Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
fodesz moziszobája
fodesz moziszobája
Na, asszem Forest is erre gondolt :
post-21866-0-00547400-1388768352.jpg
Még a végén azt fogom mondani egy emo procira, hogy nem ronda .
Bizony!
Amikor először utaltál a fülekre nekem is bejött az ötleted,teccik:-)
-
Vendég
fodesz moziszobája
Nekem egy dolog fontos egy végfoknál,meg kell hallgatnom valahol egy izmos arra méltó rendszerben anélkül csak találgathatok hogy jó lesz-e vagy sem.Nem érdekel az hogy valaki mit mondott róla hogy ez hány wattos és hová sorolja be...
Igen emlékszem, és köszönöm is a bizalmat!
Igaz nem szóltál még ,,,,,,
A besorolást is értettem!
Én voltam olyan embernél ahol 1 watt-al volt megtámadva egy épített hangfal 110-112 DB érzékenységgel
Az én szememnek se fülemnek se akartam hinni!
Valami iszonyat energiával szólt az a nagy hangfal
(Gida mellet lakik )
fodesz moziszobája
Számomra egyformák . Már két XMC .
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
- fodesz
- V.I.P.

- Értékelés: 5164
fodesz moziszobája
Szépek az Emotivák.Külsőre nincs egyáltalán baj velük. Végfokok is tetszenek illetve a felső polcon a player:
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Na most akkor hogy is van ez? Ez az XMC-1 megint máshogy néz ki..
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
post-21866-0-00547400-1388768352.jpg
Ügyes vagy bandi.. Fa rack fülek? Á nem viszem túlzásban. Fekete lesz és kész. Nem csúnya az UMC egyébként. a Sherbourn- procik viszont nem tetszenek a tört előlappal és fura előlapi elrendezésükkel. XMC1 tetszik még nekem nagyon a három soros kijelzővel,kivitelre is és fekete fülekkel bár annak megjelenését alaposan elhúzta a gyártó. Az XPA 5 Gen is fekete fülekkel készült már. Ezeket a rack takarókat eleve lehetett volna kezdetükkor kétféle variánsban gyártani ezüst és fekete színekben...
fodesz moziszobája
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Az enyém csak 5x200watt
Én tudom miről beszélsz!
Volt egyszer nálam egy haver,elugrott hozzám pár kacatért,de nem mozis témával kapcsolatban.Persze bejött a szobában első kérdése az volt. hú ez itt hány wattos mozi? Tipikus laikus kérdés.És ha mondtam volna hát ez öregem több ezer watt simán el is hiszi. Erre azt mondtam kb 80-100W csatornánként amit ki lehet csavarni belőle. És még azt reagálta rá hogy el se hiszi,az csak több lehet....
Tudod hogy nem ezek főleg a mérvadóak.Attól hogy valamire rávésnek hatalmas adatokat még elvérezhet teljesítményben..Nem támaszkodom rájuk nem is tornateremben mozizom Én akkor érzem jól magam ha a rendszer tud mondjuk 70wattot/csatorna és marad még egyszer annyi amit nem használok ..Ha tud összesen100W-ot 90%-ra csavarva és nem marad semmi az a rosszabbik eset. Emlékszel mikor mondtam anno hogy nekem kell tőled egy DIY végfok majd ? Nem Rotel,vagy NAD mégis gondolkodás nélkül bevállaltam volna. Persze lehet nem tetszett volna és nem győztem volna visszavinni. De kétlem,félre ne értsd csak vicceltem.
Nekem egy dolog fontos egy végfoknál,meg kell hallgatnom valahol egy izmos arra méltó rendszerben anélkül csak találgathatok hogy jó lesz-e vagy sem.Nem érdekel az hogy valaki mit mondott róla hogy ez hány wattos és hová sorolja be...
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Fodesz ha már a legfontosabb(SÚLY, toroid áramfelvétel) adatokat közölte Szepi a végfokról, azért jó lenne tudni a lényegtelen adatokat is (teljesítmény, frekvencia átvitel, torzítás,......)
Hát a súly nem a benne lévő elektronikától ilyen aránytalanúl sok!
Zsolio nem tudom ezeket pontosan.A 3 csatornásban 3db toroid van állítva azt tudom érezni is rendesen mert a géptest bal oldalában van elhelyezve és le is húzza azt az oldalt ha megemelem rendesen. A 2 csatornásban is hasonlóképp van de az fektetve meg alacsonyabb a doboztest is.Teljesítményben a Clarus oldalán egyáltalán nem túlzó adatok vannak megadva.Anno a gyártónál és egy 10×8-as mozihelyiségben Mezőkövesden hallottam a demó monoblokkokat melyekre mikor rákérdeztem hány wattosak akkor mondta 75 vagy 100W /db. Azok 1 csatornás monoblokok voltak és egyáltalán nem volt hiányérzetünk.Na persze van olyan aki most csak néz hogy mi az a 75 watt.Pedig nem ez a kamu hanem az 5 meg 7×200W .Valós hihető a 75Watt és az nem kevés 1 csatornára. Ezeknél gőzöm sincs a Watt és a frekimenet milyen de olyan csuklóból dolgoznak hogy nem kell ilyenekben gondolkodnom hogy vajon elég-e vagy biztos jó-e.De voltál már nálam kétszer is.Egyszer fogod magad és eljössz harmadjára és megnézed/hallgatod milyen. A Frekimenet,torzítás jel zaj viszony stb.. viszont hasznos dolgok ha az ember tisztában van vele de nem tudom őket.
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
fodesz moziszobája
Így van! Én is abból indulok ki, hogy ha másnál hallok egy rendszert és belül megfogalmazódik, hogy ezzel nagyon együtt tudnék élni otthon is, ÉS ha belefér a büdzsémbe, gond nélkül cserélek! Imádom a Yamahát mozin, kompromisszummal jó a zene is, a Dalik fantasztikusak, de ehhez rengeteg kísérletezésre volt szükség. Az viszont szerintem a siker nagy része - és nem a fele -, ha tudod, mit szeretnél! Szerencsére értem, hogy Te mit miért csinálsz! Hajrá és révbe érsz!!!
Osu no seishin!
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Nem hiszek abban, hogy ha valami tetszett és hiányzik, ahhoz nem lehet visszanyúlni. Neked ilyen volt a Clarus, nekem ilyen lesz a Nad... Amennyiben Szepinél elvarázsolt és ugyanazt szeretted volna otthon hallani, erre volt is lehetőség és találkozott a kívánalmaiddal, úgy én sem gondolkodtam volna a helyedben. Legyen benne nagy örömöd és szerintem is próbáld meg picit kiélvezni, megszokni, utána talán nehezebb lesz a váltás, ha mégis azon töröd majd a fejed.
Teljesen így van.Nem tértem volna vissza ha nem tetszett volna.De az tény hogy az én ProSE frontjaim nem voltak olyan jók mint ez a mostaniTitan.Szerintem a gyártó is átalakított benne egy két dolgot hogy jobb legyen,vagy nem tudom de szepinél egyszerűen lehengerelt a kétcsatornás előadás a Titántól.Mondtam is neki hogy ha elsőként így szóltak volna a ProSE-im akkor lehet nem cserélem le....Ez volt az amit észrevettem nála múltkor és ki is tárgyaltuk.De nála nagyon tetszik még a többcsatornás koncertek produktuma és a mozihang is. Sokat váltottam,próbáltam az elmúlt időben ,(ami tudom sokakban bizonytalanságot kelthet vajon mit akarok ezekkel és már nehéz eligazodni rajtam)és mindenben megtetszett valami.Mclaren csak Standard,viszont nagyon jó proci volt, Lehet ha nem jön közbe a Mackie szub akkor marad is.Mert a szub beillesztésével olyan problémába ütköztem hogy nem teljesen elég széles körű a bass management. Hiányzott az Emo jól ismert mélykezelése így tudtam a proci váltással hozhatom ki belőle a legjobbat.Így is lett.Mindent lehet orvosolni de ehhez kell előzőleg megszerzett tapasztalat is valahol.Ha pedig váltással lehet igazán jó akkor nem szarozom vele.Másképpen csak találgatózhatnék hogyan,miként,vagy maradjak úgy ahogy vagyok.
-
Vendég
fodesz moziszobája
Fodesz ha már a legfontosabb(SÚLY, toroid áramfelvétel) adatokat közölte Szepi a végfokról, azért jó lenne tudni a lényegtelen adatokat is (teljesítmény, frekvencia átvitel, torzítás,......)
Pont ezt akartam én is írni Szepi írására.
Kíváncsi vagyok én is!!
-
Vendég
fodesz moziszobája
-
Vendég
fodesz moziszobája
Én is beállok a sorba.
Gratula Fodesz az újdonságjoz.
Remélem én is eljutok egyszer hozzád.
- leoneottiz
- V.I.P.

- Értékelés: 643
fodesz moziszobája
Én azért ezzel együtt is gratulálok! Nem hiszek abban, hogy ha valami tetszett és hiányzik, ahhoz nem lehet visszanyúlni. Neked ilyen volt a Clarus, nekem ilyen lesz a Nad... Amennyiben Szepinél elvarázsolt és ugyanazt szeretted volna otthon hallani, erre volt is lehetőség és találkozott a kívánalmaiddal, úgy én sem gondolkodtam volna a helyedben. Legyen benne nagy örömöd és szerintem is próbáld meg picit kiélvezni, megszokni, utána talán nehezebb lesz a váltás, ha mégis azon töröd majd a fejed.
Osu no seishin!
fodesz moziszobája
nem semmi vagy Fodesz ,de ha csak viszatértél azt jelent valamit.. az egyszer biztos dögösen néz ki a front szekció ezt meg kell hagyni.. remélem azért most már élvezed is a rendszered ,mert eddig nem igen volt rá időd,csak cserélgetted ha kellett ha nem! néha le kell pihenni picit ,hogy összeérjenek a dolgok.. használd is öket ,és ha ez tetszik akkor maradjon meg jó sokáig ezt kívánom!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Majd máskor írok!
Take it easy!!
Semmi gond nincs részemről.
fodesz moziszobája
Fodesz, írjál már kérlek néhány adatot a végfokokról!
Akkor ezek a cuccok valószínűl
eg azok, amiket láttam én is, amikor Szepiék elvitték az UMC1-et tőlem, ugye?
Nem semmi súly volt akkor a kocsiban!!
Nem azok az más rendszer volt SE hangfalakkal és 160VA-es trafós végfokokkal, itt a 3cs nagyobb és nehezebb.
225VA toroid Trafókkal szerelt, mono felépítésben 2x 10.000 uf pufferekkel csatornánként a 2cs 25kg a 3cs 35kg.
Én komplett vettem meg ezt a felszámolt rendszert Fodesz jött velem segíteni, pakolni. umc-1-el volt ott is használva és nagyon szépek, hibátlanok voltak a cuccok, látni, hogy nem rég készültek és jó helyen voltak. Belehallgattunk és szerintem így összességében, már akkor nagyon tetszett Fodesznek. Amikor jöttünk haza mondta, hogy a végfokokat kipróbálná én mondtam neki, hogy titánokat is otthagyom azt is kipróbálhatja, majd másnap elviszek tőle mindent. Másnap délelőtt kérdeztem tőle, hogy kipakoljak-e a kocsiból és hozhatom-e el tőle a cuccot, mert mást is érdekelt, de azt mondta, hogy dehogy kell maradnak, mert nagyon tetszenek neki.
Mielőtt még én lennék a hibás, hogy pisztolyt tartva a fejéhez kényszerítettem volna, hogy ezt válassza.
Sokat látott, próbált főleg a saját környezetében és el tudja dönteni, hogy neki mi tetszik. Nálam járt nem régen és hallotta ugyan ezt az összeállítás, ezért is akarta otthonában is kipróbálni, amire most volt alkalom. Ritkán adatik meg azért, hogy egy félmilliós rendszert valaki csak úgy otthon kipróbálhat, és döntött. Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy én sem hallottam ettől jobbat még nála.
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
- fodesz
- V.I.P.

fodesz moziszobája
Ha most megint mindenki azt írja Fodesznek, hogy "gratula", meg "de jól néz ki" - akkor sohasem tanul!
Akkor ezek a cuccok valószínűleg azok, amiket láttam én is, amikor Szepiék elvitték az UMC1-et tőlem, ugye?
Nem kell azt írni. Nincs rá szükségem ahhoz hogy akkor legyen igazán jó kedvem és igazodni sem akarok senkihez sem..Nem kell megfelelni másoknak.Nem követtem soha trendeket sem.Aki azt írja (köszönöm neki) azt max a változások miatt teszi ,illetve a topik folyamatos érdeklődése miatt is ..
Mit kellene még ezek után tanulnom? Elég sok mindent kipróbálhattam jó pár év során és tisztában vagyok vele,hogy ezzel a berendezéssel megkapom azt a házimozi hangot,erőt,dinamikát amit szeretnék.Van aki 600 ezerért vesz AV receivert és 350 ezerért Blu ray forrást ami nem biztos hogy minden téren tökéletes és kielégítő..Ha neki mégis úgy jó és azt gondolja attól megkapja azt a házimozit amit szeretne akkor legyen..Nem muszáj egyformának lenni,mindenkinek ugyanazokat venni,használni. Nem ismeretlenül vágtam ebbe bele. Hallottam pár helyen már ezeket a Clarusokat és azok a mozik mind irányadóak számomra ebben a hobbiban...Te is ráírod elsőre hasraütésre hogy ez biztos nem jó anélkül hogy meghallgatnád. Firekiller,Cecil,Bandi Norbi ők hallották ezeket a végfokokat Szepinél ,a frontoldal ott is ugyanez illetve a proci is,nekik már van viszonyítási alapjuk és tudtommal tetszett is nekik nagyon.
-
Vendég
fodesz moziszobája
Ha most megint mindenki azt írja Fodesznek, hogy "gratula", meg "de jól néz ki" - akkor sohasem tanul!
Akkor ezek a cuccok valószínűleg azok, amiket láttam én is, amikor Szepiék elvitték az UMC1-et tőlem, ugye?
fodesz moziszobája
Fogalmam sincs,hogy hogyan szól ez a rendszer így együtt,de látványnak biztosan nagyon pazar.Szeretek benne gyönyörködni.
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
fodesz moziszobája
Félelmetesen jól néz ki!
Egyszer régen elhatároztam, hogy ha arra járok meghallgatom a clarus szettet, hogy halljam mit is tud. Kicsit csalódtam mikor elkelt, de most újra bízom a lehetőségben. Gratula!
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
fodesz moziszobája
Mint minden hobbinál itt is az a lényeg hogy az új,jobb dolgok megvásárlása és azok használata örömöt és megelégedettséget okozzon,mindkettőt kivánom neked Fodesz!
Szerintem is jól mutatna a proci fa fülekkel:-)!