Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

oddman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: oddman »

Ha már itt van ez a topic, akkor kérdezek egy-két érdekes dolgot.
Felmerült bennem, hogy le kéne cserélnem a Technics SA-AX530 házimozi erősítőmet, ha ezt még szabad így hívni, mivel se DD5.1-et se DTS-t nem tud.
Nézegettem a mostani házimozi erősítőket pl. denon, onkyo, és gondoltam megnézem miket csinál mostanában a Technics, de lemezjátszókon kívül semmi érdekeset nem találtam. Talán átaludtam pár évet?
Projector:JVC X30 Screen:Projecta HomeScreen (102x180) TV:Panasonic TX-P42S10E
Blu-Ray/DVD:Samsung BD-P2500 HD:HTPC (Intel NUC i3, 8GB RAM, 240GB SSD)
CD:Technics SL-PG490 A/V:NAD T-748
Front:Wharfedale DIAMOND 8.4 Surround:Jamo Studio 110
Console:PS4 slim

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

OFFTOPIC:

hála istennek, fájdalmat nem okoz, a véleményemet írtam le.Nem mellesleg, nem csak én vagyok ezen a véleményen, max, most én írtam ezt le.nem értem, mi a fura abban, ha leírja az ember, hogy miért nem néznek körül a "frissen" regisztráltak...nem mellesleg, a stílusom nem szokott "ilyen" lenni

Igazából azért nem szólok senkinek még ha hibát is látok(lásd:saját készitésű képek topikját az illetékesektől elnézést csak a példa kedvéért) mert nem ismerem az illető okait.Általában megpróbálok körültekintöen a jó helyre írni és nem ismételni a kérdést ami szerepelt már, de néha megesik hogy nem sikerül.Esetemben a hibához vezető indokok a következők:
1.Észrevettem hogy gázos a cucc, rémület lemezek próbálgatása állitgatás DVD,erölködő,
2.Nincs napi 5órám topikot túrni9óra meló után,meg családom is van egy ötödikes fiúval.
3.Igy hát megtörtént a baj rossz helyre irtam és olyat kérdeztem ami már szerepelt.De hála Posza fórumtársnak a segitségével megkaptam a választ és a családi béke is maradt.

norbi31 irta le a frankót úgyhogy ezek fényeben akinek jóval kevesebb ideje van nála is, az elkerülhetetlenül hibázni fog a jövőben is. Szerintem kár olyan dolgot fájlalni ami nem fog ilyen vagy olyan okok miatt változni,nekem meg ez a véleményem.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Posza »

Ha az erősítő nem érzi a 6. csatornát, akkor honnan tudjátok, hogy van és hogyan kapcsoljátok át az erősítőt kézzel 6.1 Discrete üzemmódra???
Diszkrétre sehogy. Sőt a DTS-ES Discrete csak "alap" módban működik. Ha a Sony-nál bármilyen térhangzás programot bekapcsolok, akkor visszavált DTS-Matrixra. Én meghallgatam, a különbség meghökkentő. A teszre csak a surr. back csatornát hagytam meg, a többi hangfalat kikötöttem a rendszerből, és a Király visszatér "olifántos" jelenetét használtam. Érezhető volt, hogy a diszkrét leválasztásnál sokkal dinamikusabb a hátsó közép csatorna, gondolom a teljes frekvencia átvitel miatt. És olyan hangok is hallatszottak, amelyek a DD.EX-nél nem, ami szintén csak mátrix-kódolás.
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Jelenleg 1 yamahával szemezgetek ( Yamaha RXV-757) ez a százezres árkategória, gondolom ilyen áron már található jó vásár.
Nekem lenne jó ötletem 100 ezer körüli erősítőre, ami zenén is jól teljesít (a Yamahánál midenképpen jobban).
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Végképp OFF

Beírod a keresőbe, hogy erősítő, akkor 12 !!!! oldalt kapsz válaszul.
Az első mindjárt az "Ilyet veszek..." ami a topicindítónak is megfelelhetett volna, de az első 3 oldalom szinte mindegyik ebben a témában fontos topic előkerül...
csak keresni kell(ene)
És én is solszor teszem szóvá, mert szar dolog, hogy ugyanarról a témáról van 5-6 vagy még több topic, írok az egyikbe, és utána 2 napig keresem, mert nem találok vissza, volt már ilyen nem is egyszer...
Amúgy pedig az is zavaró, hogy ugyanarra a kérdésre nyitnak topicot a T. fórumosok legyen az kezdő vagy sem (én is csináltam már ilyet, pedig már akkor sem voltam kezdő a fórumon ) és roppan bosszantó azért nyitogatni meg, hogy ugyanazt a kérdést olvassam, csak egy sokadik topicban.
Arról már nem is szólva (ez persze most nem erre a topicra és a ynitójára igaz, csak ha már lendületben vagyok ) mikor a T. kérdező 4-5 topicban is megkérdezi ugyanazt és azzal megy időm legjava, hogy mindegyikben megtaláljam ugyanazt a kérdést...
Na ennyi nagyjából, leírtam ezt is én meg még mások is párszor, nincs is semmi baj ezzel, csak hát....

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Jelenleg 1 yamahával szemezgetek ( Yamaha RXV-757) ez a százezres árkategória, gondolom ilyen áron már található jó vásár. 
a szoba 20 nm-es ahova cucc kerülne

és a hangfalakról még nem beszéltem itt is van már 1 kiszemelt:Wharfedale Xarus XR-4000 (kísértetiesen hasonlít a Wadus szériára - tesómnak olyan van 4 utas kiválló hanggal)

erről is kérdezném véleményeteket...

köszi..............zsola

Nekem az elődje van meg (757 kapot néhány csatit semmi több) és akkora helyiségben használom, mint Te.
Zenét nem a yamin hallgatok, amúgyis csak keveset, de egy cd-játékossal rákötve nem lesz gond. Mozira nagyon jó. Röviden: én elégedett vagyok vele.
Waldus-Xarus szerintem nem igazán otthoni zenélgetésre való (nem túl zenei), kivéve ha a hangos zene hallgatás a lényeg. Bár eddig nálam Wharfedale-ből csak Diamondom és Pacific PI volt.

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

OFFTOPIC:

Na most ergo megjegyzésére ketten is reagáltak, bár gondolom csak egyikőjüknek szólt....  
Az tény, hogy nincs mindíg könnyű helyzetben a kezdő fórumos, de azért sok mindent meglehet találni. Bár néha én sem találok meg dolgokat és hozzá kell tennem, hogy napi 4-5 órát vagyok itt (nagyjából napra kész ).
Az a baj, hogy néha fontos információk nem a megfelelő helyen kötnek ki! Itt lép képbe a memória (vagy nem ), de ehhez sok topicot kell olvasni folyamatosan...

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: GTomi »

OFFTOPIC:

hála istennek, fájdalmat nem okoz, a véleményemet írtam le.Nem mellesleg, nem csak én vagyok ezen a véleményen, max, most én írtam ezt le.nem értem, mi a fura abban, ha leírja az ember, hogy miért nem néznek körül a "frissen" regisztráltak...nem mellesleg, a stílusom nem szokott "ilyen" lenni
Rega Brio/ DacMagic200M/ TMP táp/ Revox B226/ Pc/ Hivox zárt 3 utas/ hangfalkábel és rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premier és Initium ill. Hivox, koax: QED QE6200 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudom, miért nem néznek körül a "frissen" regisztráltak a topikokban elôször...

Talán azért mert semmi köze a Yamahához aztán meg műszaki hibára gyanakodtam,meg nem volt kedvem 3órát böngészni a topikokat meg kezdő is vagyok úgyhogy bocsi ha ekkora fájdalmat okoztam neked.Persze aki pont olvasta azt a témát az könnyen észreveszi hogy netalán volt már ez a kérdés.De "frissek" mindig lesznek ez a problema megmarad,sőt lessz amit sokszor megfognak még kérdezni.Hát dióhéjban ennyi.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Hozzászólás Szerző: zsola »

Miért van az hogy néha érzékeli automata beállitásnál az erölködo˝ a Dolby D EX-et néha meg nem pedig a film EX?Várom az ötleteket.
Van hogy a flag-et nem teszik rá a lemezre. Ez egy olyan "vezérlo˝" a jelfolyamban, ami automatikusan odakapcsolja az ero˝síto˝ dekóderét. De van ellenpélda is. Pl. A falu, és a Halj meg máskor magyar sávja(meg az angol is) DD.EX, pedig a borítón nincs rajta...

Köszi megnyugodtam!

OFFTOPIC:

Karib-tenger kalózainál szintúgy nincs a boríton, de "adja" a jelet 6.1-re. 

Nem tudom, miért nem néznek körül a "frissen" regisztráltak a topikokban elôször...

nem mellesleg, van yamaha erösítô topik is...több típusra is, de ez nem számít különösöképpen.

Nagy, feltünô betükkel ki kellene írni a fórumok kezdôlapján, hogy elôször nézz körül.(mintha lenne, de úgy látszik kevesen veszik észre)

Nos...

Elég fura a stílus...persze mindenki más SZERENCSÉRE!

mielőtt elindítottam ezt a témát végignéztem a kapcsolódó írásokat
kb. 100 oldalt olvastam végig

aztán bátorkodtam gondolni, hogy nem az számit ki mennyit írt ebbe a fórumba
(tévedtem)

örülnék ha építő hozzászólásokat írnál ebbe a témába

(és te is voltál kezdő)

én 34 évesen hidd el elég nagy hifi őrült voltam de az utóbbi 6-8 évben nem ez jelentette életem fő vonalát

azóta annyit fejlődött a házimozi hogy gondoltam írok ide néhány kérdést...

ha zavar a "zöldfülüek" lapja akkor ne nyisd meg ezt az oldalt

köszike

továbbra is várom az építő gondolatokat

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Ha az erősítő nem érzi a 6. csatornát, akkor honnan tudjátok, hogy van és hogyan kapcsoljátok át az erősítőt kézzel 6.1 Discrete üzemmódra???

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 688

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Miért van az hogy néha érzékeli automata beállitásnál az erölködo˝ a Dolby D EX-et néha meg nem pedig a film EX?Várom az ötleteket.
Van hogy a flag-et nem teszik rá a lemezre. Ez egy olyan "vezérlo˝" a jelfolyamban, ami automatikusan odakapcsolja az ero˝síto˝ dekóderét. De van ellenpélda is. Pl. A falu, és a Halj meg máskor magyar sávja(meg az angol is) DD.EX, pedig a borítón nincs rajta...

Köszi megnyugodtam!

OFFTOPIC:

Karib-tenger kalózainál szintúgy nincs a boríton, de "adja" a jelet 6.1-re. 

nem mellesleg, van yamaha erösítô topik is...több típusra is, de ez nem számít különösöképpen.

Nagy, feltünô betükkel ki kellene írni a fórumok kezdôlapján, hogy elôször nézz körül.(mintha lenne, de úgy látszik kevesen veszik észre)
Rega Brio/ DacMagic200M/ TMP táp/ Revox B226/ Pc/ Hivox zárt 3 utas/ hangfalkábel és rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premier és Initium ill. Hivox, koax: QED QE6200 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Miért van az hogy néha érzékeli automata beállitásnál az erölködő a Dolby D EX-et néha meg nem pedig a film EX?Várom az ötleteket.
Van hogy a flag-et nem teszik rá a lemezre. Ez egy olyan "vezérlő" a jelfolyamban, ami automatikusan odakapcsolja az erősítő dekóderét. De van ellenpélda is. Pl. A falu, és a Halj meg máskor magyar sávja(meg az angol is) DD.EX, pedig a borítón nincs rajta...

Köszi megnyugodtam!

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Posza »

Miért van az hogy néha érzékeli automata beállitásnál az erölködő a Dolby D EX-et néha meg nem pedig a film EX?Várom az ötleteket.
Van hogy a flag-et nem teszik rá a lemezre. Ez egy olyan "vezérlő" a jelfolyamban, ami automatikusan odakapcsolja az erősítő dekóderét. De van ellenpélda is. Pl. A falu, és a Halj meg máskor magyar sávja(meg az angol is) DD.EX, pedig a borítón nincs rajta...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

A Denonnak, a h/k-nak (mellesleg a Pioneernek is) van házimozi erősítős topicja. Szerintem nézz szét ezek között, mert sok hasznos infót megírtak már a tulajok.

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Házimozi erősítők, processzorok

Hozzászólás Szerző: zsola »

sziasztok...

Gondolom a téma örökzöld, órákat lehetne róla beszélgetni.
Én arra lennék kíváncsi, melyiket preferáljátok, előnyök - hátrányok, személyes tapasztalatok....

Az előzőekből talán sejthető hogy erősítő vásár előtt állok

Számomra fontos a film és a zene egyaránt, kb. fele fele arányban.

Kb. 10-15 éve voltam fiatal, az akkori zenei stílus a disco-house tengely volt, ami a mai napig megmaradt, de bejött az új befutó a jazz is.

a szoba 20 nm-es ahova cucc kerülne

és a hangfalakról még nem beszéltem itt is van már 1 kiszemelt:Wharfedale Xarus XR-4000 (kísértetiesen hasonlít a Wadus szériára - tesómnak olyan van 4 utas kiválló hanggal)

erről is kérdezném véleményeteket...

köszi..............zsola

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”