Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
OK, letettem a soundbar-rol, hazimozi elmeny kell. Ez ar-ertek aranyban?
http://www.streamaudio.hu/denon-avr-x50 ... gfal-szett
Elore is kosz a valaszokat!
Nem felel meg, a denon 500 elég halvány, denon x1000 vagy Onkyo 414 már jó, Vagy ez, vagy Dynavoice hanngfalszettel lesz oké.
OK, letettem a soundbar-rol, hazimozi elmeny kell. Ez ar-ertek aranyban?
http://www.streamaudio.hu/denon-avr-x50 ... gfal-szett
Elore is kosz a valaszokat!
Ez elég egyértelmű, nem egy kategória a kettő Természetesen a Pio. D2011 volt a közvetlen elődje az AX5-nek.
Hmm.Valahogy en is igy gondoltam.Yamaha DSP A1?A hangja nagyon tetszett sztereoban,de ha ettol is jobb a Pio akkor kiesik.(JBL dobozokhoz lesz)
Tehát, ha jól értelmezem a hangfalszett ok, de mivel nekem a zene nagyobb arányban fontos, mondjuk a Cambridge Audio Azur 551-el ez jó megoldás? Persze mozizni is imádok! Nem akarok túl sok eszközt! Így ok lenne, mert hozzáteszek inkább és az erősítőt megveszem itthon! Köszi!
Igen megfelel, Én Arcamot is ajánlom meghallgatásra, többre tartom a CA-nál.
- Bogyika101
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Hát ha a zene is fontos, és egy erősítővel akarod megoldani a házimozit és a sztereót, akkor inkább Anthem, vagy valamelyik nagyobb Cambridge Audio.
Alternatív megoldás, hogy veszel egy alsóközépkategóriás házimozierősítőt, aminek van front out kimenete, és rákötsz egy rendes sztereó végfokot.
Tehát, ha jól értelmezem a hangfalszett ok, de mivel nekem a zene nagyobb arányban fontos, mondjuk a Cambridge Audio Azur 551-el ez jó megoldás? Persze mozizni is imádok! Nem akarok túl sok eszközt! Így ok lenne, mert hozzáteszek inkább és az erősítőt megveszem itthon! Köszi!
Hát ha a zene is fontos, és egy erősítővel akarod megoldani a házimozit és a sztereót, akkor inkább Anthem, vagy valamelyik nagyobb Cambridge Audio.
Alternatív megoldás, hogy veszel egy alsóközépkategóriás házimozierősítőt, aminek van front out kimenete, és rákötsz egy rendes sztereó végfokot.
Ennél job megoldást tudok 8természetesen anyagiak függvénye) a lejátszód Coax kimenetét rákötöd külön DAC-ra és aztbekötöd egy sztereó erősitő analóg bemenetére. Megkeresed a fórumon Lacy-t, veszel tőle hangflátkapcsolót és ugrásszerű minőségi szint emelkedsben lesz részed mert mind a sztereó erősitő mind a külső önálló dac jóval többet képes kihozni a Focalokból mint bármely házimozi erősitő, ARcamot Anthemet Lexicont de parasoundot és Linnt is beleleértve. Természetesen ez megfelelő sztereó erősitővel (pl Denon 15xx) igaz.
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy az alábbi házimozi vétel szerintetek megfelelő-e?
Legalábbis ezt tervezem! Zenére is fontos lenne /SACD/! Tudom, hogy nem High-End, de elfogadható-e? Vagy min kellene változtatni!
Sajnos sült hülye vagyok a dolgokhoz és hazai boltban nem veszem, mert adómentesen külföldről hozzá tudok jutni!
Erősítő: Marantz SR6008
Hangfalak: Focal Aria 906 4db /2db frontnak, 2db hátra , Focal Aria CC 900 (center), Focal Chorus SW 800V sub.
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Sziasztok!
Legalábbis ezt tervezem! Zenére is fontos lenne /SACD/! Tudom, hogy nem High-End, de elfogadható-e? Vagy min kellene változtatni!
Sajnos sült hülye vagyok a dolgokhoz és hazai boltban nem veszem, mert adómentesen külföldről hozzá tudok jutni!
Hangfalak: Focal Aria 906 4db /2db frontnak, 2db hátra , Focal Aria CC 900 (center), Focal Chorus SW 800V sub.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sziasztok!
Jó kis hangfal szett!
A Marantz 7008-at vedd meg inkább, vagy ahogy Sanci38 írta a Denon 4000-et.
A Marantz 6008 kategóriáját tekintve a Denon X400 alatt van, az pedig a Marantz 7008 alatt.
újonnan asszem 400k huf körül volt a movie di. A movie 05 3000 euró. Az avmasterrel kapcsolatban igazad van. kevertem egy másik típussal. nem jut eszembe mivel. majd postolom, ha eszembe jut.
egyiket sem gyártják ma. csak használtan lehet venni. hd formátumokat nem tudja egyik se, (de azért az 1500kbps dd/dts sávokat igen) ezért használtan elég nyomott áron hozzá lehet jutni.
Movie DI-t ki lehet fogni 100k felett valamivel (mondjuk az optikai egységével szokott gond lenni).
Movie 05-öt meg 200k körül akár, van hogy kevesebbért is. Tegnap maradtam le egyről ebayen, 370 font volt a végösszeg.
Ne vessük már össze a használtat az újjal... Ezt már komolytalannak érzem..ezt ne vitának vagy roszindulatnak vedd rlszemről csak szakmaiatlannak.Vehetsz 15 éves csúcskészüléket, High endet 1-200 ezerért, de nem vetheted össze se az új vele egy kategóriás, se az ekkora értékért kapható készülékekkel: ár és minőségben egyik se releváns..
Sziasztok!
Focal rendben van Marantz is, bár marantznak alternativája denon x4000 sok helyen ugyanolyan árban van éd Denon sacd játszóval jittermentes átvitel valósitható meg a Denon linkkel.
- Bogyika101
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!
újonnan asszem 400k huf körül volt a movie di. A movie 05 3000 euró. Az avmasterrel kapcsolatban igazad van. kevertem egy másik típussal. nem jut eszembe mivel. majd postolom, ha eszembe jut.
egyiket sem gyártják ma. csak használtan lehet venni. hd formátumokat nem tudja egyik se, (de azért az 1500kbps dd/dts sávokat igen) ezért használtan elég nyomott áron hozzá lehet jutni.
Movie DI-t ki lehet fogni 100k felett valamivel (mondjuk az optikai egységével szokott gond lenni).
Movie 05-öt meg 200k körül akár, van hogy kevesebbért is. Tegnap maradtam le egyről ebayen, 370 font volt a végösszeg.
Ezek tipikus lifestyle rendszerek, ahol elsősorban a dizájn számít.
A Linnek is van normális AV erősítője, az sem 4-5 kg.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
"Viszont csak 2 csatornát kell kiszolgálni és nincs benne DAC, dekóder, videó, stb, amiknek nemcsak önsúlya, hanem tápigénye is van.."
A nagy fenét.
Linn Classik Movie:
750W táp, 5kg.
Classic Movie 05: kilowattos táp, 6,4kg. dynamik tápegységgel is lehet upgradelni.
Cyrus Avmaster 4,7kg.
http://www.cyrusaudio.com/product-archi ... av-decoder
Biztos lehetne sorolni még. Leírom sokadszorra, én csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy attól, hogy valami nem 10-20-30kg, attól még lehet jó. De mindegy, én kiszálltam ebből a beszélgetésből.
Na erre én mondom: a nagy fenét. Milyen árú készülékek ezek? Hol mérhető ösze az eredeti hozzászólásban szóban forgó készülékekkel? Egyik ráadásul nem is erősitő hanem előfok. Ha a Linn megcsinálja 200 ezer forintért ennyi súlyból olyan minőséget,az csoda lennemert másfélmillióból nem nehéz..
Üdv!
Szerintetek melyiket?
Pioneer VSX D2011
vs
Harman Kardon AVR165
A sztereó mód kifejezetten fontos lenne, a HDMI és egyéb hülyeség engem nem érdekel.
Nem sok infót találtam arról, hogy melyik lenne jobb sztereóban. [Harman-om már volt több is, Pio-m még nem.]
Csak a pió, másik negyedét se tudja/éri.
Üdv!
Szerintetek melyiket?
Pioneer VSX D2011
vs
Harman Kardon AVR165
A sztereó mód kifejezetten fontos lenne, a HDMI és egyéb hülyeség engem nem érdekel.
Nem sok infót találtam arról, hogy melyik lenne jobb sztereóban. [Harman-om már volt több is, Pio-m még nem.]
Ez elég egyértelmű, nem egy kategória a kettő Természetesen a Pio. D2011 volt a közvetlen elődje az AX5-nek.
kép: LG 42LV3400; KÉP: Epson EH-TW5000, Grandview CNV 106" - HTPC: i3-6100 & KODI-Leia
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Hang: Yamaha CX-A5000; Rotel RMB-1095MK2; Jamo Concert C809, C80CEN, C80SUR, Jamo C80SUB; Rotel-RB-1050MK2; B&W CCM362
HTPC: Asus Essence STX & JRiver 21 Storage: HTPC: 2x4TB
Üdv!
Szerintetek melyiket?
Pioneer VSX D2011
vs
Harman Kardon AVR165
- -KP-
- V.I.P.
"Viszont csak 2 csatornát kell kiszolgálni és nincs benne DAC, dekóder, videó, stb, amiknek nemcsak önsúlya, hanem tápigénye is van.."
A nagy fenét.
Linn Classik Movie:
750W táp, 5kg.
Classic Movie 05: kilowattos táp, 6,4kg. dynamik tápegységgel is lehet upgradelni.
Cyrus Avmaster 4,7kg.
http://www.cyrusaudio.com/product-archi ... av-decoder
Biztos lehetne sorolni még. Leírom sokadszorra, én csupán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy attól, hogy valami nem 10-20-30kg, attól még lehet jó. De mindegy, én kiszálltam ebből a beszélgetésből.
Én csupán arra utalmam, hogy attól hogy valami x kg még egyáltalán nem biztos, hogy jól is szól. Az hogy egy készülék nehezebb, mint egy másik akár abból is következhet, hogy magasabb hatásfokon üzemel, nem kell teletömni nagy és nehéz hűtőbordákkal, kisebb tápegység is elég stb stb. Ahogy Sanci is írta. Az hogy mi hány kiló, önmagában semmitmondó adat. De azért köszönöm a felvilágosítást , a házimozi és sztereó erősítők különbségéről
Nem az alu hűtőborda a nehéz, hanem a táp. Kiváncsi vagyok, hogy 7-9 csatornához + jobbféle video áramkörhöz, DAC-hoz, dekóderekhez, stb. te mekkora trafót terveznél. Egyáltalán egy trafóra bíznál-e mindent. Pl. a jobb digitális erősítővel épült Pio AV erősítők is 20 kg körül mozognak, pedig azoknak a hatásfokával nem lehet gond. Nem tudom, hogy melyik Linn vagy Heed erősítőben van még ilyen jó hatásfokú digitális végfok, de azokat biztosan nem energiatakarékossági vagy bármilyen spórolási szempontból tervezték. Viszont csak 2 csatornát kell kiszolgálni és nincs benne DAC, dekóder, videó, stb, amiknek nemcsak önsúlya, hanem tápigénye is van.
Azonos kategórián belül, tehát pl. AV erősítők között már számít, hogy a táp el tud-e látni 5-7-9-stb. számú csatornát megfelelő teljesítménnyel, vagy nagyobb hangerőnél egyszerűen elfogy. Itt már lehet következtetni a hangminőségre is, ha nem is tisztán lineáris a képlet. De ha előveszed bármelyik gyártó katalógusát vagy megnézed a honlapján az erősítők specifikációját, rögtön kiderül, hogy a jobb készülékek súlyban is nehezebbek, függetlenül attól, hogy milyen osztályú végfok van bennük. A nagyobb súlyban benne van még a megépítettség, az anyagfelhasználás, hogy odafigyelnek-e a különböző analóg, digitális és video áramkörök szétválasztására, a kondenzátorok méretére, a kijelző mértére, a doboz méretére, hogy nem a spórolás volt a cél, hanem az igényes munka.
Egy példa a spórolásra, igaz, nem erősítő, de láttam már erősítőből is nagy dobozt, ami belül negyedrésznyit sem volt kitöltve.
Ebből kívülről nem látsz semmit, csak azt, hogy megemelve gyanúsan könnyű. Szóval azért a súlyból lehet következtetni dolgokra, még ha előfordulnak is kivételek.
- -KP-
- V.I.P.
Talán el kellene gondolkozni azon, hogy mi adja egy erősítő súlyát... és az miért akkora, hány csatornát kell kiszolgálni vele, esetleg van belőle több is egy dobozban, stb. Tud-e mást is egy AV erősítő, mint mindössze hangot erősíteni, ahhoz mi kell, stb.
Ezután nem csoda, hogy egy sztereó erősítő és egy AV erősítő súlya és hangminősége nem hasonlítható össze közvetlenül.
Én csupán arra utalmam, hogy attól hogy valami x kg még egyáltalán nem biztos, hogy jól is szól. Az hogy egy készülék nehezebb, mint egy másik akár abból is következhet, hogy magasabb hatásfokon üzemel, nem kell teletömni nagy és nehéz hűtőbordákkal, kisebb tápegység is elég stb stb. Ahogy Sanci is írta. Az hogy mi hány kiló, önmagában semmitmondó adat. De azért köszönöm a felvilágosítást , a házimozi és sztereó erősítők különbségéről
Bocs, de a hangot nem kilóra mérik. Nézd meg hogy egy Linn, vagy egy Heed Audio termék hány kiló. Hangilag meg ....
Talán el kellene gondolkozni azon, hogy mi adja egy erősítő súlyát... és az miért akkora, hány csatornát kell kiszolgálni vele, esetleg van belőle több is egy dobozban, stb. Tud-e mást is egy AV erősítő, mint mindössze hangot erősíteni, ahhoz mi kell, stb.
Ezután nem csoda, hogy egy sztereó erősítő és egy AV erősítő súlya és hangminősége nem hasonlítható össze közvetlenül.
Bocs, de a hangot nem kilóra mérik. Nézd meg hogy egy Linn, vagy egy Heed Audio termék hány kiló. Hangilag meg ....
Bocs, de sztereó az nem házimozi, nem egy liga... ...ne ezekkel gyere:sztereó sztereóval házimozi házimozival és az általad emlitettek ára sem egy vonalú az én általam emlitettekkel... terepjáró se versenyzik gyorsaságival:ugyan lada nívát ne versenyeztess ferrarival... tehát el vagy picit tévedve...
De ha házimozi akkor mondjuk a Primare és a Sony S-master is könnyű mégis jobb az AVR-ektől ,ezt jól megépitett D osztályú erősitőinek köszönhetik,de ne vessük ösze a Denon-Onkyo +30 kilós vasaival se pedig az olcsó D osztályú modellekkel mint pl Onkyo 509..... tehát nem súlyra mérik de azért nyom a latba, mert nem mindegy azonos felépités és mükdési elvnél az anyagmenyiség-minőség és merevség...
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9078
Sziasztok!
http://autohifioutlet.hu/termekek/ottho ... /jbl-sb400
Otthoni mozizashoz, panelba - nem akarok nagyon zajongani, de azert ha buli van, lehessen ablakot remegtetni. Szerintetek eleg? Szepen szol? Van tapasztalat hangprojektorral?
Koszi!
Balazs
Ez egy soundbar. Arra van, hogy a laptévék gagyi hangja helyett valami élvezhetőbb hangot produkáljon, nem házimozi helyett. Térhatást ugye ne várj, hiszen, nincs 5-6-7 hangszóró elhelyezve. Mély az lesz dögivel. Használható cucc, de bulizni, meg mozizni (ha házimozi élményt szeretnél) szerintem nem jó.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- -KP-
- V.I.P.
Arra kérlek ne a papirforma alapján dönts hanem maghallgatással, kedvenc zenéid vidd el és a füledre hagyatkozva, főleg ha zenéről van szó. Miben job a Denon? Teljesitményben?? Arra 50 Watt/csatorna mindenhova elég, még a nagyon elvakultak se tekerik feljebb. inkább pl azt vedd alapul hogy a NAD 20 kiló, Denon pedig 13..
Na épp ezek a finomságok jönnek ki az általam emlitett erősitőkkel. Bár a Denon 3/4xxx sem szégyenkezhet.
hangfalcserén is gondolkodj el és megfelelő kábeleken (VDH, Inakustic) így nagyob lesz a javulás, szerintem már egy Dali Lektor szett is sokat dobna.
Sziasztok!
http://autohifioutlet.hu/termekek/ottho ... /jbl-sb400
Otthoni mozizashoz, panelba - nem akarok nagyon zajongani, de azert ha buli van, lehessen ablakot remegtetni. Szerintetek eleg? Szepen szol? Van tapasztalat hangprojektorral?
Koszi!
Balazs