Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Fish írta:
2019.05.21., kedd 20:25
Náalm is jártak már jó páran, éppen pár napja pld.. :D nem ismertük egymást ,de kiderült ,hogy rengeteg közös ismerősünk van.. kicsi a világ na.. :D
Kicsi hát. Gyulai Pálról derült ki, hogy gyakorlatilag látótávolságon belül lakik egy olyan ismerősömtől, akinél évente többször megfordulok :D

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Náalm is jártak már jó páran, éppen pár napja pld.. :D nem ismertük egymást ,de kiderült ,hogy rengeteg közös ismerősünk van.. kicsi a világ na.. :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Melyik megyében laksz? Ki lehet hozzád a legközelebb?
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: geza123 »

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 13:25
320 cm ről tudok nézni 250 cm széles képet...
Pont ez a helyzet nálam is. Ha gondolod, meg tudod nézni élőben, hogy ez mennyire találkozik az elképzeléseiddel.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1492

Hozzászólás Szerző: Cutler »

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 19:40
Másokhoz elmenni... csak egy idegen vagyok mások intim szférájába belépni, hogy “hello anyuka, gyerekek jöttem apa hangrendszerét demózni ;)
Ekkor szívességet én nem kérnék! Így is h válaszoltak legjobb tudásotok szerint, ez is sokkal több mint az elvárható minimum ;)

Így köszönöm MINDENKINEK aki segít. Aztán nehogy “veszekedés” legyen mert ennyit nem re az egész ;)
Hát ezt szerintem véletlenül se gondold. Itt a fórumon szinte mindenki tök ismeretlen volt a másiknak. Pont az ilyen demózgatások hozták össze az embereket. Egy rakás fórumtársnál jártam már és sehol nem éreztem magam kényelmetlenül, családi életek zaklatójának. Nálam is jártak már jópáran, csak az idei évben vagy tízen, lehet vasárnap jön a 11., de nem probléma, én is mindenkit szívesen látok.
Úgyhogy nagyon rosszul gondolod, hogy ciki másokhoz bejelentkezni egy kis hallgatózásra, sasolásra. Ne legyél szégyellős, sok felesleges körtől kíméled meg magad!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 19:40
írtam ám privit, jobb felső sarok a fórumon :D

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

thxfan írta:
2019.05.21., kedd 19:28
SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 15:52

Aztán taktikát váltottam. Veszek bizonyos komponenseket használtan. Mindezt azért teszem, hogy legyen tapasztalatom, és meglássam meghalljam a különbséget egy x százezres projektor, hang stb és egy x millás között.

Ahogy előttem is írták, a legjobb, ha több különböző rendszert meghallgatsz és a saját ízlésed szerint választasz, kevesebb tanulópénzed fogja bánni hidd el. ;) Nagyon sok segítőkész fórumtárs van, aki szívesem segít egy demóval eligazodni a sűrűben.
Igen elég evidensnek tűnik meghallgatni kereskedőnél, de ;) ott nem rakják össze (szerintem) azt a cuccot amit meg is vennék. Lehet tévedek. Ott nyilván több tízmilliós rendszerek vannak ami nyilván össze van lőve hang kép minden!

Meg ha össze is rakja raszan x órát majd azt mondom h sry de nem tetszik :d

Másokhoz elmenni... csak egy idegen vagyok mások intim szférájába belépni, hogy “hello anyuka, gyerekek jöttem apa hangrendszerét demózni ;)
Ekkor szívességet én nem kérnék! Így is h válaszoltak legjobb tudásotok szerint, ez is sokkal több mint az elvárható minimum ;)

Így köszönöm MINDENKINEK aki segít. Aztán nehogy “veszekedés” legyen mert ennyit nem re az egész ;)

thxfan
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1205

Hozzászólás Szerző: thxfan »

SSDWOB írta:

Aztán taktikát váltottam. Veszek bizonyos komponenseket használtan. Mindezt azért teszem, hogy legyen tapasztalatom, és meglássam meghalljam a különbséget egy x százezres projektor, hang stb és egy x millás között.

Ahogy előttem is írták, a legjobb, ha több különböző rendszert meghallgatsz és a saját ízlésed szerint választasz, kevesebb tanulópénzed fogja bánni hidd el. ;) Nagyon sok korrekt fórumtárs van, aki szívesem segít egy demóval eligazodni a sűrűben.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

szepi0808
Őslakos
Őslakos

thxfan írta:
2019.05.21., kedd 19:09
szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 19:05

Miért zavar, ha nekem ez a személyes véleményem, főleg a saját mozimról? Próbáld meg elfogadni, ennyi.
Nem zavar, elfogadom. :smile32: De miért általánosságban írod mindig, hogy az AT vászon "szétcseszi a hangot és a képet"?
Olvasd el még egyszer a hozzászólásomat és látni fogod, hogy "Nálam"!
Nem kell itt hisztizni, neked az jön be nem is kételkedem a meglátásodban.
Amúgy nenyusnál is a faltól falig vászon és az elhelyezés miatt van AT vászon, oda az kellett, de egy dekával nem "egységesebb a hangkép" de viszont a hátrányait tapasztalom. Szőttből a Octogon audiónál láttam majdnem elfogathatót, mikor legutóbb voltam belőni a rendszert, de ott is a fényerő és kis tompaság tapasztalható volt.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 19:05

Miért zavar, ha nekem ez a személyes véleményem, főleg a saját mozimról? Próbáld meg elfogadni, ennyi.
Nem zavar, elfogadom. :smile32: De miért általánosságban írod mindig, hogy az AT vászon "szétcseszi a hangot és a képet"?
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000

szepi0808
Őslakos
Őslakos

thxfan írta:
2019.05.21., kedd 18:55
szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 12:19

Elférnek a hangsugárzók a vászon mellett, így sem a képet, sem a hangot nem rontom vele.
Nem szoktam beléd kötni, de ez a kijelentésed úgy vicc, ahogy van - már sokadszorra.
Hány AT vászon saját rendszerben való teszteléséből/használatából szűrted ezt le?
A hangképet semmivel nem tudod úgy egységesíteni, mint az egy vonalba helyezett hangfalakkal, még M&K-val sem. Menyusnál a perforálttal is teljesen jó a hang, vagy szerinted az sem elég jó?
A vászon alatt/mellett elhelyezett hangfalakon csillogó és ide-oda verődő fény nem cseszi el a képet? A matt hangfalak felületére is bőven jut a vászonról visszavert fényből, hidd el, ha megszoknád, hogy nincs ez a jelenség utána elég zavaró lenne. ;)
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

thxfan
Beköltözött
Beköltözött

szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 12:19

Elférnek a hangsugárzók a vászon mellett, így sem a képet, sem a hangot nem rontom vele.
Nem szoktam beléd kötni, de ez a kijelentésed úgy vicc, ahogy van - már sokadszorra.
Hány AT vászon saját rendszerben való teszteléséből/használatából szűrted ezt le?
A hangképet semmivel nem tudod úgy egységesíteni, mint az egy vonalba helyezett hangfalakkal, még M&K-val sem. Menyusnál a perforálttal is teljesen jó a hang, vagy szerinted az sem elég jó?
A vászon alatt/mellett elhelyezett hangfalakon csillogó és ide-oda verődő fény nem cseszi el a képet? A matt hangfalak felületére is bőven jut a vászonról visszavert fényből, hidd el, ha megszoknád, hogy nincs ez a jelenség utána elég zavaró lenne. ;)
10.1 Auro3D

viragok
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 41

Hozzászólás Szerző: viragok »

Szerintem jó volna tudni, hogy mekkora a szobád hossza. A 400 cm-t a vetítő lencséjétől mérted vagy ez a teljes méret? Cisco jól fogalmazott ez fontos adat.
Nem sok vetítő tud ekkora távolságról 300 cm széles képet vetíteni.
Én is gondolkoztam hangáteresztő vàszonban a nagyobb képért , de sajnos a szobám mérete miatt nem tudok nagyobbat vetíteni a jelenleginél.

Emotiva
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 62

Hozzászólás Szerző: Emotiva »

Szerintem ha elmész több forumtárshoz és megnézed a szobát meghalgatod a rendszert megkérdezed ki hogyan és miért választotta építette így, lehet hogy sokkal nagyobb tapasztalatot gyüjthetsz mint így.

szepi0808
Őslakos
Őslakos

SSDWOB írta:
2019.05.21., kedd 15:51
-KP- írta:
2019.05.21., kedd 15:32
cisco írta:
2019.05.21., kedd 14:59
Pénz

Gondoltam, igen rászánok 3 millát.
Az is járható út, hogy megkéred a kereskedőt, hogy ennyiből mit tudna neked ajánlani és összeállítani, esetleg azt meghallgatod, nézed, olvasol utána és könnyebben tudsz dönteni.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

SSDWOB írta:
-KP- írta:
cisco írta:

Ez szumma: 3,6 millió - új árakkal. Ha szerencsés az ember, ebből lehet mondjuk 2,5 millió használt eszközök vásárlásakor.

szerintem... :)
Pont az egyik legfontosabbat, az akusztikai kezelést hagytad ki :)
Pénz

Gondoltam, igen rászánok 3 millát. És besétálok a boltba, és megveszek ezt azt.
Illetve jobb

Célom, hogy tudjam, és tudom, hangáteresztő lesz.
Ebből veszek egy újat.
Projektorból veszek használtat. Itt a fórumon sok jó projektor van.
Jól gondolkozol :smile32:
Esetleg azt tudnám tanácsolni, hogy próba vásárolgatások előtt-helyett inkább menj el hallgatózni pár helyre. Akár kereskedőkhöz, akár fórumosokhoz. Nem tudom, helyileg hol laksz, ha esetleg Pesten vagy a környékén, akkor elég sok lehetőséged lenne demókra.
De, ha utazni kellene érte, akár pár száz km-t, akkor is lehet jobban járnál, mint elképzelés nélkül vakon vásárolgatni, mégha használt is.

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

-KP- írta:
cisco írta:

Ez szumma: 3,6 millió - új árakkal. Ha szerencsés az ember, ebből lehet mondjuk 2,5 millió használt eszközök vásárlásakor.

Pénz

Illetve jobb

Célom, hogy tudjam, és tudom, hangáteresztő lesz.
Ebből veszek egy újat.
Projektorból veszek használtat. Itt a fórumon sok jó projektor van.

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

-KP- írta:
cisco írta:

Pénz

Aztán taktikát váltottam. Veszek bizonyos komponenseket használtan. Mindezt azért is teszem, hogy legyen tapasztalatom, és meglássam meghalljam a különbséget egy x százezres projektor, hang stb és egy x millás között. Ebbe van fejlődés is, továbbá használtan is vannak olyan jó vetítők itt a fórumon amit boltba újonnan meg se tudnék venni.
Azért akadtam le a vásznon, mert abból veszek egy újat, hangáteresztőset, és nem tervezem lecserélni, nem úgy mint egy vetítőt.
Tehát ami fix abból inkább veszek x százezerét amit nem cserélek.

Hangfalból újat szeretnék, sub-bol simán vennék egy használtat akár itt a fórumból/ról. :)

Ez az én fejlődési taktikám ami még a pénztárcámra is jó hatással van!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

cisco írta:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

szepi0808 írta:
2019.05.21., kedd 12:58
... a center lent van, de semmivel nem lenne jobb, ha fentebb lenne 70cm-el (hallottam már ilyen felállást nem egyet) Az hogy a hangsugárzókat nem fedem le semmilyen anyaggal, azzal pedig nekem a tisztaság és a teresség nem visszafolytását segítem.
Nem értem mi ez a nagy buzulás az AT vászonnal, ahol van hely, oda nem érzem szükségét, ahol kevés hely van, oda szükséges.
Hát, ha te nem hallod, akkor valami bibi van a füleddel. Semilyen normál elhelyezésű frontoldal nem ér fel egy átersztős vászon mögé elhelyezettel.
Legyen az ML, Paradigm, Elac, Revel, Arendal, Polk, Sonus Faber, Klipsch, stb....
Normális szőtt vászonnál szinte észrevehetetlen, a tisztaság és teresség csorbulása. Szerintem erről megkérdezheted Dchodokit, aki még az AT vászon mögül is elég jónak hallotta a Fever-t🤔
Nincs itt semilyen buzulás, csak a te szemedet csípi, ha pár ember az AT vászon fele kezd inkább tendálni. Ez amúgy csak nálunk újdonság, elég ha német mozis oldalakat nézel(youtube-n pl. a grobi.tv vagy a hollywoodzuhause csatornáit) és látni fogod, hogy az akusztikai áteresztő vászon szinte mindenkinél megtalálható.
Itt a fórumon, a sok nappaliban kialkított mozi miatt ezt nem lehet megvalósítani, ezért is uralkodó a mai napig. És ez az általános szemlélet az oka, hogy több dedikált szobában is a hagyományos, vászon körüli felállást telepítették.
Ahogy én is így indultam, ahogy Hiccusz is így csinálta a régi házában, de mondhatnám Zozit is v Dchodokit.
Viszont az ember fejlődik, egyre több ismerethez tud hozzájutni a nagyvilágból egyre több helyen tud megfülelni ilyen hangáteresztős rendszereket és ez egyenes út volt, hogy többen váltottunk AT vászonra.
Többen fontolgatják, hogy átalakítják a már meglevő szobáikat és mivel már itt a fórumon egyre több szó esik erről, van aki eleve már így tervezi a leendő moziját. Ez szerintem nem buzulás, hanem egy fejlődési szint. Kb olyan, mint az avr helyetti elő-végfokos erősítés vagy az 5.1-es kiépítés helyett az atmos.
Persze nem mindenkit hat meg ez az irány. Van akinek nincs is lehetősege rá. Legyen az anyagi vagy akár a szoba korlátai miatti. Van aki nem kizárólag mozizni szeret, hanem ugyanolyan fontos számára a 2.0-ás zenehallgatás is, pl. Géza123. Az ő számára nem kivitelezhető az AT vászon.
Szóval a célok mindenkinél eltérőek.
Az viszont egyértelmű, hogy egy vérbeli mozifannak, az AT vászon a legjobb választás. Ezt nem lehet azzal az állítással lesöpörni az asztalról, hogyha van hely, akkor jó a vászon mellett, alatt is a hangfal, AT vászon meg csak a helyszűke miatt jó választás. Ez eléggé badarság.

Remélem, ha idézni szottyan kedved, akkor leszel annyira korrekt, hogy nem fogod átkölteni az írásomat, újra ;)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

Most már csak megkérdezem konkrétan, mennyi pénz lenne a mozira?

Projektor, vászon, erősítő (avr vagy processzor+végfok), hangfalak (5.0-7.0), mélynyomó (1 vagy 2db), atmos (2 vagy 4db), lejátszó, ha média lejátszó, akkor NAS, kábelek, állványok.

Rámentünk a vászonra, de azért a vetítő típusától függ hogy ágyúval verébre, vagy dárdával mamutra :)

Ha azt mondjuk 400e egy vászon, akkor ehhez érzésre a rendszer, csak arányaiban

Projektor - 1millió
Vászon - 400e
Erősítő - 500e
Hangfalak 5.0 - 700e
Sub 1db - 300e
Atmos 2db - 200e
Lejátszó - 100e
NAS - 150e
Kábelek - 150e
Állványok - eszközök, hangfalak, stb - 100e

szepi0808
Őslakos
Őslakos

SSDWOB írta:
Nem értem mi ez a nagy buzulás az AT vászonnal, ahol van hely, oda nem érzem szükségét, ahol kevés hely van, oda szükséges.
[/quote]

;peace;
320 cm ről tudok nézni 250 cm széles képet, és marad 50-50 cm a vászon két oldalán, ahová tehetném a hangfalat.
De én arra gondoltam, hogy 320 cm néznék 300 cm-es képet. Ekkor már 25-25 cm így oda nem férne el.
Az alapvető kérdés felvetésem arra vonatkozik, hogy maradjon egy 250 es vászon, vagy több pénzért egy 300-as.
Mivel nincs tapasztalatom, ezért kérdezem, hogy szerintetek megér plusz x százezret vászonra, és egy esetleges keretre. Nyilván ha van pénz toljam rá, csak azt nem tudom, hogy nem e égetem a pénzem feleslegesen, mert ekkora szobába, ilyen távolságról pont ugyan az mintha két oldalt lenne a hangfal, és még olcsóbb is.

Nyilván ízlésék és pofonok.
[/quote]
320-ról lehet nézni 300-at ajánlom is és ebben az esetben kell az AT vászon. A kérdés az, hogy mennyit szánsz rá és akkor el is dőlt, hogy milyen AT vásznat veszel.
Epson EH-TW9300
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

SSDWOB írta:

De én arra gondoltam, hogy 320 cm néznék 300 cm-es képet.
Ülj le 267 cm-re a mostani 250-es vásznad elé, és mozizz úgy 1 hétig. Majd kiderül hogy tetszik-e. Jó-e ez a képnagyság/távolság arány. Ha nem változtass a távolságon.

Kiderülhet hogy túl nagy a kép és akkor egy AT vászonból elég a 250-es mert lecsökken a vetítési távolságod és a képarány miatt ez is elég...

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 626

Hozzászólás Szerző: Morph »

Az alapvető kérdés felvetésem arra vonatkozik, hogy maradjon egy 250 es vászon, vagy több pénzért egy 300-as.

Ha teheted nézz minél nagyobbat.
1 hét és azon gondolkodnál, miért nem a nagyobbat vetted, mert elférne és megszokta a szemed a kisebbet. Go BIGGER!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút

[/quote]
[/quote]

;peace;
320 cm ről tudok nézni 250 cm széles képet, és marad 50-50 cm a vászon két oldalán, ahová tehetném a hangfalat.
De én arra gondoltam, hogy 320 cm néznék 300 cm-es képet. Ekkor már 25-25 cm így oda nem férne el.
Mivel nincs tapasztalatom, ezért kérdezem, hogy szerintetek megér plusz x százezret vászonra, és egy esetleges keretre. Nyilván ha van pénz toljam rá, csak azt nem tudom, hogy nem e égetem a pénzem feleslegesen, mert ekkora szobába, ilyen távolságról pont ugyan az mintha két oldalt lenne a hangfal, és még olcsóbb is.

Nyilván ízlésék és pofonok.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”