Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3544
Kapcsolat:

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: alto »

Sziasztok!

A felsorolt eszközökből álló házimozi szett mennyit érhet szerintetek?

Hangfalak:

Celestion F10 2 db
Celestion F30 2 db
Celestion F35c 1 db
Celestion S80 1 db

Erősítő:

Pioneer VSX-1015-s erősítő

Előre is köszönöm a válaszokat!

A Pio kb 10 éves lehet gondolom, eredetileg 160ezer körül volt az ára, ha műszakilag hibátlan, karcmentes és megvan az összes tartozéka (pl. mérőmikrofon), nagyjából 50ezer körül van a használtpiaci értéke.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Zolka33
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Zolka33 »

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni HDR témában. Van egy Samsung UE43MU6102-es TV-m a legfrissebb szoftverrel ami elérhető.
Ha youtube-on nézek 4k HDR videot az gyönyörű. De a 4k HDR mozifilmek viszont fakók és sötétek. A TV belső lejátszóját használom és gond nélkül lejátszik egyébként mindent külső HDD-ről.

Persze tudom, hogy ennél a TV-nél a HDR inkább csak parasztvakítás, de normális ez hogy egy 1080p bluray-hez képest rosszabb a kép? Engem csak a 4k érdekelne, de minden 4k mozifilm egyben HDR is.

A beállításokkal próbáltam szórakozni és amit lehetett maxra állítottam, de még így is fakóbb a kép. Ez lehet esetleg hiba, vagy fogadjam el, hogy az UHD HDR tv-m pont ilyen filmekhez nem alkalmas? 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1446

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Sziasztok!

Hangfalak:

Celestion F10 2 db
Celestion F30 2 db
Celestion F35c 1 db
Celestion S80 1 db

Erősítő:

100e

Scorpio

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Scorpio »

Sziasztok!

Hangfalak:

Celestion F10 2 db
Celestion F30 2 db
Celestion F35c 1 db
Celestion S80 1 db

Erősítő:

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: banfizoltan84 »

Inkább nem az van, hogy más képmód van a különböző forrásoknak a tv-n? Az usb bemenethez valami túlhúzott színmód vagy képmód? Ha hdr jelet kap csak 4 fajta hdr képmódmód van és minden bemenetre az eredetit állítottam.

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok! Ismét a segítségeteket kérném, hiszen kezdő vagyok.
Hdr most a téma nállam. Sikerült letöltenem 6 filmet uhd hdr minőségben. Usb-n keresztül a tv valami eszméletlen jó minőségben játsza le az anyagot! Gyönyörű szinek...tűéles kép...rezzenésmentes lejátszás. A tv ki is írja hogy: hdr, bt2020, 2160p. Ezzel a lejátszási móddal csak egy gond van hogy a hd hanganyagot buktam sajna. Hdmi arc visszafele sehogyse akarja a hd hangot továbbítani. A popcorn a 500-as viszont fakó szinekkel játsza le, tudom nem támogatja a hdr-t. Ezt szerintetek valami frissítéssel orvosolni fogják? Vagy ez hardveres probléma? Úgy emlékszek a 10-12 bites videólejátszás is frissítés után lett beállítható. Egy számítógép is rá van dugva a tv-re, lg oled55b6v. Msi geforce 1060 gtx hdr támogatással...és win10 64bit rendszeren a képernyő beállításoknál bekapcsoltam a hdr-t és a szinek elfakultak. A tv kiírja, hogy hdr...bt2020...2160p...! Hdr nélkül valami csoda ez a tv monitornak. Viszont szeretném kihasználni a számítógépen is a hdr funkciót ha már a tv támogatja. Szerintetek mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm a válaszokat és a tanácsokat!

Zerge83
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Zerge83 »

Szia!

Sokáig toltam Heco-val a kezdetek kezdetén, az Onkyo 6xx jól passzolt hozzá. Jókat buliztam, moziztam vele.

Mèg egy szavazat az Onkyora...

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Akar, biztos jo vas, de nincs vele tapasztalatom.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

RazoR

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: RazoR »

Szia!

Sokáig toltam Heco-val a kezdetek kezdetén, az Onkyo 6xx jól passzolt hozzá. Jókat buliztam, moziztam vele. 

Esetleg ez?
https://www.cnet.com/products/pioneer-v ... -k/review/

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2576

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, nem tudom, hogy jó helyre írok-e, ha nem akkor sorry!

Pár napja vettem egy Heco Victa szettet (500-as frontok, 100-as center és hamarosan jönnek a 200-as hátterek), ezekhez szeretnék egy erősítőt és itt akadtam el! Néztem az itteni kínálatot és elvesztem a sorok között! 
NAS-ról menne a filmzés/sorozatozás helyi hálózaton és egyenlőre mindössze a TV lenne rákötve optikán. Márkák közül a Denon és az Onkyo a szimpatikus de nem zárkózom el semmi jó elől! 50-60ezer lenne rá a keret és jó lenne 7.1 (jó lenne ha nem 8-10 éves lenne). Tudnátok valamit ajánlani? Előre is köszönöm!

Szia!

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

RazoR

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: RazoR »

Sziasztok!

Új vagyok a fórumon, nem tudom, hogy jó helyre írok-e, ha nem akkor sorry!

Pár napja vettem egy Heco Victa szettet (500-as frontok, 100-as center és hamarosan jönnek a 200-as hátterek), ezekhez szeretnék egy erősítőt és itt akadtam el! Néztem az itteni kínálatot és elvesztem a sorok között! 
NAS-ról menne a filmzés/sorozatozás helyi hálózaton és egyenlőre mindössze a TV lenne rákötve optikán. Márkák közül a Denon és az Onkyo a szimpatikus de nem zárkózom el semmi jó elől! 50-60ezer lenne rá a keret és jó lenne 7.1 (jó lenne ha nem 8-10 éves lenne). Tudnátok valamit ajánlani? Előre is köszönöm!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Köszi! A videokimenetet és a képfrekvenciaváltást nagyjából sejtettem. Köszi a megerősítést. Viszont a színtér számomra teljesen homály....bármint a fejembe! Kezdő vagyok! Megkérdezhetem puszta kíváncsiságból miért ezt a beállítást javaslod? Meg egy kicsit szeretnék tanulni is. Meg van pár filmcím ami uhd...elvileg ténylegesen ultra minőségűek, ezeknél is alkalmazzam ezen beállításokat?
Ezek bizonyos alapfogalmakhoz kötődnek, mint színterek (ITU-R BT.601, 709, 2020, RGB, sRGB, Adobe, YCbCr), szín kódolás (8-bit, 10-bit, 12-bit), szín mintavételezés (4:2:0, 4:2:2, 4:4:4), transzfer funkció (gamma, EOTF), stb.  Többek között ilyenekről is (röviden) szó ezen a rendezvényen, ha van kedved, gyere el! Addig is használd ezeket a beállításokat! 

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Videókimenet: 4k 24hz
Képfrekvencia váltás: ntsc/pal/24
Színtér: srgb(16-235), ycbcr(bt.709)
Köszi! A videokimenetet és a képfrekvenciaváltást nagyjából sejtettem. Köszi a megerősítést. Viszont a színtér számomra teljesen homály....bármint a fejembe! Kezdő vagyok! Megkérdezhetem puszta kíváncsiságból miért ezt a beállítást javaslod? Meg egy kicsit szeretnék tanulni is. Meg van pár filmcím ami uhd...elvileg ténylegesen ultra minőségűek, ezeknél is alkalmazzam ezen beállításokat?

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Full hd anyagot bd25 és bd50 torrentről letöltve. Lg oled55b6v megjelenítővel.Videókimenet: 4k 24hzKépfrekvencia váltás: ntsc/pal/24
Színtér: srgb(16-235), ycbcr(bt.709)

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Milyen felbontású anyagot skálázol fel, s milyen megjelenítőt használsz?Full hd anyagot bd25 és bd50 torrentről letöltve. Lg oled55b6v megjelenítővel.

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok! Ismét tanácsot kérnék, popcorn a 500 video beállításaival kapcsolatban. 4K felskálázást használom. Videokimenet: 4k 24hz vagy 25hz esetleg 30hz legyen?
Képrekvencia váltás: ki, ntsc/pal, ntsc/24p vagy ntsc/pal/24 a jobb beállítás?
Színtér: srgb(16-235), srgb(0-255), ycbcr(bt.601), ycbcr(bt.709) vagy ycbcr(auto)? Esetlek van valakinek tapasztalata ezen készülék video beállításaival kapcsolatban? Vagy van valami álltalános beállítás ami a legjobbat hozza ki a készülékből? Köszi a válszt!
Milyen felbontású anyagot skálázol fel, s milyen megjelenítőt használsz?

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok! Ismét tanácsot kérnék, popcorn a 500 video beállításaival kapcsolatban. 4K felskálázást használom. Videokimenet: 4k 24hz vagy 25hz esetleg 30hz legyen?
Képrekvencia váltás: ki, ntsc/pal, ntsc/24p vagy ntsc/pal/24 a jobb beállítás?
Színtér: srgb(16-235), srgb(0-255), ycbcr(bt.601), ycbcr(bt.709) vagy ycbcr(auto)? Esetlek van valakinek tapasztalata ezen készülék video beállításaival kapcsolatban? Vagy van valami álltalános beállítás ami a legjobbat hozza ki a készülékből? Köszi a válszt!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Sziasztok! A terv az volt hogy 1 hdmi kábellel összekötöm a számítógépet az erősítővel. Uhd 30hz jól működik, de viszont 60hz-en szétesik a kép vagy megszűnik. 60Hz full hd is jól szuperál. A gond az lenne hogy a hk 370 nem támogatja az uhd 60 hz-et? Vagy valami beállítás megoldaná? Kábel: audioquest forest, videokártya gtx 1060, tv lg oled55b6v. Válaszotokat előre is köszönöm!
Ha nem HDMI 2.0 kompatibilis az erősítőd, akkor nem fog menni.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Sziasztok! A terv az volt hogy 1 hdmi kábellel összekötöm a számítógépet az erősítővel. Uhd 30hz jól működik, de viszont 60hz-en szétesik a kép vagy megszűnik. 60Hz full hd is jól szuperál. A gond az lenne hogy a hk 370 nem támogatja az uhd 60 hz-et? Vagy valami beállítás megoldaná? Kábel: audioquest forest, videokártya gtx 1060, tv lg oled55b6v. Válaszotokat előre is köszönöm!

Quetz
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 741

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Nem biztos, hogy a legjobb helyen teszem fel a kérdésket, de jobb helyet nem találtam (a Hangsugárzók szekcióban sem találtam általános témát).

1.) Belépőszintű, esetlegesen kialakult "rendszeremhez" (hm erősítő, bluray lejátszó, álló front hangfalpár) gondolkodom még egy mélynyomó beszerzésén.

A jelenlegi (nem végleges) helyen az eszközöket tartalmazó állvány és az állóhangfalak közötti távolság nem egészen 50-50cm (tudom, ez is kevés), így ha még bármelyik oldalra beteszek egy kb. 40x40x40cm "kockát", az kb.3-4cm-re lesz mind az állványtól, mind a hangfaltól.

Ez egy Elac Subwoofer, mindkét membrántól pár cm távolságra van 1-1 lezárás. Szerintem nem lesz gond.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 267

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Nem biztos, hogy a legjobb helyen teszem fel a kérdésket, de jobb helyet nem találtam (a Hangsugárzók szekcióban sem találtam általános témát).

1.) Belépőszintű, esetlegesen kialakult "rendszeremhez" (hm erősítő, bluray lejátszó, álló front hangfalpár) gondolkodom még egy mélynyomó beszerzésén.

A jelenlegi (nem végleges) helyen az eszközöket tartalmazó állvány és az állóhangfalak közötti távolság nem egészen 50-50cm (tudom, ez is kevés), így ha még bármelyik oldalra beteszek egy kb. 40x40x40cm "kockát", az kb.3-4cm-re lesz mind az állványtól, mind a hangfaltól.

Ez mennyire probléma?
Azért, kérdem, mert nem közelinek tűnik, de hifi/házimozi rendszerekről készült képeken gyakran látok olyat, hogy a mélynyomó az álló hangfalhoz igen közel kerül elhelyezésre.

2.) Egyáltalán nem hifi, de egy antik, Genius SP-HF 1250x aktív zajkeltőeszköz esetében mi a minimum távolság, amire a hangszórókat el kellene helyezni?
Vagy, ha hallomásra megfelelően szól, akkor nincs gond?

3.) Ez végképp zajkeltés.
Egy Sony srs-xb20 bluetooth zajkeltő, elvileg valamennyire cseppálló.
De, vajon fürdőszobát, fürdőszobai párát hosszabb távol kibírja-e?
(A kézikönyve annyit ír, hogy szaunában ne használjuk.)

Előre is köszönöm a segítő válaszokat.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Gelilacko
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 76

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Gelilacko »

Üdv ! 

SOS
Valakinek nem lenne Pionner Sc-LX56 hoz magyar nyelvü manualja ? Akár fizetek is érte 

petyka2
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: petyka2 »

Megoldás lehet, ha átviszi a 3D-t. Noname szarok nem fogják.

Vinni átvitte, de sajnos nem volt ennyire egyszerű, feladtam. Ha volt 3D, akkor nem volt TrueHD, ha volt TRUE HD, akkor nem volt 3D. A TV (LG 42LF652V) meg képtelen folyamatos sima DD/DTS adatfolyam küldésre, néha csak kihagyott, roppant idegesítő, pedig kompromisszumos megoldásnak jó lett volna. A kütyü ilyen volt :

https://www.aliexpress.com/store/produc ... wJEALw_wcB

Építettem egy PC-t, a laptopot úgyis kinőttem, de így is ráment egy fél napom, hogy összehozzam. Végül csak sikerült. 

Swordfish76
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 374

Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Swordfish76 »

Ne haragudj de ezt most pontosan nem értem. 3 db hdd- vel nincs gondod. Egy médialejátszóba egyszerre csak egy hdd-t lehet belerakni. Mindegy a formázás módja...vagy a gép vagy a popi nem látja, ha usb kábellel van összekötve. Vagy cserélgeted a 3 háttértárat....úgy már értem

... külső HDD dokkoló.
Olyat kell venni amely kezeli a 2TB-os HDD-ket.Nálam így működik a blu-ray lejátszása,nincs hdd a lejátszóban.
A hálózaton keresztüli másolás tényleg lassú,bár biztos létezik hálózaton is gyorsabb megoldás,de
az már más tészta.

Jó volt a sejtésed Zoltán, cserélgetem a merevlemezeket, ahogy sanko javasolja neked is, ilyen dokkoló van USB kábellel összekötve a VTEN-nel.
Ha a filmeket másolom, akkor is USB kábelt használok így gyorsabb az adatátvitel.

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Segítség,kezdő vagyok!

Szia!Szerintem a legegyszerűbb megoldás-igaz egy kis anyagi ráfordítást igényel-egy külső HDD dokkoló.
Olyat kell venni amely kezeli a 2TB-os HDD-ket.Nálam így működik a blu-ray lejátszása,nincs hdd a lejátszóban.
A hálózaton keresztüli másolás tényleg lassú,bár biztos létezik hálózaton is gyorsabb megoldás,de
az már más tészta.
köszi...ez is egy jó megoldásnak tűnik

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”