Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Már nagyon alakul az a molekula.

Gratula hozzá nagyon jó lett! 
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

csöpi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 288

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: csöpi »

Az egyik legszebb moziszoba(ha nem a legszebb)!
Minden elismerésem!
Kép:Sony VPL-VW50
ScreenLine Amleto 250x140 1.4Gain
CD-DVD:Sony DVP-S 7700
Erősítő:Yamaha RX-A 3030
Médialejátszó:HTPC+Bluesound Node 2i
Hangfalak:Clarus Titan front,Titan center,Rhea háttér
SUB: Focal Cobalt sw800
Kábelek:Neotech-Audioquest kábelek,Néhai tápelosztó

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1101

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Szuper

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Doki patent minden!! Gratula az új fotelekhez! Tényleg kész vagy már! Hátra lehet dőlni

batman98
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3447

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: batman98 »

.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB;  Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 839

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Gratulálok én is az egész projekthez!    Minden pöpec, elfogadnám. Most már tessék hátradőlni, mozizni!

Egy apróság a mozifotelekhez: Ez mennyivel jobb, mint amit a JYSK-ben lehet kapni? 
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

nagyon jól mutatnak ezek a fotelek, jó választás grat hozzá!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3635

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Bravó Doki!!!!! Most mar semmi nem ment meg attól, hogy elmenjek a nyáron valamikor.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 975

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Eljött ez a nap is gondolom nagyon vártad már,
GRATULA!!
"Az igazi barát szemből támad."

Forest74
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 931

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Forest74 »

Hatalmas gratula, nagyon jók a mozifotelek!
A kitartó és alapos munka meghozta a gyümölcsét"szüret van!!!", sok jó filmet és kellemes zenehallgatást kivánok!

Minden szempontból tökéletes moziszoba lett!

G-Gabi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 835

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: G-Gabi »

Gratula nagy nagy gratula közel a célegyenes.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Sziasztok!
Végre megérkeztek az ülőalkalmatosságok. Régebben már linkeltem, de megteszem újra, hogy ne kelljen visszagörgetni. 

A megrendelés napjától számítva kerek 1 hónap elteltével, 4 különálló kartondobozban szállították ki.  Két darabra voltak szedve. A háttámlát kellett az ülőrészre ráhúzni, s bepattintani a helyére. Rugós popipárnás. Sajnos nem marhabőr, csak textilbőr. Viszont a zsákrugóknak, és a vastag háttámla szivacsozásnak köszönhetően marha kényelmes. Rendeltem hozzá egy tisztító és egy ápoló gélt is. Előbbi kellemes citromos illatú. Szerintem megéri az árát mindkettő.
Sok kört futottam mire berendeltem a foteleket. Volt mikor sarokülőgarnitúrára hajtottunk, volt mikor fekvős relax fotelen gondolkodtunk.
Igazából mindegyiknek volt valami hátulütője. Az igazi mozifotelek pedig nagyon drágák. (500ezer-3miilióig kaptam árajánlatot 4 ülőhelyesre). Mindenképp négyszemélyeset szerettünk volna. Ráadásul a méret sem volt mindegy, mert a szoba 510cm széles, s faltól falig semmiképp sem lett volna jó bútorozni. Ez a 4 fotel így együtt 310cm körül van. Tökéletes!!!! Egy dolgot sajnálok, hogy nincs pohártartó. Viszont a kényelem nagyban feledteti.

Az ablakos falon látni, hogy az RGB led fénye menyire fókuszált. 10%-os optikai lencsés alu profilt kapott. S valóban hatásos.

A következő projekt az ablak és ajtó lesz. Szeretnék aluredőny feltenni. Hő- és hangszigetelő, mellesleg a fényt sem engedi annyira át, mint a műanyag. Aztán jöhet az ablakpárkány, és a függönydekorációt is ki kellene találni. Jó lenne valami igazi moziba illő dizájn. S persze harmonizáljon a szoba színeivel is.   Nem lesz egyszerű. Az ajtó terve már könnyebb lesz. Legalábbis egyelőre annak tűnik. 

El sem hiszem, hogy eljutottam eddig. Karácsonyra terveztem a premiert, s csak mostanra sikerült igazán hátradőlnöm. Sok helyen izgalmas, néhány pontban pedig iszonyat fárasztó meló volt összehozni. A szobára próbáltam a legnagyobb hangsúlyt fektetni, elvégre technikát bármikor frissíthet az ember. Végig maxigázon toltam a terveket, mindent százszor átrágtam, leírtam, végiggondoltam. A legnagyobb probléma az volt, hogy nem lakik a környékemen senki, aki hasonló vehemenciával hobbimozizna. Így maradt a jó öreg fórum. Ezúton köszönöm a segítséget minden idelátogató AVX tagnak! Ha Te is építesz és elakadtál, segítségre van szükséged, nyugodtan írj rám, ha tudok szívesen segítek! 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Az előző hozzászólásom nagy része eltűnt. Megpróbálom vágólapról visszahozni az elmaradt részt.

*kieg:
Sztem a berakott linkek kavartak be. Kivettem őket.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2108

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Nagy gratula! Most már neki ülhetsz mozizni 

Az ablakok elé tervezel valamit? Én most rendeltem fekete szalagfüggönyt. A mennyezeti sínt lefújom feketére az nem gond, de az összekötő gyöngysor, az sajna fehér marad, ha nem találok ki arra is valamit.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Sziasztok!
Végre megérkeztek az ülőalkalmatosságok. Régebben már linkeltem, de megteszem újra, hogy ne kelljen visszagörgetni. 
http://kanapekiraly.hu/queen-bk-kinyith ... 60K71.html

A megrendelés napjától számítva kerek 1 hónap elteltével, 4 különálló kartondobozban szállították ki.  Két darabra voltak szedve. A háttámlát kellett az ülőrészre ráhúzni, s bepattintani a helyére. Rugós popipárnás. Sajnos nem marhabőr, csak textilbőr. Viszont a zsákrugóknak, és a vastag háttámla szivacsozásnak köszönhetően marha kényelmes. Rendeltem hozzá egy tisztító és egy ápoló gélt is. Előbbi kellemes citromos illatú. Szerintem megéri az árát mindkettő.
http://kanapekiraly.hu/bortisztito-gel- ... 1K146.html 
http://kanapekiraly.hu/mehviaszos-borap ... 9K146.html

Sok kört futottam mire berendeltem a foteleket. Volt mikor sarokülőgarnitúrára hajtottunk, volt mikor ilyen relax fotelen gondolkodtunk:
http://kanapekiraly.hu/london-fix-sziva ... 47K71.html 
Igazából mindegyiknek volt valami hátulütője. Az igazi mozifotelek pedig nagyon drágák. (500ezer-3miilióig kaptam árajánlatot 4 ülőhelyesre). Mindenképp négyszemélyeset szerettünk volna. Ráadásul a méret sem volt mindegy, mert a szoba 510cm széles, s faltól falig semmiképp sem lett volna jó bútorozni. Ez a 4 fotel így együtt 310cm körül van. Tökéletes!!!! Egy dolgot sajnálok, hogy nincs pohártartó. Viszont a kényelem nagyban feledteti.

S akkor jöjjenek a fotók:

Az ablakos falon látni, hogy az RGB led fénye menyire fókuszált. 10%-os optikai lencsés alu profilt kapott. S valóban hatásos.
http://www.anrodiszlec.hu/product_info. ... ts_id/7889 

A következő projekt az ablak és ajtó lesz. Szeretnék aluredőny feltenni. Hő- és hangszigetelő, mellesleg a fényt sem engedi annyira át, mint a műanyag. Aztán jöhet az ablakpárkány, és a függönydekorációt is ki kellene találni. Jó lenne valami igazi moziba illő dizájn. S persze harmonizáljon a szoba színeivel is. Nem lesz egyszerű. Az ajtó terve már könnyebb lesz. Legalábbis egyelőre annak tűnik. 

El sem hiszem, hogy eljutottam eddig. Karácsonyra terveztem a premiert, s csak mostanra sikerült igazán hátradőlnöm. Sok helyen izgalmas, néhány pontban pedig iszonyat fárasztó meló volt összehozni. A szobára próbáltam a legnagyobb hangsúlyt fektetni, elvégre technikát bármikor frissíthet az ember. Végig maxigázon toltam a terveket, mindent százszor átrágtam, leírtam, végiggondoltam. A legnagyobb probléma az volt, hogy nem lakik a környékemen senki, aki hasonló vehemenciával hobbimozizna. Így maradt a jó öreg fórum. Ezúton köszönöm a segítséget minden idelátogató AVX tagnak! Ha Te is építesz és elakadtál, segítségre van szükséged, nyugodtan írj rám, ha tudok szívesen segítek! 

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Köszönöm nektek is!!!

Ez egy vakuzott, hosszú záridős kép. Valóságban annyival másképp néz ki, hogy a vászon és a hangsugárzó front felülete sötétben van. Csak úgy semmi nem látszott az egészből, így gondoltam vakuval megvilágítom. Mozizás közben is lehet használni. Igaz ilyenkor minimálisan beleszól a képbe, kivéve a piros alkalmazása esetén. Az ülőhelyek felett is van egy 50cm-es led, de erről jövőhéten rakok majd be képet, ha megjöttek a fotelek. Popconrszökés ellen tökéletes.

Ami nem tetszik benne, az a ledek távvezérelhetősége. Elég lomha az első gombnyomásig. Utána nincs vele gond. Olyan, mintha a vezérlő egységet fel kéne ébreszteni standby módból. Ez több másodpercet is igénybe vesz. Nem tudom miért van. Linkeltem már, de megteszem újra, hátha valaki nem látta. Erről a szettről van szó:
http://www.anrodiszlec.hu/product_info. ... ts_id/4389

A jövőben, ha tehetem kicserélem a vezérlő egységet wifisre. Az XBMC-nek van egy app-ja, mely képes vezérelni a világítást. Ha a mozi kezdődik, villany off, ha PAUSE parancsot kap, villany fel, stb.. No meg akkor TAB-ról mehetne ez is.  

Király ez a színkavalkád, elég érdekes de tetszik..:-)
Doki volna egy kérdésem, a szigetelés mennyire vált be?
Megérte az a rengeteg munka és fáradság amit beleöltél és nyugodtan tudsz mozizni késő este a család zavarása nélkül?

Valamint, mi a történés az ajtókkal? Szimpla, dupla, zár, szigetel, szép nem szép?

...hááát ez szigetelésdi egy érdekes dolog. Nagyon meglepett. Még nincs ajtó (ha elkezdem tervezni, építeni beszámolok róla, de az még 1-2 hónap), és úgy lehet mozizni fent az emeleten, hogy lent becsukott hálószoba ajtónál szinte alig hallani valamit. Simán lehet aludni. Persze, ilyenkor a hangerő nem a megszokott 45-47 környékén van, hanem csak 42. De ez is elég energiadús ahhoz, hogy élvezni lehessen minden szösszenetet. Én ezt annak tudom be, hogy a falak és padlózat szigetelésre nagy figyelmet fordítottam. Sok anyagot toltunk bele, és dilatációs hézagokat is raktunk, ezzel megszakítva a rezgések útját.  Ez önmagában sokat megfog. Az ajtónyíláson kiáramló hang pedig sok ferde falba ütközik. Szerintem ezért nyelődik el a hangok nagy része.
Ha kész lesz az ajtó, akkor részletesen beszámolok mindenről. Az építés legfontosabb (és számomra legélvezetesebb) eleme a hangszigetelés volt. Nagyon várom, hogy végre tesztelhessem mit tud a kis "mozikuckó".

QBB! Még annyit, hogy szinte biztos, hogy dupla ajtólap lesz. Duplán falcolva mindkettő. A rétegrend valószínű nem lesz egyforma. A zárt illetően még nem döntöttem, mert még nem jártam kellően utána. Kicsit most élvezzük az eddigieket. No meg itt a nyár, ilyenkor nehezebben megy ez a hobbi.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Megérte az a rengeteg munka és fáradság amit beleöltél és nyugodtan tudsz mozizni késő este a család zavarása nélkül?

Erre én is kivi lennék,mert nagyon aprólékos volt Doki és rengeteg meló van benne az biztos

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: QBB »

Valamint, mi a történés az ajtókkal? Szimpla, dupla, zár, szigetel, szép nem szép?

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 975

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

"Az igazi barát szemből támad."

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Fish »

zsír!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Zsííííííííííírul néz ki a szoba, és ez a világítás téma dobott rajta még egy szintet.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Köszi fiúk! Lesznek még képek, csak később. Tegnap kaptam az infót, miszerint hétfőn fogják házhoz szállítani a foteleket. Már nagyon várós...

Vendég

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: Vendég »

És mi van a többi képpel??? Had csorgassuk már a nyáluk!

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Dhcodoki moziszobája

Príma ez a színkavalkád! Valóban nagyon hangulatos ! Azt hittem átfestegetted a falat egymás után a képen lévő színekre!

AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3635

Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Ügyes vagy,sokat dob az amúgy is remek szobán

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”