Köszi mindenkinek a hozzászólást!DeLorean írta: ↑2025.05.30., pén. 20:36Ahogy látom van egy 65'' jó TV-d. Gondolom az a nappaliban.kpykpy írta: ↑2025.05.30., pén. 09:01Sziasztok!
Projektor frissítésen (1080p-ről 4k-ra) gondolkodom és segítséget szeretnék kérni a döntésben.
A max hely a vászonnak 110". Elgondolkodtam, h projektor helyett tv-t használnék a moziban.
Milyen pro és kontra érv szól a tv mellett?
Egy 100"-os Hisense v Tcl tv-ben gondolkodom amik picit 1M alatt mozognak. Egy használt belépő szintű 4k-s projektort tudnék ennyiből venni. Kérdés, melyikkel járnék jobban?? Felhasználás kb 50-50% mozi-játék.
Azt néztem, h a tvk nagyobb fényerőt tudnak, ergo hdr-ben erősebbek, de több órás használatnál nem jobb a szemnek a vetített kép? 144hz-es frissítés nem fontos (ilyen játékokat monitoron játszok).
Ha valaki járt/jár hasonló cipőben és megosztaná a tapasztalatát, hálás lennék![]()
Sötétítsd be a nappalit és ülj jó közel hozzá, majd nézzél meg egy filmet, vagy indítsd el a játékot.
Filmnél legyen jó kis Dolby Vision akkor már!
Élvezed 10 percnél tovább?
Ha igen, akkor TV, ha nem, akkor projektor!
A leírásban lévő 65ös tv már a hálóban van, a nappaliban 85ös tv van. De ezek nem fontos adatok.
A mozi 22 m2, a nézési távolság 2.5m és 3.5m között tudom elhelyezni.
A sorok közt olvasva azért megkaptam a választ a kérdésemre. 100" méretben 1Milliós kategóriág nem fogok hátrányt szenvedni, ha tv-t használok majd projektor helyett. A szemkímélést arra értettem, hogy pár hdr filmnél (pl Venom 1. rész, mikor a drónok becsapódnak az üldözésnél, olyan nagy fényerővel tolja az arcomba a robbanást, h utána néha foltokat látok pár másodperig :) Lehet csak egy jobb hdr beállítás kell a madvr-nak. Köszi mindenkinek!