Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: reinerz »

@motorgyilkos Én már rég feladtam a Dirac küzdelmet.Hála neked újból rákattantam a témára.És összejött! Most nézhetem újból vissza a filmeket. Köszi neked! Remélem neked is összejön majd. De tényleg vicces hogy mindenre magunktól kell rájönnünk.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

reinerz írta:
2021.01.08., pén. 16:18
Jelentem a mai napon sikerült Arcam av860-as készülékemet Dirac-al úgy bekalibrálni ahogy még sose szólt!
Megjött a dinamika,nincs hangerő veszteségem se.Trükk ami nálam bevált MIC GAIN való játék.
Alap esetbe 100 százalékon volt 49db háttérzaj mellett. Beállítottam 42db hátérzajra és kalibráltam.
Hát nagyon odabaszós lett a hang.
Bassza meg magat a dirac mar 4 napja meregetek :D Kezdem unni. Visszarakom a az onkyo 876 ot azt csa :smile29:
Lassan hangmernoknek kell lenni egy mozis vas beallitasahoz.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

reinerz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: reinerz »

Jelentem a mai napon sikerült Arcam av860-as készülékemet Dirac-al úgy bekalibrálni ahogy még sose szólt!
Megjött a dinamika,nincs hangerő veszteségem se.Trükk ami nálam bevált MIC GAIN való játék.
Alap esetbe 100 százalékon volt 49db háttérzaj mellett. Beállítottam 42db hátérzajra és kalibráltam.
Hát nagyon odabaszós lett a hang.

muzsikpeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: muzsikpeti »

Köszöni szépen nálam is hibátlanul fut a dirac az emotiva Rmc 1-en.
A dirac 3.05-ös verzióval mérten első körben akkor a harman +4 -es görbe tetszett a legjobban, a +6 már rettenet soknak tűnt. Most a legújabb 3.0.13-as is mértem egyet, most már a sima flat görbe is megfelelő.
Ami még nagyon tetszik és az arcam prociba nem volt ilyen opció, az az hogy a 3 db dirac preset -et is feltudok rá tölteni és bármikor válogathatok köztük.
Amúgy meg óriási ugrás a rew-hez képest a dirac korrekciója!
Focal Electra 1027Be, Focal Electra cc1008Be, Focal Electra 1007be, Focal Electra IC1002, Velodyne SPL1200 Ultra, Primare SP25 Processor A35.8 Power Amplifier, Oppo205, Samsung 77S90C Oled, Hidiamond 7 speaker cable, Hidiamond Xlr2, Hidiamond 3 power cable, Audioquest Husky sub cable.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Nem hagyott nyugodni az elozo par napos meresei kudarc. Tegnap elott mar a stereo resz mondhatnam szamomra tokeletes volt, de tegnap kiprobaltam multichannel ben es ott hatalamasat bukott, nem volt ter nem is szoltak a felsok meg a hatterek szinte semmit. Ma levettem a szub hangerejet 20db el a sajat erositojeben kivancsisagbol hova allitja majd a jelszinteket kalibralas utan a prociban. Az osszes hangfalat egy szintre allitottam a diracban es mertem egy 9 est. Sima harman curve t hasznaltam amit eddig is. A vegeredmeny szinte minden hangfal 0 vagy -0.5 a sub meg +10db. A proci potmeteren 10db vel nagyobb hangeron kapom azt mint amit tegnap viszont a szubot visszaraktam 0db re a sajat erositojen. Most van ter van sub rendesen es dolgoznak a hatterek is meg az atmosok is. Viszont fulre mintha elvett volna a hangfalak melyeibol mindegyikbol.
Jah az uj 90 deg es kalibracios fajlt hasznaltam. Holnap fogok csinalni egy sub nelkuli merest es utana vissza rakom a subot.
Ha nem lesz jo a sub meg eq zom a sajatjaval aztan csa.
Cutler jol mondja, hallhatoan a frontokat teszi igazan rendbe ez a rendszer. A front oldal mindegyik meresnel az uj 3 as dirac al jo lett nagyon igaz bent a prociban szorakozik a jelszinttel de attol fuggetlenul jo.
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1729

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Érdekes. Az Anthem mérés után én is kb. 4-5dB-t szoktam a mélyre rápakolni. Lehet titokban én is Harman görbéket gyártok :smile25:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Hiccusz írta:
2021.01.07., csüt. 12:13
Cutler írta:
2021.01.07., csüt. 01:12
TSanyi írta:
2021.01.06., szer. 21:05
Ez a Dirac délután eléggé kiábrándító.. az egyik legjobb korrekciós rendszer, csak tele van bugokkal, nyűgökkel. Egy átlag felhasználó nem is boldogulna vele. Itt le van sajnálva az Audyssey, de azt lehet hogy nem ennyire profi rendszer viszont különösebb gépészkedés nélkül is jól belövi a rendszert egy halandó kezében is extra műszerek segítsége nélkül is (a Denont, Marantzot sem tartják sokra l, de amit tud azt gond nélkül tudja, a tömegeknek azért ez fontos persze ők is a célközönségük).
Az ARC felhasználó barátabb mint a Dirac? Remélhetöleg a Diracot is kijavítják hogy egy alapvetően jó rendszer nem csússzon el ilyen bakik miatt!
Egy szó mint száz, még mindig nem csináltatok kedvet a méregetéshez! :D
Azért becsülettel elolvasom!!!
Jó hogy nem adjátok fel, próbálkoztok, kisérleteztek!
Az tény, hogy a Dirac ennyi idő után már kifejleszthetett volna egy kimondottan moziszobára való verziót is, mert ez azért sztereós inkább.
Úgy igaz, amit írtál, hogy a user interface, tehát a Dirac kezelőfelülete, amin mutatja az ülési pozíciókat, mikor javasolja a mérési pontokat nem moziban ülő emberkéket mutat, hanem lounge, nappali, zenehallgató kinézetű szobában megszokott széket, kanapét. Ez hamarosan változik. Ez a korrekciót semmilyen módon és mértékben nem beefolyásolja.
Igen, így értettem én is.
De úgy gondolom, hogy ez akkor is inkább a sztereósok igényeihez készült, mert mozira sok embernek vékonyka a hang így. Nekem az az érzésem, ha megérkezik a mozis verzió, akkor nem lesz szükség a +4-6dB-s Harman görbékre.

ldg81
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 137

Hozzászólás Szerző: ldg81 »

Fish írta:
2021.01.07., csüt. 09:05
A harman görbét csak simán feltöltitek azt jónapot ,vagy igazítotok rajta? gondolkodik.gif
Én a +6dB Harman görbe alapján kreáltam a Diracban egy a rendszerem képességeinek legjobban megfelelő verziót, ez lett a saját target curve-öm. Ezt töltöttem fel mindegyik hangfalhoz, majd a függönyökkel játszottam még.

A mérés nyers adataiból pedig pár kattintással készítettem korrekciós fájlokat (4 vagy 6-ot). Mindegyiket feltöltöttem és meghallgattam a procin könnyedén váltogatva közöttük és szépen kizártam őket míg végül leszűkült a kör. A folyamat végén a számomra a legjobban tetszőt meghagytam és használom azóta is.

Én azt gondolom továbbra is, hogy egy kis utánaolvasással (google+youtube), alap méréstechnikai ismeretekkel, azért a Dirac se egy megugorhatatlan valami. Persze mérés-->kalibrálás-->post-processing ("target curve-özés") előtt ismerni kell az adott rendszer képességeit, határait, illetve jól kell definiálni a reális célt amit el szeretnék vele érni. Gyakorlatilag kell lenni fejben egy tervnek, hogy feleslegesen ne növeljük a haszontalan mérések számát.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1446

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Cutler írta:
TSanyi írta:
Ez a Dirac délután eléggé kiábrándító.. az egyik legjobb korrekciós rendszer, csak tele van bugokkal, nyűgökkel. Egy átlag felhasználó nem is boldogulna vele. Itt le van sajnálva az Audyssey, de azt lehet hogy nem ennyire profi rendszer viszont különösebb gépészkedés nélkül is jól belövi a rendszert egy halandó kezében is extra műszerek segítsége nélkül is (a Denont, Marantzot sem tartják sokra l, de amit tud azt gond nélkül tudja, a tömegeknek azért ez fontos persze ők is a célközönségük).
Az ARC felhasználó barátabb mint a Dirac? Remélhetöleg a Diracot is kijavítják hogy egy alapvetően jó rendszer nem csússzon el ilyen bakik miatt!
Az tény, hogy a Dirac ennyi idő után már kifejleszthetett volna egy kimondottan moziszobára való verziót is, mert ez azért sztereós inkább.
Úgy igaz, amit írtál, hogy a user interface, tehát a Dirac kezelőfelülete, amin mutatja az ülési pozíciókat, mikor javasolja a mérési pontokat nem moziban ülő emberkéket mutat, hanem lounge, nappali, zenehallgató kinézetű szobában megszokott széket, kanapét. Ez hamarosan változik. Ez a korrekciót semmilyen módon és mértékben nem beefolyásolja.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Majd kipróbálom én is, köszi..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 488

Hozzászólás Szerző: geza123 »

geza123 írta:
2021.01.07., csüt. 10:32
Fish írta:
A harman görbét csak simán feltöltitek azt jónapot ,vagy igazítotok rajta? gondolkodik.gif
Bocs, dupla.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

geza123 írta:
2021.01.07., csüt. 10:32
Fish írta:
Én csak simán feltöltöttem. Ezenkívül csináltam saját célgörbét, meg kipróbáltam az auto opciót. Majd ezek közül fülre kiválasztottam, melyik tetszik jobban. Most is tudok köztük váltogatni, ha szeretnék.

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

Fish írta:
Én csak simán feltöltöttem. Ezen kívül csináltam saját célgörbét, meg kipróbáltam az auto opciót. Majd ezek közül fülre kiválasztottam, melyik tetszik jobban. Most is tudok köztük váltogatni, ha szeretnék.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Köszönöm a helyreigazítást mindkettőtöknek!

Akkor ez jó hír!

Persze költői a kérdés hogy miért nem csinálják meg egyesek gondmentesre, pláne hogy azért a felsorolt termékek sem a belépő szint, bár szerintem igazából ott sem lenne megengedhető az ilyen baki!

zsozsó1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: zsozsó1 »

Quetz írta:
2021.01.06., szer. 01:24
Letöltöttem újra az umik-1 kalibrációs filet, ez a különbség:

Régi:
Sens Factor =-2.834dB, SERNO: XXXXXXX
"Auto-generated 90-degree calibration file for use with nanoAVR DL"

Új:
"Sens Factor =0.166dB, SERNO: XXXXXXX"
"Auto-generated 90-degree calibration file"

Én is ránéztem kiváncsiságból.

Régi:
Sens Factor =-.7958dB, SERNO:
"Auto-generated 90-degree calibration file for use with nanoAVR DL"

Új:
"Sens Factor =2.2042dB, SERNO:
"Auto-generated 90-degree calibration file"

Akkor most melyiket kellene használni? Gondolom az újat. Vagy?
Epson TW-9300, Screenline Othello 110" motoros vászon, LG Oled65C9, Audiquest Niagara 3000, Bryston 4B Cubed, Bryston BP-17 Cubed, Bryston BDA-3.14, PMC Twenty 26i,PMC Twenty 22i , HTPC, Synology 1618

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

geza123
Fórumlakó
Fórumlakó

Cutler írta:
... Az Emotiva-ról majd mesélnek a tulajok. Van itt pár Xmc-2, Rmc-1 tulaj is, majd ők elmondják mennyire frankó az utólagos Dirac támogatás. Bár, ahogy nézem szépen hallgatásba burkolóztak, lehet megfeleő nekik az Emotiva eq-val is.
...
Nálam, az XMC-2-n tökéletesen működik. Én szeretem, és a +4 dB-s Harman célgörbét használom, nekem az jött be.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1493

Hozzászólás Szerző: Cutler »

TSanyi írta:
Hijj Sanyi, még egyszer neki kellene futnod az olvasgatásnak.
Ahogy DeLorean is írta, nincs a Dirac-nak baja. Pár gyártó készülékével van gond, főleg Arcam, kevésbé Lexicon. Az Emotiva-ról majd mesélnek a tulajok. Van itt pár Xmc-2, Rmc-1 tulaj is, majd ők elmondják mennyire frankó az utólagos Dirac támogatás. Bár, ahogy nézem szépen hallgatásba burkolóztak, lehet megfeleő nekik az Emotiva eq-val is.
A Stormokon minden esetre szépen működik🤷‍♂️
A Harman görbék rátöltése a procira viszont meghozza azt a dögösséget, ami mozin is szuper.
Nálam a +6dB- változat a nyerő, más a 4dB-est kedveli.
A lényeg, hogy a Dirac köszöni szépen működik tökéletesen😉

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: Quetz »

A magasabb kategóriás Onkyo AVR-ek is Dirac-al fognak kijönni: https://www.cnet.com/news/onkyo-and-pio ... bluetooth/

A pletyka szerint ugyanez igaz a Pioneer-re is.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 450

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

liome10
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: liome10 »

Tamoo írta:
2021.01.06., szer. 20:14
liome10 írta:
2021.01.06., szer. 19:12
Rosszul tettem fel a kérdést, annyira nem vágom a témát. Tudom, hogy vannak ilyen D osztályú erősítők is, én olyanokra gondoltam, mint pl. a Crown xls 1502, hogy egyet mondjak. Az lenne a pro vonal?
Én tavaly óta használok XLS1502-t illetve pár hónapja T.AMP E400-at ami viccesen olcsó, néhány fórumtárs szerintem még a tekintetét sem vetné rá. :D Mindkettő teljesen hallgatható még sztereóban is. A Crown-nak kicsit ércesebb a felső tartománya, de nem mondanám bántónak. Nem egy meleg hangzás, de tiszta, levegős, dinamikus. A T.AMP fedettebb, "melegebb"-"füstösebb" karakter, de jó dinamikája van és rock zenét még egyik erősítőmmel sem élveztem ennyire. Nem kérdés, mindkettő kompromisszumos bizonyos tekintetben, de melyik nem az ...
Viszonyításképp ezelőtt kb. 8 erősítőm volt a 250-800ezer közötti kategóriából és Monitor Audio GS60-akkal hallgattam őket. (Nem mai doboz, de a mostani árfolyamok mellett bőven milla fölötti lenne) Csak azért írom, hogy nem derogál ilyen olcsóbb PA erősítőket használni hozzá. De egyébként a mozi volt az elsődleges, nem a zene, nekem ezek nagyon jól teljesítenek erre a célra.

Az XLS1502 ventije halk, egyáltalán nem zavaró. A T.AMP-é már hangos volt, azt kicseréltem.
Köszi a tapasztalatok megosztását, szerintem fogok egy próbát tenni velük én is.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 299

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Cutler írta:
2021.01.06., szer. 19:06
liome10 írta:
2021.01.06., szer. 18:03
...jó-e mozin egy nappaliban, elviselhető-e zenén (tudom, hogy nem a legjobb, nem audiophile), ventilátorok mennyire zavaróak...
Már egy PA D osztályos végfok is teljesen jó mozin, főleg egy nappaliban.
Mivel tisztában vagy vele, hogy zenén nem audiophile, így azt mondanám, hogy több, mint elviselhető.
Felesleges 2-3ezer €-s végfokok irányába elmenned, főleg, ha Dali hangfalakat kötsz rá.
Crown XLS sorozat, IMG Stageline végfokai, már bőven hozzák azokat az elvárásokat, amiket felvázoltál.
A keretbe beleferne mondjuk egy crown xti1002 is
Nekem az xls valamiert nem jott be, meg anno kellett is a sokkal jobb dsp ami benne van
A ventilatort egyszer sikerult bekapcsoltatni vele, de akkor egy fel napja mar hajtva volt, akkor viszont szerintem mozinal a halkabb reszek miatt vallalhatatlanul hangos. Ha a zene hangos es bekapcsolna akkor nem lenne zavaro kb
De szerintem ebben az arban es kategoriaban az egyik legjobb. De hasznaltak itt mar QSC-t stb. Amit leirsz odaeleg lehet egy xls crown is ahog mar irtak. Egyszeru, kicsi, konnyu, eleg nagy teljesitmenyu, hogy kiszolgaljon nalad
Lexicon MC-10, Anthem MCA525 Gen2, Arendal 1723 THX Tower, 1723S THX, Emotiva B1, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Vention,

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

liome10 írta:
2021.01.06., szer. 19:12
Rosszul tettem fel a kérdést, annyira nem vágom a témát. Tudom, hogy vannak ilyen D osztályú erősítők is, én olyanokra gondoltam, mint pl. a Crown xls 1502, hogy egyet mondjak. Az lenne a pro vonal?
Én tavaly óta használok XLS1502-t illetve pár hónapja T.AMP E400-at ami viccesen olcsó, néhány fórumtárs szerintem még a tekintetét sem vetné rá. :D Mindkettő teljesen hallgatható még sztereóban is. A Crown-nak kicsit ércesebb a felső tartománya, de nem mondanám bántónak. Nem egy meleg hangzás, de tiszta, levegős, dinamikus. A T.AMP fedettebb, "melegebb"-"füstösebb" karakter, de jó dinamikája van és rock zenét még egyik erősítőmmel sem élveztem ennyire. Nem kérdés, mindkettő kompromisszumos bizonyos tekintetben, de melyik nem az ...
Viszonyításképp ezelőtt kb. 8 erősítőm volt a 250-800ezer közötti kategóriából és Monitor Audio GS60-akkal hallgattam őket. (Nem mai doboz, de a mostani árfolyamok mellett bőven milla fölötti lenne) Csak azért írom, hogy nem derogál ilyen olcsóbb PA erősítőket használni hozzá. De egyébként a mozi volt az elsődleges, nem a zene, nekem ezek nagyon jól teljesítenek erre a célra.

Az XLS1502 ventije halk, egyáltalán nem zavaró. A T.AMP-é már hangos volt, azt kicseréltem.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

liome10
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: liome10 »

Quetz írta:
2021.01.06., szer. 19:54
liome10 írta:
2021.01.06., szer. 18:03
Elviselhető-e zenén (tudom, hogy nem a legjobb, nem audiophile), ventilátorok mennyire zavaróak, milyet használtok, és mit ajánlotok.
Rosszul tudod, a legtöbb high-end gyártó készit class D végfokot, van aki meg már csak azt készít. Hypex ncore-t kaphatsz manufakturális kivitelben: Nord Acoustics, Apollon Audio, Audiophonics, illetve neves gyártótól: NAD m27, ATI AT52XNC, stb.... Storm Audio Pascal végfoka is jól szól, más pascalos gyártót nem ismerek. Azt nem tudom, hogy ICEpower létezik-e sokcsatornás kivitelben, de az XTZ árul sztereót, illetve több mélynyomó gyártó használja a plate amp megoldásaikat.

Ipari kivitelben Crown XLS1502-t használunk többen, Én Arendalt hajtottam vele és nem panaszkodott, most mélynyomók elé vannak befogva, mert az új hangfalakat a Denon is kihajtja. A végfokban hőmérséklet érzékelős ventilátor van, mire bekapcsol, addigra már nem fogod hallani :D, szóval hihetetlen halk.
Gondoltam rá, jó, hogy megerősítettél benne.

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Gabo írta:
2021.01.06., szer. 19:55
Hogyan mérted az atmos hangfalakat REW-el?
Aha, rew.
[/quote]

Féreértetted. Nem a REW volt a kérdés, hanem, hogy hogyan méred REW-el (vessző nélkül). :D
Kifejtve: a REW PC-n fut, a PC 7.1 csatornát tud kiküldeni. Hogyan küldesz jelet plafon hangszóróra?
Nekem ez eddig úgy sikerült, hogy az alsó surround-ok helyére kötöttem a plafon hangszórókat. Hátha van valami kötés nélküli megoldás. :rolleyes:
[/quote]
Bocs :D
Frontra kotve a procin minden egyes hangfalat. :tutiok:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”