Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1637

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Gandalf írta:
2024.11.16., szomb. 12:59
Időközben elhelyezsére került pár akusztikus elem, és beszereztem egy umik-1-et is. 13 pontos mérést csináltam és három feltölthető slot-ban egy gyári, HK, Storm célgörbét használó beállítások vannak. Jelen pillanatban a storm-ot használom, de nem érzek brutális különbséget köztük. Csinálok még egy mérést majd, mert csak a kis tripodot tudtam használni, a normális meglévő helyett a felfogatás miatt, amihez a mikrofon adapter nem passzolt. Rendeltem egy átalakítót, és ha meglesz, majd újramérek. Igaz nem várok semmi eget rengetőet ettől. Nézegettem a méréseket a gyári mikrofon és az umik-1 között és azért láttam különbségeket, de nem tanulmányoztam nagyon.
Amennyiben szeretnél még próbálkozni, ajánlom a Storm Audio görbéken kívül a Storm Audio Dirac mérési pontokat.
Ez kilenc pontos mérés, teljesen más mikrofon pozíciókkal. Érdekes az elhelyezés, de megéri használni.
Pontosabb mélyek, jobb térleképezés, jobb hangerő szint beállítás.
Nem biztos, hogy mindenhol és mindenkinél, de mivel megvan minden hozzá - egy próbát feltétlenül megér.
Ha érdekel, PÜ-ben küldök két képet.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Gandalf írta:
2024.10.16., szer. 08:35
A másik nagy kérdés hány pontos mérést érdemes csinálni.
Ez leginkább a nézőtér méretétől, kialakításától függ, hányan moziztok, meg hogy Te magad mennyire mocorogsz mozizás közben. Minél kevesebb mérőpontot használsz és azok minél közelebb vannak egymáshoz, a korrekció annál inkább egyetlen pontra lesz érvényes, de ott igen hatásos lesz. Ha sok mérési ponttal csinálod a folyamatot és azokat távol rakod egymástól, akkor egy átlagos eredményt kapsz, ami sehol nem lesz tökéletes, de nagyobb térben nyújt elfogadható hatást.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Időközben elhelyezsére került pár akusztikus elem, és beszereztem egy umik-1-et is. 13 pontos mérést csináltam és három feltölthető slot-ban egy gyári, HK, Storm célgörbét használó beállítások vannak. Jelen pillanatban a storm-ot használom, de nem érzek brutális különbséget köztük. Csinálok még egy mérést majd, mert csak a kis tripodot tudtam használni, a normális meglévő helyett a felfogatás miatt, amihez a mikrofon adapter nem passzolt. Rendeltem egy átalakítót, és ha meglesz, majd újramérek. Igaz nem várok semmi eget rengetőet ettől. Nézegettem a méréseket a gyári mikrofon és az umik-1 között és azért láttam különbségeket, de nem tanulmányoztam nagyon.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

richard87
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: richard87 »

Nem vagyok robot írta:
2024.10.16., szer. 09:05
PC, Umik, Storm targetek, 9 pont.
Az én szobámhoz ezt találtam megfelelőnek.
PC, Umik, HK target, 13 pont :D .
Az én helyiségemben a 9 pontos mérés esetén mindig azt érzem, hogy nagyon középre kompresszálja sztereó esetén a hangokat.
Storm targetet még nem próbáltam. Az oldalán található 3db-ra gondolsz? (LCR Cinema Target StormAudio / Subwoofer Cinema StormAudio / Surround Cinema Target StormAudio)

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Gandalf írta:
2024.10.16., szer. 08:35
Nemsokára tulajdonomba kerül egy onkyo tx-rz50-es, és futtatok majd dirac live kalibrációt rajta. Meglehetősen alaposan utánanéztem mit hogyan, szóval a kérdés nem az hogyan kell kalibrálni, hanem akinek hasonló készüléke van, illetve kalibrált már, milyen megoldást választott.

Az első "dilemma" az mivel kalibráljak. Lehet ugye PC/MAC-re letöltött applikációval, vagy IOS/Android-ra letöltött applikációval, illetve ami érdekes onkyo, pioneer esetében (lehet más gyártóknál is van ez a lehetőség), a remote app-ba is van dirac kalibráció integrálva. Ha lenne külső mikrofonom, akkor nyilvan mindenképpen az első megoldást választom, hiszen a másik kettő, a mellékelt erősítőbe dugható, mikrofont használja. Nem tudom a pc-es és mobile app között van-e bármi különbség, talán olvastam pár sort arról a target curve egyszerű beállításában van újítás a mobile app-ban, de lehet amúgy ez a lehetőség ott van a pc-s ben is.

A másik nagy kérdés hány pontos mérést érdemes csinálni. A hallgatói rész alapvetően egy L alakú kanapé három férőhelyes része, a fal mellett lévő fekvő részt, nem vonnám be a kalibrációba. Itt merül fel a remote app használata, mert ott van egy három pontos mérés, és egy 9, szemben a pc/mobile app verziókkal ahol több pontos mérés van csak. Én hajlok a pc-s változatra, tekintettel arra, ott több a rugalmasság, de kíváncsi vagyok ki mit választott és miért.
PC, Umik, Storm targetek, 9 pont.
Az én szobámhoz ezt találtam megfelelőnek.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Nemsokára tulajdonomba kerül egy onkyo tx-rz50-es, és futtatok majd dirac live kalibrációt rajta. Meglehetősen alaposan utánanéztem mit hogyan, szóval a kérdés nem az hogyan kell kalibrálni, hanem akinek hasonló készüléke van, illetve kalibrált már, milyen megoldást választott.

Az első "dilemma" az mivel kalibráljak. Lehet ugye PC/MAC-re letöltött applikációval, vagy IOS/Android-ra letöltött applikációval, illetve ami érdekes onkyo, pioneer esetében (lehet más gyártóknál is van ez a lehetőség), a remote app-ba is van dirac kalibráció integrálva. Ha lenne külső mikrofonom, akkor nyilvan mindenképpen az első megoldást választom, hiszen a másik kettő, a mellékelt erősítőbe dugható, mikrofont használja. Nem tudom a pc-es és mobile app között van-e bármi különbség, talán olvastam pár sort arról a target curve egyszerű beállításában van újítás a mobile app-ban, de lehet amúgy ez a lehetőség ott van a pc-s ben is.

A másik nagy kérdés hány pontos mérést érdemes csinálni. A hallgatói rész alapvetően egy L alakú kanapé három férőhelyes része, a fal mellett lévő fekvő részt, nem vonnám be a kalibrációba. Itt merül fel a remote app használata, mert ott van egy három pontos mérés, és egy 9, szemben a pc/mobile app verziókkal ahol több pontos mérés van csak. Én hajlok a pc-s változatra, tekintettel arra, ott több a rugalmasság, de kíváncsi vagyok ki mit választott és miért.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

És ezt az AI-t hol kapcsolod ki?
[/quote]

Talan itt magyarazza el a legerhetobben :
(Nálam a Realtek Audio beállításaiban volt)

https://youtu.be/VaRO9QM4ueY?si=YfdITUu7ruvpIMNx
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

R.G. írta:
2024.10.06., vas. 11:49
Dirac ( felhasználói 31_1_21.gif ) hiba. Ha esetleg valaki belecsúszna abba ( ahogy én is, mert eddig ismeretlen volt számomra, korábban nem tapasztaltam), hogy a mérésnél a mikrofon nem veszi a jelet, de az emberi hangot, zajokat igen és emiatt értetlenül áll a dolog előtt, akkor a windows-ban kapcsolja ki az AI zajszűrőt, mert irgalmatlanul jól végzi a dolgát. Ezt kikapcsolva tapasztaljuk, hogy minden hibátlanul működik. Pedig sokat olvastam a témában, de valahogy ezen az apróságon átsiklottam valamikor...
És ezt az AI-t hol kapcsolod ki?
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Dirac ( felhasználói 31_1_21.gif ) hiba. Ha esetleg valaki belecsúszna abba ( ahogy én is, mert eddig ismeretlen volt számomra, korábban nem tapasztaltam), hogy a mérésnél a mikrofon nem veszi a jelet, de az emberi hangot, zajokat igen és emiatt értetlenül áll a dolog előtt, akkor a windows-ban kapcsolja ki az AI zajszűrőt, mert irgalmatlanul jól végzi a dolgát. Ezt kikapcsolva tapasztaljuk, hogy minden hibátlanul működik. Pedig sokat olvastam a témában, de valahogy ezen az apróságon átsiklottam valamikor...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Blondsztyú
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: Blondsztyú »

DeLorean írta:
2024.10.05., szomb. 16:57
Blondsztyú írta:
2024.10.05., szomb. 12:49
Sziasztok!
A Marantz 8801 procim elvesztette a netet.
Újra indítottam a modemet,routert.
Kábelt cseréltem- nem ez a gond.(másik készüléken ue a kábel működik)
Másik bemenetre dugtam- nem jó úgy sem.
Ötletetek lenne,hogy mi lehet a gond?
Van egy Resetting network settings - azt kellene használni.

Elvileg ez, de csak hirtelen kerestem rá. Ha nem ez, akkor google!

Network Reset (includes microprocessor reset) - Press/hold MOVIE + MUSIC buttons on front panel while powering on the unit (release MOVE +MUSIC after 4-5 secs)
Köszi szépen! :rolleyes:
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Blondsztyú írta:
2024.10.05., szomb. 12:49
Sziasztok!
Van egy Resetting network settings - azt kellene használni.

Elvileg ez, de csak hirtelen kerestem rá. Ha nem ez, akkor google!

Network Reset (includes microprocessor reset) - Press/hold MOVIE + MUSIC buttons on front panel while powering on the unit (release MOVE +MUSIC after 4-5 secs)

Blondsztyú
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: Blondsztyú »

Sziasztok!
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: almera36 »

DeLorean írta:
2024.10.03., csüt. 06:28
almera36 írta:
2024.10.02., szer. 22:25
Sziasztok!

Van egy Marantz NR6014-es erősítőm. A tv-n szoktam YouTube-t nézni és a HDMI Arc-on keresztül a tv hangját a házimozin hallgatom. Sztereo jel jön, át szoktam kapcsolni 5 csatornás sztereora. Be lehet valahogy kapcsolni valahogy a sub-ot ilyenkor hogy az is menjen? Nem találok semmi erre vonatkozót a telefonos app-ban sem sajnos.
SMALL a két front is? Sztereó módban is?
Ha igen és úgy sincsen szub, akkor tedd LFE+main módra. Szerintem úgy működnie kell.
Ha úgy sincs, a crossover-t emeld meg mondjuk 90Hz-re.
Nos, átállítottam SMALL-ra a frontokat és láss csodát, tényleg szól a sub :tutiok:

Nagyon szépen köszönöm a tanácsot, az élmény faktor triplájára nőtt leborulok.gif
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

-KP- írta:
2024.10.03., csüt. 16:24
Jó lenne ha legalább értelmeznéd mit ír a másik, mert marhára nem azt írtam, amit te mondasz. Sehol nem írtam ilyet, hogy a front megkapja az lfe-t.
Akkor félre értettem az írásodat. Azért nem kell leharapni a fejemet...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Turbo írta:
2024.10.03., csüt. 16:16
-KP- írta:
2024.10.03., csüt. 14:31
LFE+Main a lehető legrosszabb beállítás és abszolút kerülendő. Mert így azt a tartományt, amit levágnánk a szubra azt megkapja a szub és a front is egyszerre. A frontok small-ra állítása viszont jó ötlet.
Ezt sokan félre értelmezik, még egy Home Movie-s videóban is láttam egyszer. Szóval az LFE+Main beállítás a Sub (!) menüben az azt jelenti, hogy a Sub a szokásos LFE csatorna mellett megkapja a Frontok a beállított alsó határ frekvencia alatti jelét is.

Tehát nem a frontok kapják meg az LFE-t is, hanem fordítva a szub a frontok jelét is.
Jó lenne ha legalább értelmeznéd mit ír a másik, mert marhára nem azt írtam, amit te mondasz. Sehol nem írtam ilyet, hogy a front megkapja az lfe-t. LFE+Main beállítás kvázi másolja a frontokról levágott jelet és ráküldi a szubra, de rajta hagyja a frontokon is. Mégegyszer leírom, a frontokról levágott mély lesz az, ami duplán fog szólni, nem az LFE. Így sem az AVR nincs tehermentesítve ettől a tartománytól, sem a frontok, és ez a tartomány duplán is lesz leadva, mert a frontok fullrange jelet kapnak és a vágási frekvencia alatti tartomány még a mélynyomóra is rákerül.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

-KP- írta:
2024.10.03., csüt. 14:31
LFE+Main a lehető legrosszabb beállítás és abszolút kerülendő. Mert így azt a tartományt, amit levágnánk a szubra azt megkapja a szub és a front is egyszerre. A frontok small-ra állítása viszont jó ötlet.
Ezt sokan félre értelmezik, még egy Home Movie-s videóban is láttam egyszer. Szóval az LFE+Main beállítás a Sub (!) menüben az azt jelenti, hogy a Sub a szokásos LFE csatorna mellett megkapja a Frontok a beállított alsó határ frekvencia alatti jelét is.

Tehát nem a frontok kapják meg az LFE-t is, hanem fordítva a szub a frontok jelét is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

almera36 írta:
2024.10.03., csüt. 11:46
Ha igen és úgy sincsen szub, akkor tedd LFE+main módra. Szerintem úgy működnie kell.
Nem SMALL, úgyhogy ha haza megyek át fogom állítani és majd visszajelzek.
Köszi szépen!
[/quote]

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

[/quote]

Nem SMALL, úgyhogy ha haza megyek át fogom állítani és majd visszajelzek.
Köszi szépen!
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

almera36 írta:
2024.10.02., szer. 22:25
Sziasztok!

Van egy Marantz NR6014-es erősítőm. A tv-n szoktam YouTube-t nézni és a HDMI Arc-on keresztül a tv hangját a házimozin hallgatom. Sztereo jel jön, át szoktam kapcsolni 5 csatornás sztereora. Be lehet valahogy kapcsolni valahogy a sub-ot ilyenkor hogy az is menjen? Nem találok semmi erre vonatkozót a telefonos app-ban sem sajnos.

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

envagyok
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: envagyok »

Sziasztok.

Tud valaki infót arról hogy milyen használt erősítőkben van jó minőségű skálázó kompozit, shvs, komponens, vga videójelekhez?
Volt egy Onkyo tx-nr3008 erősítőm, az tudta.
Köszönöm

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Gombi45 írta:
2024.08.08., csüt. 07:38
Sziasztok! Arcam avr 5 szeretném a zóna 2 beállitani, de nem találom, lehet egyáltalán? Köszönöm a segítséget!
Szerintem az AVR5-nél nincs Zone2 lehetőség.
:smile32:

dewil666
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: dewil666 »

Köszönöm szépen!

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

dewil666 írta:
2024.08.10., szomb. 15:47
Üdv mindenkinek!
Remélem jó helyre írok.
Lenne egy eladó hibátlan újszerű állapotban levő ...
Adás-Vétel lehetőségnél, Hm erősítők procik, na oda. Fényképpel.

Gombi45
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Gombi45 »

Sziasztok! Arcam avr 5 szeretném a zóna 2 beállitani, de nem találom, lehet egyáltalán? Köszönöm a segítséget!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”