Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tonyka mozibirodalma, botladozásai, tapasztalatai, agymenései

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Ez a film leginkább a női föszereplő története.A többi dolog valahogy csak egy körítésnek tűnik.Az idegenek is inkább csak statiszták.Inkább a mögöttes mondanivaló a lényeg.Hogy reagál az emberi faj amikor valami mással találkozik,próbálja megérteni? Amennyiben nem érti akkor megtámadja! A másik kérdés.Ha tudom hogy valami rosszul végződik,de lesznek boldog pillanatok akkor belevágok?
Azt hiszem, h az emberi faj amit nem ért azt megpróbálja elpusztítani nem nagy flash önmagában. Mondhatom lerágott csont, ebben semmi átütő nincs számomra. Az utolsó kérdés ebben az esetben nem kérdés, illetve több befejezéshez vezethet. Ha ismered a jövőt valóban nagy hatalom lenne. Ezzel rengeteg dolgot meg tudnál változtatni, hisz ismered a lehetséges alternatívákat. Egy betegség estén tehetsz róla, h elkerüld, pl. És a kérdés már önmagában sem akkora kérdés. Napjainkban sci-fi nélkül is rengetegen belevágnak egy esetlegesen kimutatottan sérült gyermek nevelésébe azért a pár boldog pillanatért. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Idegpálya

NERVE

10/8 lehet kicsit túlzó, de tényleg megtalált, felüdülés volt egy ilyen alkotás mostanság. 

Annyi szemetet töröltem az elmúlt időszakban, hogy ezt is csak a mielőbbi törlendő filmek közé soroltam (feleslegesen ne foglalja a helyet) azután, hogy előzetesen belenéztem. Adtam azért egy esélyt ennek a filmnek, hátha ...
Hanyatt fekve csak tv-n néztem/néztük. Semmilyen szinten nem zavart minket, hogy csak a tv hangszórói szóltak, mivel lekötött minket a film. Ez a tipusú játék sajnos bármikor megtörténhet, vagy már meg is történt ...
Ha a film mondanivalóját nézem a 10/8-as értékelés egyáltalán nem túlzó!
Azok, akik olyan idióta "filmeket" szeretnek, ahol azt sugallják, hogy az erdőben csendben idióta rángatózás(tánc ...) és rejszolás (amit izzó kenyérpirítóba dugott kézzel büntetnek) művészi, ezt a filmet kerüljék el!

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Ne viccelj szó sincs róla, aláírom a film érdemeit, azt, h másképp meséli el a nagy találkozást, azt, h központba teszi, h nem ismerjük a nyelvüket, és milyen nehéz megfejteni. Tényleg átütő, h nem szokványos Alien-ek vannak a vásznon. Csak az alapkoncepció nem stimmel nekem, miért? Egyértelmű, h nálunk fejlettebb lényekkel van dolgunk, technikailag nem gondolom, h activityzni kéne hetekig a kommunikációhoz. Ennél még ET is gyorsabban megoldotta. És a többi dolgot még meg sem említem, ezeken én nem tudok vállrándítással átsiklani, azzal, h mert csak. Ha felvet egy film kérdéseket akkor azt magyarázza meg, és ne valami, időhurkos, ultra dimenziónális hablattyal. Ettől függetlenül elhiszem, h megvan ezeknek a filmeknek a rajongó tábora, különbözőek vagyunk, és ezzel semmi baj. Ez a film leginkább a női föszereplő története.A többi dolog valahogy csak egy körítésnek tűnik.Az idegenek is inkább csak statiszták.Inkább a mögöttes mondanivaló a lényeg.Hogy reagál az emberi faj amikor valami mással találkozik,próbálja megérteni? Amennyiben nem érti akkor megtámadja! A másik kérdés.Ha tudom hogy valami rosszul végződik,de lesznek boldog pillanatok akkor belevágok?

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nehéz lenne konkrét magyarázatokat adni.Nem rosszindulatból írtam.Ez a film nagyon megosztó ebben biztos vagyok,csakúgy mint annak idején a Kapcsolat volt.Szerintem van olyan film amin nem kell agyalni.Vagy ráérzel vagy nem.A Csillagok között is ilyen.Legkevésbé azt szeretném sugallni hogy magas lóról beszélek és remélem te sem érezted így.
Ne viccelj szó sincs róla, aláírom a film érdemeit, azt, h másképp meséli el a nagy találkozást, azt, h központba teszi, h nem ismerjük a nyelvüket, és milyen nehéz megfejteni. Tényleg átütő, h nem szokványos Alien-ek vannak a vásznon. Csak az alapkoncepció nem stimmel nekem, miért? Egyértelmű, h nálunk fejlettebb lényekkel van dolgunk, technikailag nem gondolom, h activityzni kéne hetekig a kommunikációhoz. Ennél még ET is gyorsabban megoldotta. És a többi dolgot még meg sem említem, ezeken én nem tudok vállrándítással átsiklani, azzal, h mert csak. Ha felvet egy film kérdéseket akkor azt magyarázza meg, és ne valami, időhurkos, ultra dimenziónális hablattyal. Ettől függetlenül elhiszem, h megvan ezeknek a filmeknek a rajongó tábora, különbözőek vagyunk, és ezzel semmi baj. 
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Szívesen várok pár magyarázatot privátban a felvetett kérdéseimre.Nehéz lenne konkrét magyarázatokat adni.Nem rosszindulatból írtam.Ez a film nagyon megosztó ebben biztos vagyok,csakúgy mint annak idején a Kapcsolat volt.Szerintem van olyan film amin nem kell agyalni.Vagy ráérzel vagy nem.A Csillagok között is ilyen.Legkevésbé azt szeretném sugallni hogy magas lóról beszélek és remélem te sem érezted így.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez tényleg nem ment át neked Egyetértek....a film zseniális.Ahogy az Interstellar is.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ez tényleg nem ment át neked
Szívesen várok pár magyarázatot privátban a felvetett kérdéseimre. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Idegpálya

Kellemes meglepetés, görbe tükör kicsit a mai világnak. A történet teljesen rendben van, sőt, kicsit elborzasztó, h akár működhetne is a valóságban. Tuti lenne rá igény, és lennének vállalkozó szellemű fiatalok is, hisz csak egy jó buli az egész. A szereplők jól teljesítik a rájuk bízott feladatot. A kép maxi jó, a hang DTS-X, a vonatos jelenet odateszi magát. Tényleg a kerekek alatt voltam, még kissé hunyorítottam is várva a véres végkifejletet. Nagyon átjött az a pár kocka. De vannak még hasonlóan hatásos jelenetek. A film ritmusa jól eltalált. Szépen vezetik fel, és húzzák be a nézőt. Első körökben lightosan indulunk aztán egyre keményebbé válik a történet. A vége talán kicsit elnagyolt. Összességében nagyon jól szórakoztam, jöhetne több ilyen alkotás. Nincsenek leverek mindenkit, golyózáporos, autósüldözéses jelenetek, szóval lehet így is érdekes valami, sőt akár feszült, izgalmas is. 

10/8 lehet kicsit túlzó, de tényleg megtalált, felüdülés volt egy ilyen alkotás mostanság. 

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Ez tényleg nem ment át neked

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Érkezés

Vigyázat erősen spoiler-es.

Kecsegtető bemutató, sokan az év Sci-fi-ének titulálják. Hát lássuk. Annyit elmondhatok a bemutató tökéletesen félrevezető, teljesen mást sejtett, mint ami a film valójában. Többen párhuzamot vonnak a Csillagok között-el, jelentem valóban, az sem tetszett, csavarosan furmányos, nekem értelmetlen. Egyszerűen nem bírom az időhurkos, dimenziós agycsavargatós sületlenségeket. Lehet ezt betudni a gyenge felfogó képességemnek, de általában mindig logikátlanság jön ki a végére. Na de maradjunk a filmünknél, nem tudom segítene-e ha megnézném még1x szinkronnal. Eredeti hangsávot választottam, amit nem is bántam meg, hangilag bejött a film, NeuralX-be jól dolgoztak a felsők, jöttek mentek a helikopáterek, vadászgépek, és az effektek is jól szóltak. Kép nem igazán volt a toppon, bár van egy érzésem, h szándékos a készítők részéről. A történet furmányos, izgalom nincs, a cselekmény ritmusa is lassabb mint amit én erre szánnék. Nekem emészthetetlen az egész, úgy ahogy van, kezdve az űrlények nyelvi oktatásával. Azt gondolom ha meglátogatnának minket, akkor semmiképp nem okozna gondot a nyelvünk. Van éppen elég információ az űrben a megtanulásához, pláne ha már olyan fejlett egy faj, h megoldotta az utazgatást az univerzumba. Szóval butuska űrlényeink vannak, h minek is tulajdonképpen azt nem tudom, érkezésük célja igazából ismeretlen maradt számomra, kirándultak egyet, h közöljék egy földlakóval, 3e. év múlva ugyanitt. Na jó felnyitják főszereplőnk szemét, h mekkora tudás van a birtokában. Közben nekem úgy tűnik a lánya is birtokolta eme tudást, aztán mégsem, mi van??? Elnézést a spoiler-ért. Ebben a formában zagyvaság a film akár az említett Csillagok között. A film kezd a jelennel, amiben a múltba megtörtént tragédiára visszaemlékezés van. H aztán eljussunk oda, h a múlt legyen a jövő. Itt is felvetődik pár, kérdés, ha már megtörténtként tekintünk a múltba, akkor h-h nem ismerte meg a majdani férjét, a lányának az apját. Vagy csak szelektíven emlékezett, apa volt, lány volt, de apa arctalan volt az emlékekben.  Szóval azt hiszem kiderül, nem igazán jött át. 

10/4 nem ért többet nekem, ez is csak azért, mert volt egyfajta hangulata a filmnek ami nem volt rossz. 

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

A Barátságos óriás

Steven Spielberg nevétől mindig megdobban a mozis szív. 

bele kukkantottam én is Vasárnap, amit láttam az nagyon tetszett,, a szinkron zseniális, mármint ahogy az óriás beszél.. én meg akarom nézni családdal,, sztem holnap meg is tesszük!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

A Barátságos óriás

Steven Spielberg nevétől mindig megdobban a mozis szív. Habár rengeteget kopott a neve, de nem felejtem a 80-90 évek hálivudjának tejhatalmú urát. Imádtam az akkori filmjeit, gyakran mondták róla, h a néző szemén keresztül látja a filmeket. Ezért olyan sikeres minden alkotása. Aztán lassan elfordult a popcorn műfajtól, és elkezdett komolyabb filmeket készíteni. Nem lett volna ezzel gond, hisz a Schindler mérföldkő, és mai napig rajta maradok bármikor. Viszont a popcorn mozik mögül kihátrált, pedig fantasztikus érzéke volt hozzá. Ha meglátom a nevét mindig várom a régi varázst, hátha most tér vissza valami ami elveszett egykoron. Sosem zavart, h több filmjében gyerekeken keresztül mutatja be a történetét, kedveltem én Hook kapítányt is. Esetünkben is ez történik, egy árva kislány mesél nekünk. A történet bájos, persze mese habbal, mondanom sem kell. Talán erre mindenki számít a cím alapján. A megvalósítás csillagos ötös, így kell ezt kérem, hiába az öreg keze alól nem jön ki férc munka. Elő szereplő, és CGI keverékét kapjuk. Bár néha óriásunk arcába, szeméhez közelítve nem mondanánk meg, h CGI amit látunk. A hang Atmos, hál isten a magas óriás (ok) adnak indokot a felsők használatához, nagyon jó keverés. 1x megnézésre ajánlott azoknak akik kedvelik a meséket, és él még bennük valahol mélyen egy kis gyermeki én. Ettől függetlenül nem egy világmegváltó alkotás, most sem kaptam vissza azt amire oly régóta várok tőle. Közepesnél jobb egy fokkal, de semmi extra, kedves történet két kedves szereplővel. 

10/6

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Hajókürtöt nem tudnál,engem komolyan érdekelne.Szerintem az a tuti!
De tudok, sőt ajándékba adnak hozzá egy hajót is. Elég jó az átvitele (egyik partról a másikra).

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

de legalább nincsenek túlárazva.
Sztem meg minden túl van árazva, én is fájlalom, h mennyibe kerül egy jó sub, vagy egy jó szett, vagy egy jó vas. Jó lenne ha én szabnám az árakat, de sajna nem így van. A földön járok jól tudom, h egy előállítási ár töredéke a vétel árnak. De ez minden szegmensre igaz, a belépőtől a csúcsig. Csak a belépőn darabonként kevesebbet keresnek, viszont ellensúlyozzák azzal, h jó sokat adnak el belőle. 

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Tudok olcsón mentőautó szirénát, 125 dB-t tud. Ennél jobb vétel nem létezik, ha a nagy hangnyomás a cél. Hajókürtöt nem tudnál,engem komolyan érdekelne.Szerintem az a tuti!

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 98

Hozzászólás Szerző: djkoxi »

Tudok olcsón mentőautó szirénát, 125 dB-t tud. Ennél jobb vétel nem létezik, ha a nagy hangnyomás a cél.
Ha elkezdeném felvésni a betont a nappaliban az még hangosabb lenne. De ha vadászpuskával lövöldözne a barátom az is nagyobb hangnyomást produkálna. Egy patron 200 Ft, garantált a halláskárosodás. Milyen bolond vagyok, hogy erre nem gondoltam....

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nem tisztem hasonlítani a szubokat, nem is ez volt a célom. Nagyjából tudom milyen a jó szub, legyen az PA vagy Home Audio. Azok a görbék amiket a teszteken látok, nekem semmit sem mondanak. Nem hiszem el őket.
Ha a fele igaz, már akkor is erősen toleránsak vagyunk. Sajnálom, hogy messze lakom Tőled, mert szívesen meghallgatnám a két svs-ed mit produkál.
Hidd el PA-ban is nagyon nehéz jó szubot találni, és ott sem az spl a lényeg. Tudom, hogy a minimum alján lévő hangfalakta birtokolom, de legalább nincsenek túlárazva.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Ben Hur 2016

A tavalyi év csalódásai után felkészültem a legrosszabbra. Egyrészt Ben Hur-ról beszélünk, a régi 1959 alkotás magasra teszi a lécet a maga 11 Oscar bácsijával. Kissé hosszú nekem a régi klasszikus, de 3-4 évente meg szoktam nézni. Szóval eleve hátránnyal indult nálam az új verzió. Annyit elmondanék előre, h nem szabad a régi filmhez hasonlítani. Le kell ülni, nézni, aztán felállni. Nyilván java részt egyezik a történet, de azért változtattak rajta imitt amott. A játékidő meglehetősen kurta, így kevésbé kibontottak a karakterek. És a történet, is kurtítva van, a gálya rabságon gyakorlatilag pár perc alatt átszaladunk. Ettől függetlenül egészen szórakoztató a film. A megvalósítás nagyon jól sikerült, a CGI rendben van, egyetlen helyen lógott ki a lóláb, és tényleg ló láb. Ezt semminek nevezném, egy ilyen alkotásnál. A színészi játék elmegy, semmi kimagasló senkitől. A kép penge, a hang is brutál jó. A Neural-X varázsolt egyszer egy jókorát. Hősünk leesik a fogatról, az ellenlábas megpróbálja agyontapostatni a lovaival. Hát erre a pár pillanatra tényleg a paták alatt éreztem magam, elég életszerűen tolmácsolták a felsők a paták dobogását. 

10/7 önálló filmként tekintve, persze a régi 10/10

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nem vettem még egeret

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11026
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem tudom az svs szub milyen max spl-t tud, de ha tudja azt amit az ára mutat, akkor a nappalimat át kéne építenem ha használni szeretném.
Tudok olcsón mentőautó szirénát, 125 dB-t tud. Ennél jobb vétel nem létezik, ha a nagy hangnyomás a cél.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

12-15-18"-os szubok, a két kisebb aktív, a két nagyobb PA szub. A 15"-os dB  olyan hangnyomást csinál, hogy hallom a spotok mt kábeleinek zizegését a mennyezeten lévő gipszkartonon. 400W RMS-t, és 129dB max hangnyomást tud. 440 euro az ára. A 18"-ost ( 127dB/m max spl )még sosem üzemeltem be a házban, Yamaha P7000s végfok ( 2x700W 8 Ohm ) hajtja.
Nem tudom az svs szub milyen max spl-t tud, de ha tudja azt amit az ára mutat, akkor a nappalimat át kéne építenem ha használni szeretném.

Nos a legnagyobb tévedésed ha azt gondolod, h egy subnál a hangnyomás a legfontosabb paraméter. Ergo ha valami jó nagy hangnyomást tud viszonylag olcsón akkor ennyiből áll a sub kiválasztás, majd vásárlás. Igazán jó sub nem sok van bármilyen furcsa is ezt kijelenteni. Önmaga a hangnyomás semmit nem árul el, milyen hz-en éri el, mennyire lineárisan stb. Komoly suboknak egy rakás komoly mérésnél kell remekelni. A PA cuccok teljesen más igényt elégítenek ki, és másra is születtek. Így néz ki egy komolyabb teszt: http://www.audioholics.com/subwoofer-re ... asurements

A kért infó meg így: 

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nem tervezek mélyládát venni:)) Számomra irreálisan magas árakat kérnek értük.
A fényesnek az az egyetlen előnye, hogy növeli a teret. Csak sajnos vizuálisan, nem akusztikusan.
Tony, bocs az off-ért, befejeztem.

12-15-18"-os szubok, a két kisebb aktív, a két nagyobb PA szub. A 15"-os dB  olyan hangnyomást csinál, hogy hallom a spotok mt kábeleinek zizegését a mennyezeten lévő gipszkartonon. 400W RMS-t, és 129dB max hangnyomást tud. 440 euro az ára. A 18"-ost ( 127dB/m max spl )még sosem üzemeltem be a házban, Yamaha P7000s végfok ( 2x700W 8 Ohm ) hajtja.

djkoxi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Árban egyformának tűnnek.
Az amúgy is kompromisszumos nappali esetén, pár dolgot figyelembe kell venni, ezért nem biztos, hogy a "matt" jönne haza. Nehéz döntés lenne, ha választanom kellene ...
Eladáskor szerintem (de csak szerintem!) könnyebben és magasabb áron megy el a fényes felületű.
Csupán érdekesség képen, jó lenne látni statisztikát arról, hogy mennyi fogyott a bútorlaposból és mennyi a fényesből? Továbbá azt is, hogy melyikből mennyit vittek nappaliba, külön moziszobába.  

Nem tervezek mélyládát venni:)) Számomra irreálisan magas árakat kérnek értük.
A fényesnek az az egyetlen előnye, hogy növeli a teret. Csak sajnos vizuálisan, nem akusztikusan.
Tony, bocs az off-ért, befejeztem.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Ha lenne kettő ugyanolyan tudású mélynyomó tükörfényes, vagy a Tonyka féle kivitelben, és egy árban lennének akkor is a mattabbat választanám.

Árban egyformának tűnnek.
Az amúgy is kompromisszumos nappali esetén, pár dolgot figyelembe kell venni, ezért nem biztos, hogy a "matt" jönne haza. Nehéz döntés lenne, ha választanom kellene ...
Eladáskor szerintem (de csak szerintem!) könnyebben és magasabb áron megy el a fényes felületű.
Csupán érdekesség képen, jó lenne látni statisztikát arról, hogy mennyi fogyott a bútorlaposból és mennyi a fényesből? Továbbá azt is, hogy melyikből mennyit vittek nappaliba, külön moziszobába.  

Lezárt

Vissza: “Házimozi”