Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Ijk
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: Ijk »

Csúcskategóriában lehet, de felsőkategóriára céloztam, ami szerintem nem ugyan az mint a csúcskategória.
Vagyis a "megfizethető" 1-5 milliós gépekről, ahol szerintem nem rúg labdába a DLP. Ide nagyon sem a SIM2 sem a Barco gépei nem férnek be, és SIM2-nél most nem az átcímkézett Benq-ra célzok. Azokra a gépekre amit igényesebb házimozis leülne szívesen nézni, és nem nyugati főorvosi fizetésből építtet házimozi szobát. Számunkra akik átlagon felül invesztálnak megjelenítőkbe, ha kivonnám a képletből a használtpiacot nem gondolom hogy DLP gép számításba kerülne. Szerintem leginkább Sony, JVC, Epson LCD-s gép lenne.
PD F22
Screenline 2.35:1 270cm

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 631

Hozzászólás Szerző: Morph »

Ijk írta:
2021.03.26., pén. 08:44
-KP- írta:
2021.03.26., pén. 01:43
motorgyilkos írta:
2021.03.26., pén. 01:08

Nincs minek nekifutni mert sajnos igaza van... ;)
Szerintem a Barconál azért nem egészen így gondolják ;)
Te is fuss neki mégegyszer. Nem azt mondtam nem létezik felsőkategóriás DLP, hanem hogy teljesen kiszorul házimoziból. Sony-t, JVC-t, Epsont vesznek, nem Barco Bragi-t.
Nem tisztem védeni senkit, de ez a mondat sem állja meg a helyét. A felső kategóriában még mindig a 3 chip dlp a csúcs és kész. Persze vannak erős próbálkozások, már a Sony részéről is és ... De onnan talán soha nem fog eltűnni.
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

DeLorean írta:
2021.03.26., pén. 09:48
Ijk írta:
2021.03.26., pén. 09:34
Ilyen statisztikákkal nyilván nem tudok vitába szállni, de nem gondolom hogy még akár USA-ban is mindennaposak az 500k+ USD házimozik.
Annyit tudok hogy felmegyek pl. egy AVS forumra és nagyítóval kell keresni a Barco nevet. Azt sem tudom rajtuk kívül más még gyárt-e komoly házimozis DLP-t.
A SIM2 az nem elég komoly mondjuk? gondolkodik.gif
Már nem. (szerintem)
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

1-1,5-2 millióért nem nagyon van komoly DLP-s vetítő, így ebben a szegmensben erősek az LCD-k.

Igaz azért már van 4+-os LCD is , ahol már találni valószínű DLP-s gépeket is. Feljebb meg inkább a DLP az erősebb (igaz a Sony nagy gépe is ott van abban az ársávban).

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ijk írta:
2021.03.26., pén. 09:34
Ilyen statisztikákkal nyilván nem tudok vitába szállni, de nem gondolom hogy még akár USA-ban is mindennaposak az 500k+ USD házimozik.
Annyit tudok hogy felmegyek pl. egy AVS forumra és nagyítóval kell keresni a Barco nevet. Azt sem tudom rajtuk kívül más még gyárt-e komoly házimozis DLP-t.
A Barco célközönsége nem fórumozik, ahogy a HMS és a DC ügyfelei sem. Nem csoda hát, hogy nem olvasol róluk.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Ijk
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Na igen, a Sim-et elfelejtettem de ha jól tudom ott is a Superlumis széria a komoly mozis cucc.
Christie van még, nekik nem tudom milyen házimozis gépük van ha van.

Nem hiszem hogy bármelyik is egyáltalán egy ligában lehet az LCD-s felsőkategóriás konzumer gépek eladásával.
PD F22

Ijk
Nincs visszaút
Nincs visszaút

PD F22

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ijk írta:
2021.03.26., pén. 08:44
Te is fuss neki mégegyszer. Nem azt mondtam nem létezik felsőkategóriás DLP, hanem hogy teljesen kiszorul házimoziból. Sony-t, JVC-t, Epsont vesznek, nem Barco Bragi-t.
Itthon. Fogalmad sincs róla, hány 500k+ USD házimozi épül a világon. Ha ilyenek érdekelnek, akkor kövesd az Erskine group munkáit, Grimany systems installációkat, stb. Ott teljesen mindennapos, hogy ilyen rendszereket adnak át, csak éppen sosem fogsz tudni róla:
Park City Meridian Digital Theater. Stewart FilmScreen, Barco Loki, Lutron QSX with Ketra lighting, Torus Power, QSC Q-Sys, Custom seating by Fortress, Kaleidescape, Roon, Trinnov, QSC Digital Cinema Amps, Quest Acoustical Interiors treatments.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Ijk
Nincs visszaút
Nincs visszaút

-KP- írta:
motorgyilkos írta:
Cutler írta:
2021.03.25., csüt. 23:05

Ennek azért fuss neki mégegyszer😉
PD F22

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
motorgyilkos írta:
Cutler írta:

Pontosan, pont, hogy a felső kategóriából nem fog kiszorulni.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1731

Hozzászólás Szerző: -KP- »

motorgyilkos írta:
Cutler írta:
Ijk írta:
2021.03.25., csüt. 22:00
A gond ott van leginkább hogy dlp teljesen ki fog szorulni a felső kategóriás házimozi vetítők közül, pontosabban már kiszorult. Persze használtan vannak jó, többé kevésbé régebbi példányok, újak között jóformán semmi versenyképes.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Cutler írta:
Ijk írta:
A gond ott van leginkább hogy dlp teljesen ki fog szorulni a felső kategóriás házimozi vetítők közül, pontosabban már kiszorult. Persze használtan vannak jó, többé kevésbé régebbi példányok, újak között jóformán semmi versenyképes.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Ijk írta:

Ijk
Nincs visszaút
Nincs visszaút

PD F22

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

A tegnapi nap folyamán a DC-ben voltunk kifelyezetten egy Sony VPL-VW790Es gépet megnézni, hogy hol is tart ma az LCD technológia a fejlődésben.

Kezdjük a géppel és a beállításokkal.
Amint a gép bekapcsolt az volt az első hogy megkértük Ivánt, hogy kapcsoljon ki minden szoftveres rásegítést meg lényegében mindent!
Tesztüzem alatt végig HIGH lámpa vagyis Lézer módban ment a gép és így már kezdett megjönni a hangereje is bár ez egy mai DLP-hez képest még mindig nagyon halk volt talán! ilyen 20-25dB közt
A gép nem volt bekalibrálva a vászonra hanem full gyári állapotában néztük!

Egy kicsit a fényerőről és a HDR-SDR ről!

Bekapcsolván a gépet egy 270cm széles képet vetítve meglepően magas fényerő kb 30FL fogadott minket ami elég jól nézett ki! 14-16FL fényerővel még egy 350széles vászonra is elég lehet a gép HIGH lézer módban!
Elösszőr 4K HDR anyagokat mutatott nekünk Iván
És én személy szerint azt éreztem hogy a HDR összességében nagyon halvány az SDR anyaghoz képest.
Persze így az is beletartozik hogy a HDR-ben sokkal jobban elkülönülnek a fényes és sötét részletek magyarán egy egy becsillanás elég jól mutat amikor kiégeti az ember szemét.
Ugyan ez az SDR anyagban egy átlagban 2x fényesebb alapképet jelent viszont itt a becsillanások azok sokkal kevésbé adnak dinamika érzetet a képnek mint a HDR anyagnál.
Másik észrevétel, hogy sokszor beégnek a dolgok a HDR megjelenítésben ilyenkor elég zavaró tud lenni a kép de egy laikus számára ez is mézes álom cukormázban kategóriájú képet vetitő gép!
Iván mutatta (névre annyira nem emlékszem) dynamic HDR vezérlést talán és így a szürke sávok egy 21:9 képnél is jóval feketébbek lettek és ez jól mutatott a gépen. Talán ez az egy hasznos funkció van benne (számomra!)

Élessége a gépnek elfogadható, de a 870es nagyobb testvére lényegesen jobb volt ezen a téren!
Ansi kontrast jó volt olyan 290-300 körül mértük (ez nem feltétlen full pontos +-15% biztos van)
ONOFF kontrast még mindig kimagaslóan jó DLP-s alapgépekhez képest.

Összegzés!

Ez a gép stílusában szép megjelenésű nem olyan nehéz és viszonylag nagy méretű gép ami halk és elég fényerőt tud egy max 350cm széles képre is!
A kép maga kontrasztos, jó az élesség is, szinek rendben vannak (DCI-P3) én véleményem szerint az a gép már kezdi elérni az a minőséget amit elvárnák ezért a pénzért és késöbb nem érezzük majd hogy hiányértenünk lenne.
Akinek több fényerő kell (4mszéles vagy nagyobb vászonra) annak a 870es gép egy jobb választás lehet közel 2x annyiért de az önnmagában egy azért tényleg jobb gép is!
Viszont egy 120inch-es képen a 30FL fényerő igen jól mutat ez tény!

Nekem még így is jobban tetszik egy nagy chippes DLP képi jellegzetességei de az igaz hogy a HDR-t összességében hiányolom én is mert oké hogy az átlag fényesség kisebb mint egy SDR esettében de pl a harry potter7ben amikor elkezdenek "lőni" Az iskolára és hírtelen a védőpajzson felcsillannak a kis fehér bogyók akkor az brutál jól néz ki HDR-ben ugyan ez SDR-nél sokkal kevésbé dinamikus élményt nyújt.
Persze azért ennyi pénz vetítőre nem áldoznék csak a HDR kedve miatt, de jó látni hogy az LCD is kezdi beérni a nagy chippes DLP gépek képét!
Ha így folytatják akkor lassan nagy gondok lesznek 😁 mert az LCD abban hogy halk és jó az onoff kontrast már most is veri a DLP-k zömét!

Ennyi lenne ez a kis iromány, Ivánnak ezúton is köszönjük a vendéglátást és a finomságokat !

I have Spoken :smile50:
Kép: Barco WQXGA+EN46
AVR: Denon AVC-X3800H 5.4.4
Végfok: all speaker Hypex NC252MR-RTu
Stereo: E L Y N A | Reference One
Surround: E L Y N A series
Zene: Wiim Ultra digit coax stream
Forrás: HTPC MadVR with RTX5070 and 28TB HDD
Vezérlés: Ipad PRO 11"

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 464
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Deadpool »

Lemmy9.1 írta:
2021.03.22., hétf. 13:35
Hát igen, ez most pont jó (covid) időszak a csillagtúrára.
A havi 1 azért jó, mert megvan a 2 hét karantén. :D
Másképp meg nálam ez nem kifejezetten nagy kockázat. Kereskedelemben dolgozom. Pénz és emberek egész nap. Kézmosás, fertőtlenítés, maszk. Kipp-kopp, eddig semmi nem történt. Mikor valaki megbetegedett, toltam tesztet, eddig negatív.
Nem tartok a vírus dologtól különösebben. Ha valaki másképp gondolja, nyilván találkozni sem fogunk mostanában
:smile53:
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎MiBox/Benq/Harman Kardon/Dragonweed Kolibri▪︎
Lumin M1/Ruark Talisman
Bose Soundlink mini

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 881

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Hát igen, ez most pont jó (covid) időszak a csillagtúrára.
Szerintem!

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Cutler írta:
2021.03.22., hétf. 07:31
Mármint hova mész tovább?
Jelen vagyok a fórumon már 9 éve, de főleg csak vásárlási célzattal járkáltam a fórumosokhoz. Csak úgy, látogatni, tapasztalni ritkán. Most gondoltam egyet és úgy tervezem, hogy szabad hétvégéimből legalább havonta egyszer elmegyek egy címre, ahol még nem, vagy régen jártam.

Sok fórumtárs agymenését szívesen olvastam és most, hogy a régiekből sokan mindent is kipróbáltak, szívesen megnézem őket :smile53:
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Lumin M1/Ruark Talisman
Bose Soundlink mini

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Deadpool írta:
2021.03.21., vas. 23:07
... Amint lesz időm egyeztetni, megyek tovább.
Mármint hova mész tovább?

Deadpool
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 09:59
Én leírok egy dolgot, ami persze engem minősít, de lehet talán mégsem...

Abszolut hallásom van. :D
Cserélgettem a végfokaimat és sikerült valamikor a surround, surround back és atmos hátsó hangfalakat fordítva bekötnöm.
Ez így is maradt viszonylag sokáig, azóta még új Dirac kalibrációt is csináltam.
Semmi sem tűnt föl. Nem tetszett "valami miatt" a végeredmény és visszaállítottam a régit.
Próbálgattam Oblivion-t vagy 20X, filmet is néztem.

Az egyik X-men filmnél valahogy a jobbra hátra effekt során gondolkodtam, hogy nem is ez volt a képen. Miért nem balra hátra hallottam....
Akkor jöttem rá, hogy valami nem stimmel.
Szóval abszulot hallásom van - abszolut szar.

A képnél az egész még érdekesebb.
Olyan a szemünk, mint a sasé - de lehet inkább vakond. Ehhez hozzájön a nagy arcunk és a hitünk is.
:D
Na én is pont ilyen vagyok.
A hallásom és a látásom is teljesen egyedi. 😀
A Szepinél tett látogatásomban is emiatt mentem rá az élményre. Nekem pedig ehhez nem kell végtelenül sok. Amint lesz időm egyeztetni, megyek tovább.
Lumin M1/Ruark Talisman
Bose Soundlink mini

Cutler
Beköltözött
Beköltözött

Fish írta:
2021.03.21., vas. 02:55
Sztem Iván jár közelebb.. :D nem 3d miatt van a 2db, talán a gép már nem is tudja ezt a funkciót, de erre nem igazán tudok nagy pénzben fogadni..
Nem közelebb jár Hiccusz, hanem így van. Együtt néztük a dupla Lumisos verziót, ami bár nem volt rossz, de az a bemutató nagyon méltatlan volt a Sim2-höz. Az árcédulához meg pláne.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Sztem Iván jár közelebb.. :D nem 3d miatt van a 2db, talán a gép már nem is tudja ezt a funkciót, de erre nem igazán tudok nagy pénzben fogadni..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1446

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 18:19
Hiccusz írta:
2021.03.20., szomb. 17:00
Azért tettem be, mert

1) folyton azon sírsz, nincs már miről beszélni :-)
2) forgolódtam volna csak, ha nem látlak el “kontenttel” :-)
3) sim2 projektort ritkán tesznek be. Még a konkurencia sem. :-)
4) ilyet meg pláne nem
5) kíváncsi lettem volna, kinek, mi a véleménye erről a kombóról. Netán látott-e már valaki Nero S 4K-t (akár a Házimozi Stúdióban)?

BoRRonak abban igaza van, hogy passzív 3D-re való ez a felállás, ugyanakkor nekem mégis az jutott erről eszembe, mennyire másképp látja a Sim2 a jó HDR-hez vezető utat. Viszont, ahogy olvasom, még csak nem is arról van szó, amire első ránézésre gondoltam. Illetve lehet, hogy mégis, csak épp nem térnek erre ki a speckóban. Nevezetesen, hogy az egyik vetítő a képtartomány kizárólag csak az egyik (sötét), a másik pedig a másik részét (világos) vetíti. Nekem ehhez a koncepcióhoz évekkel ezelőtt már volt szerencsém, még Amsterdamban az ISE-n, a Sim2 egyik emeleti (sajnos meglehetősen világos falakkal ellátott) szobájában. Akkor 2 db Lumis volt egymás fölé sztekkelve, s a Hupikék Törpikék c. filmből demóztak pár jelenetet (nem vicc!). Vajon most is ehhez a megoldáshoz tértek volna vissza? Vagy csak simán a dupla fényerő érdekében alkottak megy egy ilyet?
Hát igen, a Hupikék Törpikékhez OK, talán a Shrek miatt is érdemes ilyet venni.

Persze vannak néhányan, akiknek fontos a 3D, de a nagy többség "leszokott" róla.
Halott dolog. Vagy nem? gondolkodik.gif

Két méregdrága projektort venni miatta meg a legnagyobb baromság.
A HDR-t demózták így, nem a 3D-t.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1446

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 14:03
Hiccusz írta:
2021.03.20., szomb. 13:43
DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 09:47
Ezt miért tetted be?
gondolkodik.gif
?
?
Azért tettem be, mert

1) folyton azon sírsz, nincs már miről beszélni :-)
2) forgolódtam volna csak, ha nem látlak el “kontenttel” :-)
3) sim2 projektort ritkán tesznek be. Még a konkurencia sem. :-)
4) ilyet meg pláne nem
5) kíváncsi lettem volna, kinek, mi a véleménye erről a kombóról. Netán látott-e már valaki Nero S 4K-t (akár a Házimozi Stúdióban)?

BoRRonak abban igaza van, hogy passzív 3D-re való ez a felállás, ugyanakkor nekem mégis az jutott erről eszembe, mennyire másképp látja a Sim2 a jó HDR-hez vezető utat. Viszont, ahogy olvasom, még csak nem is arról van szó, amire első ránézésre gondoltam. Illetve lehet, hogy mégis, csak épp nem térnek erre ki a speckóban. Nevezetesen, hogy az egyik vetítő a képtartomány kizárólag csak az egyik (sötét), a másik pedig a másik részét (világos) vetíti. Nekem ehhez a koncepcióhoz évekkel ezelőtt már volt szerencsém, még Amsterdamban az ISE-n, a Sim2 egyik emeleti (sajnos meglehetősen világos falakkal ellátott) szobájában. Akkor 2 db Lumis volt egymás fölé sztekkelve, s a Hupikék Törpikék c. filmből demóztak pár jelenetet (nem vicc!). Vajon most is ehhez a megoldáshoz tértek volna vissza? Vagy csak simán a dupla fényerő érdekében alkottak megy egy ilyet?

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

DeLorean írta:
2021.03.20., szomb. 14:40
Esetleg 3D? De akkor miért nem három?
gondolkodik.gif
Te ismersz 3 szemű embert? :D :smile29:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”