Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Az élet dupla 24 inch-el az igazi ;peace;

Kép

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9 írta:
2019.08.05., hétf. 08:51
És ezt, vagy az előző szettet kellett jobban megpiszkálnia a procinak?
Ezt kicsivel jobban, de nem nagy a különbség

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9 írta:
2019.08.05., hétf. 08:06
Cutler!
Ugyanúgy kalibráltatsz a procival, vagy megy minden direktben fullgázon?
Kalibráltatok

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

fapaci írta:
2019.08.05., hétf. 00:12
Szerintem van itt nem kis zavar a fogalmakat illetően. A Cutler által körvonalazott kategória, a Pro Cinema szerintem konkrét, a kereskedelmi és nagyobb privát mozikba szánt hangsugárzókat öleli fel, bár ezek sokszor átfedésben vannak, vagy teljesen megegyeznek a kisebb PA termékekkel. Nem is csoda, hiszen az elvárások nincsenek túl messze egymástól a két területen. Ha ide kompletten behozzuk az ennél sokkal tágabb Pro Audio világot, akkor a fejekben nagyon összekeveredhetnek a szálak.
leborulok.gif
Jól mondod, a konkrét kereskedelmi mozis hangsugárzókat értettem a Pro Cinema alatt és abban is egyetértek, hogy nem kellene a jóval nagyobb halmazt jelentő Pro Audio termékekkel felhigítani ezt a topikot. Utóbbinak van külön fóruma, topikokkal.
Ez jó lenne, ha megmaradna, a nagymozis hangsugárzós, az AT vásznas, a nagyteljesítményű végfokos, a nem nappalis, hanem tényleg dedikált moziszobáknak.
Legyen ez egy alternatív utat bemutató topik, ami szerintem az arra fogékonyaknak nagy segítséget jelenthet, hogy sok pénzt spóroljanak meg, ha a jövőben egy ilyen mozit akarnának megcsinálni, ráadásul minőségileg se rossz választás. Persze szem előtt tartva, hogy ez nem mindenkinek kell vagy lehet az egyetlen üdvözítő út.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10983
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Quetz írta:
2019.08.04., vas. 14:53
Tudnál ajánlani olyan nagy érzékenységü pro-audio hangfalakat, amiket alkalmasnak találsz házimozi céljára?

Az eddigiek ugye abból a szempontból voltak pro-k, hogy kereskedelmi mozikba fejlesztették őket, amik használhatók otthon is. Ami kétség van bennem, hogy valóban minden ilyen hangfal is jó lenne otthon, hogy az rémlik, hogy ezeknek a hangfalaknak van egy minimális hallgatói távolsága, hogy összeálljon a hangkép.
A linkelt Behringer doboz leginkább házibulik, gagyi diszkók hangosítására alkalmas, igényes mozikban szerintem nem igazán találunk ilyeneket.

Szerintem van itt nem kis zavar a fogalmakat illetően. A Cutler által körvonalazott kategória, a Pro Cinema szerintem konkrét, a kereskedelmi és nagyobb privát mozikba szánt hangsugárzókat öleli fel, bár ezek sokszor átfedésben vannak, vagy teljesen megegyeznek a kisebb PA termékekkel. Nem is csoda, hiszen az elvárások nincsenek túl messze egymástól a két területen. Ha ide kompletten behozzuk az ennél sokkal tágabb Pro Audio világot, akkor a fejekben nagyon összekeveredhetnek a szálak. Pláne, hogy ahogy írtam korábban, a Pro jelző a házimoziban mostanában már nem a felhasználás módját, nem is a minőséget, hanem a kereskedők pénzéhségét jelzi. Vagy csak én nem értem ennek a történetnek a lényegét.

De hogy válaszoljak is a kérdésedre, én leginkább a nagyobb aktív stúdiómonitorok között nézelődnék, ha nagy mozit építenék. Nem feltétlenül offtopik ez sem, mert több Pro Audio gyártónak is van e területre alkalmas és ajánlott termékcsaládja aktív monitorokból. Persze ezek másik árkategóriában mozognak, mint pl. az itt sokat emlegetett JBL Pro dobozok, viszont elég hozzájuk egy izmos processzor, nem kell végfokokkal, hangfalkábelekkel szenvedni és több olyan paraméterhez is hozzáférünk, amik passzív hangsugárzóknál blokkolva vannak.

Valódi PA dobozokat azért nem ajánlanék, mert ezek egészen más használati környezetbe lettek tervezve, pl. nem alkalmasak közeltéri hallgatásra és a PA világban a 3 méteres hallgatási távolság már közeltérnek számít. No meg az átvitelük sem éppen egyenletes, amin nem akadnak fel, hiszen koncerteken úgyis kimérik és korrigálják a helyszíni átviteli paramétereket. Persze, ha elég nagy helyiségünk van a mozihoz, akkor lehet nézelődni a kisebb PA rendszerek környékén is.

Pár példa az ismertebbek közül (de ezek sem a 200e Ft körüli áron mozognak):

Meyer Bluehorn
EV QRx
L'acoustics X
Martin Audio X

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

Tegnap este látogatásomat tettem az ország másik végében élő Cutler Pro moziszobájába. Hálás köszönet érte!
Hamarosan készítek egy beszámolót!
Meghallgatási alapon az elmúlt évben meglátogatott moziszobák is szerepelni fognak.
Kinél mit, hogyan tapasztaltam "SAJÁT FÜLEM ÉS ÍZLÉSEM SZERINT"
Remélem utána 1-2 ember tisztában fog látni.
Addig is kis türelem...........................................

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Quetz írta:
2019.08.04., vas. 15:03
Ez egyértelmű, én tényleg arra lennék kíváncsi, hogy a pro cinema vonalon kívül mit lehet még találni, mondjuk a koncert hangosításra használt rendszerek választékából. Lehet, hogy azok a hangminőség mellett nappali kompatibilisek, vagy jobban alkalmazhatók mert aktív hangfalak és nem kell melléjül egy rack szekrény tele végfokokkal.
Nem okoskodásból, de ne vigyük már félre ezt a topikot, a nappali kompatilis vonal felé. Pont azért csináltattam fodesszel, hogy legyen végre külön egy olyan topik, ami különbözik az eddigiektől, ahol a nappaliban elhelyezhetőség, külcsín az egyik legfontosabb feltétel. Ez ne a hifis hangfalszettek, vegyes zenei és mozis használhatóságáról szóljon és főleg ne a sztereó rendszerekről, amikkel mozizni is milyen frankó. Vannak erre már topikok.
Ez maradjon meg a nagymozis hangsugárzók otthoni, de dedikált moziszobában való alkalmazásairól.
Lehet a cím félrevezető és félreérthető, majd fodesszel változtattatok rajta.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1521

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Cutler írta:
2019.08.04., vas. 09:45

Hát azért az általad linkelt fotón látható hangsugárzók nagyon nem olyanok, mint az a JBL, amit DeLorean rakott be.
A megszólalással nem gondolom, hogy probléma lenne, de a kinézete a JBL Pro-nak vagy akár a K.C.S.-nek nagyon ipari, egyszerű. Nem sok közük van a képeden láthatókhoz. Azok jóval szebb kivitelűek gondolkodik.gif
A szobámban ennek a kis tesója "csúfoskodik"... :D Szerintem szebb, mint egy Serblin... :D

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Cutler írta:
2019.08.04., vas. 14:57
Szerintem fapaci véleménye a Behringer lejjebb linkelt példányára vonatkozott, nem a Pro Cinema hangsugárzókra, mint a JBL Pro vagy a K.C.S.
Ez egyértelmű, én tényleg arra lennék kíváncsi, hogy a pro cinema vonalon kívül mit lehet még találni, mondjuk a koncert hangosításra használt rendszerek választékából. Lehet, hogy azok a hangminőség mellett nappali kompatibilisek, vagy jobban alkalmazhatók mert aktív hangfalak és nem kell melléjül egy rack szekrény tele végfokokkal.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Quetz írta:
2019.08.04., vas. 14:53
fapaci írta:
2019.08.04., vas. 09:46
Nem tudják. Ez kb a Somogyi Audio szintje.
Tudnál ajánlani olyan nagy érzékenységü pro-audio hangfalakat, amiket alkalmasnak találsz házimozi céljára?

Az eddigiek ugye abból a szempontból voltak pro-k, hogy kereskedelmi mozikba fejlesztették őket, amik használhatók otthon is. Ami kétség van bennem, hogy valóban minden ilyen hangfal is jó lenne otthon, hogy az rémlik, hogy ezeknek a hangfalaknak van egy minimális hallgatói távolsága, hogy összeálljon a hangkép.
Szerintem fapaci véleménye a Behringer lejjebb linkelt példányára vonatkozott, nem a Pro Cinema hangsugárzókra, mint a JBL Pro vagy a K.C.S.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
2019.08.04., vas. 09:46
Nem tudják. Ez kb a Somogyi Audio szintje.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Hiccusz írta:
2019.08.04., vas. 10:20
... mit vársz a többiektől?
Például hogy fogalmazzanak egyértelműen, hogy ne kelljen végigolvasni egy komplett topikot, ha egy hozzászólásra reagálunk.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

fapaci írta:
2019.08.04., vas. 09:40
Cutler írta:
2019.08.04., vas. 03:18
A JBl hangfal meg szerintem felejtős egy nappaliban, kár is ezen filózni. Ha láttál már ilyesmi hangsugárzót, akkor ez fel sem merülne benned. Ezek annyira egyszerű, olcsó kinézetűek, hogy szinte senki sem rakná őket látható helyre.
Bennem azért felmerülne és nagy duzzogva el is tudnám viselni a látványukat. A HIFI részlegen több hobbitárs is használ ilyesmi hangdobozokat és állítom neked, sem kinézetedben, sem megszólalásban nem kispályások.
Amit belinkeltél az, bár valóban nagyon szépen szól, nagyon igényesen néz ki, mi több, bármikor betehető egy nappaliba, :ohnoohnoohno: JBL Pro sugárzó, hanem a Harman International Luxury Audio Products JBL Synthesis portfóliójába tartozó S4700. Ha már példálózni akartál, az M2 egy fokkal jobb lett volna. Ő ugyan a Pro vonal tagja, viszont a Referencia Stúdió monitor családba tartozik. Amúgy az sem szorul különösképp magyarázatra szerintem, hogy Cutler a JBL Pro vagy a KCS MOZI sugárzóira gondolt (Cinema Line) amikor azt ecsetelte, “ipari” kinézetűek és jellemzően senki nem tenné be őket egy nappaliba. Ha te magad is kevered őket, mit vársz a többiektől?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

DeLorean írta:
2019.08.04., vas. 08:43
Behringer B2520 PRO
Ennek darabja most 105 ezer forint. Az öblös és torzításmentes hangot nagyobb hangerőn ezek is tudják SZVSZ.
Nem tudják. Ez kb a Somogyi Audio szintje. Látom, hogy a Pro megjelölés most nagyon menő, pont mint pár évvel ezelőtt a Studio jelző a HiFi-ben. Azt is túltolták, nem kicsit, de nagyon, mikor már a kínai piacon kapható 300 forintos mikrofonra, meg a tejfölös doboz méretű hangsugárzókra is ráírták. Sajnos ez lesz a Pro címkével is, de szerencsére a valódi Pro Audio világ ezzel nem foglalkozik.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

fapaci írta:
2019.08.04., vas. 09:40
Cutler írta:
A JBl hangfal meg szerintem felejtős egy nappaliban, kár is ezen filózni. Ha láttál már ilyesmi hangsugárzót, akkor ez fel sem merülne benned. Ezek annyira egyszerű, olcsó kinézetűek, hogy szinte senki sem rakná őket látható helyre.
Bennem azért felmerülne és nagy duzzogva el is tudnám viselni a látványukat. A HIFI részlegen több hobbitárs is használ ilyesmi hangdobozokat és állítom neked, sem kinézetedben, sem megszólalásban nem kispályások.

Kép
Hát azért az általad linkelt fotón látható hangsugárzók nagyon nem olyanok, mint az a JBL, amit DeLorean rakott be.
A megszólalással nem gondolom, hogy probléma lenne, de a kinézete a JBL Pro-nak vagy akár a K.C.S.-nek nagyon ipari, egyszerű. Nem sok közük van a képeden láthatókhoz. Azok jóval szebb kivitelűek gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cutler 2019.08.04., vas. 09:49-kor.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Cutler írta:

Kép

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
2019.08.03., szomb. 19:24
Cutler írta:
2019.08.03., szomb. 18:40
Ezt a szettet meghallgattam volna:
Remélem nem megy át a téma az álmodozás kategóriába.
Ez a hangfal 7 ezer dollárba kerül.
Soha senki sem fog ilyet venni itthon (csak gondolom).

A nappaliba nem való dolog érdekes.
Szerintem néhány példányt el lehetne helyezni ügyesen, ha az AT vászon nem lehetséges.

Ez az amúgy "ipari" JBL például egy modern nappaliban hogy mutatna?

1632565-jbl-pro-cinema.jpg
Megmondom őszintén, hogy az árakat nem néztem. Maga a kivitelezés, hogy minden hangsugárzó 2db 15-ös méllyel rendelkezik, tetszett meg. Hallgatózni és álmodozni, különben is szabad, az nem kerül semmibe.
A JBl hangfal meg szerintem felejtős egy nappaliban, kár is ezen filózni. Ha láttál már ilyesmi hangsugárzót, akkor ez fel sem merülne benned. Ezek annyira egyszerű, olcsó kinézetűek, hogy szinte senki sem rakná őket látható helyre. Viszont egy vászon mögött jól teszik a dolgukat. A tegnapi látogatóim se panaszkodtak a hallottakra ;)

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2019.08.03., szomb. 19:24
Remélem nem megy át a téma az álmodozás kategóriába.
Ez a hangfal 7 ezer dollárba kerül.
Soha senki sem fog ilyet venni itthon (csak gondolom).
Bevallom, nem néztem meg az árakat, de kb a Focal Electra szintjén mozognak a JTR NOESIS 228HT-k.

Viszont ami még érdekes lehet, az a List of Reference Level, High Sensitivity & SPL Speakers

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Quetz írta:
2019.08.03., szomb. 14:57
Szerintem ide illenek még a JTR hangfalak is, amik PRO alapokra épülő hifi hangfalak,pl.:
JTR Noesis 215RT
Kép
Ezt a szettet meghallgattam volna:

https://youtu.be/7yeBmxHV9c4

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Fish írta:
2019.08.03., szomb. 15:26
én maradnék ezeknél :D
Szerintem itt az arányok nincsenek rendben. Több tízmilliós hang mellé elég kisméretű a kép... Inkább áldoznék fel a hangból nagyobb képért...

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Fish írta:
2019.08.03., szomb. 15:26

Hajrá :tutiok:
Viszont akkor ezeket a Moziszoba építés vagy az Általában a moziról, házimoziról topikba kellene.
Ez a topik pont azért lett létrehozva, mert más, mint a nappalis mozizás.
Szvsz!!!

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Kép

Kép

Kép
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem ide illenek még a JTR hangfalak is, amik PRO alapokra épülő hifi hangfalak,pl.:

JTR Noesis 228HT
Kép

JTR Noesis 215RT
Kép

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Házimozi a Krix megközelítéséből:

https://youtu.be/Sj4OL_IktFk

Itt egy leírás róla:

https://www.avhub.com.au/product-review ... ems-498301

Nagyon gusztusos :tutiok:

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

nem gondolnám, hogy bárki is lenézné vagy véres rongynak titulálná ezeket az eszközöket.. ha a végeredmény(hang) megfelelő ,akkor pont olyan mindegy,hogy ki gyártja vagy hogyan néz ki ,pláne egy rejtett helyen.. én csak annyit írtam ezek nem nappalikba valók és sztem evvel mindenki 1-et ért itt! Ráadásul ,ha ezeket azért jóval olcsóbban meg lehet venni ,mint ékes társait akkor ez csak hab a tortán.. sztem sokunk cserélne bármire ami tized annyiba kerül mint a jelenlegi ha nem lenne az a bizonyos kompromisszum faktor! (Kinézet, és a zenei tudás ,persze akinek ez fontos)..
Ha dedikált mozi ,ráadásul rejtett helyen van minden ,letojnám én is ,hogy mi van ott csak jól tolja és ennyi! Ezért is érdemes beszélni ezekről ,mert sok sok pénztől lehet megóvni embereket ,akiknek van lehetőségük ilyen módon berendezni egy teljesen erre épített moziszobát, denevér barlangot! Sztem ezek az eszközök kifejezetten jók, mert dögös mozit lehet sokkal kevesebb pénzből összehozni.. megértem Cutlert,Ivánt és még sok mindenkit akik emelett döntöttek.. sajnos nálam ez nem kivitelezhető ,vagy is nagy átalakítás nélkül nem.. én is szívesebben költeném másra a rendszerem árát.. Pláne,hogy mostanában ha heti 1 x bekapcsolom akkor már ,sokat használjuk! :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”