Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11020
Kapcsolat:

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
2023.10.04., szer. 15:20
Minek ez a sok bemérő mikrofon?
Több hallgatási pont is van. Egy ilyen projektbe bizonyára belefér a 3 mikrofon ahelyett, hogy órákon át pakolgatnak egy darabot a 3 pozíció között.

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 82

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

Cutler írta:
2023.10.03., kedd 07:55
Morph!
A 4.képen bal oldalt van a rack, ha ránagyítok, mintha egy Denon körvonala látszódna. De lehet tévedek🤷‍♂️
Nem tévedsz! Az egy Marantz, az íves oldala miatt szinte biztos. De kb egy cég ugye a kettő. :) talán valamelyik AV proci lesz mert csak nem AVR van ennyi végfokhoz. és nem az új AV10 az is tuti. gondolkodik.gif

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Rp526 »

Cserébe három mikrofonnal mérnek egyszerre és talán nem is ugyan olyan a középső.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Morph!
A 4.képen bal oldalt van a rack, ha ránagyítok, mintha egy Denon körvonala látszódna. De lehet tévedek🤷‍♂️

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Cutler írta:
2023.10.02., hétf. 10:23
DeLorean írta:
2023.10.01., vas. 12:22
Érdekelne a véleményetek - ebben a szobában mi nem frankó?
Mit csináltatok volna másképpen?
A többiek elég jól felsorolták már azokat a hibákat, amiket én is mondtam volna. A klímát később is lehet feketére fújnk, ez orvosolható viszonylag egyszerűen.
Egy precíz előtétfal se lenne rossz, lehet az is meg lesz még csinálva, de a tulaj majd akkor akarja, ha lesz egyforma szubja. Vagy ki tudja, lehet csere berélős fajta és marad a fal így, mert ebben az esetben egyszerű váltogatni a sugárzókat.
Morph említette a vetítőt, ami szerintem is kevés ekkora vászonhoz. Bár, ha mikroperforált az anyaga, abból meg van 2.0 erősítésű is, azzal meg már lehet elég is az Epson.
De szerintem költséghatékonyság miatt az a vetítő és idővel cserélve lesz egy jobbra.
Ugyanezt gondolom a processzorral kapcsolatban is. Ha jól látom itt egy Denon van, aminél egy felsőbb kategóriás jobban passzolna a szobába. Ez is lehet később cserélve lesz.
Mindenesetre szép maga a szoba, nekem főleg a nagy mérete tetszik.
A denont hol látod? Én nem látom...
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

tatárlaki írta:
2023.10.02., hétf. 08:49
Csak megérdemelt volna egyforma szubokat a vászon mögé ez a rendszer...
Gyakorlatilag ordító a dolog. Amikor az egyik szub kiköpi a lelkét, a másik még kb. malmozik.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

DeLorean írta:
A többiek elég jól felsorolták már azokat a hibákat, amiket én is mondtam volna. A klímát később is lehet feketére fújnk, ez orvosolható viszonylag egyszerűen.
Egy precíz előtétfal se lenne rossz, lehet az is meg lesz még csinálva, de a tulaj majd akkor akarja, ha lesz egyforma szubja. Vagy ki tudja, lehet csere berélős fajta és marad a fal így, mert ebben az esetben egyszerű váltogatni a sugárzókat.
Morph említette a vetítőt, ami szerintem is kevés ekkora vászonhoz. Bár, ha mikroperforált az anyaga, abból meg van 2.0 erősítésű is, azzal meg már lehet elég is az Epson.
De szerintem költséghatékonyság miatt az a vetítő és idővel cserélve lesz egy jobbra.
Ugyanezt gondolom a processzorral kapcsolatban is. Ha jól látom itt egy Denon van, aminél egy felsőbb kategóriás jobban passzolna a szobába. Ez is lehet később cserélve lesz.
Mindenesetre szép maga a szoba, nekem főleg a nagy mérete tetszik.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

TSanyi írta:
2023.10.01., vas. 19:27
DeLorean írta:
Szerintem ez még nincs kész. Biztos lesz még egy sor fotel. A fehér klímát lefestettem volna. Meg valahogy elrejettem volna a hangsugárzókat. De ez nem hiba, van akinek így tetszik. Lehet a frontoknál is kitöltötték a hézagokat. Impozáns vászon, front.
Nem lefesteni kellett volna, hanem alapból feketét rendelni. Van egy pár gyártó a kínálatban. Ugyanakkor oda az epson 12000, mert valószínű az van a menyón, kevés lesz a 220" hangáteresztő vászonhoz. Szerintem, de a gyári( vagy kalibrált) adatok is ezt sejtetik.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

tatárlaki
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 74

Hozzászólás Szerző: tatárlaki »

Csak megérdemelt volna egyforma szubokat a vászon mögé ez a rendszer...
Storm Audio ISP3D 20CH-Cavern, Christie HD6K-M, Severtson Cinema White Microperf 150" 16:9, 5xIMG STA 2000D, 2xTulun Play TIP10000q, HTPC - MadVR, DIY 9.8.6, Adamantium Audio Dark 2.0

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

DeLorean írta:
Szerintem ez még nincs kész. Biztos lesz még egy sor fotel. A fehér klímát lefestettem volna. Meg valahogy elrejettem volna a hangsugárzókat. De ez nem hiba, van akinek így tetszik. Lehet a frontoknál is kitöltötték a hézagokat. Impozáns vászon, front.

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: heineken »

DeLorean írta:
Nekem tetszik, nagyon igényes a fal kárpitozása, igaz lehetett volna sötétebb színü.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Lezárult ismét egy fejezet a zoziplexben...

A mai nappal Trinnov Altitude tulajdonos lettem. Régi vágyam volt egy ilyen készüléknek a birtoklása. Eddig akárhol hallottam, mindenhol maradandó nyomott hagyott bennem. Akár Németországban a MovieCore-ban, vagy épp Ausztriában a screensound-nál… az igazi amerikai (francia) álom...

Elhatároztam, ha egyszer jól állnak a csillagok és szembe jön a lehetőség, ki fogom használni. Azt hiszem nem kell ecsetelni, milyen jó érzés, amikor elérhető közelségbe kerül az áhított darab és sikerül lecsapni rá.
Az csak hab a tortán, hogy minden flottul, a megbeszéltek szerint zajlott és egy szinte új, fóliázott darab bukkant elő a dobozból. Mosolyogva bontottam fel a dupla kartont, mint egy gyermek karácsonykor. Baromi jó érzés volt.

Hosszú út lesz, mire minden a helyére kerül, de türelmes leszek. Egyelőre az elsődleges cél, hogy valahogy megszólaljon. Reményeim szerint aztán októberben elkészülnek az új hangsugárzóim is. Jövő év elején pedig kijön rá az új firmware már a waveforming technológiával. Ha minden összeáll, jövő év elején Németországból jön segítség, hogy a készülék teljes potenciálját ki tudjuk aknázni.

2020 szeptembere óta a StromAudio teljesített szolgálatot nálam. Igazából semmi bajom nem volt vele, nagyon szerettem, de az a szerelem elmúlt. Ezzel az invesztícióval remélhetőleg újabb szintet lép a 3D-s hangzás nálam és sikerül előre lépésként megélnem a cserét. Az eddigi tapasztalat és hallottak alapján minden esély megvan erre. Trinnovra fel!

IMG_7543.jpg
IMG_7543.jpg (48.28 KiB) Megtekintve 4321 alkalommal

IMG_7539.jpg
IMG_7539.jpg (60.74 KiB) Megtekintve 4321 alkalommal

IMG_7536.jpg
IMG_7536.jpg (58.46 KiB) Megtekintve 4321 alkalommal
IMG_7535.jpg
IMG_7535.jpg (55.73 KiB) Megtekintve 4321 alkalommal
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Köszi mindenkinek! :smile53:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Rp526 írta:
2023.09.06., szer. 17:08
Sziasztok! Próbáltam keresgélni itt, nem túl nagy sikerrel ezért inkább megkérdezem.
Használ valaki, vagy van valakinek dokumentációja saját dedikált szobáról SBA megvalósítással?
DBA-ra sajna nem sok esélyem lenne a keret miatt, de hátrafelé szinte végtelen a helyem absorber tekintetében. Emiatt elgondolkoztam ilyen megoldáson is.
Itt https://gearspace.com/board/bass-traps- ... nside.html találtam első körben egy leírást/tesztet.
Küldj egy mailcímet priviben és kapsz pár doksit, de német.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

heineken írta:
2023.09.06., szer. 21:05
nemtomm írta:
2023.09.06., szer. 20:45
heineken írta:
2023.09.06., szer. 20:18
Hangszigetelés volt a motíváció, de nagyon jó hatással volt akusztikára is. Kb 1.5méter mély a vastagság, teljesen kitöltve plafonig.
Mérés volt előtte és utána..
Akkor sokat javult az akusztika 🤩🤩 a szomszédok is nyugodtan alszanak… 36_1_11.gif
Helyre állt a béke a szomszédokkal és a tetőszerkezet sem rezonál. 😁
A szuboknál is csak két helyen kellett EQ-t finomítani.

Nagyon jó hír 🤩🤩 szuper akkor az akusztika is rendbejött 👍
Remélem megyek majd arra és meg lehet hallgatni a végeredményt 👍👍👍
"Az igazi barát szemből támad."

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó

nemtomm írta:
2023.09.06., szer. 20:45
heineken írta:
Hangszigetelés volt a motíváció, de nagyon jó hatással volt akusztikára is. Kb 1.5méter mély a vastagság, teljesen kitöltve plafonig.
Akkor sokat javult az akusztika 🤩🤩 a szomszédok is nyugodtan alszanak… 36_1_11.gif
Helyre állt a béke a szomszédokkal és a tetőszerkezet sem rezonál. 😁
A szuboknál is csak két helyen kellett EQ-t finomítani.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 934

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

heineken írta:
"Az igazi barát szemből támad."

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó

Nálam így van körbe építve a könnyűszerkezetes falak mögött:
IMG_1004.jpeg
IMG_1005.jpeg
IMG_0987.jpeg
IMG_0988.jpeg
IMG_1007.jpeg
IMG_1009.jpeg
Csatolmányok
IMG_2447.jpeg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára heineken 2023.09.06., szer. 20:19-kor.

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok! Próbáltam keresgélni itt, nem túl nagy sikerrel ezért inkább megkérdezem.
Használ valaki, vagy van valakinek dokumentációja saját dedikált szobáról SBA megvalósítással?
DBA-ra sajna nem sok esélyem lenne a keret miatt, de hátrafelé szinte végtelen a helyem absorber tekintetében. Emiatt elgondolkoztam ilyen megoldáson is.
Itt https://gearspace.com/board/bass-traps- ... nside.html találtam első körben egy leírást/tesztet.

Farkinca71
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Farkinca71 »

ldg81 írta:
2023.08.22., kedd 17:39
Köszönöm!

Maga a mozi átépítése 7 hónapig tartott, mert legfőképp csak hétvégente és pár hétköznap, munka után tudtam haladni vele. A kazettás álmennyezet és az áramhálózat kiépítésén kívül mindent magam készítettem.

Mindig is szerettem volan egy faltól falig vásznat így ebbe a 340 cm széles helyiségbe végül egy 320 cm széles vásznat választottam, amit 320 cm-ről nézek. Így igazán impozáns látványt nyújt és nagyobbnak is hat azzal, hogy közel vannak az oldalfalak. A vászon körül Adamantium Audio Dark Acoustic szövetét tettem, ami sokat segít az igazán mozis kép elérésében.

Mivel általában egyedül vagy maximum 2-en mozizunk így nem volt terv sosem a 2 soros kialakítás. Így nagyobb vászonméretet és könnyebb elhelyezhetőséget kaptam a szobán belül.

Legutoljára a vetítő érkezett. Itt szeretném külön megköszönni Zozi precízségét és mérhetetlen szakmai tudását, melyet az installállás és a kalibrálás során nyújtott, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a vetítő már "dobozból" kivéve is meggyőző képet ad és ezt egy rövid kalibrációval lehet tökéletesíteni köszönhetően a rendkívül precíz és aprólékos kalibráló rendszerének. A forrás HTPC+madVR kombó, 3DLUT kalibrációval, DCI-P3 célszíntérre kalibrálva.

Amiről még érdemes írnom az a Dirac ART kalibráló rendszere. Jelenleg még csak Storm procikra elérhető, de 2023Q4-től már minden más gyártó számára is szabad a pálya. Egy másik gondolkodásmódot ígényel, mint amit eddig megszoktunk ilyen szoftverek esetén (crossover, alsó/felső függönyök, stb.) de a végeredmény rendkívül meggyőző. Magam sem gondoltam volna, hogy a szubok fázishelyes összefésülése mellett az ART működési elvéből fakadóan milyen jó, egységes, feszes mélytartományt tud kreálni a mélytartomány lecsnegési idejének csökkentésével egyetemben. A szoftverben amúgy sok potenciál van még. Ha ez már kezetként ilyen jó, akkor reménykedve várom a további fejlesztéseket.
Gratulálok a mozidhoz! Már az elöző verzió is nagyon tetszett, biztos vagyok benne hogy ez is nagyon ütős ! :tutiok: :smile53:
Anthem AVM60 7.2.4
DP dVision 35 WQXGA
146” Screenline, Microperforated
Speakers: K.C.S.
LCR: 3*S-2000(C-115-PLF) Crown CDi 4/300
Surround: 6*SR-12-N, Dsi1000, IMG Stageline 400D
Atmos: 4*SR-12-N, 2*IMG Stageline 400D
Sub:2*C-218-A, 2*Marty Cube, HoverBoss-Behringer NX3000D,Crown Xls1002,1502

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

"kell ennél jobb?"

Sajnos az a megfizethetetlen árszegmensben helyezkedik el. Ezek a 3chipes gépek abszolút a HighEND szegmensben foglalnak helyet! A mai Christie, Barco, Digital Projection 3 chipes DLP rezegtetős gépei is ugyanerre a Minolta prizmarendszerre épülnek és szintén a Konika Minolta objektív rendszerét alkalmazzák minimálisan megváltoztatott burkolat alatt. Nem véletlen, hogy a vetített képi világukban nehezel kivehető az a minimális különbség. Persze kínálnak 20 millió erős Magyar forintért 1chip rezegtetős 4K DLP lézer gépeket is, viszont azok a gépek a szóbanforgó Christie HD6-10-14K-M gépcsaláddal köszönő viszonyban sincsenek.

Feljebblépést ezekről a géptípusokról esetleg a 3 chip rezegtetős 4K, de egyértelműen csak a 3 chip natív 4K jelent!

Kozmónak Gratulálok a mozihoz! :smile53:

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

ldg81 írta:

Legutoljára a vetítő érkezett. Itt szeretném külön megköszönni Zozi precízségét és mérhetetlen szakmai tudását, melyet az installállás és a kalibrálás során nyújtott, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a vetítő már "dobozból" kivéve is meggyőző képet ad és ezt egy rövid kalibrációval lehet tökéletesíteni köszönhetően a rendkívül precíz és aprólékos kalibráló rendszerének. A forrás HTPC+madVR kombó, 3DLUT kalibrációval, DCI-P3 célszíntérre kalibrálva.
mérhetetlen szakmai tudás... hízelgő, de erről szó sincs. Egyszerű hobbista vagyok, de tény, hogy szeretek sokat foglalkozni az apró részletekkel.

Szerencsére ebben a Christie is jó partner. Az új Barco-kon kívül nem is nagyon tudok olyan vetítőkről, ahol lehet "boresight adjusting-et" csinálni. Ennek segítségével három ponton beállítható az objektív befogadó szerkezet pozíciója. Ennek a beállításnak a segítségével elérhetjük, hogy a kép a teljes felületen ugyanolyan éles legyen. Ez a kommersz gépeknél nem így van és sok esetben nem is lehet homogén éles képet elérni. Amivel találkoztam is még év elején a mozimban. Márka megnevezése nélkül... Amikor ezt szóvá tettem, akkor azt a választ kaptam, hogy mindegyik ilyen és ha jobbat akarok, akkor azért jobban zsebbe kell nyúlni... elfogadtam, de nem értettem vele egyet... ez egy 13.000€-os gép volt...

Persze az élességben szerepet játszik az objektív is... ami a Christie esetén nem kicsi... de legalább jó nagy és nehéz.

christie_boresight_2.png
christie_boresight_2.png (61.81 KiB) Megtekintve 5116 alkalommal
christie_boresight .png
christie_boresight .png (191.44 KiB) Megtekintve 5116 alkalommal

A kalibrációval szintén nem volt sok dolgunk. A gép "színkeverése" nagyon lineárisan működik. Egy D65 fehérpont beállítással már nagyon közel vagyunk a tökéleteshez. Erre ráengedtünk egy mindössze 100 mintából álló lutot, aminek eredményeképpen tökéletesen helyére kerültek a köztes pontok, és a gamma is. Visszaméréskor a colorchecker 1% átlagos eltérést mutatott DCI P3 színtérben, a szürkeskála pedig még ennél is kevesebb, 0.2%-ot... kell ennél jobb?

A végeredmény 3,2 méter széles vásznon közel 4500:1 natív on/off (ez DLP esetén a technológiával velejáró magas ANSI-val együtt már nagyon jó) és 33 fL

A madvr használata miatt gamma 2.2-öt választottunk.

christie hd10k grayscale dci p3 3dlut.png
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

ldg81 írta:
…Legutoljára a vetítő érkezett. Itt szeretném külön megköszönni Zozi precízségét és mérhetetlen szakmai tudását, melyet az installállás és a kalibrálás során nyújtott, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni a gépből. Hozzá kell tenni, hogy a vetítő már "dobozból" kivéve is meggyőző képet ad és ezt egy rövid kalibrációval lehet tökéletesíteni köszönhetően a rendkívül precíz és aprólékos kalibráló rendszerének. A forrás HTPC+madVR kombó, 3DLUT kalibrációval, DCI-P3 célszíntérre kalibrálva…
Na így végkép nem csodálkozom, hogy nagyon jónak láttam a képminőséget. Zozira jellemző az abszolút maximalizmus👌👍👊

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 137

Hozzászólás Szerző: ldg81 »

Köszönöm!

Maga a mozi átépítése 7 hónapig tartott, mert legfőképp csak hétvégente és pár hétköznap, munka után tudtam haladni vele. A kazettás álmennyezet és az áramhálózat kiépítésén kívül mindent magam készítettem.

Mindig is szerettem volan egy faltól falig vásznat így ebbe a 340 cm széles helyiségbe végül egy 320 cm széles vásznat választottam, amit 320 cm-ről nézek. Így igazán impozáns látványt nyújt és nagyobbnak is hat azzal, hogy közel vannak az oldalfalak. A vászon körül Adamantium Audio Dark Acoustic szövetét tettem, ami sokat segít az igazán mozis kép elérésében.

Mivel általában egyedül vagy maximum 2-en mozizunk így nem volt terv sosem a 2 soros kialakítás. Így nagyobb vászonméretet és könnyebb elhelyezhetőséget kaptam a szobán belül.

Amiről még érdemes írnom az a Dirac ART kalibráló rendszere. Jelenleg még csak Storm procikra elérhető, de 2023Q4-től már minden más gyártó számára is szabad a pálya. Egy másik gondolkodásmódot ígényel, mint amit eddig megszoktunk ilyen szoftverek esetén (crossover, alsó/felső függönyök, stb.) de a végeredmény rendkívül meggyőző. Magam sem gondoltam volna, hogy a szubok fázishelyes összefésülése mellett az ART működési elvéből fakadóan milyen jó, egységes, feszes mélytartományt tud kreálni a mélytartomány lecsnegési idejének csökkentésével egyetemben. A szoftverben amúgy sok potenciál van még. Ha ez már kezetként ilyen jó, akkor reménykedve várom a további fejlesztéseket.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”