Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a moziról, házimoziról

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Ez oké, de mondjuk a show-on egy kicsit kiábrándító volt a szemben látható énekest/zenészt a hátam mögül is hallani.
elhiszem, de ez nem a rendszer hibája.. mint írtam, a hangmérnök aki oda álmodta ,neki kellene feltenni ezt a kérdést.. sztem..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Azért ne húzzuk már le a mozit. Mármint a nagyot.
Aki azt mondja, hogy a Szárnyas fejvadász második részének sz@r a hangsávja, vagy akár a Torinói ló-nak, az szerintem téved. Én is szidom a Cinema City-t ezerrel, mert olyan, amilyen, de egy jó film óriási vásznon és nagyon jó hanggal, hifisként ismétlem, nagyon jó hanggal, az egy nagy élmény. Otthon nem reprodukálható. A Show-n sem.

Itt az óriási különbség a sztereóval.
Itt nem lehet elmenni a moziba, hogy 'nagyban halljunk'. A demó rendszerek a képviseleteknél, forgalmazóknál óriási ízlésszóródást mutatnak, nekem pl. most nincs olyan helyem, ahol az általam preferált hang lenne 'nagyban', vagy legalább közepesben...:

És teljesen igaz, hogy ez egy becsavarodott hobby,,,,
Mely moziban jó a hang? Szerintem a nagyon messze van attól.Régi elavult hangrendszereket használnak.A közép üvölt,mély sehol,magas úgyszintén.Egyedüli előnye a nagy méret és ezzel vége is.A képet még nem is említettem.Az meg homályzóna.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11023
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Szerintem van ez annyira érdekes téma, hogy ne kerüljön a kukába egy ilyen fórumon, ahol a HiFi és a házimozi a két fő topik. Engem erősen érdekelne, mennyire gondolkodik másként a hangminőségről a két csapat. Magamat nem sorolom egyikbe sem, de mindkettőbe is.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Kérdezhetek?
Mely képviseleteknél jártál és amúgy jellemeznéd az általad preferált hangot?
Tényleg kiváncsi vagyok a válaszaidra. Jöhet privátban is, innét úgyis törlik.

Ha már törlik, akkor hadd lássa más is

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

A demó rendszerek a képviseleteknél, forgalmazóknál óriási ízlésszóródást mutatnak, nekem pl. most nincs olyan helyem, ahol az általam preferált hang lenne 'nagyban', vagy legalább közepesben...Kérdezhetek?Mely képviseleteknél jártál és amúgy jellemeznéd az általad preferált hangot?
Tényleg kiváncsi vagyok a válaszaidra. Jöhet privátban is, innét úgyis törlik.

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Azért ne húzzuk már le a mozit. Mármint a nagyot.
Aki azt mondja, hogy a Szárnyas fejvadász második részének sz@r a hangsávja, vagy akár a Torinói ló-nak, az szerintem téved. Én is szidom a Cinema City-t ezerrel, mert olyan, amilyen, de egy jó film óriási vásznon és nagyon jó hanggal, hifisként ismétlem, nagyon jó hanggal, az egy nagy élmény. Otthon nem reprodukálható. A Show-n sem.

Itt az óriási különbség a sztereóval.
Itt nem  lehet elmenni a moziba, hogy 'nagyban halljunk'. A demó rendszerek a képviseleteknél, forgalmazóknál óriási ízlésszóródást mutatnak, nekem pl. most nincs olyan helyem, ahol az általam preferált hang lenne 'nagyban', vagy legalább közepesben...:

És teljesen igaz, hogy ez egy becsavarodott hobby,,,,

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

A hifit hogyan lehet magas szinten űzni? Olyat már láttam, hogy egy él sportoló pl. a talajtornász lányok, vagy cirkuszi akrobaták, vagy az illuzionisták, kártya trükközők emberi ésszel fel nem fogható dolgokat tudnak megvalósítani. Na azok magas szinten művelik! Ha valaki nagyon sok pénzt költött a hobbijára az magas szinten űzi pl. a sztereót? Elképzelhető, hogy a "magas szintű" hobbista alul maradna egy hallás teszten, olyan emberrel szemben, akit egyáltalán nem érdekel a sztereó vagy a hifi? Pl. egy fiatallal, vagy egy nővel szemben? Akkor ki is a magas szintű? Az aki sok pénzt herdál a hobbijába és szellemileg belecsavarodott, vagy az akinek a hallása a jobb?      
Jó kérdések, a szintet valóban többféle módon mérhetjük. Hogy egy szakember milyen magas szinten űzi a saját szakmáját, azt csak a kollégái tudják megítélni, laikusok nem. Az én szememben az űzi sikeresen a hobbiját, aki maximális örömét leli benne, hiszen ez az őszinte cél, minden más csak sallang. Műszaki szempontból nyilván más a mérce, van az országban néhány komoly HiFi rendszer rémisztően élethű hangzással és biztosan van néhány szuper házimozi is, csak én abból kevesebbet láttam. Szintek vannak a bekerülési költségben is, de ezt nem hoznám szoros összefüggésbe a minőséggel, mert aki durván sok pénzt locsol egy hobbira, jellemzően nem a minőséget, hanem márkaneveket kerget. Becsavarodni bármitől lehet, ha kellően erős függés alakul ki.

A hallásvizsgálatnak nincs sok köze a zenehallgatáshoz, ahogy a látásvizsgálat sem feltétele a mozizásnak.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4477
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

nekem

Nekem 3. nekifutásra sikerült.

bocs...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Igen, bringával közlekedem városon belül télen s nyáron. Nyilván van olyan hobbi, ami nekem nem tetszik, nem érdekel, vagy még zavar is, de ettől még nem mondhatom hülyeségnek, ha más örömét leli benne és nem árt vele másoknak. Ez világnézeti kérdés.

Érdekes téma ez a HiFi versus házimozi, talán lehetne neki egy felületet találni, mert innen garantáltan ki lesz szórva. Nem degradálok, hanem látom, amit látok abban a több száz szobában, ahol jártam. Érdekes jelenségek zajlanak mindkét fronton rengeteg érzelemmel, előítélettel, hiedelemmel. Ha leírom némelyiket, még nem rám kell haragudni. A HiFi-nek van 40 év előnye, amit a házimozi lassan ledolgoz (hiszen nem nulláról indult, hanem a HiFi-t viszi tovább, nélküle nem is létezne), de nem legyőzik egymást, hanem összeforrnak. Mindkettő illúzióra épül, csak ezt másként állítják elő, de a különbség egyre kisebb.

Mezei felhasználó szinten nem látok különbséget a szükséges hozzáértésben a két hobbi audio része között. Az itteni házimozi törzsgárdának nem az átlagos zenehallgató a párhuzama, a HiFi-t is lehet egészen magas szinten űzni.

"Hunyd be a szemed, segítek neked álmodni!" Most dicsérni foglak: az egyik, hanem a legjózanabb tagja vagy az AVX fórumnak!
Ez mellett a legnagyobb varázslója is! Jól ismered a mély hobbisták lelkivilágát, tudod, hogyan, miképpen kell őket ügyesen irányítani. Egyébként a saját tengelyük körül pörgő derviseket nem is annyira nehéz irányítani, ha egyébként is arra vágynak, hogy egyre gyorsabban pöröghessenek. 
A hifit hogyan lehet magas szinten űzni? Olyat már láttam, hogy egy él sportoló pl. a talajtornász lányok, vagy cirkuszi akrobaták, vagy az illuzionisták, kártya trükközők emberi ésszel fel nem fogható dolgokat tudnak megvalósítani. Na azok magas szinten művelik! Ha valaki nagyon sok pénzt költött a hobbijára az magas szinten űzi pl. a sztereót? Elképzelhető, hogy a "magas szintű" hobbista alul maradna egy hallás teszten, olyan emberrel szemben, akit egyáltalán nem érdekel a sztereó vagy a hifi? Pl. egy fiatallal, vagy egy nővel szemben? Akkor ki is a magas szintű? Az aki sok pénzt herdál a hobbijába és szellemileg belecsavarodott, vagy az akinek a hallása a jobb?      

Szerintem nem törlődött, csak átkerült az off-ba.  Ott meg fog semmisülni. 
De most mitől kaptad fel ennyire a vizet?  Most már nem érdekes. 

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: ANDS »

nekem
Basszus! Már nem tudlak dekódolni.
Nekem 3. nekifutásra sikerült.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Bocsi,a xar tableten elég könnyen melléütök. Ez is a gagyisodás műve. Notebookot akartam,de mindenki azt mondta,tablet jobb lesz főleg az ékezetesek csúsznak el
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

A mozi lefele épül. Mióta ezek az effektes dolgok a menők,egyszerűen nem lehet kibírni egy, majdnem 8rtam,hogy fiolmszínházi előadást,de ez már attól messze van. Egyszer csalt el egy haberom,hogy nézzük mrg az apádra üt9k trilógia e. részét. Az egy vígjátél,de 10 perc után szétbazsta az agyam. Agyrém. Ez a csak visszagejlődés. Arról nem beszélve,régebben írtak zenét egy filmhez. Ma már csak összeválogatnak egy soundtrack-et. Figyelte már valaki, a Denisz a komisz alatt milyen zene megy? Majd nézd meg. E helyett vagy 15évefolyamatosan tolnak rá az agyineffektezett,sokcsatornás felejthető filmek világába,amihez adnak hardvert is bőségesen a usernek,hogy a dínó dübörgését tudja villantani a haveroknak. Ez nekem kb olyan,mint aza hifista,aki folyton az audioquest demolemezeket hallgatja,borzalmasan xar zenékkel,mert a dobnak jól odabasznak kétszer. Ez nem a művészi szegmense a hifinek,hanem a gagyi. Hazajöttem,épp a Rádió Aranykora van a film manian. Ezt még sose demózta senki a kiállításon,annál többsuör értelmetlen zajokat,dübörgéseket,ahigy a sok helyen játszott zenék is nevetségesek a sztereo társaságnál. Szeretj7k a filmekt,szeretj7k a zenét,aztán mindenki kiveszi magának a filmtörténelem remekei k9z7l,amit szeret,ahigy a CD vásárlók egy része is a közeomikrofonozott tesztlemezre veri ki

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Szerintem nem törlődött, csak átkerült az off-ba.
De most mitől kaptad fel ennyire a vizet?

Napok óta olvasom a hozzászólásokat és azt látom, hogy a sztereó hobbi, gyakorlatilag réteg a réteg alatt (a kattantnál is van kattantabb). Amúgy egyetértek, hogy a nem túl elrugaszkodott filmek, a számszerűen sok hangsugárzó(7.2.4)  és a nagy, akár a 3D kép miatt, magasabb szintű, tartalmasabb szórakozást nyújt akár több embernek is egyszerre, mint a két hangsugárzós sztereó, ahol is a magába fordult sztereós, egy képzeletbeli háromszög csúcsán egymagában csücsörög.
Mindig eszembe jut a sztereósok fújjolása a házimozi irányában. Ha a sztereósok azt állítják, hogy a sztereó magasabb rendű mint a házimozi, mi lehet ettől még magasabban? Szerintem az egy-két hangszórós, egyetlen egy db. hangsugárzó! Mert ha belegondolunk egy hegedűt, egy énekest, egy dobost, egy nagybőgőst, egy zongorát egy hangsugárzón kellene hallgatni! Tisztán látszik, hogy az őrületnek nincs felső korlátja, szektán belül mindig az a legmenőbb, aki a téma iránt legjobban van becsavarodva. Ez tény, ezen nincs mit meg vitatni.

A hifi sóhoz pár gondolat.
Nekem elég volt a Hiltonos és az előző évi rendezvény. Jó darabig el leszek az ismétlés nélkül is, de gondolom van olyan hobbista, akinek, ha naponta lenne ilyen rendezvény az is kevés lenne ...
A mai fiatalság a modern technikába született bele, teljesen a megfelelő helyi értékén kezeli azt. Nehéz ezt elfogadni annak aki ebbe van belegárgyulva, szellemileg nekik kell változniuk, ha nem akarnak elmaradott gondolkodású dinoszauruszként létezni. Röviden haladni kell a korral, sztereósok, tessék egy hangsugárzót használni! 

Na majd kitörlődik ez is mint ahogy mostanság szokás ...    

Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

“Hülyékkel ne vitatkozz! Lesüllyedsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.”- Mark Twain.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Igen, bringával közlekedem városon belül télen s nyáron. Nyilván van olyan hobbi, ami nekem nem tetszik, nem érdekel, vagy még zavar is, de ettől még nem mondhatom hülyeségnek, ha más örömét leli benne és nem árt vele másoknak. Ez világnézeti kérdés.

Érdekes téma ez a HiFi versus házimozi, talán lehetne neki egy felületet találni, mert innen garantáltan ki lesz szórva. Nem degradálok, hanem látom, amit látok abban a több száz szobában, ahol jártam. Érdekes jelenségek zajlanak mindkét fronton rengeteg érzelemmel, előítélettel, hiedelemmel. Ha leírom némelyiket, még nem rám kell haragudni. A HiFi-nek van 40 év előnye, amit a házimozi lassan ledolgoz (hiszen nem nulláról indult, hanem a HiFi-t viszi tovább, nélküle nem is létezne), de nem legyőzik egymást, hanem összeforrnak. Mindkettő illúzióra épül, csak ezt másként állítják elő, de a különbség egyre kisebb.

Mezei felhasználó szinten nem látok különbséget a szükséges hozzáértésben a két hobbi audio része között. Az itteni házimozi törzsgárdának nem az átlagos zenehallgató a párhuzama, a HiFi-t is lehet egészen magas szinten űzni.
A mozi lefele épül. Mióta ezek az effektes dolgok a menők,egyszerűen nem lehet kibírni egy, majdnem 8rtam,hogy fiolmszínházi előadást,de ez már attól messze van. Egyszer csalt el egy haberom,hogy nézzük mrg az apádra üt9k trilógia e. részét. Az egy vígjátél,de 10 perc után szétbazsta az agyam. Agyrém. Ez a csak visszagejlődés. Arról nem beszélve,régebben írtak zenét egy filmhez. Ma már csak összeválogatnak egy soundtrack-et. Figyelte már valaki, a Denisz a komisz alatt milyen zene megy? Majd nézd meg. E helyett vagy 15évefolyamatosan tolnak rá az agyineffektezett,sokcsatornás felejthető filmek világába,amihez adnak hardvert is bőségesen a usernek,hogy a dínó dübörgését tudja villantani a haveroknak. Ez nekem kb olyan,mint aza hifista,aki folyton az audioquest demolemezeket hallgatja,borzalmasan xar zenékkel,mert a dobnak jól odabasznak kétszer. Ez nem a művészi szegmense a hifinek,hanem a gagyi. Hazajöttem,épp a Rádió Aranykora van a film manian. Ezt még sose demózta senki a kiállításon,annál többsuör értelmetlen zajokat,dübörgéseket,ahigy a sok helyen játszott zenék is nevetségesek a sztereo társaságnál. Szeretj7k a filmekt,szeretj7k a zenét,aztán mindenki kiveszi magának a filmtörténelem remekei k9z7l,amit szeret,ahigy a CD vásárlók egy része is a közeomikrofonozott tesztlemezre veri ki
halfnote.hu

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Mit jelent a télen bringázás? Havas esőben, havazásban, hóban, latyakban, -20 fokban is tekersz? Ha igen miért? Hajt belülről valami? Valaki bent mondja neked, hogy ne foglalkozz az időjárással csak menj és tekerj-tekerj-tekerj!?    
Bizonyos helyzetekben, gondoltad már valakire azt, hogy "ez nem normális"? Van a hobbinak normálisnak mondható szintje? Van a hifi hobbinak olyan szintje (nézd meg a lentebbi képet), amire te is azt mondanád, hogy ez már neked is sok(k)! 

A házimozisok gyakorlatilag tudomást sem vesznek a sztereósokról. A sztereósok folyamatosan degradálják a házimozit és azt állítják, hogy a sztereó felsőbb rendű! Ezt egyébként te is szoktad sugallni! Ez nagyon hasonlít arra a kocsmai szituációra, amikor a pultnál áll egy faszi, aki folyamatosan becsmérli a nála erősebbeket. Majd amikor az egyik erős szájon húzza, értetlenül, ártatlan arccal néz körbe, hogy ez miért történt meg vele ... 

Egyébként a házimozi komplexebb, nagyobb ismeret anyagot és felkészültséget igényel, mint a rém egyszerű, két hangsugárzós sztereó. 

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9088

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Úgy látom, hogy igény lenne egy általánosabb, csevegős topicra, ezért megnyitom ezt. Használjátok...
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”