fapaci írta: ↑2019.08.05., hétf. 00:12Szerintem van itt nem kis zavar a fogalmakat illetően. A Cutler által körvonalazott kategória, a Pro Cinema szerintem konkrét, a kereskedelmi és nagyobb privát mozikba szánt hangsugárzókat öleli fel, bár ezek sokszor átfedésben vannak, vagy teljesen megegyeznek a kisebb PA termékekkel. Nem is csoda, hiszen az elvárások nincsenek túl messze egymástól a két területen. Ha ide kompletten behozzuk az ennél sokkal tágabb Pro Audio világot, akkor a fejekben nagyon összekeveredhetnek a szálak.
A linkelt Behringer doboz leginkább házibulik, gagyi diszkók hangosítására alkalmas, igényes mozikban szerintem nem igazán találunk ilyeneket.Quetz írta: ↑2019.08.04., vas. 14:53Tudnál ajánlani olyan nagy érzékenységü pro-audio hangfalakat, amiket alkalmasnak találsz házimozi céljára?
Az eddigiek ugye abból a szempontból voltak pro-k, hogy kereskedelmi mozikba fejlesztették őket, amik használhatók otthon is. Ami kétség van bennem, hogy valóban minden ilyen hangfal is jó lenne otthon, hogy az rémlik, hogy ezeknek a hangfalaknak van egy minimális hallgatói távolsága, hogy összeálljon a hangkép.
Nem okoskodásból, de ne vigyük már félre ezt a topikot, a nappali kompatilis vonal felé. Pont azért csináltattam fodesszel, hogy legyen végre külön egy olyan topik, ami különbözik az eddigiektől, ahol a nappaliban elhelyezhetőség, külcsín az egyik legfontosabb feltétel. Ez ne a hifis hangfalszettek, vegyes zenei és mozis használhatóságáról szóljon és főleg ne a sztereó rendszerekről, amikkel mozizni is milyen frankó. Vannak erre már topikok.Quetz írta: ↑2019.08.04., vas. 15:03Ez egyértelmű, én tényleg arra lennék kíváncsi, hogy a pro cinema vonalon kívül mit lehet még találni, mondjuk a koncert hangosításra használt rendszerek választékából. Lehet, hogy azok a hangminőség mellett nappali kompatibilisek, vagy jobban alkalmazhatók mert aktív hangfalak és nem kell melléjül egy rack szekrény tele végfokokkal.
A szobámban ennek a kis tesója "csúfoskodik"...Cutler írta: ↑2019.08.04., vas. 09:45
Hát azért az általad linkelt fotón látható hangsugárzók nagyon nem olyanok, mint az a JBL, amit DeLorean rakott be.
A megszólalással nem gondolom, hogy probléma lenne, de a kinézete a JBL Pro-nak vagy akár a K.C.S.-nek nagyon ipari, egyszerű. Nem sok közük van a képeden láthatókhoz. Azok jóval szebb kivitelűek![]()
Ez egyértelmű, én tényleg arra lennék kíváncsi, hogy a pro cinema vonalon kívül mit lehet még találni, mondjuk a koncert hangosításra használt rendszerek választékából. Lehet, hogy azok a hangminőség mellett nappali kompatibilisek, vagy jobban alkalmazhatók mert aktív hangfalak és nem kell melléjül egy rack szekrény tele végfokokkal.
Szerintem fapaci véleménye a Behringer lejjebb linkelt példányára vonatkozott, nem a Pro Cinema hangsugárzókra, mint a JBL Pro vagy a K.C.S.Quetz írta: ↑2019.08.04., vas. 14:53Tudnál ajánlani olyan nagy érzékenységü pro-audio hangfalakat, amiket alkalmasnak találsz házimozi céljára?
Az eddigiek ugye abból a szempontból voltak pro-k, hogy kereskedelmi mozikba fejlesztették őket, amik használhatók otthon is. Ami kétség van bennem, hogy valóban minden ilyen hangfal is jó lenne otthon, hogy az rémlik, hogy ezeknek a hangfalaknak van egy minimális hallgatói távolsága, hogy összeálljon a hangkép.
Tudnál ajánlani olyan nagy érzékenységü pro-audio hangfalakat, amiket alkalmasnak találsz házimozi céljára?
Például hogy fogalmazzanak egyértelműen, hogy ne kelljen végigolvasni egy komplett topikot, ha egy hozzászólásra reagálunk.
Amit belinkeltél az, bár valóban nagyon szépen szól, nagyon igényesen néz ki, mi több, bármikor betehető egy nappaliba,
Nem tudják. Ez kb a Somogyi Audio szintje. Látom, hogy a Pro megjelölés most nagyon menő, pont mint pár évvel ezelőtt a Studio jelző a HiFi-ben. Azt is túltolták, nem kicsit, de nagyon, mikor már a kínai piacon kapható 300 forintos mikrofonra, meg a tejfölös doboz méretű hangsugárzókra is ráírták. Sajnos ez lesz a Pro címkével is, de szerencsére a valódi Pro Audio világ ezzel nem foglalkozik.
Hát azért az általad linkelt fotón látható hangsugárzók nagyon nem olyanok, mint az a JBL, amit DeLorean rakott be.
Bennem azért felmerülne és nagy duzzogva el is tudnám viselni a látványukat. A HIFI részlegen több hobbitárs is használ ilyesmi hangdobozokat és állítom neked, sem kinézetedben, sem megszólalásban nem kispályások.
Megmondom őszintén, hogy az árakat nem néztem. Maga a kivitelezés, hogy minden hangsugárzó 2db 15-ös méllyel rendelkezik, tetszett meg. Hallgatózni és álmodozni, különben is szabad, az nem kerül semmibe.DeLorean írta: ↑2019.08.03., szomb. 19:24Remélem nem megy át a téma az álmodozás kategóriába.
Ez a hangfal 7 ezer dollárba kerül.
Soha senki sem fog ilyet venni itthon (csak gondolom).
A nappaliba nem való dolog érdekes.
Szerintem néhány példányt el lehetne helyezni ügyesen, ha az AT vászon nem lehetséges.
Ez az amúgy "ipari" JBL például egy modern nappaliban hogy mutatna?
1632565-jbl-pro-cinema.jpg
Bevallom, nem néztem meg az árakat, de kb a Focal Electra szintjén mozognak a JTR NOESIS 228HT-k.