Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok!

Remélem megfelelő helyre írom a kérdésemet...
Egy Marantz NR-1501-es házimozi erősítőről lenne szó,ami nem kapcsol be,csak a standby LED villog.
Az ilyen jellegű hibát mennyire nehéz/költséges javítani (tudom,látatlanban nehéz megmondani)?
Külföldi fórumokon olvastam, hogy másoknál is előfordult már ez a jelenség, ezért bízom benne, hogy van megoldás.
Ha jól emlékszem a 6004-es modellt emlegették, mai hasonló problémával küzdött...

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Mit olvastál... mi volt a probléma forrása?
Reset...
Jól van minden csatlakoztatva? Nincs rövidzár valahol?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Sziasztok!

Remélem megfelelő helyre írom a kérdésemet...
Egy Marantz NR-1501-es házimozi erősítőről lenne szó,ami nem kapcsol be,csak a standby LED villog.
Az ilyen jellegű hibát mennyire nehéz/költséges javítani (tudom,látatlanban nehéz megmondani)?
Külföldi fórumokon olvastam, hogy másoknál is előfordult már ez a jelenség, ezért bízom benne, hogy van megoldás.
Ha jól emlékszem a 6004-es modellt emlegették, mai hasonló problémával küzdött...

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sziasztok!

Egy Kef c5 5.0-ás, és egy Polkaudio PSW110-hez, milyen Házimozi vasat ajánlanátok kb. 120e Ft-ból?

Én ehhez valszeg Pioneer vagy NAD nagyvasat vadásznék használtban!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sziasztok,
Új házimozi rádióerősítő vásárlását tervezem, főleg zenehallgatásra, kevés mozival. A keret 400 ezer körül van.

Ez akkora összeg, hogy bőven belefér egy jó sztereó erősítő is a keretbe.
Mivel főleg zenehallgatásra szeretnéd használni, a házimozi rádióerősítők (az újabbak meg főleg) gyakorlatilag alkalmatlanok a minőségi zenehallgatásra.
Remélem ezt többen is megerősítik!
Lehet az Arcam, Rotel, vagy akármilyen házimozi vas, egy 100-200 ezer forintos sztereó erősítő simán leiskolázza mindegyiket. Persze van, amelyik egész jól szól sztereóban is, de SZVSZ, ha teheted inkább meg kellene osztani a pénzt és szét kellene nézni a másik vonalon is.
Ha viszont választani kellene, én biztosan a NAD-ot venném meg.

podobag
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: podobag »

Sziasztok!

Egy Kef c5 5.0-ás, és egy Polkaudio PSW110-hez, milyen Házimozi vasat ajánlanátok kb. 120e Ft-ból?
Kép: Epson 
Lejátszó: Panasonic BD-UB450
Erősítő: Anthem MRX-500
Hangfal: Monitor Audio Silver RS8 5.0
Sub: Velodyde CHT-R8.

Vendég

Rotel?
jut eszembe, mostanaban mintha fakult volna a neve, vagy kisebb a marketing?

Spider
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Spider »

Sziasztok,
Új házimozi rádióerősítő vásárlását tervezem, főleg zenehallgatásra, kevés mozival. A keret 400 ezer körül van. Mivel most egy Denon-om van, a 3311-ben gondolkodtam. Nemrégen látókörömbe került a NAD márka, ezen belül a T765 modell. Nektek milyen tapasztalatotok van NAD házimozi rádióerősítőkkel?
Főbb szempontjaim néhány digitális (koax/optikai) és HDMI csatlakozó mellett:
- front kettős erősítés lehetősége + front B hangfalcsatlakozók
- jó hang CD-n
- jó tuner rész
Denon AVR X4000 - Nordost Super Flatline Mk II bi-amp - System Audio SA 720 - Martin Logan Dynamo

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

egy emotiva elő végfok nem leeht olyan rossz esetleg

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Papageorge »

Mindenképpen szeretném a figyelmedbe ajánlani az elő-végfok párosítást.
Nem mondom, hogy egyszerű hozzájutni, de megéri!
Elég sok erősítőm volt és mindig az "egybevasakat" szerettem, de nemrégen vettem egy régebbi Sherwood végfokot és egy Denon előfokot. Sokkal jobbak, mint az eddigi erősítőim. "Nem kicsit, nagyon!"

Nem igazán értek az előfok - végfok összeállításhoz (mit kell nézni a kiválasztásnál,hogy kell kötni,miket lehet rákötni,hány csatornás,milyen tartozékok kellenek,stb.)Egyébként mint ötlet érdekel,majd utánna olvasok.

Vendég

Azt hiszem még hosszú fülelés áll előttem, mielőtt végleg döntök,de azért köszönöm mindenkinek a segítséget.

Mindenképpen szeretném a figyelmedbe ajánlani az elő-végfok párosítást.
Nem mondom, hogy egyszerű hozzájutni, de megéri!
Elég sok erősítőm volt és mindig az "egybevasakat" szerettem, de nemrégen vettem egy régebbi Sherwood végfokot és egy Denon előfokot. Sokkal jobbak, mint az eddigi erősítőim. "Nem kicsit, nagyon!"

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Azt hiszem még hosszú fülelés áll előttem, mielőtt végleg döntök,de azért köszönöm mindenkinek a segítséget.

Vendég

Jobban belegondolva ez sem igaz!
Mert amikor a most 100-300-ért kapható használt erősítők... annak idején igen csak magas volt az áruk!
De végül is igazad van!

AAZért mondom, h az újakból most 3x 4x annyiba kerül egy jó, amiért használtan a régebbi jók közül vehet már az ember...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Jók az újak is, csak amik tényleg jók azok épp 3x 4x annyiba kerülnek mint a régebbiek...

Jobban belegondolva ez sem igaz!
Mert amikor a most 100-300-ért kapható használt erősítők... annak idején igen csak magas volt az áruk!
De végül is igazad van!

Az igazság az hogy nem lettem sokkal okosabb,felmerült pio,yamaha,onkyo,h/k,rotel,denon, gyakorlatilag majdnem minden típus.Úgy érzem hogy nehéz döntés lesz, de azért köszönöm mindenkinek a segítséget.
Tulajdonképpen nem is tudsz okosabb lenni ... amíg meg nem hallgatsz pár készüléket!
És úgy már halványan kezdhet kirajzolódni az irány!

Vendég

Milyen érdekes,elég sokan vagyunk akik a "régebbi vasakat" kedvelik...

Jók az újak is, csak amik tényleg jók azok épp 3x 4x annyiba kerülnek mint a régebbiek...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Milyen érdekes,elég sokan vagyunk akik a "régebbi vasakat" kedvelik...

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Az igazság az hogy nem lettem sokkal okosabb,felmerült pio,yamaha,onkyo,h/k,rotel,denon, gyakorlatilag majdnem minden típus.Úgy érzem hogy nehéz döntés lesz, de azért köszönöm mindenkinek a segítséget.

Én ezért mondtam : ÜTŐS KÉRDÉS.Mindenki a legjobbat szeretné a pénzéért,ez egyértelmű.Nehéz kiválasztani a megfelelő erősitőt,de úgy gondolom ha 250-ezret szánsz erősitőre, már igen jó mozit csinálhatsz,a Bowers-hangfalak meg minőségi cuccok,igy szinte bármelyiket választhatod a felsoroltak közül!...Viszont Doky és kimi mellett állok, én is "régebbi nagyvasban" gondolkodnék! A fenti erősitők közül használtan 250-ért már olyan hangot kapsz,hogy ha leteszteled az U-571-et DTS-ben,a zoknid is lobogni fog!

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: theo »

Azért némi infót le lehet szűrni az ajánlásokból: ha nagyhangú mozit akarsz akkor H/Km, Yami, Onkyo a Rotelt gondolom a szinergia miatt ajánlották (gyártás vagy tervezés ) a Denon az lágy a Pio meg csak jó

Remélem jó következtetéseket vontam le laikusként

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

kimi-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 812

Hozzászólás Szerző: kimi- »

Néha felbukkan "kisebb" Rotel "olcsón"...

Én valamiért a "régebbi nagyvasakat" preferálnám!

Én is azért választottam inkább a H/K 445-ös erősitőt.
Pedig most vettem 3-4 hónapja, és akkor már vehettem volna HD-s erősitőt is.
De inkább ezt választottam, 140k volt. Ennyi pénzért szerintem semelyik HD-s erősitő nem közelitette volna meg hangminőségre.
Még a 200k-s sem.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: theo »

Van itt az apróban egy ilyen: Pio LX-72 igaz, hogy egy picit drágább mint 250e Ft de hátha

vagy itt egy LX-70

Papageorge
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Akkor inkább várjak és próbáljak kifogni egy olcsóbb Rottelt?Huh nehéz ügy

Vendég

Hát a Rotelből ráadásul sokkal jobbak is a régebbiek...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Sajnos ahogy néztem a Roteleket nem igazán fér bele a költségvetésbe.A H/K-ból melyikre gondoltál?

Néha felbukkan "kisebb" Rotel "olcsón"...

Én valamiért a "régebbi nagyvasakat" preferálnám!

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 344

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

A Yamahát már többen mondták hogy jó,én még nem próbáltam!Az rx-v1900 nézegettem,ami elvileg jó lenne.Esetleg vmi tapasztalat?

A kifutó Yamaha 1900-as leárazva most jó vétel.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.

Valóban mozira igen jó választás a nagyobb Yamaha és Onkyo erősítő!

De az említett dobozokhoz a Rotel passzolna a legjobban!
És még megfülelném H/K-al is!

Ha a Rotel nem fér a limitbe,akkor a Yamaha,Onkyo is jó választás,főleg ha szereted a nagyhangú mozikat. Ezek az erősitők olyan filmeknél "érzik jól magukat" mint a Star Wars,vagy a Gyűrűk Ura...Idézet egy régebbi házimozi magazinból:ONKYO TX-NR 900:"A gyűrűk ura jelenetei olyan hatalmas méreteket öltenek amelyre csak kevés rendszer képes"...A Yamahát pedig a sokoldalúság,rengeteg szolgáltatás miatt is érdemes megfontolni.De azért füleld meg ha van lehetőséged a H/K-t és a Denont is

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”