jobban szól egy MF és egy Pro rendszernél sokkal jobb szól egy minőségi consumer. De nem ér annyit, sőt a moziérzés nem is a effajta minőségről szól.)

Mondom mindezt úgy, hogy 40 felett már nem kedveltem a hangos mozit, így 50 felé pedig kifejezetten elutasítom.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Cutler írta:
2019.07.23., kedd 18:55
BoRRoNeo írta:
2019.07.23., kedd 18:42
Cutler írta:
2019.07.23., kedd 10:27
Hát annyira részletesen nem tudok írni még a hangról, mert eléggé új számomra is. Inkább a miérteket tudom leírni és az ide vezető útról tudok beszámolni, hátha valakit érdekel.
Szögezzük le az elején, hogy számomra a zene nagyon sokadrangú, ez az évek alatt még jobban háttérbe szorult. Nekem a moziszoba, a filmekről szól, szinte 100%-ban.
A lényeg, hogy az általam kedvelt Martin Logan szettet egy használt pro cinema szett váltotta, amely hozza az általam elvártakat, mind minőségre, mind mennyiségre.
Most mondhatnám, hogy járom a saját utam, de ez csak részben igaz.
Nálam a szemlélet változást a 2 és fél evvel ezelőtti ISE kiállítás hozta, ahol az Alcons Audio, hatalmas hangszórós rendszere mindent vitt. Amely bár csúnyácska volt, a kiállítás sok versenyzője között, de a hangja vert mindent.
Erre az élményre tett rá egy lapáttal Hiccusz JBL Pro-Crown rendszere, akinél azt is megtapasztaltam, hogy ezek a bazi nagy hangfalak, kicsi térben is nagyon jól működnek.
Végülis egy baromi nagy kör után megérkeztél oda, ahonnan indultál. A böszme Proson hangsugárzók és a fél szekrény méretű Clarus mélysugárzó. Már akkor mondtam, hogy egy mozi nem ér többet, az úgy volt jó, ahogy volt. Bruttkó nagy hang, gatyalengető mélyek.
Szerintem nem annyira.
Abbol a Proson szettbol max a 2 front volt az átlagosnál nagyobb, a center és a hátterek kicsit sem.
Így a jelenlegi LCR teljesen más kategória, mint az akkori frontrész. Az AT vászon miatti elhelyezés meg aztán főleg nem ugyanaz a kategória, mint a régi.
Amúgy se olyan baromi nagy az a kör, amit megtettem. A Prosonok után, volt pár hétig-hónapig B&W hangfal szett, utána meg a Logan volt ezidáig. Ha a B&W-t nem számolom, akkor a Proson-Logan szett bő 10 évig szolgált. Ez nem olyan túlzó, van aki 1 ev alatt elfogyaszt 2-3 különböző szettet ;)

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

BoRRoNeo írta:
2019.07.23., kedd 18:42
Cutler írta:
Hát annyira részletesen nem tudok írni még a hangról, mert eléggé új számomra is. Inkább a miérteket tudom leírni és az ide vezető útról tudok beszámolni, hátha valakit érdekel.
Szögezzük le az elején, hogy számomra a zene nagyon sokadrangú, ez az évek alatt még jobban háttérbe szorult. Nekem a moziszoba, a filmekről szól, szinte 100%-ban.
A lényeg, hogy az általam kedvelt Martin Logan szettet egy használt pro cinema szett váltotta, amely hozza az általam elvártakat, mind minőségre, mind mennyiségre.
Nálam a szemlélet változást a 2 és fél evvel ezelőtti ISE kiállítás hozta, ahol az Alcons Audio, hatalmas hangszórós rendszere mindent vitt. Amely bár csúnyácska volt, a kiállítás sok versenyzője között, de a hangja vert mindent.
Erre az élményre tett rá egy lapáttal Hiccusz JBL Pro-Crown rendszere, akinél azt is megtapasztaltam, hogy ezek a bazi nagy hangfalak, kicsi térben is nagyon jól működnek.
Végülis egy baromi nagy kör után megérkeztél oda, ahonnan indultál. A böszme Proson hangsugárzók és a fél szekrény méretű Clarus mélysugárzó. Már akkor mondtam, hogy egy mozi nem ér többet, az úgy volt jó, ahogy volt. Bruttkó nagy hang, gatyalengető mélyek.
Szerintem nem annyira.
Abbol a Proson szettbol max a 2 front volt az átlagosnál nagyobb, a center és a hátterek kicsit sem.
Így a jelenlegi LCR teljesen más kategória, mint az akkori frontrész. Az AT vászon miatti elhelyezés meg aztán főleg nem ugyanaz a kategória, mint a régi.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 307

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Cutler írta:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”