Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dhcodoki moziszobája

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2157

Re: Dhcodoki moziszobája

Hozzászólás Szerző: dhcodoki »

Új dolgot nem hozok, sőt egy kicsit megrágott csont. Ettől független elképzelhető, hogy hoz újdonságot/hasznot valakinek.

Eddig 5.1.2-ben moziztam, ahol a két front csatornát az Emotiva XPA2 szolgáltatta, míg a surround oldaliakat az Anthem MCA50. Nekem maximálisan megfelelt. A 4Ohm-os Martin Logan-eket bőséggel kiszolgálta minden oldalon.

Bővíteni kell.
Viszont idővel kezdtem érezni a rendszerben némi hiányosságot, pontosabban hibát. Nem meghajtás, vagy hangminőség terén, inkább a térábrázolással akadtak gondok. A filmek 10-20%-nál észrevettem, hogy az effekteket tévesen helyezi el a térben. Ennek oka nem a lenti (5.1) körből jön, hanem a fenti 2 hangszórós atmos kialakításból. Ezzel még talán lehet élni, de volt itt más is.

Gondolj a jövőre.
Nem vagyok az a cserélgetős fajta. Ha tehetem, inkább kevesebbszer áldozok be és használom hosszútávon. Legyen az inkább drágább, de minőségi. Igen ám, de ha összeáll a rendszer, hamar rájön az ember, hogy milliókon csücsül. ...és ha egyszer beüt a ménkű, akkor az derült égből villámcsapás. ...akár szó szerint. Tehát, ha kiesik egy elem, sem anyagilag, sem időben nem egyszerű pótolni. (Több éves, drága, garancia nélküli készülékek.)

Gondolj a jövőre - reload
Aztán jött a következő bogár. Ha 5.1.4-re bővítek és idővel kihallom az alsó kör sántaságát is, újabb fejlesztésekkel nézek szembe. Azt hogy oldom meg, hogy a minőségen ne bukjak, egységes maradjon a szett és anyagilag se legyen túlzottan megerőltető?! Ráadásul ne kelljen hónapokat várni egy-egy nagyvadra.

Na ezen három ok (s nem a jelen mainstream, az csak ötletet adott) vezetett oda, hogy itt bizony változás lesz! Lett:
IMG_20190214_172347.jpg
IMG_20190214_172347.jpg (1.22 MiB) Megtekintve 1440 alkalommal
Mondjuk ezt a lépést azért egy-két dolog megelőzte.Voltam hallgatózni, beszereztem egy használt XLS1502-őt, de még garanciális tesztpéldányt. Olcsó, könnyedén lehet otthoni körülmények között tesztelni és talán könnyen passzolható is.
Összevetettem, mind az XPA2-vel, mind az MCA50-el. Nem volt nehéz megállapítani, hogy a Crown egyes területeken alulmaradt. Zeneiségben egyértelműen nyersebb volt, mint az XPA2. Pedig az Emo sem a csúcsok csúcsa, igaz magasan van a léc. Bár vannak művek, ahol kifejezetten jól teljesített. Ezek leginkább a dinamikusabb, darabosabb (ha lehet így fogalmazni) muzsikák voltak. Az MCA50-nél már nehezebb volt a konklúziót levonni, hiszen az 5 csatornán dolgozik. De jól ismerem a Emo ás Anthem viszonyát, így azért nagyjából tudtam sejteni mi várható, hogy ha majd 5 csatornán fog dolgozni a Crown.
Így fájó szívvel megváltam az Anthemtől és jött a meglévő XLS1502 mellé még egy darab, illetve egy XLS1002.
A tervem: A front hangsugárzókat XPA2-vel hajtom, a surround és center oldalt XLS1502-vel, míg a jelenlegi 2db atmos-t XLS1002-vel. Aztán, ha bővítem az atmos-t, esetlegesen az alsó surround oldalt, akkor újabb Crown-ok jönnek a rendszerbe.

Perpill a center meghajtás nem XLR kábellel van kötve, ezt jól meg is szórja a HTPC, így hallani némi cincogást. De a többiből kiindulva ez majd nullára redukálható a kábelcserével. Az alapzajt, amit a Crown-ok produkálnak, 2-3 méteres hallgatói távról egyáltalán nem hallani. Valahol 1-2 méter között tűnik el. Sztem nem érdemes velük számolni. Pár filmen túl vagyok, köztük olyanon is, mely sok zenei betétet tartalmazott. A Crown-ok nyersessége sok csatornán számomra teljesen elhanyagolható. Dinamikája, ereje egyszerűen szuper!! Sztereó zenélésnél már kompromisszum igényes, épp ezért egyelőre nem tervezem az Emo leváltását. Pont. :)

UI: Volt itt régebben egy Crown XLi800 az analóg családból. Az XLS sorozat határozottan jobb választás.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: geza123 »

dhcodoki írta:
2019.02.11., hétf. 20:34
Egyszerűen leakasztom a vásznat és beljebb tolom a frontokat.
Azt el is felejtettem, hogy Nálad ez valóban kivitelezhető, mivel nem egy fix, beépített falról van esetedben szó . :)
Így már világos, köszi.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

geza123 írta:
2019.02.11., hétf. 19:10
Szia,
ezt hogy gondoltad?
Tapasztalataim szerint a hangáteresztő vászonnak valóban sok előnye van, nem kérdés, hogy egy moziban jóval több, mint hátránya.
Viszont szerintem pont az egyik hátrány, hogy az ideális sztereó elhelyezés nem kivitelezhető vele, és ezáltal sérül a sztereó tér.
Szia! Ahogy lépkedek feljebb, egyre jobban zavar a nagy hallgatói szög. Most nem emlékszem rá ez fokban mekkora is. Úgy saccolom, hogy oldalanként 30-35 cm-el beljebb kellene tenni őket, ahhoz hogy kellemes sztereó teret kapjak. Ez jól működne a hangáteresztő vászonnal. Reményeim szerint a center is kellően elszeparált maradna. Persze ezt előtte tesztelném. Egyszerűen leakasztom a vásznat és beljebb tolom a frontokat.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 465

Hozzászólás Szerző: geza123 »

dhcodoki írta:
2019.02.10., vas. 20:13
Igen, egyre jobban sóvárgok egy hangáteresztő vásznas felállás után. Legfőképp, hogy javuljon a sztereó tér. De persze az összes többi hozadék is jól jönne.
Szia,
ezt hogy gondoltad?
Tapasztalataim szerint a hangáteresztő vászonnak valóban sok előnye van, nem kérdés, hogy egy moziban jóval több, mint hátránya.
Viszont szerintem pont az egyik hátrány, hogy az ideális sztereó elhelyezés nem kivitelezhető vele, és ezáltal sérül a sztereó tér.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Csutka írta:
2019.02.10., vas. 20:08
TSanyi írta:
2019.02.10., vas. 19:47
Mentél az Anthemért? :D
No de itt meg mi lett az Anthem utód?
:quetionmark:
Bízom benne hogy hamarosan kiderül!

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Csutka írta:
2019.02.10., vas. 20:08
TSanyi írta:
Később írok róla, kis türelmet kérek.

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Örülök, hogy végre személyesen is találkozhattunk! :tutiok:

Igen, egyre jobban sóvárgok egy hangáteresztő vásznas felállás után. Legfőképp, hogy javuljon a sztereó tér. De persze az összes többi hozadék is jól jönne. Viszont előbb más fejlesztést kell, hogy meglépjek. Majd szép sorjában. :rolleyes:

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

TSanyi írta:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Fish írta:
2019.02.10., vas. 19:39
Mai nap jártam Dokinál ,és egy jó kis demot toltunk nála! :smile32:

A szoba zseniális ,nagyon jó lett, le a kalappal.. amint becsukódik az ajtó, érezni ,hogy kezelve van, mély csend uralkodik és emiatt a hang is parádés.. minden apró neszt hallani a felvételeken , zenéltünk és moziztunk is, nagyon rendben volt..

Pár apró megjegyzés: nekem a vászon nagyon lent van és a center még lejjebb,ordít a helyzet a hangáteresztő vászon után,persze enélkül is nagyon fasza a tér és az összkép, nekem talán a mély ,kicsit tolakodó ,de simán beállítás kérdése ,illetve ízlés kérdése is lehet ez! lehet másnak meg kevés is lenne!

Mindent összevetve sokan a fél veséjét adnák ,ha ilyen külön kis moziterme,szobája lehetne.. Nagy gratula hozzá ,nem semmi meló és tervezés van benne! :smile53:

Köszönöm ,hogy mehettem! :smile32:

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Mai nap jártam Dokinál ,és egy jó kis demot toltunk nála! :smile32:

A szoba zseniális ,nagyon jó lett, le a kalappal.. amint becsukódik az ajtó, érezni ,hogy kezelve van, mély csend uralkodik és emiatt a hang is parádés.. minden apró neszt hallani a felvételeken , zenéltünk és moziztunk is, nagyon rendben volt..

Pár apró megjegyzés: nekem a vászon nagyon lent van és a center még lejjebb,ordít a helyzet a hangáteresztő vászon után,persze enélkül is nagyon fasza a tér és az összkép, nekem talán a mély ,kicsit tolakodó ,de simán beállítás kérdése ,illetve ízlés kérdése is lehet ez! lehet másnak meg kevés is lenne!

Mindent összevetve sokan a fél veséjét adnák ,ha ilyen külön kis moziterme,szobája lehetne.. Nagy gratula hozzá ,nem semmi meló és tervezés van benne! :smile53:

Köszönöm ,hogy mehettem! :smile32:
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9 írta:
2019.01.28., hétf. 16:55
Gyanús, nagyon gyanús. :)
A DOHC valóban egy szép betűkombináció, főleg ha alatta van a VTEC szócska. Na meg legyen ott egy H betű is :) Igaz a szívem csücske a technika, de nem az akart lenni. Hosszú lenne leírni, így nem is teszem. :P

A betyárját, ez a google tényleg egy emlékkönyvet tár fel.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Lemmy9 írta:
2019.01.28., hétf. 12:49
Mindig is érdekelt mi az a dhco. :)
Nem dohc akart lenni?
Discrimination and Harassment Contact Officers :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9 írta:
2019.01.28., hétf. 12:49
Mindig is érdekelt mi az a dhco. :)
Nem dohc akart lenni?
Doki nem autószerelő, így nen valószínű! 31_1_21.gif

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

barnuska1206 írta:
2019.01.27., vas. 18:20
Üdv!

Én is most készülök tetőtérbe egy moziszoba, halószoba kombinációt megalkotni. Szívesen olvasom ezt a topicot, bár még csak par perce kezdtem. Egy dolog zavar csak. Nem látom a képeket, így nem tudok gyönyörködni. Mit lehet ellene tenni?
google keresőbe beírod: dhcodoki moziszobája és átmész a képek fülre. Ott lesz egy csomó kép, bár gondolom nem időrendben.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

barnuska1206 írta:
Üdv!

Én is most készülök tetőtérbe egy moziszoba, halószoba kombinációt megalkotni. Szívesen olvasom ezt a topicot, bár még csak par perce kezdtem. Egy dolog zavar csak. Nem látom a képeket, így nem tudok gyönyörködni. Mit lehet ellene tenni?
Passz. Bár legörgetve ezt az oldalt nem volt itt egy kép sem. Egyevlént a korábbi oldalakon valóban pici kepe vannak itt, de rákattintva nagyba előjöttek. Lehet hogy nem jó böngezső alatt nézed vagy nincs valami formatum telepítve az eszközödön? Én sülthal vagyok ehhez..

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

barnuska1206 írta:
Üdv!

Pár helyen hiányos, de nagyrészt megvannak.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 976

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

TSanyi írta:
2019.01.27., vas. 10:13
irishcream írta:
2019.01.27., vas. 10:10

Akkor lehet hogy első leszel, akinek ez sikerül.
Azért remenykedni benne csak lehet! :D
A remény hal meg utoljára :D Ma már én is másképp csinálnék egy pár dolgot (apróságok ) :smile53:
"Az igazi barát szemből támad."

barnuska1206
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: barnuska1206 »

Üdv!

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

TSanyi írta:
2019.01.27., vas. 10:13
irishcream írta:

.........lehet..........

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

irishcream írta:

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

TSanyi írta:
2019.01.27., vas. 10:05
dhcodoki írta:
2019.01.27., vas. 08:30

Minden topik felett van egy keresőmező. Beírhattad volna, hogy "ajtó". ;)

Nem sok változás történt az utóbbi időben, ezért nem is írtam. Na meg a fórumot sem nagyon látogattam, amióta átszabták. Mozizni mozizunk továbbra is. Heti 1-2-3 alkalom, attól függ.
....és tényleg működik! leborulok.gif

Ez a megelegedés jele! Csak élvezi az ember a mozizást! Persze izgalmas, érsekes a tervezés, építés, fejlesztés, de a jól megérdemelt "pihenés" is édes, meg alig várja az ember hogy eljen odáig. Bele is lehet az előzöekbe fáradni. Én csak reménykedem ha egyszer elkészül az enyém nem jön rám pár év múlva hogy átépíteném...

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

dhcodoki írta:
2019.01.27., vas. 08:30

Nem sok változás történt az utóbbi időben, ezért nem is írtam. Na meg a fórumot sem nagyon látogattam, amióta átszabták. Mozizni mozizunk továbbra is. Heti 1-2-3 alkalom, attól függ.
....és tényleg működik! leborulok.gif

Ez a megelegedés jele! Csak élvezi az ember a mozizást! Persze izgalmas, érsekes a tervezés, építés, fejlesztés, de a jól megérdemelt "pihenés" is édes, meg alig várja az ember hogy eljen odáig. Bele is lehet az előzöekbe fáradni. Én csak reménykedem ha egyszer elkészül az enyém nem jön rám pár év múlva hogy átépíteném...

dhcodoki
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2019.01.26., szomb. 23:14
Na, sikerült megtalálni. Igaz majd 60 oldalt kellett átnyálazni. Nem semmi súlyú! Ha bírják a zsanérok semmi gond! Persze kell az is hogy a keret os masszív! Szívesen megnézném élőben is! Jó ötlet a parafa is.

A topicod is átkerült a második oldalra, rég volt itt mozgás.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

dhcodoki írta:
2016.03.12., szomb. 19:32

A súlyát tekintve elszámoltam magam... elég csúnyán. 35kg-os ajtólapot tippeltem, nos bőven 50kg felett van. A fél tok pedig 24,5kg. Tehát kimondhatjuk, hogy az egész szerkezet 100-110 kg között fog megállni. DE! A súly nekünk dolgozik ugyebár.
A kialakítás a terv szerint zajlott. A tok és küszöb teljes terjedelmében vörösfenyő. Az ajtólap: -14mm vörösfenyő -2mm parafa -10mm CK lap -2mm parafa -14mm vörösfenyő. A rétegek lapolva vannak, így az a rés, ami látszik, valójában nem az.

Na, sikerült megtalálni. Igaz majd 60 oldalt kellett átnyálazni. Nem semmi súlyú! Ha bírják a zsanérok semmi gond! Persze kell az is hogy a keret os masszív! Szívesen megnézném élőben is! Jó ötlet a parafa is.

A topicod is átkerült a második oldalra, rég volt itt mozgás.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

A kkkk nem igazán fogott meg,

Akkor nincs miről beszélni, pláne ha az Atmost ki sem tudod építeni.

Akinek nem inge... ez igaz a fejlesztésekre is. Akit nem érdekel, nincs lehetősége az ne tegye. Viszont akit érdekel kiépíti még ha rá is kell locsolni x Ft-ot. Ha nekik megéri akkor örülünk. Amúgy sem "éri" meg egyik rendszer sem financiálisan...

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”