Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a moziról, házimoziról

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11172
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Viszonylag nagy léptekkel haladtam, és tudom kicsit genyó voltam a legvégén, de remélem átment, hogy az evolúciós fejlődésben megrekedt sztereó, miért is egyszerű ... 
Csak éppen azt nem írtad le, hogy miért igényel nagyobb felkészültséget a házimozi. Egyáltalán felhasználói, vagy gyártói oldalra gondoltál? Az adná egy hobbi értékét, hogy mennyi kütyü szükséges hozzá?

Szépen felsoroltad a videó technika állomásait (bár a HD hang kicsit kilóg a képből, mert az legalább annyira HiFi terület is). Egy türelmes hifista is fel tudná sorolni az otthoni zenehallgatás fejlődési lépéseit a hangtölcséres viaszhenger lejátszótól a magnetofonon (ami nélkül soha nem lett volna VHS) és a CD-n (ami nélkül nem lett volna DVD) át az elektrosztatikus hangsugárzókig, mert ugye ha Te a fekete/fehér TV-től indítod a házimozi történetét, akkor illendő a HiFi-nél is visszanyúlni a gyökerekig. De ennek a számháborúnak sok értelmét nem látom, hiszen egyik fejlődés sem a mi érdemünk, mi csak élvezzük az eredményeket. Lehet próbálkozni ellentét felállításával a HiFi és a házimozi között, de ez olyan, mint mikor a gyerekek kérkednek az oviban, hogy "Bibibi, az én apukámnak nagyobb autója van!"

Igen, a HiFi-ben nagy újdonságok már nincsenek és nem is lesznek, mert nagyjából elérte a célját, a visszajátszott anyag erősen meg tudja közelíteni az eredeti hangélményt. Mostanában már inkább csak kényelmi, praktikus fejlesztések zajlanak, mint pl. az online zenehallgatás lehetősége. A videó technikánál még van hova fejlődni, mert én egyelőre elég nagy különbséget látok az élő látvány és a visszajátszott kép között. Míg a hangnál simán előfordul, hogy keressük a felvételről hallható kutyaugatás forrását a szobában, képnél velem még nem fordult elő, hogy valóságosnak gondoljam a képernyőn megjelenő színészeket.

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3194

Hozzászólás Szerző: audioline »

láthattad a HD hang... létrejöttét
Nekem ez kimaradt.

Egyébként egy JÓ sztereo összeállítása kb. annyira "egyszerű", mint régen. Verejtékes elfoglaltság.
.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Leírtam ezen nincs mit tovább fűzni. Ha '77-ben kezdted, akkor nagy valószínűséggel a mono korszakkal kezdted. Megtapasztaltad a mono az álsztereó a quadrofon hangzás (bár ez nem mindenkinek adatott meg/nekem sem/) közötti különbségeket. Átélhetted a 4/3-as crt kis méretű, domború felületű, lekerekített sarkú, fekete fehér tv-ket is. Talán találkoztál olyan fekete-fehér tv-vel is aminek a kijelzőjén színezett plexi volt. Átélhetted a távirányítók létrejöttét, majd a színes tv-k piacra kerülését. Átelhetted a képernyők síkra lapulását, a sarkok szögletesedését, a crt technológia kihalását, a plazma/lcd megszületését. Ha az idők folyamán követted a fejlődést akkor megtapasztalhattad a vhs elterjedését, a vhs sztereóvá válását, ezzel együtt a dolby pro logic térhódítását. Ha benne voltál a sodorban akkor a DD és a DTS létrejöttés is figyelemmel kísérhetted, később a pro logic II. megszületését is láthattad. Láthattad a dvd megszületését, a projektorok létrejöttét, fejlődését, térnyerését. Ha továbbra is benne voltál a rendszerben láthattad a HD hang, HD kép és a 3D kép létrejöttét, ezzel együtt a vásznak fejlődését. Házimoziban jelen pillanatban is folyamatos a fejlődés, hangban az  ATMOS és az AURO 7.2.4, képben a 4K, HDR most a trend. 
Ha '77 óta csak sztereózol, nagyon sok mindent kellene elmagyaráznom, erre sajnos nincs időm.
Viszonylag nagy léptekkel haladtam, és tudom kicsit genyó voltam a legvégén, de remélem átment, hogy az evolúciós fejlődésben megrekedt sztereó, miért is egyszerű ... 

Ha ez ilyen egyszerű lenne. A hifi esetében javarészt megmaradt viszonyítási pontnak a zene (és nem a hang). Ugyanez már nehezen elmondható a házimozi esetében, mert ott a kép és a hangsáv a viszonyítás, nem a film.
A változás nem mindig fejlődés. Ahol látszólag nem történik semmi, ott is alakulnak a dolgok.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

Egyébként a házimozi komplexebb, nagyobb ismeret anyagot és felkészültséget igényel, mint a rém egyszerű, két hangsugárzós sztereó. 

Ezt kifejtenéd részletesebben?

Én csak 1977 óta foglalkozom hifivel, és úgy érzem, bőven van még mit tanulnom.

Leírtam ezen nincs mit tovább fűzni. Ha '77-ben kezdted, akkor nagy valószínűséggel a mono korszakkal kezdted. Megtapasztaltad a mono az álsztereó a quadrofon hangzás (bár ez nem mindenkinek adatott meg/nekem sem/) közötti különbségeket. Átélhetted a 4/3-as crt kis méretű, domború felületű, lekerekített sarkú, fekete fehér tv-ket is. Talán találkoztál olyan fekete-fehér tv-vel is aminek a kijelzőjén színezett plexi volt. Átélhetted a távirányítók létrejöttét, majd a színes tv-k piacra kerülését. Átelhetted a képernyők síkra lapulását, a sarkok szögletesedését, a crt technológia kihalását, a plazma/lcd megszületését. Ha az idők folyamán követted a fejlődést akkor megtapasztalhattad a vhs elterjedését, a vhs sztereóvá válását, ezzel együtt a dolby pro logic térhódítását. Ha benne voltál a sodorban akkor a DD és a DTS létrejöttés is figyelemmel kísérhetted, később a pro logic II. megszületését is láthattad. Láthattad a dvd megszületését, a projektorok létrejöttét, fejlődését, térnyerését. Ha továbbra is benne voltál a rendszerben láthattad a HD hang, HD kép és a 3D kép létrejöttét, ezzel együtt a vásznak fejlődését. Házimoziban jelen pillanatban is folyamatos a fejlődés, hangban az  ATMOS és az AURO 7.2.4, képben a 4K, HDR most a trend. 
Ha '77 óta csak sztereózol, nagyon sok mindent kellene elmagyaráznom, erre sajnos nincs időm.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 836

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Ezt kifejtenéd részletesebben?

Én csak 1977 óta foglalkozom hifivel, és úgy érzem, bőven van még mit tanulnom.

......

Egyébként a házimozi komplexebb, nagyobb ismeret anyagot és felkészültséget igényel, mint a rém egyszerű, két hangsugárzós sztereó. 

pégyé
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 413

Hozzászólás Szerző: pégyé »

Általában a moziról:

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Ajánlom figyelmedbe: ( ja és vigyél kalapot ,mert kelleni fog) 

https://www.hazimozistudio.hu/

http://www.dreamcinema.hu/

Más fogalmaink vannak az otthonról. Nem baj.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Úgy látom, hogy igény lenne egy általánosabb, csevegős topicra, ezért megnyitom ezt. Használjátok...Kérhetnénk egy topicot a média lejátszóknak is?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Volt a kiállításon egy 5000 Euró körüli fejhallgato erősítő.
Azt hiszem, a földszinten, az OCTOGON audio termében.
Tudja valaki, mi a neve ennek az erősítonek?

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Ezt a kérdést szerintem Te magad is meg tudod válaszolni.

Szerintem ez mindenkinek mást jelent, de valami olyasmi, hogy egy ember jó hangú láncon sok sok zenét hallgat.

".......
A hifit hogyan lehet magas szinten űzni?
"..........
Akkor ki is a magas szintű? Az aki sok pénzt herdál a hobbijába és szellemileg belecsavarodott, vagy az akinek a hallása a jobb?      

Szerintem nem törlődött, csak átkerült az off-ba.  Ott meg fog semmisülni. 
De most mitől kaptad fel ennyire a vizet?  Most már nem érdekes.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Néha el megyek moziba de otthon jobban szeretek filmet nézni pedig csak sztereó a rendszerem, de legalább tudom olyan hangosan nézni a filmet ahogy nekem tetszik. Természetesen hangosabban mint a mozikban legalább is azokban ahol én néha megfordulók.
Ugynez,csak fordítva. Én halkabbra veszem de lehet,csak kevésbé torz és természetesebb a hang és nembaxxa szét az agyam. Bár legénykoromban volt,hogy a Rammstein koncertet nézve olyan hangerőt toltunk kökénnyel,hogy kb fél perc múlva befeszültünk és letekertük
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Szerintem jó dolog tableten írni, csak résen kell lenni,
mert a prediktiv bevitel hajlamos bevinni a malnasba.
Azt rég kikapcsoltam főleg az ékezetekkel van bajom.túl gyors akarok lenni,de ez nem billentyűzet
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

DHT1
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 163
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: DHT1 »

Néha el megyek moziba de otthon jobban szeretek filmet nézni pedig csak sztereó a rendszerem, de legalább tudom olyan hangosan nézni a filmet ahogy nekem tetszik. Természetesen hangosabban mint a mozikban legalább is azokban ahol én néha megfordulók.
72audio.com

ANDS
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem jó dolog tableten írni, csak résen kell lenni,
mert a prediktiv bevitel hajlamos bevinni a malnasba.

Bocsi,a xar tableten elég könnyen melléütök. Ez is a gagyisodás műve. Notebookot akartam,de mindenki azt mondta,tablet jobb lesz főleg az ékezetesek csúsznak el

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Most komolyan azt hiszed, hogy szépen, gondolatjelekkel leírjam, hogy hol és mi nem tetszett...?
Minek? vagy kinek?
Neked, mert nem voltam nálad?
Számotokra semmilyen információértékkel nem bírna egy db. egyéni ízlés.. és túl nagy a szóródás a többiek között is, olvass vissza kicsit.
Más zenéket hallgatsz te meg én, és ráadásul mindenki más-más láncon.

Elég lenne annyi, hogy hol.
Nekem.
Mert érdekel hogy milyen ízlésed lehet. A forgalmazók demo szobái után, már képben lennék, hogy mi az ami neked nem tetszik.
Ha pár szóban leírnád azt is, hogy mi az ami igen, akkor meg főleg képben lennék arról, hogy miről beszélsz.
Nem információértékkel bírna számomra, csak szimplán kiváncsi vagyok.
Az nem tudom, hogy került ide, miszerint nem voltál nálam. Nem fórumos moziszobákat emlegettél, hanem képviseleteket, forgalmazókat.

Hifilala
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 747

Hozzászólás Szerző: Hifilala »

Első válaszom, hogy nem tudom, technikailag lenyűgöző nem otthoni moziélményről én sem tudok beszámolni az elmúlt évekből, de nem vagyok mérvadó, mert ritkán járok. De voltam Hágában a Pathé filmszínházban, az szerintem eléggé rendben van hangilag is. Itthon hasonlóval sem találkoztam, szóval gyanítom, távoli kis szeglet vagyunk mi itt e szempontból. Azonban azt is gondolom, hogy a nagy közönség elvárásainak megfelel az itteni szint is.Az utolsó mondaodban van a lényeg.Az átlagnak megfelel.Mi vagyunk elszállva!

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Hozzászólás Szerző: chord »

Kérdezhetek?
Mely képviseleteknél jártál és amúgy jellemeznéd az általad preferált hangot?
Tényleg kiváncsi vagyok a válaszaidra. Jöhet privátban is, innét úgyis törlik.

Most komolyan azt hiszed, hogy szépen, gondolatjelekkel leírjam, hogy hol és mi nem tetszett...?
Minek? vagy kinek?
Neked, mert nem voltam nálad?
Számotokra semmilyen információértékkel nem bírna egy db. egyéni ízlés.. és túl nagy a szóródás a többiek között is, olvass vissza kicsit.
Más zenéket hallgatsz te meg én, és ráadásul mindenki más-más láncon.

De moziba mindenki jár, Revox kivételével.
nevessetek ki, de én egy átlag CC megjelenítést nagyon jónak tartok. Miután végigjártam a Show-t, még mindig szívesebben megyek moziba. Vagy  pl. Balatonfüreden, nem CC moziba.
Hogy ott homályzóna lenne???
Valami finoman felsejlik, hogy a házimozisok, az is egy legalább akkora bolondokháza, mint a miénk...

De még egyszer nekifutok.
A sztereó rendszereknél a hangban elképesztő eltérések vannak. Kibékíthetetlen ellentétek. Akkorák, hogy vallásháborúk mennek. Olyan apróságról van szó, hogy hallgatok-e zenét azon a láncon, vagy sem.
A mozira ezt vetíteni enyhe túlzás.

De lehet, hogy a hardcore házimozisok egyszerűen nem mennek be adott moziba...nem tudom.
Errefelé ez nem lenne szokatlan.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Azért ne húzzuk már le a mozit. Mármint a nagyot.
Aki azt mondja, hogy a Szárnyas fejvadász második részének sz@r a hangsávja, vagy akár a Torinói ló-nak, az szerintem téved. Én is szidom a Cinema City-t ezerrel, mert olyan, amilyen, de egy jó film óriási vásznon és nagyon jó hanggal, hifisként ismétlem, nagyon jó hanggal, az egy nagy élmény. Otthon nem reprodukálható. A Show-n sem.

Itt az óriási különbség a sztereóval.
Itt nem  lehet elmenni a moziba, hogy 'nagyban halljunk'. A demó rendszerek a képviseleteknél, forgalmazóknál óriási ízlésszóródást mutatnak, nekem pl. most nincs olyan helyem, ahol az általam preferált hang lenne 'nagyban', vagy legalább közepesben...:

És teljesen igaz, hogy ez egy becsavarodott hobby,,,,

Pedig sajnos a CC-k hangja minősíthetetlen. Nem a hangsávval van probléma, hanem a technikával és ahogyan működtetik.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Mely moziban jó a hang? 
Első válaszom, hogy nem tudom, technikailag lenyűgöző nem otthoni moziélményről én sem tudok beszámolni az elmúlt évekből, de nem vagyok mérvadó, mert ritkán járok. De voltam Hágában a Pathé filmszínházban, az szerintem eléggé rendben van hangilag is. Itthon hasonlóval sem találkoztam, szóval gyanítom, távoli kis szeglet vagyunk mi itt e szempontból. Azonban azt is gondolom, hogy a nagy közönség elvárásainak megfelel az itteni szint is.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

Ezt én is aláírom. Aki annak a két filmnek a hangját-képét otthoni körülmények között reprodukálni, vagy akár csak megközelíteni képes, azelőtt megemelem a kalapom.
Zenében pedig szerintem a környezetemben több jó hang van, mint két-három show-n összesen.

Ajánlom figyelmedbe: ( ja és vigyél kalapot ,mert kelleni fog) 

https://www.hazimozistudio.hu/

http://www.dreamcinema.hu/
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Cinemadness
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Cinemadness »

Mely moziban jó a hang? Szerintem a nagyon messze van attól.Régi elavult hangrendszereket használnak.A közép üvölt,mély sehol,magas úgyszintén.Egyedüli előnye a nagy méret és ezzel vége is.A képet még nem is említettem.Az meg homályzóna.
Magyarországon most (még) CINEMApink, mint egyetlen ahol még szabványhoz közeli, nem elcseszett, torz, lehalkított stb hang van. Ha az sem tetszik, a többiért még annyira sem érdemes moziba járni. Nyilván jobb otthon, de utolsó lehetőségnek érdemes ...

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött

Azért ne húzzuk már le a mozit. Mármint a nagyot.
Aki azt mondja, hogy a Szárnyas fejvadász második részének sz@r a hangsávja, vagy akár a Torinói ló-nak, az szerintem téved. Én is szidom a Cinema City-t ezerrel, mert olyan, amilyen, de egy jó film óriási vásznon és nagyon jó hanggal, hifisként ismétlem, nagyon jó hanggal, az egy nagy élmény. Otthon nem reprodukálható. A Show-n sem.

Itt az óriási különbség a sztereóval.
Itt nem  lehet elmenni a moziba, hogy 'nagyban halljunk'. A demó rendszerek a képviseleteknél, forgalmazóknál óriási ízlésszóródást mutatnak, nekem pl. most nincs olyan helyem, ahol az általam preferált hang lenne 'nagyban', vagy legalább közepesben...:

És teljesen igaz, hogy ez egy becsavarodott hobby,,,,

Ezt én is aláírom. Aki annak a két filmnek a hangját-képét otthoni körülmények között reprodukálni, vagy akár csak megközelíteni képes, azelőtt megemelem a kalapom.
Zenében pedig szerintem a környezetemben több jó hang van, mint két-három show-n összesen.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Neki is fel lehet tenni a kérdést, de tovább fog küldeni a producerhez és a rendezőhöz.
igazad van..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Otthon nem reprodukálható. A Show-n sem.

ez komoly?   
moziban én még nem láttam jó képet és nem hallottam igazán jó mozihangot sem, cserébe jó pár emberkénél a fórumon ,vagy pár demo házikóban( HMS,DREAM pld..) csodát látnál hallanál,, de hát mint tudjuk ,mindenki máshogy éli meg,látja,hallja a dolgokat! Elfogadom ha te így gondolod..

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

elhiszem, de ez nem a rendszer hibája.. mint írtam, a hangmérnök aki oda álmodta ,neki kellene feltenni ezt a kérdést.. sztem..
Neki is fel lehet tenni a kérdést, de tovább fog küldeni a producerhez és a rendezőhöz.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”