Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1721

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: -KP- »

ZolaBA írta:
2023.03.01., szer. 19:12
Folytatás...
Szóval az avr 2.0 forrást mutat. Dolby Surround módban és dts neo x módban ciceg, sztereóban és mch sztereóban jó. Igazából mch sztereóban jól is szól csak kicsit természet ellenes, hogy nem a centerből jön a beszédhang hanem mindenhonnan.
Az angol sáv 2.0 ?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3964

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Mandalorian 3. évad.
Ütős kezdés, csak ne fogyjon el a lendület. Azt kapjuk, amire szerintem a legtöbben vártunk ezzel a sorozattal kapcsolatban.
Ha ilyen lesz az évad, akkor megérte várni rá.
Screen Shot 2023-01-17 at 5.17.03 PM.png
Screen Shot 2023-01-17 at 5.17.03 PM.png (648.17 KiB) Megtekintve 2277 alkalommal
Csak a Marantz! :-D

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

Én nézem a Skyshowtime-ot, de ilyet nem tapasztaltam.
Én a Halo sorozatot néztem/em. Nálam az erősító Dolby+ 2.0-t ír ki.
Próbáltam 5.1-é "alakítani", de nem sikerült, úgyanúgy csak előről szólt minden hang.

Amúgy a kép az teljesen rendben van, egyedül a sötét jeleneteknél látszott, hogy azért alacsonyabb bitrátával megy.
Már csak a hangnak kellene "felnőnie" a többi streaminghez.
Egyedül ugye csak a Top Gun2-nek van 5.1-es angol hangja...
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Folytatás...
Szóval az avr 2.0 forrást mutat. Dolby Surround módban és dts neo x módban ciceg, sztereóban és mch sztereóban jó. Igazából mch sztereóban jól is szól csak kicsit természet ellenes, hogy nem a centerből jön a beszédhang hanem mindenhonnan.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Kipróbálta még valaki a SkyShowtime-ot?
Segítsetek... most már a második filmet nézzük (most épp a "tűzgyújtó"-t) aminél a magyar szinkronhang magasa őrjítően sziszegő/cicegő, mintha túlvezérelt lenne vagy olyan elcseszett kódolás amitől az erősítő dolbysurround dekódere meghülyül vagy a fene se tudja, de nagyon gáz.
Tapasztalt hasonlót más is? esetleg megoldási ötlet? köszi.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Csak erős idegzetűeknek!
Ezek tényleg pusztítóak. A csúcspont egyértelműen az Alien E.T. :D

https://port.hu/cikk/mozi/nemes-penesz- ... gn=content

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Three Pines

Kicsit Agatha Christie-s, kicsit Sherlock Holmes-os, kicsit misztikus, de egyedi hangulatvilágú (francia) kanadai sorozat egy jóságos, empatikus öreg főfelügyelővel. Több szálon futnak a cselekmények. Vannak itt indiánok, gazdag család öröklési problémái, gyilkosságok. Összességében jó a sorozat, mégha nem is kiemelkedő. A pontozása elég magas, ezért néztük meg.
MV5BZTc4ZGQ5NDktNjZkMy00MzM0LWI3NzEtYTkzZGI5ZTU5ZmE2XkEyXkFqcGdeQXVyMTI5NTE5NDE1._V1_.jpg
MV5BZTc4ZGQ5NDktNjZkMy00MzM0LWI3NzEtYTkzZGI5ZTU5ZmE2XkEyXkFqcGdeQXVyMTI5NTE5NDE1._V1_.jpg (3.73 MiB) Megtekintve 2318 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

scaurus írta:
2023.02.26., vas. 12:52
Megtekintettem Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities horror/természetfeletti antológia sorozata 1. epizódját.

Csalódást keltő volt, mind a karakterek teljesen érdektelenek voltak, a történet nagyjából kiszámítható is volt, egy szenvedés volt végignézni a 46 perc játékidőt (szokásommal ellentétben azért néztem végig, hogy hátha a végén lesz valami csavar - nem lett).
Azt hiszem, elengedem a sorozat többi részét.

Guillermo del Toro-val kapcsolatban egyébként is vegyesek az érzelmeim, tőle a Penge 2 és a Hellboy 1-2 jó volt, a Tűzgyűrű, a Bíborhegy nem annyira, A víz érintése rettenetesen rossz volt, a Pinokkió-t meg már végig se néztem.
(A faun labirintusát még nem láttam.)
Ezekkel tegyél egy próbát, ha még nem, igaz van ahol csak producer volt:
Los ojos de Julia / Julia's Eyes
El Orfanato / Árvaház
El Espinazo del Diablo / Ördöggerinc

Amiket felsoroltál szerintem egyik sem volt jó. Faun lab. én sem láttam, csak részletekben, de nem fogott meg további időtöltésre. gondolkodik.gif

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 853

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Bullet Train (Gyilkos jártat)

Szeretem ezt a stílust, jól is szórakoztam. Ami árnyalja picit, az a vállalhatatlan CGI.
Amúgy "könnyed" kikapcsolódás.
7.5/10

Ja, és egyem a szívét a kis drágának. (no persze nem jól átsütve :D )
download.jpeg
download.jpeg (6.11 KiB) Megtekintve 2435 alkalommal
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Megtekintettem Guillermo del Toro's Cabinet of Curiosities horror/természetfeletti antológia sorozata 1. epizódját.

Csalódást keltő volt, mind a karakterek teljesen érdektelenek voltak, a történet nagyjából kiszámítható is volt, egy szenvedés volt végignézni a 46 perc játékidőt (szokásommal ellentétben azért néztem végig, hogy hátha a végén lesz valami csavar - nem lett).
Azt hiszem, elengedem a sorozat többi részét.

Guillermo del Toro-val kapcsolatban egyébként is vegyesek az érzelmeim, tőle a Penge 2 és a Hellboy 1-2 jó volt, a Tűzgyűrű, a Bíborhegy nem annyira, A víz érintése rettenetesen rossz volt, a Pinokkió-t meg már végig se néztem.
(A faun labirintusát még nem láttam.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464

Hozzászólás Szerző: kasumi »

Újratervezés

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2858

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Talán elfér itt. A kép címe: tervezett elavulás :rolleyes:

FB_IMG_1677150543308.jpg
FB_IMG_1677150543308.jpg (41.03 KiB) Megtekintve 2528 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Frozen Planet II

https://m.imdb.com/title/tt9805678/

Dacid Attenborough neve talán garancia is, hogy egy újabb csodálatos alkotás lesz látható. És bizony így is van. Elképesztő képi világ, újszerű nézőpontok, fantasztikus operatőri munka, mindez érdekesen találva.
Nagyon ajánlom.

Egy kis ízelítő, hogy milyen is. Hihetetlen ez a kardszárnyú delfin vadászat. :o

youtu.be/fs8ZveNZQ8g

p0d3fc7z.jpg
p0d3fc7z.jpg (379.63 KiB) Megtekintve 2554 alkalommal
p0cyppfh.jpg
p0cyppfh.jpg (70.11 KiB) Megtekintve 2554 alkalommal
p0d59txw.jpg
p0d59txw.jpg (40.98 KiB) Megtekintve 2554 alkalommal
p0d042h3.jpg
p0d042h3.jpg (63.35 KiB) Megtekintve 2554 alkalommal

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 981

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Alex_Aston írta:
2023.02.23., csüt. 08:38
Ez így a trailer alapján szórakoztatónak tűnik, engem megvett. Mintha John Wick nagypapáját látnánk :D

youtu.be/qVR-QWklfW8
Elég brutál a bemutató, pont tegnap néztem meg.... :D
"Az igazi barát szemből támad."

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Ez így a trailer alapján szórakoztatónak tűnik, engem megvett. Mintha John Wick nagypapáját látnánk :D

youtu.be/qVR-QWklfW8

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Spencer - Kristen néni kis túlzással szempillái segítségével játszotta el a rá rótt főszerepet. Sok helyen ez idegen volt, máskor elképesztő mértékig képesek voltak őt Diane-ásítani. Angolként biztosan szétfeszítenének a nemzeti és imádati érzések, így, magyarként egy sorozat pilot epizódjának pont beillett volna ez a tartalom, egyfilmként nekem kissé egynemű volt. Az alakítások rendben voltak, helyenként igencsak rendben, kellemes összhatás, még a kiszakadhatatlanság rémének hatékony megjelenítése mellett is.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Tíz perc múlva három - A sztori nem lenne rossz, ha nem vesszük zokon, hogy egy egyfajta Coppola-utánérzést látunk. A jazztrackek és Charlie bácsi rendben vannak, mégsem fekszenek fel a képsorokra, a többedik, sokadik percében is képtelen koherens egésszé rendeződni a film. Első rendezésnek hat, úgy talán bocsánatos lenne ez a hatás, pedig nem az. Az elején még promotálja is önmagát előző 2 sikerével, hogy ezt kérem azok fényében tessék nézni, majd úgy talán jobban csúszik. Sajnos csak harmadrangú színészgárdát sikerült megnyerni a műhöz, ez meg is látszik rajta, többhelyütt fáj. Az alapvető nyári, nyomott melankóliája tetszik, ahogy a napfényes képek is megmaradnak utólag, a bugyuta főszereplői férfikarakter nem, persze épp a közhelyes pasiságából fakadó döntései miatt lépdelhetünk végig a megjelenített állomásokon. Áthallásaival, következtetéseivel önvizsgálatra hív - és ez, mint főmondanivaló szintén pozitív. Egynek elmehet.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: merida »

Ez igen jó film!!!
Fig2wpFaMAMoL5h.jpeg.jpg
Fig2wpFaMAMoL5h.jpeg.jpg (410.53 KiB) Megtekintve 2866 alkalommal
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Stasi - Állambiztonsági komisztérium

Vígjátékként hasonló sztorival nemrég néztem a svájci Egyszerűen Moszkva címűt, ami hasonló tematika Svájcból, az aránylag lineáris, rendes happy enddel, némi poénnal, ez kuszább, furcsább, viccesebb, és egyben a történet szomorúbb, s valahol nyomasztóbb. A szatírák általában nem kedvenceim, mert sok túltolt viccelődés szokott bennük lenni, itt ezt kevésbé éreztem. [spoiler]Az elején mondjuk pont egy kicsit idegesítő a lámpás rész de pl. a kelet-német térképek pontosságáról rész pont jó volt.[/spoiler] (A Netflixes Kleo sokkal inkább idegesítő vicceket tartalmaz, igaz nekem az is tetszett.) A címe alapján óvatosan kezdtem hozzá, szóval lehet, az elvárásaim voltak alacsonyak, de nekem tetszett.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

TEHRAN (Teherán)

Aki szereti a Fauda-sorozatokat, annak ez is tetszeni fog. Izraeli Moszados-történet Iránban. Tetszik benne, hogy nem lineáris a történet, tehát eltervezünk valamit, de aztán nem jön be, áttervezzük, aztán az se, de valamire jutunk. Mindkét oldalt bemutatja, nem egyoldalú. Bár látszik a Moszad technikai fölénye. Kicsit belelátunk a mai Iránba (ugye a 70-es évek előtt miniszoknyában és francia divat szerint viselték a nők a hajukat fedetlenül...)
Tehran_TV_poster.jpg
Tehran_TV_poster.jpg (99.91 KiB) Megtekintve 3215 alkalommal
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

venomer
V.I.P.
V.I.P.

A közvetítő (The Middle Man) - álmos kisvárosi hangulat, az első kockák alatt nem is biztos, hogy amerikás, aztán egyfajta észrevétlenséggel kibontakozik hogy valóban nem. Szürke hétvégékre ajánlott, jól építkező dráma, kulcscselekmény hatására sem érzed beindultnak, aminek talán oka van, talán később markol gyomorba. Szeretem az ebbe a tempóba ölthető hatásmechanizmust, minden mélységet megadó, szépen adagolt kifejtést. A sorok (karakterek) között hat, mint mikor a zenebona leválik a hangdobozokról.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 462

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Alex_Aston írta:
2023.02.12., vas. 10:09
Még pár, szerintem kiváló koreai film:

Harcosok szövetsége.
Szerintem megérdemelt a kiemelkedő imdb pontozás. Egy testvér dráma, mely a koreai háború alatt játszódik. Egyikük sem akar katona lenni, de kötelező bevonulniuk. A bátyó pedig úgy akarja megóvni az öccsét, hogy mindenféle öngyilkos küldetést elvállal, csak ne vigyék a frontra a testvérét. Mindezeket a háború borzadalmain keresztül elmesélve.
https://m.imdb.com/title/tt0386064/

Mai wei
Ez is háborús film, ami azt meséli el, hogy a II. világháború alatt, a Kóreát megszálló japánok idejében, egy koreai katona mégis, hogy a túróba jut el a normandiai partraszállás helyszínére. Ez is nagyon erős alkotás szerintem
https://m.imdb.com/title/tt1606384/

The chaser
Kardigje írta a címét, de szerintem többet érdemel. Elképesztően brutális részletességgel bemutatott sorozatgyilkosos film. Amerikai Pszicho csak jelenthet neki.
https://m.imdb.com/title/tt1190539/?ref_=nv_sr_srsg_0

A halál jele
A leghíresebb (valódi) koreai sorozatgyilkos nyomában.
https://m.imdb.com/title/tt0353969/

A The Chaser még elmegy, bár ebben is megjelenik az a kellemetlen "dél-koreai bénázás", b.lfszkodás, ami a Halál jelében is nem egyszer. Emiatt ez utóbbit nem is értem mitől akkora film, számomra átfordul a nevetséges, már-már kényelmetlenül szerencsétlen irányba.

Az első kettő szerintem kicsit hatásvadász a látvány miatt, habár akkor tetszettek.

Kis pontosítás: The beast stalker kínai, Seediq bale taiwani film, de aki fikázza alapból a távol-keleti filmeket, szerintem annak egykutya kik készítették. :rolleyes:

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2858

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Csapdában.

Dán rendőrös film. Egy lehetséges forgatókönyv a jövőből (vagy már a jelenből). A feszült etnikai helyzetet elég egy szikra ami berobbantja. Kicsit lassú vontatott talán, de nagyon elgondolkodtató szerintem. Nem az az összevissza lövöldözős, de érdekes izgalmas film. Te mit tennél, kinek van igaza, ki mellé állnál, hol és ki rontotta el... Nem egy sablonos film.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6381

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Spencer (a film, nem a sorozat, a kettőnek pont 0 köze van egymáshoz): végre egy egész estés játékfilm, amit (szerintem) érdemes megnézni.
A történet maga nem egy újdonság, de a színészi teljesítmény kiváló, jó a zene, és egészenkáprázatos operatőri munkának lehetünk tanúi, ízlésesen visszafogott vágással (a rendező jól érzékelhetően preferálja a hosszú snitteket, az operatőr pedig az “élő” /de nem összevissza rángatott, inkább nagyon kellemesen mozgatott/ kamerát - nagyon kedvemre való az ilyenfajta vizuális élmény). Ajánlom (de inkább a türelmeseknek, mert ez nem egy akciófilm). 9/10
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 853

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ambulance

Már az elején felbosszantott a hiperaktív kézikamera rángatás, de ez a film konkrétan nézhetetlen ebből a szempontból. A drónkamerákat is csavargatják hányásig. Nem is értem, hogy ez miért kell az embereknek? Kiégetni az agyunkat? Ki ez a f@sz narkós stáb aki ezt elkövette?
Nézhetetlen, pedig a hangok ütnek.
Lehet hogy jópofa lenne maga a film, ha nem szédülnék el.
Élt 30 percet.
Szerintem!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”